- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ano
senior tag
Nekem speciel működik, csak próbáltam segíteni, de "írtam" erről kisebb összefoglalást, hogy ha már nem frissíti a webes listát, akkor így elvileg ki lehet cselezni, ha felmásolod a fájlokat amiről már korábban írtam.
mindkét hozzászólásomat vegyétek figyelembe ...
-
Anonymus23
veterán
Pl totál commandern keresztül, vagy akár intézőben felmész a HÁLÓZATRA, ott betallózod a NAS-t, fogja kérni a felhasználónevet és jelszót, megadod neki az admin fh név +jelszót.
5 mappa lesz amit el tudsz érni:
Admin
Music
Photo
Video
PublicVoilá, ott az Admin mappa, abban tudod létrehozni a kérdésese mappát.
De mivel a repok nem működnek, így szerintem a pendrive-os megoldás az működik, de nekem 520-ra nem sikerült a winchesteres megoldást applikálni sehogy sem. -
Tonyk
veterán
Jó pár éve mikor PXE-szervert hegesztettem fel a nasra, akkor jött be az az NFS szerver dolog, mert kell neki egy NFS-share.
A gyárival elég sok gondom volt. A PXE-ről bootolt kliens állandóan access denied-ot dobott.
Ekkor elégeltem meg és töröltem a gyárit majd tettem fel FFP alá nfs-t. Azóta ilyen gond nincs.
Javaslom, telepítsd fel ffp alól. Ha kell, segítünk mit, hogy, merre, de hagyd a gyárit szerintem. -
Tonyk
veterán
NFS-nek van nyűge a wildcardokkal.
Először próbáld már meg, hogy NFS megosztásnál a szűrőt nem 192.168.*.* -ra hanem 192.168.1.*-ra teszed.
Ha ez nem hozna eredményt, akkor próbáld meg a teljes ip tartományt lefedni *-al.
Ill. még kipróbálhatod ha pontos ip-t teszel a szűrőre.
-
Tonyk
veterán
Nem megy parancssorból a meghajtó csatlakoztatása.
Jó lenne tudni, hogy miért nem megy. Hibaüzenet?
"Transmission szépen letölt a mappába"
Ugye azt érted, hogy a TM helyben, nason belül tölt le, te meg a nason kívülről próbálkozol mással.
"A Transmissionba ezt írtam elérési útnak és működik."
Tehát ha windows-on a tmguiban rákattintasz a "tartalmazó mappa megnyitása"-ra, akkor megnyílik a windowsban?
Ha .140 az ip, akkor nyilván azt írd be...
-
Tonyk
veterán
Próbáld meg paranccsorból:
pl.: ha a nas ip címe
192.168.1.10
és azx:
meghajtóra akarod csatolni:mount 192.168.1.10:/i-data/a32368fb/nfs/Bozso_NFS_PROBA x: -o anon
Írható/olvasható-ként van a megosztás létrehozva? (korábbi képen látom, hogy igen, de azóta nem tudom történt-e változás)
Hálózatoknál egy NSA320.lan megosztás
Az nem megosztás hanem a kiszolgáló neve.
Azért ha jól rémlik volt elég szopás a gyári NFS szolgáltatással. Ezért is javasoltuk itt, hogy FFP-s nfsd-t célszerű használni helyette.
-
Tonyk
veterán
Médialejátszón nem megadni kell véletlenül a megosztást? Rendszerint kézzel kell beírni, az pedig a kiszolgáló címével és teljes útvonalával kell. Ott a képen:
"NFS megosztás útvonal
" alatt : .....82368fb/nfs/Bozso_NFS_PROBAAz eleje minden kétséget kizárólag /i-data/<valami>
majd a 82368fb/nfs/Bozso_NFS_PROBAValhogy így nézhet ki, de mivel nem látszik az első szám (x) :
/i-data/x82368fb/nfs/Bozso_NFS_PROBA
Ha előtte kéri a szerver címét megadod, majd a fenti útvonalat.
Ha nem kéri külön , akkor az egészet rendszerint így kell megadni, de nyilván utánanéztél a lejátszód manualjában, hogy mit vár:pl.:
nas-ip-cím:/i-data/482368fb/nfs/Bozso_NFS_PROBA
A linuxos parancs ugye így nézne ki:
mount -t nfs <nas-ip>:/i-data/482368fb/nfs/Bozso_NFS_PROBA <hova>
-
Tonyk
veterán
Az eredeti kérdező szerint a link sebessége 100-as. Azaz kártyán lévő led szerint a link 100Mbit nem pedig gigabit.
Kábel tuti jó? Minden ér ép, nincs szakadás?ethtool egiga0
Mit ír a speed résznél?
(#18400) Downsampling
Nas menüjéből tényleg csak kattintani kell. Nem bonyolult. Mi nem megy?
-
Tocika
aktív tag
Igen!
Még korábban megosztottam egy mappát és csatlakoztattam mint hálózati meghajtót, az meg is maradt a meghajtók között.
Most viszont ha csatlakoztatni szeretnék hálozati meghajtot akkor a hálozati eszközöknél nincs ott a nas.
A hálozat felderités meg a megosztás be van kapcsolva. -
junkpod
veterán
Jó lenne megosztanad a telepítési tapasztalatod
Megjött az én wd-red 2TB vinyom is.
Az easyjob az lenne, hogy belerakom másodiknak azt kész, ez a B-terv.
De továbbra is az az A-terv, hogy inkább az új 2TB vinyot beraknam rendszer vinyonak, aztán ha már települt és működik visszaraknam 2esnek a régit, a rajta lévő tartalommal.
Csak még nem kaptam itt megerősítést, hogy ez mukodne-e, megúszható adatvesztés nélkül? -
junkpod
veterán
Hát nekem nincs PC-m, így csak a nasba tudom berakni a vinyot és klonozasra sem lesz szükségem. Csupán annyit szeretnék tudni, hogy a régi rendszer vinyot a 2-es slotba szerelve sima kotetkent latom-e? Nem lesznek-e gondok pl a hozzáférési jogokkal?
Jut eszembe van ezekben egyáltalán dedikált rendszer vinyo slot? -
kmarci25
veterán
Az a van neki. Szóval az történt (hogy meglegyen az egész sztori), hogy hangos volt a gyári venti. Megvettem a Noctua-t, aztán nekiálltam. Nem volt forrasztópákám éppen, úgyhogy úgy gondoltam, hogy először forrasztás nélkül, zsugorcsővel kötöm be. Szét is szedtem, kivettem a régi ventit, be az újat, kábeleket összekötöttem, semmi, meg se mukkant. Utána még rápróbáltam forrasztással is, de úgy sem ment. Pedig figyeltem a kábelekre, az itteni leírást követtem. Valami biztos nem stimmelt. Azt hittem, hogy én bénáztam el, de ezek szerint lehet, hogy a ventivel van a gubanc...
-
8nemesis8
veterán
Pontosan olyanra cseréltem, amire lehetett volna.
Működött 1-2 hónapot vagy nem tudom mennyit, megállt azóta semmilyen ventivel nem megy.
Mi lehet a gond?
Egyszerűen megadta magát valami! Direkt azért vettem a ventit, nem is volt olcsó, mert ultra halk és elég komoly hűtést tud ahhoz képest!kmarci25: Ugyanez van nálam is, vagyis azóta venti nélkül egy, WD red van benne szerintem bírja a hőt.
Mondjuk egy mac mini-t mellé tettem, mint hőelvezetés, amit nem használok mostEgyébként szerintem így is rendben van teljesen. Csináltam egy kábelt, ami USB-ről hajt meg ventillátort, de annyira nem tartom fontosnak. Nyáron a nagy melegben gázosabb, de nem mostanság!
-
junkpod
veterán
-
HIJ
őstag
Egyébként ebben a fórumba találtam ezzel kapcsolatban megoldásokat.
Put the next script into /usr/local/zy-pkgs/etc/init.d, make it executable and reboot.
See if it helps.
#!/bin/shethtool -A egiga0 autoneg on rx on tx on
ethtool -A egiga0 autoneg off rx off tx off
ethtool -C egiga0 adaptive-rx on adaptive-tx on
ethtool -r egiga0Ezt még nem próbáltam, hogy segít-e...
-
HIJ
őstag
Na hát ezt mondom én is, hogy működnie kell ennek. Egyébként a házat én kábeleztem cat5e kábellel és szinte minden eszközöm gigabites és persze egyikkel sincs gond. Ez igaz anyuékra is... Akkor lehet hogy kuka lesz mégis vagy esetleg félreteszem egy 10/100 -as hálózati környezetre...
-
kmarci25
veterán
Igen, biztos, hogy valamit eltoltam, vagy hibásan érkezett a venti, de ennek adom a kisebb esélyt. A noctua másnál már működött, így nem hiszem, hogy elektronika lenne, bár lehet, hogy azóta tettek bele valamit. Azért fura, mert legelőször ugyan nem forrasztottam, hanem a noctuahoz kapott gyorsrögzítővel (valami 3M cucc asszem) kötöttem össze, és már akkor sem ment, pedig ott is színhelyesen kötöttem be. Sajnos se multiméterem, se pc-m nincs...
Asszem veszek valami olcsó párszázas ventit, aztán meglátjuk az hogyan muzsikál. Köszi a segítséget!
-
junkpod
veterán
Ez nem igaz, gondolom nincs is ilyen gyakorlati tapasztalatod. Képzeld gyönyörűen jön a préri közepén is a YT video, Csak nem lehet háttérbe rakni mert akkor ugye lehallgat... ezt untam meg és keresek helyette jobb megoldást (meg hát a video mindig több sávot fogyaszt...)
-
junkpod
veterán
Persze, hogy jó a flac de autóban a 320as MP3 stream is megtenné (ha lehet ilyet on the fly).
Én sem tudom mennyi a zene mappa, de ugye folyton bővül, néha szerkesztem a tag-eket, szóval egy statikus másolat nem olyan jó mint egy stream. Erre szeretnék eszközt, megoldást. -
Somatom
veterán
Félreérted. Nem a "rang" zavart, hanem a kifejezés. Nem vagyok tini, éltem abban a rendszerben, amiben az eredeti jelentése született. Rossz emlékeket idéz fel bennem, egyáltalán nem tartom viccesnek. A paródiáját sem. Lesz..om, hogy mi a "rangom", de az a szó ne legyen a nickem alatt!
-
Somatom
veterán
Szted nem érdeklődtem előtte a lehetőségeimről? Nem akartam bebukni a privijeimet, de azt a választ kaptam a helyi mindenhatóktól, hogy nincs más mód annak a kifejezésnek az elkerülésére. Ha nincs más, akkor legyen így! Fura, hogy másokat ez foglalkoztat. Engem nem érdekel ez az ovis "rangrendszer".
-
-
FefeeX
veterán
A 2-es számú vinyóm, ami szintén WD RED, ugyanígy megy, a torrent nem azon van, így leáll, persze messze nem azonnal, így fel kell állnia, mielőtt elvégezhetné a műveleteket. Így volt ez a 320-ban és most az 520-ban is, ugyan nem is kerestem, hogy átállítsam másra, jó nekem így.
-
Upo
addikt
Jó, kivárod, de a lemezek élettartamára is negatívan hat a ki-bekapcsolás. Semmilyen áramkörnek nem használ a kikapcsolás-bekapcsolás, de legfőképp a bekapcsolás a kritikus, az nagy megterhelést jelent minden áramkörnek. Nem véletlen, hogy az áramkörök leginkább bekapcsoláskor szoktak tönkremenni, olyankor gyakorlatilag 0 ellenállásként viselkednek, azaz végtelen nagyságú áram tud belefolyni. Ez aztán század/ezred/milliomod másodpercek alatt beáll rendesre, de a kezdeti lökés mindenképp egy nagy megterhelés, ami a félvezetők szerkezetét roncsolja, lehet hogy molekuláris mértéknél nem sokkal jobban, de sok kicsi sokra megy, illetve ha ismétlődően egy helyen lép fel a károsodás, akkor néha nem is kell sok alkalom hogy bekövetkezzen a meghibásodás.
Nem véletlen, hogy adatlapokon legtöbbször bekapcsolási ciklus darabszámában adják meg a várható élettartamot, a folyamatos üzemtől gyakorlatilag nem romlik el.
Hosszú ideje folyamatosan menő (akár 10+ év) szervereknél is gyakorlatilag az öreg hdd-knek semmi baja, aztán több olyan eset is volt, hogy amikor egy ilyent valamiért leállítanak, akkor a következő bekapcsolásnál ugrik egy hdd. Amíg ment, semmi baja nem volt, ahogy kikapcsolták, a hőváltozás miatt már az öreg hardverben bekövetkeztek olyan változások, hogy a következő bekapcsolással járó terhelést már nem bírta.
Én is jártam így ~10 éve menő szerverrel, szabályos leállítás, takarítás után az egyik hdd nem pörgött fel többet. Külsérelmi nyom nem volt, egyszerűen csak megadta magát. Másik panellel jó volt, az adatok le lettek mentve, tehát egyértelműen az áramkörrel volt gond. Ha nem kapcsoljuk ki akkor valószínű még most is működne. -
vanRobert
tag
Gondnak valóban nem gond, csak szerettem volna megérteni, hogy mi a rákért csinálja...
Sajnos a TV-m (Samsung) nem ad sok időd a NAS-nak az észhez térésre. Ha nincs kapcsolat, akkor fél percig "homokórázik", majd közli, hogy nincs kapcsolat és kilép a TV adásra, én meg kezdhetem előlről.
Nagyon frusztráló, főleg kanapéról, távirányítóval. -
vanRobert
tag
Hali!
nos, elég alacsony az a szám, és nem is változik.
Eléggé zavar, korábban ezt nem csinálta, és sokszor a TV nem is hajlandó beolvasni a könyvtárakat, mert kevesebb időt vár, mint ami a NAS kell, hogy felpörögjön, vagy valami ilyesmi. Szóval, valahol nagyon le akarom tiltani ezt a fejparkolás dolgot, vagy bármit, amitől elmegy szunyálni a NAS...
-
Mr Dini
addikt
Persze van Pi-m, Kodi-t használok minden TV-n, függetlenül attól, hogy okos-e, vagy sem, de LG smart tévé kapcsán már rengeteg rossz tapasztalatom volt sajnos. Azt kell, hogy mondjam, hogy a Tizen oprendszerű Samsung tévék már elgondolkodtatnak a Kodi leváltásán.
Nagyon bejövös a Tizen SDK (fejlesztői környezet).
-
Mr Dini
addikt
Sajnos az nem fog menni. Én már áttértem debianra, de ha bebootolom a gyári rendszert, akkor sem jön be a webGUI. Én annó kukáztam az egészet, mert nem volt rá szükségem.
De szedd le a mostani, gyári nfs-t, majd add ki ezt:
slacker -a unfs
Majd csillag az unfsre (ha több is van, akkor csak az egyikre)!
Ezután add ki ezt:
touch /ffp/etc/exports; echo -e "/i-data/md0/admin 192.168.1.0/24(rw,async,no_root_squash,no_subtree_check,wdelay,fsid=0,insecure)" >> /ffp/etc/exports
Nyilván, ha más mappát szeretnél megosztani, akkor módosítsd a parancsot, illetve az ip tartományra is figyelj. Ha pedig több megosztást szeretnél, akkor futtasd le a parancsot még egyszer a touch /ffp/etc/exports; nélkül és már más elérési utakkal. Ezzel elvileg felh. név és jelszó nélkül tudod használni.
Ha megvan, akkor:
sh /ffp/start/unfsd.sh restart
És már megy is.
-
Tonyk
veterán
Mivel a 320-as széria szinte teljesen u.a belülről ezért a zyxel oldalán láthatod, hogy ott 6TB-os van feltüntetve mint tesztelt legnagyobb hdd. 326-ban már 8TB. Biztos vagyok benne, hogy a 320-asba is simán belemegy a 8TB-os. Az más kérdés, hogy ki a fene pakol egy 20-ezeres nasba 100E-es hdd-t.
-
imis
senior tag
az új venti nekem sem zörög, de nagyobb fordulaton lehet hallani a légáramlást. Visszavettem a sebességet így csendes, csak óvatos szeretnék lenni. A red vinyóval kapcsolatban a 65C°-t említik plafonnak az adatlapján.
Szóval figyelem egy darabig, hogy meddig akar melegedni a vinyó és a cpu. -
stroge
csendes tag
azt néztem, hogy mindegyik 3 eres hangosabb, valószínűleg a változó fordulatszám miatt lehet hangosabb, és a fixet be tudták lőni csendesre. attól, hogy nincs súrlódás, a rezgés (nem 100%-os tengely egyensúly) és a légáramlat/lapátok miatt is lehet hangos egy venti.
a forraszanyag a harmadik vezetékhez lehet, hogy ott van, lehet, hogy ad is jelet, de nem fordulatszámot, csak négyszögjelet, hogy forog a venti vagy sem. -
imis
senior tag
ez sunon 27dB, ami azért nem mondható csendesnek.
Kíváncsi volnék, hogy eredeti ventivel milyen hőmérsékleti eredményeket lehet produkálni, ill milyen cpu hőmérsékletnél változik és mennyire a venti fordulata.most nekem pl. a wdred vinyó 41C°, cpu 45C° (nem eredeti) venti: 2727 RPM, 1-2% cpu használat.
-
Joshi
titán
Ráforrasztottam egy kábelt de továbbra se mutatja a fordulatot, akkor lehet hogy az egy vak forrasztás a nyákon. Igazából nem sokat számít úgy se nézegeti az ember a fordulatot főleg ha síri csendben van a venti, nekem már több mint 1 éve így megy hibátlanul.
Egyébként van 40x40x10-es 3pin, ahogy nézem már szinte minden méretben van.
Van két féle is, nézz körül.
-
bse666
csendes tag
Az ember mindig tanul valamit, még ha hülyeséget is kérdez. Jaja én is találtam egy megoldást, ami a hőmérséklet függvényében állítaná a venti sebességét (illetve újrakonfigurálná), de nem volt vele kedvem szórakozni, főleg, hogy nem vagyok egy linux guru.
Megmondom őszintén FullHd és 3D b.z. vagyok, és azért a sebesség egy 20-30Gb-os filmnél már egy kicsit fontosabb mint egy 1,5gigás filmnél és jópárszor előforult olyan, hogy azért maradt el az esti mozi, mert nem jött le a film emberi időben. Tudom, indítsam el korábban, de ez sokszor ilyen hirtelen ötlet,( meg hát az asszony: mér' nem tölt ez az izé ezér' vetted ennyiért?
, ha tudná mennyiért is vehetnék)
-
Anonymus23
veterán
7 MB akart az lenni, nem Mbit.
Más azért ettől többet is kihozott a 320-asából (asszem Tonyk linkelt a múltkor a sajátjáról egy screent)Amúgy számtalanszor le volt már írva, hogy ezekben a NAS-okban nem asztali gépekhez hasonló processzor van, így jóval kevesebbet tudnak torrent alatt, mivel a torrent eléggé (processzor) erőforrás igényes alkalmazás.
Pl 325v2 13-14 MB/sec körül van a vége (állítólag, nekem nincs akkora netem) torrent alatt, de pl másolni NAS-ról meg tud 80-90 MB/sec-el... -
bse666
csendes tag
Hát igen én is elterveztem (álmodoztam) egy nagyobb csomagról, de semmi értelme nincs. Nem tudom szerinted egy olyan opciónak van e értelme, hogy, mivel a ventilátor szabályzás nem valami fényes (vinyó nélkül is 3500-at pörög
gariban cserélni esetleg egy 325v2-re vagy valami komolyabbra? B az igazság az, hogy 30-nál többet nem szeretnék költeni, és azok amik tudnak is valamit inkább az 50-es kategóriába tartoznak
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Le Mans Ultimate
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- iKing.hu - RedMagic 10s Pro Gamer erőmű 3 hónap garanciával! 12 GB RAM / 256 GB tárhely -Nightfall
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest