- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vanRobert
tag
Igen, a DC-s táp... Az kár, hogy nincsenek ilyenek miniITX-ben. De már nanoITX-ben sem találtam. Mondjuk ez utóbbi árban nagyon húzós, annyit nem ér.
Szóval egy táp, 4GB memória, alaplap. Bakker, már elkezdtem összeírni az árakat. Házikót nézegetek, ilyesmi...
Munkatársam egy régi laptopot alakított át NAS-ra és a FreeNAS oprendszert használja. Szerinte az is jó. -
-
kmarci25
veterán
Csak nem akar menni:
root@NSA310:/i-data# /ffp/start/plexmediaserver.sh install
Unknown command install
Usage /ffp/start/plexmediaserver.sh <flags> [ start | stop | status | restart | version ]
Starting without option will give you a graphical menu, which give you
the possibility to install, upgrade, uninstall, start and stop Plex Media Server
Possible flags:
--arm=auto (default)
--arm=v5 (NSA3xx)
--arm=v7
--arm=v7neon (NAS5xx)
root@NSA310:/i-data#
Ha startot írok be, akkor pedig:
root@NSA310:/i-data# /ffp/start/plexmediaserver.sh start
Starting Plex Media Server...
Plex Media server is not yet installed
Usage /ffp/start/plexmediaserver.sh <flags> [ start | stop | status | restart | version ]
Starting without option will give you a graphical menu, which give you
the possibility to install, upgrade, uninstall, start and stop Plex Media Server
Possible flags:
--arm=auto (default)
--arm=v5 (NSA3xx)
--arm=v7
--arm=v7neon (NAS5xx)
-
pstwo
csendes tag
Köszönöm segítségedet Tonyk!
Újra felraktam az FFP-t, utána minden ajánlott csomagot újra raktam + a függőségeket + azok függőségei és jó lett, elindul a Domobitz domoticz-3.5877-arm-1 rendszer.
Valami kimaradt vagy behalt, nem derült ki.Ledutolsó Domobitz verzió a domoticz-4.10717_1, használja valaki?
Gondolom frissíthető?
Esetleg valaki otthon van Domobitz styles csomagokkal kapcsolatban? -
pstwo
csendes tag
Köszönöm a választ Tonyk.
Természetesen root-ként jelentkezek be.
A szükséges csomagokat már korábban a leírás alapján már korábban felraktam, függőségi hibát már nem jelez.Az SSL problémával nem birkózok meg. Kerestem már sok helyen, fórumokban, Google barátunkon... nem találok utalást sehol rá.
PUTTY-ra gyanakszom, nem emlékszem pontosan mikor használtam először a NSA310-hez évekkel ezelőtt, de most amikor a Domoticz-t akartam felrakni, a leírás szerint telnettel kellett volna belépni és utána beállítani az SSH-t. Telnettel nem tudtam belépni csak SSH-val.
Lehet, hogy törölni kellene az SSL kulcsot, újra generáltatni?Gondolkodok, factory reset-en, egy szűz alap rendszert kapok? Mi történik a felrakott csomagokkal törlődnek (az lenne a jó és azokat is újra rakni) és a lemezen tárolt fájlok megmaradnak?
-
vanRobert
tag
Nemrég megint nulláról telepítettem mindent. Bejelzett a NAS webes felület, hogy új ffp (a 006-os) érhető el, én meg frissítettem, de a miniDLNA-t már nem tudtam felrakni, mert olyan függősségeket keresett, amiket már nem találtam sehol.
Szóval megint nulláról kellett indulnom. Jelenleg mrDini repoja, plusz a fenti link segítségével tudtam a miniDLNA-t (1.2.1) feltenni. A Transmissionről viszont le kellett mondanom, mert egyáltalán nem működik. Feltettem egy 2.93-at mrDini repóról, de torrent file hozzáadásakor lefagyott. Akár TRG-n, akár webes felületen adtam hozzá, lefagyott. Létrehozta a célkönyvtárat a szokásos helyen (.../Transmission/incomplete) aztán annyi. Puttyal belépve ugyan azt mutatta, hogy a Transmission kliens fut, de sem weben sem TRG-n nem volt elérhető a NAS, csak a homokórája... Csak a NAS újraindítása segített. Visszaálltam a gyári 2.82-re és nincs fagyás.
De ezt már egyszer kiveséztem pár hónapja. Pedig éveken át nem volt semmi gondom, szépen felraktam a frissítéseket, és ment minden remekül. De nulláról indulva valami mégsem jó. Lehet, hogy a 2.82-t fel kellene rakni ffp alá is...? És arra frissíteni? -
SADE_RUSH
csendes tag
Webfelület, SMB, DLNA, semmi nem működik, az eszköz nem elérhető. Még a saját alkalmazása sem látja ilyenkor sőt, a hálózaton sem jelenik meg, mint eszköz. Ha folyamatosan nyomom a gombot az elején, hogy kikapcsoljon, akkor kikapcsol, majd bekapcsolom és ugyan úgy "semmi" nem elérhető. Áramtalanítás után rendben. 3 hónapja van meg kb. eddig két alkalommal volt ilyen. Nem jövök rá, hogy ilyenkor mi lehet.
-
vanRobert
tag
Huhhh, le van mentve egy oldal, aszerint mentem, meg kell néznem, hogy melyik volt.
De a TM-et nem így raktam fel. Vagy az egyik repóban volt egy 2.93-as talán, vagy letöltöttem és abból funpkg-val. Biztosan nem csináltam külön könyvtárat. Megnézem melyik odal lépéseit követtem. -
vanRobert
tag
Egy könyvtárba raktam az összes függősséget, ami pl a miniDLNA telepítése során kellett. És nem kötekedni akarok, de kábé felét úgy kellett a fentebb linkelt oldalról pluszban leszednem. Pár megvolt slackerrel, de azok között is volt, aminek frisebb változatát kellett keresni. A maradék meg fent volt a lementett oldalakon.
Ha érdekel, akkor otthon csinálok egy snapshotot a könyvtárról, amibe összegyűjtöttem minden függősséget, amik a miniDLNA-hoz kellettek.
-
vanRobert
tag
OK, de akkor mi a JÓ megoldás?
Kábé 1 hónapja leírtam a kálváriámat az újratelepítéssel, és tényleg komolyan mondom: most, 2019-ben nulláról húzni a 310S-t tökre nem úgy megy, mint a leírás szerint. Néha már hülyének éreztem magam a sok kérdésemmel, de amikor már ott jártunk, hogy ezt és ezt CTRL-C / CTRL-V és akkor jó lesz, és akkor sem volt jó, akkor már éreztem, hogy valami hiányzik a képletből. És tényleg. Alapértelmezettnek vett függősségek nem voltak ment (mitől is lettek volna egy nulláról húzott NAS-on?), és nem volt repo, ahonnét fel lehetett volna rakni. A lementett repo oldalakon sem volt fent minden, arról nem is beszélve, hogy pl egy frisebb miniDLNA már frisebb függősséget akart, ami vagy megvolt, vagy nem. De inkább nem.A TM-et pedig se szépszóval se fenyegetéssel működésre bírni nem tudtam. 2.82-es gyárit raktam fel. Ahogy kell SSH-n leállítottam, majd a gyári csomagok között letiltottam. Ezután felraktam a 2.94-es buildet. Úgy, ahogy írtad. És pontosan úgy, ahogyan az újratelepítés előtt vagy 6-8 alkalommal. És a nulláról húzott NAS-on nem ment. Lefagyott, kiakadt. Nem a procit terhelte de közben a háttérben dolgozott, hanem kifagyott. Minden egyes alkalommal. A célkönyvtárat létrehozta, lett benne egy 0 byte nagyságú file, és ennyi. Port próba után azt írta, hogy zárt. Megnyitottam, leteszteltem, nyitottnak látta. Aztán amint elindítottam egy torrentet, újfent kifagyott, könyvtár és benne a 0 byte-os file létrehozva, a port pedig ismét zárva... Amit lehet, vagy amire képes vagyok, azt kipróbáltam, csak szűzlányok vérét nem áldoztam, de azon kívül megvolt minden.
Gyári 2.82-es + ugyanaz a TM GUI (ugyanaz a verzió) normálisan működik. Beállítások ugyanazok, NAS ugyanaz. FFP alól felrakott 2.94 meg nem megy.
Ezért gondolom, hogy valami összetevő nincs meg, ami korábbi buildben megvolt. Ha lenne kedvem meg időm, kipróbálnám, hogy a 2.82 utáni első FFP-s verziókból elkezdek felrakni és megnézném, hogy mit csinál. Merthogy valami összeakad az FFP-s build környékén, az tuti. Nem mondom, hogy az FFP-s build a hibás, könnyen lehet, hogy máshol lesz a hézag, de egy biztos. Nulláról húzott NAS, 4.75-ös FW, FFP alól 2.94-es TM kombó esetében nálam kifagyás volt.
Mondjuk annyira már nem érdekel, mert a 2.82-es is tudja, ami nekem kell. Például megy stabilan. -
kovabor
tag
Szia,
lehet, hogy én vagyok a...
Nem sikerül így telepíteni. Kell hozzá frissebb transmission verzió, mint a 2.82? Ha nem, akkor elég, ha webes felületen letiltom a bővítményt, ssh-n átmásolom az ffp könyvtárba a csomagfájl tartalmát, majd engedélyezem?
Mivel én ezt megtettem, de nem történt változás. Néztem vissza a fórumot, de nem sok infót találtam. A lényeg, hogy az ffp könyvtár sem biztos, hogy jóba másoltam
.
Segítséged előre köszönöm, Gábor
-
ludnik
tag
Az rsynckel nem tudok csatlakozni a TimeCapsulahoz (Remote NSA Address), csak az Archive funcióval, de az meg valami egybe csomagolt filokat hoz létre.
Backup Type
Archive
- Full
- Incremental
Synchronization
RsyncRemote NSA Address
Username
admin (Admin Only)
Remote Admin's Password -
Mr Dini
addikt
Valóban és tök jogos! Gondoltam gyorsan felrakom valami oldalra, ahol megmarad örökre és nem kell SSH-zni a tárhelyemre hozzá. Hát ezek szerint csak hozzárakta a Win sorvégeket, amikor linux alül töltöttem fel.
Na mindegy, köszönöm a jelzést. Felraktam saját tárhelyre, így mennie kell:
export SLACKER=$(which slacker); /ffp/bin/wget https://nas-central.mrdini.me/slacker -O $SLACKER; chmod +x $SLACKER; unset SLACKER; slacker -U
-
vanRobert
tag
Persze, nekem is fent volt. Szerettem, mert stabil meg gyors meg nyűgmentes. Ezért is állok értetlenül az események sodrában, hogy most ugyan mi a redves f..szért szopat engem szanaszíjjel...
Deviszont a gyári TM hasít, nincs csukott port meg http 0 hiba. Ezen felbuzdulva mindjárt nekiállok megint az ffp-s összecsapásnak.
Közben haverom is szólt (Mr. Google), hogy az rtmpdump lesz, ami nekem kell.
Bontok egy sört (még egyet), elrakom a kisbaltát és nekiveselkedek. Sokadszor.
-
vanRobert
tag
Haladok, de most librtmp.so.1 a hiba a miniDLNA startnál.
Repókból csak "s" és "uli" van, se mijzelf, se br2, se mdini...Szemezgetek a 326-al... Úgy olvasom alapból támogatja a DLNA-t. A TV-m meg alapból kezeli...
Fel fog ez a miniDLNA menni, vagy engedjem el a 310-es kezét? Mit gondolsz? -
vanRobert
tag
Hi!
Nagyon hálás vagyok neked. Komolyan.
Csak azt még elmondanád, hogy miért vegyem ki? Ez a routeres port forwardinggal együtt már dupla lenne? És bekavar?És ha nem kérek sokat, vagy nem megyek még az agyadra, miniDLNA függőségekkel nem tudsz kisegíteni? A libavformat.so.57 hibát írja. Annyit már találtam, hogy ffmpeg csomag része, fel is tettem valamelyik repoból (ja, amúgy az elérhető 7-8 repo listából jó ha 2-3-t tudok letölteni, ez vajon miért...? Alig van bennük csomag. MrDinié sem jön.), de továbbra is hiba. Hiba, hiba, hiba...
-
vanRobert
tag
Hali!
A settings.json-ban nálam még van ilyen is:
"rpc-host-whitelist": "",
"rpc-host-whitelist-enabled": true,A többibe beírtam ugyanazt, amit te is írtál.
Viszont a log fileban találtam egy ilyet:
"RPC Server Serving RPC and Web requests on port 127.0.0.1:9091/transmission/ (rpc-server.c:1213)"És nem, továbbra sem megy. Port closed.
-
-
vanRobert
tag
Szia!
Megvolt. Utána a Macriummal klónoztam először mind a két partíciót (rendszer + adat). Ekkor volt az, hogy a rendszer tök jól ment, megvolt minden. Az adat viszont csak régi vinyó partíció méretű volt, vagyis 1TB (-rendszer méret).
Aztán úgy klónoztam, hogy Macriumban az adat partíció méretét átállítottam a maximum elérhetőre nagyságúra. Ennek ellenére NAS-ban továbbra is csak az 1TB-t láttam. És ott van mögötte 1TB üres és partícionálatlan hely. Amit sehogy se' tudok hozzácsapni az adatpartícióhoz.
MiniTool szerint a rendszer Ext2, a maradék meg "Other". Macrium szerint mind a rendszer "Ext" a maradék meg "Unformatted" MiniTool-ban ráadásul hiába látszik a két partíció, nem tudom a méretét állítani. Nyílván ha a progi által "ismert" partíciót kreálok, akkor tudom egyesíteni, de gyanítom, hogy az nem lesz jó a NAS-nak, nem fogja felismerni a partíció típusát. -
vanRobert
tag
Szia!
Sajnos nem látja a NAS a teljes partíciót. 2-szer klónoztam át, másodszor külön figyeltem, hogy a javasolt Macrium Reflectben átállítsam a partíció méretét. Kiterjesztettem a teljes szabad területre, most mégis azt látom, hogy csak a masteren lévő eredeti partíció méret érhető el.
Mi lehet a gond? Illetve mi lehet a megoldás? -
vanRobert
tag
Csak még egy kérdés... Nem kell partíció klónozás előtt betenni a HDD-t a NAS-ba úgy ismerkedés gyanánt? Tudni fogja kezelni a csere vinyót, vagy problémázni fog? Gondolok itt arra, hogy formázni akarná, esetleg "rájön", hogy ez már másik vinyó, de csakazértis a régi tárhelyét jelzi, ilyesmik...
-
vanRobert
tag
Hát ja... Értelmesen választva tápot, alaplapot, procit, egy asztali gép akkor is 100W környéke.
Jó, ez még mindig több, mint egy épített vagy egy dobozos NAS, de ugye több a teljesítménytartalék is.
Szemezgettem egy időben pár mini ITX-es lappal, egy 20x20-as dobozba minden belefért volna. Játékra már régen nem használom, pötyögni elég lenne egy kisebb, szerényebb vas is. De az a fránya megszokás... -
Upo
addikt
Így van, rendszeresen vannak itt is az aprón pl. hp microserverek, abba csak bele kell dugdosni a hdd-ket, fel a szoftvert és kész. Már30e körül is ki lehet fogni, de komolyabb hardveresek is vannak a fenti összegen belül.
Nem beszélve arról, hogy virtualizálva meg a nas funkció mellett egyebet is rá lehet bízni, pl. okos otthon, stb. -
Joshi
titán
Privibe megkerestem Oppo 203 tulajokat, de ők azt írták hogy náluk minden rendben van. Persze nem is ugyan ez a hálózatos konfigurációjuk van, de nekem nagyon furcsa, hogy a NAS USB-ről meg minden rendben van. Előbb-utóbb váltok komolyabb NAS-ra, majd akkor kiderül. Vagy nem.
-
Joshi
titán
Kipróbáltam, de nem változik semmi. Azaz a NAS belső vinyójáról összekeveri a zeneszámokat, de ha ugyan azt a cuccot pendrivról a NAS külső usb-re dugom akkor onnan jó.
Az MP3Tag progit nem ismerem, azt próbáltam, hogy kitöröltem minden címkét, csak a fájlnév maradt, de semmi nem változott. -
Joshi
titán
-
Joshi
titán
PC-én nézve teljesen jó, mind az NFS mind pedig az SMB. Egyszerűen nem értem mi lehet a baj.
Ja és az a röhej az egészben, hogy a mappák még sorba vannak rendezve, de a zeneszámok már keverve vannak. Csak akkor nem értem, hogy a Serviio-n keresztül miért vannak sorba a zeneszámok is. Meg pendriveról is jó, vagy külső merevlemezről. -
Joshi
titán
Szia Tonyk. Nincs ötleted hogy mi keverhet be a NAS-ról való lejátszásnál? Az biztos, hogy már a kezdetektől fogva így volt ez, tehát másik telónál is ez volt. Az Oppo 203 régi firmwarejeinél is ez volt. Ezért gondolom hogy a NAS keverhet be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Suzuki topik
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kikristályosodik a Razr 60
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest