- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pergabb
senior tag
válasz
Exelsior24 #2649 üzenetére
hát a képernyő arány és felhasználás miatt, amire írtam főleg filmek és kristály tologatás, jobb a pad5/6. ugyan ez egy 11 colos ipeden, főleg a filmre gondolok, sokkal kisebb méretben jelenik meg 2 szép nagy fekete sávval.
Üzemidőben az ipad rosszabb, nekem pedig éppen elég, hogy hívnak és egyszerre 4 helyen csörög, nem kell egy 5. is. Meló.. akkor jó az ökoszisztéma, de ez csak szórakozásra kell, semmi másra. Ipad pro és abból a nagyobb ok lenne, csak nem használnám ki és k. drága. Támogatás sem lényeges, mert ha azt csinálod mint én, akkor 10 év múlva is tudsz róla filmeket nézni
pad5-öt meg nem adtam apámnak, mikor kórházban volt bevittem, aztán nem adta visszaén meg nem akarom elvenni tőle, ha élvezi, hogy főzés közben néz vmit, vagy sakk programot tol rajta, még mindig jobb, mint a kis mobilján. Tv-t nem vagyok hajlandó venni, asztali gép dolgozóban, macbook melóra van, ergo filmezni NEM fogok rajta, max ha nővérem gyerekei mesét néznek, akkor belefér, amúgy csak a programokat tettem fel rá, minden más külső ssd-ről megy, szóval komolyan veszem, hogy csak melós eszköz legyen.
Amoled meg.. filmezésre nekem simán jó volt a pad5, igen a macbook mini led kijelzője szebb, de nekem nem fontos.
Filmezés és kristályozás mellett a 6 vs 8gb sem számítOlcsó, elfogadható tablet, ennyi kell és hello.
-
pergabb
senior tag
Sziasztok!
Faternak kórházba még év elején bevittem a pad 5-öt, úgy tűnik lenyúlta
Tudom ez nem a pad 6 fórum, de valakinek esetleg van tapasztalata, hogy üzemidőben, kijelzőben esetleg vissza lépés e? Ahány teszt annyi eredmény, fényerőben az itteni teszt tök mást mutat, pláne kontrasztban, mint pl egy gsmarena.
Nekem csak filmezésre kell és hogy este elalvás előtt tologassam a kristályokat, de apám ennyire rákapott, akkor inkább vennék egy újat, ha jobb, akkor egyértelműen a pad6-ot.
Köszi, ha valakinek van tapasztalata, vagy észrevétele.
Minden apple amúgy itthon, de a képarány miatt ipad vhol kiesik, ipad pro és társai meg olyan árban is vannak, hogy köszi, nem, ráadás az üzemidő sokkal karcsúbb is. -
pergabb
senior tag
létezik olyan tok mi pad 5-re ami klavi részt is tartalmaz és magyar ékezetes?
-
pergabb
senior tag
válasz
bollokcs80 #2432 üzenetére
telefonokon picit gyorsabbnak érzik a dolgok megnyitását, cserébe a jobb energia menedzsment úgy jött ki, hogy mindenkinek hamarabb merül a készüléke
itt is ez lesz, akkor én elköszönök a tablettől végleg, úgy is csak filmezem rajta, arra jó a laptop is, csak a kutya szőrtől féltem szegényt az ágyban (igen a kiscsaj ott alszik velem).
-
pergabb
senior tag
nem adom el, akkor bekerül a szekrénybe és ennyi, szépen lassan elrohad magától
Nagyon nem akartam volna venni semmit sem, de a géppel melózom, 600-700 wattokat nyal be meló közben, így jön egy macbook pro max, ami totál kifacsarva nyal be 60w-ot.
Tv nincs, nem is lesz, az esti film élmény a tableten történt, most majd a laptopon, még is csak nagyobb és jobb a kijelzője, teljesen felesleges mellé, mivel bármi mást gépen intézek, vagy az asztali energia zabálón, vagy a laptopon, nekem ezek kényelmetlenek egy tableten.
Nem véletlen az idei black friday eszméletlen költekezés, mindenki 100 évre megveszi előre ami kell, mert tudják, hogy lófing nem lesz, főleg nem a mi pénztárcánkhoz szabva. Nekem sem esik jól, mert a 2 éves asztali csúcs gépem szintjén van a laptop, még is egy vagyon és természetesen megint akkor sikerült vennem anno, amikor 10 év után nem évi 5%-ot fejlődtek a procik, ha nem hirtelen eszméletlen sokat, így pl több magos számításban van ahol egy 13. genes intel konfig laza 400%-al gyorsabb.
Maradtam a mostani sebességnél, ami a csodálatosan optimalizált alkalmazások mellett tök 8, árban még többet is költöttem, mint ha teljesen új gépet veszek egy rtx 4080-al és i9-es csúcs procival, választottam a minimális fogyasztást helyette.
Nem tudom mit hoz a jövő, csak egy dologban vagyok biztos, hogy aminek egyszer az árát feltolták, az többet nem megy le, ergo minden rendeződne, a kaja/energia/stb árak már maradnak, közép osztály szépen megszűnik, lesznek a csórók és a gazdagok, szerintem nem utóbbi kategóriába fogok esni -
pergabb
senior tag
köszi mindenkinek.
Karc annyi van rajta, mint bárki másnakegyszer az ember megsimogatja kézzel és már is lesz, ellenben betonra vágod 10-szer, akkor meg semmi, a tipik kijelző esete. Itt max a kiegészítő garancia menő, amúgy meg nálam budget filmezős tablet volt, így messze nem gondoltam, hogy érne 110-et.
-
pergabb
senior tag
tudtok tanácsot adni, hogy mennyiért passzolható el a tablet?
Jön a laptop, teljesen feleslegessé válik, én csak este ágyban filmezésre használtam, sima 128-as verzió, kijelzőn nyilván van pár hajszálkarc, amit nálam igényesebb ember azonnal feldob egy üvegfóliával és már is láthatatlanná válnak.
Most 1 éves, akkori edigiben vettem +3év kiegészítő garival. -
pergabb
senior tag
Nekem megjött a 13-as miui, hol a rohadt életbe lehet a csíkot alulról eltűntetni? csak mert most sehol sem találom, megszűnt létezni az offolása.
-
pergabb
senior tag
gyanítom, hogy a pad5 magától 60-ra leveszi filmezés közben
minden esetre a netflix eléggé tablet killer, youtube 4k hdr videó full fényerőn eszik 10-12%-ot 1 óra alatt, netflix full fényerőn szerintem hozna egy max 4-5 órát, majd kíváncsiságból megnézem.
-
pergabb
senior tag
Van vki aki netflixet néz az eszközön?
Amennyiben igen, kérdés, neki is őrülten zabálja az akkut?
Jó ha kijön 9 óra sot úgy, hogy fényerő 20%-on van, netflix app alig eszik, kijelző a második, első helyen vmi médiaszerver van ami porlasztja a mAh-eket.
Játszanék 20%-on, az több lenne mint 10 óra (nyilván alap kristálytologatással)
-
pergabb
senior tag
válasz
Trk.Adam87 #1095 üzenetére
120hz-et alapból offoltam az akku miatt
Nem vagyok itthon, wifi is ott, plussz akku kímélő és repülő üzemmód24 óra alatt így jön ki a 2% kb, de azért az inkább 4-5 lesz, bár sosem néztem.
Full fényerőn én sem használom, mert az esti filmezéshez az ágyban a 15% bőven kielégít.
Ettől független a sok teszt ellenére engem meglepett, ha minden megy rajta és hozzá sem érek, akkor mennyi az alap fogyasztása, lehet túl sokat vártam, bár az is tény, hogy azóta a telefonom 4 naponta töltöm
Összességében azt érzem, hogy a jelenlegi rendszer még nagyon nem kiforrott és most nem a tabletes miui megfelelőre gondolok, mert leginkább egy felnagyított telefon az egész, simán az optimalizálására, bírhatná ez sokkal jobban is.
Böngészést sosem néztem eddig, de szerintem tartalom és oldal függő, szerintem lesz az több is mint 10%, de a fene sem tudja.
Én esténként töltöm fel, ágyban filmezés 15%-os fényerőn, böngészés szinte 0, 1-2 full alap játék van, mint crash royale, de az is zabálja amúgy, napközben gyakorlatilag pihen, így jön ki nálam 2-2.5 nap üzemidő. -
pergabb
senior tag
válasz
Trk.Adam87 #1093 üzenetére
Köszi, de én azt írtam, hogy a tesztben említett 10 óra SOHA nem jönne össze full fényerőn, max a fele
Amúgy megnéztem, 1 óra youtube full fényerőn 12-13%.
Néha pedig vmi elkezd a háttérben zabálni csak úgy és akkor minden sokkal rosszabb
Szóval full fényerőn kb 8 óra 20 perc jönne ki, ha egy huzamba húzod le a youtubot 2k felbontásban, de ennyit senki sem ül ott, a készüléknek és van egy alap merülése.
10 óra full fényerőn SOHA nem jönne össze nekem, ezért is kérdeztem rá, mennyi idő, míg az akku beáll, mert a telefon is jobban merül az elején általában.
Hozzá sem érek és simán megy a wifi, háttérben szinkronizál, 1 nap alatt akkor is merül minimum 15-20%-ot. -
pergabb
senior tag
mennyi idő kell az akkunak, hogy beálljon? egyelőre első feltöltésnél tartok csak
de este 15%-on megy a fényerő, vlc, filmezés, merült mint a rohadt élet, max fényerőn a kb 10 óra ami a tesztben van írva, soha nem jönne össze, max a fele, ha így számolom a jelenlegi állapot mellett. Mostanival meg kb 15 óra lenne, de ez 15%-os fényerő csak.
-
pergabb
senior tag
válasz
baal-amiga #1082 üzenetére
nem próbáltam, rácsatlakoztam több hálózatra és végül azt mondtam, hogy köszi, akkor nem kell. Közölte pár dolgot nem állított most be amire majd később szükség lesz és ennyi. Maga a frissítés felment, azzal nem volt gond, nem tudom mi egyebet akart volna még beállítani.
Nagyon ritkán amúgy vannak még anomáliák, amikor vmi beszaggat, pl tök egyszerű játék alatt is pár mp-re elkezdett szaggatni, aztán elmúlt, nem tudom ezek mitől vannak.
Facebook is olyan, amiből én ki szoktam jelentkezni, vmiért a jelszó megjegyzését nem ajánlotta fel, de ha kilépek és utána egyből be akarnék lépni, akkor kidobja, hogy lejárt a munkamenet és próbáljam meg ismét. -
pergabb
senior tag
Nektek a 12.5.8.0 RKXEUXM verzió telepítése után nem köpte ki, hogy beállít még pár dolgot, néhány perc? Nekem itt pörög, de bármilyen wifire is csatlakozom, azt írja ki pár perc után, hogy nincs elérhető internet és nem tudja befejezni a beállításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciával, 27% áfa
- Microsoft Surface Pro 7 12.3" i5-10. 8GB/256GB Windows tablet,üzletből, 27% ÁFÁS
- Ipad Pro 9.7 Wi-Fi+Cellular 32GB Space Gray, üzletből, garanciával,
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G 2028.04.22. gyártói jótállás
- Ipad Pro 12.9" 1. GEN 256GB Wifi+Cellular, Szép állapotban, üzletből,
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest