- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
adam22 #41601 üzenetére
Ha appok adatait az SD-re teszed át, azt a tárterület kijelzése nem fogja helyesen mutatni: foglaltnak jelzi a belsőn is annak ellenére, hogy átraktad (és nemcsak a megjelenítés problémás, a rendszer is folyton panaszkodni fog a helyszűkére).
Tudom, hogy macerás, de érdemes rendet tenni: a belső tárhelyről törölni a képeket, az alkalmazásokat pedig mind visszatenni az SD-ről, majd törölni a gyorsítótárazott adatokat, ill. a fölösleges appokat. Ha ezek után van legalább 3 GB szabad hely a belsőn, akkor lesz mérvadó a telefon működése, első körben SD nélkül. Ha így rendben van, akkor a belső tárhely OK - ezt azért fontos kideríteni, mert hosszú évek alatt, extrém mennyiségű adatot megforgatva a belső flash is tud degradálódni (nekem ez történt az S7edge esetében, mivel sok TB! videót írtam - töröltem rajta). Ez viszont ritka eset, sokkal valószínűbb, hogy az SD a fő hibaforrás, de hogy ebben biztos lehess, először a belső tárhelyet kell rendbe tenni. Természetesen az SD tartalmáról (képek, dokumentumok stb.) mindenképp készíts mentést mindentől függetlenül is. Ha végül a flash storage OK, valószínűleg SD csere lesz a dologból... -
válasz
adam22 #41598 üzenetére
Ha a belső tárhely nagyon megtelik, akkor simán produkálhat ilyen tüneteket. Mindenféle flash storage esetén minimum 5-10% helyet kell szabadon hagyni. Mindig. S7edge esetén soha nem mentem 3GB szabad hely alá.
Ki kell deritened, hogy mi foglalja a belső tárhelyet. Beállítások -> Alkalmazások -> három pötty -> Rendezés méret szerint. A gyorsítótárat minden esetben (minden appnál) törölheted, böngésző / Facebook / Instagram / YouTube stb. esetén ezek sok gigásra hízhatnak az évek alatt.
Az alkalmazások adatait semmiképp sem érdemes SD kártyán tárolni, az maradjon meg a képeknek / zenéknek / filmeknek / dokumentumoknak.
Ha ezzel megvagy, és van legalább 3GB szabad hely a belső tárhelyen, javasolt azt tenni, amit Ollie ír: kivenni az SD kártyát, és úgy használni pár napig. Ha minden OK, mehet vissza a kártya - viszont az első alkalommal, amikor megint gebasz van, mentés és új kártya bele... -
válasz
adam22 #41162 üzenetére
Nem hiszem, hogy normális / átlagos használattal 3 év alatt érdemi storage degradáció jelentkezhet. Nálam a storage wear extrém intenzív volt, kb 1 TB fordult meg pár hónap alatt a belső storage tipikusan szabad 15GB-ján.
Szóval ez a flash storage elfáradás hipotézis is csak kizárásos alapon merült fel. Egyszerűen nem tudok másra gondolni, ha előtte ugyanazzal a firmware-rel, belakva gyors volt a telefon...
Szerintem kizárt, hogy szervizben foglalkozzanak ezzel, hacsak bootloader / download módban nem produkál hibaüzeneteket a készülék. -
törölt tag
válasz
adam22 #41162 üzenetére
+1
S5 minim használhatatlan lett kb 3.5 év alatt, és az S7 is érezhetően kezd bedadogni néha. Minden telefonomban használok kártyát.Nem tartom kizártnak, hogy az energiagazdálkodással is kavartak valamit.
Régebben volt a Game Tuner, amivel a játékok febontását több lépcsőben, használt magok számát, fps-t, meg ilyesmiket lehetett állítani. Felraktam, kedvenc játéknál levettem az fps-t, meg a felbontást, 50%-ra állítottam a teljesítményt, és így is 6 magot használt a game. Ezt pár lépcsőben frissítették, azóta kb semmit nem lehet állítani, és teljesítményközpontú beállítás mellett is max 4 magot használ az app. És akad is. -
válasz
adam22 #41141 üzenetére
Érdekes ez a lassulás. Nálam az S7e több, mint 3 éven át villámgyors volt, pedig soha nem csináltam FR-t. A Nougatot kihagytam (kipróbáltam, nem tetszett), hatos androidról mentem tavaly nyáron oreóra, szintén FR nélkül, és minden hasított.
Tavasszal váltottam S9-re (nálam minden OK, imádom), és gyalultam az S7e-t játszós telefonnak (gyerekek xirxar játékainak), újra flasheltem az oreót, és csináltam FR-t is, először az életben. Nos, kb. azóta lassú a telefon. Sokat gondolkodtam a dolgon, és arra jutottam (mivel korábban ua. a gyári ROM belakva, 100 feletti appal is hasított), hogy nem lehet szoftveres a probléma oka. HW oldalról viszont kizárólag a flash storage degradációjára tudok gyanakodni, amit valamelyest alátámasztani látszik, hogy a telefon leváltása óta nagyon sok adatot írtam-töröltem a belső storage-ra (több száz GB) - az első 3 évben, amíg aktívan használtam a telefont, ez SD kártyán történt, de az a kártya átkerült az S9-be.
A flash memória egyik átka a degradáció, ami az élettartam alatt összesen ráírt adatmennyiség bizonyos szintje felett jelentkezik (ez természetesen statisztikus jellegű folyamat, nem lehet egy konkrét threshold értéket megadni). Sajnos erre semmilyen user szintű diagnosztika nem létezik. A flash romlásával a write latency nagyságrendeket tud nőni, ez pedig nagyon komoly iowait "terhelést" okoz, ami pont úgy jelentkezik, amit te is írsz (pl. app váltás / bezárás másodpercekig tart). Tipikus, hogy amikor a filekezelőből töröl az ember pl. egy-két pár GB-os file-t, utána a folderből visszalépés is másodperces szinten laggol. Én ugyanilyeneket tapasztalok, és gyanítom, hogy sokaknál, akik ilyesfajta lassulást észlelnek, szintén (az évek alatt a belső tárhelyen megforduló nagy adatmennyiség miatti) flash degradáció a valódi ok, nem pedig szoftveres probléma.
Just my 2c... -
davidovi
tag
válasz
adam22 #41125 üzenetére
nekem egyedül a google maps lassult be de kegyetlenül és már egy korábbi frissítésnél szóval már hónapok óta (mármint maps frissítésnél,nem S7 frissítésnél). a kivételével minden hasít mint állat, szerintem még egy év van ebben a telóban (már így is 3 év 2 hónapja használom)
-
JozsBiker
aktív tag
válasz
adam22 #41125 üzenetére
Attól tartok nem sokat segítek vele de azért leírom, hogy nekem nemrég a Samsung tabletem csinálta ezt. Talán egy hétig tartott, aztán helyrejött. Nem csináltam FR -et vagy ilyesmit, egyszerűen csak "elmúlt". Mondjuk annyival könnyebb helyzetben voltam, hogy semmi fontos dologra nem használom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik
- Reklámblokkolók topikja
topikok valemelyikének a haszná-
lata javasolt!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás! Amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos a warez, az FRP-lock, és a készülékfüggetlenítés
⇒nem-hivatalos módon témái, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest