- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dxavier
csendes tag
Esetleg találkozot valaki Dropbox problémával????
NEkem eddig minden ment szépen ahogy kell.
Dropbox-ba torrent és onnan idult is a tm, de most a nas nem akar bejelentkezni a dropboxba.
Olyan szinten, hogy ha a kijelentkezést nyomom, akkor csak karika van és várok.
Ha az engedélyezést, akkor is és nincs válasz.
Most ráadásul csak a Chrome-al tudok belépni az Explorer nem engedi????Erre esetleg valaki tud vmi alternatív megoldást?
-
dxavier
csendes tag
válasz
spiky03 #2633 üzenetére
Én cseréltem vinyót! Annyira nem vészes a dolog.
Annyit kell tenned, mivel a vinyó fájl szerkezetét nem látja a pc ha beteszed, hogy kimásolod az egészet a pc-re lanon keresztül, vagy az picit gyorasbb külső vinyóra az usb3.0-n keresztül(NSA325 esetén).
Ha beteszed az új vinyót és beállítasz mindent a gyárin keresztül aztán ffp és tm telepítés után copy val visszateszel mindent a tm könyvtárába a .torrent fájlokat és a videókat is a helyükre akkor a tm csinál egy ellenörzés és minden megy ugyanúgy...
Én elrontottam, mert elöször csak egy 1 terrást tettem a nas-ba és ezért amikor betettem a 2-2trrát, akkor ismételni kell mindent!Sok sikert!
-
dxavier
csendes tag
válasz
romboyco #1754 üzenetére
Ez egy egyszerűsített leírás lett volna, olyanoknak akik még most küzdenek a dologgal, de az az mnt-s dolog jó ötlet köszi.
A slacker frissitést azért irtam bele mert késöbb úgyis fogja mindenki használni, de elsőnek a wget a fix, mert azt csak copy-zni kell!!!
Remélem azért használható a dolog, és ha valakinek megtetszik úgyis belemélyed a linux-ba... -
dxavier
csendes tag
válasz
gaspikoma #1745 üzenetére
Na ezt teljesen rosszul csináltad.
A helyes megoldás:
Innen letöltöd a fájlt: ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror/NSA310/4.40/zypkg/web_prefix
Simán Total Commanderrel a web_prefix fájl bemásolni a \\NSA325\admin\zy-pkgs\
(Hálózat tallózás ott NSa kiválaszt és ott admin ahol bejelentkezel mint a webes felületen és ott is lesz ez a könyvtár)
Utána a webes felületen bejeletkezel az adminisztrációba ott meg keresed a programcsomag menüt.
Ahol ha jól csináltad alulról kb 2. lesz az ffp. Na erre katt és felül csomag telepítése és ennyi...Ennyi és fenn is van az ffp!
Utána már jöhet a TM.
Putty most már be kell hogy engedjen "ahhoz" kell az ffp...
Utána szépen sorban ezek van pár nehézség amire oda kell figyelni.wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod a+x /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.sh
wget http://inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/curl-7.21.4-arm-1.txz
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/Transmission-2.52-arm-1.txzfunpkg -i curl-7.21.4-arm-1.txz
funpkg -i Transmission-2.52-arm-1.txzA következő parancsot kikell javítanod a saját NAS-od alapján hova is tegye a letöltött torenteket nekem ez szerepel: /i-data/b37c8579/video/Download nekem a video-n belül a Downloadba tölti... a b37 az mindenkinek más!!!!
transmission-daemon -f -g /ffp/.transmission-daemon -w /i-data/b37c8579/video/Download -t -u root -v admin -a 127.0.0.1,192.168.*.*
Ez itt olyan lesz mintha kifagyna, de várj vele kb. 2-3 percet utána jöhet a következő:
ctrl+c
chmod a+x /ffp/start/transmission.sh
chsh -s /ffp/bin/sh nobody
/ffp/start/transmission.sh start
/ffp/start/transmission.sh stopMár csak a /ffp/start/transmission.sh-ban a home könyvtárat meg a user=nobody-t át írni user=root
Remélem ez alapján sikerülni fog!
Transmission remote-gui-t telepítsd még és akkor már hasonlít is az utorrentre.. -
dxavier
csendes tag
válasz
tigrici #1737 üzenetére
Amikor új winyót raktam a NAS-ba feltettem a Tm-et és utána a plex-et akkor csinált nekem olyat a TM, hogy a régi torrenteket ellenőrizte és a proci 100%-on futott melette a plex is erőlködött volna, és erre nekem is megállt a web kezelőfelület. Semmi más nem segített mint áramból ki. Boot után egyből beléptem putty-al és leállítottam mind kettőt. Megvártam míg a proci visszaesik 0% köré és utána indítottam TM-et. Amikor az végzett akkor reboot. Megint plex leállít, és tm talált pár olyan torrentett amit mindig szkennelt aboot után nem értettem miért azokat, de azokkal elvolt jó 5 percet mire végzett velük(10GB felettiek).
Amikor a sima reboot után is 0% körül volt a proci akkor plex indít és onnantól minden rendben.Akkor vagy háromszor is tapasztaltam a fagyást azóta nem.
Ps.: Esetleg valaki próbálta a plexet .iso-ra vagy .m2ts-re használni? Felismeri azokat egyáltalán?
-
dxavier
csendes tag
válasz
tigrici #1685 üzenetére
Amióta fenn van a Zyxel-en a plex azóta 100%-on fut a proci már lassan egy teljes napja...
A hálózati adatmásolás visszaesett a 50-60k-ról 3-4k-ra...
Lehet amiatt fagyott ki a film is tegnap este mert fullon pörög a proci???Egy Zyxel NSA325_4.50(AAAJ.1)-öm van ami eddig jól muzsikált, de plexxel jön elő minden...
Most leszedtem a plexet egy uninstallal és beállt minden normálisba kivéve a TM ami megint csak nem akar elindulni, csak manuálisan:
chmod a+x /ffp/start/transmission.shchsh -s /ffp/bin/sh nobody (ha ezt nem írom be akkor no shell-t írki)
Esetleg ebben segíteni tud valaki?
Mert plex szerintem nem kerül fel megint, ehhez gyenge a nas, majd ha lesz vmi alternatíva hozzá, mert nagyonszép lenne ha jól menne!!!!!! -
dxavier
csendes tag
válasz
tigrici #1685 üzenetére
Köszönöm a részletes leírást így már értem mi mire is jó...
Most már szépen beindult, de most meg új probléma akadt a tm-l igaz a plex is leakadt teljesen egy másfélórás film közben egyóra és kb 15 perc után...
A tm azóta nem akar elindulni magától, minden indítás után be kell adni nekik az utolsó pár sort
chmod a+x /ffp/start/transmission.sh
chsh -s /ffp/bin/sh nobody
Csak így indul???? -
dxavier
csendes tag
Nekem is összejött többszöri újraindítással.
Csak nem ugyanazt a képet látom, mint itt a forumban kicsit feljebb, hanem simán mint a twonky, csak már kisképpekkel...
LG 47Lm760T tv amin probálom, de ott is dnla-ként látja, és jön is a könyvtárfa, csak nem olyan elözetesképek meg leírás nincs amit hiányolok. Azt valahogy másképp kell elérni? -
dxavier
csendes tag
Most már elindul a plex a weblapon belépek beállítok mindent látom a megosztott könyvtárat, be is szkenneli széepen elég sokat kitölt, de ha tv-ről ami új vagy win7-ről betallózom, akkor azt mutatja nincs megosztott fájl.
Mit szúrhatok el?
Nincs myplex-em az kell hozzá??
A weblapon felül látszik a könyvtáram, alatta nemrég hozzáadva és ott is a filmek sorban.
-
dxavier
csendes tag
Nekem amikor installálni szeretném, akkor ezt írja: /i-data/b37c8579/admin# /ffp/start/plexmediaserver.sh install
-sh: /ffp/start/plexmediaserver.sh: Permission deniedEsetleg vmi ötlet mi hiányozhat most raktam újra a NAS-t megy az ffp megy a tm most ezt szeretném életre kelteni...
-
dxavier
csendes tag
válasz
tigrici #1636 üzenetére
Esetleg pontos full leírás erről a plex-ről van? Mármint a telepítéséről.
Ilyenre gondolok, mert ez az eddigi legtutibb leírás és mindenki álltal érthető:
http://mobilarena.hu/tema/re_nassoljunk_nsa-310_es_az_ffp/hsz_936-936.htmlMásik kérdés a covereket neked kellett egy szer be tenni vagy automatán generálta, vagy imdb fájl kell hozzá???
Következő kérdés honan tudom hogy a tv-m tudja-e a hivatkozást, vagy pontosan mire is gondolsz hivatkozás alatt...
Elöre is kösz a válaszokat tigrici, mert ezzel már nagyon tuti médiaszerver válhatna a Zyxel-ből!
Bármilyen link megteszi a témával kapcsolatban,mert már rég küzdök ezzel a fránya cover históriával.
-
dxavier
csendes tag
Nekem mind a kettő egyszerre fut a twonky is és a minidnla is...
Egyiken anya filmjei meg a csöpségé amásikon a friss torentek...Csak más és más könyvtárat adtam meg mindkettőnek, sőt a torrent meséket is simán abba a könyvtárba töltö, ahova kell és minden megy szépen....
Az a fránya tumbnail nem jön össze még esetleg valaki talált vmi megoldást a kérdésre már????
-
dxavier
csendes tag
Egyébként valaki talált már megoldást az .iso fájlokra???
Tudom, hogy a dlna egy egyszerű, de gyors szolgáltatás, de ez mindenkit érint, aki torrentezik, hogy az anyag iso-ban van és ne kelljen kipakolni, hanem egyből használható legyen a cucc!!!
Ezért hagyon abba az ftp-t, mert ott minden rar ban van és azt még összefűzni és átmásolni kellene, ez lassú. -
dxavier
csendes tag
Lassan két hete méregetem a ZyxelNSA-325-öm fogyasztását egy WD 1tb-s winyóval.
Az eredmény bekapcsoláskor a legnagyobb fogyasztás 14,6W
Letöltés közben 10,3W
Ha letöltés, fájl másolás, megstreamelés is megy akkor 11,2W -
-
dxavier
csendes tag
válasz
pacman789 #1096 üzenetére
A watch-dir az pont arra jó, amit írtál: ha van benne torrent akkor azt betölti.
Ha van dropbox-od, akkor annak a letöltő könyvtárát beállítva akár mobil eszközről is indíthatod a letöltés távolról...
Egyszerű és hasznos, olyan mint ez a forum, ahol eddig minden kérdésemre kaptam választ és sikerült is minden ötletemet megvalósítani a NAS-sal kapcsolatban!!!
Ezt mindenkinek köszönöm szépen!!!!!
-
dxavier
csendes tag
Köszi
-
dxavier
csendes tag
Pontosan melyik port ra kell küldeni a magic pocket-et? Van egy kifejezett port erre a zyxel-nél???
Letöltöttem pár progit, de csak annyit írnak, hogy csomag elküldve, de nem áll le a nas.Persze az opció az admin felületen aktiválva... Ezt csak ott kell aktiválni, vag valahol máshol is?
-
dxavier
csendes tag
Azért örülök, hogy sikerült vmi jóféle témát bedobnom... emélem ez mindenki hasznára vállik, ha persze müködőképes lesz a dolog...
De a csóka olyat is írt, hogy a helyi kapcsolat tulajdonságaiban mindent kikapcsolt csak a tcp, meg a hálózat felderítés maradt... Asszem...
Remélem ha valakinek itthon is összejön, akkor ad egy pontos leírást róla.
-
dxavier
csendes tag
Olvastam egy németforumot és elég érdekes dolgokat írkáltak, esetleg próbálkozott már valaki ilyennel?
Itt a leírás linkje: http://zyxelforum.de/nochmal-gigabit-durchsatz-t4283.html-sid=ebf5dc79455188550ffee64ace32a5de
Nekem csak max másolási sebességem 11000kb/s körül alakul ,de ezek stabil 40mb/s-ről, meg 80mb/s-ről írkálnak...
Esetleg vmi ötlet hogyan is kéne it is csinálni???
Mert a flowcontrol-t kikapcsoltam, de amint a jumbo packettel kezdek játszadozni azonnal nehézkes lesz a tallózás és néha lehetetlen... -
dxavier
csendes tag
válasz
pengemetal #1001 üzenetére
Ezer kösz ezt rendesen elnéztem!!!!
Azonnal megy is a letöltés...
-
dxavier
csendes tag
Megpróbáltam a dropbox-os watch dir-t, de nekem ez írja ha a setting.json -t modosítom:
Starting transmission-daemon
[06:35:14.095] JSON parse failed in /usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/.transmission-daemon/settings.json at pos 2188: STRAY_TOKEN -- remaining text ""watch-dir": /i-"és nem is indítja el a Tm-et.
Ezt illesztem be a setting-be:
"utp-enabled": true
"watch-dir": "/i-data/2d5645a1/admin/Dropbox/FromDropbox",
"watch-dir-enabled": true
}Esetleg vmi öttlet? mindenholmegvan a 777
-
dxavier
csendes tag
Transmission használata iPadről. Ez volt a célom úgy, hogy ne kelljen egy pc indítani hozzá. Most sikerült.
Ha valakit érdekel, akkor itt leírom hogyan megy az itthoni jelszavas torrent oldalakról.
Kell hpzzá egy Dropbox fiók meg egy Tm.
Bejelentkezés és torrent kiválasztása után katt a torrent letöltésére után az iPad felkínálja mivel nyissuk meg ott dropboxot választva az elmenti azt. Utána a Dropbox-ba bejelentkezve copy link to clipboard, ezt beilleszteni a böngészőbe. Ott katt a downloadra az uj oldal linkjét a címsorból kimásolni, és beilleszteni a Tm url sorába és már indul is a töltés... -
dxavier
csendes tag
Elég hosszas keresgélés után vettem észre, hogy a .transmission-deamon könyvtár két helyen is szerepel...
Az egyik hely ahol a setting.json-t is beállítottam az a /i-data/2d5645a1/.transmission-daemon a máaik pedig
/i-data/2d5645a1/.system/zy-pkgs/ffproot/ffp ha ezt törlöm akkor ismét létre hozza, lehet ez a gond, amiért ezt teszi a log fájlba:[11:17:45.608] Couldn't bind port 4XXXX on 0.0.0.0: Address already in use (Is another copy of Transmission already running?) (net.c:369)
[11:17:45.608] Couldn't bind port 4XXXX on ::: Address already in use (Is another copy of Transmission already running?) (net.c:369) -
dxavier
csendes tag
Olvastam ezt a dropbox-os megoldást próbáltam is de nekem nem megy....
Az én elképzelésem az lett volna, hogy a pass-al védett oldalon a letöltére kattintok és a torrentet a dropboxba mentem, és utána az generál nekem egy linket, amit beszúrnék a Tm-be, de ezt se winfoson, se ipaden nem akarja meg nyitni... Csak akkor ha böngésző megint letölt és simán gépről betallózom, de én ezt szeretném elkerülni...
Esetleg valakinek van erre megoldása, hogyx ne kelljen a gépet bekapcsolni???
-
-
dxavier
csendes tag
Azért ezer kössz... Van esetleg érdekes leírás akár külföldi is amit érdemes ebben az ügybe bújni?
Nas-hoz csak nem olyan rég fogtam hozzá, azért kérdem mert a Transmission nem veszi a .php-s torrent linkeket, csak a gépre mentetteket néhol a külföldi lapokról a magnet linkeket az automatic-al sikerült, de az itthoni oldalak linkjeit nem eszi meg nekem...NA így jártál egy kérdésre válaszoltál és most kapsz még párat a nyakad közé, ezért bocs... Érdekel a téma ezért próbálkozok, remélem itt lesznek még válaszok
-
dxavier
csendes tag
-
dxavier
csendes tag
Van egy Zyxel nsa325-öm 4.5 firmware FFP stickel telepítve a Transmission.
Viszont a Transmission nem tölt felfele, csak le. A problámám ez lenne a beállításoknál a port zárva. A routerem viszont nyitva, tesztelve onine tényleg nyitva van. ssh-n keresztül mindent amit találtam kipróbáltam, volt factory reset is újból minden fel, de akkor is valami miatt a port zárva...
Elötte egy Dlink Nas320 FFP-vel minden ment(most is), ezzel nem megy de a gyári gagyika p2p simán tölt felfele...
Esetleg vmi értelmes jóféle ötlet???
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó/Trust Gamin 4Az1-ben készlet!!!
- 1080p modern Gamer gép, Garanciás
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest