Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- A Galaxy M56 is szépen lefogyott
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kispal87
aktív tag
válasz
Logeeen #35526 üzenetére
UV ragasztós az üvegfólia?
Azt úgy kell felrakni, hogy az olvasónál mikor UV lámpázod letakarod az ujjaddal és egyúttal ki is préseled alóla a ragacsot. Aztán újra fel kell venni az ujjlenyomatot.
Hidrogélnél is érdemes felvenni újra.
Mindkettőt használtam, mind2-vel működött!
Jelenleg fólia nélkül használom és furcsa mennyire sikamlós, 3 éve van meg, mindig volt rajta valami védelem.
-
Logeeen
senior tag
Sziasztok!
Csere érett lett a gyári fólia az S10+-on..
Tettünk rá üvegfóliát de szar lett az ujjlenyomat érzékelés...
Az alis hydeogél fóliákkal mi a tapasztalat e téren? Valaki használ ilyet? -
zoger
tag
Sziasztok!
Sima s10-re tudtok ajánlani bevált fóliát, üveget a kijelzőre? Két év után a gyári fólia már eléggé odavan.
Fólia nélkül mennyire bírja? -
janaman01
addikt
Nem volt leejtve soha, még nekikoccanva sem semminek....bezzeg párom volt note 8 a pofára esett 1.5 méterröl csempére....ütötte vágta semmi baja...az s21 ultrája nagy védőtokban kb 50 centiről szőnyegre esett, annak egyből a kamera hátlap üveg reccsent...
Itt nálam a fólia kivülről sértetlen..azaz tuti valami belső feszültség miatt reccsent...de az is tuti hogy igy a garis szervizesek elhajtanak.. -
válasz
Oldman2 #33787 üzenetére
"Megy-e az ujjlenyomatolvasó gond nélkül?"
Nekem FirstPhone-os ShieldUp fólia van a telefonon, szerintem kb ugyan az lehet mint a ClearPlex. UV-s üvegfóliával nekem is szenvedett az ujjlenyomat olvasó, ezzel tökéletes.ű
"Egy hátlapi tok "le tudja-e túrni" a ClearPlex fóliát?"
Én eddig bármelyik tokkal néztem, egyik sem akarta lelökni a fóliát a telefonról
Sima szilikon, gyári ütésálló tok és a gyári szilikontok sem. -
Oldman2
nagyúr
ClearPlex fólia S10+ -on
Készüléket cseréltem (de maradtam az S10+ típusnál).
Üveg "fólia" volt rajta, de istennek nem ment az ujjlenyomatolvasó. Már "pánikoltam", mikor az eladó mondta, hogy az üveg miatt érzéketlenebb... levettem, azóta megy.
Kérdésem annyi lenne, hogy ClearPlex gumifólia esetén (ha már annyiba kerül):
- Megy-e az ujjlenyomatolvasó gond nélkül?
- Egy hátlapi tok "le tudja-e túrni" a ClearPlex fóliát? -
válasz
Kroni1 #33432 üzenetére
Az UV-s üvegfóliáról nekem is csak rossz véleményem van, borzalmas...
Nekem most FirstPhone-os fólia van a telefonon, sajnos egy gyengébb pillanatomban leszedtem a gyári fóliát azóta is siratom.
Szkeptikus voltam a fóliával kapcsolatban amit említettem, de meg kell várni amég szépen megszárad, addig érdemes még csak zsebbe se elrakni, utána szerintem full jó.
Több mint fél éve van fent de egy darab karcot sem látok, igaz nekem az "öngyógyítós" van, ezek ezerint tényleg csinál valamit. -
mentic18
aktív tag
Sziasztok!
1 órát rászántam az életemből a fóliakeresésre. Nem jártam sikerrel.
Olyan kellene inkább ami üvegfólia és az ujjlenyomatos azonosítást is engedi. Vagy ha fólia akkor nem karcolódik olyan gyorsan. Amazonon néztem, brutál áron ment, ebay-en csak kínai, és 2000 forintos vám mellett ugye (köszi magyar posta).
Megköszönöm a segítséget! -
válasz
sunnyboy123 #32701 üzenetére
Nekem FirstPhone-os fólia van rajta, már kb fél éve, ujjlenyomat megy, a kijelző kontrasztot sem rontja mint ami előtte volt UV-s üvegfólia, nem akar feljönni.
-
sunnyboy123
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég került hozzám egy használt Samsung Galaxy S10 példány nagyon szép állapotban (kijelzőről 2 év után most lett leszedve a gyári fólia, karc/törésmentes), érdeklődnék hogy milyen kijelzővédelmet ajánlotok a készülékhez, ami nem befolyásolja túlságosan az ujjlenyomat olvasó működését, ugyanakkor valamilyen szintű védelmet is ad
(amit eddig néztem az a hidrogél fólia, illetve az UV ragasztós üvegfólia, csak sajnos semmi tapasztalatom nincsen ezekkel, meg a hajlított kijelzős telefonokkal úgy általában...) -
Taci
addikt
válasz
anonymus89 #32046 üzenetére
Én minden telefonomnál fóliát rakok a készülék hátuljára, és úgy rakom rá a tokot - pont azért, hogy az üveg ne karcolódjon, ha esetleg valamilyen homokszem/bármi más bele kerülne.
Szerintem ezért nem kell plüss belsejű tokot venni, sőt, igazából oda is bekerülhet bármi, szóval az ultimate megoldás szerintem a fólia a telefon hátuljára, és arra a tok. -
válasz
gurabli #32024 üzenetére
Hát linket nem találtam sehol sem, de Shield Up a neve, facebookon raktak ki egy posztot róla. Ez egy géppel kivágott fólia, hasonló, mint amit a médiában lehet rakatni.
Én július végén rakattam fel, írtam ide is akkor hozzászólást meg egy kis véleményt. Az elején mivel valami folyadékkal rakják fel, elég csúnya a kijelző (maszatos a folyadék miatt) és egypár órát piszkálni se nagyon ajánlott a kijelzőt, amég meg nem szárad.
Nekem az előlapi kamerára is került ilyen fólia, bár a gép azt a kört kivágta, én azt körömmel óvatosan leszedtem.
Nem egy üvegfólia, nem olyan kemény, nekem a legdrágább került rá (véletlen csak pont az volt), ami elvileg a karcot is gyógyítja és ütésálló is.
Dobálni nem dobáltam a telefont, de egy karc sincs tényleg azóta a kijelzőn.
Én nem vettem észre minőségbeli romlást a képen, UV-s fóliánál viszont kb sírva fakadtam mindig amikor valami látványosabb youtube videót néztem volna, borzasztó volt.
Felrakatás előtt én megkérdeztem, hogy van-e valami telefon amin meg lehet tapogatni, a pultos srácnak fel volt rakva, szóval megtudtam nézni, hogy kb milyen lesz.
A kijelző szélére is ráhajol, de nem megy végig, hogy ne nyomja fel a tok, nekem most szilikon tok van, kb 1mm van a fólia és a tok között.
24 órád van, ha valami hibát fedezel fel a felrakásban, nekem egy hatalmas szösz volt alatta, amit még a folyadék száradása előtt nem vettem észre, szó nélkül cserélték vagy visszaadják a pénzt, akkor is ha csak annyit mondasz, hogy neked ez nem kell, nem tetszik. -
gurabli
őstag
Megrendeltem a Spigen Liquid Air-t. De csak szerda körül ér hozzám.
Régebben én is Nillkin tokot használtam, szerettem őket nagyon. Majd beszerzek egy olyat is.A fólia (gyári) sajnos nincs rajta a kijelzőn. Így valami kell rá.
Akkor az UV fólia/üveg lesz a legjobb választás? Kb. 10e a Westendben. -
dkovizoli
addikt
válasz
MrBazsi #32018 üzenetére
A nillkin féle super frosted szerintem is jó. Vettem anno az s8+-ra is, az s21u-hoz is. Nem növel szinte semmit a méreten és fogásra is jó. A fóliával is egyetértek. Használtam uv üveget is de a 10+-on is az ujjlenyomat érzékelő sokszor nehezebben olvasott. Igaz párszor megmentette a képernyőt és nem karcolódik, mint egy sima fólia. De amióta tavaly egyszer mégis betört, azóta a javitás után még mindig a gyári kijelzővédőfólia van rajta.
-
gurabli
őstag
Tegnap megvettem az S10-es amerikai telefont (Qualcomm chip, Exínos helyett). Refurbished készülék, konkrétan mintha az új, gyári dobozból vették volna ki. Megy az ismerkedés (6-7 év Sony Compact vonal után - Z3C, Z5C, XZ1C).
Tetszik a telefon. A mérete megfelelő, pont ez volt a maximális méret, ami nekem még megfelel. Mindent tud, amire nekem kell (pl. zéró játék), szóval nekem ez best buy volt teljesen, ár-érték arányban.Olvasom vissza a véleményeket, de most SOS kellene segítség. Ráadásul már régebbi modell, lehet nem minden kapható, de így is óriási a kínálat. Fólia és tok kellene
Lehet itthonról, vagy akár eBay is (lehetőleg EU, hogy ne fél évet várjak rá).
Fóliákról itt olvastam: Link
Tokokról pedig itt: LinkTokból gondolom egy Spigen lesz. Jó lenne olyat, ami legkevésbé "zavaró" és rontja el a telefon kinézetét. Liquid Crystal, Ultra Hybrid. A Rugged Armor is tetszik, igaz ez elég masszív cucc, de cserébe talán jobban véd.
Fóliánál vagyok gondban. Van olyan, ami nem jön fel a szélein és valóban fedi az egész hajlított kijelzőt? Üveg, fólia, bármi, ami védené egy kicsit a kijelzőt. Vagy "becsomagolni" az egész telefont?
A Westendben van a Mobile Outfitters full body fólia. Erről olvastam a vélemények között nagyon jót és sok rosszat is. Sokan szeretik, sokan panaszkodnak, hogy pár hét alatt elvált a fólia, jön fel, stb. Tapasztalat?
És végül: wireless töltésre kinek mi jött be leginkább?
Köszönöm
-
akooos
veterán
válasz
VillanyÁsz29 #31434 üzenetére
Ez egy kijelzővédő üveg, kb mint egy fólia.Azt írják nem, de akkor valami nem stimmel, mert 4000 forint... Én nem merném kipróbálni
-
válasz
dvtkfan #31234 üzenetére
A spigen az sima fólia, felrakás után olyan mintha narancsbőrös lenne, a tapintása is rosszabb mint az üvegnek. A másik az üveg, uv ragasztós, nekem ilyen van rajta, érzésre ugyanolyan a tapintása mint az eredeti képernyőé. Ha jól rakod fel, akkor észre sem lehet venni, hogy rajta van tökéletesen illeszkedik és tokbarát.
-
Descartes96
újonc
Sziasztok!
A minap találkoztam egy jó árú használt S10+ hírdetéssel és megvettem. Most S9+ mellet probálgatóm.
A kamerra többnyire jobb, de S9-en a színek melegebbek és így sokkal jobb hatást keltenek.Az S10 plusszomnak nagyon rossz a kijelző színkalibrációja. A fehér barnásabb a szüke meg zöldesebb mint az S9-en.
Az S10 csak bekapcsolt szemkimélővel közelití meg élénkségben. Hiába probálgatóm egyéniben vissza venni a zöld vagy/és kék színeket nem lesz jobb.
Tudtok valamit javasolni a kijelső kalibrácóval kapcsolatba? Esetleg a készülék lehet hibás?A másik kérdésem:
Az S9 pluszra nagyon jó üvegfóliákat tudtam venni ebay-en.
Az S10 pluszra is szeretnék csak nem tudom mennyire fog utána müködni az ujjlenyomat olvasó.
Tudnátok tanácsot adni, milyen (edzet-üveg)fólia volna jó?A fogássa, kijelzője és üveg fólázhatóság miatt egyenlőre az S9+ szimpatikusabb. A kettőt összehasonlítva mi a véleményetek?
Most úgy vagyok vele, hogy az S10+ megy a háztól....Köszi!
-
Ununqatrium
aktív tag
Hali. A gyári fólia már nagyon gyatrán néz ki a telómon, úgyhogy rendeltem a telóhoz egy edzett "üveget". Ez nem öntapadós, hanem küldtek hozzá valami UV ragasztót kis tubusban. Fel merjem én ezt rakni? Nagyon nem szimpatikus valahogy, le tudom ezt később szedni az üvegről?
-
Taci
addikt
válasz
rothfb #29023 üzenetére
A gyári az egy nagyon jó fólia tényleg, de nyilván közel annyit nem véd, mint egy sokkal vastagabb üveg réteg. (És nyilván helyette megy, nem pluszban rá.)
Az ujjlenyomatolvasó területét az ragasztó szárításakor le kell takarni, aztán picit rányomva a ragasztót "kinyomni" alóla, és úgy UV lámpázni, így tökéletesen működik.
Van videó is róla (én is kaptam), párszor már linkeltem, ha szüksége van valakinek rá, szívesen megkeresem. -
Micsurin
nagyúr
válasz
dkovizoli #28535 üzenetére
Tényleg nem egyről beszéltünk.
Onnan indultunk amúgy...(utólagos tempered glass / fólia témától), majd odajutottunk miért jó a karcolódó műanyag fólia gyárilag. Csak azt érzékeltettem, hogy az a 3000 forintos kis vacak mennyivel egyszerűbben cserélhető mint 1-1,5 év múlva a GG5-6 üveg ami a zsebpiszok miatt szintén rommá lesz karcolva. Megoldható lenne, hogy ne karcolódjon a GG üveg de annak az lenne az ára, hogy annyira rideg lenne a felület, hogy a legkisebb ejtéstől is elpattanhatna. A zafírüveg meg túl drága lenne ezekbe a telokba ekkora felületre. -
Szajo
őstag
válasz
h_benjamin #27982 üzenetére
Ez üveg vagy sima fólia? (XProtector)
-
Lootolok
tag
Sziasztok!
A gyári fóliát, ha leveszi az ember, mennyire strapabíró az üveg alatta? egyáltalán le lehet szendi szépen, mert eléggé oda ragasztottnak tűnik.
A fólia, ahogy látom, eléggé sérülékeny (3 hét után már eléggé karcos), így annak semmi értelme szerintem.
Van otthon egy 4-5 éves Galaxy tabletem, bár nagyrészt pihen, alig van használva, de az eléggé masszívnak tűnik, esett már le kőre másfél méterről, és semmi baja nem lett, pedig ugye nagy méretű ráadásul.
S10 ilyen szempontból mennyire strapabíró? -
scavy
tag
Más:
https://www.mall.hu/vedofolia/mg-3d-full-coverage-kijelzovedo-folia-samsung-galaxy-s10-100020084063
Ezzel valakinek tapasztalat esetleg? Olvastam, hogy gyárilag van fólia már az S10 és S10+ -on is, de az nem edzett üveg. Így azt én vásárlás után leszedetném, és tennék rá egy ilyet. (Az előző telefonomon már jól bevált egy hasonló.) Az ujjlenyomat leolvasó miatt aggódom csak. -
ozoli91
újonc
Sziasztok. Egy kis segítséget kérnék, 2 hónapos telefonomat sikerült elejtenem, és a fólia ellenére az üveglap is pókhálósodott. Nincs most 100e egy c serére, valakinek van használható megoldása a problémára? Előlapi üveglapot tudok venni, ha ráragasztom az jó ? szervízben azt mondták, hogy a fóliáknak nincs értelmük mert nem ragadnának rá, UV folyadékos fóliát nem tudok szerezni, készlethiány van. Samsung store nagy ötlete az volt, hogy celluksszal ragasszam le a képernyőt, elég puritánnak tűnik, de ha más megoldás nincs, akkor ez lesz.
Köszi a segítséget!!!!
-
grafnet
veterán
Miért fontos ennyire a gyári fólia?
Bementem a legközelebbi Samsung képviseletbe (szerviz is egyben), beadtam a telefont, rátettek egy fólia és edzett üveg keveréke dolgot, kifizettem és eljöttem.
Nem tudom mennyire strapabíró (még nem ejtettem le), de a fóliánál jobb, az biztos. 2 hónap alatt nem akart feljönni sehol. Az ujjlenyomat-olvasó működik alatta.
-
laci1892
őstag
válasz
jano_77 #26006 üzenetére
Ha üvegfólia van rajta, véleményem szerint kizárt hogy alattawaz üveg törjön. Már magán a telefonon.
Vagyis elképzelhető tulajdonképpen.... Dr ahhoz előtte mindenképp törnie kell szerintem magának az üvegfóliának is. Az már sokkal valószínűbb hogy az uv ragasztón ( a fólia alatt ) lett valami repedés. Amit te nem látsz... Dr az ujjlenyomat érzékelő igen... És ez miatt nem működik.
De ez csak a saját elméletem...
Nem hiszem hogy a fólia alatt - ha nem tört a fólia - bántódása esett volna magának a telefon kijelzőjének.
-
Beri78
őstag
Na nekem is megadta magát a gyári fólia (több mint 1 év után). Gondoltam veszek egy üveget akkor...."gyorsboltba" be, Goldspin 3d. Ez egy kalap ......
Keretes, pedig azt írták róla, hogy nem az....nem simul rendesen....az "újlenyomatolvasónál" és a felső kameránál vékonyított az üveg (nem néz ki jól) és persze nem is olvassa így....Szóval ilyet senki ne vegyen.
-
tKb.
tag
Sziasztok!
Van olyan üvegfólia vagy fólia amivel működik az ujjlenyomat olvasó? Eddig a Media Markt-os ClearPlex volt rajta ami véleményem szerint egy rakás semmit erő szar. 2 és fél hét után feljött az oldalán és amúgy is nekem tapintásra annyira borzasztónak tűnik. Van akinek bevált valami esetleg? -
dkovizoli
addikt
válasz
FraFer82 #22351 üzenetére
Szerintem led tok. Ahhoz elég a gyári fólia is. Sőt ha az mellé tempered glass-t teszel fel, kicsit el is nyomja az üveg. Tapasztalat. A clear view tok is szép, de szerintem ott az aod használata miatt valamivel jobban merülhet. Nekem az s8+-hoz van mindkét fajtából. Az s10+-on led van. Asszony note 10-esén pedig clear view , mert neki az most jobban tetszett.mindkettőnek vannak okos funkciói.
-
jeni
félisten
válasz
FraFer82 #22335 üzenetére
A 215ezres gondolom szolgáltatótól lenne. Szerintem ha zsír új akkor normál ajánlati összegen adják.
A videó alapján csak tessék lássék fólia van rajta,hogy ne karcolódjon szállítás alatt,vagyis ne keltse a vásárlóban,hogy használtat vett.
Lesz-e olcsóbb később kitudja a vírusjárvány mennyire fogja befolyásolni az árakat?S10+,olcsóbban S10,ill. a másik márkából a Huawei P30 Pro vagy a Huawei P30.
Minden emberfia úgyis tesz rá utólag a többségében üvegfóliát,ill. hátlapi védőtokot.
Hátlapi tok lehet a gyári Samsung,Spiegen ,Nillkin,stb... -
tKb.
tag
Sziasztok!
Ahogy láttam már sok kérdést tettek fel fóliával kapcsolatban és el is olvastam őket, de egyik sem győzött meg. Van esetleg mostmár olyan üvegfólia ami ujjlenyomat olvasóval is tökéletesen működik és esetleg Magyarországról beszerezhető? Ha véletlen nincs akkor sima fólia is érdekelne.
A másik kérdésem pedig a tokokra vonatkozna. Olyan tokot keresnék ami, hogyha sima fólia kerülne a telefonra akkor úgy is megvédené. Melyek a legmegbízhatóbb tokok?
Előre is köszi! -
EAndrew
aktív tag
válasz
mihail38 #22118 üzenetére
És te milyet tettél rá? Igazából ez is úgy indult, hogy "glass protector for mobile lens" de gyanúsan hajlékony ez az "üveg" és már karcos is ráadásul a középső kamera előtt. Szal szerintem ez sima fólia.
@akooos:
Egyébként nem tűnik "zajosnak" a fólia, szóval elég átlátszó, de akár ronthat is. Ha még van hová -
laci1892
őstag
Srácok korábban sűrűn volt téma a fólia kérdés. Találtam egy nagyon jó minőségű UV ragasztós fóliát. 1,5 hete használom. Egy kis összefoglaló akkor tömören
- Az ára korrekt 4000 HUf
- Működik az ujjlenyomat olvasó ( érdemes újból regisztrálni fel applikáláa után )
- gyorsan fel lehet dobni rá, és takarja át egész kijelzőt.
- ha határozottan csinálod ( csináltál már ilyet ), Abszolút buborék mentes lesz.
A csomagban minden adott. Az uv lámpa, ragasztó matrica minden. Kivéve a microusb kábel. De! Működik type C kábellel is ( két bemenet van a lámpán. Örvendetes )
Először csináltam életemben ilyet, nem fogok hazudni el is b*tam. A kijelző közepén maradt egy nagyon pici buborék, amit akkor látok ha felkúrom Max-ra a fényerőt és elkezdem keresni hunyorogva. ( Valószínűleg ha sokat csinálnám ezt hamarább vakulnék meg
) . De csak azért maradt az is ott, mert határozatlan voltam, nem csináltam soha ilyet. Így amikor az uv ragasztóra feldobtam a fóliát mindenhonnan eltűnt a buborék már (❗) csak akkor, kezdtem el ide oda mozgatni lámpázás megkezdése előtt az üveget. Vagyis túl Sokat mozgattam. 10 percet szöszöltem vele.
Valószínűleg másodjára jobban menne már.
Egyébként nagyon faszántos. Takarja az előlapi kamerát is, nem rontja annak minőségét és hajlított a széle is a fóliának, plusz nem drága. Tök jó.
-
Karcub
senior tag
Sziasztok! Tegnap óta vagyok tulaja a telefonnak. Mit ajánlotok mire figyeljek oda?
Üveg fólia van esetleg rá, ami az egész kijelzőt fedi? Összességében milyen használni? -
Taci
addikt
válasz
Sirandrish #19498 üzenetére
Az első (amit a Gizzmotól rendeltem, Optishield) nagyon jó volt a méretét tekintve, a Spigen tokkal pont olyan "jól működött együtt", hogy fél-fél mm marad minden szélén, így nem nyomta a tok a fóliát. Viszont ott nem működött az ujjlenyomatolvasó (akkor még nem tudtam erről a "trükkről", hogy hogyan kell úgy felhelyezni, hogy funkcionáljon a leolvasó), így azt muszáj voltam leszedni. Azután raktam fel a második fóliát (ami most is rajta van még), amit Aliról rendeltem, és korábban én is linkeltem. Itt már hiányzik az a fél-fél mm, hajszálpontosan illeszkedik a tokba, és ennek meg is lett az ára: egy fotózáshoz állványra, és ahhoz tartóba raktam, ami az egyik oldalán hajszálrepedést csinált rá (mármint a fóliára), a másikon meg picit felemelte, így most ott egy kis buborék van. Szóval ez ezért lesz cserélve. De szerencsére van még egy Alis fóliám, így az megy rá, remélem, ez sem fog faltól-falig érni, mert az nem szerencsés.
Amúgy nagyon vigyázok rá (erre is, mint minden másra): elől üvegfólia, hátul sima fólia (hogy a telefon és a tök közé kerülő por ne karcolja meg az üveg hátlapot), arra a tok, az egész pedig egy neoprén belebujtatós tokban.
Az pedig a táskámban.
-
Sirandrish
legenda
Heyho skacok.
Kaptam egy uvegfoliat az S10+-omra, de mikor rádobáltam , két dolog.is féltünt.
1. Az előlapi kamerának nincs kivágva a helye.
2. Az üvegen körbe egy fekete keret van, ami még bőven a kijelzőn lenne ha raraknam.Ez most igy hogy, vagy mi? A fólia dobozán S10plus felirat van, tehát elvileg erre van...
-
alasoh
aktív tag
Nem énekeljük el a Jingle Bells-t? Olyan szeretetteljes a hangulat?!
Más kérdés:
Használ valaki Clear Viewer tokot, úgy, hogy nincs semmi kijelzővédő fólia vagy üveg a telefonon?
Nem megy nagyon a tok és a kijelző közé a por, ha zsebben hordozzátok?
Nem karcolódik? -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Asszonypajtásnak vettünk egy S10+ telót. A teló nagyon szép kívülről és azt kell mondjam gyors is. Nekem Samsung A70 van és azért érezni, hogy gyorsabb annál és finomabbak a görgetések. Az ujjlenyomat olvasó eddig tökéletesen működik 10/10-es! Az arcfelismerő sokkal jobb mint A70-ben. Azért érezni a kategória különbséget. Az aksi is jónak tűnik de mondjuk abban az A70 a 4500-as aksijával azért jobb de az S10+ is egész jónak tűnik eddig. A kamera szép képeket csinál csak kicsit túlszínezettnek hat ha a kijező élénkre van állítva, viszont a kijező meg így szép. A dupla kamerluk böngészésnél zavaróbb a nocs-nál viszont videónézésnél meg kevésbé zavaró. Egyelőre ennyi a tapasztalat vele. Összeségében tetszik nekem is nagyon a barátnőmnek meg főleg (előtte egy xiaomi redmi note 4 volt neki amit nagyon szeretett).
A gyári fóliát rajta hagyjuk amíg bírja de utána kell rá valami. Milyen olyan fólia ( hydrogel? ) vagy üvegfólia van ami nem méregdrága de jó és a lekerekített szélekre is rásimul ? Aliexpress, ebay - ról szoktunk rendelni úgyhogy onnan is ajánlhattok ha ott van jó. Kösz előre is!
-
Taci
addikt
válasz
hyperspace #14937 üzenetére
Na ma raktam még csak fel. Nem kellett volna. Nem működik vele az ujjlenyomatolvasó... Hiába hirdetik az ellenkezőjét. Volt 4 regisztrált ujjlenyomatom. Felraktam, egyet sem ismert fel. Gondoltam, újra regisztrálom őket így, üvegfóliával. Töröltem mindet, aztán próbálnám hozzáadni újra, de nem bírja beolvasni, akárhogy forgatom, nyomom, erőszakolom... Semmi. Optishield Lux fólia a Gizzmótól. Ne vegyétek!
-
jano_77
nagyúr
válasz
bandi0000 #15833 üzenetére
Közben megtaláltam és ellenőriztem. Verzió szám rendben, töröltem a régi lenyomatokat és hozzá adtam újból. Mondjuk most nincs rajta semmilyen védőfólia, mert nem volt még időm venni. Milyet javasoltok rá? Az említett Whitestone Dome Glass nagyon bejött, mert tényleg meg is védi a kijelzőt és amúgy sosem volt gondom az ujjlenyomatos feloldással sem.
Az bosszant mondjuk, hogy az OTP Smart Bank-ba nem tudok ujjlenyomattal belépni - de végül is az én érdekemben lépte meg a bank nyilván.
Van-e esetleg olyan fólia, ami szerintetek szintén tökéletes védelmet nyújt és a lenyomat olvasóval is kompatibilis és az sem baj, ha nem olyan arany árban van, mint az általam említett üvegfólia!?Még1x, bocsánat, hogy kérdeztem és nem olvastam vissza először, de mivel semmi gondom nem volt a telefonnal - én csak használom - nem követtem napi szinten a fórumot.
dkovizoli: igen sajnos ez van, OTP nem megy, a Samsung Pass-t ellenőriztem, az rendben van.
-
jano_77
nagyúr
Sziasztok
Volna egy nem is apró gondom, hátha tudtok rá megoldást:
Hétvégén le kellett vennem a kijelzővédő üvegfóliát, mert megsérült - Whitestone Dome Glass - és ma reggel próbáltam belépni az OTP Smart bank-ba és fura módon nem ujjlenyomatot kért az azonosításhoz, mint egyébként korábban MINDIG, hanem a korábban megadott 6 jegyű kódot - természetesen nem emlékszem rá, mert sosem kellett használnom.
A kérdésem, hogy lehet-e összefüggés a fólia eltávolítás és a között, hogy a Smart Bank is és a Samsung Pass is kódot kér ujjlenyomat helyett?!?!? -
fulton
addikt
Köszönöm.
Közben, Tokot már találtam, de s10+ milyen védő üveget javasolnátok ami nem holmi műanyag vagy fólia..hanem üveg. És jól működik is vele az újlenyomat olvasó. (jut eszembe, orvosolták már azt a hibáját, hogy egy másik fóliát rátéve bárki feloldhatja a telefont?) -
bigsee
addikt
Kíváncsi vagyok Samsung reakciójára, hiszen a problém valójában nem probléma. Ti. a telefonon lévő olvasó azt a mintát rögzíti, ami a szenzor előtt az üvegen/fólián/szilikonon van. Ha az ujjlenyomat, akkor azt, ha az matyóminta a fólián, akkor azt. Ezt nem tudom hogy lehet kivédeni. Az emberi hülyeség, mint tényező azért játszik itt rendesen, hiszen ha csupaszon adom meg az ujjnyomomat, akkor lehet akármilyen fólia, szilikon rajta, az nem fog egyezni a mintával. Ha meg a matyómintás fóliát nyomom oda számtalan alkalommal, akkor ...
-
dkovizoli
addikt
válasz
Valkűr #12686 üzenetére
Nálam is rendben minden. Azt pedig tudomásul vettem, hogy uv üveggel jóval nehézkesebb az ujjlenyomatolvasó. De, anyósnak tegnap vettünk egy p30-at és a gyári, rajtalevö fóliával a kijelző alá épített olvasó valami iszonyat gyors. Nem emlékszem, hogy ilyen gyors lett volna fólia nélkül az s10+.
-
bandi0000
nagyúr
Igazából kár üvegfóliázni, mert ha úgy esik le, akkor az se fogja védeni, sőt már hallottam olyanról is, hogy az üvegfóli egyben maradt a kijelző meg betört
Ha engem kérdeztek, én a fólia + normális tok kombóra esküszök
Sőt azt se hiszem el hogy valakinek nem karcolódik a kijelzőy mert a GG üvegek sose voltak karc állóak, leg ia mikro karcot nem bírják, szal előbb vagy utóbb karcos lesz
-
mihail38
aktív tag
Én nem bíztam benne, a karcoktol biztos meg védia kijelzőt, de a töréstől már lehet hogy nem fogja meg védeni és ehhez elég egy óvatlan pillanat is.
Én lecseréltem egy üvegfóĺiára ezzel persze feladtam az ujjlenyomat lehetőségét, helyette az arcfelismerőt használom ami nekem tökéletes és nyugodt vagyok a kijelző miatt, de a lényeg hogy jól birja a kijelzőn a gyári fólia is.. -
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Milyen a gyári fólia a telefonon? Tok nem nyomja fel?
Illetve próbált már valaki nem gyári fóliát vagy üveget rárakni és ujjlenyomattal feloldani?
Régebben volt róla szó, hogy villogtatják a kijelzőt majd a kamera kivágás körül mint egy ledet, jól gondolom hogy ebből nem lesz semmi?
-
Laszlo733
aktív tag
Most vettem a Speedshopban egy üveg fóliát, de mit felrakás után kiderült az újlenyomat résznél van egy kőr, ahol vékonyított a fólia. Alatta egy kis helyen olyan mintha újlenyomatos lenne, de az eladó azt mondta, hogy ez mind ilyen, de ha akarom akkor visszafizetik az árát. Akartam, így pénz vissza és most barátkozunk a fóliával. 😃
-
pepetech
őstag
válasz
icemad #10271 üzenetére
Önerő készülék esetén 20.000 Ft na mármost egy minőségi tok simán 10-15 ezer Ft + elbassza a telefon formályát és fogását is.
Én építőiparban dolgozom külföldön az s9+ -om köszöni mai napig megvan hibátlan állapotban tok nélkül egyedül baseus bőr mágnes volt a hátlapra ragasztva. Most az s10+ pár mikro karcot gyűjtött be eddig de ez is a gagyi védőfólia miatt. Maga a kijelző üvege masszívabb mint ez a fólia ami gyárilag rajta van.
Aztán meg láttam már gyári Samsung ütés álló tokban betört kijelzőt :). Az se 1000-2000 Ft :). De mindenki arra költ amire szeretne :).
-
ak76
senior tag
Hazudnék ha azt mondanám nem játszott szerepet az M20P-m eladásában a Huawei körüli hiszti, de az igazi ok az volt, hogy rühellem a lekerekített szélű kijelzőket, amiken szinte semmiféle üvegfólia nem marad meg, a Mate 20P kijelzőjén legalábbis semmilyen fólia nem maradt meg.
Ezért vettem előbb Mi9-est (viccesbosszantó bughalmaz a MIUI a Mi9-esen, gyorsan továbbadtam), majd a mostani S10e-t.
A kijelző sima, semmi lekerekítés, a rendszer megfelelő (vannak apró hibák, de nem kardinálisak) a kamera jó, és ami meglepő, az akksiidő is remek.
Gondban leszek ha cserélni kell, valamiért mindenki ezeket a rohadt lekerekített kijelzőket erőlteti. -
cultfeca
tag
Én tegnap cseréltem le a gyári fóliát.Gyárit vettem a speedsopban 4990 Ft.A dobozban 2 db fólia van.Könnyű felrakni.Nagyon elégedett vagyok vele.Az S8-omon is gyári fóliát használtam.Ott már annyi a trükk,hogy nem lehet kapni csak S9-ét,de egy az egybe ugyan az.Nem prefelálom az üvegfóliát,mert az S8-ra egyik se volt tökéletes.
-
Vhiktor
nagyúr
Tegnap megvettem az S10e-t. Köszi mindenkinek a segítséget.
Milyen edzett üveg fóliát érdemes rá venni? Ezen is van gyári fólia úgy mint a nagytesókon?
Edzett üvegwet szeretnék rá, hogy ha leesik akkor azért védjen is valamit. -
HUNgabus
senior tag
Üdv Mindenkinek
Lenne pár kérdésem, ( tudom biztos volt már előrébb vhol de kereső nem dobja ki, végig olvasni meg nincs időm a 8000 hszt, SOS kell vennem vmit holnap és kellene pár infó hogy dönteni tudjak, köszi )
- sokat fotózom, privát és meló is, mennyi zavaró a Bixby gomb ebben?
ahogy olvasom teljesen letiltani nem lehet, csak más alkalmazást ráprogramozni a 2 nyomásra és kihagyni az egy nyomásost, így ha véletlen 1x nyomom meg akkor nem csinál semmit, bar jobb lenne a teljes letiltás, van erre vmi mód vagy legalább a camerát is rá lehet rakni akkor mindegy mit nyom az ember a 2/3 gomb közül- eddig spigen tokjaim voltak, ahogy nézem ehhez is van jó pár fajta, kérdésem hogy kinek milyen / melyik üvegfólia vált be hozzá ha használ vki ilyet,
- az üvegfólia mennyire "zavarja, lassítja" az ujjlenyomat olvasót, inkább fólia?
nagyon köszi a gyors segítséget előre is
-
jano_77
nagyúr
Igen, ez a másik ok, ami miatt szintén tartok tőle. Több "üvegfólia"-nál láttam oda írva, hogy ujjlenyomat olvasót nem támogatja. Hát köszi, de így akkor ez pont nem megfelelő megoldás. Olyan kell, ami ujjlenyomat olvasó barát, de egyben ha leejtem - ne adja az ég - akkor védje is a kijelzőt.
Ilyet még eddig nem próbáltam, de ezzel megoldódna a fólia kérdése is. Próbálta már valaki? -
boogie84
veterán
Nálam sem működik tökéletesen, feltételezem azért, mert nem találod el 100%-osan az olvasó helyét. Ergó honnan tudod h hol olvastattad le?
iPhoneokon a fizikai gombot egyértelműen tudod használni, higy mindig a gombot nyomod. Azért pontos. Az arcfelisméerés egyértelmű, hogy ott sokkal jobb.Már bekapcsoltam az arcfelismerést (még ha gagyi 2D-s is), felveszem a készüléket és már csak a menü fogad. Sztem nem rossz ez a cucc. El tudtam volna viselni azt a technikát amit az Apple használ az X-ben, de nem vészes ez sem.
(#7582) akooos: Köszi! Lezárni egész jó!
(#7635) jano_77: Valaki linkelte, hogy az Alis üveg nála működött. Most pontosan nem tudom melyik, de tippre ez: [link]
Én AEG Pathfinder tokot használok még a gyári fólia van a készüléken. -
Bella0707
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap a Telenornál tettek üveget a telefonomra, azt mondták, hogy az ujjlenyomat eddig mindenki telefonjánál működött, nálam még újra felvenni sem engedi. Ti tapasztaltatok ilyet?
Elvileg a csomagolás szerint kéne működjön vele az ujjlenyomat-olvasó, és nálam mégsem. Lehet ezzel valamit kezdeni, beállításoknál esetleg bármit? Keresgéltem, de még olyat sem találtam, hogy a kijelző érzékenységét növeljem valahogy, mert kicsit kevésbé érzékeny az üveggel, pl. ha hozzáérek, nem mutatja rögtön az AOD képernyőt, pedig eddig így volt.Tegnapig a gyári fólia volt rajta, csak már nagyon megviselt lett, ezért gondoltam, hogy váltok, csak jó lesz, ha már 7 ezer forint körül volt az ára.. :'D
-
pepetech
őstag
Szép jó napokat :). Van köztünk olyan szemèly aki leszedte a gyári fóliát? Már az S9+ is fólia nélkül volt nálam 1,5 évig baja nem volt itt sokszor zavarja a fólia a kezemet. Szóval csak tapasztalat miatt kérdezem van e olyan minőségű az üveg mint az S9+ esetén? Esetleg előny származott e belőle (pl gyorsabb feloldás?)
-
Musaka
senior tag
Sziasztok.
Mégérkezett az itt valaki által linket UV és üveg fólia.
Felraktam. Bár balfasz voltam és itt ott van levegő buborék.
Szerintem egész jó takar és felfekszik. Talán annyi még infó róla hogy ujjlenyomat mágnes.Jah az ujjlenyomat olvasó működik frankón "nálam" ,újra regisztrálás nélkül. Igaz mikor UV lámpával világítottam az ujjammal oda nyomtam ahol a leolvasó van. Ezt egy videón láttam.
Talán kicsit pontosabb is mint a gyári fóliával amit most szedtem le róla. -
lasse001
senior tag
válasz
thamasz #4396 üzenetére
Szia. Az s8+ on én is még mindig kínai uv-s üveget használok. Ami a mai napig tökéletes a mamánál. De ide féltem az ujjlenyomat olvasó miatt. Bár rendeltem 2 kínait tartalékba de még nem jött meg. Én a videó szerint csináltam vagyis lámpázás után töröltem ki a kamerát. De szerintem nem fojt oda. Körülbelül akkora mint a gyári fólia. Teljesen tok barát. Szerintem ezzel jobban jársz. Hacsak nem németben laksz. [link]
-
thamasz
senior tag
válasz
lasse001 #4381 üzenetére
Arról tudnál valamit írni, hogy ez az üveg az eredeti gyári fóliához képest milyen méretben? Kisebb, vagy jobban kinyúlik a szélek felé? Tok barát-e vagy nem, erre keresem a választ. A gyári fólia szépen megvan a tokjaimmal, elvan alattuk, de az üveg ugye vastagabb és ez okozhat problémát.
-
oAcido
aktív tag
Ma szedtem le a fóliát, mert ez valami papír vékony cucc... Szép gesztus meg minden, de a legkisebb érintéstől karcolódik.
Gyerekek az ujjlenyomat olvasó hihetetlen pontos és gyors lett. Eddig is feloldott 10-ből 9-szer, de kicsit tovább kellett rajtahagyni az ujjat.
Most próbalgatom, szerintem 20 feloldásom volt. Minden egyes alkalommal feloldott és elég csak egy pillanatra odarakni az ujjat.Akinek gondja lenne az szedje le a fóliát. Elég kemény az üveg, hogy ne karcolódjon meg. Plusz ez a papír fólia semmit se véd a törés ellen.
Szerk.: Ja és az ujjaimat nem vettem fel újra a fólia lehúzása után.
-
melan
senior tag
A nagy fülesváró zsongásban egy pozitív helyzetjelentés:
nálam kiválóan működik az ujjlenyomatfeloldás4 ujjlenyomat van eltárolva, és a gyári fólia van rajta.
Persze, ez valóban elég gyengus, és jó lenne, ha lenne rá egy esztétikus, jól védő (nem karcolódó) üvegfólia...
-
Quverto
tag
Mellesleg az ilyen UV raggasztós dolgos üvegfóliát ha betöröd, hogy szeded le? Ha rendes UV Ragasztó akkor azt a büdös életben nem szeded le normálisan nem? Mert ha igen akkor igazából komplett kijelzőcsere ugyan úgy, szóval akkor értelmetlen, akkor a sima fólia jó azt jólvan. Vagy rosszúl tudom/gondolom?
-
Endr00
aktív tag
Na akkor egy kis gyors tapasztalati értékelés (sima S10, Black). Fél napi használat után, amiket észrevettem:
1. Az ujjlenyomat olvasó: Szar...Pontatlan, lassú, kétszer egymásután ritkán old fel. Lehet, csak velem van a baj, de nálam gáz. Nedves kézzel meg egyáltalán nem old fel (az még lehet a fólia miatt is, nem tudom)
2. Üzemidő: Éjszaka töltöttem fel 100%-ra, reggel 6-tól indítottam a napot. Most van 8:50, 64%, sot: 1:57. Volt 1ó Spoty, ehhez BT fülessel, volt fényképezés, némi videó meg netezés. Még gondolom be kell állnia, de ez eddig gyengus.
3. Fényképek: Nappal bitang jó, este...hagyjuk. Videó nem annyira érdekel. Pár kép:
Ugyanaz a téma a 3 lencsével:
Telefotó:
4. UI, teljesítmény: A rendszer sebessége szuper, scroll elég smooth, viszont vannak megröccenések, amikre nem számítottam, ez egy kicsit csalódást keltő. UI elmegy. Tetszik, hogy sok mindent lehet beállítani, de pl a lock screen nem tetszik az ikonokkal, nem tudtam megváltoztatni, hogy kártyákon jelenjenek meg az értesítések.
5. Kinézet: Gyönyörű, legszebb telefonom eddig. A hátlapra kell vennem tokot, mert a fekete üveg nagyon mocskolódik
Kb most így ennyi jut eszembe.
A Buds-ra meg még várok, mert egyelőre nem tudtam regisztrálni.
Szép napot minden S10 tulajnak.
-
.Szaki.
addikt
Igen, ez szimpatikus, hogy van hozzá fólia és feltételezem lehet is venni hozzá újat, ha a rajta levő már ramaty állapotban van, az egyedüli kérdés számomra csak az, hogy maga a fólia milyen minőségű. Persze ha az S9+-ból és a hozzá kapott tartozékok minőségéből indulok ki, akkor nincs okom kételkedni.
Viszont emlékszem, amikor volt egy másik márkától vásárolt Androidos készülékem, volt rajta hozzá kapott üvegfólia, de a 2 hetes telefon úgy nézett ki, mint ha egy építkezésen használtam volna 3 éven át, pedig alapvetően még vigyázok is a telefonjaimra. Az iPhone esetében első dolgom volt minőségi üvegfóliát venni rá, 2,5 évig nem is volt panasz rá, összeszedett egyetlen egy kicsi hajszálkarcot a káván, ennyi volt. Az S9+-on jelenleg nincs fólia, vigyázok is rá. A 200Ft-os nem a telefonra illő fóliáktól és szilikontokoktól én is meg tudok őrülni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Samsung komolyan átgondolta a jubileumi szériát, a három készülék, amelyek között egy kompaktnak nevezhető is akad, tényleg minden olyan funkcióval rendelkezik, ami ebben az árkategóriában elvárható.
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Videós, mozgóképes topik
- A Galaxy M56 is szépen lefogyott
- Honda topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi 12 Pro 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 12T Pro 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest