Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Fent van a telón a gcam. Videófelvételnél elég szépen torzít a hang. Hogyan lehet megoldani hogy ne úgy szóljon mint egy koncertfelvétel ?
A mikrofon hangerejét lehet állítani valahogy ? -
MiniPiji
csendes tag
Sziasztok!
El tudja nekem árulni valaki, melyik alkalmazás az a Gcam? Oké, hogy google camera, de nem találom magát az appot. :D Vagy, hogy honnan tudom letölteni?
Nagyon szêpen kösziiii!! -
törölt tag
Nagy telefon Romboló vagyok,még a Xiaomi telefonok előtt is custom rommal használtam a készülékeket,de aki nem hisz nekem azenjem a 4X ill 5 Plus topikokba és meglátja. (Igaz ez egy masik nevem de aki okos az megtalál így is)
Ui: Van gcam android 10-re. Lehet teszem még egy próbát a crDroid v5.8-al.
-
törölt tag
Másoknál is a Gcam jobban merití a telefon akksiját,vagy nálam van gond?
-
azimut
aktív tag
válasz
Fuvaros #5950 üzenetére
A magasra feladott labdákat illik lecsapni:
1. Nem láttam a Redmi 5 plus-ét, de igen.
2. Még a Sokol rádióhoz is.
3. A gyárból kikerülve azonnal elavult, ez a fórum kizárólag a rejtett hibák megoldásáról szól.Komolyabban:
1. Többen írták már itt: Gcam kötelező, azzal igen.
2. Az én próbálkozásaim szerint igen, ettől függetlenül lehetnek elvetemült rejtett márkák, amik ellenkezni fognak. Okoskarkötőkkel voltak problémák.
3. 2018. év vége, pár millióan megvették, csak tudják mit tesznek. Ez a kérdés talán egy olyan telefonbótosnak szól, aki mindegyik készülékét kipróbálja. A Snapdragon eleve korszerű, szerintem. Ár/értékben nagyon jó. -
Drughi
addikt
Tegnap felraktam a HavOC ROM-ot, mert idegesített, hogy a melóhelyen nem tudtam wifire csatlakozni.
A probléma megszűnt, a rom is elég fluid, de Nekem már-már sok a beállítási lehetőség.
Sajnos elég sok beállítás angolul van, így vagy sok idő mire rájövök mi is az, vagy nem piszkálom.Mindenesetre tetszik, merem ajánlani.
Ha már új rom, akkor legyen új gcam is. Felraktam ezt a verziót
-
Z.É.T.
őstag
Nézd, szerintem a többség nem utálkozik, én sem, még mindig azt hiszem, hogy 50-60 ezresért ez a legjobb ilyen méretű telefon. Egyszerűen csak túl sok a hiba, a gyengeség, vagy az esetlegesség. És nagyon örülök, ha másnak hibátlanul működik, de ettől még idegel, amikor Murphy törvénye szerint éppen akkor nem tölt be valami, amikor a legjobban kellene, vagy hogy a hálószobámban nincs térerő és nem érnek el, ami miatt mondjuk betegen is a konyhában kell hagynom, hogy elérjenek (másik 10 telefon elérhető ugyanott), amikor írnék valahova egy hosszú bejegyzést, de visszalép egyet és 10-15 perc megy a kukába, vagy amikor közelébe érek navival az úti célnak, de kilép és emiatt mehetek egy kört, vagy amikor már 100 métert egy másik úton mentem, de a teló még mindig rajzolja az eredeti útvonalat, vagy hogy random(!) nem jó a proximity szenzor, például pont akkor, amikor egyszer be akartam ide írni, hogy nálam szerencsére jó és közben jött egy hívás. Vagy a térerő elvesztése (lefedettségen kívül), ami magától nem talál magára, csak repülő be-ki után. És biztos, hogy kihagytam még párat.
Szerintem ez egy elfogadható készülék, sokaknak nem kell egy centivel sem jobb, csak van több olyan hibája/gyengesége - talán a gyenge minőség-ellenőrzésnek köszönhetően(?) - amiből egy is bosszantó lehet valakinek, több pedig akár válóok is.
Anno RN5-ről a jobb kamera és egy picivel jobb rendszersebesség miatt váltottam, ezeket hozta is, de minden másban gyengébb az én példányom.
Ezek nélkül elégedett lennék, így viszont megint azon agyalok, hogy visszatérek a csúcskategóriához, pedig nem akartam többé százezreket költeni telefonra.
Csak azt nem tudom, mire, mert Mate 30 széria GPSz miatt kuka, Samsung gyenge üzemidő, nincs GCam, az új iPhone-okon is agyalok, csak talán túl sok a kompromisszum az árához képest, előző generációért meg nem írnék alá 2 év hűséget...
Bocs, hosszú lett!
(Global Stabil legfrissebb, több FR után, teljes ROM-okat letöltve, minden "mókolás" nélkül, még mielőtt...) -
rebla
aktív tag
Üdv! Két kérdésem lenne. Sms nél hogy lehet beállítani, hogy az új bejövő,üzenetek ne legalul,hanem felül jelenjenek meg. Amikor belépek az sms appba. ( Remélem nem régió függő)
Illetve a gcamnál nem találom a képek helye ,mentési lehetőségét. ( Belső memoriába ment, sd re szeretném. 6 os 7 verziót is néztem. Köszi!
-
törölt tag
Pár Custom ROM kipróbálása után,maradok a MIUI-nál még akkor is ha ott a Gcam nem a legjobban fut. Pixel Experience alatt a Wifi nálam megszünt müködni,crDroid alatt a mobilnettel lett bajom,mindkét ROM napokig volt fent szóval nem 5p teszt után írom ezeket le. Az általam nagyra becsült Xiaomi.EU első MIUI 11 ROM-ja se rossz csak sok az angol szöveg (Magyaritsák le teljesen)+valamiért lassabb a global EEA ROM-nál....
UI: Végleges verzió a Gcam v7.0-ból (V10)
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
Bl.Gyo. #5587 üzenetére
Érdemes az általam linkelt leírást is elolvasni a beállításokhoz. A zoomolgatás a 60 fps + stabi miatt van, ami egyébként az általam eddig próbált összes GCamnél előjött:
"Recommendation: Shoot 4K video, as 4K captures more information and details, and when compressed to 720p or 1080p, the quality will be even better.
The only thing that I can note is that when video stabilization is Turned on, 30 FPS will work as it should, and 60 FPS will wildly zoom. Therefore, in order to avoid these zoom— turn off the stab." -
doxAnger
friss újonc
válasz
Zsoltpeter #5582 üzenetére
Korábban próbáltam, de nem a fenti listából telepitettem és az akkor nem oldotta meg a problémát, most viszont szemmel lathatoan jobb eredményt ad a gcam!
köszönet!
Mondjuk 3 evnyi technikai fejlodestol tobbet várnék...
Gcam vs redmi3:Makoj24: Azértz se rossz ám!
Köszi a képeket!
Gyanus nekem ez a szellemkepes megjelenés... Próbálom ma tesztelgetni meló közben a gcammal (meloba lenne szükségem a közeli fotókhoz), meglátjuk hogy fog működni. -
Pityu.
nagyúr
Na kipróbáltam az itt ajánlott legújabb gcam verziót PMGC_7.0.009_SlowMotion_120-240FPSVersion_V4.apk igaz még nem minden helyzetben tudtam kipróbálni,majd lehet holnap de ami már nem tetszik és írja is portoló,hogy portré módban az elmosás szar,vagyis ha valakit vagy magamat le akarom fotózni portré módban akkor nem úgy mossa ahogy kéne hanem szó szerint az egész képet elmossa,tehát az egész kép homályos lesz.
-
törölt tag
Kijött a Gcam v7.0
Csinál olyan jó képeket mint a 6.0? (Hiányzik az OIS illrtve a Plugins menü)
-
batai15
félisten
-
törölt tag
crDroid v5.8 és a Gcam tökéletesen fut! Semmi akadás,stb. Bátran ajánlom!
-
batai15
félisten
válasz
rooland #5410 üzenetére
A note 8 nem hoz nagy újításokat,ahogy a többiek is írják például az 5 után a 6 bukás lett .
Amelett a 7 igaz nem öreg modell de kellően jól el van látva közösségi supportal is ,például gcam amit elég csak telepíteni ,így a kamera simán oda ver a 100 ezer forint körüli telefonoknak is.(a50em van és bizony hogy jobb képeket készít a 7)
Szvzs a note 8 ronda is . -
azimut
aktív tag
Hogy ment a PE első telepítés?
Volt-e előtte dalvik/cache/system/data wipe és data format? (utóbbi erőltetéséért hála Gloobnak)
Jól működnek-e az általad gyakran használt funkciók?
Tartalmaz-e Gapps-ot? A PE-ben tényleg gcam van?Ha korábban így tettél, főleg a data format ügyben, volt egy tiszta telepítésed. Ha nincs ota frissítés, akkor javaslom az új verziót pc-re tölteni, majd onnan a Download mappába másolni. Én még a telefon böngészőből nem töltöttem le romot, igazából azért, mert a letöltési oldalak nem tűrik az adblockereket, ezt pc-n ki- be tudom kapcsolgatni. Egyébként mi kéri a jelszót? OF? Ha igen, javaslok egy OF .zip újrainstallt.
Frissítés: a továbbiakban a tisztán telepített romra mehet a dirty flash, azaz elég csak a wipe-okat megcsinálni. Ha a romban van gapps, akkor jó, ha nem azt is újra, magisket minden esetben, kernelt mindkét esetben veszíted (ha sajátot használsz). Lehet, hogy nem voltam elég szaxerű, de én ilyesmire éreztem rá.
-
Drughi
addikt
Felraktam sikerrel a PixelExperience ROM-ot.
Ami ezen gyárilag van kamera, az a gcam lenne, vagy azt telepítsem külön?
-
Mercutio_
félisten
-
batai15
félisten
válasz
vadászcsiga #5320 üzenetére
Én pixelt vennék a helyedben ..
Nem laggol mint a Samsung , nem akar iOS lenni mint a Huawei .Sokáig frissítik és nincs gcam baszakodas
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Bl.Gyo. #5319 üzenetére
Szerintem nem jó, sőt átlagos. Kulteren ha sok a fény akkor jó, de az nem nagy tudomány. Nekem ez a gcammal való szarakodas is az agyamra megy. Működik egy ideig, aztán isten tudja miért beáll, keresni egy másikat, nem lehet alapertelmezetté tenni, stb. Sokat fotózok az alairasomban levő témában (közeli fotók), abban teljesen elvérzik a telefon. Mióta a rn7 meg van, nem sikerült érdemi képet lőni vele mert a kép széleit teljesen elmossa, ha egyáltalán megtalálja a fókuszt, pedig a lencse teljesen tiszta, karcmentes. Ha kell szúrok be képet.
Telefonalas is bosszantó a bekapcsolódó kijelző miatt. Nap mint nap szívok vele.
Nem beszélek le senkit róla, mert sokan tényleg csak azért vesszük mert szeretjük ezeket a modern kütyüket, de én rájöttem hogy nekem több kell, vagy egyszerűen sznob vagyok. Háromszoros árat nem ér egy Samu vagy egy huawei ez tény, de nem találtam nagy kijelzős, jó kamerás telefont olcsóbban.
Igazából kijelzőből még nagyobbat kerestem de az sincs. -
Bl.Gyo.
őstag
válasz
vadászcsiga #5313 üzenetére
Azért elég jó a kamerája a Note7-nek is, Gcam-al főleg. Tud annyival többet az a Samu?
Amúgy samuba nekem is a note széria ami bejön, csak rohadt drágák.
-
batai15
félisten
Sziasztok ! Xdan írták ha custom romot rakok fel ,de nem rootolok plusz safety pass akkor nincs play certification .
Mi is ez tulajdonképpen?
Mert gcam végre root nélkül is megy , menne fel a pixel rom aztán nem kellene nekem root ,főleg mert használok például OTP appot is. -
batai15
félisten
Sziasztok! Használ valaki pixel vagy lineage romot ? teljesen stabilak ?
Gcam jól tudom ezeken is root nélkül megy ? -
Drughi
addikt
Ma elméletileg megkaptam az unlockot.
Mi a következő lépésem?
Mehet fel a recovery? TWRP vagy OrangeFox?Kell ilyenkor külön rootolni?
Vagy mehet fel a custom ROM? Ezen még agyalok, hogy Havoc OS vagy crDroid legyen.
Esetleg más?
Valami egyszerű, gyors, atomstabil rendszer kellene. A működő gcam feltétel, az integrált automata hívás rögzítő pedig nagy előny. -
törölt tag
Készitő Telegram oldalán mindig ha új verzió jön ki akkor ezt írja:
"
📸 Modification of Google Cameras 📸
Version 6.3.017.253834016
Modification version: Stable beta version of Android Q V9 modified on September 9 at 17:21:48 MSK 2019.
Firmware based on AOSP or LOS Based. Instability is possible on MIUI.
At the moment, the modification does not work on firmware: MIUIROM, XIAOMI.EU.
We came back and added that what everyone asked us about!
Have a nice use.
For Redmi Note 6Pro build tomorrow separately.
Have a nice photo!"A Gcam tutorialnal pedig ezt:
*Preface.
For correct and smooth operation of Google Camera is recommended to install a custom clean firmware Android. The author of the article, the tester and the administrator — topgusich and the author of the modification — Parrot043, after a long use of the MIUI shell ( you may have another ), recommend using custom firmware. On the shell can be observed brakes, lags and departures. For poor optimization of MIUI developers, the administration of Parrot043 Mod is not responsible.
For the best work result of camera recommended LEVEL_3 of Camera2API in the Camera 2 api Probe app.
The author recommends custom crDroid. In order to avoid inconsistencies in settings, bugs, refocus, etc. before you install GCam and after CLEAN the CACHE of the APPLICATION. Settings - Apps - Camera - Clear data ( Storage - Clear storage )"UI: Lesz Gcam 7.x október-novemberben.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
vadászcsiga #4936 üzenetére
Fura nekem működik rendesen a gcam,de amit írtam fentebbi verziót használom.
-
Henker2
addikt
Akkor egyedül a Global ROM alatt ne próbálkozzak Gcam-mal?
-
koppasz1986
aktív tag
Ez engem is érdekelne.. minden xiaomi telefonnak ugyanez a kínja.. legalább is a note 3 pro meg a note 4 is torzítva veszi fel a mélyet és nem kell ahhoz koncerten lenni elég a szobában is egy értelmesebb 5.1-el.. talán az mi9t topikban írtak valami megoldásról, de én olyan beállításokat nem találtam a gcam-ban, meg még valami camera fv5-ben lehet a hangfelvételt állítani azt elvileg nem torzít, de azt nem próbáltam
-
törölt tag
Best Gcam V9....
-
wagi
senior tag
Gcamnál hogyan kell beállítani hogy automatikusan a memóriakártyára mentse a képeket?
-
azimut
aktív tag
válasz
tucsok8510 #4901 üzenetére
Azért cseréltem CrDroidra, itt jó a proximity szenzor. Havoc-on még különböző appokat is kipróbáltam, akkor sem volt jó, a fülem különböző alkalmazásokat indított el, telefonálás közben villogtam, mint a reklámmacska.
CrDroidon is elkezdett rakoncátlankodni, miután néhány alkalmazást telepítettem, gyanúsak: ANX Camera, Gcam nem megfelelő verziója, Speedtest, Antutu. Ezeket töröltem, azóta tökéletes. Nem összehasonlítható, mert más volt a kernel (Evira), de nem tudhatom, hogy ez volt-e a hiba. Azóta fw frissítés is volt, az is segíthetett rajta.
Próbáld kiüríteni a Havoc-ot, fokozatosan telepítsd az appokat, ott lesz valami gubanc.
-
vadászcsiga
félisten
Nálam beszart a gcam. Az egyik forrásból származó szaggat mint állat, másikon meg nem működik az exponáló gomb hiába nyomom. Már újra telepítettem de ugyanolyan.
-
törölt tag
Custom rom alatt hibamentes nálam a Gcam,megérte váltani rá. Snap Camera képminősége meg hasonlít a gyárihoz,de a portré mód nem megy. Valaki használja a Ressurection Remixet?
-
azimut
aktív tag
válasz
#07282432 #4720 üzenetére
1. A korábbi MIUI formázás sem lehet ártatlan...
2. Stock kamera: nem volt próba, gcam megszállott vagyok, tudod, a fórumozók ajánlották.
3. Szunyi777 kolléga ért hozzá, ez a descrypt számomra rejtély... Lehet, hogy firmware frissítés is kéne: firmware-global-lavender-10.3.9.0.zip (Telegramon?) Á, talán a tiszta telepítést kéne, nem dirty flash. Dalvik, cache, system, data wipe.
4. A rom-szüzességemet Lenovo P780-ason veszítettem el. Ott is valami MIUI-kinézetű rettenet volt a gyári, ezért menekülök előle (bocs a rajongói tábortól). Ösztönlény vagyok, néhány dolgot nem értek teljesen, a leírásokra és segítőkész fórumozókra
hagyatkozom.
5. Erősítsd meg, vagy cáfold az akkuidőt. (széttesztelem...
)
-
törölt tag
Már leformáztam ismét a kártyát,most jó. Csak ha visszatérek MIUI-ra akkor nekem ne kelljen megint exfat-ra formáznom.
A Crdroidban lévő stock kamera minősége milyen?
UI: Az nem baj hogy az Orangefox belépéskor mindig kiírja hogy a DATA parciticót formáznom kellene mert Decryptelve van?
Redmi 4X és 5 Plus telefonon is ROM-oltam rendesen,most is fogok
Ma széttesztelem a Crdroid és Gcam kapcsolatát. Remélem az általam írt hibák megszűnnek. -
törölt tag
Felraktam a Crdroid legújabb verzióját és a Gcam hiba nélkül megy,viszont az SD kártyára sérültet ír,és nem szívesen formáznám le. Orange Recoveryben meg látom a SD kártyát és tudok is másolni. Erre van valami megoldás?
-
Gloob
addikt
válasz
#07282432 #4618 üzenetére
Nem csak neked szól, de a Gcam-ról tudni kell, hogy a Google Pixel telefonokról portolt app. Mivel portolt, így egyáltalán nem garantált, hogy minden verzió megy minden telefonon. Sőt nem véletlen, hogy különböző emberek, csapatok foglalkoznak egyes telefontípusokra történő portolással. Az RN7-re olyat célszerű használni, aminek a nevében szerepel az RN7, mivel az biztosan erre a telefonra lett portolva olyan által, akinek van ilyen telefonja. Sajnos kezd olyan lenni a Gcam körüli hiszti, mint amikor egy crackelt játék nem megy egy adott PC-n, másikon meg igen. Annak is, és ennek is oka van.
Azoknak a hibáknak a tömkelege, amit itt egyes felhasználók felsorolnak, biztosan egyedi esetek, amik lehetnek akár az adott telefon hardveres hibáiból is, de lehetnek akár, és itt most nem kell megsértődni, user errorból származók is. Én biztosan, hogy ennyi, és ilyen hiba után már csináltam volna egy teljesen tiszta telepítést MiFlash-el, és ha nem javul, akkor gariztatás. Egyszerűbb lenne, mint állandóan nyafogni, és szidni a telefont. -
Pityu.
nagyúr
válasz
#07282432 #4576 üzenetére
Isten igazán meg mondom,nem szoktam lassított videókat csinálni szóval azt nem tudom,a jobb kép dolgot sem tudom mert csak egy verziót próbáltam ki gcamból és én azt mondom nagyon jó képeket csinál.Én ezt a verziót használom
#Crvsh3R
Pont az mondom a többi google cucc tiltva van már régóta mint a play filmek meg akár a gmail,de ez a kettő mindig visszatér.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
pecccccccca #4569 üzenetére
Én még nem találkoztam ilyen problémával.
#Makoj24
Melyik gcamnál csinálja ezt? Ami nekem fent van semmi instabilitást nem észleltem még.
-
törölt tag
Sziasztok!
Nagyon jó kis telefon ez,elégedett vagyok vele,néhány kérdésem lenne:
1: A készülékem EEA rendszer van rajta,és próbáltam felrakni a Global ROM-ot,de nem engedi. Ha kinyitom a BL-t akkor engedni fogja?
2: Használom a Gcam-ot és a fejlesztő azt írja hogy MIUI alatt eléggé instabil,amit sajnos tapasztalok én is,ha váltok custom romra akkor ugyanolyan képeket csínál mint miui alatr vagy sokkal jobbakat?
3: Gyári kamera appal is nektek akad a lassított felvétel vagy csak nálam van ez?
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Henker2 #4546 üzenetére
hát gondolom nem, mert mondták itt is hogy egy másik rommal is szaggat, így én valami cpu bug-ra gyanakszom akkor (hardveres).
De esetleg a többiek akik más rom-ot használnak itt (van egy pár) megnézhetné hogy hogyan működik nekik a lassított felvétel, és megerősítenék vagy cáfolnák az hasznos lenne.Zsoltpeter
Nekem Gcam-on is szaggat, ugyan úgy. nem folyamatos szaggatás de felvétel közben és visszjátszáskor is 5-10 mp-enként be akad egy nagyot. -
azimut
aktív tag
HavocOs-ról CrDroidra váltottam. Lépések:
1. Orangefox-ban dalvik/cache/system/data wipe
2. Rom .zip flash, (vbmeta nem kell a legutóbbi 5.8-as verziótól)
3. Magisk, open gapp (nekem a mikro elég)
4. Reboot, enjoy!Brahiból F2fs fájlrendszer, (segédfogalmam sincs, hogy jobb-e mint a hagyományos, de legalább trendi) majd gcam és newpipe (youtube helyett) külső .apk-k telepítése. Google mentésből többi app vissza, + Nova launcher. 30 perces szintidő. Fotók, download mappa tartalma nem veszett el. Eddig tetszik, tesztelgetem, nem igazán vagyok hardcore felhasználó, ezért több hét múlva jöhetnek ki a hiányosságok. Majdnem olyan részletesen testre szabható, mint a HavocOS. Nemcsak egyszerűen sötét a beállítható téma, hanem abszolút fekete a háttér! GPS, bluetooth tesztelve (brutálisan jó hang az egyéb kütyükkel összekötve). Sajna automatikus kibekapcs ezen sincs, a MIUI-ból csak ezt sajnálom.
Korábban szunyi777 kartárs (áldassék neve
) javaslatára firmware frissítés is volt. Ha az akksiidő nem jó, rápróbálok az Evira 4.4-es kernelre.
CrDroidot a népnek!
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Feltettem én is a telóra a Gcam appot.
Az ajánlott beállításokat szeretném megejteni, viszont elég sok mindent nem találok.
Tudnátok nekem ebben segíteni ? Ezeket a beállításokat hol találom ?
- Automatikus fehéregyensúly / Ajánlott AWB ?
- HDR beállítások
- Telítettség
- Kézi fókusz -
wagi
senior tag
Gcamhoz beállítási segítség [link]
-
azimut
aktív tag
ANX Kamerát elengedtem, nem tudom telepíteni. A Gcam megfelel (MGC_6.2.030_RN7_V1a_FINAL.apk). Firmware frissítve firmware-global-lavender-10.3.9.0.zip-re, semmi sem veszett el.
Tehát most nekem lenni: OrangeFox 10.01, HavocOs 2.8, augusztus 20-i, Genom kernel maradt.
Nem tudom beválik-e, Proximity Service app a Playről, háttérben fut, fülemhez emelve tök sötét a teló, sőt, ha a jobb felső sarok felé csalapálok, telefonálás nélkül, akkor is. Tesztelem.
-
-
azimut
aktív tag
Havoc Os 2019. aug. 20-i update. OTA. Sajna Magisk, Gapps (nálam micro) és kernel (nálam Evira 4.4) újratelepítendő. A Havoc Os eredetileg Genom kernellel szállítva, lehet, hogy mégis ezt hagyom meg.
Szunyi777: ANXMIUI Camera megvan. Mi a lényege? Külön app nincs, mintha a Gcam használatakor feliratok jelennének meg....
G48: CrDroid 5.7 aug 18-i update (Telegramon). Tapasztalat? (egyszer bizisten kipróbálom, csak azért nem tettem, mert mintha a fóruma nem pörögne, a Havoc-é sistereg)
-
Henker2
addikt
Srácok!
A Gcam appot honnan is tudom letölteni? Van egy oldal ahol folyamatosan kerül fel a z újabbnál újabb verzió.
Melyik verziót érdemes leszedni? -
junkpod
veterán
válasz
Mercutio_ #3920 üzenetére
Na, egy kis kutatással megértettem. Fizikailag ugyan 48mpx de a quad-Bayer színszűrő miatt inkább 12mpx.
https://www.google.com/amp/s/www.ubergizmo.com/articles/quad-bayer-camera-sensor/amp/
Viszont a leírásból következik, hogy alapból hdr módban kell használni ezt a fajta szenzort, arra lett tervezve, a 48mpx módot pedig el kell felejteni.
A Gcam vs fwCam összehasonlításkor érdemes arra odafigyelni, hogy a Gcam alapból (helyesen) hdr képet készít, míg az fwCam-nál ezt külön be kell kapcsolni. Csak így kaphatunk összehasonlítható képeket. -
junkpod
veterán
válasz
pecccccccca #3858 üzenetére
Igen. De valahol kettő között lenne a jó szvsz. Ha a Gcam ben lehet alap beállításokat fixre menteni akkor játszok vele még.
-
Pityu.
nagyúr
Én már megkavarodtam ezekben a gcam portokban nekem jelenleg ez van fent MGC_6.2.030_RN7_V1a_FINAL.apk (BSG, 2019-06-05, changelog) tökéletesen elégedett vagyok vele nagyon szép képeket lehet vele lőni az,hogy ez mennyivel kevesebb beállítással bír mint a többi,meg hogy fejlesztik e még nem tudom.Nem tudom érdemes e próbálgatni a többit ha ez bevált,meg egymás mellé lehet több gcamot is telepíteni más készítőtől?
#junkpod
Hát a gcam alapból jobb képet csinál mint a gyári app.
#Mercutio_
Én a gyáriban még nem találkoztam RAW formátummal
-
Johnny70
tag
Én is abszolút pozitívan csalódtam benne, sokkal jobb képeket lő, mint az ára alapján gondolná az ember. Külföldi videós összehasonlításokban már láttam a gcam előnyét, ami nagy dinamika tartományú képeknél és sötétben jön elő, de a gyári szoft is teljesen vállalható. Nekem 2 dolog hiányzik/hiányos: a kamera látószöge miatt a közeli portrék eléggé be tudnak torzítani, ki kell tapasztalni, hogy honnan, milyen szögből fotózzak portrét vele. (Itt nem tudom a 9-es szériák 2x-es optikája mennyivel teljesít jobban). A másik inkább játék: a 960 fps-es lassítás a videókban. Ettől függetlenül jó vétel volt, először féltem, hogy megbánom, hogy nem 9T-t vettem, de ez csak addig tartott, amíg be nem üzemeltem.
-
-
Mikszi
tag
Sziasztok!
Jelenleg épp a különböző gcam programokat tesztelgetem. Eddig a bulkin043 (aki most innocentparrot néven fut) féle jött be a legjobban. Ő még mindíg fejleszti ezt a programot. Per pillanat a 6.2. akárhány V16 van fent és elég stabilnak tűnik.
Itt pedig az xda-s fórum:
[link] -
Pityu.
nagyúr
Azon agyalok,hogy nekem ugye most ez a gcam MGC_6.2.030_RN7_V1a_FINAL.apk (BSG, 2019-06-05 van fent és ha jól tudom ebből nem lesz frissítés már mintha itt ezt írták volna,de van más készítő aki mindig ad ki újabbat,hogy ha egy másikat is feltennék az felülírná e ami fent van vagy külön mellé települne és különállóak lennének e?Mondjuk amúgy a BSG vel meg vagyok elégedve.
-
darkmann
őstag
Esetleg valaki megosztaná a legújabb Innocentparrot-os Gcam alkalmazást?
Nincs kedvem emiatt még egy app-ot (Telegram) feltenni. Az Arnova-s nem jött, sem képminőség terén, sem stabilitás szempontjából.
-
darkmann
őstag
válasz
vadászcsiga #3561 üzenetére
Akkor valamelyik app miatt lehet. Nekem most az Arnova-féle Gcam app és miatta a Fotók alkalmazás is FC-zett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Elérhető az új színvariáció a Redmi Note 7-ből
- Hír Új színben lesz elérhető a Redmi Note 7
- Hír Nagyon fogy a Redmi Note 7
- Hír 10 milliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Űrsétán a Redmi Note 7
- Hír Négymilliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Százezer Redmi Note 7 már elkelt, de milliós a cél
- Hír Tulajdonképpen vízálló a Redmi Note 7
- Hír A Note 7-tel mutatkozott be a Redmi márkanév
- Hír Benchmark-teszten járt a Redmi Note 7
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest