Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- Képek és árak még be nem mutatott Motorolákhoz
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
félisten
válasz
Trk.Adam87 #1599 üzenetére
Lehet, hogy jobban futnak rajta a játékok, de -csak hogy az előző példámnál maradjak- az üzletkötők aligha játszanak munka közben a gépen. Hordozhatóság szempontjából pedig még mindig jobb egy tablet szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
30z.Samu #1598 üzenetére
A hasonló árú laptopoknál mindenben jobb (erősebb processzor vagy ha nem is erősebb, de legalább olyan szinten van, mint egy 2 generációval ezelőtti i3, ryzen3 laptop cpu, gyorsabb tárhely, szebb és magasabb felbontású kijelző, dolby atmos minősítést méltó módon kiérdemelt hangszórók szép tiszta és teres hangképpel, a játékok is futnak legalább olyan jól, mint egy ryzen3 integrál Radeon Vega GPUn, a Genshin Impact-al szépen lehet is tesztelni, hogy a tableten fut-e jobban vagy egy ryzen3 laptopon 720P felbontásban.)
[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
válasz
morneo.it #1596 üzenetére
Ennyi.
Bizonyos esetben egy tablet praktikusabb tud lenni, mint egy laptop, most ha választani kellene egy Pad 5 vagy egy laptop között, az előbbit venném, mert az hordozhatóbb és a passzív hűtés végett csendes is + az üzemideje is jobb szerintem, mint egy átlagos Windows-os laptopnak. Sok üzletkötőnek mai napig tablet van a kezükben. Bár ez erősen függne attól is, hogy amire kell, azt meg tudom-e oldani tableten vagy kell hozzá egy asztali OS. Amire nekem kéne a Pad 5, arra tökéletesen megfelelne.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
30z.Samu #1595 üzenetére
Igen, én pont erre használom.
Számlázz.hu + Innonest munkalap rendszer + PolPos M80 mobil nyomtató + SumUp bankkártya terminál + Xiaomi Pen + BT magyar billentyűzet. Az egész elfér egy 13" notebook táskában. Internetet a Xiaomi 11T Pro adja hotspottal, cloud storage-nak meg az otthoni Synology NAS van üzembe állítva
-
30z.Samu
félisten
válasz
Dévidzon #1593 üzenetére
Biztos jó annak, akinek valamiért kell, én valahogy nem érzem szükségét. Pláne ennyiért. Esetleg abban látnék fantáziát, hogy egy e-szerződést aláírni vele vagy valahol szignózni kell, akkor arra biztos tök jó. De ez annyira sűrűn nem történik meg, hogy kelljen egy ceruza.
-
szpali
addikt
válasz
baal-amiga #1586 üzenetére
Köszi, ezt nem ismeretem
Mostmár megy -
-
30z.Samu
félisten
válasz
Trk.Adam87 #1583 üzenetére
Köszi a tippet!
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
30z.Samu #1575 üzenetére
Úgy valóban kényelmesebb a PC mód használata, főleg ha Egér+billentyűzettel kezeled.
Támogatja az USB-OTG-n keresztül csatlakoztatott billentyűzet+egér kombót is, így egyszerre tudsz rajta billentyűzetet+egeret is használni.
Én ezt ajánlom:
[link]
Kompakt méret és közel olyan gépelési élmény, mint egy nagyobb PC billentyűzetnél. Kell mellé egy USB-C OTG kábel (kb 500-1000 ft között már kapni)[ Szerkesztve ]
-
szpali
addikt
Billentyűzettel hasznos, mini laptopként viselkedik (persze be kell hozzá rendelni 1 bill.-t
)
Ha szereted a windows féle desktop nézetet, esetleg több alkalmazást is szeretnél lebegő ablakkal párhuzamosan futtatni (pl. docs, számológép, email, levelelezés), akkor bizony jó lehet. -
eFeMeR74
senior tag
válasz
*Mukeey* #1543 üzenetére
Az SD csak addig fog hiányozni amíg nem használsz felhőt vagy NAS hálozatot.
Nálam van otthon egy 1TB NAS valamint rákötve 2 db 2 TB ssd netről bárhonnan elérem a saját hálozatot. Akkor minek az sd?
Szerintem nem a tabon kell tartani a nagy tartalmakat. Bár ez mindenkinek saját igény -
30z.Samu
félisten
válasz
Trk.Adam87 #1574 üzenetére
És ha kivetíted egy kijelzőre valamilyen oknál fogva?
-
-
RBJ
addikt
Pc mód nak csak én nem látom bsemmi értelmét,? Valaki vilagositson fel.
-
Dévidzon
tag
válasz
james008bond #1558 üzenetére
Csak a simára kell telepíteni, a pro-n alapból van.
Restart volt? -
varmi2
nagyúr
válasz
30z.Samu #1568 üzenetére
Azt is mondja, hogy a tollon kívül, ami gondja van vele, az nem a tablet hibája, hanem az adott app-é, mondjuk a youtubé, és minden androidon így viselkedik.
Én már hónapok óta használom. És elégedett vagyok vele. Ráadásul nagyon jó áron jutottam hozzá, és ajándékokat is kaptam mellé, ingyen.[ Szerkesztve ]
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
james008bond #1558 üzenetére
-
eFeMeR74
senior tag
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
james008bond #1555 üzenetére
A kapcsoló panelre tudod kirakni, ahol a Wi-fi, Bluetooth stb... van.
-
30z.Samu
félisten
válasz
eFeMeR74 #1552 üzenetére
Köszi, hogy megnézted. Nem is lenne gond, hogy 30fps-sel fut, csak az legyen stabil. 11"-on nem is az a cél, hogy úgy nézzen ki, mint egy Xbox-on. Csak stabilabb legyen, mint mondjuk Switch-en. De ha esetleg nem, akkor sem fogok eret vágni, sok féle játék van. Lehet, hogy a Genhin Impact-et és megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
30z.Samu #1550 üzenetére
A fiam MI Pad 5 Fortnitezik, de nem panaszkodott.
2020 előtt androidon nem is engedték 30fps fölé, majd a Onepluson vezették be hogy 90fps fusson a játék.
Most már azt hiszem 120 is elfut bivaly droidos rendszeren.
Megnéztem nem engedi a játék 30fps fölé mobilon. De azt hiszem léteznek olyan modok ahol ez kijátszható.[ Szerkesztve ]
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
30z.Samu #1550 üzenetére
A Genshin szebb játék, mint a Fortnite(jelenleg a legszebb játék mobilon, nem sokkal marad el a PC-s Fenyx Risingtől), szerintem Fortnite futna 60 fpsel, az hogy videóban nem volt annyi azért lehet, mert a képfelvevő is futott.
A Genshin Impact 720Pben erősebb hardvert igényel, mint a Fortnite FullHDben. Androidon sajnos csak 720Pben fut kb, így is szép játék, de azért láthatóak a pixelek, legalább az élsimításon fejleszthetnének picit, ha már a felbontást nem akarják növelni. -
30z.Samu
félisten
válasz
eFeMeR74 #1548 üzenetére
Igen, ez a játék is szembejött Velem, amit őszintén szólva nem ismerek, mert nem mozgok mobil játékok világában, ránézésre kicsit Fenyx-es.
De igen, ezt is be lehet úgy állítani, hogy hasítson 60+ fps-sel, de a Fortnite-nál csak gyenge 30fps-t láttam. Biztos lehet ott is játszani a beállításokkal, de valahogy senki sem teszi meg a videókban. Nyilván nem e-sport-olni szeretnék a tableten, hanem csak elbaromkodni, de azért jó lenne, ha stabil 30fps-sel elfutna, a hardver megvan hozzá.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
eFeMeR74 #1548 üzenetére
A Pro-n fut szebben a Genshin Impact, persze sok helyen a sima Pad5ön is megvan a 60 fps, de a 6 GB Ramból adódóan vannak fps dropok a játékban, ami érthető, a PC verzió is felemészt vagy 8-10 GB Ramot összesen és ott ugye képbe kerül a dedikált GPU Ramja is. Ez utóbbin persze magasabb felbontásban is fut. Az android verzió egyelőre kb 720P felbontásra korlátozódik, ami kissé pixeles látványt ad egy ekkora kijelzőn, de reméljük idővel ez a játék is képes lesz kihasználni a tablet teljes felbontását is akár, számomra többet érne ez low-medium grafikán, mint hogy highon játsszak úgy, hogy a 720P pixelessé teszi a látványt.
-
30z.Samu
félisten
Még egy hülye kérdésem lenne. Fortnite-ot próbálta valaki a tableten? Néztem videót és azt látom hogy mindenki max grafikán próbálja és ott sajnos nincs meg a stabil 30 frame. Pedig a vas meglenne alatta, szóval nem értem. Más játék meg röhögve 60-90 fps-sel fut.
Nem a játék lenne a prioritás a félreértés elkerülése végett, de azért lenne rá alkalom, hogy játszanék vele egy kis üresjáratban. Persze tudom, van más is, mint a Fortnite, csak arra akadok kilyukadni, hogy fura, hogy nem fut stabilan a videók alapján.
-
baal-amiga
senior tag
válasz
Trk.Adam87 #1537 üzenetére
Ennyire -idő hiányában- nem mélyedtem el benne, első blikkre semmi ilyesmit nem látok rajta.
-
*Mukeey*
addikt
-
RBJ
addikt
Még mindig nem találtam semmit az alsó dock beállítás ra.
Miui 13 milyen ficsort érdemes tudni? -
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Most akadtam rá erre a tabletre és alma user létemre be kell valljam, elég tetszetős. Kérdésem, minden alkalmazás működik rajta rendesen? Gondolok itt a Netflix-re, HBO-ra, esetleg GamePass, Geforce Now. Micsoda igények, mi?
Szaladgálós gépnek alapvetően simán el tudnám képzelni. Köszi a válaszokat előre is.
-
eFeMeR74
senior tag
Ha valaki használ PC módot a tabon ne felejtse el frissíteni, ha már MIUI13 használ, mert MIUI13 alatt nem fog működni.
[link] .
Sajnos a Kodit még mindig nem müxik 120hz képfrissítés mellett.
Kíváncsi vagyok mikortól hajlandóak végre frissíteni, mert már lassan a 144hz és felette lévő eszközök is gyorsan terjednek. -
eFeMeR74
senior tag
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
baal-amiga #1534 üzenetére
Ez már a Miui 13 for Pad felület? A Xiaomi ígérte, hogy a multitasking tableteken még fejlettebb lesz, az alap felületen is hasonlóan lehet majd appokat váltani, mint a PC módban. (Ha már az, akkor ezt hogyan lehet testreszabni?)
-
Wolfy33
senior tag
Netflix nálam gond nélkül megy L1-et ír ki. Hdr10 van, az előfizetésem a legnagyobb.
-
Wolfy33
senior tag
Sokkal gyorsabb lett a rendszer, az office excel javítva több mindenben, amit használok rajta.
Eddig ezeket tapasztaltam -
Wolfy33
senior tag
válasz
baal-amiga #1528 üzenetére
Eddig az volt. De most töltöttem le, nekem 13.0.3 verziót ír már ki.
-
baal-amiga
senior tag
válasz
baal-amiga #1528 üzenetére
Igen, engem
Remélem a wl1 már nem hisztizik gyakran.
-
pergabb
senior tag
Nekem megjött a 13-as miui, hol a rohadt életbe lehet a csíkot alulról eltűntetni? csak mert most sehol sem találom, megszűnt létezni az offolása.
-
baal-amiga
senior tag
válasz
Trk.Adam87 #1522 üzenetére
Csak engem téveszt meg a 12.5?
-
RBJ
addikt
Tegnap lettem remélem boldog tulaja a mi pad nak. Ma megjött a miui 13. Első gondom az alsó talcabol, hogy vakarom ki a nekem nem tetsző appokat?
-
Shame21
tag
Sziasztok! Én filmezéshez meg képregény olvasáshoz keresek tabletet. Oled-esbe gondolkodtam de az csak nagyba van és 11”-osnál nagyobb nem kényelmes. Bár néztem a xiaoxin pad pro 2021-et ami oled-es de arra azt írták nem egy jó minőségű oled.
szóval a pad 5 és a matepad 11 között vacilálok. Az sd kártya nem lényeg viszont a jó kijelző igen. Netflixből sd-s előfizum van így az se lényeg hogy fhd vagy sd. Google támogatás se lényeg. Mivel sehol nem tudom összehasonlítani a két kütyüt az lenne a kérdés melyiknek jobb a kijelzője véleményetek szerint. És tabletra melyik videó lejátszót ajánljátok (vlc tudom hogy van rájuk az jó?)köszönöm a segítséget
-
*Mukeey*
addikt
Még sok évvel ezelött használtam miui-t, akkor volt heti fejlesztői rom. Most már csak a stabil létezik?
Mik a rom lehetőségek? -
*Mukeey*
addikt
Kapott valaki már a simára Miui13-at?
-
bajaki
őstag
válasz
Rigormortiis #1513 üzenetére
Kimondottan filmezni nem szeretnék rajta (az a TV-n megy otthon), inkább YT amit használok csak.
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Mindennapi használatban hogy szuperál a MUI a tableten? Akadozások / laggok vannak?
Egy iPhone 13 Pro mellé szeretnék otthonra egy nagyobb netezős/videónézős kütyüt, erre a tabletre gondoltam.Smartshoptól rendelt mostanában valaki? Ők vajon gyártói garanciával árulhatják?
-
*Mukeey*
addikt
válasz
baal-amiga #1469 üzenetére
-
szaszapi
őstag
válasz
Trk.Adam87 #1504 üzenetére
Ez érdekes kérdés, mert minden üzlet máshogy áll hozzá. Itt igazából hivatalos rom van felflesselve, de régen lehetett váltogatni a stabil és fejlesztői romok között, simán lehetett egy kínai alapú romra is globál romot felflesselni a mi flash alkalmazással! Igazából most nincs ilyen, mert ha másik hivatalos romot akarsz tenni akármilyen xiaomi telefonra vagy tabletre, nyitni kell a bootloadert és csak azután lehet flesselni! Amennyiben még működőképes a tab vissza tudod zárni a bl-t, de ezt hivatalos szervízben, meg tudják nézni hogy nyitottad e már v agy sem! Igazából hivatalos store nem szokott evvel kínlódni, inkább az ilyen noname boltok, hogy kibújjanak a garancia alól! Enyém Goboo-ról van, de én nyitottam azonnal saját felelősségre!
-
szaszapi
őstag
Nektek EEA romotok van, én amikor megvettem, nyitottam a bootloadert és feflesseltem a globál romot, arra van miui 13 ugyanúgy android 11 alapokon, tegnap OTA-n frissítettem én is. EEA romra még nincs 13-as miui! Nagyon nagy különbség nincs a két rom között, de valamivel hamarabb jönnek ki rá a romok a globálra mint ebben az esetben!
-
zacci
aktív tag
válasz
Trk.Adam87 #1500 üzenetére
hasznald es ne foglalkozz a frissitessel.
-
jobarat01
tag
válasz
Trk.Adam87 #1498 üzenetére
szerintem nem érdemes vele szórakozni, megkapja az eu rom is nemsokára, legalább nem rajtunk tesztelik a hibajavításokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az első Xiaomi tablet a Pad 5, ami itthon is piacra kerül. És ez nem egy óvatos tapogatózás, hanem két lábbal rúgja rá az ajtót a konkurenciára.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AliExpress tapasztalatok
- Külpolitika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi Kék makulátlan!
- Apple iPad 8 32GB, Normál, Wi-Fi, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPad 9th Gen 64GB, Normál, Wi-Fi, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy Tab S7 Plus 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 5G 8/128GB, Megkímélt, Független, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest