- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rawulf
őstag
válasz
Crytek #19389 üzenetére
Amikor még lehetett gyári, eredeti Xiaomi BM30-as akksit kapni, akkor gyárilag adták hozzá.
Az utángyártott BM30-asokhoz viszont nem igazán.
Emlékszem, hogy annó alig találtam szilikon tokot ehhez a nagyobb hátlaphoz.
Nem nagyon láttam sehol mostanság. Csak a BM20-ashoz való hátlapokat látni.Azért ha a jövő héten a Huaqiang Road környékén járok, akkor majd nézelődök arra is, hogy hátha látok olyat valamelyik kínai eladónál.
-
Karavik
veterán
válasz
Crytek #17577 üzenetére
Befejeztem a bejgli evést, azért látom volt segítség bőven (respect)...
Ha csak a tel számok fontosak neked, akkor legegyszerűbb, ha szinkronizálod névjegyeidet a google fiókoddal így, ha később az új rendszeren bejelentkezel a meglévő google fiókoddal, akkor automatikusan megjelennek a google névjegyek a kapcsolatokban.
Amit Adamasky linkelt telepítési leírást az elég aktuális és szájbarágós szerintem, az alapján meg tudod csinálni. Ott találsz infót a két lényeges változásról is a data+storage partíciók összevonásáról és a két system összevonásáról. Neked abból a leírásból az MiFlash telepítési módszerre lesz szükséged (1-12 lépések).
A leírás 1. lépésében megadott letöltési link az MiFlash 2015.10.28 verzióhoz az friss , viszont a 2. és 10. lépések esetén vannak frissebbek letöltések, ide linkelem:
2. lépéshez: legújabb 5.12.24 China develeoper fatsboot ROM: [link] (ez saját GDrive feltöltés, mert sokan nem tudnak letölteni a kínai szerverekről, vagy csak nagyon lassan)
10. lépéshez: legújabb 5.12.24 xiaomi-eu multilang ROM: [link] -
DrKapocs
őstag
válasz
Crytek #17572 üzenetére
Úgy látszik mindenki bejglit eszik, így segítenék én.
Idézném Karavik kolléga egy régi leírását (#13318), amin módosítok a mai kor igényeinek megfelelően. Mert azóta bizony már jó sok idő eltelt és a V5-öt felváltotta a MIUI7, a dual systemet az egy systemes megoldás, sőt, a data is összevonásra került. Nem olyan egyszerű a dolog, hogy 4.1-ről csak úgy egyből ugorj felfelé könnyedén. A lenti lépések mindegyike szükséges lesz számodra.
Szóval, mit kell tenned, hogy a 4.1 helyett 5-ös droidod legyen, MIUI7-tel?
0. ments le mindent a telóról egy pendrivera, ha szükséges, mert minden el fog tűnni róla. készíts backupot is, mindenről. ezt is másold fel a pendrive-ra (a biztonság kedvéért).
1. MiFlash feltelepít PC-re (ha nincs)
Ha nincs meg, innen le tudod szedni (kerestem egy linket hozzá)
2. MIUI7 developer (5.12.24) fastboot ROM verzió letölt PC-re és kicsomagol meghajtó
gyökerébe. Innen szedd le, a "Xiaomi Mi 2/2S Latest Developer Version Fastboot File Download" alatt lévő tgz állományt.
3. Teló elindít fastboot módban (bekapcs+hangerő le gombok egyszerre nyomva
tartva) majd adatkábelen csatlakoztatni PC-hez
4. PC-n MiFlash progit elindítani, klikk refresh, hogy lássa a telót, majd
kicsomagolt fastboot ROM főmappát betallózni. Flash all -t válaszd ki, itt most mindenképpen ez kell Neked. Ez legyalul mindent a telóról, az SD-t is törli!
5. Klikk Flash és ezzel a telepítés elkezdődik, majd a teló magától újraindul (ez sokáig tart, ne ilyedj meg.)
6. Ha elegendő az angol nyelv, akkor lényegében megvagy. Mivel ezzel kínai dev romot tettél fel, ebben nincs magyar nyelv és gapps sem. Ha szükséges a magyar nyelv is (és nem akarsz kínlódni maunálisan a gapps felrakásával), akkor fel kell tenned egy multilang romot, ebben van magyar nyelv is. Innen tudod letölteni
Miután letöltötted a romot, másold fel a telefon gyökérkönyvtárába. Majd menj az Updater appba. ott találsz három pöttyet a jobb felső sarokban. Ebben menj a Select update package pontra, majd tallózd be a felmásol multilang romot. Megint jó sokáig telepítget, újraindul szerintem vagy kétszer.
7. Ebben a romban már lesz magyar nyelv, mindenféle gapps is. Ha nem akarsz kínlódni az appok manuális úbóli telepítésével, akkor a korábbi backupból állítsd vissza az appokat, sms-eket, híváslistát, stb. Viszont a system settings -t ne! -
coal56
csendes tag
válasz
Crytek #11969 üzenetére
Érezhetően többet bír, kábé ahogy várható, 1,5x annyit. A naggyal 2-3 napot nálam simán hoz bekapcsolt 3G és wifi mellett.
Amit én még észrevettem, hogy mintha érzéketlenebb lenne a nagy terhelésre mint a 2000-es akksi, tehát ha a gyerek angry birds-ezik rajta, akkor nem olyan hirtelen merül mint a kicsivel.
Azzal viszont számolj hogy így ~2 mm-el vastagabb lesz a telefon... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Crytek #11355 üzenetére
Megnézted (teszt progival), hogy jó-e a közelség érzékelő? Ne legyen igazam, de szerintem az, amit ki- (vagy be-) kapcsoltál, nem fog rajtad segíteni.
(#11356) Barthezz2
Szerintem az egész egy kicsit tré...
Kíváncsi lennék egy olyan felmérés eredményére, amikor megmutatják a régi és új felületet pár olyan embernek, akik még nem láttak Miui-t. Vajon milyen arányba találnák el, hogy melyik az újabb?(#11357) Jack@l
Jaja. Nő a remény, hogy aug. 16-án mi is kapunk végre "klitty-klatty"-ot -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Crytek #11351 üzenetére
Pedig annak semmi köze ahhoz, hogy hogyan viselkedik a készülék a hívás után. Annak annyi értelme van, hogy ha pl. zsebben van a telefon, akkor nem old ki, nem adja be a telefonhívásos képernyőt. Helyette ez jelenik meg.
Más: ha ilyen lenne a Mi4, akkor bajba lennék.
4,5" FHD IGZO disp. -- 63 mm -- S800 -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Crytek #11343 üzenetére
"Amióta a kezembe vettem azóta ilyen."
Eddig nem zavart?Pedig ez így kb. a használhatatlan kategória.
Nézd meg vm. teszt programmal, hogy jó-e a szenzor (Phone Tester, Elixir 2).(#11344) Tomaak
" ... nem talalom az image könyvtárat ... "
Gondolom oda kellene kicsomagolni a fastboot-os image-et. Szerintem csak hozd létre, és bontsd ki oda az exe-t. De ha tutira akarsz menni, akkor megvársz valaki olyat, akár már csinált ilyet. -
<Adamsky>
nagyúr
-
peanar
senior tag
válasz
Crytek #11169 üzenetére
Igen, a MiVideo egy videó lejátszó progtam, így nem lenne szükség utólag telepített alkalmazásra. Sőt, ha számítógépen megosztasz filmeket, a MiVideo wifin keresztül látja és le is játsza!
A transfer 2 telefon közötti fájlátvitelt tesz lehetővé (wifin), ami sokkal gyorsabb mint a bluetooth.
A Kuaipan az egy felhőtárhely, amire kis időt szánva 1TB helyet varázsolhatunk magunknak....amit lássunk be, nem kevésÉn sem mobilnetet használok a felhőkbe váló feltöltéshez, arra ott a wifi!
#11168) muchacoado
Én nem KK-t használok -
válasz
Crytek #10658 üzenetére
Az Adobe Flash Playeren kívül nincs ilyen. Itt megkeresed a Flash Player for Android 4.0 archives részt, és a legfrissebbet feltelepíted.
Én a Boat Browsert használom, azzal nincs gond a Flash-videókkal. A Chrome pl. nem támogatja a Flash-tartalmakat, a gyári böngészőről most nincs infóm, nem MIUI van jelenleg a készülékemen...
-
tom81042
tag
válasz
Crytek #10538 üzenetére
Hát első körben egy full wipe után én feltennék egy stabil ROM-ot. Végülis mi az esély hogy a microfon meg a hangszóró is egyszerre romlik el?
Mást hallasz a telón, pl egy zenét? Fülhallgatóval hallod amit mondanak, vagy kihangosítva?
Ha Viber vagy Skype alkalmazasokkal interneten telefonálsz, akkor hallanak / hallasz?
-
Disque
aktív tag
válasz
Crytek #10391 üzenetére
Annyi azért belefér, hogy a beállítások-akkumulátor-teljesítménynél megnézd, hogy nincs-e energiatakarékos módra állítva?
Mert ha igen az úgy természetes, hogy a fényerőt olyankor nem teszi maxra, mert hát spórol ugye, és a laggolásra is magyarázat lehet mert olyankor a processzor sebességét is visszaveszi. -
cimp
senior tag
válasz
Crytek #10391 üzenetére
Nem én vagyok itt aki beugat!
"Ha veszek valamit akkor az működjön"
Ha veszel valamit akkor azt tanuld meg használni!
Az autós példa sem a szervizelésről szólt, hanem arról, hogy az is úgy viselkedik ahogy irányítod. Ha neki mész vele valaminek akkor nem az autó szar mert nekiment! Bár te biztos arra fognád! -
válasz
Crytek #10378 üzenetére
Ebből a rezgés jogos, a többi user error lesz, mert nálam egyik se jön elő.Pff.. Tovább olvastam. Tudod ez nem egy farönk. Ahogy egy asztali számítógép, vagy bármilyen elektronikai eszköz, ez is igényli, hogy közben esetleg karba is tartsd. Ha ezt nem vagy hajlandó felfogni, akkor meg légyszives ne itt oszd az észt, hogy ez egy szar. Köszi
-
cimp
senior tag
válasz
Crytek #10389 üzenetére
Nem tudom mi ez! És nem is értek hozzá, de biztosan a készülék szar és nem én vagyok a hülye!
Mindig díjaztam ezt a hozzáállást. Használok valamit, amiről nem vagyok hajlandó semmilyen hozzáértést felszedni, de ha nem úgy működik ahogy azt én gondolom hogy kellene akkor szidom az eszközt.Ezzel a hozzáállással ne ülj autóba mert a hülye autó nem arra megy amerre akarsz és még el is üti a gyalogosokat.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Crytek #10378 üzenetére
A fényerős problémádat valószínűleg az "autómata fényerő" okozza. Ha be van kapcsolva, akkor a csúszkával annak az érzékenységét tudod finomhangolni. Ha, ki, akkor direktbe tudod a fényerőt állítani. Jelzem, nekem automatán is tökéletesen működött mindig, minden körülmények között.
A rezgőmotor tényleg erős közepes ...
Az akadozásnak több oka is lehet (ahogy azt már előttem írták): energiatakarékos üzemmód, beakadt program, hibás app ... nem árt ilyenkor egy kis "karbantartás".A ROM frissítéseket azért rá szoktad tenni (OTA-n), vagy még mindig az van rajta, amivel kaptad?
-
muchacoado
aktív tag
válasz
Crytek #10378 üzenetére
Fényerő:
-Hiába van hosszu csuszka amikor kb 55% felett már nem változik semmi ugyanolyan maxon mint kb ezen az 55%-on (tűző napon lószart se látni a kijelzőből kb ami gáz mert jön a nyárKapcsold ki az Autó Háttérvilágítást. Vagy talán bekapcsolva maradt az energiatakarékos mód? (Ilyenkor a fényrőt is visszaveszi.
Jack aljzat:
-Kb ütvefúróval kell belenyomni akármelyik fülest hogy végre érzékelje hogy be van dugvaNálam nincs ilyen gond
Rezgés
-Lehet hogy az én lábamba nincsenek az érzékszervek kifejlödve rendesen ,de kb 10 hívásból 8 nem fogadott lesz mert nem érezni semmit. (LG 2X-nél semmi ilyen gond nem volt)Igaz
Gyárilag van rajta pár mappa amibe vannak progik pl ébresztő stb és ezen mappák megnyitásakor a megjelenő ikonok ahogy megjelennek az animáció akad
LOL szánalmasnak érzem.
Talán bekapcsolva maradt az energiatakarékos mód?
Más:
1 - A kínai nyelvre visszaáló Téma appra van már megoldás?
2 - A Weather Provider (com.miui.providers.weather) az a Burgerz Weather része? 20%-ot merült miatta ak akku az éjjel. -
peanar
senior tag
válasz
Crytek #10378 üzenetére
Melyik, milyen romot használsz? Full wipe-os telepítés volt, vagy hogyan csináltad?
Próbálj ki másik romot (is), ez lehet akár másik verzió is, mert fentebb beszéltünk róla, én is említettem, hogy bizonyos verzióknál én is tapasztaltam a szaggatást...de van amelyiknél meg nyista! Szóval, csak meg kell találnod a legmegfelelőbb romot a TE telefonodnak
A rezgéssel egyet értek, lehetne erősebb is, de a többivel nálam nincsenek gondok!
Jack aljzat...szeretjük ha szűkés igy legalább a MiKey sem esik ki belőle
-
hk9mxz
tag
válasz
Crytek #10217 üzenetére
a szolgaltato allitja be alapbol amire kered, de kesobb te is tudod allitani a telefonban vagy kerd az ugyfelszolin.
Vagy manualisan pedig ez a megoldas:
"Amennyiben alapbeállításként hívószámát nem küldi el, alkalomszerűen mégis láthatóvá teszi azt. Üsse be a tárcsázott szám elé a *31# kódsort (pl. *31#+36309303030).
Fordítva: ha a beállítás szerint telefonszáma megjelenik híváskor, a tárcsázott szám elé beütött #31# kódsorozattal az adott hívásra megtilthatja annak kijelzését." -
Wajk
addikt
válasz
Crytek #10088 üzenetére
Azért ennyire szerintem nem kell szélsőségesen felfogni.
Szerintem egyeltalán nem várható el, hogy közel 0 nyereséggel forgalmazzák az elég nehezen beszerezhető készülékeket. Gondolom te sem örülnél, ha a munkáltatód azt mondaná fizetéskor, hogy örüljél, hogy itt dolgozhattál és szépen megköszöni a munkádat.van akinek fontos, hogy kézbe vegye a készüléket és úgy vásároljon. Nekem személy szerint megér egy kis plusszt, ha kézzel foghatok valamit. (Nem pont erre az árrésre gondolok, de kinek mennyi az ingerküszöb)
Másrészt raktárkészlet, a bolt működésének egy része, stb. Gondolom nem kell magyarázni, pontosabban nem kéne.
Ha jók az infóim korrekt számlát adnak, ami jól jön annak aki le tudja írni az ilyen dolgokat és máris óriásit billen a mérleg.
Valahogy mindig úgy érzem, hogy mindent ingyen akarnak az emberek és még magas elvárásaik vannak.
Ezt én nem érzem korrektnek.De! A világ nyitva, mindenki onnan vásárol ahonnan akar, de ne csak szimpla árösszehasonlításnak lenne értelme.
-
Karavik
veterán
válasz
Crytek #10088 üzenetére
Ebből kiindulva semmit nem kéne Mo-on vásárolni, mert minden termék sokkal drágább lesz mire ideér.
Szerintem meg ahhoz képest nem is adják drágán, mert ha magánszemélyként Kínából megrendeled - www.Ibuygou.com árait alapul véve - akkor így alakulna az Mi2S 32GB ára hivatalosan és törvényesen:
Mi2S 32GB = 319,99USD + DHL 24USD = 78e. HUF + Áfa = 99e. HUF
Azt is figyelembe kell venni, hogy PayPal fizetés esetén nem XE árfolyamon megy a USD-HUF átváltás, hanem PayPal árfolyamon, ami vastagabb.
-
®abstract®
őstag
válasz
Crytek #10014 üzenetére
szedd le hozzá a root file explorert(én a 3.0 használom).
a system ben találod a build.prop könyvtárat.először csinálj másolatot ebből ha elrontanál bármit!
felső sorokban kéne átírni a xiaomi mi2 sorokat nexus 4re és menteni,kb.ennyi.nem csináltam ilyet még úgyhogy saját felelősségedre csináld!!
Wajk szerintem erre célzott. -
Wajk
addikt
válasz
Crytek #10008 üzenetére
talán van valami hackelt Google Play ami feloldja az ilyen korlátozást, bár nem tudom mennyire ajánlott pont vásárláshoz használni.
Másik megoldás, hogy a build.prop-ot módosítod, hogy mondjuk Nexus 4-nek lássa a Goggle Play a készüléket. Eléggé hasonló a HW, szerintem nem lesz gond...
(#10010) vicces1: Ezt próbáltad?, system/app-ban felülírni és Wipe App data a biztonság kedvéért
(#9994) bozarjoska: köszi szépen a reportot! XML fordítási hiba. Javítottam (meg módosítottam pár beállítást még), a ROMot újra le kell tölteni és felflashelni, Wipe nem szükséges
-
<Adamsky>
nagyúr
... és most mi a Play! verziója? Szerintem megpróbált frissülni (magától), de ez valamiért "megakadt". A Desire-n jártam már hasonlóan. Érdemes azt is megnézni, hogy az otthoni hálózaton működnek-e rendesen a google-ös szolgáltatások (nyilvános WiFi-n én már jártam úgy, hogy tudtam böngészni, de pl. a gmail szinkronizáció nem ment). Nálad szerintem végül az oldotta meg a dolgot, hogy átállítottad a letöltési limit-et, és mikor 3G-n volt a telefon, akkor szépen frissült a Play!, valamint leszedte azokat a programokat, amiket korábban elindítottál.
(#9877) cimp
Kollégám Motorola márkájú telefonjával szívott hasonlóan. Ha könnyen előidézhető a probléma (magyarán 5-ből 1x tuti nem hívható) akkor a legegyszerűbb, ha beledobsz kísérlet képpen egy másik SIM-et.
Illetve felmerül itt még egy kérdés: Mikor nem tudnak hívni, akkor Te tudsz kimenő hívást indítani?(#9889) Crytek
Sejtettem
Szerintem most már nem lesz gond. A CPU-Z-s screen alapján eredetinek tűnik a cucc. Üdv a klubban! -
<Adamsky>
nagyúr
Ez a Play verzió kicsit réginek tűnik. Próbáld meg frissíteni 4.6.16-ra (mondjuk innen az Android Police-ról) hátha ez segít. Miután lejött az "apk", előbb töröld a Play beállításait, majd telepítsd rá a frissebb verziót.
Egyébként más gond nincs vele?
Ha végképp nem menne a Play, akkor esetleg próbáld meg feltenni innen az AnTuTu-t. Nézzük meg mit ír ki!A Google-ös acc. törlését is érdemes megpróbálni, amit penanar kolléga javasolt az imént. Szóval előbb talán csak a Play beállításait töröld (és frissítsd újabbra), majd ha ez nem segít, akkor újra törlés + a google-ös acc. eltávolítása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Eladó megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest