- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
pergabb #2648 üzenetére
Véleményem szerint ha szeretted a Pad 5-öt, akkor a Pad 6-ot is szeretni fogod. Nekem nincs ugyan, de semmi esetre sem visszalépés. Néhol picit fejlesztettem rajt a Pad 5-höz képest, egy generációval jobb/újabb processzor Snapi 870-es, ami még most is szinte mindenre is elég, van belőle 8GB RAM-os verzió is amit jó dolognak tartok, WiFi 6-ot is tudja már, illetve Bluetooth 5.2-öt is, picit nagyobb az akksija is, de nem sokkal.
Alapból 33W-os gyorstöltőt adnak mellé, a Pad 5-höz csak 22W-osat csomagoltak, így ahhoz még külön kellett megvenni, ha gyorsabban szeretted volna tölteni.A kijelző felbontása kicsit nagyobb lett (2880x1800 a Pad5 2560x1600-as felbontásához képest), illetve 120Hz helyett itt már 144Hz-es a kijelző, bár véleményem szerint ezek nem kiemelkedő újítások, normál felhasználó kb észre sem veszi ezt a kettőt.
Szerencsére a jó ár/érték arányát is megtartotta, és pont a fent felsorolt helyeken fejlesztettek rajt, olyanokon amiket a Pad 5-ből egy kicsit hiányoltam (pl.: 8GB ram, WiFi 6 támogatás).
Ha a Pad 5-öt édesapádnak szeretnéd adni, akkor végülis nem rossz váltás a Pad 6 utána, de nem túl nagy előrelépés a tudása Pad 5-höz képest.Az érdekes amúgy, hogy írod, hogy Apple eszközeid vannak otthon, de mégsem szeretnél iPad-et melléjük. Van egy barátunk akinek szintén Apple eszközei vannak, és neki pl mindig iPad-jei voltak, és mindig ódákat zeng róla, hogy mennyire szereti őket, és ahogy nézem árukeresőn az iPad-ek TOP keresett/vásárolt helyen szerepelnek a Xiaomi tabjai mellett, és árban is hasonlóak. Az iPad PRO az már valóban eléggé más árkategória.
-
Defiator
csendes tag
válasz
pergabb #1256 üzenetére
Igen és igen. Én rendszeresen ezen nézek Netflixet, és ja egy este 2-3 óra nézegetéssel azért számottevően merül. Ugyanez van nálam is kb. mondjuk én magasabb fényerőn szoktam és 120 Hz frissítéssel. Engem nem zavar annyira mert tudom tölteni naponta, de ha valakinek van trükkje rá szívesen veszem
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
pergabb #1094 üzenetére
Én ilyet még egyetlen eszköznél sem tapasztaltam, hogy idővel jobban bírná az akksi.
Full fényerőn szerintem én sosem fogom tesztelni 10 óràn keresztül, de amikor 1 órán át úgy böngésztem az kb 10%ot merített, a 12% 2K youtubeozással szerintem rendben van.
A wi-fit kapcsold ki, ha huzamosabb időre nem nyúlsz hozzá, mert ahogy teszteltem az nélkül csak kb 2%ot merül 24 óra alatt.
A 120 hzet is érdemes visszavenni 60 hz-re videózás, komolyabb játékok alatt, mert úgysem lesz 120 fps-ed ezek alatt.(mondjuk egy Pubg vagy Cod mobile már talán futna 120 fpsel rajta magasabb grafikàn, tekintve, hogy ezek már egy Snapdragon 636on is 30 fps körül futottak, aminél a 860 legalàbb 6x erősebb.) -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
pergabb #1092 üzenetére
Ez teljesen jó érték ekkora kijelzőn. Nekem is 9-10 óra jönne ki max fényerőn netezéssel/videózással, játékkal kevesebb, viszont bizonyos játékokkal szépen lehet spórolni, ha mondjuk 30 fps-re lockolod a maximális képkockaszámot, de a gyártó által megadott 10 óra játékidő még így is túlzás, legfeljebb 15-20% fényerőn érhető el 10 óra játékidő az említett fps lock beállítással. (A Genshin Impact maximum grafikán képes kb 3 és fél óra alatt teljesen lemeríteni, abban a jàtékban még alacsony fényerő+30 fps lockal is örülhetünk az 5 óra kijelzőidőnek, annyira szívja az akksit. Màs játéknál pl: LOL Wild Rift viszont szépen spórol a 30 fps lock által, óránként kb 11-12%ot merülne így max fényerőn.)
A fényerő növelésének mértékével nem arànyosan merül jobban az eszköz, tekintve, hogy a legtöbbet a számításigényes alkalmazások merítenek rajta. Ha 15% fényerőn kb 6%ot merül böngészéssel 1 óra alatt, akkor 100% fényerőn ez kb 10%ot jelent. Tehát bármit csinálsz rajta 4%al meríti jobban óránként a max fényerő annál, mintha a megszokott 15%on használnád.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciával, 27% áfa
- Microsoft Surface Pro 7 12.3" i5-10. 8GB/256GB Windows tablet,üzletből, 27% ÁFÁS
- Ipad Pro 9.7 Wi-Fi+Cellular 32GB Space Gray, üzletből, garanciával,
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G 2028.04.22. gyártói jótállás
- Ipad Pro 12.9" 1. GEN 256GB Wifi+Cellular, Szép állapotban, üzletből,
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest