- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #7085 üzenetére
És azt, hogy tudom rávarázsolni?
Első körben ffp...
"de úgy rémlik, hogy fix ip van neki a routerben beállítva."
mondom fix ip és nem static dhcp... azaz a nas-ban kell beállítani ip-t neki kézzel, ne a router ossza ki. De olyan ip-t amely tartományból a router nem oszt dhcp-s címet.
-
Zsadi
őstag
válasz
spiky03 #5706 üzenetére
Igen, saját tápja van. (3,5" hdd megy bele, nem tudom, ezt tárgyaltuk-e
)
Ahogy néztem, 5,5-9 ezer közt ingadozik, csatolótól függően. Mondjuk én utólag megbántam hogy nem az e-sata változatot vettem, mert kipróbáltam volna egy Raid1-et az NSA-val.
BD lejátszót nem tudom megerősíteni, nincs vele tapasztalatom, de a tv, set-top-box, és a media player ment vele gond nélkül.De azért nézz még körül hdd ház terén, hátha másnak más jött be.
winyóhoz:
Red-et vettem az Nsa-ba, és nem bántam meg, hallhatóan halkabb lett, és gyorsaságban sem vettem észre semmi különöset. (Most a Blue van a Sharkoonban, az hallhatóan hangosabb működés közben.)
Green meg a pc-ben háttértárnak, arra tökéletes a widdle alkalmazása után. -
Doosa
aktív tag
válasz
spiky03 #5696 üzenetére
Csak jó szándékból mondom, és biztos lesz aki cáfolja mait állítok, de sok helyen hallottam/olvastam, hogy ezek a WD green HDD-k nem egy jól sikerült széria tagjai, NAS-ba meg nem ajánlják, mert a nagy energia spórolásba naponta képes 50x is újraindulni és ez elképeztően gyorsan tönkre tudja tenni.
-
szegabapuci
tag
válasz
spiky03 #5696 üzenetére
Én egy ilyet raktam bele. A WD Red merevlemezek kifejezetten 1–5-lemezes NAS-okhoz készültek, hosszabb élettartammal, emellett halkabb működés (max. 24 dB), és alacsonyabb fogyasztás – így még alacsony üzemi hőmérséklet – jellemzi őket, mint a Green szériát. Ja és a 3 év gari sem egy rossz dolog.
http://lejatszo.hu/?oldal=termek&termid=1354
-
Anonymus23
veterán
válasz
spiky03 #5188 üzenetére
Ahogy megnyomod az F5-t, akkor megjelenik a menüben és be van ixelve, ALT+A-val tudod kikapcsolni, vagy egérrel kiveszed az x-et.
Viszont én egyelőre csak szívok vele, mert a win nem akarja felismerni a pluginnal a winyót, így marad a eSata/USB-s csatlakozás, de azon keresztül meg max 12 Mbyte a sebesség
-
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #5023 üzenetére
Nah tegnap este megcsináltam ismét mindent előröl. Már a megosztásnál a nem a md0-t írtam be hanem a rendes kötet címet, de semmi.
Lehet, hogy a webes felületen még is csak be kellene állítani az NFS megosztást a mappákra?
Esetleg nincs valakinek kedve, aki szintén pesti és vágja ezt a témát meglátogatni szerény hajlékomban és segíteni a beállításában? ÉS megmutatni, hogy mit, hogy kell helyesen beállítani?
Tudok biztosítani sört meg rágcsit. -
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #5017 üzenetére
5letem sincs hol van elszúrva.
Leállítod a nfsd -t. Szerkeszted. Elindítod és továbbra is default álllományt csinál?
Arra tudok gondolni, (mivel következesen nem azt írod, amit én), hogy Te az exports-ban md0-as útvonalat adsz meg. Linuxon alól nézve, a NAS NFS-en pedig nem md0-val, szolgáltatja a megosztást, hanem a lemez azonosítjával. (/i-data/ alatt a 7 karakteres azonosító)
Linux alól így néz, ki hiába md0-ás elérést adok meg az exports-ban:
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #5015 üzenetére
Elméletileg jó, gyakorlatilag is ott kell lennie, de nézd meg hogy ok-e az általam említett helyen is.
esetleg : chmod 666 ./exports (a mappájából kiadva a parancsot, egyébként teljes elérési úttal)
exports tartalma? (screenshoot)
livecd (Linux Mint, Ubuntu , stb telepítő cd-je, amiről bootolva használható rendszert kapsz)
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #5012 üzenetére
Ismerem én a lejátszód?
Kéne egy linux, hogy tényleg ok-e minden. Ha szerzel egy livecd-t add ki ezt a parancsot és nézd meg látszik-e: showmount -e <nas-ip>
pl: showmount -e 192.168.1.10
erre kb ilyen válasznak kell lennie, megosztások számától függően:
Export list for 192.168.1.10:
/i-data/e679a056 192.168.1.0/24
/i-data/e679a056/video 192.168.1.0/24De ahogy a többiek írják a lejátszónak pontos útvonal kell. Gondolom ahol beállítod az NFS megosztást, ott a pontos NFS megosztást kell megadni. Legalább is linux alatt a mount ezt követeli meg. A fenti példa alapján linux alatt így csatolom fel az adott megosztást:
mount -t nfs 192.168.1.10:/i-data/e679a056 /mnt/teszt . Azaz a /i-data/e679a056 a pontos útvonal.Hogy tudnám törölni azt a HD_a2-as mappát, vagy megosztást vagy mi az?
Vagy ne bolygassam?Hát ne!
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #5004 üzenetére
természetesen a csillag helyére nem a NAS címét kell írni....
(#5005) mobilizmo
Biztos vagyok benne, hogy igen.
(#5010) spiky03
"Ha ezt írta ki a terminálban akkor az jót jelent?"
Nem, nem jelent jót. Amint látod : "Creating default exports file..." . Azaz magának csinál export fájlt. (Bár a HD_a2 -n ott kéne lennie a video megosztásnak is)
-
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #5009 üzenetére
Ha ezt írta ki a terminálban akkor az jót jelent?
root@nsa310:~# /ffp/start/nfsd.sh start
Creating default exports file...
/mnt/HD_a2 192.168.0.0/24(rw,no_root_squash,no_subtree_check)
/mnt/ram1 192.168.0.0/24(rw,no_root_squash,no_subtree_check)
/mnt/sdb1 192.168.0.0/24(rw,no_root_squash,no_subtree_check)
Mounting /proc/fs/nfsd ...
Starting /ffp/sbin/rpc.portmap
Starting /ffp/sbin/rpc.statd
Starting /ffp/sbin/rpc.nfsd 8
Starting /ffp/sbin/rpc.mountd -
válasz
spiky03 #5002 üzenetére
Bocs, hogy belekotyogok, de mi értelme több mappát megosztani?
Én a médialejátszóban csak egy megosztást tudok beírni, nálad több lehetőség is van?Tonyk: ennél a megoldásnál is lehet alkalmazni a belinkelést? Tehát létrehozok egy mappát amit beírok az exports file-ba és ebbe belinkelek mindent amit meg szeretnék osztani.
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #4595 üzenetére
"És így akkor biztonságosan tudom majd megosztani a NAS-t a haverokkal?"
VPN-el igen. Mással sem lenne gond, szerintem de ez a lehető legbiztonságosabb.
"Mert kezd kicsit idegesíteni, hogy mindig lemezolvasási hibára fut a TC ha ki akarok valamit csomagolni a NAS-on."
Smart mit mond?
"MC-re nincs valami olyan feature, mint a TC-ben a kicsomagolás? Hogy csak belelépek pl a zip-be és kimásolom a másik ablakba a benne található file-t?"
unzip és unrar van ám linuxon is
igaz nem MC-ben, de elérhető parancsként!
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #4576 üzenetére
"Nekem a videos mappában van a Download és Filmek mappa, így gondolom akkor elég neki megadni ezt:
media_dir=V,/i-data/md0/video ?"Azt írod videos mappában vannak a filmek, akkor a media_dir -nél is videos -t kell megadni , de gondolom csak elírás az s hiánya.
"A telepítés részt akkor úgy kell csak bemásolni ahogy leírtad? Külön sorokba? txz a vége mindig?"
Úgy ahogy ott van. Mondtam, hogy copy-paste módszerrel... , de igen, egy sor egy parancs (wget és funpkg egy-egy sor)
"Jah meg előtte a minidlna-t le kell töltenem, hogy tudjam telepíteni"
wget-es sor letölt, funpkg -s sor pedig telepít ...
"Azt, hogy is tudom megcsinálni, hogy pl a public mappát elérhetővé tegyem havernak?"
FTP a legegyszerűbb, így van.
VPN ha biztonságot akarsz. Kell hozzá egy VPN szerver futtatására képes router.
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #4569 üzenetére
SSH-n belépsz, az alábbiakat copy-paste-elve beszúrod :
Telepítés:
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/minidlna-1.1.0-cvs-arm-1.txz
funpkg -i minidlna-1.1.0-cvs-arm-1.txz
wget http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/libjpeg-8c-arm-1.txz
funpkg -i libjpeg-8c-arm-1.txz
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
funpkg -i libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
wget http://inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/sqlite-3.7.9-arm-1.txz
funpkg -i sqlite-3.7.9-arm-1.txz
wget http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/libexif-0.6.20-arm-1.txz
funpkg -i libexif-0.6.20-arm-1.txzEnnyi a telepítés!
Konfiguráció:
/ffp/etc/minidlna.conf -ot létrehozni és beleírni feltételezve, hogy az MD0-án a VIDEO, MUSIC, PHOTO megosztást akarod használni. (Ha mást, akkor módosítod a neked tetszőre):
A létrehozás MC-vel a legegyszerűbb, remélem fenn van, ha nincs egy bazi nagy fekete pontot beírni, és feltenni! Létrehozás vele mint TC-ben: Shift + F4 .Ha nincs MC (és nem is akarod feltenni, beírsz még egy feketepontot), ezt a parancsot add ki:
cat > /ffp/etc/minidlna.conf , majd szépen beírogatod mit itt látsz (vagy kijelölöd és beilleszted terminálba, attól függően mit használsz.). Amikor végeztél CRTL+D -vel elmented:port=8200
media_dir=V,[B]/i-data/md0/video[/B]
media_dir=A,[B]/i-data/md0/music[/B]
media_dir=P,[B]/i-data/md0/photo[/B]
friendly_name= miniDLNA
album_art_names=Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmall.jpg/AlbumArt.jpg/albumart.jpg/Album.jpg/al
bum.jpg/Folder.jpg/folder.jpg/Thumb.jpg/thumb.jpg
inotify=yes
enable_tivo=no
strict_dlna=no
notify_interval=900
serial=12345678
model_number=1
db_dir=/ffp/tmp/minidlna
log_dir=/ffp/tmp/minidlnaElindítás | Leállítás | Újraindítás:
/ffp/start/minidlna.sh start | stop | restart
Elindítás után http://<ip-cím>:8200 -on elérhető a stat. oldala. pl: http://nsa320:8200 vagy http://192.168.1.10:8200
Média rescan: (ha szükésges)
/ffp/sbin/minidlnad -R
Uninstall:
/ffp/start/minidlna.sh stop
funpkg -r minidlna-1.1.0-cvs-arm-1.txz
funpkg -r libjpeg-8c-arm-1.txz
funpkg -r libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
funpkg -r sqlite-3.7.9-arm-1.txz
funpkg -r libexif-0.6.20-arm-1.txz
rm /ffp/etc/minidlna.conf
rm /ffp/start/minidlna.sh
rm -rf /ffp/tmp/minidlna/Egy két jó tanács:
Minidlna, nem nagyon szereti, ha beraksz egy mappát, fájlt az általa felügyelt helyekre, majd elkezded átnevezgetni. Különösen nem kedveli, a win alól megfigyelt mappába való létrehozást, átnevezgetést. explorerel. TC-vel ok. Ezeket tessék mc-vel megoldani, vagy win alól TC-vel úgy, hogy már kész mappaszerkezetet másolsz oda ahová kell. Ellenkező esetben lesznek null nevű mappák a tv-n. Ilyenkor a megoldás az hogy leállítod a minidlna-t , törlöd a /ffp/tmp/minidlna/files.db -t, elindítod a minidlna-t. Ilyenkor újrascanneli a mappákat. Ez nyilván a fájlok mennyiségétől eltarthat egy kis ideig. (Status oldalon nyomon követhető a scannelés menete frissítés (F5) nyomkodásával)
-
zambozoli
aktív tag
válasz
spiky03 #4386 üzenetére
Nekem is ezt csinálja akkor, ha a meglévő mappába rakok új képet, videót, stb.
Ha mappástól teszem fel akkor pár perc után rendezi a sorait.Valami frissítési gond lehet mindkettőnknél. Nekem van olyan videóm ami már napok óta nincs a könyvtárban, de a miniDLNA szerint ott van, a médialejátszó természetesen nem tudja lejátszani a mi nincs, de megpróbálja.
-
törölt tag
válasz
spiky03 #4378 üzenetére
Mert a teló esetében a rendszer nem a kártyán van. Itt viszont nem csak az adatok kerülnek a vinyóra, hanem rendszerfájlok is. Ettől függetlenül lehet megoldás, de én még nem próbáltam. Egy ext kompatibilis programmal lehetne egy az egyben klónozni a lemezen lévő partíciókat. Talán linux alatt, dd -vel.
-
kmarci25
veterán
-
batabe
senior tag
válasz
spiky03 #3664 üzenetére
régen tényleg volt, hogy havonta jött a mél, hogy kattintson rá hogy meghosszabbítsa, de pár hónapja én is csináltam új reget, és azóta semmi.
mondjuk van a pc-n egy program, amivel folyton tudom feléjük frissíteni az IP-met. lehet, hogy emiatt nem jön a figyelmeztetés?
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #3410 üzenetére
A napokban vettem észre (kb 1 hete). Volt olyan torrent (mert nem foglalkoztam vele), amivel 3 nap után 1x perc seedidő volt elszámolva, pedig a nas ment 3*24 órája.
Majd ha jó lesz, szóljatok és visszarakom a TM-et, addig marad a gyári.
Egyébként a net teli van a TM ezen bugjával/featurejével
-
tigrici
tag
válasz
spiky03 #3396 üzenetére
A tv mellé a néró médiahome tartozott,de már minden film átkerült a nasra ezért a gépek mint megosztók kikerültek a körből.Pedig gépen sokkal könnyebb beüzemelni bármilyem DLNA szervert,még a plexet is,de annak nem látom értelmét hogy gépen fusson a szerver az adatok meg a nason legyenek.
-
-
Game78
tag
válasz
spiky03 #3206 üzenetére
Nem kell kihúzgálni...mondjuk nekem Asus Rt12 van ,Tomato-val,de van benne Scheduler.Ott van Reboot,Reconnect,meg 5 szabadon konfigurálható.Rakj rá Tomato,vagy DDwrt-t,ezeket beállítod valamelyiket,kedved szerint..Nagyon stabíl,a gyári Fw nem tudom milyen addig volt rajta míg kipróbáltam,hogy megy-e a router
-
FefeeX
veterán
válasz
spiky03 #3201 üzenetére
Nekem 1043 van, de mondjuk ha 20 eszköz nincs a háztartásban, ami így vagy úgy netet kajál akkor egy sem
Ehhez képest, mióta levettem róla a sok wifis eszközt, havonta egyszer vágja el a wifit kb, bejelentkezni nem próbáltam ilyenkor, gyorsabb az áramtalanítás...
shteer: ott a lényeg, hogy a wifi keveset van használva... biztos vagyok benne, hogy amiatt szemétkedik, egyszerűen bizonytalan a wifije...
-
pippo76
tag
válasz
spiky03 #2786 üzenetére
Bejövő port:51413 vagy ami neked tetszik.
Globális partner korlát: 240 (ha nagy számot adsz meg megölheted a netet otthon)
Csatlakozás: Itt igazából az ip címedet kellene megadnod, de ha nem fix hanem dinamikus akkor gondolom van valami regisztrációd a no-ip vagy dyndns-re és azt kellene beírnod. Ha csak a belső hálózatodon szeretnéd használni akkor a NAS belső ip-jét ami nálad a 102-re végződő.
A routeren a 9091-es átirányítás az jó. Ezt másold le a 51413-as portra is. Ha kívűlről pl. munkahelyről is szeretnéd elérni akkor a 80-as portra is meg kell csinálnod, ez a webes port. -
dobota
csendes tag
válasz
spiky03 #2781 üzenetére
A: Itt gondolom ugyan azt az IP-t kell megadnom majd, mint amit a 9091-es portnál megadtunk?
B: elvileg ott nem kell ip-t megadni. (ha nem sikerul akkor este csinalok neked par screenshotot)A: Max ha ott már van valami, akkor azt a portot megnyitom a routerben
B: ha megvaltoztatod akkor nem kell az eredetivel foglalkozni. de akar hagyhatod is az eredetit, csak nyiss neki portot a routerbenA: Mondjuk az fura, hogy a letöltés az általában jön mindig fullon, ha olyat szedek ahol sok a seed, csak a visszatöltés nem az igazi.
B: Annyira nem fura, hiszen te tudsz kifele kommunikalni, ok nem fernek hozza a nalad levo adatokhoz -
dobota
csendes tag
válasz
spiky03 #2778 üzenetére
Ne keverd ossze a remote admin portjat a peer portokkal.
A 9091-es arra kell, hogy laptoprol, vagy telefonrol tudj kapcsolodni te a TM admin feluletehez.
A 9091-es portot is hagyd meg Routerben, mert az kelleni fog ahhoz, hogy a telefonodrol a dyn-dnses cimen at tudj kapcsolodni a TM admin feluletehez.
A masik port (pl. 6667) arra kell, hogy masok tudjanak toled letolteni / te tudj normalis sebessegel tolteniSzoval a telefonon nem kell buvolni semmit.
A szamitogepes remote guiban kell latnod valami olyat h NSA325:9091 - ezt ne piszkald
A transmission beallitasoknak kell latnod egy "peer listen port" vagy hasonlot (kapcsolodasi port stb...).
Azt allitsd at 6667-re (vagy ami neked szimpatikus) es a routerben egy uj portforwardot 6667 / Both (TCP es UDP) hozz letre. -
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #2775 üzenetére
NEM!
Portforwardot kell csinálj!
A TM-ben megadsz egy portot pl 10025, ezt a routerben a porforward részben (egyes routerekben virtual server) a NAS fix ip-címére (pl. 192.168.1.10) kell irányítani.
kb így (protokol lehet a TCP helyett TCP/UDP vagy BOTH):
A 9091-es port az admin felület eléréséhez van. Annak ehhez semmi köze.
-
-
Game78
tag
válasz
spiky03 #2771 üzenetére
Nem a Nas-sal van a gond hanem a routerben.Passzív vagy a trackereken,nincs kiengedve a TM-nek a port,a 9091 csak a RemoteGui,a peer-ekhez semmi köze.A "51413" -et kell pl nálam kiengedni az van a TM-ben mint p2p port,azt kell kiengedni a routerben /azt is a 9091 mellett/.Nézd meg a tracker honlapján amit töltesz a kapcsolatokat és keresd meg magad , nem mindegyik honlap,de ott írja,hogy vagy pirossal a passzív-ot ,vagy zölddel az aktív-ot.Ha piros vagy akkor a router nem enged csak az aktív-akhoz kapcsolódni ,az meg 3 seed-ernél nem biztos ,hogy van,vagy csak 1 és azért nem jön le/fel a cucc....
-
tigrici
tag
válasz
spiky03 #2637 üzenetére
sajnos ez nem valositható meg ! mert a nas használ 1 ext2 particiot a rendszernek és 1 ext4 est az adatoknak.Viszont usb -én csatlakoztatott hdd-én nem látja az ext4 et.csak az a járható ut hogy vagy elötte átmásolsz mindent vagy olyan rendszerre teszed a kivett vinyót ami kezeli az ext4-et.
-
dxavier
csendes tag
válasz
spiky03 #2633 üzenetére
Én cseréltem vinyót! Annyira nem vészes a dolog.
Annyit kell tenned, mivel a vinyó fájl szerkezetét nem látja a pc ha beteszed, hogy kimásolod az egészet a pc-re lanon keresztül, vagy az picit gyorasbb külső vinyóra az usb3.0-n keresztül(NSA325 esetén).
Ha beteszed az új vinyót és beállítasz mindent a gyárin keresztül aztán ffp és tm telepítés után copy val visszateszel mindent a tm könyvtárába a .torrent fájlokat és a videókat is a helyükre akkor a tm csinál egy ellenörzés és minden megy ugyanúgy...
Én elrontottam, mert elöször csak egy 1 terrást tettem a nas-ba és ezért amikor betettem a 2-2trrát, akkor ismételni kell mindent!Sok sikert!
-
tigrici
tag
válasz
spiky03 #2631 üzenetére
Ha cserélsz HDD.ét akor azt ujra kell incianizálni,azaz teljesen üres lessz és mindent ujra kell telepiteni.Ha pendriven van az FFP elvileg csak az veszik el ami kötödik a merevlemezhez.Átmásolni az adatot pedig vagy usb -én lehet vagy olyan rendszeren keresztül ami felismeri.
-
tigrici
tag
válasz
spiky03 #2590 üzenetére
a nasnak az a baja twonky érvénytelen fájl üzivel leáll,Fw a legujabb van rajta ,nem lehet vissza tenni régebbit. "2-es hiba kód" .Viszont elérem és másolni tudok rá.semmi olyan nincs rajta ami fontos lenne.,FFp nem megy fel ,ez a log vége:
ffp.inreto.de found. Downloading fun_plug.tgz...
pwd /e-data/faddfdb4-0e60-4cae-8920-5ca28cc2166a/ffproot/ffp
tar: invalid tar header checksum
Download failed.
Could not download fun_plug.tgz for some reason
Will start polling for the existance forever in the share containing ffproot... -
FefeeX
veterán
válasz
spiky03 #2564 üzenetére
keress rá neten, hogy mennyit tud a Pendrive-od... De ne várj sokat, ha a mainstreamből vásároltál, azok általában nem sebességbajnokok
USB2-esekből extra áron vettem anno a Sandisk Cruzer Contour-t meg az A-data S805-öt is, és írásban ezek is 15-20 megáig jók csak (olvasásban megy az USB2.0 max)
Ha jó pendrive-ot akarsz, ilyet vegyél -
Avicularia
veterán
válasz
spiky03 #2557 üzenetére
Ha az előlapi usbn másolok NSA320-on 12-15 mega a sebesség, ritkán felmegy 20 mega közelébe. Természetesen mc-vel,hálózat kihagyásával nason belül másolok. Ugyanez a wincsi a konzumer dell n5010 laptopomon sem tud többet mint 22-25 mega usb2-es porton.Viszont van egy dell latitude 6320-am is amin szintén sajnos csak usb2-es portok vannak, de ott simán megvan a 30 mega.
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #2387 üzenetére
Lesarkosítva VPN arra való, hogy távoli, de internet kapcsolattal rendelkező gépeket vagy LAN hálózatokat összekössön, mintha együtt lennének.
Ergó ha csak fájlcsere a cél, "tökéletes" az FTP. Esetleg ha játszani is akarnátok lan-ban -álá' LAN-party-, akkor a VPN-nel ez simán megoldható lenne. (mondjuk ettől azért nem lennének LAN-szerű pingek).
Ha legalább annyit teszel, hogy default (21) portról elrakod, nem használsz 12456 szerű jelszavakat, kétes helyekről nem lépsz be (ahol lehallgatható a hálózat, stb. mert az ftp jelszava a hálón keresztül sima szövegként megy.) akkor rendben lesz. Ettől függetlenül a haveroknak kiosztogatott jogosultságokra nagyon oda kell figyelni, mert elég egy vicceskedni próbáló haver és repül minden. -
FefeeX
veterán
válasz
spiky03 #2326 üzenetére
100Mbit-es hálózaton teljesen normális a 11MBps (100/8=12,5 MBps elméleti maximum), gigabitesnél nekem max 30-40MBps-en másol ha éppen jó kedvében van, nem fut a torrent, etc.
Ehhez ugye szükséges egy olyan router aminek a LAN portjai gigabitesek, valamint a küldő és a fogadó kártyája is gigabites, és a kábel is minimum Cat5E típusú
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vírusirtó topic
- Renault, Dacia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Tomato firmware
- Horgász topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Battlefield 6
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest