Új hozzászólás Aktív témák
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
KaiotEch #4312 üzenetére
Próba képpen használd a gyári tárcsázót avval hogy működik. Lehet bug-os a truephone, és hívás beérkezésénél nem aktív a közelség érzékelő és a kijelző ugye fel éled, ekkor össze vissza nyomkodja. Gondolom a tárcsázótól is függ a közelség érzékelő mikor hogy működjön. Próbáld gyárival először...
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
KaiotEch #2749 üzenetére
Értem, mindenki ahogy akarja, csak a fórumtárs messengert használ arra kért segítséget, és nem hogy milyen üzenetküldőt használjon.
Amúgy a telegram orosz fejlesztés, abban sem nagyon bíznék, nagy hekkerek 🫣😅, de személy szerint lexarom mit használok, a lényeg felhasználó barát legyen, sose volt semmi bajom ebből a hozzáállásból, béke van a fejemben. Kivéve pont a telegram ami gyanús, vadidegenek találnak meg, angolul, kriptót ajánlva, meg kamu profilok netes munkát ajánlva meg fele tudja mi minden. Na ezek hogy kerültek a telegramomba, számom rejtve, meg bármi adat rólam még csoportokban sem vagyok semmi. Hogy találtak ezek meg? 🤔
De ne legyen vita tárgya, mindenki azt hásznál amit akar. 🤝 -
oba
addikt
válasz
KaiotEch #2661 üzenetére
Mobilokon ez nehéz dolog, főleg ebben az árkategóriában. Prémium szegmensben sem minden gyártó tudja ezt, és jellemzően a kínai gyártóknál van hosszú zárérték auto módban. Pro módban próbálj állítani a zárértéken (shutter speed). Minél rövidebb ideig van nyitva a zár annál kevesebb esélye van bemozdulni a témának, de cserébe annál kevesebb fény is jut a szenzorhoz, tehát sötétebb lesz a kép. Próbálkozni kell, de csodát ne várj. A fizika az fizika.
-
oba
addikt
válasz
KaiotEch #2647 üzenetére
Nekem nincs vele semmi problémám. 4,7 csillagon áll az átlag. Az 1 csillagosoknak általában nem érkezett meg vagy sérült volt a csomag. Nekem 19 nap alatt jött meg és szerintem teljesen korrekt. Az egyik 1 csillagos azt írja, hogy vékony és nem védi meg a kijelzőt úgy mint az üveg 😅 Hülyék mindig is lesznek... Én ajánlom annak aki nem üveget akar.
-
ginola
addikt
válasz
KaiotEch #2521 üzenetére
Hivatalos kereskedői árakat írtam. Az, hogy te honnan vetted azt nem tudom, de biztos nem hivatalos gyári magyar garanciával.
A fotós képességeit pedig számos összehasonlító oldal tartalmazza, kivétel nélkül mindegyik tesztben jobb a Realme. Részemről ez a vita lezárva, nem szeretem, ha valótlan dolgokat állítanak.
Ha ennyire bejött a Xiaomi, akkor azt kell venni. -
eisento
addikt
-
ginola
addikt
válasz
KaiotEch #2518 üzenetére
A fentieket kétlem. Miért állítasz valótlan dolgokat?
170 e Ft volt a Xiaomi 2018-ban, a Realme most 100 e ... Melyik az olcsóbb?
Csúcsprocis telefont mi értelme összehasonlítani egy középkategóriással?
A forint is romlott 4 év alatt, de még így is zongorázható a két telefon között a különbség mindenben a Realme javára, kamerában is. Ld. gsmarena.
Mi Mix2S-sel írva az üzenet. -
oba
addikt
-
spiritex
veterán
válasz
KaiotEch #2413 üzenetére
Igen, nekem is éppen ez jutott eszembe, mert nekem - veled ellentétben - épp hogy ez a legkedveltebb telóm, ami valaha volt. Mondhatni semmi gondom vele, amire használom mindent gyorsan és könnyedén meg tudok vele csinálni. Jó a kijelzője, jó a beszédhangja, gyors, rengeteg a tárhely, egész jó fotókat készít, és hát fél óra alatt 100-on van...
-
spiritex
veterán
válasz
KaiotEch #2405 üzenetére
Ha rákeresek valakire, és be van írva hozzá 3-5 szám, akkor annyiszor listázza ki, míg csak 1x kéne és majd azon belül kiválasztom melyiket akarom hívni.
Nekem ez a funkció éppen tetszik, mert megspórol nekem egy kattintást, nem kell külön belépnem az illetőbe, hanem mindjárt ki tudom választani, melyik számát szeretném hívni.
-
oba
addikt
válasz
KaiotEch #2392 üzenetére
A nem romolhatóság még nem tesz rosszá egy készüléket, emiatt nem lehet jogosan felháborodva lenni mivel ez nem a gyártó "felelőssége". Ha ennyire fontos a romolgatás meg az XDA support akkor a Realme valóban nem a legjobb választás. Az általad írt hibák pedig nem általános jellegűek. Ha komplett reset után és backup nélkül is ilyesmiket csinál nálad akkor ott valami tényleg nincs rendben. A háttérszines dolog kikapcsolható, ahogy írták. Ez, hogy "kutyaszar" a tárcsázó meg az sms tényleg erősen szubjektív dolog. Egyrészt, működik mindkettő szépen. Másrészt ott a play áruház, van 8 millió app mindkettőre, válaszd ki amelyik tetszik. De ha ennyire "kutyaszar" ez a telefon akkor ennyi savazás után már tényleg célszerű lenne eladnod. Nem tudom pontosan, hogy mióta, de már jó pár hete "fenyegetőzöl" ezzel, hogy eladod. Miért kínzod magad még mindig? :)
-
peti85
senior tag
válasz
KaiotEch #2397 üzenetére
A tárcsázót én sem bírtam, jelenleg a True Phone Dialer van fent, ez elég jól testreszabható, de azért a Realme gyári -, amivel nem lehet lecserélni ezt a Google féle borzalmat
, - lenne az igazi. EMUI-ról jövök, azt a rendszer nagyon szerettem, pedig csak Oreo-ig volt frissítve (Honor 8).
Nem szeretem hogy a hangerőgombok a bekapcsolóval ellentétesen vannak. Ha ki akarom kapcsolni a kijelzőt úgy hogy átfogom a telefont, akkor 10-ből 9-szer megnyomódik a "Vol -" gomb is, ami azonnal rezgőbe teszi, ami nem kikapcsolható menüből (elvileg adb-ből igen).A szín problémádra viszont szerintem van megoldás. A Beállítások-Testreszabások-Színek alatt NE a Háttérképszín-választás legyen kiválasztva, hanem valamelyik előre definiált, vagy az Egyéni opcióban tusz magadnak színt választani.
Ha a Gboard billentyűzetet használod, akkor annak a beállításaiban a Téma menüpontban ne a Dinamikus szín legyen kiválasztva és máris nem fog igazodni a háttérhez. -
Bl.Gyo.
őstag
válasz
KaiotEch #2397 üzenetére
Furák ezek a hibák, mert nálam nem jelentkeznek. Maradnak az ikonok meg a billentyűzet színe is mindegy milyen hátteret állítok. "Zseb mód" is működik, zsebben nem tárcsáz, nem fogad hívást, vagy állítgat össze semmit. Nekem nincs bajom a készülékkel/rom-mal, pedig szerintem ugyan az a rom van neked is nekem is.
Gyári visszaállítás után is jelen vannak ezek a problémák? -
válasz
KaiotEch #2390 üzenetére
Hát asszem én megválok ettől a telótól, sehol nincs hozzá support, leírás, ha az ember bármit csinálni szeretne(pl rom váltás). Van egy 6 pontos leírás, tedd fel a recovery-t. Jó persze, hogyan is? Szerintem beállok a samsung-hoz, mert ott legalább odaböfögnek valamit az embernek. No comment a hozzáállás! Rohadtul felb@ssza az agyamat, amikor nem lehet valamit megcsinálni, mert sehol semmi leírás, persze, aki naponta ezeket nyomkodja, annak sima ügy!
-
Vertigo18
addikt
válasz
KaiotEch #2345 üzenetére
Most már semmit sem értek... A kártyacserés dolgokat már tegnap végigcsináltam. Ma a gyári beállítások visszaállítása után ugyebár megint nem tudtam telefonálni, ezért elővettem a régi telómat, átraktam a kártyát, ezt meg kikapcsolatam. Nejem feljött hozzám, beszélgettünk, kivette a SIM-kártyáját én meg bekapcsoltam a Master Editiont. Tökéletesen lehetett vele hívni. Visszatettem az én SIM-kártyámat és tökéletesen működik.
Nem értem........ -
Bl.Gyo.
őstag
válasz
KaiotEch #2315 üzenetére
Ezt a zseb módot én sem találtam meg, pedig régebben benne volt szerintem ezen a néven. Nekem nem csinál ilyet. Be is volt kapcsolva, és úgy látom kivették a funkciót. Lehet neked akkor ki volt kapcsolva és úgy tűnt el a funkció és "beragadt". Ha ilyen bosszantó és nincs rá ötlet akkor helyedben csinálnék egy factory resetet, hátha helyre teszi.
-
oba
addikt
válasz
KaiotEch #2280 üzenetére
Ez már más kérdés, igen. De mint mondtam, gyorstöltés ide vagy oda, ha hosszú távra tervez az ember akkor az akku csere elkerülhetetlen. Akármilyen sebességgel töltöd, akkor is. Bog is csinált erről mostanában videót a mobilarena youtube csatornáján, vagy külföldiek közül MKBHD is. Röviden, tömören: a gyorstöltés nem rongálja jobban az akkut. Főleg manapság, amikor már tényleg inkább a töltőfej melegszik, és amikor nem is 1 nagy hanem 2 kisebb akku van, mint ebben a mobilban is, így egy "cellát" effektíve lassabban tölt, mégis a kettő együtt kiadja a megfelelő sebességet/értéket. Lehet itt variálni a 20-80-on tartással meg usb porton keresztül töltéssel egy sima kábellel, de semmi értelme.
-
spiritex
veterán
válasz
KaiotEch #2199 üzenetére
Köszi szépen!
1. Ez azért elég vicces, hogy azt hiszik mindenki számára annyira fontosak a hírek, hogy lehetőséget sem adnak kikapcsolni annak, akinek nem.
2. én azért reménykedem, hogy találok olyan widget-et, ami 1 érintésre totál elnémítja a telót.
3. Jaj, ne is mondd, mennyit gyötrődtem, hogy vegyek-e egyáltalán új telefont, így, hogy már szinte egyikben sincs (talán a Sony Xperia 10 III-ban van még) annyira megszoktam a különböző színű értesítési LED-eket. -
Krisztianby
tag
válasz
KaiotEch #2105 üzenetére
Én nem tudom
annyit olvastam migrénre hajlamos embereknél migrént okoz. De elméletileg olyan gyorsan frissül az oled panel (on/off állapot) hogy ilyen 10% alatta fényerőnél se veszel észre semmit az ég világon. Nem tudom ebben az esetben konkrétan mi okozza a fej fájást embereknél.
-
gzoll
aktív tag
válasz
KaiotEch #2074 üzenetére
Az Android Auto szét lett kapkodva két külön appba. Ha a kocsid tudja az Android Auto-t akkor valszeg csak kábelen veszi, de nekem olyan kocsim volt ami 10 éves és csak Bluetooth volt benne, ott le kellett szednem az Android Auto for phone screen vagy micsodát, és beállítottam, hogy ha ehhez a bluetoothoz kapcsolódik akkor automatikusan induljon el, és így ment.
Szerintem az elmúlt egy két évben kijött kocsik már tudják vezeték nélkül is amúgy de nem ástam bele magam mert nem érintett -
Bl.Gyo.
őstag
válasz
KaiotEch #1930 üzenetére
Én maximalista vagyok, de sose hiányzott a volte, nem is értem miért van mindenki oda érte. Mert tisztán lehet hallani a másik szexi sercegő hangját? Ennyi? Ez annyira fontos? Sok a nyűg is vele mindenhol, nem lehet hívni, nem lehet elérni stb.
Személy szerint nekem a sima gsm-es hívás is tökéletes a kommunikációhoz, a kiváló hangminőség meg a zenehallgatásnál fontos minek az a beszéd kommunikációhoz.Bocs ha valami hülyeséget írtam, és ezen kívül más haszna is lenne a volte-nek. Esetleg ingyenes a hívás vele? Azért van mindenki beleállva? Azt nem tudom.
-
válasz
KaiotEch #1925 üzenetére
Leírtam tegnap miért (is) jó a VoLTE, ha nincs VoLTE akkor nem tudsz VoWiFi-t sem használni, erről is írtam tegnap miért jó.
Ha olyan helyen tartózkodsz ahol gyenge a térerőd a teló 2-3X jobban merül készenléti állapotban(ha 2SIM-el használod akkor ez még jobban érződik), így pl egy 12.órás idővallumot nézve nem mindegy hogy 12óra alatt merül 3% ot a telód vagy 13% ot!
Most nem kell azzal jönni hogy de 30.perc alatt 0 ról 100% ra töltjük a telót, akkor mi értelme spórolni az energiával, én nem használok soha gyors töltést mai napig 5Volt 1,5Amperes töltőt használok, tehát kényelmes 7,5Watt-al töltök.Este feldugom, reggel leveszem, éjjel fel tölt kényelmesen a 7,5Wattos töltővel, így az aksid nagyon meg hálálja és nem döglik meg 1-1,5év alatt(ott a példa rá a Mix2S már 4.éves és még gyári aksi van benne, más már 1-1,5.év után aksi cserén gondolkodott)
Szóval ha VoWiFi-n vagy akkor ez elkerülhető a telót teheted akár repülőgép üzemmódba is, és csak a wifit kapcsolod vissza utána, ugyan úgy fogsz tudni telefonálni, nem beszélve ugye arról ha rossz a térerőd akkor telefonálás alatt akadozhat a hang vagy te nem hallod a másik felet, vagy téged nem fognak hallani, VoWiFi-n meg tökéletes mindha max térerőn lennél szóval nagyon hasznos funkció!
És még hozzá jön amit rigoberto kolléga is írt, hogy a hang minőség is mérföldekkel jobb!
-
rigoberto
őstag
válasz
KaiotEch #1925 üzenetére
Sokáig én sem értettem a mizériát miatta, simán megvoltam nélküle.
Aztán az ezelőtti telómban bekapcsolt magától, és úgy beszéltem rajta.
Hatalmas minőségbeli különbség volt a sima híváshoz képest.
Olyan mint akinek rossz a hallása, és utána hallókészüléket kap.
Nekem legalábbis ilyen élmény volt, pedig nem is rossz ez az érzékszervem.
Még. -
-
-
-
-
-
válasz
KaiotEch #1449 üzenetére
Erről a bloatware mentesítésről tudnál pár szót írni?
Az alapok megvannak, a Facebook és Netflix appot tiltottam, meg pár Google alkalmazást.
Találtam egy Realme specifikus listát is [link], meg egy kimondottan GT Masterhez valót is [link] (első hsz csatolmány).
De még a kevesebb is soknak tűnik néhol...#1091 Rhino666: adb shell pm uninstall --user 0 com.google.android.googlequicksearchbox
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
KaiotEch #1599 üzenetére
igen, be lehet állítani automatikusra a ki-be kapcsolást.
#1600Atti777
2 hónapja én 92-éert vettem a fehér 6/128-at.2 hete voltam a KöKi-be kispesten, ott asszem az euronics-ban (nem emlékszem pontosan), akcióban volt a realme GT Neo 2, 93-ért. kicsit rosszul esett hogy ennyiért vettem a gt master-t is, de szeretem ezt a telót is ezért nem érvágás csak ha még teló vásárlás előtt ott járok azt vettem volna.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
KaiotEch #1590 üzenetére
android jellegzetesség.
ez most 1x volt így vagy minden nap mostanában? nekem is volt 1x 2x, de nem foglalkoztam vele és helyre jött magától, várj vele.de bármi lehet;
egy app: hosszan nyomsz egy appra ami nem kell hogy fusson a háttérben > alkalmazás információ > akkumulátorhasználat > és kikapcsolsz itt mindent.
és... beállítások > akkumulátor > speciális beállítások > alkalmazás gyorsfagyaztása > és bekapcsolod mindennél ami nem kell hogy a háttérben fusson.egyébként az aktív mobil net is gyorsabban fogyassza a wifi-nél, lehet ez a baj.
én bele tettem nemrég egy Yettel adat sim-et, este 30%nál aludtam, reggel arra keltem hogy rezeg a telefon hosszan... kikapcsolt mert lemerült. tehát ezért 30%ot merült egy éjszaka alatt magába. -
oba
addikt
válasz
KaiotEch #1590 üzenetére
Keress rá a hozzászólásaimra ahol az értesítések késése miatt írom le a "trükkökket". Azokban a menüpontokban érdemes szétnézni, mert attól, hogy a multitasknál kilövöd az adott appot még nem garancia arra, hogy a háttérben ne induljon el újra és tevékenykedjen. Én arról írtam, hogy az értesítés miatt hogyan kell megakadályozni, hogy aludni menjen az app és hogy magától induljon/háttérben működjön. Neked az ellenkezője kell. Minden nem fontos appot altass el, akkuoptimalizálj... stb. És persze ne használj ilyen battery doctor, ram cleaner, antivirus és egyéb "hasznos" alkalmazásokat.
-
mpierre
veterán
válasz
KaiotEch #1569 üzenetére
A korai okos telefonok is cserélhető aksisak voltak. Mégsem voltak ~2-3 évnél tovább használva... (Ellenben volt egy rakat utángyártott aksi, ami 3-5 éven belül szintén ment a kukába. A raktárból...) Akkor lenne értelme, ha teló hardvere nem adná meg magát 3-4 éven belül. Persze tisztelet a kivételnek, pl a Xiaomi mi4s-nek, vagy pl a ZTE Blade-nek. Ok, van még a fiókban egy nokia 1610 is. Na az 24 óra töltés után megy még kb 8 órát. És akkor a technológiai fejlődést, meg a bővülő ficsőrlistát nem is vettem számításba. Amúgy az újrahasznosítást kellene tolni, mert a népesség jelentős többsége nem fog aksicserével vesződni.
A Fairphone alapelve igazán tetszetős. Csak ott az újrahasznosítás mértékét nem ismerem.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
KaiotEch #1569 üzenetére
én is hallottam ezt, és örülök neki. nem tudom kinek az agyából pattant ki a beépített akku mánia (valószínű az apple, mert sok gyártó őket majmolja, de ők alapból nem 100-asok). a beépített akku megoldással sok elektronikai hulladék is termelődik mert a legtöbb ember eldobja a készüléket ilyenkor, amikor egy sima akku cserével még simán lehetne tovább használni, ameddig bírja vagy elegendő maga a készülék.
-
ata007
tag
válasz
KaiotEch #1558 üzenetére
En ebben nem hiszek, tudomanyosan se tudok megfelelo erveket hozni ezen elmelet mellett. Par szaz telefon megfordul a kezemben / ev, ceges kornyezet, biztos vagyok benne, hogy nem figyelnek semennyire sem erre. Sot! Laptopoknal se latok erre peldat, azokat pedig 4-5 evente csereljuk. Ha 20-80 kozott kellene tartani, akkor a gyarto se toltene 100-ig ... Mindegy, mindenki ugy hasznalja az eszkozeit, ahogy akarja. Csak furcsa, es egyre tobb embertol hallom, de konkret forrast megjelolni senki nem tud, akar, stb. Azerz koszi!
-
oba
addikt
válasz
KaiotEch #1553 üzenetére
Én ezt a 20-80 százalék dolgot sem tartom kritikusnak. Az akku azt nem szereti ha csontra merül és ha a kapacitásán túl megy bele a delej. Amikor 0 százaléknál kikapcsol még mindig van benne pár százalék, de pont emiatt az elektronika letiltja a dolgot és nem lehet bekapcsolni a telefont. Ugyanez 100-nál... attól hogy annyit ír ki a készülék, még nincs tele, és ott is lekorlátozza.
Egyébként pedig fogyasztás alapú társadalom, és tervezett elévülés van. Szó szerint töltési ciklus számra vannak belőve az akkuk, és utána az elektronika szépen le is korlátozza a kapacitást. Összeesküvés elméletnek tűnik, de akit érdekel a téma nézze meg a youtubeon a villanykörte összeesküvés c. dokut. A mérnökök mindent megtesznek manapság, hogy idő előtt beszarjanak a dolgaink. Az akkunál ezt a töltési ciklus figyeléssel oldják meg. Én töltöm gyorsan, 100-ig, és ennyi. Éjszakára nem hagyom csak rajta.
-
oba
addikt
válasz
KaiotEch #1550 üzenetére
MKBHD csinált nemrég egy videót a témában. Eléggé beleásta magát és kérdezősködött. Az ő konklúziója az, hogy lehet használni nyugodtan a gyorstöltőt. Én sem szarozok ezzel a lassú töltéssel meg 20-80 százalékkal... akármit csinál az ember, kb. 2-3 év és aktuális lesz az akku csere.
szerk.: akit érdekel a videó [link]
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest