Samsung Galaxy S7 - páratlan galaxiS

Bevezető, tartozékok

Úgy tűnik, a Samsung különösen jó kapcsolatot ápol a prímszámokkal. Az elmélet az idei készülékkel valószínűleg bukni fog, bár a tizenegyedik széria még jó néhány galaxisnyi távolságra van, eddig bejött nekik. Az első Galaxy S készülék után a széria harmadik tagja páratlan sikert jelentett a gyártó történetében, az ötös, habár szintén csak két osztóval rendelkezik, még a mesékben is csak mellékszereplő, a 7-es viszont az a szám, amelyről bármelyik negyedik életévét betöltött személy is tudja, hogy jelentőséggel bír. Habár az S6 esetében beszélhetünk egyértelmű technológiai primátusról, mind az S sorozat viszonylatában, mind a konkurenciához mérten, a tavalyi megoldások sokak számára kényelmetlenül sok kompromisszumot jelentettek a megkérdőjelezhetetlen innováció ellenére. Jelen teszt alanyának, a Galaxy S7-nek viszont minden esélye megvan, hogy mesés karriert fusson be a – nem túlzás kijelenteni – hetedhét országra szóló barcelonai bemutató után.


[+]

A Samsung látszólag nem bízta a véletlenre az idei széria sikerét. Az S7 ötvözni látszik az elmúlt évek tapasztalatait, és főként a felhasználók ez idő alatt egyre konkrétabb formát öltő és határozottabb igényeit körvonalazó visszajelzéseket. A formaterv és a prémium anyaghasználat nem változott radikálisan, viszont szemmel láthatóan – helyett kézzel foghatóan csiszoltak rajta. Az üzemidő nem kizárólag a nagyobb akkumulátorkapacitás miatt, de nőtt, ismét adott a tárhely bővítésének lehetősége, visszatért a por- és vízállóság, ráadásul fejlettebb, viszont kívülről láthatatlan formában. A kameraképességek a látszólagos visszalépés ellenére a Dual Pixel technológiának köszönhetően jelentősen javultak, a teljesítmény pedig benchmarkokban eddig soha nem látott számok formájában is megmutatkozik.


[+]

Ami viszont nem mutatkozik meg ezúttal (sem), az a kereskedelmi forgalomba szánt, elegáns fekete csomagolás, minden más viszont megtalálható volt a jelöletlen dobozkában, amelyet kinyitva rögtön a készüléket pillanthattuk meg. A tartozékok alant lapultak. A 2 amperes, adaptív gyorstöltésre is alkalmas hálózati töltőfej, microUSB kábel, SIM-tű és a hallójárat elejéhez illeszkedő fülhallgató sztenderdnek mondható kombinációját egy OTG adapter egészíti ki, az akkumulátor pedig továbbra is a készülékben rejtőzik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés