Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nyáron jöhet a második Skyline
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Továbbfejlesztett TruSense érzékelőt villantott a Huawei
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- És milyen illatú legyen a készülék?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
[Re:] Samsung Galaxy S4 Mini - drágám, az S4-ek összementek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkKarol
tag
Sziasztok!
Nekem lassan két éve van S4 minim.
Én a legelső pillanattól meg voltam vele elégedve, viszont egy év után elkezdte azt csinálni, hogy ha az ébresztő szólt vagy telefon hívásom volt, akkor lefagyott a kijelző, nem tudtam se szundira tenni/elutasítani a hívást, se bezárni az ébresztőt vagy felvenni a telefont. Ilyenkor a telefont kikapcsolni se tudtam. Egyszerűen teljesen lefagyott, vagy aksi kivétel vagy megkellett várni míg lejár az ébresztő, abba hagyják a hívást és mintha mi se történt volna, mintha én nem reagáltam volna egyikre se. Viszont lehalkítani úgy tudtam, hogy a gesztusokat figyelte és ha fejjel lefelé tettem (kijelzővel az asztal felé) akkor elvileg az ébresztő szundiba ment, a telefonhívást meg lenémította. De ettől még mindig az ébresztős kijelző volt, és a telefon hívás. Kb 3-4x csináltam rajta gyári visszaállítást azóta nem produkálta ezt szerencsére ^^
Én már cseréltem benne aksit, ebayről rendeltem. Valamivel jobban bírja, mert a gyári 30% körül már egyből kikapcsolt.
Gyári 4.4.2 van rajta, ha kevés alkalmazás van rajta akkor jól fut, viszont én elég sok mindent használok, sajnos így laggol. Névjegy megnyitása kb 10mp körül van :/
Mivel már nincs rajta gari, szeretnék új romot rátenni. Mit ajánlanátok? -
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Feleségem S4 mini-je kezd belassulni, az appok néha 10-20 mp-et is gondolkodnak nyitás után. Ha nyomok egy factory resetet és wipe cache-t akkor az segíthet rajta? Kb., mint PC-n a reinstall :-)
-
PainKiller13
őstag
válasz
DoItYourself #13194 üzenetére
Anyámé több mint 1 éves, de szerintem még nem volt újraindítva. Igaz csak telefonálásra használja, néha néha iGO-ra.
-
Panthera
őstag
Az NFC mindenkinél működik? Kártyákat szeretnék beolvasni, de az én készülékem mindegyikre ezt irja: "Ez a cimke nincs támogatva". Ugyanezek a kártyák más S4 minin meg jók.
-
Panthera
őstag
válasz
PainKiller13 #13188 üzenetére
Az újabb rom miben rosszabb a 4.2-höz képest?
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Több napja dilemmába vagyok milyen okostelefont vegyek és sikerült eljutnom az árúkeresőn keresztül s4 mini,mini plus-hoz.
Első okostelefonom lenne tehát teljesen laikus vagyok a témában.
Melyiket ajánljátok?
-
Acef
addikt
válasz
PainKiller13 #13188 üzenetére
Nem lehet downgradelni 4.2.2-re!
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok!
Van egy barátom aki vett egy s4 minit, sajnos 4.4.2 van rajta, érdemes visszarakni a 4.2-t? Úgy tudom ez a legjobb rom ami van rá.
-
Ppanda
csendes tag
válasz
seederking #13186 üzenetére
Nem. Semmire.
-
Ppanda
csendes tag
Sziasztok! Megadta magát a telefonom, egyik pillanatról a másikra. Kb. 2 és fél éves készülék, 1 éve használom. Soha semmi probléma nem volt vele. Minden előjel nélkül elsötétült a kijelző, és vége volt, nem lehet bekapcsolni. A neten fellelhető egyszerűbb hibaelhárítási lehetőségeket kipróbáltam, eredménytelenül. Semmi előjel nem volt. Mi lehet a hiba? Lehet, hogy az akksi így hirtelen megadta magát (nincs másik akksim, nem tudom kipróbálni)? Köszi, ha tudtok segíteni.
-
Jarod1
veterán
válasz
seederking #13182 üzenetére
én vettem egy Andida gyártói akksit 2100mA de viszont nincs benne az NFC.
-
seederking
őstag
Sziasztok
Akkuval kapcsolatos kèrdèsem lenne. Honnan/milyen megbízható helyet ajánlanátok beszerzès cèljából?
Az utángyártott az felejtős vagy mi alapján èrdemes keresni,cikk szám pl?
+ lètezik esetleg olyan s4 mini akksi ami a gyáritól eltèrően magasabb mAh-ás/nagyobb teljesítmènyű? -
canniball
nagyúr
válasz
Panthera #13179 üzenetére
Ezt közben én is megtaláltam, a blokkolás üzemmódban pont ugyanezeket látom.
De amit itt írtál az nem a blokkolás üzemmódot aktiválja, "csak" a híváselutasítást, én annál próbálkoztam és ott nincsenek ilyen lehetőségek.
Viszont a blokkolás üzemmód kitehető a roló tetején lévő kapcsoló-sorra, így ez a probléma megoldva; köszönöm a segítséget! -
-
Panthera
őstag
válasz
canniball #13175 üzenetére
Szerintem egy olyan widget kellene, amihez hozzá lehet rendelni egy menüpontot. Akkor kevesebb lenne a koppintás, ha ezt gyakran kapcsolgatnád. Elképzelhető hogy létezik ilyen, ha találsz írd meg!
Nem tudom azt észrevetted-e (én csak most), hogy ha hosszan rajta tartod az ujjad a blokkolás üzemmód ikonján, bejön egy rakat beállítási lehetőség. És lehet csak hívásokra korlátozni (időre is és névjegyeket lehet az engedélyezett listába tenni).
-
tomi613
aktív tag
válasz
Themes #13167 üzenetére
Y kábel a megoldás! USB Female To Micro Male + Female HOST OTG Power Y Splitter Cable Adapter
-
Themes
aktív tag
Még egy dolog....valaki meg tudná nekem mondani, hogy tudom megnézni pontosan mennyi idős a telefonom?
-
Themes
aktív tag
Sziasztok. Vettem egy usb kábelt amibe pendrivot lehet csatlakoztatni de mikor bedugom a telefonba a kábelt, másik végébe pedig a pendrivit semmi, fel sem ismeri. Valami ötlet?
Vagy ezeket az otg kábelokat még nem tudja ez a telefo?valószínű -
canniball
nagyúr
Két keresztkérdés:
1. Van-e olyan mód a telefonban, melyben minden hálózat él (mobilnet, sms stb.) de a bejövő hívások letiltásra kerülnek?
2. Van-e arra lehetőség, hogy bizonyos alkalmazások a memóriában maradjanak/tovább fussanak akkor is, ha lezárom a kijelzőt? (Rendszeres, hogy miután beállítottam a waze-ben az irányt és 5-10 percre lezárom a telefont mire indulnék és feloldom eltűnik.) -
Panthera
őstag
válasz
Pete55555 #13147 üzenetére
Szia!
A merülés hasonló eset lehet, mint az enyém.
Írtam egy másik topicba is már: [link]De nálad az akkunál is látszik, hogy a google szolgáltatásokkal lehet a baj. Wakelock detector volt már?
Valószínűleg a "Google Play-szolgáltatások" frissítéseit kell eltávolítani és feltenni innen az OS-nek megfelelőt. Még nem volt időm ma erre, de kell egy pár hét amikorra kiderül jobb lett-e. Nem minden nap jön elő a hiba. -
Józsi_S4mini
csendes tag
válasz
toti198511 #13161 üzenetére
Szia. Nekem a keret felső része garanciában kijelzővel együtt cserélve lett. Mondtam a szervizbe, hogy kezd beégni... Érdekes az új nem kopik . Tokot sosem használtam mer akkor meg kb semmi értelme, hogy a telefon mutatós darab ha eltakarom 😂. Elotte ezüst lakkfilcet próbáltam nem vált be. Inkabb lemostam. Kezembe került egy olyan is amiről direkt lekaparták az egészet... az nagyon csunya.
-
Jarod1
veterán
válasz
toti198511 #13161 üzenetére
Használj keretvédő tokot...
-
toti198511
csendes tag
Sziasztok,
Ha a kovetkezo kerdes mar szerepelt, akkor sorry.
Akinek minimum masfel eves az s4 minije, gonodolom a tobbseg
talalkozott azzal a problemaval hogy a femhatasu muanyag ezustkeretrol durvan elkezdett kopni a festek, ezaltal rontva a telefon amugy kituno esztetikajat.
Kinek mi a megoldasa erre a jelensegre? A neten fentlevo videokbol szamomra az derult ki, ha nincs szivsebeszhez melto stabil kezed akkor kb tuti hogy berepeszted a kijelzot ha ki akarod cserelni.
En arra gondoltam hogy lefujom/lefestem hasonlo szinnel, majd valami atlatszo, kopasallo reteggel lekenni, ami meg nem tudom mi, mondjuk atlatszo koromlakk??
Ha valakinek van tippje szivesen varom.
Koszi
-
Acef
addikt
Hi!
4.4.2-re frissítettél, ez nem mindenkinek válik be.Odinnal érdemes frissíteni.
Neked most a kolléga által javasolt wipe utan
- a blogomban lévő alapbeállítások és a root nélkül is tiltható fejezetekben leírtakat érdemes megcsinálnod
- valamint állítsd wcdma/gsm-re a hálózatot -
válasz
rmartin94 #13107 üzenetére
Egy rootolt 9195-ös pannonos telót akartam vissza állítani 1 file-ossal samfimwre-ról egy XEH föggetlen rommal. Nem sikerült...
Az ODIN-ba frissítés klasszul lement, de a készülék nem tud be bootolni.
Letöltöttem a 4 file-os romot amit linkelt a kollega, de nem tudom mit hova illesszek be...ezeket kaptam kicsomagolás után.BOOTLOADER_I9195XXUBML4_2340422_REV01_user_low_ship_MULTI_CERT.tar.md5
CODE_I9195XXUBML4_2340422_REV01_user_low_ship_MULTI_CERT.tar.md5
CSC_OXA_I9195OXABML4_2340422_REV01_user_low_ship_MULTI_CERT.tar.md5
MODEM_I9195XXUBML4_2340422_REV01_user_low_ship_MULTI_CERT.tar.md5És a kép alapján nem vágom a CSC -n kivűl mit hova tegyek
Köszi a segítséget....régen romoltam már. S5,S6,S7 -eknél már eszembe sem jutott.
-
ЯΞD
senior tag
Sziasztok!
Páromnak van S4 mini-je. 2014 Decemberben lett vásárolva a TMH-nál.
Nem olyan régen kb másfél hónapja ránéztem, hogy nincs-e frissítés és volt. Frissült a softver. Nos azóta cseszeget a párom, hogy elcsesztem. Gyorsan merül és mintha lassabb is lenne. A merülés elég érdekes mert pl többször láttam, hogy feltöltötte este és reggel már csak 75% köröl volt. Persze minden offlineba van. Se wifi se mobilnet se gps semmi. Csak a telefon készenlét. A másik anomália, hogy ha hívom hangposta. Ha újra indítja a telcsit akkor már ok kicseng.
Szóval vissza kéne ROM-olni. De nem tudom milyen rom lehetett fent előtte ami tök rendbe volt. SamMobile oldalán van 5 féle hozzá.
Meg mi az a S4 mini LTE verzió? Most nekem melyik lehet? Segítsetek!
-
czelu
csendes tag
Sziasztok.S4 mini gt-9195-hez szeretnék egy 4+ 1 fájlos romot,nekem sajnos a samfirm nem decrypteli a fájlokat.Odinhoz kellene a gyári romot szeretném visszakapni.Előre is köszönöm.
-
Szakiii
addikt
Egyszer csak kitalálta hogy nem lát sim kártyát a telefon, telenoros és ki van fizetve több mint 2 éves ötlet? Mitől lehet. Volt romolva de imei nincs elszállva megvan..
-
Szakiii
addikt
Valaki tud linkelni egy 3 fájlos romot?
-
-
Pete55555
addikt
válasz
DoItYourself #13100 üzenetére
Én Telenornál függetlenítettem, ~8000 Ft volt.
Más: Mostanában eléggé merül a telefon, Fmod volt rajta, ezen csináltam egy factory resetet, cache dalvik cache resetet, és újra belaktam, de azóta csak rosszabb a helyzet :
Gyanakodom az akksira, már 3 éves a telefon.
Ezzel van valamilyen tapasztalat? Egész olcsó, és hamar is itt lenne...
-
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself #13121 üzenetére
Sikerült függetleníteni a telót a fastgsm.com weboldal segítségével: 15$-t fizettem érte. Nem kódot küldtek, hanem egy szoftvert, ami megoldotta USB kábelen keresztül. Elsőre nem ment, de a supportjuk küldött hozzá egy független rom-ot és egy Odin-t összecsomagolva. Ezt besütve már ment minden, mint a karikacsapás. Tudnak függetlenítő kódot is küldeni, amivel kevesebb a macera, de az 25$.
-
w.miki
veterán
Kevés a tárhelyem. alig tudok programokat telepíteni,. lehet valamit tenni?
Gyorsítótárat szoktam törölni, akkor lesz 600MB, de többet nem tudok összehozni.
Mit lehet még törölni?
Elvileg Képek, videók foglalnak még 300MB-ot, de minden kép a memória kártyán van.
Akkor milyen képekre gondol? -
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam a két gyerekemnek telefont. Az egyik 9195 a másik 9195i. Na mármost az elsőn 4.4.2 van az utóbbin pedig 4.4.4 . Hát persze, hogy ez hatalmas probléma mert a lányomé a régebbi és azon kicsit másabb az oprendszer. Pl. nincs még benne téma állítás lehetősége. Van rá valami mód, hogy arra is feltegyem a 4.4.4-et? A gyári samsung felülettel persze mert a CM-ek ugye teljesen más felületűek
-
Jarod1
veterán
Sziasztok! Mostanság random szerűen kikapcsol a wifi,,, találkozott valaki hasonlóval? gyári rom rootolt, 4.4.2 android.
-
Acef
addikt
válasz
joefasalasso #13137 üzenetére
Szívesen!
-
Acef
addikt
válasz
ЯΞNΞGΔT #13135 üzenetére
A gyári romot nem lehet downgradelni, tehát 4.4.2 -> 4.2.2
Fmod:
Elvileg megoldható, de volt már akinek az Fmod-al sem ment, én pedig nem próbáltam.Küldj gmail címet pm-ben, adok hozzáférést a mappámhoz.
Blogomban, az ajánlott fejezetben a leírás, olvasgasd, írj, ha valami nem tiszta.
Fontos, hogy az Fmod előtt előbb egy működő, gyari 4.4.2, és csak utána kezdj hozzá! -
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
Sziasztok!
S4 minin 9195-re szeretnék 4.2.2-es romra downgradelni, de nem akar összejönni.
Már vot fent több fajta, most épp CM 12.1.
Acef, kb. egy éve jelezted, hogy van egy működő romod, amivel megy a downgrade
Azt elkérhetném? -
Acef
addikt
válasz
joefasalasso #13133 üzenetére
Honnan indultal?
- milyen tipusu az s 4 mini?
- garanciás?
- milyen rom van rajta?
- mi a célod? -
Acef
addikt
válasz
joefasalasso #13130 üzenetére
Mert a kies xar.
Odinnak is bekavarhat a kies, hibat okozhat /uninstallád/
4.4.2-re akartál 4.2.2-t /ubml=4.2.2/
-
joefasalasso
aktív tag
Sziasztok,
Tud valaki linkelni egy gyári magyar 4.4.2. romot? 4.2.2-t találok csak.
Köszi
-
Tapsi1979
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy Rom-Kernel kombinációt, aminél működik az OTG?
Garancia már nincs a telefonon, a knox bit is 0x1. OTG Y kábel van. -
meroly
veterán
Sziasztok!
Elszállt a kijelző, van valami ötletetek arra hogy miként lehetne lementeni az adatokat róla. Sajnos a memóriakártyán csak egy része volt a képeknek pl, a többi a telefonban lesz.
köszi
-
Acef
addikt
válasz
joefasalasso #13122 üzenetére
Hi!
Az a legegyszerűbb, ha felteszel egy független romot, így a gari is megmarad.Esetleg root után a rendszer módosítása, de ezzel oda a gar.
-
joefasalasso
aktív tag
Sziasztok,
Szeretném kiiktatni a indulásnál sokkoló telekom zajt és animációt. Van erre lehetőség?
Köszi
-
Themes
aktív tag
válasz
Én bevittem egy maszek telefonos boltba és fél óra múlva mentem is érte, az ára pedig 7000 Ft volt.
-
g0dl
addikt
CM 12.1 -el azt tapasztalom, hogy a wifi nagyon sokszor megszakad, és nem tud visszakapcsolódni. Találkozott valaki hasonlóval? Esetleg megoldási javaslat? CM 13 az sd kártya mizéria miatt nem annyira jön be nekem.
-
TŁ
tag
Sziasztok!
Adott egy S4 mini amit egy pici balesetért, megrepedt rajta az üveg, de a kijelző nem sérült.
Érdeklődnék, hogy Bp-t vonzáskörzetében fórumtársak foglalkoznak ilyen jellegű probléma orvosolásával?
20.000 HUF- +összegeket azért nem szeretnék rá költeni, ennyi potenciált már nem érzek a telefonban.Előre is köszönöm a válaszaitokat.
Üdv. -
Ed McLeves
tag
válasz
kokopo #13114 üzenetére
Kösz a választ, így tettem, mindössze két mappát hozott létre (LOST.DIR - 0 bájt és android_secure, ezt is üresen, de bemásoltam a régi kártya tartalmát és az az egy app (mindigTV), aminek az ikonja az üres kártyára kiszürkült, az is működik. Úgy gondolom egyébként, hogy ha egyszerűen átmásoltam volna a teljes tartalmat (a fenti két mappával együtt), szintén működött volna.
-
kokopo
aktív tag
válasz
Ed McLeves #13110 üzenetére
először az üres kártyát tedd be a kikapcsolt telefonba, bootolj be vele: ekkor létrejönnek a rendszermappák.Csak azt másold át, ami különbözik, hiányzik...
-
g0dl
addikt
válasz
Jarod1 #13112 üzenetére
Természetesen mindkettőben van, ezért nem is kérdeztem volna. Viszont amiért kérdeztem, hogy van-e itt valakinek pozitív tapasztalata ezzel a párossal.
Mégpedig azért, mert
- Egyrészt
- Másrészt a miband 1s részéről követelmény a 4-es BT, ami az s4 mini eredeti romjával nem volt támogatott. -
g0dl
addikt
Az S4 mini (pontosabban i9195) használható Mi Band 1S-sel? Próbálta valaki? CM12.1 van rajta.
-
Ed McLeves
tag
Sziasztok! Lenne egy elég láma kérdésem.
SD-kártyát cserélnék az S4 minimben nagyobbra (16-ról 32 GB-osra). Működik-e ez a művelet úgy, hogy átmásolom az összes rajta lévő fájlt az újra, kártyát kicserélem és ennyi, vagy nem ilyen egyszerű?Az alkalmazáskezelő szerint pl. az NNG-s szülinapp (és még pár másik app) az SD-n van...
Eredeti, 4.2.2-es droid van rajta, sikerült megőriznem -
kokopo
aktív tag
Sziasztok
Megvan regota a kis telefon (i9192), volt mar rajta az osszes rom (4.4.2, 4.4.4, 5.1.1, 6.0.1) es azt kell hogy mondjam a stock (4.4.2) a legjobb aksi szempontjabol, ugydontottem hogy e mellett maradok. Annyi a bajom hogy a stock rom-hoz nemtalaltam olyan kernel-t ami kezeli a BLN-t.
Ebben tudnatok segiteni?
Koszonom. -
rmartin94
aktív tag
válasz
razorka777 #13106 üzenetére
Ödv!
Itt találsz 4 fájlos ROM-ot szinte minden Samsunghoz: [link] -
razorka777
veterán
Üdv.
Van a családban egy ilyen telefon és ezt a hibát produkálja.
Hardveres gond lesz ez?
Újrahúznám a telefont, de nem találok négy fájlos repartos romot.
Factory reset után is fennáll a hiba. -
davidovi
tag
válasz
van még egy ilyen lehetőség, nem tudom műkdik-e: [link]
-
rmartin94
aktív tag
válasz
Szia!
Ment PÜ! -
Acef
addikt
válasz
Lejárt a hűség, lejárt a gar, lejárt az esetleges részlezfizetés?
Én megkérdezném a helyi gsm boltos srácokat, hogy tudnak-e segiteni.
-
glacious
addikt
válasz
Amit szretnél, az magyarországon büntetendő tevékenység.
Csak a Helroz féle app működik és azon a telefonon, ami a listában van. A többinél leginkább feloldó kódot vehetsz, olyan $40-ért.
Hivatalosan csak náluk oldathatod fel, mert ők tették rá, vodánál jóval olcsóbb, de ők csak a saját hálózatzárukkal foglalkoznak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az S III kistestvére nem volt rossz ötlet, de túl sok kompromisszumot kellett kötnie a vásárlónak. A S4 apróbb kiadása viszont irgalmatlanul jól sikerült.
- Xiaomi Redmi Note 4 LTE OctaCore Snapdragon,5,5 FHD, Dobozában!
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest