- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
john_trapéz
tag
Köszönöm!
Korrekt leírás.
Elkezdtem, de sajnos egyenlőre idő hiányában még nem sokra jutottam...
A dnsmasq résszel még lesz egy kis gondom, mivel a WR1043ND v2-őmön Gargoyle van és annak a menüjében nincs az a rész amit írtál (ettől függetlenül asszem ugyanúgy OpenWrt az alapja és tudnia kell). -
Tonyk
veterán
Bocsi, annyi kimaradt a fenti elírásból, hogy nyilván telepíteni kell a nasra egy ftpt-t is, csak hogy menjen ez a szolgáltatás is
Telepítés:
slacker -aA uli:tftp-hpa-5.2-arm-1.txzKonfig:
/ffp/start/tftp-hpa.sh fájlt futtatható tenni és beleírni, azt hogy honnét is szedje a tftp a PXE bootolásához szükséges állományokat.Ezt a sort kell a saját elérési utadnak megfelelően módosítani:
tftpd_flags="-L -4 -s /i-data/md1/tftpboot "
-
s4tch
veterán
Köszi, lehet, hogy működik a dolog. A log alapján mindig ugyanannál a könyvtárnál állt meg a scannelés. Bár semmi olyat nem találtam benne, ami ne lett volna a többi könyvtárnál (pl. szóköz, zárójel a fájlnevekben), töröltem azt az egy könyvtárat, és most halad tovább a scan. Bekapcsolva hagyom a debugot, meglátjuk, meddig jut.
-
john_trapéz
tag
:-) Igen, van rá igény!
Elég sok gépet telepítek és a legtöbb Biosában benne van a hálózatról történő boot. Kényelmesebb lenne ha a NASon lenne a telepítendő oprendszer. Linuxot sajnos nem igazán vágom, de érzek magamban annyi ambíciót hogy végigkínlódjam. Előre is köszönöm! -
shteer
titán
rászántam magam a minidlna telepítésére, csupán a második sornál akadtam el
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
erre ezt kapom, gondolom ez nem okés:
chmod: changing permissions of of '/ffp/bin/uwsiteloader.sh': Operation not permitted
valamint a repoban nem lévő legfrissebb minidlna telepítés hogyan módosítja a hivatkozott útmutatót?
köszi!
-
vampire17
addikt
Igen, engedelyezve van es tamogatja.
itt ezt kapom:
root@NSA310:~# ether-wake AC:9E:17:4D:60:4B
ether-wake: SIOCGIFHWADDR on eth0 failed: No such deviceitt pedig ezt:
root@NSA310:~# ether-wake -b -i egiga0 192.168.31.255 AC:9E:17:4D:60:4B
BusyBox v1.18.4 (2012-01-21 22:06:55 UTC) multi-call binary.
Usage: ether-wake [-b] [-i iface] [-p aa:bb:cc:dd[:ee:ff]] MAC
Send a magic packet to wake up sleeping machines.
MAC must be a station address (00:11:22:33:44:55) or
a hostname with a known 'ethers' entry.
Options:
-b Send wake-up packet to the broadcast address
-i iface Interface to use (default eth0)
-p pass Append four or six byte password PW to the packet
root@NSA310:~# -
vampire17
addikt
Fonn van az ffp, meg az altalad adott busybox, de nincs benne ether-wake parancs... hogyan lejetne beletenni?
Currently defined functions:
[, [[, acpid, addgroup, adduser, adjtimex, arp, ash, awk, basename,
beep, bzip2, cat, catv, chat, chgrp, chmod, chown, chroot, chrt, chvt,
cksum, clear, cmp, cp, crond, crontab, cryptpw, cttyhack, cut, date,
dd, deallocvt, delgroup, deluser, depmod, devmem, df, diff, dirname,
dmesg, dnsdomainname, du, echo, ed, egrep, eject, env, expand, expr,
false, fgrep, find, flock, free, freeramdisk, fsck, fsync, getopt,
getty, grep, gunzip, gzip, halt, head, hexdump, hostname, hwclock, id,
ifconfig, init, insmod, install, ionice, ip, ipaddr, ipcrm, ipcs,
iplink, iproute, iprule, kill, killall, less, linuxrc, ln, logger,
login, losetup, ls, lsmod, lspci, lsusb, lzop, lzopcat, man, microcom,
mkdir, mke2fs, mkfs.ext2, mknod, mkpasswd, mkswap, mktemp, modinfo,
modprobe, more, mountpoint, mv, netstat, nslookup, openvt, passwd,
pidof, ping, ping6, pivot_root, poweroff, printenv, printf, ps, pwd,
raidautorun, rdev, readahead, readlink, reboot, reset, resize, rev, rm,
rmdir, rmmod, route, rtcwake, script, scriptreplay, sed, seq, setfont,
setlogcons, setsid, sh, sha256sum, sha512sum, showkey, sleep, sort,
split, start-stop-daemon, strings, su, swapoff, swapon, sync, tac,
tail, tar, tee, telnet, telnetd, test, time, timeout, top, touch, tr,
traceroute, traceroute6, true, tty, ttysize, ubiattach, ubidetach,
udhcpc, udpsvd, uname, unexpand, uniq, unlzop, unxz, unzip, uptime,
usleep, vi, volname, wall, wc, which, who, whoami, xargs, xz, xzcat,
yes, zcat, zcip -
törölt tag
Természetesen 12V-osat vettem, az áramerőssége az picit kevesebb, 0.04A (Eredeti ventin 0.05A)
Igen, már itt az asztalon a multiméter, csak átgondoltam, hogy mit is várok voltaképp?
Abban az esetben, ha van kimenő feszkó, akkor jó, akkor tudom, hogy valamit elszúrtam. Rossz sorrend, vagy rossz venti ... stb.
Ám ha nincs, és ez a valószínűbb, akkor ugyanott vagyok.
Akkor viszont az lesz, hogy elkezdem hajszárítózni, persze folyamatosan sasolom a monitort közben
Tudom, hogy eléggé "szakis" az ötlet, de így hirtelen, most más nem ugrik be ... -
z123456789
addikt
Szóval a feltöltés megy, ennyi volt a baj, köszönöm szépen a segítséget neked meg zambozolinak. Nem gyors, de eddig ennyit sem ment.
Viszont az ftp-re még tudnátok valmait mondani hogy miért nem megy a külső portszámmal?
(#12751) z123456789
"Érdekes ez az ftp.
Beállítottam ahogy mondtad.
Az FTP helper be volt pipálva.
Beírom hogy ftp://ddns.cim:12221
Kéri a jelszót, felhasználót, és utána nem lép be.
"ERROR
The requested URL could not be retrieved"' -
törölt tag
Szia
Tulajdonképpen levágtam a csatiról, és egyelőre összedrótoztam az új venti vezetékeivel. Ha jó a sorrend, és igyekeztem, hogy ugyanaz legyen, akkor most működnie kellene.
Csakhogy nem működik.
Ám ezért lenne jó tudni, hogy mikor kapcsol be. Most 48 fokos, és 0RPM ...kmarci25
Nekem a ventim állt meg pár napja, akkor túlmelegedett, ilyenkor leáll az adatforgalom, és folyamatosan pittyeg. Szerintem 60C fok az alapbeállítás. Amúgy nézd meg a log-ot -
z123456789
addikt
Nem vettem ki a NASból.
Amit leírtam előbb, úgy olvastattam be. File menü...
Megnéztem a gyári SMARTtal is, az sem mutat hibát. De nem nagyon értem amit a NAS kidob összefoglalót.
Melyik sort nézzem, és melyik oszlopot?
Start_Stop_Count sor mutatja igaz? De melyik oszlop?
Szerintem legalább 10x el volt az már indítva, mert amikor nagytakarítás van, akkor kiviszem az udvarra kifújatni a port belőle. És akkor lekapcsolom. -
z123456789
addikt
Ja, tényleg, volt ilyen. Azóta ez az állapot javult. Nem írja ki hogy szüntessem meg az írásvédettséget, de néha van hogy most is megakad a törlés. :S
Nem csináltam még ilyet, de a HD Sentinelben azt kell választani hogy File, "kapcsolat nélküli lemezek beolvasása"?
Ott látom a két WD RED-et (2TB+4TB). És ha így kell akkor szerintem minden rendben velük. -
z123456789
addikt
Igen, open. (Ez az ugye?)
Akkor anno azt is félre értettem a jogosultsággal kapcsolatban. A lényeg hogy van olyan hogy törölni akarok valamit, és megáll a törlés mondjuk 70 %-nál, és csak percek után megy tovább, de akkor meg hirtelen.
Másolás iszonyat lassú szokott lenni a 2-es HDD-hez képest. Ilyen 8000/12000 KB/s (biztos nem jól írtam a kis és nagybetűket) a másik 52 000/65 000 KB/s sebességével szemben. És erre írtad hogy valami jogosultsági probléma lehet régebben. De nem jutottunk dűlőre...és inkább hagytam. -
z123456789
addikt
Egyetlen egyszer volt hogy nem takartam ki valamit, pont kiraktam az IP címemet. Azóta paranoiás vagyok inkább. Bár tudtam hogy túlzásba viszem most is.
Minden jó, mert működnek a dolgaim rendesen.Megnyitottam azt a portot, és a TM-ben is ugyan az van, de nem kezdett el most sem száguldozni a feltöltés. :S Pedig van letöltő az biztos.
Egy korábbi FFP-s bütykölésem során azt hiszem elrontottam a jogosultságokat ahhoz a meghajtóhoz, amire a letöltések mennek. Ez okozhatja a lassú feltöltést? Vagy nincs jelentősége?
(A jogosultsági probléma abban nyilvául meg...hogy már egyszer mondtad, illetve hogy a második meghajtóról/ra sokkal gyorsabban tudok dolgozni. Azzal kapcsolatban nem adtam ki semmiféle FFP, SSH-s parancsot.)Érdekes ez az ftp.
Beállítottam ahogy mondtad.
Az FTP helper be volt pipálva.
Beírom hogy ftp://ddns.cim:12221
Kéri a jelszót, felhasználót, és utána nem lép be.
"ERRORThe requested URL could not be retrieved"
-
-
Sakab
senior tag
Én már pár portot FW-ztem, konkrétan torrentGUI, Zcloud, és FTP.
Nem tudom miért akad össze és miért töölt be az UPnP-nél:
A ruter 80as alap admin portját hogy tudom megváltoztatni?Mr Dini: Nekem ma dobta be a frissítést: V4.80(AALS.0)C0 és így jelent meg a csomaglistába.
-
Geripapa
aktív tag
Ízlések és pofonok... Én inkább kiadok 2600Ft-t egy hűtőbordara ragasztóval együtt. Mivel nekem, se régi alaplapom, se F.SB-m (azt sem tudom mi az) se hővezető pasztám! Nem vagyok biztos benne hogy ezek beszerzése anyagi és főleg időben megérne nekem annyit, hogy pár száz forinttal olcsóbban jöjjön ki... ha olcsóban jön ki.
-
törölt tag
Nem küzdöttem vele sokáig, leformáztam a
pica francbaViszont most meg nem megy a ventim, és leáll a NAS UDMA problémával (a log szerint)
60 fokos, most eléraktam a szobaventit, kicsit hátra is fúj, így 55. Egyelőre megy. De kellene gyorsba valami megoldás, esetleg hasonló tipushibáról tudtok e? -
törölt tag
Ez a csere majd ősszel lesz esedékes.
Azért vált sürgőssé, mert az asztali gépemben csak SSD van, az is 60GB mindössze. Most kellene pár száz giga, meg kell írnom jó pár DVD-t. Így logikus volt, hogy a NAS 1TB-jét kiszedem, és gondolva a jövőre, veszek egy nagyobbat bele, de úgy, hogy abból 2 kell majd. Így a 2TB WD yellow jó választásnak tűnt, ha majd lesz raid. Amúgy hozza egyedül azt, amit a WD green hozott.
Mindegy is, akkor most rámegyek egy live-CD-re ... lehet, hogy ezzel kellett volna kezdeni?
-
törölt tag
A live CD azonnal látja a NAS-t a hálózaton? (közben akkor ki is próbálom)
krealon
Lesz mellé hamarosan még egy, a Zyxel pedig le lesz cserélve egy Synology-raDe kösz az észrevételt.
Amúgy 50 fontért egy év garral nem olyan rossz biznisz ez
-
spiky03
veterán
Nálam is ilyen net van.
Igaz én most 352-re cseréltem a 310-et, de nálam is jött lefelé 10 megával a cucc, meg felfelé is ment annyival.
A 310-esel lefelé olyan 7 mega volt a max ha jól emlékszem, de akkor már nem lehetett elérni a TM-et, felfelé meg 5 mega.Úgyhogy nekem megérte a váltás.
-
-
spiky03
veterán
Hát nem tudom.
Az tény hogy lett varriálva a múltkor a jogosultságokkal, amikor itt volt kolléga és próbáltuk megcsinálni azt, hogy haveroknak csinálok egy külön mappát amit ők elérnek és tudnak bele meg belőle másolni, és semmi egyéb mappát nem látnak. Nah de ez nem jött össze.Ide tölt a TM
/i-data/md0/video/download/
És elvileg ez is van felcsatolva a TC-be, igaz az eleje helyett az IP cím van megadva, nem tudom ez gond-e:
IP cím/video -
Mr Dini
addikt
" (Ha jól sejtem... Ha nem jól, a többiek kijavítanak - egyrészt úton vok, másrészt linux user vagyok... ) " - úgy látom beigazolódott...
Nagyon ritkán használok tm guit, és winbe is csak évente kb 4x bootolok, de úgy tapasztaltam, hogy ha a port closed, akkor is azt írja, h a belső port ok, de ha nem tud csatlakozni a tm gui a tm daemonjához, na akkor van gubanc. ---> Szal én csak a tapasztalataimat írom le, hátha másoknak is segíthet vele. De semmiféle papíros végzettségem nix hozzá... Én csak egy mezei szakács vok, 5 piperkőc lelkes apja. Csak hobbiból nyomom.
-
Sakab
senior tag
Igen ksözönöm visztont elakadtam ennél a pontnál
root@NSA325-v2:~# /ffp/etc/minidlna.conf
-sh: /ffp/etc/minidlna.conf: Permission denied2. Beállítani az /ffp/etc/minidlna.conf -ot
Lényegében csak a media_dir= kezdetű sorokkal kell foglalkozni : pl.: media_dir=V,/i-data/md0/video V=video, P=photo , A=audio ) a médiatartalomnak megfelelő könyvtárakra. -
Sakab
senior tag
Kipróbáltam az owncloudot azzal az a baj, hogy nemtudom kiválasztani,h milyen mappákat osszon meg ill nagyon FTP-s kinézete van.
Viszont most visszatértem a Polkestre és azt próbálgatom, vagyis próbálgatnám ha müködne. CSomaglistából feltelepít elindit bejelentkez és ez a kép jelenik meg:
ez van lasan 1napja...elötte próbálkoztam azzal, hogy lilt töröl újra telepít de ugyan ez.
És az érdekes, hogy a procit nem tekeri a háttérbe:
Nemtudok esetleg más verzió számút valahogy feltelepíteni mint ami a programcsomagba van benne?Azzal hátha menne vagy más megoldás is érdekelne.
A vinyón kb 1,7 Tb nyi adat van, de kétlem h eddig ellenörizetné.
Ja és igen..restartal is próbálkoztam, de az se járt eredménnyel. -
Sakab
senior tag
Délután megpróbálkozok vele és szét szedem, bár elvilg 2014 évvégi vásárlás (én 2. tulaj vagyok) hátha ténleg kilazult valami és nem kell betennem a gardrob szekrénybe mert akkor megint furkálhatom az utp kábelnek a lukat.
Jogos nállam a teljes sávszél az 50/30 Digi azaz 6,5-7Mb/s lefele és ezt szépen viszi is. Most is csináltam egy tesztet Nasról Gépre 3 szálas torrenttel 40-45Mb/s ha teljesen leálltom a torrentet akkor 50re felugrik. Nas-ra irás pedig kicsit kevesebb.Kipróbáltam egy 1,5 m kábellel is azzal is ugyan ezt az eredményt produkálta. Lehet, hogy ennyit tud amugy a laptop...Macbook core2duo / 4Gb Ram / 500Gb-s valami satás vinyó. Bár akkor nem tudom, hogy miért raknak bele Gigás netet.
A Twonky indexelést és az Órjás keretet azt hol tudom megnézni/engedélyezni?
-
taylor67
csendes tag
"Itt a ph-n már egy kolléga megcsinálta a 310s/320s leírását, csak kicsit keresni kell. De mivel külön kérted, hogy ne, ezért nem segítek."
Ha ennyit leírsz már többet segítesz mint egy odavetett mondattal, hogy valamit nyilvánvalóan rosszul csinálok.
Ezt én is tudom, ezért kértem segítséget. Azt látom, hogy ennek a topiknak te vagy a motorja és rengeteg embernek segítesz, éppen ezért nem értettem ezt a reakciót.
A topic 12211 hozzászólásnál tart, bevallom nem olvastam át az összeset. -
Geripapa
aktív tag
"320 nem lehet vadonatúj"
Lehet én is olyant vettem, na nem boltból, de teljesen új volt gyári csomagolásban lefóliázva minden. És mivel a szoftvere még a legelsö volt igy valoszinü hogy 5éve már a polcon hevert annál aki megvette/kapta, majd eladta nekem. Én feltételezem, hogy tudja mit beszél bár lehet hogy neked van igazad! -
Tonyk
veterán
"Telnettel nem tudok bemenni, a távoli host bontja a kapcsolatot."
Mint már írtam, a telnet nem feltétele az FFP telepítésének! Viszont telnettel csak akkor tudsz kapcsolódni, ha már fenn van az ffp.
"SSH-val nem tudok bemenni, nincs telepítve ffp."
Nyilván nem tudsz ssh-n bejutni, mert nincs ffp. SSH feltétele szintén az ffp megléte.
-
taylor67
csendes tag
Ha valaki Tonykon kívül szeretne segíteni szeretettel várom.
A tényállás: Nem értek a Linuxhoz, de szeretnék egy NSA 320-at üzemeltetni. Vadonat új, windows varázslót lefuttattam, HDD formázva, web elérés működik.
Szeretném parancssorból megszólítani, hogy autodidakta módon, különböző leírások szerint saját képemre formáljam.
Telnettel nem tudok bemenni, a távoli host bontja a kapcsolatot.
SSH-val nem tudok bemenni, nincs telepítve ffp.
ffp-t nem tudok telepíteni mert nyilvánvalóan buta vagyok Tonyk szerint, de azért utána néztem.
Itt követtem az utasításokat: http://zyxel.nas-central.org/wiki/FFP_as_zypkg
web_prefix nem működik. ffp file letoltve, bemásolva a megfelelő helyre nem működik.
Mellé másoltam ZYPKGS filet, amely tartalmazza ffp leírását. Ekkor a NAs web felületébe bejelentkezve látszik az ffp a telepítő csomagok közt, de amikor elindítom nem települ, hanem eltűnik a csomagból.
Megnézve a ZYPKGS filet: eltúnt a bejegyzés.
Ha írásvédetté teszem csak telepit csak telepit..... -
ka64
tag
Lenne még néhány kérdésem.
1. A 325v2-re is létezik az FFP okosítás?
2. Először 1 winchesterrel használnám. A későbbiekben a második winchester berakásakor kell-e valamit varázsolni? Vagy csak bedugom és kész?
3. 1 TB s winchesterrel szeretnék indulni. Milyen - konkrét- márka, modell ajánlott?
Köszönettel:
ka64 -
blst
tag
Ez stimmel is, ha a böngészőből érem el a nas-t így is működik.
Felhasznalo1-el belépve böngészőből:
NSA310:
-felhasznalo1
-video
-music
-stb mappaFelhasznalo2-vel belépve böngészőből
NSA310:
-felhasznalo2
-video
-music
-stb mappaUgyan ezt a struktúrát szeretném ha a "sajátgépből" tudná használni mindenki. De nem lenne rossz ha csak 1 meghajtót kellene csatolni tehát:
Belép a sajátgépbe látja h NSA310 (Zás azon belül látja a számára hozzáférhető dolgokat. De ha jól értem ezt így nem lehet megoldani.
-
blst
tag
Szóval külön fel kell vennem minden mappát egy meghajtónak? Ha jól értem ezt 1 felvett hálózati meghajtóval nem lehet megoldani.
A cél az lenne, hogy 'Jucika' lássa a Jucika, video, photo,music, stb mappákat de a "Janika" mappát ne. Ami a böngészős felületen így is van. De hálózati meghajtóként csatolva csak mappánként lehet megoldani? -
Szabie93
tag
Na most 99%-ban kész minden, egyetlen egy dolog maradt. Amikor a TM settings configját elmentem, utána hiába állítok be más mappát (video) mégse oda szedi a filmet. Megnyitom újra a config fájlt és megint az eredeti beállítások vannak benne, pedig F2-vel mentek mikor kiszállok belőle, mi lehet a probléma?
-
Szabie93
tag
Összehoztam nagy nehezen még az éjszaka folyamán, viszont 2 problémám van. A TM nem kér jelszót, illetve át szeretném állítani a könyvtárat ahova ment.
A másik pedig, hogy felvarázsoltam a minidlna-t viszont valamiért nem működik, hogyan lehet az beállítani, csak putty-n keresztül? Köszönöm!
-
spiky03
veterán
Igen tudom.
De úgy volt beállítva, hogy
1234* 9091 - ezzel érem el kintről a TM-et telefonon
4321* 4321 - ez van a TM-ben a gépen beállítva a Bejövő portnálÉs így sem ment a feltöltés valamiért.
Nah sebaj, majd hétvégén kicserél a routert az új Asus-ra hátha azzal újra feltámad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Milyen videókártyát?
- Linux kezdőknek
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest