- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rebla
aktív tag
válasz
Crvsh3R #14664 üzenetére
samuknál ( remélem nálad nem lesz) sok a hardveres probléma. Ismerősöm postán dolgozik azt mondta rengeteg samsung ment javításra tavaly Párom két egymást követő telefonja is szervízbe kötött ki. Egyik antenna csere majd következőre alapcsere. A másik telefon "nincs sim' hibával alaplapcsere. Harmadik nem lesz,az biztos...
2-3 hét szervíz vidékről eléggé durva várakozási idő. -
fluttershy
tag
válasz
Crvsh3R #13871 üzenetére
Nem tudom hogy megoldja 😕 talán lehet. Még soha nem cseréltem kernelt igazából mert még eddig nem éreztem szükségességét. Viszont a predator kernelt tényleg mindenki dícséri 😅
Szerk: Annyit még hozzátennék hogy tudtommal főleg az energiahatékonyságban meg teljesítményben térnek el a kernelek. Szóval nem kell tőle csodákat várni. De ha van időd és energiád rá akkor hajrá, hátha orvosolja 😁
-
fluttershy
tag
válasz
Crvsh3R #13865 üzenetére
Telegramon válaszoltam az egyik üzenetedre tegnap este, de a 3 üzenetemből az egyiket törölte a bot lehet egy link miatt (nem tudtam hogy nem lehet linkelni), pont azt ami a reply volt, ezért valószínűleg nem láttad.
Annyi a lényeg hogy lineageos-en jött egy patch pár napja ( [link] ) amit már bele is raktak a rn7 friss buildjébe. A patch leírása szerint a dsp firmware hibás működése miatt bekapcsolgat a proximity sensor bekapcsolgat és ez főleg doze modeban problémás mert wakelockolja a telefont. A patch ezt korrigálja. Nem tudom hogy a te problémádnak ehhez van-e valami köze, de a képből amit feltöltöttél telegramra azt feltételezem hogy igen mert ott is be volt kapcsolva a proximity sensor. A 06.08.-án buildelt lineageos-ben már benne van a patch, de idővel szerintem a többi aosp rom is meg fogja kapni (pe, crdroid, stb), én úgy tudom hogy ezeket a patcheket idővel átveszik egymástól. -
Crvsh3R
senior tag
válasz
Crvsh3R #13856 üzenetére
Na, ott tart a dolog, hogy csináltam egy dirty flash-t, mert elkezdett szarakodni az ujjlenyomat olvasó is. Kikapcsolt képernyő mellett nem oldotta fel a telefont. Telegram csoportban írták, hogy a problémákat (többek között ezt is) a dirty flash megoldja. Remélem így lesz és megoldja a fényerő/éjjeli "önébredés" problémát is. Nagyon tetszik a rendszer, nem szeretnék visszatérni MIUI-ra.
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
Crvsh3R #13855 üzenetére
Közben meglett: com.android.systemui:PULSEDRAG-t látom a Screen-nél, csak sajnos nem tudok az információval mit kezdeni. Ezzel párhuzamosan a Top Apps-nál a com.google.android.apps.nexuslauncher jelenik meg, másodpercre pontosan ugyanabban az időpontban és időtartamban.
-
Archttila
veterán
-
fluttershy
tag
válasz
Crvsh3R #13812 üzenetére
Igen van külön csoportja telegramon a pixelel eperiencenek redmi note 7re. Pixel experience lavender - erre érdemes rákeresni. A csoportokban egy Rose nevű bot tartja fent a rendet, amikor csatlakozol a csoporthoz akkor a bot küld egy privátüzenetet, CAPTCHÁt kell megoldani neki meg begépelni hogy /start hogy teljes rangú tagja legyél a csoportnak, tudj hozzászólni stb. Talán. De régen volt, már nem emlékszem rá pontosan.
-
fluttershy
tag
válasz
Crvsh3R #13785 üzenetére
1. gyári romról váltás esetén nem tudom kell-e külön firmware telepítés (szerintem nem) de a hivatalos leírás tartalmazza a lépést. Xiaomifirmwareupdaterről beszerezhető a legfrissebb stable global firmware de az eus is használhatod nyugodtan. Recoverybe bootolva ezeket kell wipeolni: 1. Dalvik/ART Cache 2. Cache 3. System 4. Vendor 5. Data 6. Internal Storage (ez utolsó opcionális). Swipe to wipe. Format data-t is el kell végezni külön. Rebootolsz recoverybe. Flasheled a firmwaret. Utána flasheled a romot. Rebootolsz újra a recoverybe. Flashelhetsz másik kernelt, modulokat, magisket, vagy amit szeretnél. Reboot to system.
2. Safetypassal nincs probléma, pár hozzászólással fentebb lett is róla beküldve screencap. Widevine az ellenőrző alkalmazások szerint L1 de panaszkodnak páran hogy nem működik tökéletesen netflix. Szóval a Widevine L1-re a választ inkább tekintsd egy nemnek.
3. Nem, és nem ajánlott ez a művelet.
4. Erre sajnos nem tudom a választ, olyan flottás csomagban vagyok amiben nincs volte és vowifi.
5. Nincs root alapból és nem szükséges a használathoz, de ha szeretnéd akkor flashelhetsz magisket bármikor.
6. Állítólag igen, de én még nem próbáltam.Ha a Widewine fontos akkor még erdemes várni egy kicsit. Egyébként Lineageos támogatása a telefonnak most váltott 17.1-ről 18.0-s verzióra ami android 11-es rom. A héten jön az első hivatalos új verziós build. Érdemes megnézni hogy majd az mit tud. Régen sokat használtam lineageos-t, az is egy nagyon jó minőségű, jóhírű rom. Ha gyorsabban fog fejlődni mint a pixel experience akkor lehet én is teszek vele egy próbát. Pixel experience havonta frissül, ahogy a fejlesztő ideje engedi az új build kiadását. A lineageos automatizáltan hetente kap friss buildet.
-
vargalex
félisten
válasz
Crvsh3R #12920 üzenetére
Nekem már nagyon belassult a xiaomi.eu (éppen stabilon voltam, de korábban voltam weekly-n is) és gyári ROM-ba bejött a MIUI12, gondoltam megnézem.
A VoLTE a Xiaomi.eu-n sem működött, sőt ott az általam használt megoldásnál root is kell a művelethez (gyári romon nem kellett, mikor legutóbb csináltam).
A DRM info nekem az mondja, hogy Security Level L1.
OF-ben én is jártam már úgy, hogy formázni kellett a data partíciót. Legutóbb, mikor a weekly Xiaomi.eu-ról álltam át a stabil Xiaomi.eu-ra.
Custom ROM-ról nem tudok nyilatkozni a Xiaomi.eu-n kívül. -
vargalex
félisten
válasz
Crvsh3R #12906 üzenetére
Semmilyen beállítást nem módosítottam. Csak engedélyeztem a VoLTE-t és ennyi. APN beállításokat sem piszkáltam. Mi nálad a Baseband verziója? Nálam 660_GEN_PACK-1.312964.1.316987.1
Neted sincs az alap firmware-val? Mert, ha van, akkor az APN beállításokkal nincs gond...
-
vargalex
félisten
válasz
Crvsh3R #12902 üzenetére
Ha te az OTA-n érkező frissítést tetted fel, akkor egyáltalán nem biztos, hogy ez van fenn. Ahogy írtam, én a Fastboot romot tettem fel, ami minden partíciót újraír. Nekem sem ment eddig a 10.3 óta soha beavatkozás nélkül.
A modem partíció írása működik az általad leírt módon, de használhatod az összefoglalóból elérhető másik módszert is.
-
Mikszi
tag
válasz
Crvsh3R #12827 üzenetére
Igen, lehetséges. Lehet backupot készíteni a különböző partíciókról, ahol van modem particíó is, elég csak azt lementeni, majd az új rom telepítése után visszaállítani. Nem árt sd-kártyára készíteni a mentést, mivel lehet formázni kell a data partíciót. + Ajánlott a legutolsó OF twrp. Én már jó ideje így járok el.
-
Fall-N
veterán
válasz
Crvsh3R #12770 üzenetére
Biztos, hogy a ROM a hiba vagy nem a szolgáltató vagy más hardveres gond van inkább? Nálam bármelyik ROM volt szépen müködik a VoLTE Telenor alatt. Pedig amikor megvettem még Android 9 és MIUI 10 volt rajta. Azóta frissült már sokat.
Android 9, MIUI 10 -> Android 9, MIUI 11 -> Android 10, MIUI 11 -> Android 10, MIUI 12.
Ha jól emlékszem egyedül a Vodafone a problémás a VoLTE alatt.
-
Mikszi
tag
válasz
Crvsh3R #12320 üzenetére
Xiaomi.eu-n a 11.0.3-as stabil verzió az amin még működik a VoLTE. VoWIFI-t még nem sikerült működésre bírnom telekomos előfizetéssel.
Én csináltam backupot a 11.0.3-as verzió modem patríciójáró, ha azt visszaállítom akkor szinte minegyik rom VoLTE képes lesz, ami a bibi bent, hogy nem látszik a VoLTE ikon, de működik amúgy, híváslistán már írja, hogy VoLTE volt a kapcsolat. -
vargalex
félisten
válasz
Crvsh3R #8814 üzenetére
Nem olyan nehéz azt firmware oldalon megcsinálni, hogy megmondjuk mely szolgáltatóknál nem próbálkozhat VoLTE felépítéssel... Persze, ez csak az én véleményem. Az viszont tény, hogy a Telekom oldalára meg sem érkezik a VoLTE kapcsolat felépítésre vonatkozó kérelem az új ROM-okkal, a régiekkel viszont igen. Tehát ők még elutasítani sem tudják, hiszen nincs mit.
-
Gloob
addikt
-
azimut
aktív tag
válasz
Crvsh3R #4577 üzenetére
Vanced-et Magisk modulként telepítettem. Príma. Csak.
Épp jött egy Youtube frissítés, frissítettem, majd Vanced eltűnt, helyette Youtube. Hiába állítottam le. Vanced törlés, majd újratelepítés, így visszajött. Tanulság: nem frissíteni a Youtub appot. Play beállítás: értesítés a frissítésekről.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Crvsh3R #2120 üzenetére
Szia,én is azt a google camerát használom amit lent írtál vagyis a legutolsó kiadása.Nálam is volt olyan,hogy pl unokaöcsém ugrálását vettem fel és akkor a fókusz ugrált,hogy élesen tudja tartani,de szerintem az más telefonnál is így lenne.Most hirtelen beállításokat nem tudok fejből mondani mert szervizben van a telefonom,de majd mindjárt nézek a kevés videóból egy kettőt és privátban meg mutatom.
-
Crvsh3R
senior tag
Azoknak írom, akiknek esetleg ugyanez a hiba jelentkezne custom launchernél (nálam Nova Launcher Prime-nál): ha MIUI gyári launchere alatt kitesztek közvetlen tárcsázás parancsikont valakire, akkor arra Nova Launcher alatt nem fog kitenni parancsikont valamiért a rendszer. Miután törlésre kerül MIUI launchere alól utána már simán kiteszi a Nova Launcher képernyőjére az parancsikont.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Elérhető az új színvariáció a Redmi Note 7-ből
- Hír Új színben lesz elérhető a Redmi Note 7
- Hír Nagyon fogy a Redmi Note 7
- Hír 10 milliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Űrsétán a Redmi Note 7
- Hír Négymilliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Százezer Redmi Note 7 már elkelt, de milliós a cél
- Hír Tulajdonképpen vízálló a Redmi Note 7
- Hír A Note 7-tel mutatkozott be a Redmi márkanév
- Hír Benchmark-teszten járt a Redmi Note 7
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest