Hirdetés
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rebla
aktív tag
redmi note 11 szériárol mi a véleményetek? Ott is gázos a hardver/ szoftver ? A pro verzió szimpatikus. Az árát még nem lehet tudni....
-
aelod
veterán
válasz
Bl.Gyo.
üzenetére
Én is azt vettem észre, hogy talán még a Note 7 volt az utolsó ár/érték bajnok telefonjuk redmi vonalon. Azóta egy szérián belül 4 készülék stb. A gyártó ontja magából a telefonokat és közben szoftveresen óriási hibák vannak. Pl. a közelség érzékelő problémája évek óta megy, erre kihagyják a az egyik telefonból inkább. Ez nálam nagyon amatőr. Nagy reményeket fűztem a a redmi 11 szériával kapcsolatban de csalódás.
-
Bl.Gyo.
őstag
igen, én is azon gondolkodok hogy a kovetkező xiaomi/poco lesz e vagy más, valószínű más. régen szerettem mert nagyon jó telefonokat csináltak, olcsón... verhetetlen volt. de ez azóta változott pont ellenkezőleg, rossz telefonok elszállt árak mellett, talán még pont a note 7 volt az ami még ezt a színvonalat képviselte, nem is tudtam találni utódot a márkán belül. előbb nyúltam a samu j5-höz mint hogy uj xiaomit vegyek. kár érte, elindult a leejtőn a cég.
-
válasz
Bl.Gyo.
üzenetére
Megoldás sajnos nincsen a GPS problémára, valószínűleg valamilyen hardver elfáradt benne. A MIUI agresszív memóriakezelésén pedig valami miatt nem hajlandók javítani a fejlesztők, pedig több éve már fennáll.
Sajnos egyre összecsapottabb a MIUI, Mi11 Lite 5G NE-n (amire elvileg 3 főverziót ígérnek és 4 év biztonsági frissítést) hemzseg a hibáktól a szoftver, pedig nem alsókategóriás telefon, csak ez valahogy a tesztekből kimaradt. El kell gondolkodni azon, hogy ilyen kompromisszumok mellett kell-e Xiaomi?
-
Bl.Gyo.
őstag
kb. fél-1 hónapja elért engem is a GPS végzet. Sz@r! Olvasgattam a fórumot, nagyon sok embernél előjött, és pontosan ugyan azok mint nálam. azt szűrtem le ez inkább hardveres gond, úgyhogy megse próbálkozok másik rom-al. a lehető legrosszabb pillanatban hagyott cserben, na ott elgurult nálam a gyógyszer!
Vagy esetleg született valami megoldás azóta?Most egy Samsung J5 2017-et használok
, és vicces volt hogy a 2GB ram ellenére se zárja be az előzőleg használt alkalmazást, amit a note 7, 4GB-nál már rég. note 7-nél olvasgattam kommenteket facebook-on, majd átváltottam messengerre beszélgettem kicsit, majd vissza fb-ra és az egész appot ujra töltötte, elveszve minden
. J5, a 2GB-al nem csinálta
, vicces. ezt csak mellékesen jegyeztem meg. -
Fall-N
veterán
válasz
sorzol2014
üzenetére
Sajnos ha az akku tönkremegy, akkor új telefon marad. Lehetetlen normálisat találni. Xiaomi is folyton új modellet ad ki, így a régi alkatrészek megszűnnek.
-
Bl.Gyo.
őstag
régebben volt, hogy kerestem egyik telefonomhoz akkut, de utána néztem melyikkel nem vernek át. képekben/videókban láttam hogy rá volt írva hogy 4000mAh, levették a borítást, alatta meg szimplán 2600mAh volt nyomtatva gyárilag. azt nem tudom eredeti akku volt e vagy nem, de ez bennem maradt hogy csak átcímkézték.
lehet az eredeti akkut is hamisítják, kívülről ugyan az mint az eredeti de teljesen más belül. kínaiaktól bármi kitelik főleg ilyen, és ugye ezeket ott gyárják.
esetleg ha alin, vagy banggood-on vagy hasonló oldalon nézelődik az ember akku után, érdemes a fényképest hozzászólásokat/értékeléseket is átnézni mert azt hiszem ott akadtam rá a turpisságra. -
sorzol2014
csendes tag
Én xiaomi szervízekkel beszéltem telefonon előtte. Volt ahol azt mondták, csak olyan akksi van ami ezt tudja, egy napot megy. Aztán bevittem egy másikba a jókai téren, ott állítolag belepróbáltak többet és mindegyiknél 40% kapacitást ír az accu battery. Viszem tovább, hátha lesz megoldás, mert azért ez elég kínos...
-
aelod
veterán
válasz
fluttershy
üzenetére
Ja én lesz*rom. Fixshop. Írtam is nekik, hogy amit árulnak akkut qrvára nem annyit tud mint amennyi oda van írva de nem küldöm vissza és várok egy hónapot rá, hogy kiértékeljék a panaszt...lenyeltem az árát. Így jártam.
-
aelod
veterán
válasz
sorzol2014
üzenetére
Hát olvass vissza. Én is így jártam, rendeltem akkut, szervíz belerakta és ott vagyok, hogy a 3 éves gyári tovább bírta kb mint ez az utángyártott.
Nagyon nagy lutri én azt mondom. -
sorzol2014
csendes tag
Sziasztok!
Akku csere ügyben kérnék tanácsot, eddig amiket beleraktak, azok 40%-t vesznek csak fel, azaz a teló 1700mh-ás akkut lát.
Valami megoldás van erre? -
Balázs Z.
aktív tag
...vagy ha nincs meg zip, valami alternatív letöltési lehetőség nincs véletlenül?
-
Balázs Z.
aktív tag
Valamelyikőtöknek nincs meg véletlenül a legújabb PixelExperience zip file letöltve? Elkezdtem felrakni, unlock megvolt, de annyira lassan jön le, hogy 15 órát ír letöltési időnek...
-
tomy86
addikt
Azért nem feltétlenül :-) Igaz, hogy nem vagyok egy hardcore felhasználó, de a 2016 januárjában vett Redmi 2 telefonomat 4 év használat után adtam oda anyámnak, aki a mai napig használja az eredeti akkuval. Korábbi telefonomat (Sony) is 5 év használat után cseréltem és nem akku probléma miatt.

-
Mercutio_
félisten
válasz
tomboy0013
üzenetére
FR törli a belső tárhelyet is?
Ha nem, akkor lehet szimplán megtelt és le kellene menteni a képeket, videókat, és az FB/Viber/WhatsApp könyvtárakból is
-
Lacuss20
senior tag
HA ROM hiba lenne benne akkor reset után a telepitéskor kialakuló dolognak helyre kéne jönnie, de akár máshonnan leszedett gyári ROM lehet orvosolja a hibát( ha már eleve hibás van a telon ezért áll be mindig factory után is a dolog). Ahogy mások is írták hardveresen van szórása az elektronikai cikkeknek akárcsak autóknak stb. Lehet a tiedben a memória gyengébb, van benne hibás szektor vagy akár a háttér tárban stb. PC-re tudom a HD Sentinel illetve Memtest jó hogy ezeket lecsekkolja az ember, telón nem vagyok vele képbe. Nekem pl amit írtam régebben a gps szokott baromkodni totál oktalanul.
-
válasz
Bl.Gyo.
üzenetére
A Xiaomi készülékei egyre nagyobb szórást mutatnak egyetlen típuson belül is, többször váltanak beszállítót, ha egy szenzor, alkatrész nem működik megfelelően, a váltás előtti gyengébb minőségű alkatrésszel szerelt készülékekkel viszont nem foglalkoznak, azt mindenki nyelje le.
Simán lehetnek ilyen szériák a Redmi Note 7-nél is.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
tomboy0013
üzenetére
nekem 2-3 nap után csinálta ezt a gyári 12.5-ön hogy belassult minden rajta (4GB-os), ujraindítás után jó volt aztán megint és így tovább, FR után is. most a 12.5.7 kínai xiaomi.eu-s rom van rajta és tökéletes, gyors.
Én arra gondolok hogy nem minden note 7 100% azonos hardverileg, és valamelyiken rosszul működik a gyári rom (mint nálam, másnál nem volt ilyen). egy custom rom feltétele megoldá szerintem, de olvastam ehez nem értesz. mindenesetre ha nem veted bele magad ebbe akkor se dobd ki, mert más még tudna vele mit kezdeni, add el így persze a hibáját feltüntetve. -
Fall-N
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Akkor ott valami hardveres gond van. FR után csak gyári dolgokkal eléggé gyors most is. De ha fel van telepítve sok dolog, akkor sem lassul be annyira.
-
Fall-N
veterán
válasz
tomboy0013
üzenetére
Nekem nem lassult be, pedig napi szinten használom rengeteg alkalmazással. Csinálj egy FR-t.
-
rebla
aktív tag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Nálam is rendben fut, 4 GB RAM ,nem is értem... Lehet valami hardveres gond?
-
maczera
aktív tag
válasz
tomboy0013
üzenetére
4 GB RAM mellett nem lehet a MIUI rendszert hibáztatni, mert nálam rendben fut.
-
tomboy0013
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
ROM-olas nekem kínai. Mindegy úgyis váltani akartam én is Oneplus-ra, így az asszony lesz az első.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
tomboy0013
üzenetére
Ez rajtad áll, gyári rom esetén én már amúgy sem számitanék már frissítésre, max biztonsági jellegű-re, de ahogy a dolgok jelenlegi állasa van a Miui-nál szerintem az is 1 lesz majd.
-
tomboy0013
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nyilván nem az fut, de azon is a legfrissebb elérhető szoftver van. Így nem várnám hogy egy rakat kaki lesz ennél. Szóval akkor kuka a telefon az a lényeg.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
tomboy0013
üzenetére
Azon az 5 éves telefonon is Android 10 és Miui 12.5 fut?
Elég nagy eséllyel itt inkább a Miui 12.5 ami már sok a telefonnak, vagy inkább nem ilyen jellegű hardverre van optimalizálva.
Nekem a 3gb-os változat van, na azzal meg pl katasztrófa a ram kezelés.
Amióta váltottam A11 alapú pixel experinece rom-ra, valamennyit javult a helyzet. -
tomboy0013
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Igen. Nem csodát várok, csak azért ne diavetites legyen már egy beállítások menü is mikor az 5 éves telonal meg nem ilyen. Egy alsó kategóriás Samsung is jobb ettől...
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
tomboy0013
üzenetére
4gb-os változat van?
Max valami custom rom segíthet, nyilván csodát nem szabad már várni. -
tomboy0013
veterán
Sziasztok,
Feleségemnek van egy Note 7-je. Durván be van lassulva már egy ideje. Kb a 12.5 óta a használhatatlanság szintjét súrolja(előtte se volt az a nagy sebesség bajnok). Darabos a rendszer működése mindenhol. A böngésző használhatatlan, folyton megmerevedik az éppen használt oldal. FR után sem jobb. Lehet ezzel valamit kezdeni vagy kuka? Nem gondolnám, hogy ilyen szinten be kellene lassulnia 2,5 év használat után ezzel a harverral, annak függvényében meg pláne vicces, hogy anyám Note 4-e plusz anyós Note 5-öse mérföldekkel fluidabban működik.
-
varaki
csendes tag
válasz
Archttila
üzenetére
Ehh, délelőtt próbáltam magát a magisk appot hide-olni, csak nem jelez vissza semmit, hogy csinálna valamit, ezért menet közben kiléptem akkor...
Ezért akkor lett két appom, egy fake és egy rendes magisk is. Rendet raktam és most újracsináltam, ezúttal direkt kivártam; most már befejezte és csak a fake app látszott utána.
Így már megy ez a szutykos OTP app is, köszi
.Furmányos kis trógerek ezek, eddig nem kellett élnem sose a Hide Magisk feature-rel
-
varaki
csendes tag
válasz
Archttila
üzenetére
Hmm, köszi. Nekem se a Redmi Note 7 (latest Arrow OS 11), se a Redmi 4X (crdroid 8 android 12) nem akarja megenni. Az újonnan bevezetett OTP Bank appot vagy a régi OTP Smart Bankot használod még (ezt nem mondtam egyértelműen, én az új appot próbálnám használni
)
Egyébként ezt force-olt bedurcizást sosem értettem, miért nem elég az, hogy "oké, tudom, hogy rootolt a telefonom, együtt élek a veszélyeivel" oszt kész... -
varaki
csendes tag
Magiskkal rootolt telefonon nincs hatása a Magisk Hide funkciónak az új OTP Bank appra.
Másnál is így van? (az előző verzió még működött)
Magiskon belül a SafetyNet teszt még mindig passzos. -
aelod
veterán
Valaki találkozott az alábbi felugró piros toast értesítéssel?
Hiba3: 3, java.lang.Throwable: Google Play In-app Billing API version is less than 3
ez mi lehet? Rákerestem és a leírások alapján régi play store verzió a lúdas. Play áruház verziója nekem 28.8.17-21 420363821. Nem tudom ez mikori vagy, hogy friss e. Gyári MIUI global 12.5.1-en vagyok.
-
Bl.Gyo.
őstag
hali. banki appok mit szólnak a PE-hez?
-
vargalex
félisten
Tegnap jött frissítés PE-re, éppen most töltöm.
Changelog:- January security patch- Added support for unlimited backup on Google Photos (with original quality)- Translations imported- Lot of bug fixes -
rebla
aktív tag
Srácok nektek a Viber felébred ha üzenet jön, amikor nem fut? Már régóta problémám ez és csak lakattal, és auto indulással tudom csak orvosolni. (MIUI 12.5.1 Global) Mert e nélkül a tisztító kilövi. Aztán nincs üzi

Párom samuján, simán feléled magától pár perc késéssel amikor üzenetet küldök rá és megkapja amit küldtem. Nekem csak akkor jön üzenet ha elindítom a vibert... (amikor nincs lakat, és auto indítás) Köszi! -
Archttila
veterán
válasz
zsola32
üzenetére
En meg igy, hogy gyakorlatilag barhova viszed (mindegy honnan veszed) lutri az uj akksi
nos... ugy vagyok vele, hogy birja ameddig birja uj akkumulatort biztosan nem veszek bele maximum olcson, aztan nekiadom a gyerkocnek, esetleg ilyen romolgatos, tesztelos keszuleknek fogom majd hasznalni. -
zsola32
őstag
válasz
Archttila
üzenetére
nálam mostanában nem mindig indul el a töltés.
ilyenkor eddig egy újraindítás segített.
igazából sohasem volt csúcskategóriás készülékem, nekem a note7 az egyik kedvencem lett ebben bő két évben.
ha tönkre megy, bizti a márkán belül maradok.
(mostanában kap szegény rendesen, Pokemon go-zok vele, a program azért becsületesen terheli)
-
aelod
veterán
Használom ezt még amíg ki nem rohad ez a fene akku belőle.

Maradnék házon belül igen. Talán a redmi note 11 széria hoz valamit majd. -
aelod
veterán
válasz
Fall-N
üzenetére
Ez egy hivatalos szerviz, nem gondolom, hogy beszereléskor kéne bármit is csinálni az akkuval ami hajlítást eredményez ha felragasztózod és a helyére teszed. Kivételkor más mert akkor feszegeted stb.
Szinte biztos, hogy valami gagyi sz*r akksi került bele. Nyilván a webshop is Kínából rendel ott meg lutri, hogy mi jön.
Még egy kört nem futok vele mert kell napi szinten és egy napot sem tudok kihagyni amíg ott lenne. A másik meg, hogy ott sem biztos, hogy gyári lesz az akku lásd a beszerzés részét.Ez van sajnos.
-
vargalex
félisten
válasz
Fall-N
üzenetére
Ahogy írtam, én ugyan így jártam kétszer is "megbízható" helyről vásárolt akkuval. Egyik egy Redmi Note 5-be, a másik egy Mi A2-be. Mindkét akkun rajta volt szépen a Mi logó is, papíron ugyan az volt a kapacitása, mint a gyárinak. Viszont 0-100%-ra a Mi A2-es akku, aminek ugye 3000 mAh-nak kellene lennie, nem vett fel csak 1700-1800 mAh-t. És az ettől elvárható üzemidőt hozza. A Note 5-nél is hasonlóak voltak az arányok.
-
Fall-N
veterán
-
Archttila
veterán
De amugy miert nem vitted vissza? Mi az hogy fizetek valamiert hogy utana jobb legyen, erre keszhez kapok egy az elozonel is sz@rabbat? Nem vagyok az az asztalcsapkodos tipus de ez azert egy laza tizesbe beleszaladt ami azert csak nem 100 ft de ami ennel is rosszabb, hogy egy napi szinten hasznalt eszkozrol van szo, nem valami ipod-rol vagy tudom is en.
-
aelod
veterán
És annak mit javasolt aki befürdött vele?
Szeretném még használni egy darabig a telefont... -
fluttershy
tag
Aksi cserében az a lutri hogy teljesen mindegy hogy honnan veszi az ember az akkumulátort (úgyis mind kínából jön és mind utángyártott), legtöbb esetben semmit nem lehet tudni az előéletéről. Mikor gyártották, hol gyártották, mennyit szállították, hol, milyen raktárakban, milyen körülmények között tárolták. Aksinak nem tesz jót sem a meleg sem a túl hideg, nem szereti ha elejtik, megnyomják stb. Beszereléskor is sérülhet de mint fentebb is írták akkor a legkisebb az esélye mert a szerelést általában már valami szaki csinálja aki vigyáz rá, nem úgy mint logisztika közben.
Én eddig aksiból mindig jót fogtam ki de ez csak szerencse. Láttam nagyon rossz állapotú frissen beszerelt aksikat megbízható magyar kereskedőtől ahonnan én pl jót rendeltem.Szerintem az aksi cserét még mindig megéri csinálni akkor is ha befürödhet vele az ember. 4-5e forint egy aksiért ha a telefon még jó állapotban van, teljesen megéri. Mondjuk én szerelésért soha nem fizettem mert mindig magamnak csinálom
csak ragasztott hátlappal rendelkező telefont még nem szereltem soha, de a redmi note 7-el ennek is el fog jönni majd az ideje.
#14505 aelod
Ha szemmel láthatóan meg van hajolva az aksi akkor azt az aksit már életveszélyes tölteni, használni. Vissza ne rakd a telefonba. -
rebla
aktív tag
Értem.... Sajnálom, akkor biztosan nem cserélek akksit ha kell...
-
aelod
veterán
Megcsináltam. Fr-t is javasoltak de én nem gondolom, hogy szoftveres gond lenne. Egy hét alatt nem változott semmi rendszer szinten.
22%-ról 100%-ra accu battery app szerint 1549mAh-t rakott bele. Az édeskevés...
Így jártam akkor most. A gyárit már nem rakatom vissza bele még egy 5 ropiért, amúgy is viseltes itt ott mintha meg lenne hajolva. -
rebla
aktív tag
meg ezt is írja:
How to calibrate the battery on Android smartphones?
Discharge your phone fully until it turns itself off.
Turn it on again and let it turn itself off.
Plug your phone into a charger and, without turning it on, let it charge until the on-screen or LED indicator says 100 percent.
Unplug your charger.
Turn your phone on.Hogyan kell kalibrálni az akkumulátort Android okostelefonokon? Merítse le teljesen a telefont, amíg ki nem kapcsol. Kapcsolja be újra, és hagyja, hogy magától kikapcsoljon. Csatlakoztassa a telefont a töltőhöz, és bekapcsolás nélkül hagyja tölteni, amíg a képernyőn vagy a LED-es jelzőfény 100 százalékot nem mutat. Húzza ki a töltőt. Kapcsolja be a telefont.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Elérhető az új színvariáció a Redmi Note 7-ből
- Hír Új színben lesz elérhető a Redmi Note 7
- Hír Nagyon fogy a Redmi Note 7
- Hír 10 milliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Űrsétán a Redmi Note 7
- Hír Négymilliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Százezer Redmi Note 7 már elkelt, de milliós a cél
- Hír Tulajdonképpen vízálló a Redmi Note 7
- Hír A Note 7-tel mutatkozott be a Redmi márkanév
- Hír Benchmark-teszten járt a Redmi Note 7
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Mobilhasználat külföldön
- LEGO klub
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- World of Tanks - MMO
- OLED TV topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Exkluzív órák
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, és vicces volt hogy a 2GB ram ellenére se zárja be az előzőleg használt alkalmazást, amit a note 7, 4GB-nál már rég. note 7-nél olvasgattam kommenteket facebook-on, majd átváltottam messengerre beszélgettem kicsit, majd vissza fb-ra és az egész appot ujra töltötte, elveszve minden
. J5, a 2GB-al nem csinálta
, vicces. ezt csak mellékesen jegyeztem meg.

Most jó. És mindig megy a takarítósdi, de ezt valamiért nem puccantotta ki...

Másnál is így van? (az előző verzió még működött)