- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Knight666
aktív tag
válasz
becsitibi #988 üzenetére
Nos szerintem egy PC bordára nem feltétel a hőálló festék. Egy jó minőségű festéknek ki kell bírnia 60-80°C-ot. A hőálló festékeket erősen felhevülő anyagoknál (100°C+) alkalmazzák inkább (pl. kazánok, kipufogók, féknyergek, stb). De ahogy a kolléga is mondta, ha nem szeded szét, nincs sok esélyed az értékelhető eredményre. A spray-vel való munkának is vannak általános szabályai, amiket lehetetlen betartani, ha nem férsz hozzá a teljes felülethez.
Szerk.: Egyébként egy hőcsöves bordát elvileg szét lehet szedni egy kis ügyességgel, ha jól láttam egy régebbi logout-os cikkben. -
szab.tam
nagyúr
válasz
becsitibi #990 üzenetére
van 1-2 fanatikus versenyző. pl. mistake767: neki próbálok személyre szabott upgrade-et kitalálni. (de pont nála bekudarcoltam egyelőre egy scythe mine2 fabrikálással...)
de nem adom fel.az egyéni önmegvalósításom mellett próbálok néhány egyéni igényt is kiötletelni, de nehéz. majd figyelemmel leszek....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
becsitibi #988 üzenetére
fújtam párat mostanság. igaz, nem ilyet.
bele se kezdj szétszedés nélkül. szanaszét meg fog folyni, különböző rétegastagások alakulnak ki, stb. elátkozod a pillanatot, amikor belvágtál.
tönkre fogod vágni a hűtőt.**
festeettem eleget. iszonyat szopás....
(az alsó épen látható cucc kb. négy (3?) komplett éjszaka, több flakon festék és fél higító a konyhám és a kezem tisztításához és kb. 2 induló gyomorperforáció...)
-
Knight666
aktív tag
válasz
becsitibi #979 üzenetére
Pl. 2 komponensű selyemfényű epoxi festékkel. Festés előtt hozzáadod az edzőt, hígítót, aztán beletöltöd a dekor / airbrush pisztolyba és mehet a móka. Viszont 2 dolgot tennék hozzá:
- Szerintem csak akkor érhetsz el szép eredményt, ha a lamellákat külön (tehát a bordát szétszedve) fested.
- A hődisszipációs hatásokról nem tudok sokat de úgy tudom, hogy a sötét szín kedvező hatású, valamint a fórumon olvastam valahol, hogy a festés nem befolyásolja számottevően a hőleadást. Egyébként a száraz rétegvastagság kb. 50-100um (mikrométer) lesz. -
Engineer086
Modder
válasz
becsitibi #959 üzenetére
Ez még a jövő zenéje, egyenlőre az van kitűzve célként, hogy a harvert szépen rögzíteni tudjam a házban. Annyit azért már tudok, hogy nem lesz színkavalkád a házban, tehát nem úgy kell elképzelni a négy szín használatát, hogy oldallapok telibe lesznek festve mondjuk narancssárgára. Nem. Lesz két fő szín, azok mellett, apró részletekben, éleken, csatlakozókon fog megjelenni a másik szín/szinek, egészséges egyensúlyban egymással.
-
Engineer086
Modder
válasz
becsitibi #957 üzenetére
Szeretnék mATX lapot szerezni, nekem felesleges a full ATX lap, úgysem fogok több videókártyát a gépemben használni. Ami a színösszeállítást illeti, most a grafitszürke és a fekete jön be, egy kis narancssárgával, egy kis fegérrel és csokibarnával (igen, a noctua miatt
)
-
DiceBlade
aktív tag
-
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
válasz
becsitibi #818 üzenetére
Nem banzáj volt az, max teadélután..de az a jobbik fajtából
Ahogy azt korábban írtam, 1 óra körül ellátogattunk egy MÉH-telepre MÉHézzkedni. Elsősorban plexire vadásztunk. Én gyüjtögettem 3 kilót, Bari azt hiszem 12 kilóval tért haza, a többiek is hazacipeltek még pár kiló agyagot
A forró nyári nap elől a debreceni Békás-tó partjára menekültünk, ahol Bari a félkész spektrum analizátorával demózott, majd én magyaráztam a sikló-formámról jelenlevő kollégáknak.
Az összlétszám 5 fő volt, amit egy másik ph!-s arc, superceneb egészített ki pár perc erejéigMindannyian nagyon jól éreztük magunkat, sajnáltuk, hogy öt óra körül el kellett búcsúznunk, pár órát még biztos beszélgettünk vola.
Az egyetlen kép, ami bizonyítékul szolgálhat ottlétünkre:
A jelenlévők balról jobbra: Balcsida, Engineer086, Bari, Outsider és Fkenny
-
válasz
becsitibi #797 üzenetére
Két apróság, de inkább offban
A linkelt asztali blurayt is meg kellele buherálnod, hogy ne kék fénye legyen az oldalán, hanem piros.
A másik, hogy szerintem túl gyenge lesz hozzá a géped sajna
. Figyelj, azért megnézhetnéd a termékleírást, mielőtt valamit kispécézel magadnak.
Ezt az asztali meghajtót a NASA-nak tervezték: "Specifications-->...Processor: Pentium D 945 (34GHz) or higher"
Na gyerekek, azt a delikvenst várom, aki a Pentium D 945-ből kihoz 34Ghz-et
-
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
becsitibi #782 üzenetére
ööö. mi volt a 7 óra? a haladás, a fóliázás, a fényképezés, vagy a feltöltés?
alakul, szép.
tudod mi tetszik a legjobban? a teteje. érdekes, és végre valaki a vízhűtés ellenére is gondol arra, hogy felül ki tudjon menni a nem vízhűtött meleg. és még érdekes is a plexin kivágott 3-as rés.
szerk1
ahogy nézegetem, egyre jobban tetszik.
szerk2
de az a pucér winyó látaltlanban sérti a dobhártyám. fáj. arra találj ki valami szépet... -
Ramses07
Modder
válasz
becsitibi #615 üzenetére
Megoldódott! Nem fogod elhinni mi volt a hiba!!soha többet nem veszek bit fenix-es kábeltoldót!!Egy igazi taiwaini szar az összes!! Már bocsánat. A harisnyát ráhúzták a vezetékre és úgy krimpelték rá a csatlakozóra ezért ott nme volt jel. 24-ből 1, de azért 2500 Ft-ért nem ezt vártam volna!!Ráadásúl mondom magamba szétszedek még egyet és megnézem milyen, erre a vezeték a kezembe maradt ami nem volt se besodorva se rányomva rendesen!!Szóval maradnak az általam csinált vezetékek, azok legalább jók!
Több mint fél napom ment rá!!
De már működik!! -
szab.tam
nagyúr
válasz
becsitibi #546 üzenetére
az utolsó képek valamelyikén ott van egy rakás ázsiai fickó. nekem az ugrott be, hogy miért nincsenek női modderek? vagy ha vannak, nagyon elbújnak.
nem elférfiasodott, valaha volt nőkre gondolok, akik eröltetett szerepzavarban fiúsan viselkednek. (habár még ilyen moddert sem láttam.) hanem akik ízig-vérig nők. csak elkérik a barátjuk flexét, fűrészét, fogják a megunt körömlakkot, és rápingálnak a ház oldalára egy gyöngyház rózsaszín hellókittit. vagy pónit, rókát, mittoménmit.
előbb találok sálat kötögető manust, mint ilyet. miért van ez? -
Bari
Modder
válasz
becsitibi #413 üzenetére
Ne add fel, kis pihenés után újult erővel tudsz majd nekikezdeni ismét a teendőknek.
Az eddigiek nagyon tetszenek, kiváncsi vagyok a végeredményre is bármikorra készülsz is el vele.
Én kb 15 hónap alatt jutottam el odáig, hogy a kigondolástól számítva az áramkör és nyáktervezés, alkatrész vásárlás után végre kész vannak a spektrum analizátorom nyákjai, a faházam meg már jó-ideje jegelve van időhiány miatt. -
Steve(AMD)
tag
válasz
becsitibi #373 üzenetére
Ha teheted vegyél inkább fekete színűt, mert a fújós festékek nagy része nem áll ellen túlzottan a mechanikai hatásoknak. ( Párszor kihúzod, betolod a csatit és annyi lesz neki.)
Biztosan láttál már olyat (ha más nem fotókon), ahol a ház belsejét feketére fújta a tulaj, de néhány oldallap felrakás, csavar meghúzás, radi, kártya ki/berakás után megsérült, vagy lepattogott a festék. (Fémre a porfestés lenne az igazi.) -
Moddingboy
Modder
válasz
becsitibi #373 üzenetére
Egy átlag barkács boltban kapható pl. Wery Well spray festékkel
Előtte (finom) csiszolópapírral gondosan csiszold át a felületet majd zsírtalanítsd.
Viszont pár száz ft-ért lehet kapni fekete 24 pines csatlakozót tehát még ez lenne a legjobb megoldás számodra mivel eleve drágább a festék amit megveszel a festegetéshez...
-
-
Engineer086
Modder
válasz
becsitibi #346 üzenetére
Én általában a vörös színű korongokat szoktam műanyag vágására felhasználni, nálad sztem az jelenti a medium kategóriát
Igazából a korong fajtája mindegy, úgyis átvágja bármelyik. A fordulatszámot meg úgy választ meg, hogy vágás közben ne akadjon el a korong. Vágás közben úgyis megolvasztja az anyagot kissé, csak nem mindegy, hogy a vágás közvetlen közelében, vagy már a kívánt vonatól bejjebb is. Megint csak azt tudom mondani, hogy készíts próbavágást egy feleselges műanyag darabon, pl egy nem használt előlapi takarólemezen, vagy a kivágásra ítélt csík belsejében, ha már látod, hogy miként viselkedik az anyag, akkor kezdj bele az érdemi munkába
Jó munkát, a végeredményről természetesen szeretnénk képet is látniSzerk: Jah, és arra ügyelj, hogy a kis szilánkok, amik a vágás közben kirepülnek, ne a szemedben landoljanak
-
Engineer086
Modder
válasz
becsitibi #344 üzenetére
A legegyszerűbb azokat a szerszámokat használni, mint amiket a fém lemezek kivágásához használnál. Legjobb a lombfűrész, az nem olvasztja meg az anyagot, ha van multigéped, akkor az is jó lehet. Itt ügyelni kell a fordulatszámra, ha nagyon gyorsan pörög a vágókorong, akkor megolvasztja az anyagot. Miután kivágtad a kellő nagyságú csíkot, fémreszelő segítségével korrigálhatod az éleket.
-
intercooler
őstag
-
-
-
Moddingboy
Modder
válasz
becsitibi #79 üzenetére
Szia!
Sorja eltávolításra inkább ajánlanám a normál reszelőt vagy csiszolópapírt (először durvábbat majd egyre finomabbat). Dremel vagy bármely más multifunkciós gép csiszoló korongja is alkalmazható, de a nagy fordulat miatt könnyen megolvadhat a plexi és ismét sorja keletkezhet. Ezt a megoldást inkább, akkor alkalmazd amikor a plexiből még van pár mm amit el kell tüntetni. Tehát sorjázásra inkább az elején említetteket ajánlanám.
-
jones965
Modder
válasz
becsitibi #63 üzenetére
A link alatt nincs semmi sajnos.
De egyébként a kompromisszum alatt azt értettem, hogy a bővítő helyeket feláldozod, lesz hely a radiátorodnak. Így csak a rögzítését kell megoldani.
A tartály pedig mehet a hőcserélő és az alaplap közé.
Szivattyú értelem szerűen a gép aljába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- 14" ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest