Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok! Bekapcsoltam a Blue Light filtert és hiába van Basic-re állítva a Scree Mode - hogy ne legyen minden túlszaturált - olyan, mintha ezzel együtt átváltana Adaptive-ra vagy a másik két AMOLED profil egyikére. Túlszaturált lett minden, miközben továbbra is Basic módban van a kijelző szerinte...tudtok erre megoldást? Oreo, Vodafone-os ROM. Köszi
-
Alvin_ti4200
félisten
Lassan tényleg kitérek a hitemből, hogy nem képesek a Spotify-nál évek óta megoldani ezt a random akku zabálós problémát Nyílt levelet kell írnom és cc-be betenni a The Verge-öt, hogy a helyzet változzon?! Az elmúlt bő egy órában egy podcast-ot streameltem a kocsiban az alig fél éves S7-en, amin kábé semmit nem használok a Mail és a Spotify alkalmazásokon felül és közel 40(!!!) százalékot merült az akksim ez alatt az idő alatt, a telefon pedig szinte forró volt még az amúgy vastag Spigen tokon keresztül tapintva is. Megnéztem az App Info-t a Spotify-jal kapcsolatban, gyakorlatilag folyamatosan maxon járatja a processzort, ha jól értelmezem:
-
Alvin_ti4200
félisten
Ó, igen, emlékszem is a kálváriákra a topikjában...
Bementem a Battery részbe és nyomtam egy Force Stop-ot a Google Play Services-re, majd közölte, hogy biztos, hogy vissza akarom állítani a gyári service-re a cuccot? Hát mondom, ja, ennél szarabb úgysem lehet Miután megtörtént, nyomtam egy Disable-t is a Google Play Service-re, nyilván most normálisan működik minden és végre lehűlt a telefon is, majd még vacakolok vele egy kicsit, mielőtt lenullázom a francba. Köszi a segítséget srácok!
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz gerner1 #30488 üzenetére
Köszi. Az az igazság, hogyha FR után sem javul meg, nem fogok vele vacakolni, amikor legközelebb nálunk járnak a srácok a Vodafone-tól (én is a cégnél dolgozom, csak nem a Vodafone Magyarországnál, hanem a VSS EU-nál), akkor visszaküldöm velük szerintem, hogy addig vissza se adják, amíg az utolsó hivatalos szoftverrel nem bír ki két napot magára hagyva.
Szerk: FR-t legegyszerűbben boot menüből lehet csinálni, ahonnan a wipe cache-t is kiválasztottam? Tudom, hogy van a grafikus menüben is normálisan, de nem vagyok benne biztos, hogy pontosan ugyanaz történik azt kiválasztva, mint a bootból.
[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
Küldtem riportot mindenesetre a Google-nek (vagy a Samsung-nak, nem tudom, hova megy), amiben röviden leírtam, mi a bajom ezzel a csodálatos telefonnal. Logokat csatoltam. Kár, mert amúgy nagyon meg vagyok elégedve az S7-tel, de az ilyenek nagyon megingatják a bizalmamat az adott termék iránt.
Szerk: 32%...letöltött zenét hallgatok, elképesztő
[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz gerner1 #30485 üzenetére
Sajnos én is ezen kezdtem el gondolkodni (amúgy semmi nincs a telefonon a Spotify által letöltött számokon kívül), csak egyszerűen tétlenül állok a jelenség előtt. Alig használom valamire ezt a szerencsétlen telefont, fél éve kaptam...egy évig volt anno Nexus 5-öm az iPhone 6 előtt és (bár annak gyengébb volt az akksija) ott nem kellett ilyen hülyeségekkel foglalkozni, pedig pontosan ugyanarra használtam, mint ezt ugyanazokkal az appokkal GPS-szel merült utoljára ennyire, mikor vidékre mentem, de hát az egészen más igénybe vétel...
[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Alvin_ti4200 #30482 üzenetére
-
Alvin_ti4200
félisten
Wipe cache megvolt, ugyanúgy szar és melegszik Bosszantó, hogy kvázi semmit nem csinálok a telefonnal (úgy értem, alig használom valamire, a létező összes akksi zabáló cucc ki van rajta kapcsolva, csak a Spotify megy és a Mail) és egyik pillanatról (vagyis egyik frissítésről) a másikra hirtelen egy használhatatlan vacak lesz belőle. Két órája vettem le a töltőről és 60%-on áll az akksi...pontosan ugyanilyen használat mellett pár nappal ezelőttig ez az érték durván 85-90% körül volt.
[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok!
Pár napja két frissítés is érkezett viszonylag rövid időn belül a Vodafone-os S7-emre. Az elsővel nem is nagyon volt gond, viszont am ásodik után látványosan gyorsabban merül a telefon, mint eddig, más is tapasztalt ilyesmit? Nem fut semmi a háttérben, ami korábban ne futott volna, igaz, alkalmazásokhoz is érkeztek frissítések, de a listáról, ami gyanús lehetne az a Google app (5 napja frissült) és a Gboard - the Google Keyboard (tegnap frissült). Üresjáratban óránként vagy 5-6%-ot merül, most pedig, hogy Spotify-t hallgatok (streamelve éppen) ezt nagyjából a duplájának számolom, ráadásul a telefon hátulja elkezdett melegedni, amit az amúgy rohadt vastag Spigen Rugged Armor-on keresztül is érzek...megnéztem, mi eszi az akksit, de össz-vissz három alkalmazást ír, amiből a Spotify van az élen 6%-kal.
Szoftver verzió: G930FXXU1DQJ3 / G930FVFG1DQI1 / G930FXXU1DQIL
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Alvin_ti4200 #27361 üzenetére
Közben megválaszoltam magamnak a kérdést, Manfrotto Pixi Evo 2 lesz belőle
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok!
Milyen tartót ajánlotok rögzített videofelvételhez (termékteszt és hasonlók) az S7-hez? Fontos, hogy stabil legyen és legalább 30-40 centi magasról is lehessen vele lefelé irányított kamerával videózni - remélem, érthető
Köszi!
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Tesztelo.hu #25534 üzenetére
Hasonló felhasználás (vagy fel nem használás...) mellett nekem kb. 3-4%-ot merül az S7. Javaslom, hogy nagyobb intervaluumból mérjetek átlagot, mert lehet, hogy utána hirtelen "zuhan" majd 4-5%-ot 100-ról.
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz BogyóBP #25373 üzenetére
Én sima FHD-ben forgattam le a már említett londoni videót és semmi ilyesmit nem tapasztaltam. Gyanítom, hogy ez az FHD (60 fps) beállításnál fordulhat elő, azt nem használtam még, mert a HDR-re és a Tracking AF-re szükségem van. Nincs SD kártyám, belső tárhelyre ment minden.
[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
Egy hónap után igencsak meg vagyok elégedve az S7-tel, két naponta elegendő töltenem, kiváló a hangminősége (fülessel), eszméletlen gyors, remek a kijelző és angliai látogatásom során az is kiderült, hogy a kamerájával akár forgatni is lehet - még olyanoknak is, mint én, aki soha nem csinált ilyesmit
Mindenkinek, aki videózásra használná a telefont
Ha gondoljátok, nézzétek meg a londoni kiruccanásomról készült VLOG-ot, kizárólag S7-tel készült felvételek vannak benne, a gyári szoftverrel videóztam (illetve fotóztam), az optikai képstabilizátor be volt kapcsolva és kegyetlenül jól működött a gyakorlatban. Az utómunkát iMovie-val csináltam, de a felvételek képi világába nem nyúltam bele. A hangot szintén a telefon mikrofonjával rögzítettem, kivéve, amikor beszélek - ott a gyári Apple EarPods füles volt segítségemre. Nyilván az iMovie-s exportálás is rontott rajta meg a YouTube is utána, de azért a lényeg átjön így is szerintem
[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Kroni1 #24090 üzenetére
Nekem, ha nem csinálok vele semmit és WiFi-n lóg, akkor AOD-val 1%-ot merül óránként. Nekem a Spotify-on kívül csak a Koin, a Wunderlist és a (Facebook) Messenger Lite van fent, utóbbinak a Storage-on kívül minden másnál letiltottam a hozzáférést. Nugátos Vodafone HU ROM. Vodás appokkal nem csináltam semmit, igaz, talán, ha kettő van.
-
Alvin_ti4200
félisten
Skacok, az van, hogy nekem majdnem két napot kihúz az akksi egyetlen feltöltéssel, ami nagyon megdobogtatja a szívem A Galaxy Alpha után igazi felüdülés...Ami leginkább meglep, hogy a Spotify mennyivel lassabban szívja a naftát az S7-en, mint az Alpha-n (előre letöltött dalokat hallgatok, nem streamelek).
-
Alvin_ti4200
félisten
Srácok, az Always On Display mennyire nyírja ki hosszabb távon az AMOLED kijelzőt? Korábbi modellekből, melyek régebb óta a piacon vannak látott bárki ezzel kapcsolatos tapasztalatot?
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Meggyi001 #23933 üzenetére
Ez már az a kategória volt, amiért fizetnem kellett, szóval komoly döntési procedúra előzte meg Sok ingyenes alternatíva lett volna, de bevállaltam a plusz kiadást.
Egy Galaxy Alpha-ról jövök amúgy (ez saját), amit időközben feltette a Hardverapróra. Bár fáj a szívem érte, de nincs sok értelme megtartani az S7 mellett, a SIM kártyát át tudom tenni belőle egy eldobható Doogee-ba, mert van egy elfekvőben.
Marshmallow-val érkezett még, de szinte amint WiFi-re csatlakoztam vele közölte, hogy elérhető a Nougat, úgyhogy ment is fel rá rögtön, nem nagyon használtam pár percnél tovább 6.0-án. Érdekes az új kezelő felület, alapjában véve tetszik, bár sokat nem fogok a beállításoknál mászkálni már, mert öt perc alatt mindent beállítottam úgy, ahogy nekem most leginkább szimpatikus
Ebéd után megkaptam, munka után már szaladtam is átvenni a Spigen Rugged Armort, nagyjából két órát töltöttem el a neten, mire le tudtam szűkíteni a szóba jöhető tokokat háromra. Bár nagyon szép telefon az S7, de az üveg hátlap és a lekerekített szélek miatt nem csak csúszik, de nekem például a kezemet is irritálja, nagyon hamar izzadni kezdett tőle (vásárlás előtt kipróbáltam), ezért (is) döntöttem úgy, hogy szükségem lesz egy tokra.
Ami egyelőre tetszik:
- minimális erőkifejtést igénylő Home gomb
- hátlapi kamera (bár még nem volt időm próbálgatni, az Alpha-ról azzal lőttem pár képet)
- grafikus kezelőfelület
- elfogadható üzemidő
- vezeték nélküli töltő (ajándékba kaptam a telóhoz)
- hangminőség (mind a hangszóróé, mind a fejhallgató csatlakozóé)
- Always On Display
- A Basic (Alap) beállítással továbbra is színhelyes közeli kijelző
- a sebessége, igaz, nem sok mindenre használom, így nincs nehéz dolgaAmi kevésbé tetszik:
- ugyanolyan beállításon érezhetően halkabb vele ugyanaz a füles, mint az Alpha-val, bár ez nem jelent problémát a mindennapok során
- már nem elegendő csupán számokat használni a jelszavas védelemnél, ami bár valóban biztonságosabb beállítás, számomra ez egy felesleges macera
- nagyon sok helyet foglal a rendszer. Amíg az Alpha-nál durván 25 GB-tal gazdálkodhattam a 32-ből, itt alig több mint 21-gyel -
Alvin_ti4200
félisten
Ugyan céges verzióban, de a mai nappal beléptem a klubba (S7 32 GB, fekete) Zárás előtt sikerült pont odaérni a Speedshopba, úgyhogy már rajta feszül a Spigen Rugged Armor Már csak arra várok, hogy a SIM kártyát beaktiválja a szolgáltató
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Motion_Blur #9967 üzenetére
Látom, az összes régi rosszarc T-s S7-et akar
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Kékes525 #9869 üzenetére
Gyakorlatilag egyetlen másik telefonnnál sem ér nekik semmit ez a nagy ragaszkodás (talán a kifutó P8 Lite és az új Honor 8 az, amit jó áron adnak), azért furcsállom csak és érdeklődöm Mivel nem nagyon lenne értelme drágább előfizetésnek (mivel ezt úgy-ahogy kihasználja húgom egy kis ráfizetéssel olykor), így nem néztem másik konstrukciót (nem is fogok) Next XL-lel kb ingyen kéne adniuk by the way...
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok Kacérkodom egy arany (vagy nem is tudom, hivatalosan milyen) színű S7-tel, de csakis azért, mert a Telekomnál valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva önmagához képest elég olcsón meg lehet venni. Mit érdemes tudnom azon kívül, hogy SIM kártya függő és nyilván szolgáltatói ROM-mal rendelkezik? Van bármi buktatója vagy egyéb hibája, turpissága, amiért ilyen áron osztogatják őket? Az egyik előfizum (Move M) megtartásával (lejárt a hűség rá) ha jól láttam 135 800 Ft-ért elhozható lenne, ami a független árnál bő 50 ezerrel kedvezőbb. Köszönöm szépen előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik