- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobilhasználat külföldön
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Xiaomi Mi Mix 2 - funkcionális művészet
OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT MIELŐTT KÉRDEZEL!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgaben
senior tag
válasz
batai15 #5096 üzenetére
Most is 50%nal 4 óra sot van. Bár ez a végére nem lesz most 8. A vége felé szerintem jobban merül. Meg most már a mi globe van fent, nem a sima EU. Lehet kicsit jobban meríti, annak ellenére, hogy elvileg még jobban van optimalizálva, mint az EU rom.
Shyciii! Szerintem a Facebook app pont a legdurvabb akku zabalo.
-
darthsmoke
Korrektor
válasz
batai15 #4990 üzenetére
Sziasztok!
"Kissé" felbosszantottam magam...
Felraktam a legújabb Resurrection ROM-ot. Minden rendben vele, viszont ha zenét hallgatok és megszakítom telefonhívással, nem hallok semmit és a vonal túlsó oldalán sem hallanak. Ha kihúzom a fülest, akkor sem, egészen újraindításig…
Annyira reménykedtem, hogy lesz erre a telóra normális custom ROM, de eddig nem sikerült találni...Valaki tud megoldást erre?
Vagy az az egyetlen, hogy vissza kell rakni a MIUI-t. Nem szívesen próbálnám ki a 10-et, sok apró bugról írtatok... -
válasz
batai15 #4784 üzenetére
Hihetetlen hiányosságok!
Egyébként minden olyan téma működik, ami jó minőségű. Nem értem miről beszélsz.
A face unlock meg minek? A Lumia 950-en sem használtam, csak kb. 2 napig.
Viszont az egész atomstabil, sosem merül jobban, mint normális, minden értesítés megjön stb. stb.
-
Shyciii
veterán
-
Shyciii
veterán
válasz
batai15 #4682 üzenetére
batai15
Akkor egyszerű a képlet: ne válts
mgTerminator
Nem is akarlak meggyőzni. Itt senkit sem győztem meg, csak leírtam amit én tapasztaltam. Nekem pl a CM-el se volt soha problémám. Ha valami bug bekerült, akkor az a következő frissítésnél meg is oldották. Soha nem volt olyan, hogy hónapokig húzták. Nyilván típustól függően lehetett rosszabb, vagy jobb a CM, de nekem sem Oneplus-on, se Moto X-en, se Nexus 5X-en nem volt gondom. Sőt a legelső Motorola Defy-n se, pedig akkor még csak CM7-es volt
mgaben
Dobjatok a padlóla le, de nagyon dúlván!
-
unskillful
aktív tag
-
unskillful
aktív tag
válasz
batai15 #4650 üzenetére
Én igazából teljesen lementettem a komplett belső tárhelyet, mert tudtam hogy a Format Data mindent legyalul. A telepítés menete a következő : wipe all, Format data, aztán felmásolni a ROM zip file-t. Install zip, majd újra wipe all (internal storage is). Újra másolás, és ezután mehet akár egymás után a rom, a gaps (én arm64 8.1 Pico-t telepítettem és minden működik) illetve Magisk ha kell.
Ja és nagyon fontos hogy "official" TWRP legyen fent. -
Shyciii
veterán
válasz
batai15 #4559 üzenetére
Egyelőre nálam nagyon stabil. Se fagyás, se lassulás, és minden működik amit eddig kipróbáltam. Nfc-t nem próbáltam még egyedül. Mielőtt felrakod szólj, mert kicsit trükkös, hogy ha xiaomi.eu-n vagy. Tök más a twrp, ezért elbaxódik, és semmilyen partíciót nem lehet mountolni, így visszatérni sem egyszerű.
Most nem kell kernellel szórakozni. Magában is jó ez. Hetente frissül amúgy a Los is.
-
Shyciii
veterán
válasz
batai15 #4550 üzenetére
Jah azt elfelejtettem, hogy pl Privacy Guard is van, ami a szokott dolgokon kívűl (mutatja, hogy milyen programok mihez férnek hozzá contacts, phone, sms, location, run in backgound, start at boot stb), van szokatlan dolog is amit mutat, mint pl keep awake, wifi scan(!). És ezek persze ki-bekapcsolhatóak, tilthatóak. Jah és nem csak azt mutatja, hogy hozzáférhet-e, hanem azt is hogy összesen eddig hányszor fért hozzá, és legutóbb mikor fért hozzá. No pl itt láttam, hogy a google play services több 10000-szer ébresztgette a telót, így ezt a funkcióját tiltottam. De találtam pl olyat is, hogy a Megapolis a wifiscan opciót használta baromi gyakran, így azt tiltottam (MIUI alatt ez a progi nagyon zabálta is az akksit. Hát ezért...,csak MIUI-nál esélyed sincs a gyári opciókkal, hogy kiderítsd, hogy mi miért). Szóval nagyon baba.
Ha nem fog szinte semmilyen miui libraryt használni, akkor még jobb lesz, hisz nem fog függni a miui optimalizálatlan dolgaitól.Egyébként személyes véleményem az, hogy a MIUI 10-re sürgősen bele kell húzniuk, mert a MIUI 9-es Oreo egy igazi hulladék lett. Ha már az akksinál tartunk: MIUI Oreo alatt a kijelzőidőm alig érte el az 5 órát, míg a Nougat-os MIUI alatt 7 és fél óra volt ugyanilyen használattal. Azért ez rohadt nagy különbség. Itt van nyár eleje. Mindjárt kész van az Android P, és a MIUI az Oreo-val visszafelé haladt.
-
Shyciii
veterán
válasz
batai15 #4547 üzenetére
Notification led fényerejének változtatása, külön állítható notifications hangerő, programonként állítható, hogy mi tudja felkelteni a telót (ezzel kilőhetőek azon alkalmazások, amik miatt merül a teló), rendes do not disturb mode külön megadható, hogy mely alkamazás tudja felülbírálni, külön állítható hogy mely alkamazás ne dobjon felugró ablakot ha notification jön tőle, notification led milyen sűrűn és hosszan villogjon (ez alkamazásonként külön is beállítható), fényerő állítás swipe-al. Active display, ha valaki IPS LCD-n is annyira beteg, hogy ilyet akarjon (egyébként jól működik). Hirtelen fejből ennyi. Az összeset átnézva valszeg lenne még egy-kettő. És ez a gyári Los15.1. Ennél csak többet tud egy OmniROM, Resurection Remix stb.
Jah és ez még csak a 3-dik kiadás a Mi Mix 2-re, de már most 1,5 órával több kijelzőidőm van, mint a legfrissebb Oreo-s MIUI-n...
Jah és minden program notificationje csontra megy, plusz a cast funkció is tökéletesen működik a Philips tv-mre. MIUI-nál nekem ez sem működött (ami érdekes, mert EMIUI, és natív androidon is ment)
-
Shyciii
veterán
válasz
batai15 #4537 üzenetére
Kamera minősége ugyanolyan, mert a kamera még a miui libraryét használja, így pl a videó hangminősége sem olyan, mint más teló+los15.1-en. tehát vagy google camerát kell használni vagy amit én régen megvettem footej camerát. Ott van excellent képminőség opció, ami alatt nincs elmosva a kép. Full screen gesture alaoból nincs benne. RR custom romban már van, így valszeg ebbe is átkerül idővel. Addig meg külső programmal megoldható. Viszont már most olyan opciók vannak benne, ami sosem volt a miuiban és szerintem nem is lesz.
-
darthsmoke
Korrektor
válasz
batai15 #4487 üzenetére
Igen, az Mi-Globe a xiaomi.eu alapján összeállított, testreszabható ROM.
Nincs is ezzel semmi gond, csak a fülhallgatóval és a Bluetooth headsettel szenvedek. Illetve, ha AOSP-alapú ROM-ot rakok fel, akkor a sok felesleges MIUI apptól is megszabadulok, és Gapps-ból is csak a létező legkisebbet tudom felrakni (rohadtul idegesít a Google Assistant). -
Shyciii
veterán
válasz
batai15 #4098 üzenetére
Milyen fólia az? Nekem Nillkin Crystal Clear fólia van rajta szinte a kezdetek óta, de egyáltalán nem jön fel, sőt ezen olyan bevonat van, ami kicsit taszítja a koszt, így egy finom törléssel szinte az összes kosz lejön, és nem kell mindenféle ronggyal, meg kis löttyel tisztéra suvickolni a zsír miatt.
-
HUTCHDB
nagyúr
-
HUTCHDB
nagyúr
-
rayoliviero
veterán
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
batai15 #4072 üzenetére
Hetente szerkesztem ez alapjan.
Nalam mukodik minden fele hiba nelkul. -
Karavik
veterán
válasz
batai15 #4068 üzenetére
Leírás 1. pontja "Install latest TWRP recovery" mivel csak ez kompatibilis Oreo-val
-
rayoliviero
veterán
válasz
batai15 #4055 üzenetére
telepítés után is dalvik cache wipe
Ezt a lépést én kihagynám és úgy tennék egy próbát.
Nekem kernel telepítés után wipe cache és dalvik már okozott bootloopot, máig nem értem, hogy mi köze hozzá, de mégis azt okozott. Anélkül simán bebootolt.
Tehát tehetsz egy próbát úgy, hogy már ROM telepítés után nem csinálsz cache és dalvik wipe-ot, csak a rebootra nyomsz. -
rayoliviero
veterán
válasz
batai15 #4045 üzenetére
Az akkor lehet nem akar bebootolni.
Karavik leírása tiszta telepítésről:
0. Install ADB and Fastboot drivers: adb-setup-1.4.3.exe: [link] Official Mi Flash tool: [link]
1. Install latest TWRP recovery (if you already have it then skip this step)
2. Boot to TWRP recovery (and stay in recovery mode until step 8)
3. Wipe > Advanced Wipe: Wipe -Dalvik/ART Cache, -Cache, -System, -Data, -Internal Storage
4. Wipe: Format Data
5. Reboot to TWRP recovery (important!)
6. Copy latest rom.zip from PC to phone internal storage
7. Install rom.zip
8. Reboot to SystemÉn OTG-ne telepítek minden ROM-ot, de gondolom TWRP-ben is lehet másolni gond nélkül a telóra. Ezt jobb ha előtte kipróbálod.
Szerk:
Töltsd le esetleg még egyszer a ROM zipet, hátha annak van baja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Háztartási gépek
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Bluetooth hangszórók
- Tőzsde és gazdaság
- GTA V
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged