-
Mobilarena
[Re:] Samsung Galaxy S4 Mini - drágám, az S4-ek összementek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
petir
senior tag
válasz
w.miki #13935 üzenetére
(#13933) UHHH
Jó bizony bár engem tuti megköveznétek itt páran ha tudnátok mire használom, bár szegénykének már mindegy...viszont az biztos , hogy kiszolgált és még most is azt teszi !!!Nekem most két 7es telóm van
Egy S7edge meg egy A72018 azért ők más kategóriák...bar én előbbivel vagyok úgy mint Te a minivel
(#13935) w.miki
Gyakorlatilag egy szóval frissebb! Sőt a legfrissebb!
A 14-es alapja a Nugat azaz Android 7es verzió
Addig
A 16-os a Pie azaz Android 9esMerem kockáztatni, hogy így biztonsági javítás szinten is frissebb amúgy.
Jóval feljebb írtam amúgy én Waze miatt frissítettem mert ugye az Android verzió miatt az applikációt nem lehettet frissíteni...egyszerűen 2.3.3 után a waze egy verzió szintnél megállt, míg pl 7es 8as 9esre jött frissítés
Többek között én ezért is frissültem a legfrissebbre azaz a 16-ra
-
törölt tag
válasz
w.miki #13903 üzenetére
Ahhh mekkora dráma elég lassú az S4 mini az AnTuTu 3.x 14436 pontjával pedig már végig romoltam mindent.
A kisebb telefonokra várhatsz az akku technológia nem fejlődött semmit ezeknek a nagyobb felbontású kijelzőknek és erősebb hardvereknek kell a kaja nem fognak kihozni jelentősen kisebb telefonokat, hogy fél napokat vagy annyit se bírjanak.
Az S7 olyan jó döntés lenne?
Amire van valamennyi gari 50E körül adják megállt valószínű az android 8.0 hosszabb távon maradnál rajta vagy ezt is elkezded majd romolni és ennek ez lesz a baja a másik rom-nak meg az?
A lényeget kihagytam az akku valószínű, hogy csere érett lesz megcsinálod te a cserét? Az S7 már nem lesz hátlap levesz akku csere. -
UHHH
őstag
válasz
w.miki #13862 üzenetére
Szerintem nagyon nem kéne az internalt törölnöd, hisz akkor letörlöd a lineage.zip-edet is amit odamásoltál. Dalvik-Cache-Data-System -et törölheted, utána rakd fel a lineageost, aztán OPCIONÁLISAN a pico gapps-t, ha kell gugli. Ha nem kell, akkor is fel tudsz rakni rengeteg apk-t az apkpure,stb weboldalakról.
-
UHHH
őstag
válasz
w.miki #13855 üzenetére
Nem nagyon gányoltam az időjárással, de az értesítési sávot tudod szerkeszteni, hogy mi hova kerüljön.
Gondolom az időjárást is kirakhatod a zárképernyőre. De miért nem próbálod ki, bármikor visszamehetsz a 4.4-re is. Ami nem tetszik: nincs automata fényérzékelő, manuálisan kell húzni az értesítésin a fényerő csúszkát.
Egyébként maradok 4.4-nél, amíg lehet, hisz a GYÁRI az igazi! Majd ha már nem megy a hangouts meg a gmail, akkor térek át a lineageos-re. A 3 telefonunk közül 2 gyári, egyik 14.1-es lineageos-es. -
UHHH
őstag
válasz
w.miki #13850 üzenetére
Friss 14.1-et használok egy i9195i-n, amit az általam említett oldalról töltöttem le.
Nem régi ez, csak nem 8 és 9-es android. Bugfixelik naponta ezt is. Próbálhatsz újabbat is, de az talán bugosabb lesz, nem erőltettem a 8-9 -et a vason.
A kingo root nem vészes, lehet uninstallálni is (bár igaz, a te esetedben a ROM úgyis kiirtja, illetve TE, amikor kéred a system és data teljes törlését még a .zip-ek felrakása előtt). -
UHHH
őstag
válasz
w.miki #13848 üzenetére
Szia Miki. Ha nem lehetne pc-re dugnom egy gyári i9195-öt, akkor:
Rootolást simán kingo roottal szerintem megoldható.
Ha már van rootod, akkor a TWRP-t felrakod APPBÓL, aztán recoverybe bebootolsz, de twrp-zés előtt telefonos böngészővel odamész a
http://buildyourownandroid.selfhost.eu/smartphone/daily-builds oldalra, s innen letöltöd a legfrissebb serranoltexx.zip -et, vagy serranoveltexx.zip -et (ha 4 magos menő s4 minid van), és a opengapps-ot, ARM-ot, 7.1-eset, pico-t. A twrpből meg leformázod a systemet, a datát és felrakod a két zipet... Ha 4 magos i9195-öd van, akkor NE az ARM-ot válaszd, hanem az ARM64-et! És kész... -
petir
senior tag
válasz
w.miki #13827 üzenetére
A MIUI gyönyörű szép de az az én türelmi küszöbömet az már meghaladta
AOKP-t néztem, Ressurection Remix-et és ugye Lineage-et.
Igazából nagyon nagy különbséget nem tapasztaltam sebességben sehol sem. Első kettő talan picit lassabb volt de viszont hamarabb bootolt. A lineage hosszabb boot idő de utána mintha gyorsabb lenne. De tényleg nem látványosan. Egyébként mindegyik a ROM alap pillére a Lineage OS ha jól olvastam
szóval csodák nincsenek.
Én ugye Lineageből 16.0-at telepítettem tehát legfrissebb. Ma sokat nem utaztam. De stabil volt. Bízom benne marad is
Ha véleményem kérdezed akár mennyire is féltem tőle és nem tetszik azt kell mondjam jó!
Egy dolgot azer bevallok igazi HoloLuncher mániás vagyok szóval én rádobtam egy lunchert így már a kinézet is OK
egyszerűen nem tudok belekötni
1 napos vélemény , kérdezz meg pár hét múlva azért!
Ezektől függetlenül tessék bátran telepiteni mert jó ! Akinek 2.3.3 döcög még rajta ne gondolkozzon !
-
UHHH
őstag
válasz
w.miki #13813 üzenetére
Ráguglizva az összehasonlítás:
Why is Qualcomm Snapdragon 410 better than Qualcomm Snapdragon 400 MSM8230AB (1.7GHz)?
41.18% faster CPU clock speed: 4 x 1.2GHz vs 2 x 1.7GHz
Has integrated LTE
Supports 64-bit
Has AESA 64 bitet aláírom, meg a 4 magot... Elég jól muzsikál a cucc, egy 2017-es A3 is van nálunk, de mégis az s4 mini i9195i a nyerő...
-
UHHH
őstag
válasz
w.miki #13796 üzenetére
Nem tudod jól! Van rá jófajta custom rom! Egyiken 14.1-es lineageost tolok (amit az xda fórumról szereztem), de már van rá 16-os is, ezen a linken letölthetőek a custom romok!
A Resurrection Oreo-t kipróbálhatná valaki.Figyelem! Ezek a 4 magos snapdragonos "S4 Mini i9195i" -re való (serranovelte) ROM-ok, a sima két magos "S4 Mini i9195"-re ne rakjátok rá!
-
UHHH
őstag
válasz
w.miki #13705 üzenetére
Sosem ejtettem le. Ha tok, akkor smart view és automata ki-bekapcsolós tok! Ismeritek? Ezzel igazán jó az s4 mini! Nem kell a power gombot nyomkodnom soha.
-
UHHH
őstag
válasz
w.miki #13572 üzenetére
Eladni! Én 11kHUFért vettem életem első s4mini-jét! Hogy melegszik, meg nemsokára kuka.
Venni helyette? Koreai s4 minit, én is így tettem, azóta nincs semmi bajom, pedig 2013-ast sikerült vennem a koreaiból is. Ha beszarik, akkor még annyiért sem lehet eladni, mint "még jó" korában. Nekem megvan még a vietnamim is, de ritkán kapcsolom be. -
Kuruc2
senior tag
válasz
w.miki #13556 üzenetére
Gondba vagyok én is a cserével, mert ennél nagyobbat nem akarok, ez az igazi zsebrevágható méret.
Viszont van három probléma:
-nem nagyon van ilyen méretben új
-a t.k.m tele van az egy meg két napos üzemidőkkel, hiányoznak lassan a gondtalan 3210-es idők.
-nincs se kedvem, se pénzem százezreket telefonra adniMarha jó hogy nyomják a lassan tepsi méretű többszázezres dögöket, meg a fagyos bugos félnapos direkt butitott szintén nem olcsó középkatot. Ebből kina lesz érzem. Az fillér, de szintén tepsi mind. Ez van.
Sok hasonló óhajt olvasok mint az enyém, érthetetlen miért nem gyártanak normális telefont, amilyet az emberek akarnak. Még szakik szerint is 4,3 az ideál. Meg szerintem a többség belemenne hogy legyen kicsit nehezebb de legyen négy nap az üzidő,
-
UHHH
őstag
válasz
w.miki #13551 üzenetére
Nekem az S4 mini a tökéletes, tudásban is (7.1.2-es LineageOS-sel) és méretileg is.
Előtte motorola droid4-em volt, a hw bill nagyon tetszett. Sajnos nincs ötletem, hogy s4 mini méretben mi lehetne újabb széria, ami ennyire jó és szép.Azt bánom, hogy nem 2013-ban akadtam az s4 minire.
-
davidd196
csendes tag
válasz
w.miki #13527 üzenetére
Az enyém 3226-t ír töltőcsatlkozások számára, de már rég megállt ez a számláló. fél éve is ennyit írt, ha jól emlékszem.
Nekem a következő Z3 compact lesz (várakozom kijelzőre hozzá). Vannak hibái. Pl vízállóságot ellehet felejteni. A képernyő balfelső sarkán a ragasztás elenged valószínűleg emiatt bezavarja közelségjelző szenzort így telefonálás közben állandóan fekete a képernyő.(Ha megoldódik miután kicseréltem, akkor tudok nyilatkozni, hogy valóban csak az a hiba és nem a szenzor rossz
)
-
UHHH
őstag
válasz
w.miki #13527 üzenetére
Én 4"-os telefonról jöttem át erre nemrég, az 5.5" és 5"-os kísérleteim gyorsan kudarcba fulladtak.
Az i9195i-hez a lineageos még nem az igazi sajnos, én is gondolkodtam olyanban, végül egy frissebb (talán a legfrissebb?!) i9195-öt vettem ebayról, még úton van. Kellene keresned valami friss S4 minit, i9195-öt.
Az i9195-höz viszont nem rossz a lineageos, nem nagyon fotózom, de nincs vele bajság.
Készíts egy mentést a meglévő rom-odról és beállításaidról TWRP-vel és aztán felpakolhatod a lineageost bátran, ha nem tetszik, visszarakod a régit.Tényleg, van valaki akinek "TH"-val kezdődik a sorozatszáma a telefonjának?! Kinek van friss i9195-öse?
Mikor hagyták abba vajh az i9195 gyártását?! -
UHHH
őstag
válasz
w.miki #13525 üzenetére
Lineageos nagyon tetszik nekem, le tudtam csökkenteni a fontok méretét, s most kb van egy 7 collnak megfelelő telóm 4.3"-on.
Készítettem leírást nemrég itt a topicban, hogy hogy lineageosesítettem a telcsim.
Sajnos nem tudok ekkora telefont másfajtát, most vettem ebayon egy frissebbet, talán nem veszíti az akku %-ot annyira.
Ezzel a programmal megnéztem, hogy több, mint 2000x töltötték a mostani telefonomat, végülis nem csoda, ha beszarik a töltőautomatikája az alaplapon... -
StaChys
tag
válasz
w.miki #13422 üzenetére
@ (#13421) prolad
A 4 csatlakozós aksik (gyári) az tartalmazzák az NFC (near field communication) áramkört, a 3 csatlakozós akksi - NFC nélküli. Ha nagyon odafigyelsz tapintással is lehet érezni a matrica alatt az áramkört. Ha nem használod akkor mindegy milyen akksi van benne.
Merülésben ennek nem kell eltérést okoznia - érdemes lenne egy Wakelock Detector telepíteni, azzal egész jól ki lehet szűrni, hogy mi munkálkodik folyamatosan a háttérben. -
Acef
addikt
válasz
w.miki #13373 üzenetére
Igen, csak a Sony-nak lenne 5" alatti, és erős telefonja, de azt aranyárban mérik.
Kompromisszumot kötöttem, megpróbálom a 5"-t, úgy gondoltam, hogy ha nem tudom megszokni akkor eladom.szempontok
- erős akku, rom, proci, ..
- ne legyen annyira zárt mint a samu
- mivel próba az 5", így ne kerüljön sokba (sőt, a tudásához mérten inkább olcsó legyen )
A Xiaomi Redmi 3S-t választottam, 55e Ft körül van az ára: USB-otg, ért.led, 4100mAh, 3GB memória, nyolcmagos proci, 32GB tárhely, ... nyitott rendszer, tehát gari mellett is rootolható, ...Erős, okos, .... és úgy tűnik, hogy megszokható az az 5", megtartom, és az s4 minit adom el.
(egy hiba van, kamera/videónál vacak a hang, de ez szoftveres bug, majd javítják, egyébként sem szoktam videózni) -
g0dl
addikt
válasz
w.miki #13255 üzenetére
Nekem 12.1 van, és megy az átmozgatás. semmi programot nem tettem ennek érdekében rá. (rootolva van, és a fejlesztői menü be van kapcsolva, de szerintem ez it nem lényeges)
Viszont nekem a 12.1 alatt a wifi folyton szakad, és mikor átmegy olyan felkiáltójeles állapotba, akkor zabálja az akksit. Ezért mennék 13-ra, de ott meg ugye az sd használat ki van herélve.
-
-
pipi69
csendes tag
-
Acef
addikt
válasz
w.miki #12880 üzenetére
Az STE 5..-el kapcsolatban csak a translate által fordított infóra tudsz hagyatkozni.
A modemet 2x, vagy a gyári COC1 romot, o.k., de a gyári romnak és modemnek sem szoktak ilyen nevet adni: I9195XXUCOC1_SER_ROOT_NO_KNOX.tar.md5. Ez mi volna?
Ill még egy, hogy ha 2x akarsz felrakni modemet vagy romot, akkor nem kell az f.reset. Ezt Te csináld meg az odin előtt.
recovery-ben a Wipe Data, Cache, Dalvik törlése a flashelés után kell (előtte is lehet, de utána mindenképp)
ALX, Dual... : passz. A leírásuk szerint.
-
Acef
addikt
válasz
w.miki #12878 üzenetére
Blogomban a leírás + képek a beállításhoz.
Sima, 1file-os
- Odin - 4.2.2 / 4.4.2 rom felrakásaSima 1 file-os romhoz nem kell külön modem, de néha azt is kétszer kell, ha nem írja felül a modemet, és nem megy a wifi. A modemet és a romot is így kell 2x felrakni, ez a kétszeres telepítés.
- Modem felrakasa cseréje odinnal -
Acef
addikt
válasz
w.miki #12874 üzenetére
A kollégáknak a modem miatt nem működött wifi.
2x a modem, vagy 2x a rom, erre mindkettő jó.
Külön a modemet csak az Fmod rom felrakása előtt kell, mert ott a romot cwm-ből kell flashelni. (Így megmarad az eredeti rom, tehát 4.2.2-re is tehet 4.4.2-t, majd visszatérhet stock 4.2.2-re, vagy 4.4.2-re (ha szeretne)
-
ztoldy
senior tag
válasz
w.miki #12530 üzenetére
Akku-t tudsz venni szerintem edigital-ban is, de speedshop és samsung boltban is van.
Repülő módban a 10% merülés szerintem sok, nekem este 10-től reggel 7-ig nem merült 10%-ot anno kikapcsolt mobilnet és kikapcsolt wifi mellett, ami hasonló megoldás.CM romot custom recovery-n keresztül kell telepíteni, a kernelt szintén. Nekem fehér s4 mini volt, szép ebben a színben és könnyen el is adható.
-
-
w.miki
veterán
válasz
w.miki #12211 üzenetére
GPS (wifi, vagy mobil) helytaláltnál adja ki ezt az idegesítő hangot.
Ha kikapcsolom a helymeghatározást, akkor nincs, csak ugye néhány program igényli a helyemet, nem akarom kapcsolgatni.
Hogyan tudnám kikapcsolni a hangot, arra még nem jöttem rá. -
w.miki
veterán
válasz
w.miki #12208 üzenetére
tettem fel videót a hangról
de nem tudom hol kérdezzem ezt meg -
geucsa
tag
-
ztoldy
senior tag
-
ztoldy
senior tag
válasz
w.miki #11768 üzenetére
1 nap megvan, ha nem piszkálja az ember a 1,5-2 is.
A jó képeket csinál az telefonon visszanézve vagy ránagyítva és a gyári szoftverrel összehasonlítva értendő?
Ahogy korábban írtam a CM nálam zöldes fátyolt húz az összes képre, de ez telefon kijelzőjén keresztül nem látszik, viszont ha nagyban nézem, akkor látható teljes mértékben.Wifi jelerősséget telefonon nem tudod erősíteni, a routert kell pozícionálni. Ha alkalmas a router, akkor használhatod az 5Ghz-es frekvenciát is. Végső esetben jelismétlővel meg lehet oldani a problémát.
-
w.miki
veterán
válasz
w.miki #11322 üzenetére
nem sikerült
A teljes story, hogy kitöröltem a LowBattery.ogg-ot, hogy a system/media/audio/ui könyvtárből, s5ploiki ROMjából, hogy ne csipogjon, amikor 15% alá esik az akku.
Azóta a telefon a következő ogg, file-t játsza le: Media_preview_Over_the_horizon.ogg
Töröltem ezt is, de mégis lejátszaRáadásul folyamatosan....
-
Schuey
tag
válasz
w.miki #10877 üzenetére
Hali!
A Samsung Experience Storeban vettem az Alleeban.
A kiállított s4 minin 4.2.2 volt. Ebből következtettem arra, hogy az értékesítésre kerülő telefonokon is az lehet. Azért is kérdeztem meg, h érdemes-e frissíteni. Amúgy én is meglepődtem azon, hogy 4.2.2 volt rajta és nem Kit-Kat. -
Acef
addikt
-
Tapsi1979
csendes tag
válasz
w.miki #10525 üzenetére
Már csak a Screen Mirroring nem működik, ezért gondoltam a rom cserére/frissítésre. Hardveresen remélem rendben a telefon, nemrég cseréltek benne főpanelt. A Samsung által javasolt ScreenMirroring patch viszont nem kompatibilis a telefonnal
Egy régebbi XXUCNEA a fent említett hidden.img.ext4 hiba miatt nem megy fel. Ezért aggódom, hogy egy friss XXUCNK4 után nem tudnám visszarakni az XXUCNK1-et. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged