Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
Fehér színű billentyűzetes tokot hol lehet hozzá kapni?
Az eredeti felejtős, mert annak ökör ára van. -
Zamasun
aktív tag
Hihetetlen, hogy a Xiaomi képes minden eszközén valamit elszúrni. A Pad 5 a HDR/DV anyagokat nézhetetlenül besötétíti, jelenleg nincs rá megoldás, nyílván ez szoftveres bug, ami a megjelenés óta ilyen.
-
ace05
senior tag
válasz
Trk.Adam87
üzenetére
Itt képekkel jobban mutatják.
https://c.mi.com/thread-4072183-1-1.html -
Trk.Adam87
aktív tag
Ez mit takar, hogy rosszul jeleníti meg a sötét jelenetet? kisebb a kontraszt?
A fekete mondjuk sajnos nem az erőssége a tabletnek, mondjuk ez elmondható minden ips panelről, minél nagyobb arányban jelenik meg a fekete a kijelzőn, annál inkább sötét szürkés lesz a fekete, de ha csak a kép bizonyos részei feketék, azokat egész szépen megjeleníti. Már a sarkokban megjelenő enyhe ips glowot is megszoktam, ami szintén intenzív fekete megjelenítés alatt látszódik csak és az ips kijelzők legfőbb hátrányának tekinthető. -
ace05
senior tag
Engem is elkezdett zavarni ez a Netflix hdr sötét jelenetet rosszul jeleníti meg probléma.
Megoldás:
Speciális funkciók/Videó eszköztár/Videó alkalmazások kezelése/
Itt kiválasztod azt az alkalmazást ahol szeretnéd alkalmazni. Én netflixet kiválasztottam.
Netflixet megnyitva, megjelenik a videóeszköztár, a stílust kiválasztva pedig a kültérit kell.Nekem így jó lett, bár nem vagyok vájt szemű így lehet másoknak nem fog tetszeni.
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Hydrogél fóliáért merre induljak, ahol fel is teszik?
Óbuda, 10-es út környéke... -
Horijózsi
csendes tag
-
Dévidzon
tag
Total Commander oszt' cső. Jobb úgysincs, háttérben is tökéletesen fut.
-
Źşë'
addikt
köszi mindenkinek a tippet, tényleg ha alvó módba teszi magát akkor csinálja ezt, beállítottam arra az időtartamra amikor másolok rá, hogy ne kapcsoljon ki a kijelző, és máris okés lett

plusz total commander is látja szépen
-
guftabi96
addikt
Nekem is van hasonló problémám, bár nálam nem tűnik el, hanem olyan, mintha lefagyna.
Egyszer csak megáll a másolás, a Windows fájlkezelő látja a készüléket, de ha bármit is akarok csinálni (fájlművelet vagy mappák között navigálni), akkor befagy az egész.
Újracsatlakoztatva jó.
Volt már ilyen az előző telefonommal is, szóval gyanítom, hogy valami Windows-os hülyeség miatt történik ez. -
lasse001
őstag
válasz
Trk.Adam87
üzenetére
Én is így jártam. Próbáljatok meg hogy ne hagyjátok a kijelzőt elsötétülni. Végig maradjon ébren a kijelző míg másoltok.
-
Trk.Adam87
aktív tag
Nekem egy külső HDD-nél produkálja ezt a PC-m, így szerintem nálad is hasonló a probléma, csak ott a tablet tárhelyével kapcsolatban. Még én sem jöttem rá mi okozhatja, de nekem is nagyobb méretű fájlok másolásakor csatlakozik le a külső HDD-m. Szerintem valami windowsos anomália lehet.
-
Źşë'
addikt
256gigás verziót vettem meg, van egy olyan anomáliám, hogy ha másolok rá pl filmeket pc-ről, akár több, akár nagyobb méretűeket akkor egyszer csak eltűnik a másolás win ablak, és van hogy átmásolja van hogy nem, ilyet tapasztalt valaki? ill. mintha eltűnne maga a tablet meghajtó a sajátgép alól, nem lát semmit sem rajta, újracsatlakoztatás után meg megint jó
-
robag93
aktív tag
A nullás kálváriámon kívül van még egy gondom. Amikor ugye írom Alt+J-vel az i betűt, akkor az alt lenyomásakor megjelennek az emojik, majd ha mégegyszer benyomom, akkor eltűnnek. Picit bosszantó, nem lehet ezt valahogy kikapcsolni?
-
RoMix85
aktív tag
válasz
Pityu78
üzenetére
Akkor marad a pc mod (nem tudja valaki hoy hova kerül fel hivatalosan a legfrissebb verzió?!) , ott nincs ilyen. 😁
Egyenként meglehetősen jó lett hozzá. Egérrel adja azt a megszokott pc érzetet... vettem hozzá egy ilyen [link] kütyüt és nagyon szuper hogy annyi mindent rá tudok kötni a tabra és még tölteni is lehet közben. -
RoMix85
aktív tag
Srácok, ezt a navigációs sávot alulról nem lehet valahogy eltűntetni?!
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
*Mukeey*
üzenetére
Igen, főleg mert andoidban Miui13 alatt is meg tudsz nyitni ablakos nézetben akár 2 appot is egyszerre + azok mellett egy 3. appot teljes képernyőn. (3 vizuálisan is egyidejűleg látható dolognál többet pedig nem sokan csinálnak egyszerre windowsban sem.)
Egyébként tetszik a felület, ott például a youtube is háttérbe rakható anélkül, hogy prémium előfizetés kéne hozzá. -
Dévidzon
tag
Akinek esetleg szintén megzavarodott a Bluetooth billentyűzet kiosztása!!!
Most addig szántottam a netet, amíg véletlenül nem találtam egy olyan elejtett infót, hogy a kisegítő lehetőségek menü kikapcsolása megoldja a gondot.
És tényleg!
Nem tudom mi az összefüggés, de a kikapcsolással egyből előkerült a magyar karakterkészlet. -
Trk.Adam87
aktív tag
Màr a tablet vásárlásakor telepítettem, a kínai verzió tesztjei alapján èrtesültem róla, hogy van ilyen alkalmazás.
Sajnos az asztalra kirakott mappa kezelès bugos a legújabb verzióban, nem tudok semmit rakni a mappába. Nálatok működik?
Arra lenne hasznos például, hogy a játékokat egy mappába rendezzük. -
erzol
őstag
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Tulaja lettem a gépezetnek.
Első generációs samsung tab s-t váltott.
Eddig nagyon bejövős.
Tokot, fóliát ami bevált honnan érdemes kis hazánkból? -
robag93
aktív tag
válasz
bollokcs80
üzenetére
Nem az ára sok, a forint gyenge
-
*Mukeey*
addikt
válasz
bollokcs80
üzenetére
Szerintem a gyári az elmegy, annak az ára a gond nálam. ~100$ nekem nem ér meg egy angol billes tok.
Én egy noname mini bt-s billt használok, asszem alirol, 3-4ezer ft volt jòpár éve. Aktuális tabjaimat kiszolgálja, semmi extra. Méretre pont mint a tab.
-
robag93
aktív tag
válasz
bollokcs80
üzenetére
Nagyon jó a gyári. Legtöbb laptop billentyűzetet veri szerintem. Csak ez a 0 kálváriám ne lenne vele

-
*Mukeey*
addikt
válasz
bollokcs80
üzenetére
Ez a tipikus alis bt billentyűzet. Volt ilyenem más tabhoz, nem egy ajánlott darab🤨
Maga a bill külön van ráragasztva a tok borítására, külön tölteni kell, mivel nem a tabról kapja a naftát. Gagyi megoldás és kivitelezés. -
VOLTCRAFT(1)
tag
Kivetítéskor amikor kilövöm a képet televizióra a tv képernyőjét nem tölti ki teljesen ! Két oldalon marad egy keskeny fekete sáv.Csak nálam van ez,vagy beállítással lehet ezen segíteni?Nagyon zavaró hogy film nézéskor kisebb a kép !
-
robag93
aktív tag
válasz
bollokcs80
üzenetére
Gagyinak tűnik a 10 ugyan olyan képen

-
bollokcs80
Korrektor
Ezzel a billentyűzetes tokkal van valakinek tapasztalata?
-
robag93
aktív tag
Ötlet, hogy a billentyűzetet magyarra állítva az ESC miért "ö" betűt produkál?

-
szaszapi
őstag
válasz
bollokcs80
üzenetére
Akkor azért nekünk előrendelésben jól emlékszem 105e Ft-ban állt meg a tablet, ennyit az elmászott euró-ról! Ja és nekem is késett, kaptuk a Mi band 6-ot ajcsiba meg tokot, üvegfóliát! Úgy azért elég korrekt volt!

-
jFox
addikt
Sziasztok!
Aki vásárláson gondolkodik: most a Goboo-n 299€ a tab, a GOBOO2008 kuponnal további 8€ -val kevesebb az ára.
Ez a mostani vacak forinttal is "csak" 118eFt. -
Trooper82
senior tag
Sajna az nem támogatott a tabra. Jó a gép de szoftveresen elég fapados, remélem ha egyszer jön valami nagyobb frissítés jobb lesz. A dupplakoppos alvás is csak akkor megy ha a záróképernyőn vagyok? Sehogy sem lehet betutipust allítani ,külső appokkal talán mondjuk talán, bár eddig amit lróbáltam nem ment.
-
Goxi
tag
Tudnátok segíteni, hogy a Google Discovert hogyan lehet aktiválni? F3-nál látom a menüben, ennél nem.
-
SL-27
tag
válasz
danielgalaxy
üzenetére
Én ezt tettem rá LINK ...és semmi csökkenést nem tapasztaltam azóta sem. Nem nehéz felrakni, ha van egy kicsi tapadókorongod
Úgy könnyű tartani és pozicionálni is. -
danielgalaxy
aktív tag
Kifejezetten nem vagyok fóliapárti, de mivel ezen nincs Gorilla glass, valami csak kéne rá. Ki mit ajánl, mennyire nehéz felrakni egy ekkora képernyőre? Mennyire csökkenti a reszponzivitásàt , színeket?
-
plejik
addikt
Köszi nektek!
-
plejik
addikt
Tudnátok nekem ajánlani tokot? Jő minőségű flipes tokot, amit állványként is lehet használni? Nem kell, hogy billenytyűzetes legyen.
Előre is köszi!
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
danielgalaxy
üzenetére
Mstoreban egyébként most 140, annyit szerintem megér.
-
blueye
veterán
válasz
bollokcs80
üzenetére
Van gari, pont ezert irtam ide.
-
Exelsior24
aktív tag
Arukeresőn látom mindkét boltnak van 1300-1700 pozitív értékelése és Telomániának 88%-os elégedettség, Extramobilnál pedig 69%-os elégedettség, ettől függetlenül teljesen ismeretlen boltok, én itthon inkább az ismertebb webáruházaktól szoktam vásárolni, vagy ha kevésbé ismert akkor mindenképpen utána olvasok az adott webáruháznak különböző értékelő oldalakon.
Az a gond az ilyen webáruházakkal hogy jönnek - mennek és lehet jövőre már nem is létezik egyik se, ha meg gariztatni kell akkor lehet gond.
Én Goboo-ról rendeltem annó a tabletem, itt is volt bennem némi félsz mert Goboo-ról se hallottam még előtte, de azóta már 4-5 új rendelésem volt még tőlük és mind teljesen rendben megérkezett. -
Goxi
tag
Sziasztok!
Vásárlás előtt. Kérdésem Telománia és Extramobil boltokrol van e tapasztalat? Itt 130k alatt van a cucc, ezen a ponton már talán érdemes itt venni mint Goboo-ról (ott 123k).
Köszi. -
peteragard
csendes tag
Sziasztok! Tudtok olyan naptár alkalmazást ajánlani, ahová lehet jegyzeteket írni tollal? iPadnak van ilyen, úgy lehet ráírni/beleírni a napokba/napokra, mintha egy igazi papír naptár lenne. Létezik ilyen erre a tabletre?
-
Zamasun
aktív tag
Nagyon sokan streaming miatt veszik a tabot, aki sokat Netflixezik, felejtse el ezt a típust.
-
Zamasun
aktív tag
A Netflix valóban botrány gáz ahogy ezen a tabon fut.
-
Rigormortiis
veterán
A Hbo es Disney + esetében hogyan tudom ellenőrizni hogy milyen felbontásban streamel. Csak mert ránézésre elég kicsi felbontáson, a régi galaxy tab a 10.5 sokkal élesebb képet ad...
-
horvathpeter
aktív tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Nálam is ez volt a Pad 5-el. A Netflix állandóan szórakozott. Olvastam olyat, hogy elvileg ez így marad vagy már nem is tudom mi volt pontosan. Vettem helyette egy Tab S8÷-ot.
-
Yahhher
aktív tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Szia.
Szerintem nem nyomorultak. kb. 2 hónapja van meg a cucc, mindig jó volt a Netflix.Üdv B.
-
Rigormortiis
veterán
Nekem megvan az Xcom 2, és habár hivatalosan nem támogatott az eszköz, amire fel is hívja a program a figyelműnket első indításkor, teljesen jól fut rajta.
Annyi, hogy elég alacsony a játék felbontása, ezért nem mutat jól a kvázi nagy képernyőn.
Más: eddig többnyire csak tv-n szoktam Netflixezni, de ma beizzítottam a tabon is. Ez valami teljesen kritikán aluli...állandóan kilép valami hibàra hivatkozva, aztán visszavált WV L1ről 3-ra. Aztán adattörlés, ujraindítás, majd elölről az egész. Amúgy félig-meddig bánom is, hogy ezt vettem és nem az amoledes lenovót, nagyon gáz, hogy azt képtelenek megoldani a xiaominál, hogy a nyomorult Netflixet normálisan lehessen használni.
-
robag93
aktív tag
Mennyit ront a toll-élményen egy üvegfólia?
-
Yahhher
aktív tag
válasz
eFeMeR74
üzenetére
Szia.
Én billingó-t használok számlázásra androidon és pc-n is. De van sok más alternatíva rá.
Billingó: senki ne vegye meg, megbízhatatlan szar. Ráadásul teljesen máshogy működik win alatt, mint androidon, iosen. Ami pc-n alapeértelmezett, az mobilon nem, mindig kézzel külön rá kell nyomni. Sokszor API hibával kidob, vagy be sem lép. Van aminél az az alap, hogy 2szer kell rányomni, csak akkor veszi be, 1 ft-ot ne fizessen érte senki! -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
baal-amiga
üzenetére
Az XCOM 2 is teljes mértékben támogatott, de nekem is csak az Enemy within van meg még, mert annyira nem vagyok rajongója ennek a stílusnak.
A Pacal's Wager olyan szinten jól van optimalizálva, hogy már egy Snapdragon 660-on fut full grafikán 30 fps-el(Diablo Immortálnál sok szempontból szebbnek is mondható, a pálya dizájn, hangulat legalábbis számomra nagyobbat ütött, igaz hozzám közelebb is áll a soulslike műfaj, mint az agyatlan tömeg hentelés pay-to-win elemekkel társítva), a Pad5ön szerintem meglenne a 120 fps is (nem tudom a Pascal's Wager támogatja-e), viszont a magasabb fps szám minden esetben gyorsabb akkumulátor merülést eredményez, ezért én mindig korlátozom azt.
-
Trk.Adam87
aktív tag
Az XCOM 2 szinte csak csúcs és pár éves csúcs procikat támogat. Szerintem kb Snapdragon 845 lehet a minimum szint, amin már elfut. A Pad 5 egyértelműen támogatja, bőven a minimum követelmény felett áll teljesítményben.
Tabletből árban felfelé nézve a Xiaomi Pad 5 az első, amin már futna, ugyanis teljesítmény terén elég nagy szakadék tátong a Pad5 szintje és a kb 40ezer Ftal olcsóbb RealmePad között. Amin 4-6 GB Ramos kiszerelésben szintén jól futna a legtöbb játék(Cod Mobile, Pubg, Apex Legends mobile szintűek meg sem kottyannának neki), viszont egy XCOM2, Alien Isolation, Genshin Impact, Diablo Immortal... nagyobb teljesítményt igényel, van amelyik teljesen indokoltan az androidos viszonylatban kiemelkedő grafikája miatt, míg más játékok (pl: Diablo Immortal) a csapnivaló optimalizáció okán.Szóval a lényeg, hogy a Xiaomi Pad 5 alatti árban egyetlen tablet sincs jelenleg, amin az említett játékok játszható szinten futnának vagy egyáltalán támogatottak.
A Snapdragon 860 processzor pedig már kellően erős, nagyjából a 2-3 évvel ezelőtti csúcskategória szintje, a mai csúcskategóriánál sem marad el olyan sokkal, tekintve, hogy melegedés szenpontjából ez a valaha készült egyik legjobb Snapdragon proci, így nagy terheléskor sincsen teljesítmény vesztés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Core i5 - i7 - 8-10-11-12. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- iPhone 15 Pro Max 256GB 84% (1év Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S4 FSP 500W
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad Gen2 LTE i7-1165G7 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Úgy könnyű tartani és pozicionálni is.