- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz
SaGa59 #15762 üzenetére
Jó dolog, hogy visszaköszönnek régi ismerősök a korábbi történetekből.
Orehovnál szinte fellélegezni sem lehet, folyamatosan továbbsodorja az embert és nagyon jól van megírva minden, itt-ott még egy kis ismeretterjesztés is színezi. Szeretem, amikor az író a való életből is előhúz érdekességeket, amit kifejtve a lábjegyzetekben olvashatunk.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
SaGa59 #15689 üzenetére
Mindent bejártam, ám feleslegesen. Akkor egyszerűen visszatértem Ó-Jantarra, ahol a jutalom átvételekor teljesítettnek tekintette a feladatot, ami ekkor a PDA-ból is eltűnt.
Amikor később az Elvadult Szeméttelepen megbeszéltem a dolgokat a Megvágott Gosával, hirtelen kidobott a játék, hibaüzenet nélkül.
Hangulatkeltőnek itt egy kis kép, amit útközben készítettem. A Bár érdekes volt.
-
Dhampir
félisten
válasz
SaGa59 #15672 üzenetére
Köszönöm!
Az egyik helikoptert már láttam a laborban, de majd újra megnézem a feladatokat, hogy tényleg teljesítettem-e.
Eddig még egy xenophormot sem találtam az Osztályozón kívül, ami a markológép kanala mögött lapult.
Az Elhagyatott Faluban már nem fogok tovább keresgélni, hanem átmegyek az Agropromhoz. Remélem, hogy már nem kell visszatérni Sötét-völgybe.
-
Dhampir
félisten
válasz
SaGa59 #15670 üzenetére
Köszönöm a tippet.
A végén kiderült, hogy abban a házban található, ahol Cooper, csak le kell menni a lépcsőkön az alagsorba.
Azóta már Vitalij atyával is találkoztam és utána az Elhagyatott Faluban Geigerrel. Megtaláltam a Vámpír képződményt is, mely magába gyűjti a Zóna energiáját és ami az állóképességet szinten tartván a kifulladás ellen kiváló gyógyír.
Ezután nem tudom, hogy át kell-e menni Jantarra, mert még két helikoptert kell megkeresni és azok legénységét is, ha jól rémlik?
-
Laris2
senior tag
válasz
SaGa59 #15630 üzenetére
Pontosan ahogy írod, az első Stalker játék neve Oblivion lost, de túlbonyolították, nem tudták időben megoldani a technikai problémákat, ezért részben átírták, leegyszerűsítették, átnevezték és 2007-ben kiadták. De ez abszolúte nem érdekes, én arra akartam felhívni a figyelmet, hogy hogyan képzelték el akkor a zónát, miként oldották meg a horrorisztikus hangulatát és milyen történetet kreáltak hozzá, és tulajdonképpen ezek az értékei a játéknak. Oké, nincsenek benne látványos elemek, de ezt nem is várhatjuk el mivel ezeket a fejlesztések hozzák magukkal pl Golden Ball.
-
shield
Topikgazda
válasz
SaGa59 #15254 üzenetére
Akkor tévedtem.
Arra emlékeztem, hogy egy következő résznek neki kezdtél, csak az említett ok miatt félbe maradt sajnos. Nézegetem az orosz oldalakat, elég szépen készülnek a modok, szépen tartja magát a STALKER. A hangulata miatt vissza-vissza térnek hozzá a játékosok, megunva a mai játékokat.A jó hangulat érdekében [Szidó papa is rádob egy lapáttal] a videó elején.
-
-
SaGa59
őstag
válasz
SaGa59 #15079 üzenetére
Kaluginnak sajnos egyelőre ez az utolsó könyve és ha nem csak akciókra vágyik valaki, hanem a Zóna misztériumára, legendáira és a sztalkerek személyiségének fejlődését is szeretné nyomon követni (a Ház a Mocsárban történeténél mindenképp akciódúsabb, a Végzetes álmoknál kissé „lelkizősebb” de végig izgalmas, fordulatos, misztikus. Ki is ez a Jaeger amikor a történet véget ér? Ember még, vagy a Zóna teremtménye? Pozitív, vagy negatív karakter? Irigyeljük, szánjuk, kárhoztassuk? Mindenki döntse el maga.), mindenképp ajánlott. Vannak benne akciók is természetesen. Illetve van a történetben egy „lyuk”, amit nem fejt ki a szerző, emiatt akár hiányosnak, kidolgozatlannak is tűnhet, de szerintem kerek egész így is. Az út azon szakaszába, amit egyszerűen „átlép”, mindenki beleképzelheti a saját verzióját.
Az írónak van még egy évek óta készülő, de még mindig csak félig kész regénye, amiben mindhárom eddigi könyvéből szerepeltet karaktereket. Úgy tűnik, ő is kissé túlbonyolította a történet, mint Martin a magáét és nem tudja befejezni… Lehet, hogy abban valamikor fény derül (ha elkészül valaha is) az ebben ki nem részletezett, emiatt rejtélyes néhány nap eseményeire is.
Ha valaha is elkészül vele, remélem, az is megjelenik majd magyarul. Az biztos, ha kész lesz és megérem, én mindenképp lefordítom, ha másnak nem, magamnak, mert amit eddig láttam belőle, az alapján érdekesnek tűnik… -
Papa Joe
tag
válasz
SaGa59 #15064 üzenetére
Ha a búra alatt a fejem felett villogó piros sávokból álló kupolára gondolsz, akkor már egy ideje azon belül vagyok 🤔 Találkoztam a Vaspofával is. Nem adott sört a bárban, pedig a csaposnak álcázta magát. 🤣 Az exot egy szabadságos szerelő már javította a Gépállomáson, útban a Vörös erdőbe, miután nem talàltam a Katonai raktáraknál csak hullákat. Most indulok
a Radaron Ripley-t keresni a laborba.
Szóval, ha innentől találok valami kereskedőt, akkor eladhatom neki a xenókat? Gondolom csak azokat, amiket Szidó szedetett össze. Jól sejtem, ez az Arany Disznó még kellhet?
Egyébként mégegyszer köszönöm a könyv ajánlókat! Most kezdem a harmadikat... -
Laris2
senior tag
válasz
SaGa59 #14957 üzenetére
Én ilyen Autumn Aurórás témával nem is találkoztam, amit én letöltöttem, az a S.T.A.L.K.E.R Zolotoy Shar 3.84 GB. ezt kell kicsomagolni, ez helyből orosz. Le kell tölteni hozzá a languane pakkot, ami tartalmazza az angol szöveget, és még néhány más nyelvűt is. De ha magyarul akarod játszani, akkor csak a magyarítást kell bele rakni. Semmi plussz nem kell hozzá, a többihez sem kell, amit magyarítottam, minden szükséges javítás benne van a magyarításban.
-
SaGa59
őstag
válasz
SaGa59 #14943 üzenetére
Ismét bocs, de felraktam a korábban linkelt, Aranygolyó Autumn aurorás repackot és benne van az alapjáték is. A telepítőjéből ez ránézésre nem derült ki, így felrakva már igen. Szóval azt is lehet tölteni, de a magyarítás az AA és más kiegek miatt valószínűleg nem jó hozzá.Ez egy 2018-as változat és egyelőre csak oroszul van. Valami angolosítási kezdeményezést látok benne, elég trükkösen, nem is működik megfelelően, így abba az irányba nem érdemes elmenni vele, csak ha valaki rendesen megcsinálja a fordítást.
-
-
rétisün
veterán
válasz
SaGa59 #14949 üzenetére
a 'pucér bányászok' rész forgatókönyvírói kitaláció, ha lehet hinni a cikknek, amiben ez volt. (millió cikk foglalkozik a sorozattal, ne kérd, hogy visszakeressem, melyikben olvastam)
az erőműben játszódó részeket nem a helyszínene forgatták, mint ahogy (ha jól emlékszem) a Pripjatyban játszódóakat sem. a halott városrészről konkrétan nem emlékszem ilyesmire, de alighanem akkor az sem ott forgott.
amúgy neked hogy tetszett a sorozat?
-
Dhampir
félisten
válasz
SaGa59 #14938 üzenetére
Lehet, hogy a Pókfényt is neked kellett volna fordítani (nem Stalker sztori, Adrian Tchaikovsky írta, igaz, hogy angolul).
Viszonylag kevés trágár szó van benne, de sokkal találékonyabban is lehetett volna fordítani, így olyan közönséges a humort sem nélkülözőt történetben. -
Laris2
senior tag
válasz
SaGa59 #14938 üzenetére
Mielőtt elkezdtem volna fordítani a játékot, utána néztem mégis milyen játék ez, a Golden Ball. Akkor olvastam erről valamelyik fórumban. Ha megtalálom, jelezni fogom. Pár szót a durva szavakról, én nem érzem magam fordítónak, csak úgy gondoltam valamit leteszek én is az asztalra. Szóval nem hagytam félbe ezek miatt mondatokat, csupán más szavakkal helyettesítettem őket. Nekem nagyon bejön a fosztogatók beszéde, de ez egyáltalán nem jön le szövegben sem angolul, sem oroszul max tesó meg hasonló egyszerű szavak, vagyis hiányolom a vagány beszédet a játékból. A játék szövege kevés szókincsel rendelkezik túlságosan a történetre koncentrálódik, ködösítve a lényeget, hogy legyen csattanója a játéknak, de ez így rendben is van.
-
Laris2
senior tag
válasz
SaGa59 #14918 üzenetére
Igen ebben van az angol szöveg, elég macerás ez nekem. Sensut ma küldte át, leveheted, ha van kedved vagy időd hozzá. Ahogy próbálkoztam, bonyolódott a dolog, íme.
Az fsgame.ltx teljesen szokványos. A localization.ltx ben actor elemeket is láttam, de több könyvtárat tartalmaz. Van benne egy ogse_config LTX fájl, na abban van az amire szükségünk van, de valahogy nem a megszokott módon működik. -
Laris2
senior tag
válasz
SaGa59 #14916 üzenetére
Köszi, ezt amit leírtál azért nagyjából ismerem, de itt más a felállás. A játék szövegfájljai át lettek nevezve, és unpackerrel lettek kicsomagolva, hogy meg lehessen nyitni. Az angol szöveg a gamedata.db_xlocale fájlban van, amit ki is töröltem a játék kicsomagolása után, majd az unpackerrel kicsomagoltból a szükséges fájlokat, amit már meg tudtam nyitni átraktam a játék gamedata mappájába. Kiszedtem a localizationból a pontos vesszőt a cent elől, és mást nem is csináltam vele. Ha átírtam az eng-et mindkét helyen hu-ra, csak szóközös szavak, ill betűk jelentek meg mindenhol,mivel az angolt kivettem, az oroszra nem nézhetett rá. Viszont ha visszatettem a gamedata.db_xlocale fájlt akkor csak angolul jelent meg a szöveg. Nem mondom, hogy zsákutca, de kell dolgozni rajta. Esetleg ha van valami megoldó ötleted. Itt azért a localization egy könyvtár, és 125 MB-os.
-
Antonius1978
addikt
válasz
SaGa59 #14901 üzenetére
Mindent ertek.Sajnos Sztrugackijtol csak a Pikniket olvastam annak idejen, es semmi egyebet.Meg olvastam Sznyegovot, Istenemberek ha jol emlekszem, es azzal annyi, mas orosz sci-fi-t nem, meg Lem-tol olvastam 1-2 konyvet, hogy mas szlav nemzetisegut is emlitsek, de ezzel annyi.
-
Antonius1978
addikt
válasz
SaGa59 #14883 üzenetére
Ertem, es koszonom a magyarazatot.Mit tevekenykedsz mostanaban?
Laris, ime a menteseim, kulon olyat is talalsz kozottuk, hogy arena fotozasa. [link]
Mostmar tudom, miert alltam le a Fotograffal.A jatek - es ha nem unod, akkor csinald meg nekemm marmint azt a kuldit, mert utanna lehet hogy jatszanek tovabb, es talan majd rajossz a fotozas hibajara is, kozbe kiprobaltam, volt a palyan egy iranyito, kinyirtam, de hiaba maszkaltam jobbra balra, a kamerat is oda celoztam ahol a te kepeden lattam, de semmi...- osszeomlik akkor, amikor a tudost kell megmenteni a lebego folddarab korul, a Chevrone farmon. -
rétisün
veterán
-
Laris2
senior tag
-
Laris2
senior tag
válasz
SaGa59 #14503 üzenetére
Szia Köszi a választ, de ezen a text fájl kódoláson már túl vagyok. Most különböző tárgyak, élelmiszerek detektorok nevét, tulajdonságait fordítom. Ezek a gamedata/ config/ misc fájlban találhatók. Na itt van a problémám, ugyanis ezeknél a játékban az ékezetes hangzók helyére ciril betűt ír. Erre kellene megoldás.
Antonius köszi, de a párbeszédeket, és a feladat listát már lefordítottam, vagyis a melós részével kész vagyok.
A fontos SMS-ek is meg vannak, de még rengeteg sallang vár fordításra., és vannak még problémák, vagy inkább ütközések is.pl a fotograf. script-ben ha valamelyik mutáns nevét megváltoztatom, a játék el sem indul. Így valószínű, sok minden angolul marad. -
Laris
junior tag
-
Laris
junior tag
-
SaGa59
őstag
válasz
SaGa59 #14374 üzenetére
A jó fordítás innen letölthető
És fontos lehet, hogy ez egy nagy precizitást igénylő mod, van, ahol a fotó elkészítéséhez centire be kell állnod a megfelelő helyre, különben nem készül el. Meg amiket az elején találsz, ne nagyon adogasd el, mert kellhetnek. A COP fórum 28250-es hozzászólásai körül több infót is találsz róla. Meg itt egy végigjátszást képekkel, oroszul.
-
Antonius1978
addikt
válasz
SaGa59 #14352 üzenetére
En van amikor hasznalom, mert idegesit, hogy a szornyek gyorsabban futnak mint ahogy a fegyver csovevel kovetni tudod - celzasszinten, de a kes hasznalata is idetlenre sikeredett, van hogy csak vagdalkozol vagy dofkodsz a levegobe, mert a szorny tul gyorsan fut, es maris kikerul a kes hatosugarabol.
Viszont volt olyan mod - sajna mar nem emlekszem melyik - hogy a kessel ahelyett hogy kaszaltal, vagy suhintottal volna, ebben messzire eloredoftel, sokkal hatekonyabb volt...Beleneztem a videoba, es megtetszett a mod, az az erzesem, hogy az alkoto(k) az igazi Arokparti piknik erzest probaljak visszaadni (reszben, mert a jatekot is figyelembe kell vegyek, mert van sok + dolog), keves kaja, keves felszereles, a fegyverek hianya (ugye a Zona valamiert nem igazan szereti a fegyvereket ha jol emlekszem), kidolgozott kuldetesek (a legtobb modban Rambozva mindent meg lehet oldani, az is tetszik, mert szeretek lovoldozni, de jo latni hogy van ilyen korultekintoen kidolgozott kuldetes is).
Csakis asztali gepben gondolkodom, kesz rohej amugy, hogy regi laptopom 64mb-os alaplapi monitorkartyajan tudom futtatni a legalacsonyabb beallitason a ShoC-t
Mar az elejen kioktatnak, hogy meg kell fozni a mutans tesztreszeket, de elotte be kell venni egy sugarzaselleni szert.
A puskahoz honnan lesz majd loszer ? Lehet vasarolni, vagy gyartani kell, vagy talalni, vagy meg nem lehet tudni ?
-
Timstrike
tag
válasz
SaGa59 #14352 üzenetére
A kés az alapjátékban is az egyik legerősebb fegyver, de nem véletlen, hogy szinte senki se használja
Hát szerintem itt minden jóravaló Stalker a kést használja ha csak tudja mert nem lehet könnyen hozzá jutni sem lőszerhez,sem fegyverhez amihez majd még javítókészlet is kell. Habár ,Wolf megmentése útán szuper pszi fegyverekhez jutunk de annak a használata...
ezt meglepetésnek hagyom a mód kipróbáloknak.
Már csodálkoztam is ,hogy a legtöbb módban minden kacat benne van de borotva felszerelés nem nagyon van(vagy talán a Zónában nem nő a szakáll)Most már tudom,hogy egy ilyen késsel (pl: KM2000) akár borotválkozni is lehet simán
Nem igazán tudtam előre haladni mert hát a Kordonon rengeteg küldetés meg akadály van (pl: A vasúton átkelni biztos halál,a vasút alatti átjáró meg anomáliás) tehát valahogy sikerült megszerezni a kulcsot a Szemétdomra ahol a beszámoló stalkerek sem idöztek sokáig mert tele van anomáliával,ha jól értettem.
Kicsit zavart eleinte,hogy nem tudtam többször életben maradni(és újra kell betölteni a mentést),de rájöttem hogy mindent a leírás után kell elvégezni és akkor nincs gond.Persze azért nagyon óvatosnak kell lenni és néha konzultálni kell a "Babával" is, aki ha tud jó tanácsokkal lát el.
Egyszóval, ahogy Sensut is említette,itt nem kínlodás van hanem adrenalin növelés és játékélmény.
Még csak annyit,hogy nem minden talált élelem jó.Van amitől rosszul is lehetünk pedig nem látszik rajta vagy a leirásában,hogy gond lenne vele.Ezért megéri fözni saját kaját mutáns darabokból vagy akár teát is persze ha van hozzávaló (víz,mutáns darabok,teafű) meg gyufánk(fontos). -
-
shield
Topikgazda
válasz
SaGa59 #14316 üzenetére
Gratulálok!
Te leszel Magyarországon a S.T.A.L.K.E.R. könyvek atyja. Sajnos elveszítettünk a Stalker modok fordításától, de ami előny, hogy nem olyan ember fordítja a könyveket, akit nem ragadott el a Zóna.
Ennyi munka mellett van időd egyáltalán barangolni egy kicsit a Zónában?
A mostani munkám miatt keveset tudok játszani, de olvasni több időm van.Az általad linkelt boltban tényleg jók az árak.
-
nem_tom
őstag
válasz
SaGa59 #14299 üzenetére
Igen az stimmel. Le is számoltam a főnökön kívül mindenkivel fegyverrel. Azt elfogadta, csak a górét kell késsel megölnöm. Viszont egy darabot sem kaptam a szolgálatostól. Ami volt meg a mocsárban lévő küldetéshez használtam el. Akkor ez a küldetés off. Kár.
Szerk.: Köszi a figyelmeztetést!
-
Dhampir
félisten
válasz
SaGa59 #14294 üzenetére
Mégiscsak érdekes ez a sztori.
Nem ismerem a történetet, direkt nem is kutattam utána, de bennem valami olyasféle gondolatot ébreszt a Kupola, hogy az emberi fejtetőre hasonlít és minden történés az agyban játszódik le. Persze lehet, hogy ez hülyeség, csupán felötlött bennem. -
Sensut
őstag
-
Dhampir
félisten
válasz
SaGa59 #14128 üzenetére
Végül tegnap megoldottam ez alapján (eddig nem vettem igénybe, de mivel pár méter sima járás után is kifulladok, kerestem a könnyebb megoldást).
Hiába láttam azt a fenti lyukat, de nem gondoltam volna, hogy sikerül felmászni rá.Általában túlerő esetén inkább elfutok, ha értelmesebb megoldást nem találok (szégyen a futás, de hasznos alapon), de még kipakolt cuccokkal is akkora a többletsúlyom, hogy egyáltalán nem tudok szaladni, sőt járni is nagyon nehezen, annyi mindent összegyűjtögettem.
Utána Coopernek és a Bárba is eladtam amit lehetett (hülye fejjel az egyetlen Medúza-képződményemet véletlenül eladtam, de már elmentettem ezt az állapotot.
), de még így is 135-155 kiló között van a súlytöbbletem, ráadásul Cooper embere még fel is cuccolt, újabb terhet függesztvén szilaj bőrnyakamba.
Sajnálom az eladott plusz páncélokat és fegyvereket. Rengeteg elsősegélycsomagom is van, ami szintén nehéz, viszont nem merem elrejteni, mert mi van akkor, ha már nem enged a játék visszatérni.
Netán, ha drasztikusan lecsökkentett ellátmánnyal haladnék tovább (csak pár darab konzerv, kötszer, lőszer stb.) akkor meg ki tudja, hogy mi vár rám, ha kifogynék a készletből.
-
-
hubai38
aktív tag
válasz
SaGa59 #14089 üzenetére
A gázolás csak a három ört érintete,a laktanya előtt áltak.De viszont tényleg érdemes gyakran menteni,a meglepetés az volt kapom a feladatot hogy a meteorogusnak mentsem ki a cimboráját a szemét telepen,fegyver felvétele,helyzet elfoglálása,és lövések,én mentem is csak fegyver nem volt sehol sem,ott ahol jelölte se máshol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen program, ami...?
- Trollok komolyan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Battlefield 4
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest