- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-01-01 (Frissítés: 2025-01-01) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2024-11-01 (Frissítés: 2025-01-05) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Compika
aktív tag
Sziasztok!
Valki futott bele ilyenbe a telefon le van tiltva, próbálkozzon újra 1 óra múlva. -
válasz
falco1 #10996 üzenetére
Nekem is az a gyanús, igen.
Én nem gondolnám, hogy a Samsungnál bárki is kíváncsi lenne konkrétan az én kontaktjaimra és sms-eimre, de igazad van, nem túl megnyugtató.
Nem csak ez az egy hasznos dolga van: ébresztés előtt szól, hogy állítsam le az ébresztést, ha már ébren vagyok.
-
falco1
tag
Az látszik még, hogy nálad engedélyezve van a Samsung Customzation Service (Tesztreszabási szolgáltatás). Ha ez kapcsolja be a cache törlés opciót, akkor ez az első igazán hasznos dolog amit tesz. Ezen kivül csak privacy nightmare:
https://www.samsung.com/us/account/customization-service/
Contacts and Communications Data. The Customization Service may access your contact list and may collect and analyze your incoming/outgoing call and text message history to provide you with services. -
Az a feneség ebben, hogy olyan egyedi elnevezéseket használ a Samsung, mint "my files" meg "app cache", amire kimondottan könnyű keresni, mert van találat bőven
Ezen az oldalon már van nyoma a dolognak, de megfejtés nincs.
Egy felvetés: "Hmm, interesting. Could be CSC-specific?" esetleg közelebb vihet. 🤔 Az enyém XEH. -
válasz
falco1 #10990 üzenetére
Bocs, de nem akarom piszkálni a nyelvet, ki tudja milyen folyamatokat indít be
A Labs opció jó ötlet, dereng, hogy ahol láttam kísérleti opciókat, be is kapcsoltam, de most nem találom...
Átnéztem a jelenleg használt Good lock modulokat, egyik se tartalmaz ilyen opciót. A múltkor szó volt pár memória meg akku b*szkuráló Good lock modulról, amiket pont te is javasoltál, feltettem és töröltem, de ha az lett volna, akkor nálad is ott lenne ez. 🤔
Esetleg a beállítások, engedélyek?Próbálok én is utánajárni, mi lehet.
-
-
-
válasz
beholder00 #10976 üzenetére
A memória foglaltsága semmit nem jelent, az a jó, minél kevesebb a szabad RAM, mert gyorsítja az alkalmazások indítását, ezzel pedig a rendszer élvezhetőbbé válik.
A gond ott van, ha egy app úgy marad a háttérben, hogy nem fejezte be a futását/nem szabadította fel az erőforrásokat (RAM, i/o), amiket foglalt magának. -
válasz
beholder00 #10974 üzenetére
Mi ezzel a gond?
-
válasz
beholder00 #10970 üzenetére
Nálam alapból tiltott az automata frissítés, szinte csak a Google appokat frissítem kézzel.
az ezekből származó adat vagy az app ott marad a háttérben és fut és eszi az erőforrásokat.
Ja, én régóta csinálom, hogy amint kilépek egy appból, amit nem szeretnék kis idő múlva újra megnyitni, vagy hagyni futni a háttérben (pl zene lejátszó), az alkalmazásváltóba ||| lépve rögtön lövöm is ki a memóriából. Ez bizony sokat segít a nem-túl-jól megírt appok beragadása miatti lassuláson. Érdemes szokássá tenni ezt.
Memória-szemét: épp a múltkor vekengtünk rajta, hogy kivették a rendszerből az alkalmazás gyorsítótár törlését, hát valamelyik nap véletlenül láttam, hogy visszatették!
Ezt kell keresni: Saját fájlok -> Tárhely elemzése -> Alkalmazás gyorsítótár
Rögtön 2GB tárhelyet szabadított fel. -
mrbego
aktív tag
válasz
beholder00 #10970 üzenetére
Én is sok podcast-et hallgatok, most is van letöltve 54db vár a lejátszási listán, 3,44 GB-ot ír foglalásra.
De én nem nagyon érzek lassulást. De a letöltött dolgok amúgy sem lassítják a telefont. A futó szolgáltatások használják aktívan az erőforrást. -
beholder00
tag
esetleg beragadt szemetet töröljem a telefonól?
Definiáld légyszives, mit értesz ez alatt. - Pl sok podcastot hallgatok, youtube-ot nézek és az ezekből származó adat vagy az app ott marad a háttérben és fut és eszi az erőforrásokat.Nagyon igazad van ezekkel a frissítésekkel. Korábban én is hagytam, hogy a régi rendszerek és szoftverek legyenek akár pc-n akár mobilon. Ennél telefon elcsábultam, mert biztos jobb lesz... Már most gondolok rá, hogy következőn biztos le fogom tiltani
-
válasz
beholder00 #10968 üzenetére
esetleg beragadt szemetet töröljem a telefonól?
Definiáld légyszives, mit értesz ez alatt.
Sajnos minden frissítéssel (rendszer is és a play áruházból az appok is) egyre nagyobb erőforrás igényű és egyre rosszabbul optimalizált lesz a készülék.
Amit ez ellen tehetsz:
- nem telepítesz minden szirszart
- ha mégis, és nem valami kommunikációs app, akkor tiltsd le az értesítéseit, állítsd be az akkumulátor optimalizálást külön minden app esetében korlátozott-ra.
- sose legyen teljesen teli a belső tárhely, mindig legyen legalább 10% üres tárhelyed, ez a flash memóriák működése miatt szükséges.
- nem engeded települni a rendszerfrissítéseket, az appok frissítései közül is csak azokat engeded, amivel nincs probléma. Nekem így van fenn vagy 10db 5 évnél régebbi app, meg szintén vagy 10db 2 éve ilyen-olyan okból nem frissített app (pl reklám került bele meg hasonlók). Ez nyilván biztonsági szempontból fontos, pl banki appoknál, böngészőnél nem járható, de pl. egy jegyzet vagy videó lejátszó appnál minden további nélkül meg lehet tenni. Így használok például Gboard-ból is egy tavalyi verziót, mert idénre használhatatlanná lassult és tiszta bug lett -
beholder00
tag
Sziasztok!
Majd napra pontosan 1 éve használok egy ilyen telefont és most kezdem érezni, hogy néha lassulgat döcög. Google play reszerfrissítés 2023 május 1. Viszont most van lehetőségem S23-ba befizetni szerinem jó áron (500eur), de előtte adnék még egy esélyt az A52-nek is. Pont azért vettem ezt annó, hogy ki fog bírni 3 évet...
Milyen lépésekkel érhetem el, hogy az esetleg beragadt szemetet töröljem a telefonól? Kezdve a nem használt appok törtlésétől (megvolt) a rendszer visszaállítás (gondolom). Vagy hagyjam a fenébe és 500Eur-ért érdemes S23-ra befizeni ezt meg eladni.
Köszönöm a segítésget. -
válasz
PirosHello #10966 üzenetére
Nekem mindig csak 4000 körüli vagy az alatti értékeket ír.
5-6 alkalommal adtam neki lehetőséget, hogy korrigáljon, de sajnos elég konzekvens... -
Breki
veterán
válasz
PirosHello #10962 üzenetére
Na most már kíváncsiságból én is megnézem.
Melyik fülön van ez pontosan? -
PirosHello
senior tag
Köszi, már fel is ment.
Más. Az Accubattery-ről csak annyit, hogy ezt a telómat 8 hónapja használom, töltöm ha 20% környékén van, mindig 100%-ra és mindig gyorsan. Van egy tartalék A33 5G telóm, amit kétszer töltöttem eddig és amit szintén megmértem az accubatteryvel. Az A52s-re 97%-os kapacitást írt, míg az A33-ra 93%-ot. Szerintem nem mér pontosan, kár vele vesződni. -
judas13
addikt
válasz
Trooper82 #10941 üzenetére
Ennyi. Én is kb így használom. + Két év múlva sanszos, hogy más telóm lesz amúgy is.
papesz5
"Biztos jó telefon,de közel egy év után sem tudom megszeretni."Érdekes de én sem. Mondjuk az első Samsung telóm az okos telós korszak óta. Két családtagnak lett ilyen, nekik bejött - gondoltam akkor legyen egy már nekem is alapon ment a választás...De valahogy nem jön be az egész, egy ideig használom még nyilván, meg sokszor vissza is megyek még ma is a kis mini iPhone-ra..nem tudom. majd a jövő eldönti hova tovább... (A gyors 120-as kijelző és a kamera az viszont nagyon jó tényleg)
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus rog phone 8 + Cooler
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest