Új hozzászólás Aktív témák
-
captainnemo
aktív tag
Értem amit írsz, de én azt feltételeztem a UI képbeállításai nem befolyásolják, azt a tartalmat hogyan játssza le, hiszen erre ott van a szükséges beállítás. Ha nem így van az bug. Most megnéztem a plex, infuse, hbo max, netflix programokat, és a forrásnak megfelelően állítja be a színteret, konzekvens, nem számít a UI mire van állítva. Azért is kérdeztem melyik app esetében nem működik jól, mert nálam jól működik. Lehetséges ez, megjelenítő függő is. Én is olvastam a tesztekben, hogy pl. a netflix nem működik megfelelően, de nálam teljesen jól vált. A színteret is.
-
captainnemo
aktív tag
Igen értettem elsőre is.
De milyen appok azok, ahol ez probléma? Én netflix, hbo max, atv tv+, infuse, plex amiket használok. Ezeken nem látom hátrányát. Egyébként belefutottam a minap abba, hogy az infuse egy letöltött tartalmat nem tudott lejátszani, míg a plex igen. Nyilván nem volt minden rendben azzal a letöltött cuccal gondolom, mert ez talán az első ilyen eset. A fenti mkv chaptereket tartalmazott, talán nem megfelelően, és lehet ez zavarta valahogy meg.
-
captainnemo
aktív tag
Én sem értem miért baj ha a ATV UI HDR, mert lejátszáskor úgy is oda vált ahova kell. A felület nekem amúgy jobban tetszik HDR-ben, a borítók is. Megnéztem a linkeket és nekem az LG tv-n a zöld gomb sokszori benyomásával előhozható video status nagyon hasznos volt, nem ismertem ezt. Nálam amúgy minden 8biten, és SDR ben 4:4:4, illetve HDR esetén 4:2:2-ben megy. Az a UI mire van állítva nem számít.
-
IP1954
aktív tag
-
IP1954
aktív tag
-
Alex91
félisten
-
blakey
titán
Gondolom a 2022-es verziót vetted, simán előfordulhat, hogy épp a CEC is hibás, de erről még nem olvastam, illetve az is előfordulhat, hogy nem a CEC miatt kapcsol vissza ez erősítő, illetve hogy másik bemenetre vált, lehet, hogy a TV a ludas.
Hogyan kapcsolod ki az Apple TV-t? Mi a bekapcsolási sorrend, egyből az ATV távjával indítasz? -
adomok
tag
Nem változott a környezet ahol használom, de azért körül nézek. A legfrissebb OS van fent, de amióta a hibát tapasztalom volt már 2 frissítés és csináltam gyári visszaállítást is. Nem sok app van rajta: Netflix, Prime, Disney+, Infuse, Yettel TV. CeC be van kapcsolva és a TV-n csak az ATV van csatlakoztatva. Amióta a hiba tapasztalható beüzemeltem egy MI 4K TV sticket, azzal nincs is gondom (csak jobban kedvelem az ATV-t). De amikor tesztelem az ATV-t akkor csak az csatlakozik. Alvó módba a TV gomb hosszan nyomva tartásával teszem, a kapcsolódó eszközt is kikapcsolva.
-
adomok
tag
Sajnos nem javult a helyzet
Valami nem stimmel az ATV-vel. Most ugyan nem kapcsolt ki magától, de ha alvó állapotba teszem és eltelik 30 perc, akkor már nem tudom ébreszteni, sem a távval, sem a telefonnal. Olyan mintha nem alvóban lenne, hanem teljesen kikapcsolna. Ha egyből az altatás után kapcsolom vissza, akkor még bekapcsol. Szóval biztosan rossz a doboz, de nem tudom, hogy ezzel érdemes-e szervizhez fordulni.
-
adomok
tag
Emlékeim szerint előfordult film és TV nézés közben (Yettel TV) és az alapképernyőn is. Megnéztem ezt a tétlenségi beállítást és 15 percre volt állítva, amit nem értek, mert én biztosan nem raktam 15 percre. Most átraktam 5 órára, tesztelem. Viszont az még így is fura, hogy a remote ilyenkor miért nem ébreszti fel? A párosítás rendben megy és működik is a remote, a TV hangerőt is állítja, egyedül akkor nem ébreszti a dobozt, amikor magától kapcsol ki. Iphone 13 próval is össze van kapcsolva, azzal is működik. Az Iphone is képes felébreszteni az ATV-t vagy az csak bekapcsolva vezérli?
-
djnice
veterán
Hát szerintem a fake DV mód RPU nélkül nem nagyon alkalmas normális filmnézésre, de a rossz HDR metaadatok is betudnak keverni rendesen egyes megjelenítőknek.
A CoreELEC amúgy kb tökéletesnek mondható mint lejátszás, mint képminőség terén, csak hát a DV hiánya... ami ugye megolható lenne, de nem akarják. Streaming-re pedig mindenképpen külön eszköz kell (a HOMATICS Box R 4K Plus-ban amúgy még van remény, talán egyszer lesz rá normálisan optimalizált Android).
Persze a legjobb az lenne, ha minden gyártó a tökéletesre törekedne és akkor nem kellene szívni. Furcsa dolgok ezek, én pl szoftverfejlesztésnél mindig megpróbálom a lehető legjobb megoldást alkalmazni ami azután még átmegy egy Code Review-n, továbbá én is ellenőrzöm más munkáját. Így lehet optimális és jól működő kódot átadni a megrendelő felé.
De egy másik példa, most újíttattunk fel egy házat és mindjárt látszott az, hogy ki igényes a munkájára, pl a festő nem volt az, bizonyos fényviszonyok között igencsak látszanak a hibák és elég vastagon fogott a ceruzájuk... -
Imi1981
veterán
Úgy néz ki helyrehoztam a távirányítót! Dettollal (jó alkoholos tisztító/fertőtlenítő) és papírtörlővel jól át törölgettem a gombokat és közbe nyomogattam hogy tudja kimosni a gombok körüli résből amit kell és most már 3 napja jó! Csak azért írom hátha más is jár így. Gondolkodtam rajta még előtte hogy szétezedem (youtube-on tök könnyen szétszedték) és jól kitisztítom de nem mertem szétszedni. Ennek most örülök mert azért nem szívesen raktam volna félre ilyen minőségi távirányítót .
Más téma.
Ez [link] vajon Apple tv-n is lesz? Jó lenne például Kodi mokolásmentes telepítés miatt. -
djnice
veterán
- a Videó és hang beállításainál kiválasztható a 4K 60Hz YCbCr 444?
Igen
- a Videó és hang beállításainál kiválasztható a 4K 60Hz Magas RGB?
Igen
Amennyiben igen, akkor Infuse, Plex, Netflix, bármilyen program esetében megy normálisan a Dolby Vision? Milyen paraméterekkel (TV, AVR kiírja)? Netflixnél rendesen kiírja, hogy Dolby Vision?
Igen, 8 bit, RGB, BT.709, szerintem ez a színtér itt nem helyes, bár nem tudom hogy RGB tunneling-nél van-e jelentősége, a színekben nem látok hibát, de úgy nézem ez már régebbi probléma: [link]
- vannak olyan DV anyagok amik előtte DV-ben mentek, most meg HDR10?
Olyan van csak ami annak ellenére is DV-ben megy, hogy nem kezeli jól az Apple TV (Profile 8)
- minden úgy tűnik, hogy működik, de valahogy mégsem?
Néha DV képmódról nem tud visszaváltani SDR-re a film leállítása után, elveszik a jel a HDMI-n -
captainnemo
aktív tag
Ha jól értem, akkor az apple amennyiben auto-ra van állítva, akkor az erősítő a 2.0-át, 2.0-ban küldi, viszont ha dolby digital 5.1-re van allítva akkor 5.1-ben, csak a jel nélküli csatornák némák.
A másik dolog pedig az, ha az erősítő nem PCM multichannel fogadás képes, akkor az apple tv a két csatornás forrást, dolby digital 5.1-re konvertálja.
Azaz apple tv mindent PCM multichannelben küld, kivéve a dolby digital anyagokat.
Ez ugye infuse forum-ba van írva, de ha jól olvastam apple tv működik így.
Néztem az apple music, plex is nálam pontosan így működik. Ha jól értem a problémák ott vannak ahol olyan erősítő van, vagy az elsődleges kapcsolódás, nem PCM multichannel képes.
-
captainnemo
aktív tag
Nem tudom miért gondoltam ARC-ot használsz, valamit félreértettem.
viszont kipróbáltam...
Az alábbi képen egy kétcsatornás anyagot játszom le infuse-al, és apple tv azt is adja le. Amit az erősítő dekódolja 2.1-re, mert a frontok is smallra vannak állítva.
[kép]Itt direkt large-ra állítottam a frontokat is, és a két csatorna egyszerűen két csatorna lett.
[kép]Nem értem, hogy jelentkezik ez az infuse hiba.
-
Imi1981
veterán
Értem. Akkor ez jó hír nekem.Amit dni linkelt jónak tűnik
Nem olyan igényes mint a gyári de olcsóbb is. Viszont nem látszik olyan alliexpresses olcsó nyeklő, nyakló ,recsegő gyenge távnak. Így képek alapján megfelelő és jó a gombkiosztása. Én nem találtam egyet se mert mindig a gyárit dobta a Google.
-
captainnemo
aktív tag
Többször olvastam azt, hogy "nálad" az infuse a 2.0-át, 5.1-re alakítja. Én ugye a 2.0-ra is ráteszem a dolby digital 5.1-et az erősítőn, emiatt nem figyeltem nagyon erre, viszont most direkt ránéztem, és a sztereó hangsávok PCM 2.0-ban mennek ki nálam. Ezek video anyagok, zenei fájlokkal még nem próbáltam.
-
captainnemo
aktív tag
Igen plex adatázissal használom persze. Használhatnám, samba share-en keresztül is nyilván, de pont az a jó ebben a felállásban bárhonnan használhatom a servert, midenhol ugyanazt látom. Igaz a gyakorlatban szinte kizárólag egyetlen helyről használjuk, mert ugyan van egy másik szobában, egy másik média lejátszó, de azt rendkívül ritkán nézzük. A lányom csatlakozik még egy elég erős pc-vel, ami képest 4K filmeket lejátszani, de neki egyelőre a wifi kapcsolat ezt korlátozza, így jobbára ő is a nappaliban nézi azt ami a serveren van.
-
captainnemo
aktív tag
A megnézett/nem nézett státuszt a 2021-esen futó infuse nekem jól mutatja. Az infuse jukebox felülete nekem kevésbé tetszik, mint a plex-é, nagyon jó a felirat feltöltési lehetőség, anélkül a filmet elindítanám, de sokkal jobban hiányzik az, hogy könyvtár nézetben tudjam a filmek sorrendjét at-hoc állítani, mert 90%-ban hozzáadás dátuma szerint szeretném, de néha cím szerint, ha valami régi tartalmat keresek.
-
-
Imi1981
veterán
Lehet hogy nem vettem észre mert alapból jobb minőségű sorozatokat néztem és ott nem annyira feltűnő. Mindegy azért nem cserélem le mert nagyon szeretem használni és a legjobb tv boxom! 1-2 éven belül úgyis lesz 4k tévém. Azért írok a supoortnak hátha lesz valami előrelépés ezügyben bár sok reményt nem fűzök hozzá.
-
Ahogy látom, más is szenved ezzel. A KODI-ban ha megnyitottam pl. a Friends legfelső mappáját, akkor láttam benne szépen az évad mappákat. Ha azokba is belementem, akkor ott láttam egyenként a E01....EXX fájlokat. Itt ilyen nincs, ha megnyitom a Friends "mappát" - akármi is ez Infuse alatt - ott ugyan látom az évadokat külön, de ha mondjuk be akarnék menni akármelyik évadba, az Infuse nem "megy bele" a mappába, hanem hozza lejátszásra az első részt a mappából. Na mindegy, biztos én vagyok még korlátolt az Infuse-hoz, elvégre nincs egy napja, hogy felraktam. Majd még küzdök vele. Mindenesetre érdekes élmény ez az ATV, jó lenne, ha lenne még egy másik Apple cucc is otthon (volt két iPad, de tönkrementek), úgy könnyebb lenne az élet.
-
Imi1981
veterán
Szerintem kislány teájából kapott kicsit és az a baja. . Először azt hittem ragad de más baja van maga a nyomógomb fura. Sokszor kettőnek vesz egy nyomást meg (kettőt is kattan egy nyomásra ) meg a hangja is rossz . Lefelé nagyon rossz bal oldalra nem annyira. Sajnálom én is mert tok minőségi darab de garancia ilyenre nem jár ha beázott . Amúgy lehet nem az a baja csak szerintem az mert egyszer történt ilyen eset hogy kislány addig mászkált ott a teájával hogy ráborított kicsit se ez már régebben volt csak gondolom mostanra korrodálódott ott valami . Pedig amúgy vigyáztam rá és egy ütődés nincs rajta ! Ez van nem tudok már mit tenni . Ma kiprobalom SHIELD távirányítót remelem jó lesz .
-
Kerio
őstag
Akkor úgy látszik, hogy csak én vagyok ilyen "szerencsés"
Nem történt újraindítás. Filmet néztem a Netflixen és egyszerűen megszűnt működni a távirányító. Szeptemberben vettem az első ATV-t, az egy 2021-es volt, többször is eljátszotta. Nemrég vettem a 2022-est, ez is előadta már egyszer. Innen vettem a segítséget: [link] De itt is írják, hogy előforduló jelenség: [link]
Nem tudom mi okozza. -
-
IP1954
aktív tag
Közben megérkezett a 2022-es verzió.
A videó probléma nem jelentkezik.
A kikapcsolás bárhol történhet, nincs hibaüzenet az elérhetetlen megosztásról.
Pause után órákkal később is úgy működik, ahogy kell (simán folytatható a lejátszás).
Pedig mindent azonos módon állítottam be ...
( 2017 vs. 2022 ) -
bala6120
senior tag
Már nyomtam szombaton
Igen, elcseszték egy kicsit.
Streamingnél is látható szerintem, hogy a bővített színskála sem stimmel HDR anyagoknál.
Igazán javíthatnák azt is, hogy a Prime alkalmazásban is elérhető legyen a DV, ne csak a HDR10+(bár ez inkább app fejlesztés, javítás). -
IP1954
aktív tag
Teszt 3 tévével, 3 kábellel, 2 Apple Tv 4K lejátszóval.
Tévék: 4K/DV + 4K/HDR + HD
Kábelek: Delock Slim Metal HDMI 2.0 Premium 4K 2m
Plusz a videobeállítások alaphelyzetbe állítása.
Az eredmény ugyanaz.
Csak nem rossz mind a három kábel, tévé és a kettő Appe Tv 4K.
Mivel nálad jó, mégis itt lehet valamilyen hiba, de tanácstalan vagyok.
Eddig három anyagnál volt ez a jelenég.
A már korábban említett kettő mellett még ennél a sorozatnál fordult elő:Agatha.Christies.Hjerson.S01E06.1080p.WEB-DL.H264.HUN-Jocika
(Itt nem zöld, hanem valamilyen lilás szín volt.)
Minden más jó, pedig igen nagy fogyasztó vagyok.
-
djnice
veterán
Na megnéztem. 4K SDR-ben 4:2:0 csak és kizárólag 50/59.94/60 Hz esetén megy ki. Ahogy frekit vált 30/29.97/24/23.976-ra, máris 4:4:4 lesz a kimenet.
1080p-nél fixen 4:4:4 a kimenet.
Szóval olyan nincs, hogy SDR filmet 4:2:0-ban küldünk ki, max 4K 60 Hz-en.
HDR esetén viszont mindig 4:2:2 12 bit lesz a kimenet.
Amúgy a HDR-nél vannak egyéb bajok is a chroma-n kívül, összességében rosszabb a képe mint a 2021-nek: [link] -
djnice
veterán
-
chatran
őstag
Bocsi a noob kérdésért. Mi még a 2000-es években ragadtunk, felmásolom pendrive-ra a filmeket majd a TV-re rádugva megnézzük. Az Apple TV-t csak Netflix-re meg youtube-ra használjuk.
A Plex, hogy működik? A bekapcsolt számítógépről wifi-n átküldi az Apple TV-n lévő Plex-re? -
-
Ha streaming, Infuse (ennek saját db több GB adattal), akkor is bőven elég a hely. Felteszel 1-2 nagyobb játékot (70% telítettség) még mindig bőven elég a hely. Gyakorlatilag azt írtad le, amit én.
A felárral kapcsolatban: el tudom fogadni, ha valaki emiatt vesz nagyobbat, mert bár vélhetően nincs rá szüksége, de hátha.
[Nagyon off]Emiatt vettem 256GB-os telefont (ProRes). Utólag visszanézve pont megspóroltam volna 40K-t.[/]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged