- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerner1
nagyúr
-
adam22
csendes tag
válasz
kutyek #41617 üzenetére
Szuper
Megnéztem, 2019 márciusban lett véve, kolléganőmé 3/4 évvel korábban és az jobban bírja mint az enyém pedig azon már kijelző is lett cserélve.
De még ha csináltam volna valami érdemit vele még meg is érteném de így tök csalódás ha ennyi idő alatt megfárad egy S szériás Samsung..
Mondjuk nem ez az első eset csak ilyen rövid idő alatt még egyik sem csinálta.
Köszi mindenkinek, gyúrok akkor a következőre, de meglepődnék ha az is Samsung lenne.
-
adam22
csendes tag
válasz
kutyek #41602 üzenetére
Na hát követtem a leírtakat, az appok nem voltak az SD-n, az egyel előtti telón volt így, erre rosszul emlékeztem.
Nyaralás előtt lecuccoltam a belső tárhelyről amit lehet és kikaptam a kártyát.
Eredmény: az általános működés valamivel jobb lett ez tény, de azért nem lett űrhajó. De a mai napon például waze mellett bejövő hívás megint tök lassan jelent meg, Bluetoothot közben próbáltam bekapcsolni, hát konkrétan letették amíg b*szakodtam a bekapcsolással és a már ismert eszköz párosításával :D
Nyaraláskor is többször volt fényképezésnél gombnyomás után 2-3 másodperc lag után készítette el a képet, lehetett érezni, hogy nem a kamera vagy a fényviszonyok volt a gond, szimplán lagol a telefon. De itt is tény, hogy érezhetően kevesebbet csinálta mint amikor kártya van benne.
Ha ez ez memória kártyával is bonyolítva van akkor olyan mint egy beakadt windows, de csak belsővel sem értem el túl nagy eredményt :(
Van értelme szerintetek tovább menni?
Ha igen merre?
Gari azt hiszem már nincs. -
adam22
csendes tag
válasz
kutyek #41600 üzenetére
Köszi a segítséget!
Elkezdtem a leírtakat lezongorázni, egy a baj, hogy kb 11gb helyet foglalok ténylegesen a belsőn, mégis alig van hely rajta.
Gyorsítótárak sem durvák.
A teszthez persze most elég a DCIM átmozgatása, de hosszú távon nem tűnik megoldásnak, csak időnyerésnek.
Létezik, hogy ennyi rendszerszemét felgyűlt 2 év alatt és nem látszik? Azért reálisan 5-6gb helynek kellene lenni szerintem, főleg úgy, hogy pár app eleve a kártyára van irányítva...
-
Teasüti
nagyúr
válasz
kutyek #41495 üzenetére
Erről először hallok.
Ssd kapcsán tudok csak hozzászólni, de én abban a hitben voltam eddig, hogy ezek egyszer csak megdögölnek. Vagy legalábbis read only lesz. Vagy elszaporodnak a bad sectorok.
Viszont ez mind elméleti dolog. Blogomban írtam egy 10 éves ssd-ről, ami a mai napig szolgál. Jelenleg épp egy laptopban és még mindig fürge. Persze a 10 évvel ezelőtti mércével nézve, tehát minden hdd-t megesz reggelire. És 40 gb, alig több mint a telefonom.
A telefont meg alig 4 éve nyúzom és igazából nincs rajta sok felhasználói adatmozgás. Sd kártyára is néha lövök egy képet, oszt ennyi.
Persze azt nem tudom mennyit swap-ol a rendszer, de a swap az az említett ssd-n is be volt kapcsolva egész életében. -
adam22
csendes tag
válasz
kutyek #41150 üzenetére
Na ez már érdekesebben és amúgy egészen reálisnak hangzik.
Egy kicsit árnyalja a logikát, hogy az első telefonom hosszú ideje az S7 aminél akkora microsd kártyát használok, hogy a rendszeren kívül semmi sem a belsőre ment. A telefon 1 éves kb, tehát ha ennyi idő alatt ez a belső memo degradációja okoz gondot akkor az inkább alapvetően gyári hiba mintsem túlhasználat okozta.
Lehet értelme ezzel megfuttatni szervizben a telefont amíg van gari?
Valahogy nem látom magam előtt, hogy emiatt kicserélik az alaplapot, viszont én szívhatok bőven a FR miatti mentegetésekkel meg visszatelepítésekkel.
-
viewdetails
addikt
-
válasz
kutyek #37777 üzenetére
Na csak leírom végre... szóval
Poweramp alpha hi-res beállítások - nem szentírás, de nekem így vált be.1. Verzió: a hi-res lejátszás egyelőre az alpha build-ben használható a legszéleskörűbben, jelenleg a 709-es alpha build a legfrissebb. Changelog és apk. Az apk-t egyszerűen telepítsük rá a store verzióra. A korábbi beállítások elvesznek, de a Pro (fizetős) státusz megmarad.
2. FIGYELEM. Samsungon eleve (lejátszó programtól függetlenül) érdemes bekapcsolni az Adaptsound profilt és az UHQ felbontásnövelőt a szebb hangzás érdekében (az Adaptsound valószínűleg aktiválja az UHQ-t is). Mivel a poweramp alpha hi-res módban közvetlenül használja a DSP/DAC eszközt, így ilyenkor az Adaptsound, UHQ és a gyárilag beállított effektek (pl. surround, chorus) NEM működnek. Ha az Adaptsound profil lényegesen eltér a flat karakterisztikától, akkor a poweramp EQ-val lehet helyettesíteni.
3. Audio beállítások (a lényeg
): csak azokat a beállításokat írom le, amelyek a minőségre vannak hatással. Az egyebeket (crossfade, gapless, hívásbeállítások) kezeli mindenki ízlés szerint.
a. Replay Gain (RG): itt lehet egységesen "hangosítani", ha a kimeneti jelszint nem elég magas. Az S7/edge készülékekben a kimeneti AMP nem túl erős, nagy impedanciájú fejeseket nem hajt meg. Viszont ha kis impedanciájú fülessel (tipikus a 16-32 Ohm) is halk a zene, ez a beállítás segíthet;
- Replay Gain: Apply Gain/prevent clipping according to Peak;
- Source: Album
- RG preamp: 5.0dB (csak példa, nekem ennyi elég);
- Preamp for songs without RG info: 5.0dB (ugyanaz az érték, mint előbb);b. Output: itt a lényeg első fele, a hi-res DSP/DAC használata. Az OpenSL ES HD outputot válaszzuk ki. Aktiváljuk a megfelelő kimeneteket: értelemszerűen Wired Headset/AUX, illetve igény szerint Bluetooth és/vagy USB DAC. Minden kimenet mellett van egy fogaskerék, arra kattintva adjuk meg az opciókat:
- Enable: értelemszerűen aktiváljuk;
- Sample rate: a legmagasabb értéket válasszuk, jack-nél 192 kHz;
- Float32 Sample Format / No DVC: ezeket NE pipáljuk be;
- No Equ/Tone: aki nem használ EQ-t, az itt teljesen kiiktathatja.
- a többi opciót hagyhatjuk default értéken.c. Resampler: a lényeg második fele, ezek a paraméterek vannak a legnagyobb hatással a szubjektív minőségre. Bizonyos értékek csak akkor elérhetők, ha előtte hi-res output-ot állítottunk be;
- Resampler Type: SoX Resampler;
- Resampler Cutoff Frequency Ratio: maradhat default 97.0%
- Dither: Low shibata (az utolsó lehetőségek a legjobb minőségűek).d. Advanced Tweaks - itt csak az első opció fontos:
- Direct Volume Control: pipáljuk be.Megjegyzés: ezek a beállítások eszközfüggetlenek, a konkrét típuson múlik, hogy milyen sampling rate / bit depth érhető el. A legtöbb modern felsőközép vagy jobb teló tud 96kHz/24bit hi-res üzemmódot, pl. A5 2017 is, és a poweramp azon is sokkal szebben (nagyon szépen) szól hi-res beállításokkal. Szintén támogatja a poweramp alpha a modern Qualcomm SoC-okhoz integrált DSP eszközöket valamilyen hi-res módban.
-
Kroni1
veterán
-
válasz
kutyek #35760 üzenetére
Közben rágugliztam, ha valakit érdekel:
a poweramp alpha nem fog menni, de már majdnem kész a kompletten újraírt v3, ami natív OpenSL HD (=Hi-res) outputot támogat csomó eszközön. Valamikor májusban lesz kész, de az aktuális beta (v790) is használható, és audio szempontból kész. A fejlesztő megrögzött Samsung user, szóval exynos támogatás alapjó lesz ez...
-
Burt1793
veterán
válasz
kutyek #35762 üzenetére
Majd holnap tudok kicsit pontosabb infót mondani erről a cella készenlétbenről, bár erdőben is leszek pár órát, ott meg indokolt a magasabb fogyasztás.
Ma sokat ment a netmegosztás, így rátöltöttem kb. 80%-ot az aksira.Azt akartam volna kipróbálni, hogy most este 100%-kal lerakom és megnézem mi lesz reggelre, de nem tudtam feltölteni... majd talán holnap este.
-
Burt1793
veterán
-
gerner1
nagyúr
válasz
kutyek #33020 üzenetére
Nekem az a saját tapasztalat, hogy ha van FR a flash -nél, és multi-CSC -t rakok fel, akkor elmászik az aktív CSC. Szimplán nem értünk egyet... A mostani XEH verzióról, csak a 2017.július.23 -as release -ig lehet úgy Downgrade -elni, hogy XEH marad, mert azok single-CSC -sek.. Az ezt megelőző dátumokon megjelentekre, így a 6.0 -ás android főverzióra nem, mert azok mind OXX multi-CSC -sek.
"Ha nem így lenne, minden FR-nél a default CSC-re váltana a telefon..."
.. - és bizony korábban, mindenkinél aki nyomott egy FR -t Recovery -ből, annak elmászott a CSC -je. Visszakereshetőek az esetek, mindkét topikban ... -
gerner1
nagyúr
válasz
kutyek #33016 üzenetére
Nem marad az. Mivel a downgrade -et úgy kell végrehajtani, hogy az alap CSC -t tallózod be. Azzal együtt pedig, mindig van egy automatikus FR is. Ez esetben pedig, "elmászik" a CSC az eredetiről, a multis-CSC -ben lévő default -ra. Többek között, ezért sem lehetett korábban XEH -re át állítani a készülékeket, és akinek XEH volt, de elmászott neki, az nem tudta visszarakni XEH -re ....
-
LilProphet90
senior tag
válasz
kutyek #31980 üzenetére
Köszi a tippet, de nekem nem jelzi a Hi-res outputot, elvileg az csak 24 bitet támogató telefonoknál tudja, S7 pedig 16 bit-es. Neked hogyhogy jelzi?
(#31982) chubby2o6: Itt találtam egy leírást a Poweramp hangminőségének javításához, ez az alpha verzióra vonatkozik. A Poweramp Play Store-os oldalán tudsz jelentkezni béta tesztelőnek, és akkor frissíti rá.
-
chubby2o6
senior tag
válasz
kutyek #31980 üzenetére
Hááát... Mindenesetre köszi, bár hazudnék, ha azt mondanám, hogy értem is, amit javasoltál.
Mondtam, nem vagyok vájt fülű.
A PowerAmp-t tegnap feltettem, de fogalmam sincs, hogy alpha build-e, csak leszedtem a Play-ről. Nem igazán piszkáltam, de így is lényegesen jobb lett a hangzás, nekem már ez is elég, de még egyszer köszi -
geccoblaze
aktív tag
-
amol
addikt
válasz
kutyek #29800 üzenetére
Mivel felajánlotta -igaz csak egyszer- nem akartam rontani a helyzeten. Nem tudom mi alapján azonosítja hogy a készülék jogosult rá illetve hogy ez pontosan ugyanaz a verzió-e mint playen vagy valamit belepiszkált a samsung.
Amikor újra feldobja neked és újra aktiválod mindig hozzáad +2 évet? -
NandorHUN
addikt
válasz
kutyek #29723 üzenetére
Szinkronizálja a Facebook profilt a telefon névjegyekkel, így fotókat is cserél + születésnapokat is beírkálja.
Nem mellesleg hívóazonosító, amit premium szolgáltatás fejében Facebookkal is összekapcsol, pontosan meg tudod nézni ki az aki hívott, még a Fb profilját is.
Truecaller meg sima hívóazonosító Dialer app.Mindegyiknek van előugró nézete is, szóval ha jön egy hívás egyszerre tud keresni a telefon a Samsung azonosító, Truecaller és Sync.ME adatok között, elég nagy az esélye, hogy aki hív a 3 adatbázis közül valahol fent lesz.
-
NandorHUN
addikt
válasz
kutyek #29719 üzenetére
Amúgy meg nincs minden szám az adatbázisban.
Nekem ezért van fent a Sync.ME + Truecaller is a Samsungos azonosítón kívül.Bár Sync.ME nem tudom honnan szedi az adatokat, mert elég fura, hogy nincs akkora letöltésszáma, mégis ő ismeri fel a legtöbb embert.... - mellesleg elég faxa, mert Facebook-os profilt is lehozza aki hív, ha fizetsz.
-
UfoZoli
aktív tag
válasz
kutyek #29483 üzenetére
Köszi a választ! Nálam 60+ van tiltva, bár a facebook-ról nem tudok lekattanni, bár most reggel a metrón úgy hogy ki volt kapcsolva a gps teljesen sokkal lassabban merült mint szokott.
Most még rátiltottam a Google-t pdp-vel, meg frissítettem a play services-t.
Hát meglátjuk. -
Streampunk
tag
válasz
kutyek #28806 üzenetére
Sziasztok! Gsam alkalmalmazást felraktam telefonra beraktam kabát zsebbe és hagytam hogy lássam hogy mély alvásba megy-e . Sajnos eddig nem sikerül neki ahogy néztem ébren nem tartotta semmi.Szeptemberi frissités óta 2 óra SOT-tal kehesebb van.Nálatok működik deep slepp?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik
- Reklámblokkolók topikja
topikok valemelyikének a haszná-
lata javasolt!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás! Amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos a warez, az FRP-lock, és a készülékfüggetlenítés
⇒nem-hivatalos módon témái, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás !
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest