- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem szörnyű, más. Mivel sűrűn vannak, nem lehet ujjbeggyel használni őket (hacsak nem vagy zongorista, vagy tíz éves), viszont a hüvelykujj szélével egész jól lehet nyomkodni, csak meg kell szokni. Azt hiszem nekem összejött valamennyire, bár még csak próbaképp pötyögtem rajta.
Bog: Köszi az infót
Nekem sose volt Motorolám előtte, úgy tűnik azért volt ismeretlen az első. G1-en meg Hero-n meg nem találkoztam a My Signs-szal.
De ami talán egy kicsit fontosabb: az autofókuszos kérdésemre tudnál válaszolni?
-
A teszt nem ejt szót róla, de én találtam pár érdekes pontot is a szoftverben.
Az egyik a My Signs alkalmazás, amivel gesture-öket lehet különböző műveletekhez párosítani (bár úgy tűnik, hogy mindig először a programot kell elindítani, de talán nem annyira vészes). Van pár előre definiált (pl. W a Wifi ki-bekapcshoz), és lehet tetszőlegeset rajzolni.
A másik a Call Settings-ben lévő CrystalTalk. Nem tudom mit tud (kézikönyvet még nem olvastam
), az aláírása "Optimize in-call audio profile", a lehetséges értékek pedig Clear, Crisp, Bright és None. Majd lehet, hogy ha találok egy megfelelő áldozatot, kipróbálgatom, van-e hatása. A hozzájáró kis Guida introduttiva erről nem beszél. Egyébként az egész telefon taljánul nyitott, beköszönéskor átállítottam angolra, a widgeteket leszámítva át is állt szerencsére.
A harmadik meg a képernyőbillentyűzet. Baromi jó! A multitouch behozásával nem "csak egy kicsit" változott.
>-48-<: Sajnos eléggé szétszórt vagyok, jobban megy, ha akkor írom le a gondolataimat, amikor feltörnek... De majd megpróbálok valami összefüggőbbet kitermelni.
-
Langsam
aktív tag
Bocs elfelejtettem megválaszolni, LG kedvelő vagyok, Viewty-m, Renoir-om volt, váltottam Arénára, de megbántam, multimédiában és gyorsaságban gyengébb, ezért nézegetek új erős multimédiás telefont. Minden reggel néztem, van-e már teszt a Motoroláról, először a multimédiához lapoztam.
Üdv.
-
ThorsHUN
őstag
Oszinten?
Szerintem az android mint rendszer veszett jo, mert gyors es egy alapot ad amit ugy epitesz fel ahogy akarsz.
Ugyanakkor mivel meg folyamatosan fejlesztik, ezert a multimedias reszben vannak lemaradva. (Lehet otvar nagy hulyesegeket irok, majd lehurrognak ha igy van)
A kamera kezelese mint olyan gyenge. (Mondjuk maguk a kamerak is szarok) A DivXet mar emlitettek, hogy van ra megoldas. A Spicaban ugye alapbol benne van, a tobbiben meg meglenne a lehetoseg (elvileg) csak nalunk nem lehet fizetni erte:S Igy mokolni kell. -
Langsam
aktív tag
válasz
ThorsHUN #187 üzenetére
Pazar az androidos lista, köszönöm.
A max multimédia nálam nem is annyira max
csak a következő:
- divx, xvid konvertálgatás nélkül
- szaggatásmentes video olyan felbontásban, hogy 19 colos monitoron se legyen pixeles,
- fényképező 5 megás de olyan minőségben, hogy monitoron még tökéletes legyen.Ennyi. Külön külön már majdnem tudják a telefonok, már csak egészben kéne kis javítással.
Ezért vártam többet a Moto-tól a csúcstelefonjánál. Üdv. -
ThorsHUN
őstag
AndroidOS telefon lista.
A jo videofelvetel csak hab a tortan.
Mig a telefonba zeneileg bele lehet pakolni mindent ami a zenelejatszashoz szukseges, addig nem lehet belepakolni mindent ami a fenykepezeshez/kamerazashoz szukseges.
Szal nalam ez a funkcio tenyleg csak bonuszkent szerepel. Amugy nem erdekel.Mi a max multimedia?
(Valaki irta a fulest... a falnak rohantam. Ketszer.) -
Langsam
aktív tag
Az a gond a Nexus One-nal, hogy Szárnyas Fejvadász (Blade Runner) rajongó is vagyok, és hatalmas a kísértés, hogy legyen egy ilyen telefonom, divx ide, oda.
Tudom hogy a 2 dolognak semmi köze egymáshoz (Bondnak legalább többségében Astonjai voltak
csakis eszmei a dolog, de hát nem vagyunk ugye robotok. Nekem jobban tetszett volna a Droid elnevezés is egyébként.
Üdv.
-
Langsam
aktív tag
válasz
ThorsHUN #183 üzenetére
Köszönöm szépen, nem is emlékeztem ezekre a cikkekre. Elolvastam kétszer is, lehet hogy átsiklottam, de nem írja az op rendszert, de én WM-re tippelnék.
Nem csak a divx a "baja" (alapjában jó telefon, ezért tettem idézőjelbe) hanem nem érzem elég erősnek a videofelvételi részét sem. Még a hivatkozott HD-s Omnia videoja is egyszerűen kétség nélkül szaggat, ami szintén gáz. Nálam szempont a max multimédia.
Üdv. -
>-48-<
aktív tag
Én nem különösebben szeretem a motorolát. Nekem nem voltak felhőtlenek a tapasztalataim vele (egyébként ez tök irreleváns persze).
De ez a készülék tetszik! (Bár sok tesztben olvastam, hogy annyira mély a profilja a qwerty-nek, hogy szinte fölösleges és a kialakítás miatt könnyebb az on-screen bill-t használni.)
Már csak azért is tetszik, mert annyira megszerettem a qwerty-t a telefonomon, hogy nexus one-on kívűl nincs jelenleg olyan telefon, amire elcserélném (mégha nem is viszi a divx-et konvertálás nélkül)talán csak ez a moto.
Hozzátenném, Bog nagyon dícséri a sebességet, pedig ebben még a 2.0 fut. szintén csak fórumok és külföldi lapok alapján azonban azt tudom mondani, hogy a 2.01 még stabilabbá és gyorsabbá teszi.
Én is a számok bűvöletében élek, de amióta ismerem az androidos telefonokat, kezdek rájönni, hogy a kulcsszó az optimalizálás. Ebben a kütyüben ez igen jól sikerült!Langsam: most már tényleg érdekel, hogy neked milyen telód van!
Én úgy emlékszem a Bravo is androidos lesz -
ThorsHUN
őstag
Bocs, de az egy dolog, hogy veded a munder (es ha mar megvetted, a telo) becsuletet... de 3" kepatlon nezett filmeknel hol van ertelme igenyessegrol beszelni?
Lehet, hogy en latom rosszul, de igenis meg lehet oldani a konvertalast ugy is, hogy ne masfel orat kelljen konvertalni a filmet.
Masreszt ezeken a telefonokon bizony nem korlatlan a tarhely, igy jo sporolni vele.
Egy szo mint szaz... teny, lehet igenytelenul sistergo, csuszo hanggal megvert filmet nezni egermozin, de nem egyvalaki (zack) altal megszokott kep/hangminoseg az igenyesseg hatarvonala.
(Mellesleg ezert morcosak rad a tobbiek, mert igy allitod be a velemenyedet. Semmi szerintem, semmi "ez a velemenyem". Egyszeruen csak leirod, hogy ez igy szar mert neked ez a jo.)Jah, amugy az arena tudomasom szerint 150-rol indult...
Amit hozzatennek meg:
Nagyon nem tetszik ez a telefon es nem is vennem meg. Valszeg a szamok altal elvarazsolt fogyaszto vagyok hozzaertes nelkul, de ugy, hogy hamarosan megjelenik egy erosebb procis/RAMos megoldas, biztosan nem erdekelne a milestone, mint ahogy nem is erdekel.Ami jelenleg a top keszuleknek nez ki az a HTC Bravo. Mindent tud. Csak gondolom 200 korul fog indulni. Majd, egyszer.
-
Peat;)
veterán
Ezt leszámítva eddig ez az androidos telefon tetszik a legjobban. Jól összerakták, külsőre számomra ilyen egy telefon és a multimédiát leszámítva nagyon jó a többi funkciója. A híres videoért(nekem tetszik) meg nem krákog a tv? Ilyen lehet a mai világban, vagy ez később derül ki?
-
Quaresma
aktív tag
Nagyon tetszik, mindig is szivemcsücske volt a G1 design-ja és ez nagyban hasonlít..ha nem fogott volna meg ennyire az iphone kezelhetősége és az "apple varázs"(igen ,tényleg létezik)
akkor váltanék ,de egyelőre több lehetőséget látok a 4G-s iphoneban..majd
-
Peat;)
veterán
Azért az általad említett idők is brutálisak a mai világban maradjunk annyiban. Ez így egyelőre el van cseszve és kész. Lehet szó bármely telefonról, oprendszerről, de ha már a 15 ezer forintos kis szarok is elviszik a 2cd-s divx-et konvertálás nélkül akkor legyünk racionálisak: pazarlás amit művelnek a felhasználók idejével az ilyen oprendszerek/telefongyártók.
-
Ulkesh
őstag
Ekkora méretnél nincs jelentősége a 2 pass-nak, a Handbreak alapból tartalmaz profilt az iPhone-hoz, azzal szoktam használni.
De csak a te kedvedért meglestem és 2 pass esetén 43 percet adott meg (ezt általában 3-4 perccel szokta túllépni). A képkockák méretezése nincs befolyással a konvertálás sebességére (sőt elvileg kevesebb időt vesz igénybe a kevésbé kis méretre konvertálás, ha a méretezés közben a képkockákon optimalizálást is végrehajt). -
zack
nagyúr
Csak azt felejted el, amit már írtam...te 1pass nyomtad, én sosem nyomtam 1pass-al. Az meg a másik hogy nem mindegy hogy 720x480, vagy 496x208 konvertálod. Így persze hogy 20p.
Nem hinném hogy én qúrtam el valamit, mert elég sok konvertáló progit kipróbáltam és kb. egyforma idő alatt végeztek minimális különbségekkel.
-
Prof01
veterán
válasz
LEFTHORSE1 #170 üzenetére
Sztem nagyon szép lett. Komoly, elegáns kinézete van.
-
Ulkesh
őstag
Handbreak, lásd a mellékelt linken lévő shoot-ot.
DivX-nél elhiszem, hogy egy gyengébb gépen eltököl, bár éppen karácsony előtt tanítgattam egy ismerőst az új iPhone-ja használatára és az elég egyszerű C2D-s notebook-ján biza 1 óra 5 perc alatt átkonvertálta a tesztként megadott filmet. De az MKV esetén azonos a kodek, ezért sokkal gyorsabb a konverzió.
-
>-48-<
aktív tag
válasz
LEFTHORSE1 #170 üzenetére
Sajna nem droidoztam még, úgyhogy ez G1 alapján:
Natív youtube kliens viszi a youtube-ot.
Ezeket a média formátumokat ismeri : AAC, H.263, H.264, MP3, MPEG-4, WAV, WMA, eAAC+, OGG, AMR WB, AMR NB, AAC+, MIDI streamingeli is őket.
De flash csak egy kétes applikációval ewlérhető androidon. -
LEFTHORSE1
őstag
A rádióra van megoldás [link] , ez a Milestone külsőre nagyon nem jön be, mint az eddig megjelent összes Android mobil sem. Egy kérdés, le tud játszani a netről bármilyen Flash videót, You Tube-ot viszi?
-
-
Ulkesh
őstag
"Arena-ra 720x480-as felbontásban mkv-ből 1400Kbit/s bitrátával egy normál film 1h30p körül volt. Mindezt egy C2D E8600@4400Mhz procival, 4GB 1180Mhz szaladgáló OCZ Reaper ramokkal…"
Akkor valami ultragáz programot használtál!
Az MKV-ben simán H.264-es kodekkel van tömörítve a film, így csak átméreteznie kell. Nálam 720p-s MKV-ből 25-28 perc körül konvertálja át. -
válasz
#06658560 #164 üzenetére
Hát fogalmam sincs, hogy csinálták. Valami számítási hiba... Úgy olvastam, hogy december 11-re ígérték a frissítést, még a rossz ciklus kezdete előtt, de nem jött össze nekik - vagy nekem nem jön össze a javítás megtalálása.
Napfénysüti: Igen, a Spicáról végül letettem
Nem sokkal drágább ez, mint amennyiért a Pannonnál Spicázhattam volna.
>-48-<: Pár hét múlva belefér
-
Az autofókusz működött, amikor a tesztképek készültek?
Nem volt piros a keret?Ugyanis nálam azt csinálja, mint ahogy az amerikai Droidoknál is írták, hogy a büdös életbe se volt hajlandó fókuszálni. Próbaképp visszaállítottam az órát december 4-ére, és megjavult, zöld keret és jobb képminőség lett a vége.
Aki nem hallotta volna: van egy dátumkezelési bug a Droid kamera-szoftverében, 24 és fél napig helyesen működik az AF, majd 24 és fél napig rossz, felváltva. Az utolsó jó időszaknak 2009. december 11-én lett vége, tehát legközelebb valamikor a hét folyamán fog újra működni.
-
depmod
aktív tag
MIelőtt tovább olvasnám cikket, ideírom, hogy a videó az nagyon komoly!!!!
Ez most vicc (just for fun)???? Minden respectem, de szerintem ultragáz, még poénnak is. -
zack
nagyúr
Kicsit túlzol.
Arena-ra 720x480-as felbontásban mkv-ből 1400Kbit/s bitrátával egy normál film 1h30p körül volt. Mindezt egy C2D E8600@4400Mhz procival, 4GB 1180Mhz szaladgáló OCZ Reaper ramokkal...
Szerinted ez egy régi gép?Tény hogy penge lett mind a kép mind a hang minősége is, de másképp nem is éri meg foglalkozni vele. Ilyen 30p alatti konvertálásokat leginkább sehol sem néznék, bár ez csak igényesség kérdése. Omnia 2-re meg már konvertálni sem kell...
-
törölt tag
-
Ulkesh
őstag
"Természetes, hogy nem a Motorola sara, de attól még a konkrét telefonnál ugyanúgy gond, ha órákig konvertálgatni kell, nem vigasztalja a felhasználót, ha tudja miért van így, miközben látja, hogy az alsóbb kategóriájú telefonok nevetve visznek majdnem minden divixet."
Konkrétan úgy, hogy az Android ingyenes rendszer, amibe nem fér bele a Divx kodek licencdíja. Ezt fizesse meg az (a programmal együtt), akinek szüksége van rá.
Mellesleg elég régi géped lehet, ha órákig kell konvertálnod, egy közepes gépen is kb. 15 perc egy DVD lekonvertálás MP4-be, de egy DivX film konverziója is megvan 30-35 perc alatt egy Core 2 Duo-s konfigon (most mondjam, hogy nálam a DVD 7-8 perc, a DivX meg 15-20 perc?)
-
bmwk1200s
őstag
Sajnos csak most tudtam megnézni és meghallgatni a "híradós" részt.
A Windows Mobile-os részen teljesen kifeküdtem!ROFL!
-
Puma K
nagyúr
Nagyon tetszik a kinézete, és hogy Android van rajta.
Nálam 9,5/10 (mert nincs benne FM rádió
)
-
Mtt
tag
Jó kis teszt lett, nagyon jó a videó, grat! Igazából mindene jó, kivéve az ára...
-
Bling95
őstag
Váó menyi hsz.
köszönjük a tesztet, vártuk már nagyon
Talán kezdi összeszedni magát a motorola is.
170... nem kevés, de fog ez menni lejjeb is.... i8910 is ennyiről indult, HD2, szóval szerintem az árral se szálltak el -
Napfénysüti
nagyúr
Nagyon jó telefon lett bár nekem nem különösebben tetszik meg jelenleg még kicsit drága, de ez akkor is egy nagyon jó lépés a Motorolától. Csak aztán így is folytassák.
-
Langsam
aktív tag
Meggyőződésem, hogy majd ha a hozzászólók konkrétan használni kezdik a telefont, akkor már árnyaltabb lesz a véleményük, sok kezdeti eufória (N95, Xperia) váltott már kritikusabb szemléletre. Ami azért baj, mert komoly pénzeket kell kifizetni minden egyes új felső kategóriás telefonokért, és a felhasználó joggal várja el a minél nagyobb tudást és műszaki tartalmat, ami a kor szintjén kihozható. Nyilván sosem lesz tökéletes multimédia egy telefonban, hiszen akkor ki venné meg ugyanazon gyártó mp3, video lejátszóját, felvevőjét, fényképezőjét, stb, de egy bizonyos szintnek megfelelő minimumot már hozni kell, főleg ha azt más gyártó gépe már tudja. Erre utaltam a divxnél és a 24 fps-nél.
2010-ben megcsatázik majd néhány nagyágyú android telefon, kérdés mire lesz elég a Motorola jelenlegi muníciója. Ezt én még csak nyitólövésnek tekintem.
Üdv.
-
Prof01
veterán
Hibák a cikkben:
5.oldal: "három időpoont"
7.oldal: "HTML 5 szebvány"Illetve a videóban, ha jól hallom: "Ez a készülék arról híres, hogy már a Motorola 2.0-ás op. rendszere van rajta."
Nem Android 2.0 akart lenni? -
X-Master
tag
Az a kamuhiradó király volt!
Kár hogy a telefon nem tetszik.
Szívesen megnéznék hasonló kamuhiradót más mobilokról is, üzenem a szerkesztőknek hogy nagyon jó az ötlet!! Más érdekes mobilhoz is ütős lenne. -
zack
nagyúr
"még én is várok a számomra tökéletes android telefonra."
Ilyet kár is ide írnod, mert majd jól megmondják az okosok ill. az Androidot használók, hogy "már ez is tökéletes", és egyébként is..."hülye vagy hozzá mint a segg".
Érdekes hogy azért jópár vélemény született, ami hasonló az én véleményemhez ill. burkoltan én is ezt sugalltam, hogy "jó, jó de nem az igazi". De hozzáteszem, biztos mi látjuk rosszul. -
Langsam
aktív tag
válasz
#06658560 #140 üzenetére
Természetes, hogy nem a Motorola sara, de attól még a konkrét telefonnál ugyanúgy gond, ha órákig konvertálgatni kell, nem vigasztalja a felhasználót, ha tudja miért van így, miközben látja, hogy az alsóbb kategóriájú telefonok nevetve visznek majdnem minden divixet.
Tudom hogy más oprendszer meg stb, de akkor is a minimálbér kétszeresét érő csúcs kategóriás telefonról beszélünk. Én soha sem a gyártót kritizálom, hanem megmondom, ha egy konkrét telefonnál valami nem tetszik, mi az ami engem zavar, vagy hiányozhat a felhasználónak.
Csatlakozva egy előttem szólóhoz, még én is várok a számomra tökéletes android telefonra.
Üdv. -
>-48-<
aktív tag
Szerk: Inkább semmi.
-
heroic
tag
nekem se meggyőző a telefon sebessége (mint ahogy a tesztben hangoztatva van), a hero-nál se gondolom gyorsabbnak (mindezt a videók alapján ítélem meg, nem fogtam még kézbe). szép, szép.. de kicsit többet vártam, úgy összességében a motorola "mérföldkövétől". mondjuk eleve a qwerty-s telefonok nem hoznak lázba (számomra felesleges), de biztos meg van rá a réteg aki meg fogja ezt venni.
ami árakat linkeltetek, ott meg inkább a bruttó árat nézném, ami erősen 150k körül van,
ennyi pénzért szvsz nem éri meg.én még továbbra is várok a számomra "tökéletes" android alapú telefonra, amit remélhetőleg még ebben az évben befut.
-
zH.
senior tag
Részletes ,szép teszt.
Nagyon meggyőzött. Számomra semmi sem hiányzik a készülékből. Aki meg arra veri ,hogy üzleti modellnek szánták ,így sz@rok a multimédiás képességei.. hát pf.
Ekkora kijelzőn már élvezetes lehet filmet/sorozatot nézni ,csak picit konvertálni kell.
FM rádió hiánya meg engem nem izgat ,bár ez egyéni vélemény.Hajrá Moto.
-
Langsam
aktív tag
Hát én továbbra is -nagyjából- Veled értek egyet.
Jó telefon, de számomra kicsit csalódás.
Miben is hozott akkora nagy áttörést ez a telefon ?
Abban gondolom nem, hogy használ egy nyílt forráskódú operációs rendszert, illetve annak a legújabb verzióját.
Más eget-verő dolgot én nem találtam, hacsak azt nem, hogy egy kicsit gyengülő márka hozott ki egy tényleg normális telefont, és talán ezért a kelleténél jobban örülünk ennek.
Az ár összehasonlítás khm. abban nincs igazad, maradjunk a felénél, cserébe az LG Arena sokkal jobb multimédiában. Sebességben és rugalmasságban meg gyengébb, azt is elismerem, de nem ez volt a kérdés.
Aztán kiderül hogy divx mégsem letölthető, csak fizetősen, de nem Magyarországról, de mégis megoldható, már elnézést megette a fene, ha itt is kezdődnek olyan kínlódások, mint az IPhone mms, video és fájlküldés témaköre.
Hatalmas pechje a Motorolának, hogy szinte egyidőben jön a Nexus, amelyik valószínűleg jobb és sikeresebb lesz nála, bár az árképzéstől is függ. Én inkább arra szavazok, legalábbis a specifikációk alapján. Aztán hogy az európai/magyar verzióba mi lesz benne, más kérdés, lehet hogy abban is lesz rendesen kihagyott ziccer.Üdv.
-
Konflikt
addikt
az arakra reagaltak elottem tobben is, igy en mar nem teszem.
amugy pont h nem a lenyegre valaszoltal: volt ott par kerdes is. (multimedia..)
maskepp gondolhatod, max. mert az megmarad velemenynek. csakhogy ezek tenyek, nem velemenyek, ez a kulonbseg.
btw a cikkhez, spec. oldalon van egy elutes:
Android 2.0 (Evclair) -
Prof01
veterán
válasz
Dr.Anonymus #127 üzenetére
Hát annyiért tutira beszerezném.
iknight: Én is szerettem a Motorola-t.
Ezzel megint alkotott, mint a V3 idején. Csak most nem egy divat mobil lett, hanem egy nagyon okos, vékony Qwerty-s mobil (vagy inkább PDA.)
-
sagesz93
addikt
Jó lett a videó, hasonlóan ütött a teszt is!
Fejlődik az android, igaz hogy inkább üzleti részre készült a telefon, de azért egy izmosabb multimédiát elvárnék. (divx, ekvalizer, jobb füles), azért még is egy "fullos" telefonról van szó. Még az én gagyi arénám is elveri ebben a részben -
bwoay
nagyúr
nem szokásom trollokat etetni, de kimondottan tetszik, ahogy fél évvel ezelőtt megjelent telefonok jelenlegi árát hasonlítod össze a Milestone debütáló árával, és bölcsen megállapítod, hogy utóbbi milyen drága. A dolog pikantériája, hogy az általad egyik példaként lobogtatott i8910 is 170-es címkével indult anno.
-
plus44
veterán
Olvasva a tesztet, és nagyjából ismerve a készüléket azt mondom nagyon nagyon jó alternatíva. Gyors, felhasználóbarát, alig akad olyan dolog, ami ne lenne benne, tényleg kiváló. Ettől függetlenül jobban csábít a Nexus One, ami még gyorsabb és bizony a 2.1-es anrdoid nagyon odab... ver.
-
indigen
tag
Bár a szerző hiányolja, véleményem szerint azért nincsen benne FM rádió, mert aki kb 200 ezer forintért vesz magának telefont az nem feltélenül BKV -val utazik és nem a telefonján hallgat rádiót (:
De lehet hogy én tévedek!
-
iknight
senior tag
Most valamiért nagyon esnek atelefon árak, az n97 ára is szinte hetek alatt leesett 120e körülre, ennke én mondjuk örülök.
Szerintem nagyno jó telefon, én régen is szerettem a motorolát, és sajnáltam volna ha leengedik a redőnyt, mert mindig volt pár jó megoldásuk(pl hogy már az őskorban is usbről töltött a teló meg stb). Remélem sok hasonló jó telefon várható még tőlük. -
Prof01
veterán
118K?? [link]
Nem semmi. -
DarkByte
addikt
Lassacskán haladok vele, sajnos kapacitásom nincs túl sok rá. Pénzt keresni sajnos nem nagyon fogok tudni vele, mert a kodekek amelyeket felhasználok többnyire GPL alá esnek és annyira profi nem vagyok hogy ARM optimalizált MP3 dekódert írjak magamtól
Szóval a progi is open source lesz. Így is lesz vele munka bőségesen.
Ha lesz értékelhető haladás arról a logout-on úgy is beszámolok, de egyébként aki követni akarja, napokban állítottam fel egy Google Code fiókot a projektnek: ampdroid Egyelőre csak tesztek futnak, azok sem olyanok hogy már hangot ad ki a program. Volt egy korábbi tesztem, arra próbálok felhúzni valami rendszerezettebbet, remélhetőleg nem ütközöm olyan akadályba ami meghiúsítja a projektet. -
Prof01
veterán
Remek teszt lett, köszi!
Kár, hogy a Samsung i8910HD nem Androidos. Nekem jobban bejön (főleg az ára miatt).Pár hiba
:
5.oldal: "három időpoont"
7.oldal: "HTML 5 szebvány" -
>-48-<
aktív tag
Hero topicba linkeltem őket. Még nem próbáltam, szóval kitudja....
-
HardSanyeee
őstag
Nem tudom, nekem valahogy annyira nem jön be, szerintem semmi nem emeli ki a többi Android közül... Gyorsaság szempontjából szerintem az S100 leveri és jóval olcsóbb is
Plusz az S100 nagyságrendekkel szebb is.
Egy kis elírás:
"Egyrészt bekerült a HTML 5 szebvány támogatása" -
Enjoy
addikt
-
GALARDO
addikt
Ez nagyon ütösre sikeredett!
-
szente
addikt
páran irtátok hogy nem hátrány,hogy nincs divx támogatás,mert csak egy-két katt és lesz rajta progi.lemaradtam?eddig úgy tudtam nincs androidra divx player...
-
törölt tag
Hmm. Az a kis méretbeli eltérés a két fél között nekem spec. nem tetszik. Zavar így elsőre, majd megnézem élőben, hátha ott nem. Gombok a qwertyn- nem lehetne kisebb, de lekülönülő gombokat tenni? Akkor kvázi vakon is lehetne pötyögni, mert érzésre tudnám merre járok. Egyébként tetszik, bár az fm rádiót hiányolom. Na, majd talán a következő.
-
Prof01
veterán
Végre!!! De vártam már ezt a tesztet.
A videó nagyon ütős lett. -
zack
nagyúr
"majd egyszer azert probalj ki egy androidos telefont"
Kb. 2 perc sétára lakok a Speedshop-tól...szerinted nem nyomkodtam végig az összes kiállított droidos telót többször is? Volt hogy 1,5h "buziztam" őket. Árban nem volt limitáló tényező, de így sem találtam szimpatikus modellt. Persze ez nem olyan mintha megvenném, és használnám, de azért első benyomás is van a világon.
"irtad, h 1/3 aron van az arena (az arba most nem mennek bele, de 120-ert GSM boltbol szerezheto a milestone, az arena meg kb 60K, tehat maradjunk csak a felenel"
Mivel gyári garival 60k körül van az Arena, ez meg a cikk szerint 170k környéke lesz, inkább 3x árban. Persze ezen felesleges vitázni, nem is értem miért emelted ki, mert az egyik bolti és gyári gari között max. 10k van, míg a másiknál 50-55k. Én a 2 gyári garra vonatkozóan írtam, te meg a bolti garit hasonlítottad össze.
A többire nem reagálok...én másképp gondolom.Pont.
-
spawn21
veterán
Üdv mindenkinek!
Asszem egy nagyon jó kezdet ez a Motorolától!
Egyszer láttam már videót róla,és nagyon vártam a tesztet. tetszik,androidhoz képest naon jóóóóóóóó.Bátyámat már rábeszéltem,hogy vegyen magának egyet(sajna ő megteheti)
Nagyon várom ,hogy megizzasszam a kicsi gépet.Szép és sebes lehet a működése,a fotók nem az igaziak,de nem igazán érdekel ez minket,nem de?
Hozza a várt szintet ,azt kell mondjam. A teszt alapján.
-
kaller1
veterán
válasz
madarasz92 #98 üzenetére
1-2 hónap,és a gsm boltos werza 100k alatt lesz.Annyiért meg...
-
madarasz92
őstag
Jóféle kis cucc..
Az ára szerintem egy kicsit sok.. -
Typhoon47
senior tag
nah ez már igen. grat Moto, csak így tovább !
-
Konflikt
addikt
tudod azert reagaltam annyit a hsz-edre, h nehogy vki kezpenznek vegye amiket irkalsz.
kedvem meg azert nem volt, mert unalmas a sok tiedhez hasonlo fikazo semmitmondo hsz, amiket anelkul irogatsz hogy kiprobalnad a mobilt (v a rendszert), v kicsit is olvasgatnal rola
kicsit bovebben:Eleve az Android mint Op rendszer, az üzleti szegmenset vette célba.
baromsag. gyakorlatilag minden teren megallja a helyet, es majd minden reteg szamara keszult androidos mobil, mint ahogy azt az andorid alapu keszulekek szeles skalaja is mutatja (arban, kinezetben, tudasban). Mar itthon is akad szolgaltatonal 60-tol, pl. pannonnal a Spica, t-mobile-nal a Pulse, ill dragabban a Hero, GSM boltokon keresztul: G1, Magic, Droid, Tattoo, Liquid..
Elqúrták? El.
igen, biztosan... (negyedmillio droidot adtak el 1 het alatt az usaban...)
(kb.1 millio ervet lehetne ideirni, de talan majd sikerul magad is rajonnod h enyhen szolva is baromsagot irtal )Mert ha mindezek mellett normálisan felkészítették volna multimédiára is, jóval nagyobb sikere lenne, egy olyan OP rendszerrel szemben ami erre is és arra is jól használható.
multimedia:
-spica viszi az xvides avi-kat (h.263 megy minden androidos mobilon, valszeg xvid is fog, market kerdese.)
-pl. a milestone-on (es a 2.0-tol van) vaku support, zoom. ezen meg 5mpx kamera van. (720x480@24 fps) amire ez nem eleg, arra vegyel hd kamerat. egy telefonba nem fognak fullframes CCD-t rakni, ill. nem fognak F moutot rahegeszteni h cserelgethesd rajt a f/2.8-as objektiveket..
-fm radio hianya talan felhozhato, de: gyak. minden nagyobb radionak van online stream-e, es ugyebar az allando netkapcsolat elege alap az os miatt - ez nemnagyon okozhat gondot. aki meg androidot hasznal mobilnet nelkul, hat annak csak gratulalni tudok.
-zene: 3,5-os jack re kothetsz barmit. (appok utan market)irtad, h 1/3 aron van az arena (az arba most nem mennek bele, de 120-ert GSM boltbol szerezheto a milestone, az arena meg kb 60K, tehat maradjunk csak a felenel. vegleges arat meg majd akkor, ha vmelyik szolgaltato behozza).
nemtudom megis mit akarsz egy zart oprendszeru, gyengebb hw-u, lassabb ui-val rendelkezo 3"-os keszulektol: nem hasonlithato az androidos, cortex a8-as, 3,7"-os milestone-hoz.
neked megis mit jelent a multimedia: nincs a hatan 8-10 Mpixeles kamera?
szval akkor mire nem hasznalhato az os szerinted? (csak zarojelben kb. 20 000 alkalmazas van jelenleg a marketben..)2010 Q1-ben kiadni egy olyan felsőkategóriás telcsit amiben igazából semmi említésre méltó újdonság, újítás sincs... .
majd egyszer azert probalj ki egy androidos telefont
-
Köszi
Most értem a teszt végére, nagyon jó teszt egy nagyon jó készülékrőlzack: Mitől lenne multimédiára kihegyezettebb egy i8910HD vagy i8000 ettől? Egy butafonnál még van értelme erről beszélni, okostelefonoknál szerintem csak Te csináltál ilyen kategóriát önkényesen. Gyanítom, hogy Konflikt is erre akart utalni.
-
BloodyEddie
őstag
Mióta várok már erre, kezdem is olvasni
-
Rickazoid
addikt
A videó az elején nagy volt!
A telefon pedig -
GGGBR
tag
egy kis összehasonlítás[link]
-
Straw
senior tag
Jó lenne egy összehasonlító vélemény vagy vidi modnjuk egy hero-val, amin a teljesítmény különbség látható.
Tudom hogy két külön rendszer, más proci szinte semmi sem ugyanaz, de már arra is azt mondták hogy villámgyors, ahoz kéne mérni a milestonet szerintem. -
kokyt
senior tag
Azért ha jobban belegondolsz mégsem adhatják neked oda a telefont úgy, hogy előtte telepítették a teljes android marketet
Mindenki döntse el mi kell neki, aztán telepítse fel. Erről szól egy okostelefon.
A videó képességekről meg elég annyi (megint), hogy hiába a 24 (ami mellesleg tökéletesen elég kell legyen) vagy 30 fps, ha az optika gyk. nem létezik, a szenzor meg kisebb mint egy bolha hímtagja (már ha van neki
). Ezzel azt akarom mondani, hogy nem épp ez az a paraméter, ami eldönti, hogy jobb-e videóra mint egy másik modell, vagy sem.
Szerk.: Mire fel ez a nagy amoled láz? Oké újabb technológia, oké színesebb, oké sötétben kevesebbet fogyaszt, de attól még nem feltétlenül jobb, mint egy jobb fajta tft.
-
Medley
tag
Hát ezt elnéztem...
Pedig még a megjelenése előtt AMOLED-ről szólt a fáma...
-
kaller1
veterán
Olyan készüléket gyártani, ami mindent tud, üzleti öngyilkosság amúgyis
Ez így van,nem is akarnak tökéleteset csinálni.A milestone utódja is ott van már a tervezőasztalon,majd egy-két dolgot javítanak benne,és jöhet az újabb-kicsit jobb,de nem tökéletes telefon,és így tovább....
-
>-48-<
aktív tag
Ezer felhasználónak ezer igénye van. Mindenki eldöntheti, hogy a telefonja memóriáját és processzor teljesítményét mivel foglalja le. Spanyolok csináltak egy weboldalt, ahol mindenki elmondta, hogy szerinte mi kell egy telefonba (asszem geekphone a neve). Aztán megcsinálták több százezer visszajelzés alapján. Guess what? Még mindig vannak fanyalgók, hogy ez meg az miért nincs benne, ez meg az viszont miért kapott helyet.
Csak egy példa: Bluetooth nekünk pl baromi fontos, de olyan országokban, ahol olcsóért van az internet és az internetképes telefonok, le se kakkantják a hiányát. "Működjön a headset, azt helló! Ha képet, zenét miegymást akarok küldeni, majd elküldöm mailben."
Olyan készüléket gyártani, ami mindent tud, üzleti öngyilkosság amúgyis (asszem). Kivenné meg az update-elt készüléket, ha már van tökéletes készülék...
szerk: a trükk az, hogy mindig picit dobj nagyobbat, mint a konkurencia(házon belüli konkurenciát is ideértve)
üzleti telefon + social networking készülék + geek eszköz= ez szerintem elég széles vásárlói réteg -
Langsam
aktív tag
Oké, részben igazad van, de legyen egyszer már az a helyzet egy csúcs telefonnál, hogy ne kelljen magyarázkodni, hogy használjam a telefont adatátvitelre és mit kell még letöltenem és telepítenem rá, hogy nekem megfeleljen. De a 24 fps-t továbbra is karcsúnak érzem (tudom a hőskorba visítottunk volna
) és nagyon szeretnék tesztvideót látni már. Hátha meggyőz, mert vételi érdeklődéssel vártam a telefont, de egyelőre ennyiért, és így, felejtős. Üdv.
-
Medley
tag
Üdvözlöm a hozzászólókat!
Nagyon boldog voltam amikor a tesztet elolvastam (bár már ismertem a Milestone-t). Végre feltámadhat a Motorola. Maga az OS-sel nincsen semmi gond, komolyabb hiányosságok nincsenek, sebesség tökéletes. Tetszik a telefon is, de az i8910-et azért nem adom el
Egy kérdésem lenne:
- TFT vagy AMOLED a kijelző?
Üdvözlettel: Medley
-
Langsam
aktív tag
Ebben a kategóriában (pozicionálás, minőség, tudás ár, stb.) szerintem egyszerűen nem lehet magas labdát feladni, vagy ziccert nem lecsapni. Egyet sem. Főleg úgy, hogy esetleg csak egy plusz programról vagy egy menüpontról van szó. Mert nem mindegy: pld. a divx hiánya miatt lesznek, akiket nem érdekel a telefon, de azért senki sem fordult volna el tőle, hogy van benne divx. Nincs kétségem, hogy a Nexus, vagy a jelzett többi nagyágyú ezeket nem fogja kihagyni. Nyilván azok sem lesznek tökéletesek (vagy ha igen, akkor majd mi akkor is belekötünk valamibe
) de ezek a dolgok (rádió, divx, video, memokártya helye, stb.) egyelőre még szerintem egyértelműek. Az az érzésem, hogy a technika lassan halad a többség számára tökéletes telefon felé, mert a tudás már meglenne rá, de mindig elhibázzák. Mert egyszer csak azt mondjuk: Igen itt egy telefon, nem nagy, de az eleje tiszta képernyő, villámgyors, bővíthető, TÉNYLEG HD-ben rögzít, mindent lejátszik és minden módon kommunikál.
Üdv.
Szerkesztve. Ezt csak azért írtam, mert alapból nagyon jó telefonnak tartom (origi IGO nagy dobás pld.) és így számomra csak zavaróbb, hogy néhány szálat nem varrtak el.
-
Ulkesh
őstag
"Mert ha mindezek mellett normálisan felkészítették volna multimédiára is, jóval nagyobb sikere lenne, egy olyan OP rendszerrel szemben ami erre is és arra is jól használható. "
Nem egészen értem miért lovagolsz a multimédián folyamatosan.
Ha a DivX-re gondolsz, akkor ha jól tudom egyetlen kattintás és már telepítetted is rá, minden mást meg alapból tud. Innentől nem értem miben lenne jobb akár az említett két Samsung készülék is (max. az FM rádió, de az nem mindenkinek hiányzik). -
daninet
veterán
Mostmár komolyan tartom magam ahhoz, hogy Bog vicckönyvet kapott karácsonyra
Egyébként a teló nekem tetszik...
-
SEFAN84
aktív tag
Jó lesz ez az Android rendszer,csak már multimédiás képességre is gyúrhatnának.Equalizer,Fm rádio alap kéne,h.legyen!
-
zack
nagyúr
Eleve az Android mint Op rendszer, az üzleti szegmenset vette célba. Elqúrták? El. Mert ha mindezek mellett normálisan felkészítették volna multimédiára is, jóval nagyobb sikere lenne, egy olyan OP rendszerrel szemben ami erre is és arra is jól használható. Hiszen nem mindegy mekkora a potenciális vásárlóréteg.
Persze nincs kizárva, hogy az Android 5.0 nem ilyen lesz, de eddig nem erre vették az irányt. -
cr4sh-
tag
Ameddig nem védtem tokkal a telefonom én is fejjel lefelé tettem zsebre, de szerintem mindenki így van ezzel, mivel így esik kézre. De amióta olyan telefonom van, amit tokkal védek, azóta nem igazán esik kézre fejjel lefelé zsebre tenni, mivel először a tokba teszem a telefont normál állásba' és utána már így is teszem zsebre.
A kinézete tényleg fura lehet, de szerintem nem zavaró, meg lehet szokni.
Ha meg más nincs alternatíva még a BT füles. -
Ankhiszesz
tag
Végre eljött az ideje, hogy gratuláljak a Moto-nak:
.
Most már talán levehetjük a gyászruhát. -
fairi
őstag
"A bolti garis cuccokkal meg ebben az esetben azért vigyázzatok. Nincs benne magyar térképes iGO, nincs benne magyar nyelv sem. Utólag nyilván mindent rá lehet berhelni, de lehet, hogy sok szívás lesz."
ha kiadja az NAVNGO hivatalosan IGO-t akor nem lesz baj,még mindig olcsóbb lesz mint hivatalosan motorolától 150-170k-ért!
GSMboltokba most megy 115k körül,megy még le,kb 100-ig!Mivel androidon szoftverfrissítést,nyelvi fájlok kérdését nem ismerem magyar nyelv kérdésébe nem tudok nyilatkozni...
-
>-48-<
aktív tag
Lehet, hogy te jobbnak érzed, ezzel nem is kívánok vitatkozni. De ezek nem androidos készülékek. A motorola nem véletlenül nyitott ebbe az irányba. Felismerték, hogy ezzel a platformmal néptelefont gyárthatnak (USA). Laza 1millió darabot el is adtak belőle. Remélem hosszú távon is sikeresek tudnak maradni és nem "Palmoskodják" el a mentőövüket.
Ez egy csúcs kategóriás készülék,a kor minden követelményének eleget tesz. Összeszerelési és anyaghasználati szempontból is kiválló, megfelelően gyors (jobb egy optimalizált lassab proc, mint egy csúcsszériás "belehányt" darab), ezért a 117-et nem érzem soknak érte. Főleg, ha még majd csökken is...szerk: na mire ezt összehoztam, ti már beelőztetek, genyók!
-
kaller1
veterán
Jó teszt lett,gratula!
Annyit fűznék hozzá,hogy a Moto Phone Portal wifi része működik más telefonokon is. -
arkiss32
csendes tag
váááááááá, megjött!!!
ezt már el tudnám képzelni az e71 helyett! -
kokyt
senior tag
"Két lehetőség van, ha esernyő alatt álok, vagy van közelben esőtől védett hely, akkor felveszem, ha nincs, akkor nem és később visszahívom."
Ritka, ha esernyő van nálam, viszont gyakran telefonálok. Ha viszont van nálam, akkor biztos nincs szabad kezem felvenni
"Elsősorban nem a készülék védelme miatt, hanem azért mert utálok ázni és inkább sietek védett helyre, mint hogy közben trécseljek"
Az én lábaim függetlenek a beszédközpontomtól
Az tényleg vicc lenne, ha a készülék védelme miatt nem lehetne telefonálni.
#56-ra: Na ez is eljött: egyet értek veled
>-48-<: Én is csak vicceltem
Mindenki úgy használja ahogy jónak látja. Én is használnám a headset-et, ha nem útálnám annyira. Persze kocsiban más tészta, ott csak azzal, vagy kihangosítóval.
-
zack
nagyúr
Ez tény. Multimédiában jobb lehet az Arena. Mindezt 1/3 áron.
Sajnos a válság mindenképpen lassítja a fejlődést, ami érthető, de azért uram bocsáss meg, 2010 Q1-ben kiadni egy olyan felsőkategóriás telcsit amiben igazából semmi említésre méltó újdonság, újítás sincs...Ha pedig a 117k bolti árat nézzük az is horror. 12k olcsóbb egy i8910 HD, és 18k marad a zsebedben ha i8000 veszel. Ez azért nem kevés, főleg úgy hogy mindkét Samu-t jobbnak érzem.
-
ZooLee
senior tag
Jah mégegy: A Nexus One-al való összehasonlítás csak a szoftver összehasonlítására lesz alkalmas, a két készülék nem lesz igazából versenytárs, mivel a QWERTY miatt a Milestone inkább az üzleti kategória felé húz (Blackberry, Nokia E-Series), a Nexus One pedig az iPhone-féle multimédiás telefon szegmens felé.
Ne tévesszük szem elől a két termék elsődleges piacát! Az, hogy hozzánk is jut a készülékből, még nem jelenti azt, hogy a mi piacunkat döntő szempontként vennék figyelembe.Z.
-
>-48-<
aktív tag
Akár hiszed, akár nem, tényleg nem veszem elő esőben a telefonom. Headsetet használok olyankor. Egyébként meg csak vicces próbáltam lenni...
Amúgy nekem is alul van a bemenet és szerintem is így praktikusabb.
Nekem beledugós tokom van és ha csak időt akarok nézni vagy kikapcsolni, stb, nem kell előhúzni az egész telefont. -
Straw
senior tag
Nekem a videón, hoscreen váltáskor úgy tűnt mintha kicsit meg-meg szaggatna az anim, bár én még nem fogtam androidos gépet a kezemben, és nem tudok mihez viszonyítani csak ahoz amiket videokon láttam, és a Nexus One után ez a leggyorsabb.
-
Ulkesh
őstag
"Hát nem tudom, de én mindig "fejjel lefelé" teszem zsebre a telefont"
Ugyanezt akartam én is éppen írni
"Valaki említette, hogy esőben meg nem vesz elő egy 170k-s gépet. És mi van ha esőben hívnak?"
Két lehetőség van, ha esernyő alatt álok, vagy van közelben esőtől védett hely, akkor felveszem, ha nincs, akkor nem és később visszahívom. Elsősorban nem a készülék védelme miatt, hanem azért mert utálok ázni és inkább sietek védett helyre, mint hogy közben trécseljek
-
Ulkesh
őstag
-
hemaka
nagyúr
Hmm, na mi a fene, a Motorola kezd magára találni. Simán elfoganám, de megvenni ennyiért azért neeem.
-
kokyt
senior tag
Hát nem tudom, de én mindig "fejjel lefelé" teszem zsebre a telefont, mert úgy nem kell forgatni mikor kiveszem. Ebben az esetben tényleg hátrány a fenti elhelyezés. Másrészt oltári hülyén néz ki szerintem a tetején kilógó izé, főleg ha valahol elő kell venni, mert mondjuk albumot akarok váltani. Kényelmetlen a kábel tekergetése is ilyenkor.
Semmivel nem bonyolultabb a tok és minden más dolog, ha alul van a jack csatlakozó, max praktikusabb. Persze ez az én egyéni véleményemValaki említette, hogy esőben meg nem vesz elő egy 170k-s gépet. És mi van ha esőben hívnak? Kézre állsz?
-
Langsam
aktív tag
Teljesen egyetértek Veled.
Nagyon vártam én is a telefont és a tesztet, aztán se bikaerős proci, se divx.
Nekem sem tűnt annyira gyorsnak a menü/szoftver, és ebben a kategóriában azért a multimédiára is gyúrni kell már.
Jól láttam, hogy nincs tesztvideó ?
Nekem a 24 fps nem tűnt annyira nagy számnak, mert a gyakorlatban a 30-nak írt videó képesség is ténylegesen lassabb, épp hogy szaggatás mentes, néha meg nem.
Szóval attól tartok a videofelvétel nem lesz ütős, ennyiért, ilyen kategóriában már sokkal erősebb kéne, tudom hogy Android, oké, de az LG ebben erősebb.
Egyébként végre letettek egy komolyat az asztalra (ideje volt) mint az Opel az Insigniat.
Üdv.(ja és a teszt tényleg jó volt, tetszett, de én plecsniben is ennyit adtam volna csak max)
-
Bog
HÁZIGAZDA
Kivételesen egyet tudok veled érteni, bár a HD2-t sem éreztem lassúnak, sőt. Igazából az első Android gépek óta erre vártak sokan, hogy normális hardver kerüljön az OS alá. A Milestone és a Liquid megmutatta, hogy megérte várni, és ez még csak a kezdet.
A bolti garis cuccokkal meg ebben az esetben azért vigyázzatok. Nincs benne magyar térképes iGO, nincs benne magyar nyelv sem. Utólag nyilván mindent rá lehet berhelni, de lehet, hogy sok szívás lesz.
-
Micuir_M
tag
Ez a telefon tényleg tök jó, de miért kerül ennyibe? Ha a használati értékét nézzük, kb. annyit tud, mint hasonló telefonok és azok meg sem közelítik ezt az árat. Persze meg van bolondítva egy-két izgalmas dologgal (mint pl. a WiFi-s szinkronizáció), de akkor is...
-
AS
félisten
Nem Rossz de NEXUX ONE hoz képest már kevés.....
-
cr4sh-
tag
Egy efféle masinának azért elkél egy tok (
amit ebből kifelejtettek). Ezért szokták a telefon tetejére pakolni, mert ezzel megkönnyítik a dolgot, nem kell olyan tokot keresgélni (ha már nincs gyári), amin pont van egy nyílás az alján, vagy az oldalán lévő aljzathoz, hanem leegyszerűsítették, azzal, hogy oda tették, ahol biztos van egy méretes nyílás, ez pedig a telefon bemenete.
Másrészt könnyebb is így zsebre vágni, hogy nem kell a kábelt a zsebed aljára lejuttatni.
Szerintem egy nagyon praktikus dolog. -
Ulkesh
őstag
"Ez a proci hajtja a Samu i8910 HD-t is 600Mhz változatban, és bár kellően gyors és dinamikus, ez az 550Mhz nem lesz világmegváltó, főleg úgy, hogy a HD2 ill. az S200 procija is duplája "izomzatban". "
Sokat jelent, hogy az adott processzoron milyen rendszert futtatsz és az mennyire van optimalizálva az adott hardverre.
Nagyon jó példa a HD2, amiben brutális hardver van, de azt részben visszafogja a fejnehéz WinMo, másrészt meg az, hogy mindent a CPU-val végeztetnek, a GPU lényegi részeit nem használják, mert a gyártó (HTC) nem vásárolja meg a hozzá kapcsolódó licenceket, így driverek sem készülnek hozzá.
Milestone nem volt még a kezemben, de Cortex alapú hardver igen és az nagyjából körberöhögte a HD2-t sebességben (igaz a 3GS 600 MHz-es, de nem hinném, hogy 50 MHz különbség sokat számítana)." Mivel a DivX támogatás nem került bele (óriási blama), így azt mondom ebben a csúcs szegmensben nem igazán lesz versenyképes"
A DivX támogatás csak egy igen szűk rétegnek érdekes, mivel tőlünk nyugatabbra és főleg a Milestone által megcélzott üzleti réteg számára a filmletöltés nem igen szempont (a DivX-nek igen csak szűk a legális felhasználási rétege). Az meg apró kiegészítés, hogy a DivX támogatottság csak gyárilag nem támogatott, utólag telepíthető rá ingyenesen, szóval ez nem igen oszt, vagy szoroz a versenyképességet tekintve.
"véleményem szerint 100x jobb, és olcsóbb is egy magyar garis HTC HD2…"
Egyrészt a WinMo miatt eleve sokan kétségbe vonnák ezt az állítást, másrészt a HD2 itthon hivatalosan 180 eFt, ami semmiképpen nem nevezhető olcsóbbnak, a GSM boltos ár esetén meg a Milestone a nyerő, mert mint te is írtad, már 117 eFt körül elvihető, ellenben a HD2 145-160 eFt-os árával, amihez még venned kell egy normális méretű memóriakártyát is, amit a Motorola eleve ad a készülékéhez. Szóval a HD2 drágább, nem is kevéssel.
"A pozitívumokat direkt nem emelem ki, mert alapvetően tényleg egy jól sikerült telcsi, ami hosszú idő után igazán nagy durranás lett a Motorolától. "
Igazából valódi negatívumot sem emeltél ki
A Milestone és általában az Android ellen jelen pillanatban csak a silány szoftverválaszték hozható fel egyedül, meg az, hogy még ebből sem érhető el itthon a teljes választék hivatalosan. Magát a rendszert és a most piacra kerülő újabb hardvereket nem sok kritikával lehet illetni. -
joey04
titán
Nagyon jó gép lett, öröm ilyen Motorolát látni! A legújabb Android meg nagyon király! Ha nem lenne valami a piacon, akkor biztos, hogy valami ilyesmi csúcs Androidos gépet vennék.
Az ára egy kicsit húzós, bár ahogy láttam bolti garival van olcsóbb is, de én hivatalos árnak inkább 130at tudnék elképzelni, az reálisabb lenne.Lehet, hogy csak átsiklottam fölötte: a kijelző csak akkor fordul, ha széttolom a telefont, vagy simán döntésre is? A fülesen vannak valamilyen zenevezérlő gombok?
-
ZooLee
senior tag
Nagyon tetszik az egész készülék úgy mindenestül. Az, hogy 550-es proci hajtja meg az egészet, külön dicséretet érdemel!
Viszont van pár dolog, amit itt is erős túlzásnak tartok. Az egyik az a Cortex A8 proci piedesztálra emelése...
Persze az 550Mhz biztos elegendő lesz az Android rendszer dinamikus meghajtásához, de azért közel sem akkora durranás ez, mint ahogy be van állítva.Ez nem a proci dicsérete, hanem a rendszeré, ugyanis nem azt választották, hogy beleba...teszik a legnagyobb, legerősebb procit, hanem kicsit megrugdosták a fejlesztőket, és optimailzáltak! Ezzel ráadásul olcsóbb lehet a vas, hosszabb az üzemidő. Követendő példa lenne.
Végre tényleg beindult a piacon, ez az év ütős lesz
Z.
-
HThomas
őstag
válasz
Dr.Anonymus #3 üzenetére
Nem szoktam csak ilyesmiért kommentálni, de csatlakozom, ez a videó oltári jó lett!
-
Efreet
senior tag
"Nagyon értékeltem, hogy a címsorba elkezdtem beírni, hogy www.mobilarena.hu, s már a hatodik karakter után berakta a javaslatok közé, holott előtte nem néztem a készülékről az oldalt."
Azért csinálja, mert (ahogy az asztali Chrome is teszi) folyamatosan elküldi a begépelt karaktereket keresőszóként, és a leggyakoribb találatokat az adott karaktersorra vissza is adja - ez asztali gépen még okés, de ha mobilon nem lehet kikapcsolni, akkor szépen elcsámcsogja az előfizetésben foglalt adatmennyiséget.
Paranoiásoknak: ha be is vagyunk jelentkezve, ez mind megy a keresési szokásaink rögzítésébe, még ha nem is nyomunk entert csak poénból beírunk valamit a címsor mezőbe.(azt meg végképp nem értem, hogy miért a telefon tetejére teszik a 3,5"-es fülhallgatócsatlakozót... a mobilgyártóknál soha nem esik az eső?)
-
A Cortex A8 és a Snapdragon még mindig nem ugyanaz.
-
P00By
nagyúr
Hm, nem lett rossz!
-
zack
nagyúr
Jó lett a teszt, jóval objektívebbnek éreztem mint az Acer S100 tesztjét.
Viszont van pár dolog, amit itt is erős túlzásnak tartok. Az egyik az a Cortex A8 proci piedesztálra emelése. Ez a proci hajtja a Samu i8910 HD-t is 600Mhz változatban, és bár kellően gyors és dinamikus, ez az 550Mhz nem lesz világmegváltó, főleg úgy, hogy a HD2 ill. az S200 procija is duplája "izomzatban". Persze az 550Mhz biztos elegendő lesz az Android rendszer dinamikus meghajtásához, de azért közel sem akkora durranás ez, mint ahogy be van állítva.
A másik, hogy tudjuk hogy Amerikában van a Motorola legnagyobb vásárlórétege. Amióta létezik a GSM és a Motorola, ez köztudott. Ebből adódóan, nem vonnék le messzemenő következtetéseket hogy az amerikai eladások után mennyire lehet sikeres Európában. Sőt. Európa mindig is kétélű fegyver volt, és lesz is a Motorolának. Elképzelhető hogy a gyenge marketing miatt, vagy mert az európai ember izlését nem sikerül eltalálniuk ill. megvalósítaniuk...nem tudom. Szurkolok nekik, mert hardver minőségét tekintve mindig is a Motorola volt az egyik etalon gyártó.
Az ára nem hinném hogy visszatartó tényező lesz, mert már most 117k a GSM boltokban, ami azért annyira nem rossz. Mivel a DivX támogatás nem került bele (óriási blama), így azt mondom ebben a csúcs szegmensben nem igazán lesz versenyképes, már csak azért se, mert véleményem szerint 100x jobb, és olcsóbb is egy magyar garis HTC HD2...ingoványos talajra tévedt a Motorola, mert ebben a csúcs szegmensben le kell tenni az asztalra valami pluszt ahhoz, hogy kelendő legyen a portéka. Ezt a pluszt viszont a Milestone-ban abszolút nem érzem. A Samu i8910 (105k) és az i8000 (99k) nagyon magasra tette a mércét szolgáltatásban és árazást tekintve is kategórián belül, de említhetném a HD2-öt vagy az Acer S200-at is. véleményem szerint ez a 4 modell jelenleg uralja a felső kategóriát, és nehéz lesz befurakodni ötödiknek, bármelyik gyártó tipusáról is legyen szó.
A videót csekkolva, közel sem tünik villámgyorsnak a Milestone, az i8000-et és az i8910-et is gyorsabbnak érzem, de persze ez erősen szubjektív. A hardveres Qwerty is egy olyan célközönséget generál, akik ugye nincsenek túl sokan. Ettől függetlenül szerethető modell lesz, főleg azoknak akik nem szeretik a néptelefonokat.
A pozitívumokat direkt nem emelem ki, mert alapvetően tényleg egy jól sikerült telcsi, ami hosszú idő után igazán nagy durranás lett a Motorolától. -
cr4sh-
tag
Ha rövid időn belül nem kerül szolgáltatóhoz, akkor bizony nem fog fényes karriert befutni.
Jönnek a HTC gépek erősebb vassal és az áruk miatt lemossák a készüléket a piacról.
De ha egy magyar szoftverrel+iGO-val 100 körül el lehetne vinni szolgáltatótól, akkor még ez a dolog a visszájára is elsülhet.Én azért mielőtt vennék egy ilyet, megvárnám a nexus one-t, meg a HTC Bravo-t (az utóbbit főleg a sense ui miatt), mert azok még nagyot szólhatnak.
-
Champipi
aktív tag
Az összes eddigi androidos telót értelmetlenné fogja tenni, ha megjelenik az android gyártójának saját telefonja, várhatóan most tavasszal: a google phone. Ez egy HTC model lesz, google-sítve, van is már róla teszt, ahol a Motorolával is összevetik, és annál még egy kicsit fürgébbnek, jobbnak találják:
http://www.engadget.com/2010/01/02/exclusive-google-nexus-one-hands-on-video-and-first-impressio/
Meg a cikkben olvasom, hogy: "Nem hibátlan, mint ahogyan egyetlen telefon sem az". Hát lehet, hogy nem hibátlan, de van egy telefon ami számomra eddig a legjobban megközelítette a tökéletest, tudjátok melyikre gondolok: 1 év (havi 10 000 Ft-os) előfizuval kerül 101 000 Ft-ba kb.
-
Rhino666
addikt
A hazai eladásokat döntően befolyásolhatja a telefon ára és megjelenésének ideje, s már rögtön itt felhívnám a figyelmet arra, hogy hivatalosan csak jövő év elején (mondjuk február) lesz elérhető a Motorola által a magyar piacra felkészített Milestone, amit mi a Motoker Kft-től kaptunk.
Jövőre? Mármint 2011.02.?
Jobb oldalon csak a microUSB bemenet fedezhető fel, balra viszont ott ülnek a hangerőt szabályozó billentyűk és a kamera gyorsgombja, amely bronz árnyalatú.
Azért nézd át a dolgokat, mielőtt elmennél egy kreszvizsgára.
-
Móci
addikt
Nagyon tetszik, bár nem az én pénztárcámhoz szabták az árát. Nem voltam sosem nagy Motorola párti, de ez nagyon is kellene!
-
>-48-<
aktív tag
Akkor most a bluetooth file küldést nem építették be a 2.0-ba? Akkor valamit félreérthettem.
Tudom, hogy van alternatíva, de emiatt ugatják sokan az androidot, jó lett volna, ha kihúzzák a szőnyeget alóluk...Tetszetős készülék (qwerty
), de azért a legnagyobb előnye a versenytársakkal szemben az android 2.0/2.01.
1.5-tel ez sem lenne mérföldkő. Kiváncsi lennék egy összehasonlító tesztre, miután a többiek megkapják a frissítést. -
amanoba
őstag
hát engem is meggyőzött (volna) teljesen...
az fm rádió utólag sem pótolható?
örvendezem a doboz+tartozékok képek láttán!
-
Ricardo
titán
Nagyon jóra sikeredett a készülék, csakúgy mint a teszt. Az ára az ami miatt egylőre nem lesz tömegtelefon, de ha mérséklődik az összeg akkor nagyon jó vétel lehet.
"Motorola Európában addig tud lépéselőnyben maradni, amíg a konkurens gyártók ki nem hozzák azokat a modelleket, amelyeken szintén 2.0-s Android tesped, s ők is tesznek a burkolat alá valami komoly processzort. Ez pedig már nincs messze, ráadásul a Google Nexus One is bekavarhat."
Ha van egy kis eszük, akkor beindítják a hengert, és már az utódon dolgoznak.
-
Dr.Anonymus
addikt
ez a teszt óriási lett!
mégegyszer gratula!
megérte rá várni, jó alapos, ...a hiradó nagyon ott van, látom a legendás cipő meg hideg mosásra került...
remélem minden teszt ilyen jó lesz 2010-ben!a milestone szép is és jó is, de ez az ár szerintem nem indokolt...
hiszen ez nem egy htc csúcs winmo telefon, aminél lisence díjat kell fizetni
az android lényege, hogy ingyen van... akkor miért ilyen drágák a telefonok?
remélem hamar esni fog az ára, 100ért ok lenne -
Frenky87
aktív tag
Első oldal alján "jövő év elején" van írva [gondolom tavaly készült a cikk], de a cikk dátuma
2010-01-04 08:30Vagy ténylegesen 2011 lenne?
-
Magnum_
nagyúr
engem meggyőzött.. tetszik is, jónak is tűnik... de szerintem nem lesz ilyenem
-
JNashville
senior tag
Na, ez az első Android, amit jó szívvel be mernék vállalni. Még az árával együtt is, ami pár hónap múlva úgyis jóval emészthetőbb lesz.
(Ha még videót is lenne hajlandó lejátszani, az maga volna a Kánaán.)
-
Airnold
tag
válasz
Quasi_modo #17 üzenetére
Olvasd el mégegyszer a tesztet. Nincs.
És tudok várni, addig hátha esik annyit az ára, hogy megváltoztassam a véleményem. Mindenesetre most a Nexus One-ra voksolnék. -
Konflikt
addikt
veegre. na megyek olvasni
-
rekid
addikt
Architekturan tul az Optimalizalas a kulcsszó.
Adott processzora, készülékre írt illetve optimalizált szoftver lehet gyorsabb ésszerű határok közt mint egy általánosan megírt erősebb processzora készült sw.Második kérdésedre azt mondanám van aki utálja a képernyő tapicskolást (ÉN) és van aki szereti (Te) .
-
Airnold
tag
Jó teszt, jó vas, horror ár. Esélytelen, a Nexus One lesöpri (nálam). Kenjék a hajukra a qwerty-t.
-
rekid
addikt
Miert van az hogy a motorola csak akkor tud nagyot dobni ha megcsavarják a tökeit?
Attol felek hogy mint minden csoda ez is 3 napig tart s sok ideig megint majd csak jonnek a milestone dolche & gabana meg milestone pink verziok. Ne igy legyen. Moto velemenyem szerint regen rakott össze jó és hosszú távon megbizható telefont azok közül amelyek eljutottak europaba. Örülök hogy lépett a moto és nagyon ígéretes a telefon de azért én ennyitöl még nem ülök le a földre. (Bár az ára horribilis, mondjuk ugyis esni fog...) Előttük az év várom az ujabbnál ujabb termékeket. ugy hiszem sokat kell meg dolgozni hogy visszaszerezzek a régi megkopott hírnevüket.
Azért a böngésző alapu telefonturkalas nagyon tetszikEzt koppinthatná a nokia bátran
hajrá moto. -
ThorsHUN
őstag
Hat...
Orulunk, hogy terjed az android rendszer es egyre jobb telefonok jonnek ki
Azt mondjuk nem teljesen ertem (tudom, nub vagyok), hogy egy alacsonyabb orajelu procival felszerelt gep (ez) miert lehet gyorsabb egy magasabb orajelo procis gepnel (spica).Azt meg vki elmagyarazna, hogy a fizikai billentyuzet miert jobb mint a virtualis?
(Amugy szerintem nagyon draga. Jelenleg (szerintem) a T-s G2 (Hero) a bestbuy 75K-ert es ez 95K-val (tobb mint a duplaja) nem tud annyival tobbet) szerintem. -
atike
nagyúr
Állat. Konkrétan.
-
Jadro
veterán
Remek készülék! Kellően vékony, ami nálam sokat számít. Csak úgy mint az ára, na az kicsit borsos, de lesz ez jobb is. Jó lesz ez az Android 2 is, érdemes olyan készüléket venni már amin ez van vagy legalább frissíthető erre. Hajrá Moto, jó lesz ez az irány!
-
Jó kis telefon, vártam már a tesztet. Igaz nem az én tárcámhoz mért, de ettől függetlenül én is azt hittem, hogy különösen ajánlott plecsnit fog kapni. Csak így tovább Motorola
Az elején a videó meg nagyon nagy
Viszont van benne egy baki, az elején azt mondod, hogy "a motorola 2.0 operációs rendszere" Nem a google 2.0 rendszere?
-
Blue@X
senior tag
Ez a WiFi-s összekötés nagyon jó, remélem egyre több készülék veszi majd át (lehetne telefon - telefon között is).
Viszont amit hiányoltam az a végére a Motorola Sopronis reklámotok
Talán ez a telefon lesz a megmentője a cégnek? Vagy várni kell egy olcsóbb árfekvésű készülékre a Motorolától az igazi sikerhez (bár még korai beszélni a sikerről, de szerintem korrekt telefon, és ehhez korrekt teszt is párosul).Ja és amit hiányolok, hogy a specifikációs részt bővíthetnétek egy CPU és egy Felhasználói felület mezővel (lévén sok telefon épül Androidra már, és ezek is fontos különbségek közöttük).
-
Womb
senior tag
Huh, micsoa újévi start!
Nehéz rosszat mondani a teszt alapján a gépről, ez tényleg mentőöv lehet a Motorolának.
A rádió sajnos nekem is alap (nem a zene, hanem az információk miatt jó dolog a rádió) kár, hogy kihagyták.
Grat a teszthez! -
Dr.Anonymus
addikt
gratulálok!
ez a hiradó az elején mindent visz!
azt hittem leszakad az állam a röhögéstől..
na akkor most a tesztet is elolvasom -
Quasi_modo
nagyúr
Jó darab. De a kamerán még van mit csiszolni.
-
Harlek
tag
Specifikációk:
■ ARM Cortex A8 550MHz CPU + PowerVR SGX530GPU (Ti OMAP 3430)
■ 256MB Ram / ~130MB tárhely / gyári 8GB-os microSD
■ 3.7"-os kapacitív érintőképernyő, Gorilla-Glass burkolat, FWVGA (480x854) felbontás
■ 5MP-es AF kamera, dual LED-el
■ 1400mAh akkumulátor
■ Kicsúsztatható, teljes qwerty billentyűzet
■ GPS, WiFi, Bluetooth, gyorsulásmérő, mágneses szenzor, fény,-és közelségérzékelő, állapotjelző LED
Részletes specifikációk ITT.GY.I.K.
Mi az az Android, milyen fajtái vannak?
A Google által fejlesztett nyílt operációs rendszer. Itt elolvashatod az Android fejlődéstörténetét.A Milestone megjelenésekor Android 2.0 rendszerrel érkezett. Később jött a 2.1-es Eclair frissítés, 2011. márciusában pedig megérkezett a hivatalos 2.2-es Froyo is - sajnos elég későn...
A ROM frissítés garanciavesztéssel jár?
Amennyiben az RSD Lite-al frissítesz vagy cserélsz gyári ROM-ot, addig nem veszted el a garanciát. Főzött ROM esetén ugorhat a garancia, de van lehetőség a teljesen gyári állapot visszaállítására.Tönkre mehet a telefon ROM frissítés közben?
Nem, mivel a telefon BOOTLOADER-e zárt, lényegében véve érinthetetlen. Így RSD Lite használatával lehetőség van a gyári ROM visszatelepítésére.ROM frissítéshez kell a telefont ROOT-olni?
Nem kell rootolni.Gyári ROM frissítése – teljesen gyári állapot visszaállítása
A frissítéshez látogassuk meg ezt az oldalt és kövessük az utasításokat -> erre tessék. Ehhez gyári ROM szükséges.Amennyiben teljesen gyári állapotot szeretnénk visszaállítani, akkor a következő a teendő:
Először is szükségünk van pár dologra:
■ RSD Lite
■ feltelepített USB driverElső lépésben feltelepítjük a rendszerünknek megfelelő 32,-vagy 64bites drivert.
Ezután letöltjük a számunkra megfelelő ROM fájlt. Android 2.0,-és 2.1 innen, Android 2.2 innen. (számunkra a Central Europe változat a megfelelő)
Lépések:
- A telefont kikapcsoljuk. Belépünk a bootloader-be. (a D-Pad /navigációs pad/ fel gombjának nyomva tartása mellett kapcsoljuk be a telefont, a kettőt együtt körülbelül 3-4 másodpercig kell nyomva tartani)
- Ha ez megvan, akkor az USB kábellel összekötjük a telefont a számítógépünkkel és hagyjuk, hogy a driverek felismerésre kerüljenek.
- Ezután elindítjuk az RSD Lite programot. Kiválasztjuk a korábban letöltött sbf fájlt és flasheljük.
Folyamat közben a telefon többször újraindul(hat). Csak, akkor csatlakoztassuk le a telefont a számítógépről, amikor az RSD Lite programban megjelent a Succes (vagy Succed) felirat.
Ez a megoldás az SD kártya kivételével mindent töröl, tehát a fontosabb adatainkról, kontaktjainkról érdemes előtte biztonsági mentést készíteni.Honnan tudok programokat letölteni?
A Marketen rengeteg program van, köztük van pár magyar is, de alapvetően angolul érdemes keresni. A Market használatához szükség van egy Google accountra. (erre tökéletes például a GMail-es account) Ha még nem vagy regisztrálva, akkor a telefon felajánlja a regisztrációt is.
Másik lehetőség az AppBrain használata. Ez lényegében véve az Android Marketet teszi még felhasználóbarátabbá. Az AppBrain App Market nevű alkalmazás segítségével tudunk a programok között böngészni. Itt is tudunk programokat szinkronizálni, frissíteni stb. A működéséhez szintén szükséges egy már létező Google account, de ha ez nincs, akkor Facebook és Twitter accountal is be tudunk jelentkezni. A Fast Web Installer nevű kiegészítőjével közvetlenül a böngészőből is telepíthetünk programokat.Hogyan tudom átmásolni a névjegyeket a SIM kártyáról?
Elindítjuk a Contacts alkalmazást, majd a Menu gomb megnyomása után kiválasszuk az Import/Export menüt és végül az Import from SIM lehetőséget.
- Ha korábban Androidos rendszert használtál, akkor a Google accountodba automatikusan szinkronizálja a neveket. Természetesen csak akkor, ha az automatikus szinkronizálás be van kapcsolva. (alapértelmezetten be van)
- Amennyiben másik rendszerről térsz át, akkor a Google Sync segítségével tudjuk GMail-es kontaktjainkat szinkronizálni.Ha nem akarod a GMail-es kontaktokat látni, akkor a Contacts -ban, a Menu gomb megnyomása után kiválasztod a Display Options-t és bepipálod az "Only contacts with phones" menüpontot.
Hogyan tudok játékokat/alkalmazásokat telepíteni a telefonra?
A telefonra „.apk” (Android Package) kiterjesztésű fájlokat lehet telepíteni. A letöltött fájlt felmásolod a telefon memóriakártyájára. Ezt követően egy fájlkezelő alkalmazás segítségével betallózod a fájlt és rányomva felajánlja a telepítést. A sikeres telepítéshez a Settings -> Applications -> Unknown Sources pontot engedélyezni kell.Amennyiben nem rendelkezünk fájlkezelő alkalmazással, akkor a Marketről érdemes egyet letölteni, például az Astro FileManager-t.
Ha nincs se mobilnet, se wifi, akkor se essünk pánikba. Számítógépünkre letöltünk egy fájlkezelőt. Például ezt -> http://slideme.org/application/files-droid
Felmásoljuk a telefonunk memóriakártyájának a gyökerébe. Elindítjuk a telefonunkon a böngészőt (Browser) és a címsorba beírjuk: file:///sdcard/fájlneve.apk (szintén szükséges a Settings -> Applications -> Unknown Sources pontot engedélyezni)Hogyan tudok programokat eltávolítani a telefonról?
A telefonon belül „Settings -> Applications -> Manage Applications. Rányomsz arra, amit el szeretnél távolítani és kiválasztod az Uninstall lehetőséget.Kikapcsolt állapotban ébreszt a telefon?
Nem. Viszont repülő módban ébreszt, így éjjel nem merül annyira a telefon sem.Forgalom korlátos a mobilnetem, hogy tudom leellenőrizni, hogy mennyit használtam eddig?
A 3G Watchdog nevű program az egyik legjobb. Rengeteg beállítási lehetőség van benne.Néhány hasznod tudnivaló.
Mi az a wipe?
Wipe az amikor mindent törölsz a telefonból. A recoveryből elérhető a wipe/factory reset menüpont alatt.Mi az a recovery?
A recovery az utolsó mentsvár ha baj van. Ez a telefon vészvisszaállító helye. A gyári recoveryvel nem lehet sok mindent kezdeni, sajnos még biztonsági mentés készítésére sem alkalmas. Ezért szokás úgynevezett CustomRecovery-t használni, amellyel lehetőség van biztonsági mentés készítésére/visszaállítására, főzött ROM telepítésére és még rengeteg lehetőség van, amelyről lentebb olvashatsz.Mi az a flashelés?
Flashelés alatt azt értjük, hogy a recoveryből felteszünk egy ROMot, vagy egy bármilyen módosítást (témát, betűkészletet, stb...), amit csak így flashelve lehet feltenni.Mi az a bootloop?
Ha valami probléma történik flasheléskor vagy valamit felflasheltünk, amit nem kéne, akkor jön elő ez a jelenség. A rendszer nem tud betölteni, ezért megáll a betöltő képernyőnél. Mivel nem tud elindulni, ezért újraindul, újra és újra.Mi az a ROOT és a rootolásnak mik az előnyei/hátrányai?
ITT megtalálod a választ.OpenRecovery, ROOT, főzött ROM-ok, azaz minden, ami modding.
Először is néhány alap dolog, amelyekre később szükség lesz.
Bootloader elérése: (Fekete képernyő, néhány fehér szöveg. Felül a bootloader verziója.)
D-Pad fel (navigációs pad) + bekapcsoló gomb együttes nyomva tartása 3-4 másodpercig.Recovery mód elérése: (Fekete képernyő, középen egy háromszög, benne egy sárga felkiáltójellel)
■ /90.78-as bootloader esetén/ X + bekapcsoló gomb együttes nyomva tartása 3-4 másodpercig
■ /90.78-tól régebbi bootloader esetén/ Kamera + bekapcsoló gomb együttes nyomva tartása 3-4 másodpercigGyári -Android- recovery menü elérése:
Recovery módban megnyomjuk és nyomva tartjuk a Hangerő fel gombot és ekkor megnyomjuk a Kamera gombot.
Itt mindössze négy lehetőség van: újraindítás, microSD gyökerében lévő update.zip telepítés, wipe data/factory reset, wipe cache.Ez nem sok, ezért van szükségünk egy CustomRecovery menüre.
Mivel az általam ajánlott OpenRecovery rengeteg dologra használható, ezért szinte minden módosításnak ez az alapja!
OpenRecovery telepítése és elindítása: leírás
A telefon ROOTolása:
Elindítjuk az OpenRecovery-t. Elnavigálunk a Root Phone menüpontig és kiválasztjuk. Ezzel készen is vagyunk. Az újraindítást követően a telefonunk már ROOTolva is van.Főzött ROMok telepítése: ITT.
Főzött ROMok rövid leírása, bemutatása: ITT.
OpenRecovery funkcióinak bemutatása: ITT.
Ajánlott oldalak:
Mobilaréna teszt - fórum
XDA DevelopersKészítette: mrbig25
A #1 hsz eredeti tartalma:
Jól kezdődik az év, remek volt a teszt, bár igazság szerint azt vártam, hogy a "Különösen Ajánlott" plecsnit kapja, de annyi baj legyen.
A várható ára viszont meglepett, 130k körül saccoltam volna, legalábbis mintha máshol Európában valami ilyesmi áron vesztegetnék (persze euróban). Kíváncsian várom, hogy nálunk melyik szolgáltató kínálatában lehet majd kapni és milyen feltételekkel (remélem T-Mobile lesz ^^), mert ha kedvezőbb iPhone 3GS-nél, akkor lehet utókarácsonyilag meglepem magam.
[ Módosította: #65675776 ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Házimozi haladó szinten
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltők
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest