- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
speki1982 #17265 üzenetére
Ezt aláírom! Titkon remélem, hogy SaGa egyszer visszatér a mod fordításokhoz, mert lenne egy fizetős munka a számára
Laris, gyorsan belenézek ebbe a cég indítása előtt, mert utána nem tudom hogy lesz időm sztalkerezni
A 2-őt abbahagytam...az új patch előtt. Itt pihen a gépen, de hetek óta nem nyúlok hozzá. Talán majd ha meglesz a 4070... -
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #17183 üzenetére
[link] Fotós magyarítás
A fentieket szerint telepítsd
[link] A mod a rar, és torrent verziót is töltsd le külön meghajtóra.
Hibák: A kommentek szerint, szinte mindenki más hibát észlelt a játékban. Nekem,
1, Vásárláskor a pénzem, a vásárlási értékkel folyamatosan nől
2, a kristály átalakítási mezőket nem jelzi. (bár ha odahúzod az egeret, igen)
3,Némelyik zombi hulla kifosztásakor, kidob
4, A hátizsákot tárolásra nem lehet használni, eltűnik.
5, Nem tudtam elindítani az egyik játékszálat, bár egyszer jelezte.
6, A denevérgyűjtés, bonyolultabb. (Fel kell menni egy magas helyre, átállítva az actort. nagyot ugorva kell eldobni a gránátot, úgy esetleg szerencsés leszel)
7, Nálam az exó. nem felvehető, ha felvezsem az irányító bőrét kidob.
8, Nem olvastam ezta hibát, de nekem a pripiati utat, és a holtak égbeküldését keveri.
Kb ennyi. Jó hír, hogy idén májustól foglalkoznak a hibákkal a modderek.
Egyébként végigjátszható
Sok sikert a játékhoz. -
Timstrike
tag
válasz
speki1982 #17144 üzenetére
Lehet, mert nem írtad át az fsgame ltx-ben a game_data$ = false| true| -t. True-ra kell legyen átírva mindkettő.
Miután feltelepítetted a módot indítsd el úgy oroszul,hogy lásd ha működik.
Majd kilépsz felteszed a magyarítást és kell hogy működjön.
Az _appdata_ -ból töröld az user ltx-et ha már volt betöltve a játék mielőtt felteszed a magyarítást és ne próbálj egyelőre semmit sem átírni a gamedata mappában.
Remélem sikerül elindítani -
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #17142 üzenetére
Még a 2024-es verzióhoz nincs végigjátszás, de eltérés annyi lehet, hogy ebben kibővítettek pár mellékküldetést, az animáció kikapcsolható lett, még szebb grafika, meg ilyesmi. Közben megtaláltam a 2023-as verzióhoz is a magyarításomat, de a mod már nem elérhető hozzá. (bár az sem teljes, abban az időben nagyon sok melóm volt)
Aszem a 2016-hoz kell egy eredeti 6-ra peccselt SoC. -
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #17140 üzenetére
Még nem teljes, mivel nem játszottam végig, de elvileg játszható. Viszont a 2016-os verzió az végleges. Én még az elején tartok a Doppelnek, nem is gondoltam, hogy mit akar az O-tudat azokkal a műtárgyakkal, az-az belerakták az összes tudásukat, és elképzelésüket az új zónáról ezekbe a gömbökbe, amikkel újra akarják formálni a zónát és benne legyenek a zóna legendás alakjai is. Ezt Zarka és az idő őrei ellenzik, persze más módszerekkel. Nekem így érdekesebb, ha nagyjából tudom, miről is van szó.
Sajnos a végigjátszás nem követhető, mert a random jövő feladatok meghatározzák a pályákon való mozgásunkat. -
Laris2
senior tag
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #17130 üzenetére
A szöveges végigjátszás, amit írtam, az gyakorlatilag az akkor még meglévő végigjátszási sorrend lefordítása magyarra. Köszi, ezt is átírom. A játékot nekünk az is nehezíti, mert nem értjük amit segítségképpen szóban oroszul kap a játékos.
Most te vagy az úttörő. Minden hasznos infó jól jön, a fordításhoz.
-
speki1982
tag
válasz
speki1982 #17129 üzenetére
Közben visszaolvastam, előbb fel kell támasztani a három idiótát, utána kell menni a dokihoz a templomba? Mert ha így van, a feltámasztás hibázik, egyáltalán nem voltam még az Elfelejtett Erdőben és a labirintusban.
A szoveges vegigjatszasban a vegen irtad a feltamasztast, ezt megelozte a templomos dolog... egy linearis vegigjatszasra szukseg lenne... mik a sarokpontok, mit mi utan kell csinalni, mert ez igy egy...
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #17127 üzenetére
Megoldódott, volt egy mentésem, amikor Szemjonovékat megmentettem, jött a videó, én meg ahelyett hogy elkísértem volna, lementem a gravitációs barlangba a műtárgyért, és újból jött a videó, amikor kiértem, még beszéltem Szemjonovval is, nem kellett volna sőt elmentem a Berill5-ért is. így már Yantarban nem volt szó Szaharovról. (sokat akartam
)
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #17125 üzenetére
Mindent így csináltam, ekkor jött az a piszkos("DE") Szemjonovot elkísértem a yantari átjáróhoz, ő elkezdett átmenni az átjárón szó nélkül. Nem tűnt ám el, hanem csak ott állt. Egy idő után meguntam, és visszatöltöttem, Ekkor visszajött, és valamit mondott, talán megköszönte a segítséget, és átment Yantarra. Még itt Agronomban felvettem az agy feladatot, és utána mentem. Beszéltem vele megköszönte, adott egy pszi sisakot, és bontással átmentem Jupiterre, ahol Szaharovnak kellene lenni. Visszamentem, rádobtam az orosz szöveget, de Szaharov sehol
Valami nálam nagyon bezavarhatott, mert még a sznork odúba is bement, és csak többsz9ri visszamentéssel tudtam kicsalogatni onnan. Még Sesa is ott maradt a lyuknál. Ez még sosem fordult ellő a legalább négyszeri végigjátszásom során.
-
Laris2
senior tag
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #17113 üzenetére
Már nincs a képben hogyan lehet odajutni, de arra emlékszem, ez egy kettős labor rendszer, amit legbelül egy metró alagút egy metróval köt össze. Aszem jobbra a másik résznél a ciszternában, jó belül megtalálod. De ez nem egyszerű az anomáliák, sugárzás és a zombik miatt. Arra már emlékszem, lehetett-e könnyíteni a játékot az ilyen esetek miatt.
Tzs, szerintem az Istok egyszerűbb, mert ebben egy kikerülhetetlen szisztéma szerint megy a játék. Gyakorlatilag különböző klánoktól kell kérni feladatokat, (kb28-at) Eközben felszerelkezel, megoldasz itt-ott pár kapott feladatot. Erre kinyílik a ferdefenyőn a teleport. innentől már lineáris a játék.Ráadásul sebezhetetlenebbé tettem a karakterünket, szinte halhatatlan. Azért az óriási túlerő, meg a bénáskodás legyűrhet.
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #17108 üzenetére
Lehet, és kell is őket használni, de célszerű pályaátlépés előtt menteni. Ha új pályára érkezel, és nem jönnek az infók a pályáról, és az ott megoldandó feladatról, az gyanús lehet. Nekem zavaró volt, hogy némelyik pályán sok átjáró van, és ha elkezdünk csavarogni, igencsak jól eltévedhetünk, és belezavarodhatunk az egész játékba és teljesen elveszítjük a szálakat.
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #17106 üzenetére
De végigjátszható. Amit írsz az teljesen korrekt, és sajnos igaz is. Én annyit teszek hozzá, hogy sok esetben nem töltődnek be a szkriptek, ha a játékmenetnek megfelelően először lépünk egy adott pályára, és nem a megfelelő átlépőt, vagy idő előtt használjuk a bontást, mint teleportot. Ilyen esetben valószínűleg nem jelenik meg az Autoszkenner információ, és a prioritás feladat. (na ekkor lehet káoszra számítani) De akkor is ez lehet, ha kihagyunk egy megelőző feladatot, vagy beszélgetést. Egy példa, jelenleg az Istokból. A játék elején Strelok többek között jelezte, hogy kikkel beszéljünk a bárban. Nekem Jupiteren az alállomáson a Pilótával kellett volna találkoznom, nem volt ott. Visszamentés, beszéltem a bárban Arnievel, és a csapossal, ők elmondták merre lehet a Pilóta, és így már megoldódott a helyzet.Tudom, nem egyszerű kikövetkeztetni mi a fontos ebben a rendkívül összetett bonyolult cselekmény sorozatban. Ráadásul követni akarjuk a végigjátszást, ami teljesen lehetetlen. (ezt három végigjátszásból tudom) Pl én ebben a Bolond Istokot úgy is sikerült végigjátszanom, hogy kihagytam az Agronom pincéiben, és Sötétvölgyben azt a horror csatát, ill nem foglalkoztam Szakállal sem. Egy ötlet, ha valami nem működik úgy ahogy, arra a részre az eredeti orosz scripts fájlt használd. (lehet hiba a fordításban is)
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #17098 üzenetére
Nincs ebben hiba, ez egy nagyon random játék, és minden új játék indításakor egészen más leosztást kap a játék, vagyis egészen más helyzetek szituációk generálódnak, ami nehezíti, vagy könnyíti a játékmenetet. Ilyen a harmadik rész is, ott azért ad a játék készítője két mentést, ami viszonylag könnyebb játékmenetet ígér. Sajnos a főbb karakterek is meghalhatnak, de ezt jelzi is a játék egy félreérthetetlen szöveggel. Egyébként a végigjátszáshoz nélkülözhetetlen karakterek halála esetén a te karaktered is azonnal meghal.
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
speki1982 #17092 üzenetére
Királyok vagytok. Én egyszer elakadtam és azóta nem folytattam. Asszem még valami mentést is kértem egyszer tőletek. Lehet újra kéne kezdenem és asszem amikor én elkezdtem még nem volt meg a teljes fordítás sem. Most már frankó minden a játékmenetben és a magyarításban is?
-
Laris2
senior tag
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16948 üzenetére
[link] Ez jó hozzá, pár SMS a játék második felében még orosz.
Az angol szöveg nálam nem működött valamiért. (kidobált) Kicsomagolod a játékot, a nevéből kitörlöd az orosz szöveget, ráteszed a magyarítást, és mehet.
u.i telepítés előtt töröld a ciril betűket a játék nevéből. -
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16933 üzenetére
Visszaraktam az eredeti Antikvar mappát, de így is kidobott.
FATAL ERROR
[error]Expression : FATAL ERROR
[error]Function : CInifile::r_section
[error]File : C:\Users\User\Documents\GitHub\OGSR_Engine_private\ogsr_engine\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line : 412
[error]Description : Can't open section 'wpn_thompson'
Ez a thompson fegyver nem tetcik neki. Egyébként régi náci fegyvereket, és lőszereket árul. Nem egy nagy szám. -
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16930 üzenetére
Ha van egy közeli mentésed, küld el. Engemet is kidobott, de nem foglalkoztam vele különösebben, mert a hiba nem érintette a fordított scripts fájlt. Viszont az lehet hiba, hogy beleraktam a régebbi megbuherált misc/shop_antikvar fájlt, ambe beleraktam pár cuccot, amit így meg lehet nála vásárolni. (lehet ez nem tetszik neki)
Nincs most fent a játék, de telepítem ha küldöd a mentést. -
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16930 üzenetére
Ha van egy közeli mentésed, küld el. Emlékszem erre a témára, nem találtam a hibát, igaz nem is merültem bele annyira, mivel a jelzett fájlokat nem érinti a magyarításom, de mindenképpen utána nézek. ( a spapwn menü gondot okoz, ha feladatban levő dolgokra is használjuk, ez nagyon igaz, pl az NS 2016-ra is, az NLC7-re is)
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16926 üzenetére
Ez az ST2, + a Fotograf olyan mint egy "stalker történelem" az alapjáték sok kérdéseire választ ad.
Valamikor ezekkel kezdtem a stalker modokat, azt sem tudtam akkor, hogy van ez a fórum. Vagy kétszer végig vittem őket, tetszett de nem értettem a lényegét, ezért kezdtem el fordítani. Ja igen, a Fotografot is egy kicsit egyértelműbbé tettem, ha érdekel valamikor? felteszem.
Egyenlőre nem fordítok, talán a télen előveszem az NLC-t. és javítgatom. Bitang jó játék az, csak el kell sajátítani a technikáját. Na meg ha sikerülne az ékezetek megjelenítése, akkor nagyon megkönnyülne a javítása is. -
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16924 üzenetére
Hát persze [link] ST2 64 mod
[link] hozzá a magyarítás
Az eredetihez képest egy könnyed vitelű moddá alakították. Megszüntették az elakadások lehetőségét. kissebbre vették a nagy csatározásokat, a vezetőiket kivonták a harcokból, így nem kell vigyázni rájuk. A karakterünk tevékenységeit animációk kísérik. A feladatokat a feladat listán kívül, külön színes SMS-ek is jelzik. Ha eltévedtél, vagy fontos területre érkezel, egy nagy x villog stb. És mindezt magyarul. Jó játékot -
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16922 üzenetére
Az ST2, és az NS sablon stalker játékok, de jók. Ez az NLC egy új ínyencség fokozatosan növekvő játékélménnyel.
Szerintem gyorsan meg lehet szokni azt a "pepecs" dolgot, mert gyakorlalilag csak a zsákban keresés időrabló, (valósághűre tervezték) a többi fontos cuccaidhoz gyorsan hozzáférsz. De itt nem is nagyon kell lövöldözni. Beszélj Timstrike-vel, ő már talán végigjátszotta. -
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16920 üzenetére
Én nem használtam javító eszközöket, kivéve a páncéljavítót, azt is csak a maszk javítására. Persze a ruhát is javítja. Ehhez megnyitod a spawn menüt eszközök, és kattintasz a qutfit-re. Ruhából a szolgálat g exó jó választás. PKM fegyvert hasnálok, (100 lőszer) cserélem, ha kiürült a tár, de legyen nálad tartalék is. A gauss pisztoly tárazható, szerintem a legerősebb fegyver, amihez hozzá juthatsz. Búrert, kisóriást szinte nem is tudsz mással megölni. Kulacs víz a maszk tisztításához kell, legyen nálad. Az övön az aksi is merül, és a műtárgyak is. A bárban a tudósoknál hozzájuthatsz 5 műtárgy tartóhoz, és így eléggé védett leszel. Hát Fürge kabátját lehet keverem, mert azóta túl vagyok a felújított ST2-őn, és az NS 2016 fordításán is. Ezek kézi fordítások.
Gondolom az NS-7 light Editionnal játszol, mert a fordítást arra írtam át!
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16916 üzenetére
Az ATP-nél megölheted a banditákat, de jobb ha békés megoldást választasz, ekkor kapod a bandita vezértől a borongós Borov PDa.s feladatot. Ennek a megoldásával ne sokat várj, különben sikertelen lesz a feladat. Az a Fürge ruha annyira nem is fontos. Tudom, nagyon random ez a játék, de nem emlékszem hogy bármit is nem találtam volna meg, amit elvállaltam.
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16913 üzenetére
Ott, a Szanatóriumi átjáróhoz közel, a szeméttelep felé, nem annyira közel, a fák alatt. A vaddisznónál ( az a tetem, eléggé kiszáradt) Borov PDA-ja van, ha elválaltad, az fontos, sürgős meló!!! Az újonc falu szerelője, több munkát is felajánl a PDA javításért, ezek egyike a szanatóriumi bögre, vagy egy aksi Sidortól, stb.
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16783 üzenetére
[link] NLC7 magyarítás legújabb verziója. Most tettem föl, ha nem működik, kérd meg
Timstrikét, tegye föl valami letölthetőbb helyre. (Ne feledd, még tesztelésnél tart a fordítás, sok helyen elégé guglis is. De szerintem még úgy is bőven érthető egy nem kezdő stalkeresnek) -
Laris2
senior tag
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16767 üzenetére
[link] NS magyarítás, bár nem emlékszem hogy felraktam volna.
[link] NLC7 javítottam a kereskedőkkel való kereskedést. Másold be a text mappába.
Az NS egyáltalán nem teljes fordítás, de a kordonon a lemez alatt talált cetlitől Zatonig fordítottam. Onnan meg gyakorlatilag akrobatika az egész. Ehhez pedig Sensut profi segítséget adott. -
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16763 üzenetére
Szia, NSCP2, van hozzá egy kutyaütő magyarításom, ami elindítja a Solyankás szálat egészen Zatonig. Az actor.ltx fájl ne legyen benne, mert a játék nem arra van szabva, és kivihetetlenek lesznek a pontos ugrások, és a szűk helyeken való átjutás. Én annak idején a játék elején felvettem Miner idegen PDA keresős feladatát, (Sidorral kell erről konzultálni) és megszerezheted a kristály koponyákat. Írtam erről annak idején a fórumban, utána nézhetsz. De a rettenetesen rossz félreérthető guglis angol fordítás kifogott rajtam, és nem tudtam megoldani ezt a szálat. Ha kell a fordítás feldobom.
Tzs. Az NLC7 fordítása a 2017-es játékhoz készült. kb a radarig eljutva ráakadtam a 2021-es LIght Edition lényegesen könnyebb modosítására, ami szövegben sok helyen eltér az eredetitől. Nagyrészt átírtam a light modhoz, így a régihez csak a fordítás vége jó. az újhoz meg az eleje. Már kezdtem megúnni az egészet, ezért gondoltam ha segít valaki, kapok egy lendületet. Nem akartam senkit félre vezetni, ezért töröltem. De ha akarod.....visszarakom. -
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16505 üzenetére
Speki ha van kedved elkezdeni, és tesztelni a Reborn Istok-ot, nézz át a Clear sky topikba. Teljesen más a levezetés rengeteg infót kap a játékos. Nem zsargon a szövege, és kiváló angol fordítást is kapott. A szeméttelepig magyarul is játszható. Itt ebben a topikban jelezd, ha érdekel a játék, de mindenkire számítanák, aki már játszott az első résszel.
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16505 üzenetére
Fordítóként valóban könnyebb, és több infóhoz is jutok, viszont leszívja a játék élményt. Még egy-két dolgot fölkutatok benne, fordítok is amikor lesz hozzá hangulatom. Mivel eltévesztettük a házszámot, a Clear sky topikba átköltözni így a végén hülyeségnek tartanám. Majd a második részt, ha elkészül hozzá az angol szöveg.
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16503 üzenetére
Nem fordítom, csak belenéztem. Max kiderítem ezt a Strelokos hisztériát. A Rebornban még biztosan sok feladat van, mert még a felét sem fordítottam le. Meg több olyan feladat is van benne, amit lefordítottam, de még nem találkoztam a játékban vele. pl Strelokkal is lesz egy hosszabb beszélgetés.A fele pályán sem jártam eddig. Az Istokban meg 80 pálya van. Még ribizliből is sok.
-
Sensut
őstag
válasz
speki1982 #16499 üzenetére
Egyáltalán nem. Van itt még egynéhány SOC mod, amiket kipróbálok ha Stalkerezni akarok, de olyasmibe nem vágok bele, ami nem szórakoztat, aka Reborn
Nekem egyszer s mindenkorra elvette a kedvemet saját magától az a mod.
-
-
Laris2
senior tag
-
Sensut
őstag
válasz
speki1982 #16486 üzenetére
Még hátra van az utolsó fejezet, ami felér majdnem az alapjáték terjedelmével. Marhára hosszú ez a mod. Mire befejezed, arra se fogsz emlékezni honnan indultál. Szerintem ilyen epikus mod azóta sem készült, mert itt nem egy történet fut, hanem legalább 5 párhúzamosan, de lehet vinni egymás után is. Tartalmazza az alapjátékot, de az is módosítva van venne és úgy kb. 5%-át teszi ki az egész SOC alaptörténet ennek a modnak. Hihetetlen hosszú és nem azért, mert sokat kell mászkálni, hanem mert sok benne a feladat. Valahol a 450. feladat körül járok és ezek csak a fő feladatok voltak, a pénzesekkel nem foglalkoztam. Ezért aztán sok a szöveg is benne és ha fordítódna, akkor Gery segítsége jól fog jönni.
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16480 üzenetére
Odébb van még a második rész, én csak Strelokra voltam kíváncsi, mert az a hatalmas sebhely az arcán, Scarra emlékeztetett, Pontosan ott kezdődik a második rész, ahol az első befejeződött. Visszatérve a szemre, az erőműben ahol a szarkofág is van, a körfolyosókon hemzsegnek ezek a lények.
Tzs, A harmadik résszel kapcsolatban olvastam, hogy a letöltéshez fizetős kód kell. Te mit tudsz erről? -
speki1982
tag
válasz
speki1982 #16480 üzenetére
Ja, várjál, rosszat mondtam, az egy másik BTR-s feladat volt
. A radaros BTR-s sikerült, valahogy, ki tudtam belőle szállni időben. Semmit sem vesztettél, csak a tudóst meg a katonát kell bekísérni a laborba, ők meg rögtön eltűnnek, amint belépsz utánuk a labba.
Limanszkban meg van egy rejtett földalatti laborrendszer, több számzáras, kerek, rakétasilószerű ajtóval. Kijárata is van, de még nem fedeztem fel, a végigjátszásban láttam. Egy srác 66 epizódon keresztül tolta végig a gamet, a feltöltött videók dátuma szerint egy évig játszotta...
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16475 üzenetére
Neked sikerült a radaron a BTR-es feladat? Nekem nem, félperc alatt valami leveszi az életerőmet. Nem találtam rá megoldást. Szerintem ezek már a szabad játék részei, esetleg Szaharovnál érdemes még megoldani az emlékezet visszaadós feladatot. Három milka, tíz irányító agy, és 3 halál karma szem kell hozzá. A mentésemben a bárban van elrakva 8 db irányító agy. Van egy felemás hírem, a második részről. 2019 végén, készült el, sőt lassan befejezik a 3-ik részt is. A második rész címe, az idő hasadása. Angol fordítás is készül hozzá. Egyből Strelokkal kezd a játék.. A szöveg fájlokhoz, sajnos nem tudok hozzáférni. bemásolod a keresőbe REBORN ISTOK file - STALKER: Clear Sky - Mod DB a tükör letöltést használtam.
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
speki1982 #16475 üzenetére
Na ezt hol? Én is akarok ilyent!
Azért csak kérdeznem kell ba**** meg a jegesmedve.
Tehát a Dokira meguntam a várakozást. Felszedtem a titkos adóvevőjét és elteleportáltam fogalmam sincs hova...de hogy ne örüljek nagyon esek le és beesek egy másik teleportba (OmFG!) aztán most vagy ahova megérkeztem azt folytassam,. vagy menjek tovább?
Tehát ahova esek az a Generátorok. Itt van dolgom?Vagy nem állok meg itt akkor Kutató állomáshoz érek, ahol ahelyett hogy segítene az újoncoknak átjutni a Doki a tábortűz mellett üldögél. Beszólok neki, erre buktam is a küldetést és ő elszalad a francba. Le is lőttem és azonnal meghalok én is. Szal bukta.
Ebbe az új mocsárba még vissza tudok majd menni?
Van egy új 4-fős társaság Vánó is köztük van, akiket valamikor este kell elvileg elvinnem valahova, de nem győztem kivárni még este lesz, gondolom ez se jó megoldás.
Liza amúgy kijutott, bár nem tudom ez fontos infó-e.
Még valami, jön egy szöveg valakitől, hogy látom senki nem tudja hogy jössz de találkozzunk. Ki az? Hol? Sehol senki. Ezután 2 orosz krix-krax üzenet (lefordítatlan) egymás után...mi dolgom ezzel?Amúgy csináltam egy kis cirkuszt soron kívül a területen
A térkép bal oldalán 6-osával jelennek meg a katonák kaptak 20 snorkot, vaddisznót, toppantót, Szabadságost a pofájukba. A másik oldalon egyenként spawnolódnak a katonák ők se unatkoztak
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16466 üzenetére
[link] Kis kerülőt azért bedob a játék. Ha átérsz a mocsárra, és nem jelenik meg Cap, tedd rá az angol scripts fájlt. Beszélj vele, majd éjjel menj a híd melletti őrhely mellett egy kis tanyára ott megtalálod a felszerelésedet. Ezután belemész egy teleport szerű anomáliába, és innentől beindul a gépezet. Nem mondom hogy megy minden mint a karika csapás, mert ez nem jellemző a modra.
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16452 üzenetére
Úgy emlékszem, csak a játékot telepítettem, ezzel jó volt az Agronom is, majd mindent telepítettem, de jöttek a hibák, és újból telepítettem az első verzió szerint. Szerintem nemsokára a végéhez érsz, ezért küldök egy újabb fordítást, ami a monolith bunker után történik, mert a bárban az alap CoP-ból ismert pilóta felfedezett egy új átjárót, meg említi Limanszkot is, én még nem jártam arra. Az igazi Strelokot is meg kell keresni. Hogy ez ki, ha megnézed távcsővel az arcát, igencsak megdöbbensz. Már tudom a végét, lefordítottam. Egyébként játszottad a Fotografot, az időőr azt a gépezetet kezeli, amit az amcsik telepítettek a szarkofágban csak most más a funkciója. De ez csak infó.
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16447 üzenetére
[link] Itt egy mentés a mocsárról. Próbáltam a mentésedet, nem sikerült vele. Amikor bementem a templomba, nem jelezte semmi, nekem huszassával jöttek a zombik, akrobatikus bukfencet hányva.
Ez a logó azt jelenti, amikor kijöttem a másik mocsárból, a generátorok felé az üvegalagúton keresztül, rövidítve az utat, Zarka hulláját látom, mellette egy könyvtárossal. Egyébként a monolitos a vezérlőben elvette a doksikat, és megkaptam a műtárgyakat. Tehát irány Strelok, aki megígérte hogy segít! Megtaláltam!
De ki ez a Strelok, vagy milyen csavar ez már megint. -
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16445 üzenetére
Nekem megjelent, tehát nem hibás a scripts fájl. Egy tipp, ha eléred a templomot, menj be az oldal ajtón, hallasz egy robajt, kiszaladsz, és lövöd a zombikat. Nekem még bőven volt zombi, amikor megjelent a doki. (ha mégsem jelenne meg, szalad fel az ablakhoz a felüljárón a templomban) Ha jól tálalnák a feladat leosztást, szerintem ez lenne a legizgalmasabb, és magasan a legjobb zóna élményt nyújtó mod! Pl a mocsárban, amikor éjjel kíséred át a lányt a katonák között, tisztára olyannak tűnik, mintha nem is játszanál hanem ott lennél, és gondosan ügyelve nehogy zajt csapj, vagy észre ne vegyenek. Még egyik modban megközelítőleg sem tapasztaltam ilyesmit. És milyen anomáliák vannak ott?
Speki ha mégsem megy, küldök egy megelőző kipróbált mentést. -
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16440 üzenetére
Köszi, az infót. Szerintem kezd az alap mocsárral, a dokinak meg kell jelenni. Beszélsz vele a feltámasztásról, és hogy találkoztok az otthonában. (másik mocsár) Azért nézd a végigjátszást is, és ha valami nem jelenik meg, jelezd mert ez scripts fájl fordítási hiba. Tulajdonképpen nem én hibázok, hanem a fordító. Bemásoláskor szóközöket tesz a karakterlácok elé, közé és ha nem veszem észre, és nem törlöm nem jön az SMS, és nem töltődnek be a karakterek, tárgyak sem. Ráadásul nem dob ki a játék, de nem is haladhatsz vele.
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16437 üzenetére
Na engem meg ez érdekel, hol lehetnek ezek a doksik eddig hármat találtam meg. Amit írtam mocsárról el lehet jutni a radar 2-re onnan meg a monolitos ürgéhez, aki elvette a három műtárgyat. Visszatérve a Clear skys mocsárhoz. El kell menned a holt kordonra, oda a katonai raktárak ATP-s átjárójánál használod az egyik bontást, majd mégegyszer, és eljutsz a géptemetőbe. Ott felveszed z elvett felszerelésedet, ez egészen észak-nyugaton a dombtetőn lesz, egy félig betemetett ládában. Ha szerencséd van, jelzi a térkép. Onnan eksétálsz a báron keresztül a holt kordonra. Elvégzed a kapott feladatot, a doksit átadod a kalauznak, és Kinyílnak a mocsári átjárók. Ehhez kapod is az SMS-t. Ezután életre kelted a három jómadarat, és mehetsz a dokihoz a mocsarakra a templomban várd meg. Pontosabban azonnal megjelenik, ha kinyírod a zombikat. Még annyit, az összes átjárós feladat a második rész témája lesz. Ahol bementél a barlangba a radar2-őn, ott két azonos csillékkel teli barlang van. Az egyik visz a monolith bunkerbe, a másik adja az összes átjárókat, amiben te is jártál.
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16435 üzenetére
Melyik mocsárra gondolsz, ha a Fotografból ismertre ,akkor a Kordon déli ellenőrzőpontján átjutsz a zóna külterületére, (RPG-t- vagy gránátvetőt vigyél magaddal) és a sorompó után balra az út végén van az átjáró a mocsárhoz. Mint máshol, itt is többszöri nekifutásra nyílik az átjáró. A doki három nap múlva érkezik, neked addig túristákat kell kimenekítened a zónából. Talán a játék legizgalmasabb része. A mocsarat kettészelő út egyik felén németek, a másik felén katonák állomásoznak. Jól felfegyverkezve. Tehát csak éjjel lehet átkísérni az úton a túristákat. . Nem használhatsz sem fejlámpát sem éjjellátót. Ha észrevesznek, jelzőfényt lőnek fel. Lesz forgalom ott bőven, megjelenik Petruha a stalkereivel, német tudósoknak, O- tudatosoknak kell segíteni. Megjelenik Borov az embereivel, Borovot alig lehet megismerni a Hitler bajúszával, és a pirosan világító szemeivel. Igyekezz megvédeni minden fontos karaktert, különben jön a kitörés, és menedék csak a zóna ellenkező legtávolabbi részében lesz. Ha folytatni akarod, jelezz és felteszem a fordítást, ami kb eddig kész is.
-
Sensut
őstag
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16420 üzenetére
Meddig jutottál el a Rebornban? A holt kordonos feladat elvégzése nyissa mindkét mocsarak átjáróját. (itt is lehet építeni a szocializmust, pontosabban össze kell szedni a Szovjet únió csoportot) A mocsarakban, és utána más pályákon lesznek érdekes feladatok, majd véget ér az első rész. A második résszel kapcsolatban, semmilyen infót nem találtam a neten. De elvileg az is lehet, hogy ebben az összeállításban van a folytatás. Még nem értem a végére, elég nehezen boldogulok ezzel a kapu alja szöveggel, csak a fontosnak tartott szöveget értelmezem. Egyébként így másodszorra, sokkal érthetőbb a téma, talán háromszor néztem bele a videóba. Akkor sem azért, mert elakadtam, hanem a megoldás végett. Még a felszerelésemet is megőriztem, elvette ugyan, de adta is a jelet ahol megtalálom. Ez a technika temetőjében volt. Szerintem érdemes lesz még valamikor játszani vele, mert ilyen változatos, és érdekes zóna egy modban sincs. És remek a történet is.
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16416 üzenetére
Kösz, majd megnézem újra azt az x16-ost. Szerintem az lehetett a baj, hogy nagyon túllihegtünk mindent, és követtük a végigjátszást, amiből szerintem csak a sorrendet lett volna célszerű követni. De inkább azt az utat választani, amit a fontos karakterek mondanak. A két szakáll majd az erdész, majd Lukash minden infót megad. Az Agronomos témát is túlvariáltuk, holott csak Zarka emberét Luket kell kimenekíteni onnan. Fang leírásaiból, megtudjuk, miért is változik a zóna. Ha emlékszel rá, Strelok elmondta hogy Fang északra ment, a vasúti sínekkel kapcsolatos dolgokat vizsgálni. Rájött valamire, ezért ölték meg. Tulajdonképpen, a zónában a vasúti síneket mint jó vezetőt használták fel a műtárgyak segítségével az időhurok kialakulására. Gondolom az O-tudat keze van benne. A labirintusig fordítottam, elvileg eddig gond nélkül játszható.
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
speki1982 #16403 üzenetére
A feltámasztás mentést átlőhetnéd...
Amúgy most van szükség 2 nyugtatóra meg 3 pálinkára, nem akarok új billentyűzetet venni -a mechanikust imádom- de sérült már meg billentyűzet stalker mod alatt. Ez a BTR-es elkísérés egy rémálom, vagy csak én aludtam keveset az éjszakázás után nem hiszem el, hogy ez a fos batár katonai jármű a legapróbb kavicson fennakad, a dombon egyszerűen KÉPTELEN felmenni, tuti túlsúlyosak vagyunk hárman benne. Nem hiszem el! Ha lassítasz visszagurul a f***ba és a 3 perc eleve mire elég? Ez valakinek elsőre sikerült? Hogy egy hírhedt embert idézzek: megeszem a sapkámat ha igen!speki1982, amit pedig az utolsó kommentjeidben írsz eléggé lehangolóra sikerült, egyre kevésbé van kedvem foglalkozni így ezzel a moddal. Persze nem adom fel, de agyborulás ez az egész így
kieg: és természetesen itt is előjön a probléma ami a Szövetség ideje 3-ban is van. Útközben ne hogy kiszállj mert irányíthatatlanná válik ez a fos! Egész egyszerűen megváltozik az irányítás, ha visszaülsz a BTR-be
Az előre lesz hátra a hátra előre
Csak az F5-F9 segít de persze az idő közben fogy.
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16397 üzenetére
Nekem megvolt az a horror legritkább szeme, meg az a gaus fegyver is amit emlegetnek a leírásokban, hogy fontos az utolsó csatákban.
A gauss nulla rubelt ér, és az a tulajdonsága, hogy rendkívül rövid a feltöltési ideje. Megvannak egy félretett régebbi elmentésemben.
Tzs: bontások helyei. 1., Agronom a földalatt, a rácsos ajtó mögött. 2., Strelok búvóhelyéről elteleportálva az aluljáróban van megtalálod egyből a feső szinten. 3., Az erdőben a bányában, a lift felől lehet eljutni oda. 4., Az erdész adja. 5., Az x18-ban a lépcső alatt. 6., Pripyaatban, a teleport visz el hozzá, egy kristályos anyagnak látszik A hetediket Speki tudja, az erőműben valahol.Érdekes hogy az erőműt gyakran állomásnak nevezik. -
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16395 üzenetére
Találtam pár sort, ami segíthet a játék jobb megértésében.
" Zóna új kalandjainak első keresése, a hiányzó monolit különítmény iratgyűjteménye.
Hogyan lehet összegyűjteni? Emlékeztetünk arra, hogy a Clear Sky játékban kóborolva a legváratlanabb és legmegfelelőbb helyeken láttuk az elhalt monolitok holttesteit.
Magában a Clear Sky játékban nem találunk erre magyarázatot. De megtaláljuk Doppelgennerben. Ebben van az idők és a cselekmények összekapcsolása. Er a ChN fejlesztők hanyagságából logikusan megmagyarázott történetet készített. És most, emlékezve arra, hol láttuk a monolit katonáinak holttestét, hat dokumentumot gyűjtünk össze. Ráadásul közülük kettő a mocsarakban található, és csak akkor szerezhetjük be őket, ha megváltoztatjuk a valóságot a Holt kordonon, és maga a változás változik, ami miatt a fent leírt alternatív valóságban találjuk magunkat, ahol a DRP csapatai uralkodnak.
Ott megtaláljuk a Zóna (végül is ő is legenda) tudatának újjáélesztéséhez szükségeset, a Mocsárorvost. És a Psi-Fist projekt két hiányzó dokumentuma.
Bárhol is gyűjtöttünk hat dokumentumot a hátizsákunkba, mindig üzenet jelenik meg arról, hogy a feladat teljesült, és a dokumentumokat vissza kell adni az O-tudatosság alkalmazottjának.
És itt láthatjuk összefonódni egy másik történettel - azoknak a szereplőknek a feltámadásával, akiknek életben kell lenniük ahhoz, hogy részt vehessenek a Zóna tudatának feltámadásának rituáléjában.
Az egyik alkotóelem - Strelok Fang barát és szövetséges feltámadása vezet minket a végrehajtás során a Strelok csoport valódi rejtekhelyéhez tartozó hozzáférési kártyák birtokába, amely egyáltalán nincs az Agroprom kazamatáiban (hamis rejtekhely ), de a szinte állandó védett pszi-sugárzástól a lötyögő stalkerek Radar ...
Az itt bemutatott áttekintések története olyan biztos módszert tárt fel ezen a küldetésen, hogy le kell jutnia a Radar Bunkerbe, mind a 6 dokumentummal, a Strelka csoport ugyanezen rejtekhelyéről a teleporton keresztül a harmadik szintig. Az O-lelkiismeretes ember türelmesen vár minket, és gond nélkül átadjuk neki a dokumentumokat, egyidejűleg sok érdekes információt tanulva a vele folytatott beszélgetésből. Például a kísérletekről, a kiugró értékekről és arról, hogy mi vezet a megjelenésükhöz.
A karakter feltámadásának sora nagyon egyszerű. Luka művészvadász találkozik elsőként. Az infoscanner tájékoztat minket a feltámasztás szükségességéről. A Fangról (amelyet alternatív valóságban öltünk meg) és Ghostról, aki Yantar alatt halt meg, a Strelok meséli.
A feltámadás után ezek a szereplők eltűnnek, amíg meg nem találkoznak a Reborn második részében.
A mocsári orvos a mocsáron folytatott artikulálatlan beszélgetés után szintén eltűnik (várjuk a harmadik nap végét és elhagyjuk a mocsarat), és a második "rejtett" feladat teljesítetlen marad számunkra - a térképen megjelölni az összes átmenetek az új zónában.
Természetesen ezt a feladatot pontosan annak a FEYK-nek kell átadni, aki kiadta. Vagyis a Lesha (erdész)Területen. Magát Fake egyáltalán nem érdekli, hogy kalandjaink során több párosával találkozunk.
Valamilyen oknál fogva eszembe jutott egy "raj" gondolata, amely ugyanabból a karakterből áll, csak más-más valóságból, amelyről Golovacsev olyan lenyűgözően írt tudományos-fantasztikus regényeinek sorozatában.
Mielőtt megtudnánk az átmeneteket, Fake nem hajlandó beszélni.
Az átmenet tapasztalatai alapján világossá válik, hogy feltétlenül meg kell látogatnia a "Térkép őrzőit", és alternatív időhurok között nyissa ki a lábával a legtávolabbi szakaszokat.
Miután sikerült, Fake emlékeztet bennünket, hogy kívánatos lenne találkozni a STALKER'a leglegendásabb szereplőjével, természetesen ez a Strelok
Semmit sem sejtve visszatérünk a bárba, és ... itt ér minket a legnagyobb megrázkódtatás ... IGAZ Strelok vár ránk, és ő egyenesen azt mondja, hogy a Strelok, akinek képéhez a Pripjat-hívás hozzászokott. , NEM AZ!
Itt hivatalosan befejeződik a "Doubles" játék első része.
És találkozhat egy igazi Strelokkal is, és nem beszélhet vele, hanem elmehet keresni a szabad játékot, meghódíthatja például a DRP zónáját, vagy teljesítheti a zsoldos küldetéseit.
Folytathatja Szaharov feladatait, hogy még mindig visszanyerje emlékezetünket. Míg Szaharov sora azon mozog, hogy ez a különc miért követelt tőlünk hárommilliót, az irányítók agya, akik meggondolatlanul eladták az egész játékot valamilyen ismeretlen személynek, és a Horror legritkább szeme ...
A játéknak is sok szereplője van, a találkozás, akivel az ikrek második részében számítunk. Ezek Olga és Valerien, és a Farkas és az Erdész, és a Hamis és a Kalap, és Zarka és Askold, és a Macska és a Szakáll ...
A Strelkóval váratlan meglepetés fényében ezek a jövőbeli találkozók olyan cselekmény-fordulatokat kínálnak számunkra, amelyek teljesen elképzelhetetlenek voltak egy ilyen döntő előtt." -
' Tzs ,
senior tag
válasz
speki1982 #16386 üzenetére
Ja ráment pár óra, de nem bánom, lelkesedés van
Köszi a részletes segítséget!
Este melózok, szal majd később tudom folytatni az általad leírtakat. Javaslom a fentieket nézzük meg együtt, hátha ki tudunk hámozni valamit a linkekből.
Ez a feltámasztás az agyf*sszal lesz egyenlő előre látom...ha lesz mentésed az élesztés előtti pillanatról lehet elkérem majd... -
Sensut
őstag
válasz
speki1982 #16388 üzenetére
A Solyanka egy nagyon jó mod, csak sajnos elég instabil volt korábban, és éppen ezért most drukkolok, hogy ez hátha egy jó verzió lenne végre. Viszont hogy ezt megtudjam, ahhoz el kell érnem legalább Pripjatyig, mert ott kezdődtek a bajok. Annyira agyon volt nyomva a mod, hogy folyton crashelt és a visszatöltések sem működtek egy idő után. Ez a verzió, eddig legalábbis, könnyen és akadásmentesen fut és nagyon remélem, hogy ha ennyit szépítgették meg minden, akkor előbb stabilizálták is, mert azért az fontosabb, hogy stabil legyen, mint szép
Viszont a fegyverek benne... én még ennyire fasza fegyvereket egyetlen modban sem láttam. A modellek a szokásosak, de a hangjuk, a működésük és a úgy általában minden ami jellemzi őket valósággal kellemes. A Abakan annyira megtetszett, hogy eldöntöttem nem is cserélem le másra
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16381 üzenetére
Amit linkeltél végigjátszást. a 11-es fejezetben mutatja az átjárót a mocsarakba. Zatonon a benzinkút melletti szakadékban a tartály melletti teleport elvisz valamelyik Kordonba, ott átmész a síneken az ATP felé, majd egyből balra, átugrasz a kerítésen, és egy völgyes rész felé lesz a mocsarakba vezető teleport. De addig, rengeteg feladat lesz, többek között fangék életre keltése a labirintusban. Ha lehet hinni ezeknek a videóknak. Én most kevesebbet érek rá játszani, és ki is estem a játék ritmusából, de azért figyelem hogy haladtok Tzs-vel. Hétvégétől majd belehúzok.
-
Laris2
senior tag
-
Laris2
senior tag
-
Laris2
senior tag
válasz
speki1982 #16366 üzenetére
Az "erdész" házával szemben lévő barlang bejáratánál kilövöd a pókokat, leugrasz bent a teleportba, az elvisz a labirintusba. Beszélsz egy stalkerrel, ő megkér hogy vezesd el a társait a kódolt ajtókhoz. Én is oda igyekszem, de nem emlékszem, honnan kel az elfeledett erdőbe menni.
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
speki1982 #16358 üzenetére
Amúgy lementem az általad mondott úton egy ajtó ott is zárva van és a kiírás az elektronikus zár meghibásodott vagy valami ilyesmi.
Szerintem én most megnézem a te mentésedet és abbahagyom ezt egyenlőre. Igyekszem követni az útmutatásaitokat, de fogalmam sincs merre tovább. Látom a te mentésedben viszont Fang cucca Jupiteren még nincs felvéve, ez véletlen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged