- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 3S/Prime
Új hozzászólás Aktív témák
-
trebrona
nagyúr
Mert flash után nem újraindítani kell, hanem bootoltatni TWRP-be:
Végleges flash (természetesen ezután is flash-elhetsz másik recovery-t hasonló metódussal)
15. Amennyiben a régi recovery helyett végleg flash-elnéd a TWRP-t, írd be ezt a parancssorba: fastboot flash recovery twrp.img
16. Valami ilyet kell láss:
sending 'recovery' (16922 KB) . . .
OKAY [ 0.338s]
writing 'recovery' . . .
OKAY [ 0.494s]
finished. total time: 0.833s
17. Most írd be ezt a parancssorba: fastboot boot twrp.img -
fa4hu
őstag
-
elod22
senior tag
Az fasza, akkor adtam a szarnak egy pofont.
Ezekbe a custom rom-os dolgokba nem hiszem, hogy belemászok, már ezeknél az alap dolgoknál is már rezgett a léc, hogy ne csináljak téglát a telefonomból. S aztán ezek a custom romok is nem mindig futnak hibátlanul, ahogy hallottam, van ami feljavul, más dolog meg elcsesződik. -
SteadyMan
aktív tag
-
Sajti84
csendes tag
Azért gyanús mert egyik pillanatról a másikra történt, szóval eddig minden remekül ment semmit problémánk nem volt, most meg teljesen elromlott. Ráadásul ha szigorúan veszem nem a 4G-vel van probléma, hanem a 3G-vel, hiszen ahhoz nem tud elég gyorsan kapcsolódni... (Ezért írtam példának, hogy a hiba nem csak akkor jelentkezik, amikor 4G-ről kéne onthefly 3G-re váltani, hanem egy egyszerű repülőgépüzemmódból visszatérésnél is amikor fixen 3G van forceolva...)
..ettől még persze sajnos erős a gyanú bennem is, hogy a hardver adta meg magát
Persze igazából az idő 99%-ában boldogan elvagyunk 3G-n is, csak azért jobb lenne tudni mi a tényállás
-
Milestone2
nagyúr
"...az ellen pedig csak drasztikus megoldás van..."
-
Gerasz
aktív tag
Mindig azzal érvelnek, hogy a MIUI-ba úgysem az Android-főverziók hozzák az újításokat. Én a páréves Xiaomi pályafutásom alatt a frissítések során csak eltűnő funkciókkal találkoztam. A sosem javított bugok mellett. Itt szerintem semmiféle valós fejlesztés nincs, de a frissítés-fetisisztákat le tudják kenyerezni, valakit önmagában egy 100%-ra felkúszó folyamatjelző sáv elégedettséggel tölt el.
-
mrobes
tag
Az enyém kezdettől fogva produkál ilyen hibát.
Egy ültő helyben is képes 4-5 erősségű 3G-ről visszadobni 2G-re, aztán egy kis idő múlva megy megint rendesen a 3G. (Voda)Több romot is cseréltem már rajta, de a helyzet nem változott. Már megszoktam, hogy ez ilyen, de korábban sokat kutattam a neten és elég sokan panaszkodtak ilyen hibára.
-
Milestone2
nagyúr
Ha arra gondolsz, hogy amikor jön (mondjuk) a 8.12.2-es ROM-ra a 8.12.4-es...
...akkor elég a TWRP-ben
Bármiféle törlés nélkül
Install ROM
majd mikor végzett a ROM telepítésével
a TWRP alul 2 lehetőséget kínál
Wipe caches és Reboot system
ott előbb Wipe caches
s ha az lefutott, akkor Reboot system.Tapasztalatom szerint minden alkalmazás megmarad, csak a fránya root (magisk) tűnik el minden frissítéskor.
-
Milestone2
nagyúr
Teljesen korrekten működik. Stabil. A kinézet szép. Minden számomra fontos alapfunkció működik.
Mivel én most szereztem be ezt a törött, de működő képernyőjű Redmi3S-t, csak azért hogy kipróbáljam ezt az EELO-t, így Land tapasztalataim nincsenek.
A többi készülékemhez (van még 6 másik Sáomi a "kezelésemben" - igen őrült vagyok, lásd aláírásomat) hasonlítva, semmivel sem gyengébb ezzel a ROM-mal, mint bármely más custommal. (illetve ugye mivel most szereztem be a készüléket használtan, így nincs információm/tapasztalatom az akku állapotáról) Ha valamit kihagytam, megkérdezed...Aki hozzászokott a GAPS csomag használatához, annak lehet furcsa (vagy akár élhetetlen) lesz ez a rendszer. Én már réges-rég kerülöm a gúúúúglit, szóval nekem nem újdonság, én tudok gúúúúúgli nélkül élni.
Ami fontos 2-3 naponta érkezik frissítés.
Ami OTA, de teljes ROM. (Szerintem növekményes OTA-t csak az kap aki PayPal támogatja a fejlesztést)
Azt tapasztaltam, hogy ez a rendszer a /data /lineageos_updates mappába tölti a frissítéseket, mikor elkészült a letöltéssel, NEM szabad engedni, hogy az Updater indítsa el a frissítést, mert abból bootloop lesz. Orangefoxot használok, de nem hinném, hogy az orange okozná ezt... Ha letöltötte, kézzel TWRP-be kell újraindítani a telefont. Cache törlések (dalvik & cache), majd Telepítés menüben a /data/lineageos_updates mappából a ROM telepítése, és mivel nincs "növekményes OTA" a teljes ROM törli a Magisk-et, így ha az kell, akkor azt is minden frissítés után újra kell telepíteni. -
margithid
veterán
Szerintem az már nem is változik. Ahogy az android verzió se.
Mindegy, nekem másfél év után még tökéletesen szuperál a telefon!
Ezzel a legújabb stabil Global Rommal 4 nap alatt 8 óra kijelzőidőt hoztam össze!
Mi A2-re kiváncsi leszek, de szerintem még egy évig nem cserélek, egész egyszerűen nincs miért, osztott képernyőt hiányolom egyedül. -
fa4hu
őstag
Külföldi fórumokban utána olvastam ennek, és ott csak az Üzenet alkalmazás adatainak törlését tudták javasolni. Nagy levegőt véve lementettem az sms-eim, aztán nyomtam egy adattörlést az Üzenetek alkalmazásra (amit csak a Telepített alkalmazások menüpontban a "Rendszerfolyamatok megjelenítése" után tudtam megtenn, ez logikailag azért érdekes, mert az Üzenetek rendszeralkalmazás, nem telepített, mégis csak itt lehet a rendszeralkalmazásokat kezelni). Az adatok törlése opció elszürkült, tehát joggal gondolhattam, hogy elvégezte. Belépek az üzenetek közé, és ott vár minden sms-em, egyedül arra kérdezett rá, hogy akarom-e a MIUI üzenetküldést használni.
Hirtelen ötlettől vezérelve beléptem a MIUI szinkronizációba, és kikapcsoltam az összes szinkronizálandó elemet, majd újraindítottam a telefont. És láss csodát, újra van hangja az sms-eimnek és az e-mail-jeimnek.
A MIUI szinkronizációt továbbra sem kapcsoltam vissza (korábban is gond volt vele néha). Érdekes módon az Üzenetek alkalmazás most a rendszerfolyamatok között a betűrendnek megfelelő helyen jelenik meg, míg korábban jóval előbbre volt.
Hiába, no, lelke van a MIUI-nak.
-
SteadyMan
aktív tag
Nekem is felment gond nélkül a MIUI 9 Dev. 8.1.18 Beta és megúsztam a black launcher problémát is.
De egyre jobban azt érzem, hogy megy a kiszorítósdi és előbb-utóbb behal ez a developer vonal. Stabilra meg akkor lehet kezdeni barátkozni a mókolással? Mert ahhoz nem sok kedvem lenne. Bootloader nyitás, MIUI fiók regisztrálás, TWRP, stb. Áhhhh.... -
trebrona
nagyúr
Most tettem fel, sokat még nem tudok mondani.
Ami hibát eddig észrevettem: alap kamera alkalmazással videófelvétel használhatatlan, Footej Camera-val hibátlan. Alkalmazásváltó nem működik, erre itt a TWRP alól telepítendő javitás: [link], ezután rendben üzemel, osztott képernyő szintén.Ilyen tempót ezen a telefonon még sosem láttam, mintha szintet ugrott volna.
Gyors vakus próba fotó: [link]
-
retesz147
addikt
Azt nem vállalom be, ha nem haragszol, mivel 4G-n az én telóm levágja a hívások elejét...3-4. csengetésnél szóllal meg és sokszor volt nemfogadott hívásom.
23 hibám van a telóval, az a 4G-s csengés levágás és az sd kártya maitti ujjlenyomat olvasó lassúsága, és a BT merülés. de nincs kedvem már buherni, ezekkel én bőven együtt tudok élni....
Esetleg ha van valakinek tippje a megoldásra és megoldódik, akkor én is áttérek 4G-re....@hati lógni fog rajta a Miband 1S....lógott rajta, iszonyat ette az akksit, csak akkor még nagy volt az újdonság ereje, így nem volt rendes a teszt....mostmár beálltam vele a napi szokásos használatra, így meglátom azzal mit tud....
-
retesz147
addikt
Lefutott a teszt....A grafikon nem 100%-ról indul, hanem 95%-ról, mert ott volt egy újraindítás....Ez készenléthez +3 órát a SOT-hoz pedig 15 percet hozzáad. BT: OFF; wifi,3g: ON, de javarészt wifin voltam.
Még 15 perc játék is volt benne, telepítgetés. Én ezzel így megvagyok, köszönöm!
Készenlét ~2 nap 2óra, SOT:~5 óra 50perc!
Ma jön a BT: ON állapot... -
retesz147
addikt
Tesztelés alatt....Amint befejezem a teszteket, még 1-2 nap, jövök az eredményekkel (GPS-ki-be mennyit bír, megpróbálom ezt a BT anomáliát, hogy tényleg az okozzta-e, vagy csak véletlen egybeesés).
Egyébként kb 45-46 óra és 5-6 óra közti SOT (szóval eddig elégedett vagyok).Sőt úgy néz ki punky10 kolléga javaslata is bevállt, azóta nincs panasz és én is ahogy próbálgattam, azonnal kicsörgött a teló. Szóval átmentem 3G-re, így eddig jó. Köszönöm!
Most nagyon szuper minden!
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget/tippet/javaslatokat! -
-
retesz147
addikt
Igen.
Szóval, akinek jó az üzemideje (6-7 óra SOT és 2 nap+ a készülékideje) nagyon szépen kérjük, tudnának feltölteni telepített programlistát?
Ha annyira nem publikus, jöhet privátban is.Nagyon szépen köszönjük!!
Egyébként egy merítőt úgy néz ki kiiktattam: ami a BT+Miband 1s+Mifit+Tools volt. Így az éjjel a a 8-10%-os merülés helyett 1%-ot merült!!!! Öröm boldogság!!
De kiváncsi vagyok a ma éjjelre is.
peestike hsz-e alapján és az Ő segítségével találtam rá erre a hibaforrásra.Aki használ Mibandet, neki nincs ilyen gondja? Mert mint látszik nem vagyok egyedül.
-
retesz147
addikt
Igen, ez egy jó ötlet, csak kérdés kinek van erre kedve, energiája.....
Lefotózom az alkalmazásaimat és nemsokára feltöltötm (nem lesz kevés)
Viszont korábbi hsz-ekben vannak képernyőmentéseim GSam-ről WLD-ről, abból valami kiokoskodható, aki jobban ért hozzá, mint én....
Már egyébként nyomon vagyok! Van pár dolog amin el tudok indulni.
Még az éjjel lesz tesztidőszak.
De nagyon köszönöm, hogy próbálsz segíteni és ha van kedved, várom, akár pm-ben is a programlistád.@spileraaa: Ez a hsz-t biztos nekem szántad? Mert én nem Neked írtam...Szóval nem a tiédre válaszoltam és nincs is összefüggésben a sajnálatos esededdel....Színekről beszéltünk...
-
Kátai
senior tag
Nem megy vele. Hivatalos Global Stable verzió van a telefonon.Csak azt szeretném,hogy ne értesítsen mind a két app levélről(pont ezért cserélem a gmail-t)Ha az gmail értesítéseket letiltom az elég(Beállítások>Telepített alkalmazások>Összes>Gmail>Értesítések>Értesítések jelzése kikapcs.)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam topic
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Formula-1
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Futás, futópályák
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Quadro FX 570 eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged