- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
UfoZoli
aktív tag
válasz
SirRasor #41434 üzenetére
kb 500 megát a rendszer használ. Nem sokmindent használsz, ha kipucolás után 2 gb szabad. Nekem full újraindítás után 1,6 a max. Igaz vannak widgetek is szarásig. Hiába bírja a memória, egy idő után kilövi, én ezt szerettem benne. S8 ilyen szempontból szarabb. Az benntartja, de semmivel sem nyílik meg gyorsabban semmi.
Ja és 700 mega alá is be lehet vinni. -
Burt1793
veterán
válasz
SirRasor #41431 üzenetére
Állványról, de automatán fotóztál a gyári fotó alkalmazással? Mert az úgy fair. Prof módban a gyári RAW-ba utómunkával kicsit tud csak jobbat, mint a GCam, a gyári automata meg a közelében sincs sztem. Szóval emiatt a prof módot csak este használom, nappal jól teszi a dolgát a GCam. Én is sok összehasonlítást csináltam a 4 év alatt, ez van, akkor nem értünk egyet.
Köszi az infót, én anno az S2-t szétbarmoltam, amikor ennyi idős volt, de ez még mindig jól bírja, nem érződik annyira lassúnak, hogy le kelljen váltani. A bankolás elég fontos szempont, az érintésest még el is tudnám felejteni, de az utalásokat jó telón is látni, ezért is gondoltam azt, hogy csak akkor csupaszítom le az S7-et, amikor lesz utód, az S7 meg megmarad navigálni az erdőben Locus-szal.
-
Burt1793
veterán
válasz
SirRasor #41429 üzenetére
Ahogy tetszik, csak az a baj, hogy a gyárival nem annyira valósak a színek, a kamu kontúrmegerősítés (élesítés) pedig kivisz a világból. A Gcam egy nagyságrenddel jobb. Szemét fényviszonyokra pedig ott a hdr+
Pár kép tőlem, s7, gcam: [link]Most se gyári szoftverrel használod a telót? Ha esetleg vennék vmi újat, akkor erre raknék valami herélt, stabil szoftvert.
-
-
kaciokos
őstag
válasz
SirRasor #40706 üzenetére
"Most gondold át picit logikusan: ha hetente jön frissítés egy alkalmazáshoz, nem az az első gondolatod, hogy milyen trehány munkát végzett a fejlesztő, hogy folyamatosan talál benne bugokat?"
Ha fejlesztő mellet ülsz, akor tudod, hogy minden programban vannak bugok, méghozzá sok, mégha nem is jelentősek. Az egyetlen bugmentes program, amit egy fejlesztő valaha írt, azt a "Hello world" volt. És nem azért, mert a fejlesztők trehányak, hanem mert ilyen a programozás, bonyolult, és bazi könnyű hibázni, aki már csinálta, tudja. Szokták mondani, hogy egy programkód olyan, mint egy könyv, leszámítva, hogy ha a könyvben van egy vesszőhiba, nem lesz olvashatatlan az egész.
Ha a fejlesztő ezeket javítgatja, az jó, ha emellett funkciókat vesz el, az nem jó, ha újakat tesz bele, az megint jó, de azzal megint új bugok kerülnek a programba.
A biztonság kicsit más kérdés, de én nem az appokban, hanem inkább a ROM-ban, OS-ben levő biztonsági lyukak miatt aggódnék, és arra igenis jó, ha vannak rendszeres frissítések.
-
kaciokos
őstag
-
Ferike81
senior tag
válasz
SirRasor #40590 üzenetére
Elhiszem neked. Nekem is van a környezetemben nem kevés belőlük. De ugye ez is szubjektív megítélés. Kinek mi jön be. Azért mikor meglátják a Samsungon ugyanazt a képet/videót mint a Xiaomijukon a nagy részének kikerekedik a szeme. Nekem automatán van a fényerő, de nekem nem tűnik rossznak a kijelző. Az akksiját aláírom, hogy jóval combosabb mint a Samsungnak, de egyébként (lehet csak a megszokás) nyomogattam Xiaomit, de nem voltam annyira elájulva tőle, hogy arra váltanék erről. Nekem nem fekszik sem a Xiaomi sem a Huawei rendszere. Akkor inkább már egy alap puccos droidot vennék. Nincs itt miről vitatkozni, van akinek ez jön be, másnak más. Jahh és vannak még az almások is.
-
Ferike81
senior tag
válasz
SirRasor #40586 üzenetére
valószínűleg 60-80k-s xiaomi szinten van csak...talán a fényképező jobb
Ne viccelj! Még az S7 szintjén sincsenek a Xiaomi telefonok. Az akksi az tuti, hogy acélos, de sem anyagminőség, sem biztonság terén nem egy liga. De a sok apróság csak használat közben érzékelhető. Valóban én sem adnék annyi pénzt telefonért amennyi az S10, Note széria, de azért az egyéves szériának esik annyit az áruk, hogy akkor már el lehet gondolkozni rajta. Az S7-et is így vettem. -
nokiauser
aktív tag
válasz
SirRasor #40577 üzenetére
Ezek szerint rootolva van a telefonod, így sokkal elegánsabb megoldás a system\csc könyvtárban az others.xml fájlba ezt a sort beszúrni:
<CscFeature_Camera_ShutterSoundMenu>true</CscFeature_Camera_ShutterSoundMenu>
Így megjelenik egy menüpont a kamera beállításaiban, amivel ki-be kapcsolhatod a zárhangot.
-
Watt25
veterán
válasz
SirRasor #38563 üzenetére
Az akkumulátorkezelőben lehet kivételt felvenni, de ott csak néhány alkalmazás jelenik meg és egyik IM sem.
A Nem figyelt alkalmazások[/I ]ablak listájának legalján van az (I)Alkalmazások hozzáadása(/I) gomb, azt megnyomva az összes alkalmazásnak meg kellene jelennie. -
Digiflex
tag
válasz
SirRasor #33719 üzenetére
A win 10-nél rendszeresen driver probléma jöhet elő (sárga felkiáltójel az eszközkezelőnél, és a frissítésnél elakad)
egyszerű a megoldás:Windows könyvtár -> INF könyvtár, itt megkeresed a 26 kB méretű wpdmtp.inf fájlt rákattintasz a jobb egérgombbal és a második menüsor menüsor: telepítés (install)
utána jó lesz. Főleg sok (2-3) különböző telefon csatlakoztatása után szeret meghülyülni
-
Dare2Live
félisten
válasz
SirRasor #33719 üzenetére
Fura ugyanez volt/van nálam 3hete.
Probáltam másik kábellel másik géppel semmi. Bevittem Samsungba garira megnézték, mondták, hogy USB modul csere kéne (Csak gari jegyem el van írva meg van egy minimál repedés a készülék tetején így sansosan 55.000Ft mert kijelzőcsere.)
Én alapból mindent microsdre rakok így annak ki be vételével megy direktbe. Illetve több wifis program is ami akár szinkronizál is ami elég kényelmes.
-
chubby2o6
senior tag
válasz
SirRasor #32291 üzenetére
Én ma szétsz.ptam magam a viper4-el. Hiába próbáltam többféleképpen is telepíteni (ARISE+Magnum, ARISE+Deuteronomy, csak simán Viper4Android.zip), egyikkel sem sikerült. TWRP-ben szépen lefut a telepítés, de reboot után semmi, nincs is ott az appok között.
Ha csak sima .apk-ból telepítettem, akkor ott volt, el is indult, telepítette a drivereket is, de a driver statusra kattintva csak negatív dolgokat írt, ja, és persze hogy semmit nem csinált, hiába állítgattam bármit.
Majd ha lesz kedvem, futok még néhány kört, de mára már tele van vele mindenem. -
chubby2o6
senior tag
válasz
SirRasor #32252 üzenetére
Bocs, tegnap sűrű napom volt...
Amiket én használok:
-ChromePie
szeretem, egyszerűbbé teszi a Chrome használatát
-GravityBox
különféle moddok, bár nem mindegyik működik gyári romon, viszont magyar nyelvű
-Flat Style Bar Indicators
állapotsáv személyre szabása ( színek, pozíció,stílus,stb.)
-Firefds Kit
ami anno a Wanam-ban volt, nugátosítva
-iFont Donate
betűstílusok, alkalmazásokon belül a szövegszínek megváltoztatása
-Lucky Patcher
biztos tudod, mire való
-YouTube AdAway
YT videók reklámmentesítése
-YouTube Background Playback
ezt már nem találod meg a letölthető modulok között, az előző telómról tudtam csak átküldeni az apk-t.
Lezárt kijelző mellett is megy a YT videó ( állítólag ezt a YT beállításain keresztül is meg lehet oldani, csak be kell kapcsolni a YT Red szolgáltatást, én nem találtam meg)Egyelőre van még néhány olyan modul, amit előző verziókon használtam, de Nougat-on még nem működik, remélem, előbb-utóbb azokat is frissítik.
BÚÉK mindenkinek!
-
chubby2o6
senior tag
válasz
SirRasor #32215 üzenetére
Azt beszéltem meg a TG-vel, hogy ha összedobok egy teljeskörű leírást a 7.0 rootolásáról, beteszi az összefoglalóba. Az volt a feltétel, hogy tényleg teljeskörű, képekkel illusztrált, szájbarágós leírás legyen. Erre az volt a válaszom, hogy oké, de szerintem ha rootolni/mókolni akar valaki, addig olvasgasson a témában, amíg már nincs szüksége szájbarágós leírásra.
Végül abban maradtunk, hogy nekiállok, aztán ha kész (majd, valamikor), elküldöm neki priviben.
A leírás megvan, képek beillesztése, egyéb illusztrációk még nincsenek, de ha akarod, elküldöm neked.
Ha nem akarod, akkor is, megy a pü. -
chubby2o6
senior tag
válasz
SirRasor #32215 üzenetére
Az nem TWRP, hanem a gyári recoveryhez hasonlító CWM recovery. Abból kellett volna (mármint a gyári recoveryből) telepítened az általam linkelt oldalról azt a fájlt, amitől a cf-autoroot flash után elindu a teló. Világosan leírtam, hogy ezt a lépést nem hagyhatod ki.
Azt írtad, nem ma kezted az ipart, most tényleg rágjam a szádba? -
chubby2o6
senior tag
válasz
SirRasor #32195 üzenetére
Új az sd-d, vagy használtad előtte másik telóban?
Nekem az előző telóm custom romja felajánlotta, hogy ha akarom, a teló belső memóriájaként kezeli az sd-t. Ezzel megnövelhettem volna a teló belső tárhelyét (nem akartam), viszont onnantól az sd-t nem írhatta/olvashatta volna más eszköz, tehát hiába tettem volna át a laptopba, vagy más olvasóba, nem tudtam volna használni. Aztán hogy ezt a beállítást hol "tárolja" az sd, hát fogalmam sincs, meg azt sem tudom, hogy lehetett volna visszacsinálni.
Nem csináltál valami hasonlót a te kártyáddal? -
chubby2o6
senior tag
válasz
SirRasor #32195 üzenetére
Másodjára én is ezzel rootoltam. Jó, nekem jobban bejön, mint a Magisk, viszont mindenképpen ezzel kezdd.[link] Ezt muszáj megcsinálnod előtte, különben nem fog elindulni a teló, miután Odinnal feltoltad a Cf-Autoroot fájlt.
Viszont, mint a leírásában látod, FR-el kezdődik a művelet, szóval nem tudod megoldani adatvesztés nélkül. Ez egyébként igaz a Magisk-féle rootolásra is. -
chubby2o6
senior tag
válasz
SirRasor #32182 üzenetére
Rootolhatod, de ha most nem látja az sd-t, root után sem fogja.
A hardveres hibát kizárhatod, ha ki tudod próbálni másik sd-vel, és azzal működik.
Szerintem formázd újra, akár fat32-re pc-n vagy exfat-ra a telón. A fájlkezelőknek töröld az adatait az alk.kezelőben. Ha betetted a telóba, bekapcs után azonnal meg kell jelennie egy értesítésnek az állapotsávon.
Belépsz a gyári fájlkezelőbe, elvileg feldob egy ablakot, megadod az engedélyt, onnantól működnie kell.Root: ha mindenáron rootolni akarod, hát rootold. Mivel úgyis az lesz a vége, fölösleges húzni az időt
Én kilenc napig bírtam. Előbb-utóbb bármit is csinálsz, mindig arra a következtetésre fogsz jutni, hogy ááá, ez se jó így, az se jó így, muszáj rootolni. -
gerner1
nagyúr
válasz
SirRasor #32182 üzenetére
Azt neked kell tudni. Nem egyformák a felhasználói szokásaink. Nekem például teljesen megfelel, ha tudok rá felvenni videót, illetve oda rögzíti a képeket is (a RAW -ot kivéve) a kamera (nem csak a gyári app...) programmal. De, arról fut a navigáció is. A többi pedig, (nekem) nem baj, ha nem tud oda menteni, és mondjuk időnként nekem kell mentést készítenem a belső tárolóról ...
-
chubby2o6
senior tag
válasz
SirRasor #32160 üzenetére
Szia!
Próbáld meg, hogy a Beállítások->Alkalmazások->3 pötty->Rendszeralkalmazások megjelenítése->Saját fájlok->Engedélyek->itt a Tárhely mellett vedd ki a pipát ( kapcsold ki)
Ezután lépj be az app-ba (Saját fájlok), fel kell dobjon egy ablakot az engedély kérésével (már ha korábban nem pipáltad be, hogy ne jelenjen meg többet), itt megadod az engedélyt a hozzáféréshez, ezután már működnie kell.
Ha mégsem, próbáld meg törölni az alkalmazáskezelőben a Saját fájlok adatait, aztán kezdd elölről.
Esetleg másold át gépre az sd tartalmát, majd a telóban formázd újra.
Nekem rootolás előtt is működött a gyári fájlkezelővel meg a Solid Explorer-el is a másolás/áthelyezés.
(Asszem KK óta van, hogy az alkalmazások nem írhatnak a külső sd-re, ezt lehetett rootolás után orvosolni.) -
appel
őstag
válasz
SirRasor #32148 üzenetére
Eléggé félreolvastad azt az root és sd kártya írást. Most kipróbáltam ES file explorerrel és simán megy. Pont azt kell csinálni, amit kér, tehát kiválasztani az sd kártya gyökerét és már megy is.
Nem lehet, hogy elvetted a progi tárhely jogosultságát? (beállítások/alkalmazások/adott progi engedélyek) -
-
chubby2o6
senior tag
válasz
SirRasor #31941 üzenetére
Az a baj, hogy a garis hibák nem feltétlenül attól lesznek, mert nem vigyázol rá. Kijelző beégés, pixelhiba, hardveres gombok nem működnek, mert mondjuk elszállt egy forrasztás, jack/usb csati nem érintkezik rendesen, stb. Ezek olyan hibák, amik használattól függetlenül jelentkezhetnek, de knox 0x1-el nem valószínű, hogy gariban javítanák. ( Más kérdés, hogy ilyen esetben lehetnének rugalmasabbak, hiszen egy ilyen jellegű hardveres hibának nem sok köze van a szoftveres mókoláshoz, de ez csak az én véleményem.)
Én úgy vagyok vele, hogy a rootolt teló előnyeit minden nap élvezem, a gari hiánya miatt meg csak akkor sz.pok, ha elromlik.
Neked kell eldöntened, hogy bevállalod-e egy esetleges javítás költségeit a rootolt teló nyújtotta szabadságért. -
chubby2o6
senior tag
válasz
SirRasor #31938 üzenetére
Én nem vagyok annyira vájt fülű ( "tábortüzes" bakelit lemezeken meg Polimer kazettára a magnó külső mikrofonjával felvett zenéken nőttem fel ), nekem inkább a hangerővel van bajom.
Nem adom fel, csak egyelőre jegelem a témát. Egy kicsit még maradok gyári romon, de már kinéztem egyet a custom romok közül, abban pl. alapból van Viper4Android. -
chubby2o6
senior tag
válasz
SirRasor #31927 üzenetére
Én felraktam TWRP-ből az XTremeMusic+Viper4Android kombót, előtte S4-en használtam, azon működött. Nem tudom, hogy a Nougat kavart-e be (S4-en MM van ), de az XtremeMusic el sem indult, a teló sz@rrá fagyott, a komplett hangrendszernek annyi lett, full néma lett minden. Ja, törölni sem tudtam őket, Titanium Backup, Link2SD látszólag törölte, de mégis megmaradt mindkettő. TWRP fájlkezelőben meg sem találtam őket. Újra kellet raknom a romot, megint root, belakás elölről, mit mondjak, azóta már nem is tűnik annyira rossznak a gyári hangzás.:-)
-
UfoZoli
aktív tag
válasz
SirRasor #31926 üzenetére
Elég vájtfülű vagyok én is, s nekem is volt ilyen fülesem.
Volt 40 óra bejáratás is, de nagyon nem adta.Röhögjetek ki, de eddig egy HTC RC-e240-et használtam. Sajna már nem lehet kapni csak bóvli hamisítványokat.
Potom 3-4 ezer pénz volt s überfaján szólt.
Soha nem preferáltam a Samsung telo-hoz adott gyári füleseket, de nagyon kellemesen csalódtam az Alpha-hoz adott füles hangzásában.
Mindezt megspékelve adatsounddal nekem maximálisan megfelelő.
Igaz hogy én agybadugós párti vagyok, s ennek nem olyan a kialakítása, de legalább 3 gombos mikrofonos távirányítója van [link]
S ezt még azt hiszem kapni is lehet -
Burt1793
veterán
válasz
SirRasor #31926 üzenetére
Két fülessel tényleg szar lehet, én most csak ezt a sennheiser momentum in ear-t használom, gépre kötve is jól szól, de arra van hifi kötve, otthon nem sokszor bohóckodom fülessel.
Én úgy vettem észre, hogy az adaptsound előhozza a max hangerőn elérhető dinamikus hangzást alacsonyabb hangerőn is. Teljesen jól működik. A gyári füles nekem bontatlanul ott van a dobozában. -
Burt1793
veterán
-
UfoZoli
aktív tag
válasz
SirRasor #31905 üzenetére
poweramp lehet a megoldás, illetve az adatsound mókolás.
Valamint segthet az is ha a telefonra másolás előtt normalizálod az mp3 hangfájlokat a pc-n.
Értelem szerint a 128/192/256/320/VBR-es bitrátájú file-ok máshogy fognak szólni.
Azt még az adatpsound illetve a poweramp sem fogja tudni kiegyengetni -
LilProphet90
senior tag
válasz
SirRasor #31905 üzenetére
Adaptive Sound nélkül hogy szól? Nekem nincs bajom a hangzásával, bár BT fülesemen eleve korlátolt a dinamika, de együtt tudok vele élni. Esetleg Poweramp beállításaival próbálkoznék, azzal elég jól belehet lőni külön BT-re és vezetékes kimenetre is a hangzást.
Az előbbi problémákra pedig annyit, hogy én alapvetően nem szeretem a Samsungot, csak a tavalyi BF miatt "vágtam" bele az S7-be, és szvsz egy megbízható, korrekt készülék. Régebben nekem is volt wifi eldobálási bajom, de az azóta megszűnt (hogy az aktuális szoftver vagy a wifi extender volt a ludas, már sosem derül ki). BT füles egyből csatlakozik újraindítás után, valamint a hangerő is megfelelő számomra.
Eddig egyszer kellett újraraknom saját hibámból, mert két frissítési procedúra között recovery-be akartam lépni, amit lehet, hogy nem kellett volna. Persze előfordul microlag itt meg ott, de semmi olyan, ami mondjuk a 2017-es iPaden ne lenne, és azzal sokkal komolyabb bajok vannak. Úgyhogy váltás esetén bátran választanék S8-at.
-
UfoZoli
aktív tag
válasz
SirRasor #31839 üzenetére
Ha jól tudom, akkor 5ös droid felett de hatostól felfelé biztosan, nem rootolt eszközön nincs erre lehetőség.
4-esen még működött, utána az 5-öst kihagytam, 6-os és felette biztos nincs ehhez jogosultsága semelyik profilválasztó app-nak, sem egyéb más proginak, ha jól tudom...
Esetleg valami automaizáló scriptes taskerrel lehet próbálkozni, de arra se látok sok esélyt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik
- Reklámblokkolók topikja
topikok valemelyikének a haszná-
lata javasolt!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás! Amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos a warez, az FRP-lock, és a készülékfüggetlenítés
⇒nem-hivatalos módon témái, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás !
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Érkezik az OpenAI saját böngészője
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Háztartási gépek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- iPhone 14 PRO MAX 256GB független készülék
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2290, 92% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A53 5G - 128 GB - fekete - (130)
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2289, 90% Akkumulátor
- Apple iPhone 8 Plus - 64 GB - rozé arany (134)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook White 13" unibody
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest