Új hozzászólás Aktív témák
-
karldergroße
senior tag
válasz
dave_gahan #4822 üzenetére
"biztos jó cucc, bár én egy 4"-ért már nem dobnám el a C7-et. Radikálisabb váltást szeretnék."
nekem zsebben hordható cucc kell, a tablet műfaj számomra teljesen értelmetlen
-
karldergroße
senior tag
válasz
dave_gahan #4816 üzenetére
Régi C7-eses voltam, most próbálom eladni. Én előfizetéssel a vodánaál vettem egy Samsung 9070-est, szolíd készülék, 4-es képernyő, jó felbontás, és hozzá lehet szokni az Androidhoz, bár vannak hülyeségei kétségkívül. Szerettem a C7-et, a symbiannal sem voltak nagyobb problémáim, de tényleg lassú volt már és böngészéshez, e-mailhez, kapcsolattartáshoz elég körülményes. A fényképező csak 5MP-s, viszont ott van a fókusz, ahova böksz, szebb képeket csinál, mint a C7. Jobb a gyári zenelejátszója is. Sajnálom, hogy 14 év után elhagytam a Nokiát és az S-es rendszereket, de ők akarták ezt így...
-
kyru74
aktív tag
válasz
Szia!
Én is pont ebben a cipőben járok már nekem is elmúlt a C7-em kettő éves és igen gondolkodok egy cserébe, a telóval semmi bajom a mai napig de ahogy te is írtad (3,5" lassan alulmúlja az igényeimet.)Lassunak tűnik nekem is a nettezés és egy idő után már fárasztó a 3,5" kijelző a szememnek.De még mindig nem sikerült döntenem vagy nem találtam meg az igazitami megfelelne ár érték arányban az igényeimnek.Megfordult a fejembe hogy kínai webshop-ból rendelek mert elég elfogadhatóak az árak de egy kicsit tartok tőle mert még nem rendeltem kínából de itt a fórumon hogy olvasgatóm már elég sokan bevállalták [link] és meg vannak elégedve a készülékkel.Vagy Szolgáltatótól szeretnék venni de ami tetszik igen húzós az áruk és megint írjak alá kettő évet Telenorós(Pannon) vagyok már vagy 15 éve de nem nagyon osztogatják a kedvezményeket hogy megérje bevállalni (anno én még 12500Ft-ért vettem a C7-t). Mert ahogy nézegetem be lehet már független készülékeket is azon az áron szerezni gsm boltokból mint a szolgáltatótól és nem kell alá írni megint kettő évet.Úgyhogy még várok vele és keresem az igazit ami elfogadható áron van.
-
old rocker
veterán
válasz
Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat, nagyon korrekt és a leírtak alapján egyet is értek veled. Én a C7 mellett még egy 700-al rendelkezem, hát, ami bizonyos vonatkozásban az előnye - kicsi, könnyen elfér stb. - az a hátránya, mert azon néha majd kifolyik a szemem. Mindamellett gyorsabb, és valamivel nagyobb tudású, mint a c7. De én lassan arra a konklúzióra kezdek jutni ha egyszer nagyon megszalad, veszek ezek mellé egy tabletet. Az én romló szememnek az való... (vagy a lornyon...)(OFF)(/OFF)
-
kp78
addikt
válasz
dave_gahan #4673 üzenetére
Én egyetlen szavammal sem a C7-hez hasonlítottam az Iphone5-öt, balgaság is lenne megtenni.
Első pillanatban szembeötlő a különbség az iPhone javára.
Magát az iOS-t nem tudnám megszeretni, ahogy a WP7-et is egy hét után "kikukáztam".
Mi az már, hogy a tel.könyv egésze nem törölhető, csak egy teljes visszaállítással
Akkor már inkább droid, az van még mindig legközelebb az én felhasználói szokásomhoz.
Amennyire rühelltem a Samsungot (bár a galaxy mini és kategóriatársaitól most is kiráz a hideg), a 4.0-ás droid felülettel nagyon jól használható telefonokat csináltak.
SIII brutál jó, talán SIII mini is jó lesz, nekem most egy S7562 duos van, ami nem egy erőmű, de külsőre ugyanaz, mint SIII mini, és nagyon okos dolgokat tud. -
RaiDani
tag
válasz
dave_gahan #4648 üzenetére
Nem ajánlatos fórumban, saját apródat linkelni.
Lásd: FÓRUM ÉS APRÓHIRDETÉS ALAPELVEK
...amit tiltunk fórumunkban: ...a saját apróhirdetéseken kívül bárhol hirdetni (saját apróhirdetés, vagy bolt linkelése), vagy bármilyen terméket, szolgáltatást eladásra kínálni -
szp1
addikt
válasz
dave_gahan #4592 üzenetére
A böngészőn én sem vettem észre semmilyen pozitív változást....
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
dave_gahan #4591 üzenetére
Na, végül sikerült a hack.
Tudok megint mindent telepíteni, egy gond van csak. Bizonyos widgeteknél azt írja, hogy "beépített összetevő"... Mint az N8 topicból kikerestem, "csak főzött romnál tudod cserélgetni a widgeteket mert a gyárinál szoft részét képezik. mivel gyári belle van a telódon ezért a Z-n vannak a widgetek a Z meghajtó meg nem írható csak flash-nél ezért nem lehet cserélni."
Tehát pl. az eddig jól bevált, félátlátszó időjárás widgetet (verzió: 20.00) nem tudom újratelepíteni, installnál kiírja, h "nem lehet telepíteni, beépített összetevő". Ezért most kényszerből a gyári megy.
Csak azt nem értem, hogy a Belle Refresh update előtt is gyári Belle oprendszerem volt, sohasem használtam még főzött rom-ot, korábban mégis le lehetett cserélni ezeket a widgeteket.
Sőt, pl. az Üzemmódválasztó widgetet most, tehát immár Belle Refresh alatt is sikerült lecserélnem átlátszóra. Akkor az időjárás widgetet miért nem?OK, mondjuk ennél nagyobb bajom ne legyen az életben.
Összességében egyébként elégedett vagyok a Refresh-sel, bár nem olyan nagy durranás. Tetszik az új jegyzet widget, ez eddig nem volt meg. Viszont hiába írják a frissített és némileg jobb html5/flash támogatást, netezéskor a különböző oldalakon lévő beágyazott viedókat továbbra sem látja (tudja lejátszani) a gyári böngésző. Esküszöm az Opera több videót lát, pedig ugyebár Operánál egyáltalán nincs flash támogatás.
A Facebook alkalmazás továbbra is foskalács, sajna nincs tökéletes alternatíva, még az fMobi a legjobb. A Refresh fényképezős frissítései sajna csak az N8 tulajokat érintik. A zenelejátszót pedig még nem próbáltam.
Ezzel ki is merültek az újdonságok. -
dave_gahan
aktív tag
válasz
dave_gahan #4589 üzenetére
Még próbálkozom, hátha olvasok itt, v. az N8 topicban vmi megoldást...
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
dave_gahan #4589 üzenetére
Na Suite-tel rendben felment a Belle Refresh!
Viszont a hack ugyebár elveszett és sehogysem sikerül újra hackelnem. A smartnews.hu-n lévő összes lehetőséggel próbálkoztam, de semmi... -
szp1
addikt
válasz
dave_gahan #4585 üzenetére
A suite-al próbáltad?
Mert OTA nem frissít fullosan, csak a "webeszközök"-et ajánlja fel...de az OTA frissítések nálam is be szoktak halni.
A NS is fél óráig baszakodott vele.Ez ment rá :
Nokia Belle refresh, 111.040.1511 szoft.
Egyedi verzió: 111.040.1511.271.02Böngésző verzió : 8.3
-
Pierre75
senior tag
válasz
dave_gahan #4585 üzenetére
Ezért is "jobb" a T-nél, ott még semmilyen frissítést nem kínált fel.
Kipróbáltam a M. Office Mobile-t, hát gyengécske. Majd 20 percig küszködött az install, mert a micro persze a közösségi bizbaszával együtt telepítette csak. Pdf-t nem nyitott meg persze, hiába volt könyvtára. De a hab a tortán, azok közül a doc, rtf anyagok közül sem akart párat, amiket a Picsel Smart lazán kezelt.
A Smart Office-nál a zoom tragédia. Épp csak hozzáérek a szöveghez, máris belenagyít, újratördeli, aztán kereshetem, hol jártam.
Az 1.8 már tudja a full screen szöveget, cserébe sokkal lassabban olvassa be az anyagokat, mint a korábbi verziói.Viszont az Ebookreader 1.5 érezhetően javult a korábbi verzióhoz képest. Szövegtördelés, fejezetkezelés tekintetében.
-
szoki007
aktív tag
válasz
dave_gahan #4540 üzenetére
böngészés közbe lefagy néha , meg amugy sem szeretem a gyárit :S lassú ...
-
kp78
addikt
válasz
dave_gahan #4431 üzenetére
A telefonon gyárilag lévő valóban nagyon sz@r.
-
gabor_01
senior tag
válasz
dave_gahan #4344 üzenetére
Az újraindulásra van egy tippem.
Az aksi érintkezői látszólag makulátlanok, mégis egy kis "összefeszítés" után nekem megszűnt az újraindulási móka. -
Tyren
aktív tag
válasz
dave_gahan #4344 üzenetére
Gmaillel egész jól működik. Esetleg megpróbálhatod, hogy átirányítod a freemailed egy gmail-es címre és azt szinkronizálod a telóval.
Nem gondoltam, hogy valaki, aki PH!-t olvas még freemailt használ manapság. (nem ítélkezés, csak meglepődés) -
PietPunto
tag
válasz
dave_gahan #4160 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!
-
Grafy12
aktív tag
válasz
dave_gahan #4141 üzenetére
Sajna valóban a WIFI volt a bűnös, mióta kikapcsoltam alig fogyaszt...de ezt a progit kipróbálom
-
old rocker
veterán
válasz
dave_gahan #4046 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ, neked külön az összefoglalást. Most már csak az izgat, hogy a programjaim közül melyik nem kompatibilis a bellével. Amúgy nekem ez a felülről lehúzható settingBar tökéletesen bejött az annával, nem szeretném másra cserélni: fényerő szabályozás. off-line, némítás, bluetooth, wlan varázsló,zenelejátszó vezérlés, óra, %-os akksi töltöttség kijelző öt kedvenc alkalmazás cserélhető ikon - pusztán csak ennyi van benne.
-
old rocker
veterán
válasz
dave_gahan #4026 üzenetére
Tképpen a bellével gyorsabb lett, kevesebbet fogyaszt, vagy mi a "belső" lényeges változás az Annához képest? Mert a három helyett hat készenléti kijelző nem hat meg különösebben...
-
szp1
addikt
válasz
dave_gahan #4018 üzenetére
Jó kis összegzés.
Egy megjegyzés : az üzemmód ( profil ) váltás továbbra is működik a ki-be kapcsoló gomb rövid megnyomásával, tehát nem feltétlenül kell a widgetet használni.spurika : a helyesírásodon tényleg lenne mit csiszolgatni ( és itt nem a félreütésekre valamint a kihagyott betűkre gondolok ).
-
Manci
tag
válasz
dave_gahan #4004 üzenetére
-
szp1
addikt
válasz
dave_gahan #3880 üzenetére
Igen, kell neki...mert a régi suite-al nem akart frissíteni. ( Vissza is raktam az AccuW-s widgetet..). Most már működik rendesen.
Kitettem a saját helyzet widgetet is, egész pofás.spurika: kell neki egy újraindítás. Ha nem írsz be megadott települést, akkor először elindítja a GPS-t és csak utána tölti be az időjárást - ezzel elég sokáig elvacakol.
-
kyru74
aktív tag
válasz
dave_gahan #3870 üzenetére
Szia!
Ami egész jó a Nokia Maps Suite 2.0 itt az időjárást már fektette módban is lehet használni és más várost is be lehet állítani pluszban hozzá.[link] -
kop8
őstag
válasz
dave_gahan #3824 üzenetére
Mi ez a Carla, a belle utodja?
Én még a bellét sem rakatm fel, mert elégedett vagyok az annával is
Elég jó az aku is a telóban, 2nap után 65%-on van még!
Igaz nem nyomkodom egész nap mint az őrült...Ez a nokia 808 brutál jó lessz és főleg azért mert symbianos, ez lessz a következő telóm!!
-
attisx
addikt
válasz
dave_gahan #3823 üzenetére
"Már csak az (itthoni) ár a kérdés, de tartok tőle, h a szokásos magyar árképzés miatt nem lesz best buy..."
Na az horror lesz. A hírek szerint 450 euro a nettó nagyker. ár, erre rámegy a kisker. árrés, az áfa, meg kezdetben az újdonság varázsa faktor...
-
attisx
addikt
válasz
dave_gahan #3670 üzenetére
Mentségemre szóljon, hogy rég láttam már magyar nyelvű Nokia menüt. Úgyhogy csak műfordítottam, al'a hasra ütés...
-
attisx
addikt
válasz
dave_gahan #3636 üzenetére
Oda másolod, ahova jól esik. Utána kikereset a Beállítások/ Testreszabás/ Hívókép opciót, itt kiválasztod a "Felhasználó által meghatározott" lehetőséget és hozzáadod a képet.
-
spurika
senior tag
válasz
dave_gahan #3420 üzenetére
Nem is veled kapcsolatban írtam,isten ments.
-
Tyren
aktív tag
válasz
dave_gahan #3420 üzenetére
Hát lehet, hogy nekem csak szerencsém volt, de én megúzstam mindenféle reset nélkül. Megláttam, hogy jön a frissítés, rádugtam a telót, nyomtam egy bizt mentést, aztán kattintottam a frissítésre és kész. Eltartott egy darabig, de megcsinálta. És a programjaim 80%-a megmaradt, talán ha 3-4-et kellett újra felrakni. Leginkább olyanokat, amik mélyebben be vannak ágyazva a rendszerbe.
Mondjuk ha a kollegák szerint a HR segít, akkor lehet, hogy érdemes megcsinálni, mert amúgy is rá kell szánni az időt és az már nem sok többlet. -
spurika
senior tag
válasz
dave_gahan #3410 üzenetére
Semmiképpen nem ajánlott ugyanazon a gépen meg csinálni a 2 telót.Mentsd az egyik készülék adatait elösszőr,csináld meg a frissítést az ovi suiton keresztül ezután pedig a másikat úgy hogy törlöd a programot illetve a mentési mappát is a dokumetumokból ha nem szedné le véletlen.Ezután újra telepíted a suitot és kezded előrről,én ezt ajánlanám.A készüléken lévő névjegyzéket a telefonkönyvben lévő ovi syncronizálással is csináljátok meg ha be vagytok regisztrálva.Az még egy dupla biztonságot jelent.
-
spurika
senior tag
válasz
dave_gahan #3407 üzenetére
Upsz dupla lett
-
spurika
senior tag
válasz
dave_gahan #3407 üzenetére
Fel kell hívni a Nokia vonalt.Úgy tudom hogy ők tudnak generálni key-t a kifizetett alkalmazásokért.Elég sok program jegyzi a készülék imei számát és autómatikusan vissza lehet rakni.Mondjuk elég vegyes felvágott a tapasztalat ez ügyben.
A párod készülékére már egyből a Belle fog kerülni átugordva az Annuskát. -
spurika
senior tag
válasz
dave_gahan #3404 üzenetére
Minden féleképpen a nagy részét újra kell raknod.Hiába hagyod meg őket.Nagy a valószínűsége hogy a felhúzás után nem fognak megfelelően működni.Tegnap csináltam 1 E7 est,aminek a gazdája rajta hagyta a régi alkalmazásokat.Olyan problémák jelentek meg rajta mint a flipp nem megfelelő működése,valamint alkalmazások rossz visszapofázó indítási kényszerítései.Ajánlott mindenképpen HR.Arról nem is beszélve hogy nagyon sok helyen le írják hogy csak szűz Annára telepítsd a Belle-t.2 órát játszottam a készülékkel mire megfelelő állapotba hoztam.
-
karldergroße
senior tag
válasz
dave_gahan #2924 üzenetére
Kár erről beszélni, amikor még Belle is csak fényévnyi távolságban van. És úgy tudom, hogy a C és D változat C7-re nem lesz, csak az új 700, 701 és 603-as modellekre.
-
oceanearth
őstag
válasz
dave_gahan #2915 üzenetére
napi 2-3 óra telefonálás kb. 10-15 sms, non-stop bluetooth, max. fényerő, nokia sleeping screen, gmailt sokszor futni hagyom a böngészőben háttérben
igazi akku killer vagyok
-
Tyren
aktív tag
válasz
dave_gahan #2908 üzenetére
A maps-os dologba azért nem futottál bele, mert csak rövid ideig volt elérhető a frissítés, hamar rájöttek, hogy rengeteg embernek szétbarmolja a rendszerét és leszedték a szerverről amíg rá nem jönnek a hiba okára. Én peches voltam. Amúgy nekem is Telenor-os.
Amúgy amióta Mobile Documents-et használok 5 percenkénti mail frissítéssel, azóta jó ha másfél napot elmegy, de inkább minden este töltöm...
-
oceanearth
őstag
válasz
dave_gahan #2908 üzenetére
A 3 nap az szép teljesítmény, én nekem van, hogy délutánra lemerül
-
Damage401
senior tag
válasz
dave_gahan #2837 üzenetére
Én tudom barátom
Linkre RÁREAGÁLTAM by Monikashow
Reméljük hamar itt lesz a belle -
szp1
addikt
válasz
dave_gahan #2804 üzenetére
Mindegy, én kivárom. Még van 1 év hűségem rá ( telenor szintén ) ugyanilyet nem veszek, ájfont nem érem fel pénzzel ( előfizut váltani nem akarok és nem is lenne okosság, így csak a független jöhetne szóba ), android meg van itthon kettő is - hát nem vagyok hanyatt esve tőle. Esetleg majd jövőre WP ( 8 ?)...
sunone: ez a tulajdonsága más topikokban méltatlanul keveset van dicsérve, pedig megér egy-két jó szót. Tényleg derék a video funkciója. Még a tesztelők sem nagyon foglalkoznak vele, bár nem mellékes feature.
-
Damage401
senior tag
válasz
dave_gahan #2808 üzenetére
Az a baj az N8 ra rátett bellével, hogy nem teljes! Hiszen nincs hozzá írt Driver hogy szépen fusson
-
Kobak77
aktív tag
válasz
dave_gahan #2798 üzenetére
Nálam csak a kártyafüggetlen, gyári garis teló jöhet számításba, így meg már nem olyan jelentős az árkülönbség (legalábbis %-ban nem). A C7 mellett szól egyértelműen az AMOLED kijelző (legalábbis nekem), ellene a kisebb RAM és gyengébb proci. Eddig úgy voltam vele, hogy a mérleg nyelve, ha picit is, de a C7 felé fordult. Ami kicsit elbizonytalanított, az a nemrég felfedezett Graphics Memory sor a paraméterek között. Itt a C7 32 MB-ja áll szemben a 701 128 MB-jával. Már majdnem meggyőztem magam róla, hogy nem olyan nagy az árkülönbség, megéri az újabb cucc még AMOLED nélkül is, amikor sikerült megfognom. Nem tudom, hogy miért, lehet a matt festésnek volt más tapintása, de tényleg "műanyag"-nak érződött a C7 mellett és ez nem tetszett. No, mindegy is, van még 2-3 hetem eldönteni, aztán lépni kell. Addig is lehet megnézem még máshol is a 701-et, bár a C7-el sem foghatok mellé
.
-
old rocker
veterán
válasz
dave_gahan #2695 üzenetére
Én - a korábbi telefonjaimhoz hasonlóan - a C7-re is feltelepítettem, kiválóan üzemel rajta. Én az E-t jelöltem ki fogadásra, tehát nem a C-ből csippent le. A mellékleteket is sokkal jobban lehet vele kezelni.
Ki lehet rakni widgetként, aminek csak az a hátránya van, hogy a kijelző bootolásakor egyúttal meg is nyitja, dehát 2 mozdulat kilépni belőle.Ja, áruház frissítés: új funkció nincs ugyan benne, de ergonómiailag jobban tetszik. Szerintem baba.
-
Tyren
aktív tag
válasz
dave_gahan #2693 üzenetére
A BatteryMonitorból az 1.5-ös (vagy valami hasonló) az még egész jó volt nekem. Igazából nem tudom, hogy mennyire valós adatokat mutatott, de azért ha azt írta, hogy fél óra van hátra, akkor nem merült le negyed órán belül, de még 3 óráig sem húzta. Pontosan sose mértem.
A 2.0-ás viszont nekem sokat fagyott és ahogy észrevettem, mintha kicsit vissza is fogná a telót.Amúgy kijött az új Ovi Store és egész jól működik. Belle-s kezelőfelületet kapott és a felső ikonsáv is megvan. Ráadásul mintha gyorsabb is lenne. Nagyon remélem, hogy a Belle jól fog futni a C7-en, mert ha nem, akkor kezdhetek gyűjtögetni egy 701-re. Amúgy pont annyival szebb és jobb, hogy pont elgondolkozzak a váltáson. (szerintem az iPhone-osok nagy része is ezt érzi most a 4S kapcsán
)
Még valami: Mobile Documents nevű progi (mail kliens). Tegnap előtt raktam fel, de eddig jók a tapasztaltok, bár azért még tényleg Bétá-s. De elég gyors és nagyon könnyedén kezeli a nagy csatolmányokat is. Tényleg teljes értékű mail kliens. Azóta a gyárit nem is használom. Remélem azért majd jön már frissítés és nem fulladt be a projekt, mert azért néha megbolondul és pl eltűnik a visszalépés gomb, vagy a görgető sáv és akkor újra kell indítani a progit. Minden esetre, ha valaki egy picit is kísérletező szellemű, akkor én csak ajánlani tudom. Hetekig gondolkoztam, hogy kipróbáljam-e, nem ront-e el valamit a mailezésemben, mert arra érzékeny vagyok, de aztán annyira felhúzott a lassú gyári mailkliens, hogy kipróbáltam, bereggeltem meg minden. Ha kijön a végleges, akár még fizetnék is érte (mondjuk azért nem vagyonokat...).
-
kp78
addikt
válasz
dave_gahan #2691 üzenetére
én is ki szoktam kapcsolni,de nem csinált még ilyet.
-
Damage401
senior tag
válasz
dave_gahan #2688 üzenetére
Szia!
Ha megnyitod a böngészőt és belemész a beállítások>Általános pontjába> hozzáférési pontnál mi van bejelölve, rákérdez ha szükséges? vagy intranet wapszolgáltatások, nem besorolt. ÉN is ezzel küzdöttem és átállítottam hogy rákérdezzen és azóta jó .
Üdv-
-
old rocker
veterán
válasz
dave_gahan #2684 üzenetére
vagy amikor beütöd a PIN kódot és bebootolni kezd a kézfogó, rátapicskolsz a kijelzőre - akkor átugrik ezen az intrón.
-
jano6220
tag
válasz
És ezzel a kamera hang is elnémul
-
jano6220
tag
válasz
Üzemmódok--->testreszabás--->figyelmesztetőhangok--->ki
-
attisx
addikt
válasz
dave_gahan #2676 üzenetére
"Az lenne a kérdésem, hogy ha sd kártya behelyezés miatt kivenném az akksit, akkor ez jár némi beállításvesztéssel, vagy nem kell ilyesmitől tartani?"
Nem kellene. De próba cseresznye...
-
datolya
csendes tag
válasz
dave_gahan #2558 üzenetére
Aham értem, szóval akkor ez még majd később lesz érdekes amikor több ilyen készülék lesz, amin rajta van.
Köszönöm a választ! -
zzola
titán
válasz
dave_gahan #2061 üzenetére
Igen, beszéltünk róla. De akkor nagyon vegyes használatban volt a készülék. Manapság csak telefonálok vele, így van viszonyítási alap, és mondhatom, ~+1 nappal tovább bírja!
Nem drága a ~2400-as akku, lehet rendelek egyet... -
oceanearth
őstag
válasz
dave_gahan #2061 üzenetére
Én más téren rengeteget találkozom utángyártott kínai akkukkal. Én nem fizetnék ezekért még 500ft-ot sem... A ráírt kapacitás töredékét tudják, élettartamuk is nagyon rövid.
Egyébként van egy viszonylag egyszerű módszer a minőség megállapítására. Le kell mérni súlyra az akkukat. Itt nagy meglepetések szoktak lenni. Nem állítom, hogy nem lehet jó minőségű utángyártott akkut kifogni, de nagyon olcsón jót, azt lehetetlen.
Sajnos akkut gyártani, baromi drága dolog, így itt a minőség az sajnos igen drága. -
zzola
titán
válasz
dave_gahan #1602 üzenetére
Mint írtam, nem vettem észre. De tartalék akkumulátornak tökéletes-ennyiért!
-
zzola
titán
válasz
dave_gahan #1592 üzenetére
Nem kell félni a paypal-tól...
Az akkumulátor-hát mit mondjak-lehet nincs 1930 mAh-ás, de igazából nem tudtam letesztelni, mert ugye nem egyformák a napok. Rosszul nem jártam, mert addig minimum bírja, mint a gyári, viszont az ára negyede a gyárinak. -
zzola
titán
válasz
dave_gahan #1522 üzenetére
[1930mAh-BL5K-HIGH-CAPACITY-BATTERY-FOR-NOKIA-N86]
Még 2500 forint sem volt...
Ennél olcsóbban itthon sem kapod meg, teszvesz v. vatera esetleg szóba jöhet. -
Tyren
aktív tag
válasz
dave_gahan #1517 üzenetére
Opera Mini-ben hosszan érintve megjelenik egy kis menü, ahol van ilyen opció. Szvsz Opera Mobile-ban is, de ebbe most nem vagyok biztos.
-
sunone
aktív tag
válasz
dave_gahan #1218 üzenetére
A situations nem öntanuló, de meglehetősen stabil alkalmazás, bátran használhatod.
A pozíófüggő beállításokra idővel majd ´ráérzel´, otthonra egy wifi, munkahelyre/suliba egy cella szerinti profilváltás nagyon kényelmes tud lenni. (nálam pl. metróban külön extra hangosra vált..)
Szignózni sem kell, jól együttműködik a helyi profil és témakezelővel is. -
holodp
aktív tag
válasz
dave_gahan #1214 üzenetére
Nokia Situations-t próbáltad?
Én azt használom, pont erre, hogy este 11-től reggel 8-ig csendes üzemmódban legyen. Jól teszi a dolgát. -
kp78
addikt
válasz
dave_gahan #1212 üzenetére
Van erre program is, de az sem biztos, hogy átteszi offline-ba
Itt is van, de nem biztos, hogy megy C7-en: [link]
-
TaylorPro
addikt
válasz
dave_gahan #1198 üzenetére
Itt a felírat támogató patch: [link]
De ez a PR1.2-ben benne van alapból. -
holodp
aktív tag
válasz
dave_gahan #1198 üzenetére
Hát sajnos nem tudom megmondani, hogy mi a frissítés száma, mert nem is tudom visszaolvasni az előzményeket. Arra emlékszem, hogy amikor felajánlotta a frissítést, írta rá, hogy lehet feliratot rakni videók alá.
De ez még március elején volt, tehát ha azóta minden frissítést feltettél, akkor tuti fogja a tiéd is. Amúgy nem OVI suite-ról frissítek, hanem a teló saját frissítőjével, (független teló) és telefonfrissítésnek írta ki, tehát nem a videólejátszó frissítéseként. -
Tyren
aktív tag
válasz
dave_gahan #1174 üzenetére
Hello!
Az adatforgalom mérő progi az nekem is sarkalatos kérdés. Én kettő jót találtam, mindegyik másképp jó. Van a Data Monitor (ovi-ban is elérhető), aminek van ingyenes és fizetős (párszáz ft) verziója is. A program különlegessége, hogy ha futtatod a háttérben, akkor az egyik sarokban folyamatosan mutatja, hogy hogy áll az adatforgalmad. Érdemes letölteni, a fizetős annyival tud többet, hogy nagyon sok mindent lehet állítani.
A másik a Data Quota (ovi-ban én nem találtam, de google-vel meg lehet találni sourceforge-n, asszem). Ez olyat csinál, hogy mutatja, hogy hány nap telt el a hónapból és mennyi adatot forgalmaztál eddig.
Mindkettő jó progi, de én olyat még nem találtam, ami adutomatikusan nullázódik. Így én azt csinálom, hogy a Data Quota-t használom, így abban látom, hogy mikor telt el a hónap és akkor nullázok.
Ha valaki talál olyan progit, ami automatikusan tud nullázni, azt én is szívesen veszem. Bár ez a Data Quota-s rendszer sem túl kényelmetlen. -
szp1
addikt
válasz
dave_gahan #1174 üzenetére
A maps-ot nyugodtan frissítheted wifin keresztül a telefon szoftverfrissítés funkciójával is.
Jelezni fog, hogy van új verzió.
Leszedi a régit, felteszi az újat.
A 3.06-os verzió már képes ovi nélkül is felkapcsolódni a térképszerverre és letölteni onnan.
Ezzel együtt a térképekre és a hangos navigációra az Ovi Suite-s letöltést ajánlom, megbízhatóbb a kapcsolat. -
burasu4
senior tag
válasz
dave_gahan #1054 üzenetére
Ha használsz valami egyéb programot a főképernyőhöz, akkor nem megy. Én használom az SPB Mobile Shell-t, azzal nem megy, de ha kilépek belőle akkor működik.
-
holodp
aktív tag
válasz
Az energiatakarékos üzemmódnak kikapcsolva kell lennie, valamint nem lehet futó program a háttérben, maximum az Anti-theft. Ha ezek fennálnak, akkor 3 mp után be kéne kapcsolnia a lednek.
-
Grafy12
aktív tag
válasz
dave_gahan #1045 üzenetére
A Thunderbid-el is szinkronizálhatod, ha az akad
-
Márky
tag
válasz
Szia,
a telefon nincs lezárva, majd meghúzod a "ravaszt" és három másodpercig tartod, és lőn világosság.
így sem megy?
-
kp78
addikt
válasz
De, annyinak már elégnek kellene lenni.
Akkor nézesd meg szervizben. -
kp78
addikt
válasz
dave_gahan #1052 üzenetére
Tartottad elég ideig lehúzott állapotban?
Ez alap a C7-ben, mennie kell annak. -
sunone
aktív tag
válasz
dave_gahan #1045 üzenetére
Exchange szinkronizaciohoz nem kell kulon program, elegendo par beallitast eszkozolni.
[link]Ehhez hasonlo oldalakat kell keresni, jok a leirasok..
A szinkronnal erdemes letiltani a postafiok szinkronjat, mert az eleg bizonytalanul mukodik, nekem neha orakig futott, jol meritve az akksit. A 2.9-es verzio ota nem jok a google-os postafiok kezelesuk az MfE-nek.
(bar valoszinu ez nem programhiba, egyszeruen a google az androidot preferalja..) -
dave_gahan
aktív tag
válasz
dave_gahan #1046 üzenetére
Ez már nem aktuális...
Megtaláltam a sim üziknél...egyesével át lehet őket pakolni...
-
sunone
aktív tag
válasz
dave_gahan #1041 üzenetére
(Gmail címjegyzékbe kellene berakni, a .csv-t az megeszi. Utánna a telefonon egy exchange szinkronizációt a névjegyekre (és naptárra) majd semmi gondod nem lesz a névjegyekkel.
Amit a gmail címjegyzékében szerkesztesz, vagy a telefonon felveszel újként, kvázi azonnal összeszinkronizálódik a másikkal. Bírja a fényképeket, sokféle mezőt, egy helyen lesznek a telefon és mail bejegyzések.
Bármikor, bármilyen (kulturált) telefont fogsz használni azután, helyben lesznek a névjegyeid.) -
válasz
dave_gahan #1008 üzenetére
Gondolj egy kicsit bele, hogy hogy néz ki egy microUSB kábel, és hogy hova dugnád rajta a pendrive-ot.
-
Tyren
aktív tag
válasz
dave_gahan #883 üzenetére
"A hosszú táv csalóka vezető jelen ügyeink vitelében. Hosszú távon mindannyian halottak vagyunk.”
- John Maynard Keynes (1923): Rövid értekezés a pénzügyi reformrólSzerintem az elkövetkezendő 1-2 évben még nem fog "meghalni" a Symbian. A következő nagy frissítést fél év múlva tervezik. Plusz: Szerintem ez a telfon van olyan jó, hogy ha nem érkezik rá több szoftverfrissítés, akkor is használható évekig. Ha pedig kijön a PR3.0 és nem lesznek stabilitási gondjai, akkor ez még inkább igaz lesz.
Nagy csapás, hogy a Nokia bejelentette a Symbian fokozatos kivezetését, de én remélem, hogy ezt később még felülbírálják valamilyen szinten.
Másrészt: Ha ma veszel egy Android-os telefont, akkor ha az nem az egyik Google Nexus, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy az egy év múlva kijövő új androidot max sufnituninggal lehet rábuherálni. Miért jó, ha van új verzió az adott oprendszerből, csak éppen a te készülékedre nem adják ki? -
holodp
aktív tag
válasz
dave_gahan #876 üzenetére
Nekem a szövegbevitellel semmi bajom. 4 hónap alatt eddig egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor ütöttem mellé, pedig nem ujjaim vannak, úgyhogy ezzel semmi gond.
Fekvő helyzetben úgy tudod előhívni az ékezetet, hogy jobb oldalon vannak maguk az ékezetek, kiválasztod azt, amelyiket akarod, aztán megnyomod a betűt. pl az "á" betűt úgy hívod elő, hogy először ' ékezet, aztán "a" betű. Szerintem ez jóval gyorsabb, mint bármely más rendszeré.A gyári böngésző viszont szerintem lassú. Azon kívül mondjuk jó, de azt nem szeretem, hogy sokat kell várni, míg betölt. Az Opera ugyan gyorsabb, de az meg nagyon instabil, nekem sokszor fagy.
Én csak ajánlani tudom a telót.
-
Georgie1224
tag
válasz
A gyári böngésző szerintem elég jó.
A tesztben lehúzzák egy kicsit, de szerintem nincs sok gond vele.
Nekem az Opera mobile többször kiakadt mint a beépített.
A flash is megy rajta, a pr1.1 óta meg gyorsabb is valamivel, és stabilabb is.A qwerty bill szerintem nem vészes. Engem egyedül az ékezetek előcsalása bosszant, hogy nehéz őket elérni. Vagy ékezettel írok és forgatom a telót a normál nézetbe, vagy anélkül írok.
A gombok elhelyezkedése szerintem lehetne rosszabb is. Az opera mobile-nak saját qwerty bill-je van és attól a falra tudnék mászni annyira rossz, mert kicsik a gombok. Igaz design-osabb de az nem minden. -
válasz
Az utóbbival súlyos bajok vannak. A gyári billentyűzetek rettenetesen szarok, álló helyzetben ugye csak a T9/multitap van, ami elég lassú és béna, a fekvő QWERTY-nek meg rossz a kiosztása (túl keskeny szóköz, nyilak a szóköz mellett, rossz érzékelés). Az egyik alternatíva a Swype, ami nagyon fasza lenne, ha tudna magyarul (nem tud), de az is csak fekvő lenne. A másik meg a Baidu Input, de az taknyolós és félig kínai...
Majd a PR2.0-val jobb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megérkezett a Nokia második Symbian^3-mal szerelt készüléke, mely elegáns és gyönyörű külsőt kapott.
- Windows 11
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Call of Duty: Black Ops 6
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Everest / AIDA64 topik
- Linux kezdőknek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Angwatt CS1 - akár jó is lehetne
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256GB Független Karcmentes/2028.04.28.gar./Akku 100%/p4248
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4245
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest