- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Account1995
csendes tag
Sziasztok!
Valahogy sehogy nem tudom összehozni hogy a continuumon keresztül a hang is átmenjen a tv-er (okos tv)
szóval HDMI-vel van összedugva.
Olvastam a tesztben, hogy hangátvitel is van a HDMI-n keresztül, kérlek segítsetek, mert nem találok erre alkalmas beállítási lehetőséget sem.
Ha már volt korábbi hozzászólásban téma akkor elnézést, de nem akartam végig bogarászni 300 kommentet. -
NoNick
tag
válasz
steve@prhw #337 üzenetére
Köszi! Megvettem a linkelt szettet, tökéletesen működik a dokkolóval. Nyilván dolgozni nem vennék ilyet, de egy - két órás használatra tökéletes.
A dokkoló elég sokat fejlődött a bemutatása óta, szerintem ajánlott vétel.
Én arra használtam pl. stabilan, hogy Teamviewer-rel bejelentkezzek más asztali pc-kre, és így cad-eztem. -
steve@prhw
őstag
Üdv Mindenkinek,
NoNick, tapasztalat alapján ezekkel az olcsó vezeték nélküli kütyükkel vigyázz, céges környezetben csak Logitech / Microsoft termékeket használok, mivel az olcsóbbak vagy megbízhatatlanul működtek vagy szívták az elemeket. Esetleg ügyesen kombinálták mindkettőt
Ügyfelem tervez beszerezni egy dokkolót, kíváncsi vagyok én is rá, hogy javult-e lényegesen a technológia az eltelt 9 hónapban? Merthogy a 950-es készülékek már nagyon baráti áron elérhetők...
-
NoNick
tag
Sziasztok! Használható-e a dokkoló bármilyen random vezeték nélküli billentyűzet/egér kombóval, vagy vannak megkötések? Konkrétan ilyesmire gondolok, alaklomszerű használatra: [link]
-
plau85
tag
Üdv. Eltelt egy kis idő, és érdekelne hogy a megjelenést követve milyenek a tapasztalatok a continuummal. Mit javítottak mire alkalmas jelenleg?
-
plau85
tag
válasz
bihariszabi #325 üzenetére
Gondoltam meglesem mégis hogy remekel a continuum. Erre ezt a veszekedést olvastam, ezért belestem a csodálatos Android fórumba is hogy mi ez a csodamasina amit annyira védtél, és lám mit találtam:
Asus padfone S fórum:
(#1025) bihariszabi válasza gps76 (#1024) üzenetére
"1. Az 5.0 frissítéssel megszünt a Bluetooth ID tag kijelzés
2. Az 5.0 frissítéssel a tabletben folyamatosan világít a led akkor is, ha nem töltöm.
3. A tabletben ha használtam a billentyűzet swypeot, akkor random szétugrott a billentyűzet 2 kezes módra és ezt nem lehetett kikapcsolni, csak ideiglenesen
4. A zenelejátszó frissítéssel eltűntek az albumborítók és bármit csináltam, nem jöttek vissza, miközben másik lejátszó hibátlanul mutatta
5. A fényképező néha nem mentette el a képeket
6. A fényérzékelő hangolás úgy szar, ahogy van, pedig teszt módban hibátlan (egyébként tegnap ettől durrant el az agyam és vettem új telefont)
7. Tabletben kihangosítva a zenét, néha fogta magát és hangszínt váltott ahogyan válogattam az alkalmazások között
8. A gyári csengőhangok és értesítések hangereje egy határ szar
9. A WW jelölésű telefon miert TW hardveres felszereltséggel bír?
Ezek mind szoftveres gondok.
És a sérelmek, amik ugyan nem gyári fícsörök, de éppenséggel lehettek volna azok:
1. Miért nem tudtak secure NFC-t bele tenni, hogy lehessen használni a mobilpénztárcát? Vagy ha már nem fér bele a költségvetésbe, akkor miért nem lehet odaírni a fő specofikációhoz, hogy nem tudja? Miért vásárlás után kell ezzel szembesülni?
2. Miért nem tud dupla koppintásos képernyő nyitást?
3. Miért nem tudja az alkalmazásokat ablakban futtatni? Ez lollipop feature.""Látom tényleg nem érted, hogy nem kell semmire a contínuum, ha egy rendszer meg van csinálva rendesen" - Ezek után nevettem egy jót és ismét eszembe jutott miért is hagytam a francba a droidot és lettem inkább WPs
-
Pjotr
senior tag
válasz
bihariszabi #332 üzenetére
Engem pl nem érdekel az android, tudhat bármit. Apple mig nem tesz normális hw-t 2016-ban a telefon ala, addig nem veszek ismét iphone-t. (pl. 2k kijelzo) Szóval irhatod ide hetekig mennyire kielégít téged a zöld robot, pont nem érdekel senkit. Mintha a hetero kupiban a homo bizonygatná, milyen jó az anál es csak faszival...
-
QwErTy42
addikt
válasz
bihariszabi #329 üzenetére
"Az az érzés hiányzik. És az, hogy akkoriban nem volt minden hülyegyereknek okostelefonja. "
Hiányzik az elitista életérzés, mi?Bezzeg a régi szép időkben, pl a századfordulón, amikor csak a felső tízezernek lehetett autója, most meg minden "hülye" azzal szaladgál. Vagy az elektromos áram. Mekkora gáz, hogy még egy fogyatékos is világosságot tud csinálni egy mozdulattal a szobában és nem kell hozzá felgyújtania a fél házat...
Szomorú. -
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
bihariszabi #329 üzenetére
A WM tényleg jó kis rendszer volt, bár szerintem ott szerintem a nehéz kezelhetőség mellett inkább az ár volt az a szempont ami miatt nem terjedt el. Most is van itthon egy Xperia X1-em, az 200 fölöttről indult és akkoriban még nem nagyon voltak olyan részletfizetéses konstrukciók mint manapság. (Én mondjuk pár évvel később jutottam hozzá kevesebb mint a tizedéért.) Azt kinyitotta az ember, tényleg úgy nézett ki mint egy nagyon kicsi notebook. Másrészt mobilnet meg ingyenwifi sem volt minden sarkon, úgyhogy ilyen készülékeket akkoriban tényleg csak kevesen tudtak kihasználni. A maihoz hasonló alkalmazásboltok is hiányoztak. Úgy emlékszem akkoriban még külön SD kárnyán is lehetett venni például GPS szoftvereket, vagy valahonnan összewarezolni. Egyébként ugyanebbe a kategóriába tartoztak a Nokia Communicator telói is. Szerintem azokból sem láttam soha egyet sem éló ember kezében, legfeljebb sajtófotókon.
Viszont Symbianos okostelót minden második hülyegyerek kisírt magának valahogy az osztályban. Nokia 6600, meg 3650, később N95, még később 5800, meg 5230 elég sok gyereknek volt azokban a sulikban ahova jártam. -
bihariszabi
aktív tag
Mert régen nem rohangált mindenki okostelefonnal. Volt a hagyományos telefon, a symbian, meg a WM. A WM-ben az volt a pláne, hogy majdnem pc volt. Ti is emlékeztek rá, hogy még a régi WM is többet tudott mint a mai. Az az érzés hiányzik. És az, hogy akkoriban nem volt minden hülyegyereknek okostelefonja. Mert nem tudták kezelni, így meg se vették. Szóval csak ennyi az oka. Meg a csempés rendszer jobban bejött.
-
fritzke
csendes tag
válasz
bihariszabi #327 üzenetére
Szia,
nem igazán értem, hogy miért szeretnél Microsoftos lenni (bármit is jelentsen ez), amikor teljes megelégedéssel használod az androidot? Kb 15, 15000 leütéses, kommenten keresztül arról beszélsz, hogy ez már TÖKÉLETESEN működik androidon é, hogy neked TÖKÉLETESEN kielégíti az igényeidet.
Szóval miért szeretnél váltani? (ha csak nem azért írtad, hogy lássuk mennyire elfogulatlan vagy. De ez már tényleg csak felvetés, szóval hagyjuk is) -
QwErTy42
addikt
válasz
bihariszabi #325 üzenetére
Tudom, a Droid az Is'n... Most jó?
-
bihariszabi
aktív tag
válasz
QwErTy42 #324 üzenetére
Látom tényleg nem érted, hogy nem kell semmire a contínuum, ha egy rendszer meg van csinálva rendesen. Ezt próbáltam elmagyarázni, de nem jön össze. Mondjuk úgy nem könnyü, hogy ha az emberek nem is akarják érteni. Hát vegyétek meg ha annyira akarjátok. Vedd meg 30 ezerért. Nekem jó a sima hdmi kábel is 800 forintért postával. Csak nekem nem kell app a kijelző kikapcslására.
-
QwErTy42
addikt
válasz
bihariszabi #323 üzenetére
Látom tényleg nem érted, hogy az egész pont arról szól, hogy nem kell PC.
Olvasgasd még egy kicsit a topikot, hátha találsz egy olyan magyarázatot, ami átmegy a szűrődön. -
bihariszabi
aktív tag
válasz
QwErTy42 #322 üzenetére
Ennyi
. Ez a reakció mindent elmond
.
Mint amikor a benzinkúton a trabantos nagy lelkesen mondja a BMW-snek, hogy hány zsák cementet elvitt a múltkor a trabanttal és milyen jó, hogy nem BMW-je van mert azzal sajnálna cementet hordani. Hát tényleg hüphüp
.
Össze is foglalom. Kell egy pc, amin ugyanaz az oprendszer fut majd mint a telefonon, hogy az user nehogy eltévedjen. Bár fel nem fogom minek a pc mikor mindenem ott van a telefonon és tudom is használni. És kell egy tablet amin szintén ugyanaz az oprendszer fut mint a pc-n és a telefonon együtt. Csak azt nem értem, hogy a telefont miért kötném össze a tablettel. Várjunk, megvan! Pl kapok telefonon egy emailt, amiben van mellékletben egy rar, amiben van két dokumentum, amit szerkeszteni kellene, de telefonon gáz szerkeszteni és kitömöríteni. Akkor összedugom a telefont a tablettel, zsinóron átmásolom a rart a tabletbe vagy a pc-re és kitömörítem és szerkesztem. Áhá. Így már teljesen hülyeség az én verzióm, hogy a telefont még a nyitott emailklienssel bedugom a tabletba, ott átugrik dinamikus megjelenítésre bezáródás nélkül. És anélkül, hogy átmásolnám egyik eszközről a másikra, ugyanazon eszközön megszerkesztem a dokumentumot, elmentem és ugyanazon az eszközön marad a mentés. Aztán dlnan a tévén megnézek egy filmet, közben jön a telefon, hogy kellene a szerkesztett dokumentum. Filmen nyomok egy pillanatálljt, majd átküldöm a dokumentumot. Á, ez hülyeség. Sokkal egyszerűbb filmnézés közben bekapcsolni a pécét, rádugni a telefont és úgy elküldeni a dokumentumot. Pillanat. Most hol is van a szerkesztett vdokumentum? Telefonon? Telefonra mentettem le? Akkor nem kell pc! Emailt azért tud küldeni a wp is. Akkor még a filmet se kell leállítani mint a vacak fagyós androidon. Nézzük a filmet. Jön egy újabb telefon, hogy kicsit kellene még igazítani a dokumentumon. Akkor nem egyszerűbb ott a tévén megszerkeszteni, hanem pc bekapcs, telefon visszadug, újra visszamásol pcre, újra szerkeszt, újra elküld, újra visszafekszünk filmet nézni. Micsoda találmány ez az egyforma oprendszer
.
-
QwErTy42
addikt
válasz
bihariszabi #321 üzenetére
Hüp-hüp.
-
bihariszabi
aktív tag
válasz
QwErTy42 #318 üzenetére
Ezt a kivetített képtől függetlenül telefonálást gondolom azért írtad, mert másba nem tudsz belekötni. Szerinted amikor nézem a starwars 29-et a tévén és bejön egy hívás, akkor nem állítanám le amúgy is a filmet? Vagy nem hagynám abba a dokumentum szerkesztését, mikor felhív valaki? De igen, abbahagynám ahogyan te is leállítod a filmet. Mert ha nem állítod le, akkor valamelyik nem érdekel. De tegyük fel, hogy nem érdekel az akivel telefonálok, akkor leteszem tálcára és folytatom a munkát, szóval a válaszom IGEN, tudok úgy telefonálni, hogy telefonálok és közben fórumozok. Sőt, automatikusan rögzítem a hívást pittyegés nélkül és mindkét fél rajta van a felvételen, amit a microsoft a mai napig nem tud. És miközben telefonálok és fórumon írok neked, futhat a torrent a játékban és hogy még morcosabb legyél, rágógumit is rágok közben vagy vacsorázom...
-
QwErTy42
addikt
válasz
bihariszabi #319 üzenetére
Nem akar három eszközt az MS... Itt is gondok vannak.
Azt akarja, hogy aki csak telefonnal nyomulna, annak is teljes értékű univerzális plattformja legyen, meg annak, is aki tablettel vagy PC-vel mókolna. Ők mind ugyanazzal a felületekkel találkoznának asztali módban.
Magyarul Egyszerű Jóskának elég lenne egy telefon, hogy az ALAP dolgait el tudja intézni és ne kelljen vennie egy laptopot vagy PC-t.(#319) bihariszabi:
"
Egyébként lehet sértődni azon amit írok, attól még az úgy van."Ezen besírtam. Mint valami pápai kinyilatkoztatás...
Köszi! Mára ennyi elég is volt. Bezárom a zzinternetet.
-
bihariszabi
aktív tag
válasz
netpeti98 #317 üzenetére
Én ezt értem, hogy ugyanaz az app fut mindenen, de akkor ti nem éritek, hogy ezt nem kell kitalálni, mert már ki van találva, neve android.
Én már most ugyanazt az appot használom a telefonon, a tableten, a tévén. Mivel egy készüléken van. Fel van telepítve például egy zeneszerkesztő app a telefonra, amit megvettem. És ha tévére dugom a telefont akkor is ugyanazt az alkalmazást használom, meg ha bedugom a telefont a tabletbe, akkor is ugyanazt az alkalmazást használom. Nem kell sem szinkronizálni, sem máshová is telepíteni, semmit nem kell. Még a zeneszám amit szerkesztek, az sem felhőben van, hanem az egyetlen egy telefonon. Most neked itt tableten írok ide. Tegyük fel, hogy mennem kell valahová busszal. Akkor itt félbehagyom az írást, és kiveszem a tabletből a telefont és a pontot a mondat végére már a buszon teszem rá, még a böngésző sem zár be, a zene tovább a telefonban szól, le sem áll. Bedugom a fülest a telefonba és indulok. Minden zene a telefonon van, minden film a telefonon van és minden dokumentum a telefonon van. A microsoft ehhez 3 különböző eszközt akar eladni. De innentől kezdve, hogy nem akarod megérteni azt, hogy semmi szükség 3 eszközre, hanem a meglévő is tökéletesen jó, innen kezdve értem, hogy miért tudja majd eladni ezt a quantuum izét a microsoft.(#318) QwErTy42@
Pedig az a bizonyos másik felület is ki van találva. Így néz ki tablet módvan, és így telefon módban...
Bár meggyőződésem, hogy nem jó az, ha nem egyforma módon jelenik meg ugyanaz a rendszer mert akkor úgy jár az ember mint mikor a windows 7-et frissíti windows 10-re és nem talál semmit...
Egyébként lehet sértődni azon amit írok, attól még az úgy van. -
QwErTy42
addikt
válasz
bihariszabi #316 üzenetére
Nem. Nem működik. Legalábbis úgy nem, ahogy a Continuum.
Fel tudod venni a telefont vagy tudsz rajta más műveletet csinálni a kivetített képtől függetlenül?
Na meg a C. az nem csak kif-ssa egy az egyben a képet a monitorra, amit a telefonon látsz, hanem egy teljesen más felületet biztosít a felhasználó számára.
A két rendszer nagyon nem ugyanaz.De már volt itt pár ember a Te véleményeddel és nekik le lett írva az első száz kommentben, hogy miért butaság amit mondanak. Ha gondolod olvass utána.
Annak viszont tényleg örülök, hogy a Te igényeidet maradéktalanul kielégíti a Droid. Másét, jelen formájában nem.
-
netpeti98
addikt
válasz
bihariszabi #316 üzenetére
Viszont a Continuumnak nemcsak az a lényege, hogy kirakja képernyőre, hanem, hogy mögötte van/lesz az UAP platform. Ugyan az az app fut PC-n, tableten, telefonon. A felület pedig annak a megfelelően skálázódik, hogy hol van megnyitva az app.
A jelenlegi formájában még kezdetleges a Continuum for phones, az való igaz. Majd a Redstone-al kiderül, hogy merre fejlődik. Van benne potenciál.
-
bihariszabi
aktív tag
válasz
netpeti98 #315 üzenetére
Látom hiába írtam egy regényt. Én arra próbálok célozni, hogy ez az egész contínuum felesleges ha más rendszert használ az ember és nem microsoftot. Én már most rákötöm bármire a telefonomat és egy éve is ezt megtudtam csinálni mindenféle contínuum nélkül. Erről beszélek egy órája...
"A microsoft tabletekről meg ne beszéljünk, mert az ugye megint egy külön eszköz. És ahogy ismerem a Microsoftot, a saját telefonjával nem kompatibilis..."
Ez alatt azt értem, hogy 2 rendszer, két kütyü, amit össze is kell szinkronizálni ami a microsoftnál nem a pofonegyszerű kategória...
Miért akarnám pc-re kötni a telefont? Maga a telefon a pc. A microsoft is ezt szeretné igaz? Jelentem, már működik évek óta. Neve android. -
netpeti98
addikt
válasz
bihariszabi #314 üzenetére
A Continuumhoz nem kell a Continuum dock. Egy USB-C to HDMI kábel, vagy a vezeték nélküli Miracast is elég hozzá: [link], [link].
A microsoft tabletekről meg ne beszéljünk, mert az ugye megint egy külön eszköz. És ahogy ismerem a Microsoftot, a saját telefonjával nem kompatibilis...
Ez alatt mit értesz? Ugyan az történik mintha egy asztali gépre kötnéd a telefonodat.
-
bihariszabi
aktív tag
válasz
netpeti98 #313 üzenetére
Naaaaa, haladás, 2016-ban már 2 microsoft telefon tud otg-t. Igaz, hogy 2011-ben már a SonyEricsson WT19i-re egeret kötöttem és ezt gyárilag tudta, modding nélkül. Tényleg jó, hogy 5 év és 3 főverzió ugrással már ilyet tud már két! microsoft modell! Új innováció, már csak egy lépés a pc kihagyása.
A microsoft tabletekről meg ne beszéljünk, mert az ugye megint egy külön eszköz. És ahogy ismerem a Microsoftot, a saját telefonjával nem kompatibilis... Én arról beszélek, hogy nekem minden adatom egy kisujjnyi köröm méretű kártyán van 1 azaz egy ismétlem 1 készülékben. Amit már most rákötök tabletre vagy tévére, mindenféle kütyü nékül. Egy hdmi kábellel most tévére kötöm ami 20 fillér. És lekapcsol a kijelző. Erről beszélek. És a microsoft is simán megtudja ezt csinálni, csak nyilván gazdasági okokból nem akarja. Pedig nekem nagyon tetszik a microsoftos design, szeretnék rá visszatérni. De így? Nem vagyok én masochista.
-
netpeti98
addikt
válasz
bihariszabi #312 üzenetére
A 950, 950 XL már tudja az OTG-t.
A tablet témára pedig: a Windowsos tabletek többségén teljes, az asztalival egyenértékű Windows fut (pár kivételtől eltekintve), azokat teljesen felesleges idekeverni. Azokon kb mindent meg lehet csinálni amit asztalon, ha nem korlátoz a kis képernyő. Annyi külső eszközt raksz rá, és olyan programokat futtatsz amit a hardver bír.
-
bihariszabi
aktív tag
válasz
netpeti98 #311 üzenetére
Csak 2 évet kellett rá várni, haladás
. Ezért mondtam én, hogy elég volt a baromkodásból. Nekem nincsen időm olyanokra várni a microsoftra, amit amúgy egy quartzóra is tud 2006 óta. Azt tudja már a microsoft, hogy hoz a szomszéd egy pendriveot, és rádugom a telefonra egy 450 forintos kábelfarok segítségével és lementem róla a képeket vagy dokumentumokat vagy kinyomtatom pc nélkül? Szóval kezded már érteni, hogy hol gyökerezik a hiba? És nem kell olyannal jönni, hogy azandrojid fagy, mert nem fagy. A microsoft az alap szolgáltatásokat tegye már elérhetővé könyörögve kérem. Kiszenvedtem vele 5 évet még a WM korszakban, kínlódtam vele a WP időkben. De elég volt. Az én türelmem is véges. Csináljanak már végre egy működő rendszert és akkor beszélgethetünk a pc mentes korszakról. Mert én már most előbb mentek adatot androidon keresztül usb winchesterre mint a windows oprendszeres laptopra...
És komolyan 2 verziószámot kell ahhoz ugrani, hogy legyen swype amit imádok? Gondolom ha még mindig a Nokia 820-am lenne, arra nem megy fel a WP10 ahogy ismerem a Microsoftot. Tehát minden egyes alap fícsörnél amit egyébként már 8 éve feltaláltak, vehetnék új készüléket igaz? Mert volt wp7, és azért hogy menjen a skype a háttérben, kellett venni wp8 képes mobilt. Van ott ész.. Remélem ezt nem gondolod komolyan.
Egyébként reggel 0930 óta folyamatosan használom a tabletemet és még mindig nem szólt, hogy tegyem töltőre. Microsoft mikor tud ilyet? Ebből 1,5 óra játék volt az ingyenes Real Racing 3-mail. -
netpeti98
addikt
válasz
bihariszabi #310 üzenetére
A Windows Phone 8.1 alatt még csak angolul volt, de a W10M már támogatja magyar nyelven is.
-
bihariszabi
aktív tag
válasz
netpeti98 #309 üzenetére
Most megleptél. Magyarul is tud a swype? Mert mikor a Nokia 820-al nyomultam, akkor nem volt, csak angolul a swype. Amúgy én a zene idtaget zenelejátszón belül megszerkesztem külön app nélkül. Tavaly a microsoftnak ez hatalmas kihívás volt. . Ezért is lett elegem. Persze a microsofton belül kemény pénzért vásárolt zenéimet nem tudom meghallgatni más eszközön. Undorító népség.
-
netpeti98
addikt
válasz
bihariszabi #308 üzenetére
Igen, van rá app a Storeban. Illetve, van Swype billentyűzet is.
Az általad említett dolgok közül elég sokra képes, az igényektől függően. -
bihariszabi
aktív tag
Most vettem észre, hogy az egyik zeném id tag-je hibás. Megszerkesztettem telefonon. Ilyet lehet már microsoft mobilon? Ezeket kellene rendbetenni.
-
bihariszabi
aktív tag
válasz
QwErTy42 #306 üzenetére
Igazad van, nem értem. Azt próbáltam magyarázni, hogy én már most ezt csinálom, amit ez a szerkezet hivatott bemutatni. Igazából egy éve mióta megvan ez az android telefonom, azóta nem kapcsoltam be laptopot 10 percnél tovább. Amikor bekapcsoltam, azt is azért tettem, mert a telefonon valami tanúsítvány nincsen jelen és ezert nem tudtam egy dokumentumot megnyitni. De ez is csak azért van, mert a telefonom távolkeleti import. Ha európai lenne, akkor nem kapcsolnám be a laptopot. De rájövök milyen tanúsítvényt kell telepíteni és ez a probléma is ki van iktatva. Szóval a Microsoft fényévekkel le van maradva.
Én telefonon torrentezek, zenélek, szerkesztek csengőhangot, bankolok, nézek filmet (tableten vagy tévén), kezelek dokumentumot, szerkesztek szöveget, memot tárolok, képet szerkesztek tárolok, játszom, navigálok, zenét szerkesztek, vásárolok, ébresztek, nézem a receptet főzéskor, emailezek, netezek, stb stb. Ismételtem mindent csinálok enélkül a kütyü nélkül. Én imádtam a Microsoftot. De megelőzték őket mások. Ennyi. . Most is erről írok, miközben zenét hallgatok és semmilyen kényelmetlenség nem ér engem. És ha most engem behívnak dolgozni, akkor ugyanezt tudom csinálni kint a hóesésben a világ bármelyik pontján. Tényleg. Van már swype billentyűzet microsoftnak? Sikerült ezt a csodát több év alatt elérnie? -
QwErTy42
addikt
válasz
bihariszabi #305 üzenetére
Ahogy olvasom, látom, hogy Te magadból indulsz ki. Továbbá vannak még itt bajok:
"Kényelmesebb rajta netezni. Tiszta sor. Vagy videózni. Talán játszani."
A levelezést, szövegszerkesztést kihagytad. Mert az is tiszta sor, hogy egy tableten nem fogsz megírni egy litániát vagy nem fogsz belenyúlni egy PPT prezentációba, mert nem kényelmes."Ha netezni akarok, akkor bőven elég ha bedugom a telefont a tabletbe (Asus Padfone S). "
Megint csak a saját felhasználásodat vetíted ki az összes júterre (amúgy grat a Padfone-hoz -.-).
Van akinek az 5,5 col is elég netezni és nem kell egy kétszer akkora táblát tartania a kezében (kis idő után rohadt kényelmetlen tud lenni) vagy ha kicsi, akkor átül az íróasztalhoz."Általában amikor bejöttek a laposmonitorok, akkor már mindenki lecserélte. Nem is tudom használ-e valaki még crt monitort. Ezeken a monitorokon nincsen hdmi csatlakozó. Marad a tv. A netezéshez dugjam rá a telefont a tévére?"
WTF?
Melyik új monitoron nincsen HDMI?A baj az, hogy nem érted a koncepciót.
Ha a kezdeti kivitelezés hibáitól el tudnál szakadni egy percre, akkor megérthetnéd azt, hogy itt a távlati cél az, hogy egy kis számítógép legyen a telefonod (ha már a legújabb SOC-ok teljesítménye úgyis hoz egy elég komoly teljesítményt hozzá). Amit hangsúlyozom ALAP feladatokra (értsd.: skype, fb, böngészés, szövegszerkesztés, levelezés, torrent, filmnézés) perifériákra csatlakoztatva (akár vezeték nélkül: miracast, mimo, bluetooth) alkalomadtán tudsz használni.
Az igény egy ilyen mindenes eszközre sok ember részéről megvan.Szvsz. szerintem ez a jövő.
-
bihariszabi
aktív tag
Nem is tudom, de olyan vegyesek az érzelmeim ezzel az "új" megoldással kapcsolatban. Először is mekkora gáz, hogy egy külön app kell ahhoz, hogy a kijelzőt kikapcsolja valami csatlakozás közben. Ez olyan Microsoftos. Ha rá van dugva a telefon a tévére, akkor nem evidens, hogy a tévét nézi az ember és nem a telefont? Ez kicsit olyan számomra, hogy legyártanak valamit gyorsan, hogy bevételhez jussanak, aztán a többi le van ejtve. Minek kell egy világító kijelzővel az amúgy is rossz akkumulátor időt rontani? És ehhez miért van esze egy laikusnak és miért nincsen egy programozónak? Szóval ez miért nem gyári feature?
És innen kezdtem visszavezetni az egészet. Hogy ennek az eszköznek annyi haszna van mint az okosórának.
Lássuk csak, milyen esetben van szüksége az embernek nagy kijelzőre.
Kényelmesebb rajta netezni. Tiszta sor. Vagy videózni. Talán játszani.
Általában amikor bejöttek a laposmonitorok, akkor már mindenki lecserélte. Nem is tudom használ-e valaki még crt monitort. Ezeken a monitorokon nincsen hdmi csatlakozó. Marad a tv. A netezéshez dugjam rá a telefont a tévére? Fogyasszon +30-40 Wattot? Á, nem éri meg. Ha netezni akarok, akkor bőven elég ha bedugom a telefont a tabletbe (Asus Padfone S). Filmet akarok nézni, akkor rádugom a telefont a tévére usb-n keresztül mint háttértároló, és lejátszom a filmet. Ismét feleslegessé vált ez a microsoft csoda.
Játszani? Hát a telefonos játékok még nem nagyon vannak azon a szinten,hogy egy 80 centis tévén az olyan legyen amilyenek kell lennie. De ha mégis erre adnám a fejem, akkor ott a dlna. De bőven elég a tablet is. Kevesebbet fogyaszt és nem pixelkirály a méretéből adódóan.
Szóval szerintem a Microsoftnak inkább azzal kellene foglalkoznia, hogy a facebook értesítsek megjöjjenek, a csempék frissüljenek. Mert tavaly még ezekkel gondok voltak és ahogy ismerem a Microsoftot, ezt a "kis" problémát nem sikerült áthidalniuk.
A microsoft olyan mint a Magyar Királyi Posta. Bemegy az ember a postára, és lehet venni serpenyőt, mesekönyvet, sorsjegyet. Közben meg fél órát állok sorba egy csomagért, a levelek meg eltűnnek. Szóval előbb az alap szolgáltatásokat kellene rendbe tenni kedves Microsoft, aztán jöhet az újítás.
Egyelőre nem térek vissza hozzátok. -
thxer
aktív tag
Csináltam egy kis appot, amivel ki lehet kapcsolni a Continuum használata közben a telefon kijelzőjét:
https://www.microsoft.com/store/apps/9NBLGGH5CGJ1 -
Fiery
veterán
válasz
#56573440 #299 üzenetére
En nem azt mondom, hogy a Windows haszontalan feature-okkel van tele, hanem csupan azt, hogy sok cegnel teljesen feleslegesen hasznalnak Windowst. Csupan azert hasznalnak azt, mert a szoftver, amit hasznalnak, csak Windows alatt fut. Ha pedig van egy csomo windowsos munkaallomasod, es sok a baj veluk, akkor celszeru domainbe szervezni oket, a menedzseles ugy sokkal konnyebbe teheto. De ha nem Windows lenne a gepeken, akkor a menedzseles is mas modon zajlana, tehat nem kellene domain sem. Ha pl. megnezel egy Chromebookot, azt eleg nehez elrontani, annyira szog egyszeru
Virusnak es egyeb szoftveres jellegu veszelynek is alig vannak kiteve a Chromebookok. Ennelfogva a karbantartasuk, menedzselesuk sem nagy cucc: nem is veletlen, hogy bizonyos piacokon annyira nepszeruek ezek a masinak. Ha nagyban gondolkodsz, es elkepzelsz mondjuk egy 100 gepes PC halozatot, domain alapokon, Windows szerverrel, nyilvan minden gepen legalis Windows+Office licenccel, es ahhoz hasonlitasz 100 db "mezitlabas" Chromebookot, akkor durvan olcsobb az utolso megoldas.
-
Fiery
veterán
Internet nelkul egyebkent is leall egy csomo cegnel az elet, me'g akkor is, ha Windows fut minden gepen. Es mellesleg leteznek offline appok is Chrome OS-hez, lehet a bongeszoben futo szoftver a ceg helyi szervererol kiszolgalva is, stb. Nyilvan kell egyfajta elhivatottsag ahhoz, hogy valaki ceges szinten ezt meg akarja oldani, de a mai vilagban mar tenyleg nem mission impossible.
-
Fiery
veterán
válasz
#56573440 #293 üzenetére
Hat pedig ha a ceg meg tudja oldani, hogy minden, amit hasznalnak, bongeszobol fusson, akkor nem teljesen elvetemult elkepzeles ceges szinten sem a Chrome OS. Szamtalan cegnel nincs domain, vagy nem kellene domain, ha nem kellene az allandoan problemas Windows klienseket kozpontilag menedzselni.
A problema az, hogy rengeteg olyan szoftver ill. szolgaltatas van, ami me'g mindig nem erheto el bongeszobol ill. (kvazi) platform fuggetlen megoldaskent. Ez a Microsoft es nem mellesleg az x86 CPU gyartok nagy mazlija is
-
-myself-
tag
válasz
#56573440 #263 üzenetére
Mondok egy furcsasagot, amirol azt gondoltam, hogy soha nem fog bekovetkezni. Egy nagy multinal dolgozom, es iden szamuztek az office programot! Vilag szinten atnyergeltunk egy sokkal korlaroltabb google csomagra, es minden csak a neten megy. Nem volt kedvuk tovabb fizetni a licenszeket... a windowst meg azert nem kukaztak, mert az SAP csak az alatt fut. Ezzel gondolom tetemes osszeget sporoltak meg, es valahogy sztem a windowst is ki fogjak idovel kukazni.es bar a google felemegoldas messze nem olyan kenyelmes, ugy latszik megis megeri
-
Fiery
veterán
Nem is arra gondoltam, hogy problemat jelent-e a 950 beszerzese, hanem inkabb arra, hogy mennyire szamolatlanul van penzed arra, hogy ha megsem jon be, akkor bukjal az eladason (es egy uj keszulek vasarlasan) potencialisan sulyos tizezreket. Mert ujonnan sem tul nepszeru a 950/950XL, valljuk be oszinten, hasznaltan meg plane nem az most sem, es nem is nagyon lesz nepszeru. Ergo ha el kell megis adni a keszuleket, a piaci torvenyszerusegek miatt csak nyomott aron lehet majd megszabadulni tole...
-
Hasznalt dolgokat nem szeretek venni. Termeszetesen nem korlatlan mennyisegben all rendelkezesre a deák bacsi,
de szerencsere nem okozna gondot egy uj 950et venni. Viszont ez egyelore meg tolva lesz. Talan jovore , es ahogy te is irtad nyar kornyeken, mikor mar kiderul valami ...
-
Fiery
veterán
Ha Lumiat akarsz tesztelni, jobban jarsz, ha veszel egy hasznalt kozepkategorias keszuleket (pl. 640), amit konnyen el tudsz passzolni minimalis bukoval, ha megsem jon be. 950-nel orultseg lenne kiserletezni, mar persze ha a penz nem szamolatlanul all rendelkezesedre
A 640-re is felmegy a Win10, persze egyelore csak Insiderkent.
-
Fiery
veterán
válasz
aprokaroka87 #286 üzenetére
*Facepalm* Ez nem diktatura. Jelen allas szerint az app fejlesztok tesznek szivesseget a Microsoftnak azzal, ha bovitik az app kinalatot. Megelni az app fejlesztok me'g Androidon meg iOS-en is nehezen tudnak, WP/UWP-n meg sehogy. Most me'g nincs abban a helyzetben a Microsoft, hogy o diktaljon. Kesobb se lesz, mondjuk, legalabbis en nem szamitanek erre
-
Nos, ha ez lesz az irany es az ms ezt hagyja, akkor nehez lesz a talpra allas. A minimum az lenne, hogy minosegi es mnnyisegi appok legyenek. En mar majdnem megvettem a lumia 950et , meert szeretnek kiprobalni vegre egy lumiat, de pont ezen tenysezok miatt jutottam megint oda, majd jovore vagy azutan. A telefonjaik szepen fejlodnek jo kamera van bennuk, de a minosegi app hiany meg mindig eltud tantoritani
-
Fiery
veterán
Az UWP kapcsan erdemes megnezni az uj Uber appot, ami mar egy univerzalis app. Na ez az, amit nem kene, ez egy botranyosan rosszul megvalositott Adaptive UX. Lenyegeben ugyanugy nez ki tableten/desktopon, mint telefonon, hatalmas ures teruletekkel a layouton. Location Services nelkul el se indul, stb... Botrany. Es felek tole, hogy mas fejlesztok sem fogjak komolyan venni az UWP adta lehetosegeket, hanem csak osszecsapnak egy appot, hogy "legyen valami"
-
Fiery
veterán
Oke, az igazsaghoz hozzatartozik az is, hogy a Surface-t nem aruljak minden piacon, a "kicsi" Surface nem eleg utos, a "nagy" Surface (a Pro) meg valoban hulla draga. Sz'al igen, mindegyikkel van valami gubanc, ami miatt kis hazankban nem tud elterjedni. Viszont, nem csak a Microsoft gyart x86 Windows tabletet. De hiaba gyart az Asus, HP, Dell, Lenovo (stb) is ilyesmit, megsem latok sehol, senkinel ilyet. Ha tabletet latok, valahogy sosem Windows fut rajta. Es ha magambol indulok ki -- amit itt sokan helytelenul csinalnak, de most csak a poen kedveert teszem en is megis ezt --, en sem vennék windowsos tabletet. En is iPadet vennék sajat reszre, vagy ha a droidos okoszisztema beszippantott volna, akkor androidosat. Mondom ezt ugy, hogy a munkam abszolut a Win32-hoz kot, es otthon is x86 Windows PC-t hasznalok. De egy tableten, adott esetben utkozben nem hianyozna semmi a Windowsbol. Web, email, youtube, egy-egy jopofa jatek, esetleg Skype meg Word + Excel "viewer", ennyi nekem eleg egy tableten. Van fejlesztoi celokra egy 10 colos, 1440p Win10-es tablet is korulottem, de furan es benan mukodnek rajta a Win32 szoftverek, nekem ilyen nem kellene sosem sajat reszre.
-
En osztom a nezetedet es tok jo dolgokat irsz. Orom olvasni
es remelem be is valnak a joslataid az ms el kapcsolatban.
Viszont az , hogy a surfacet nem latod senki kezeben, szemben az ipaddel az szerintem annak is betudhato, hogy messze nem egy arketegoria. Nagyon horror aron adjak a surfaceket. Es igen tudom nem a mi penztarcankbol kell kiindulni, de szerintem ez mar jelentos arkulonbseg. Biztos az OS is dob a latba , de ebbe most nem akarok belemenni. -
kpal
nagyúr
Jó irány ez ,de nagyon-nagyon kezdetleges még.
-
tatararpad
őstag
válasz
aprokaroka87 #270 üzenetére
Hót lesz*rja mindenki az asztali Windows tudását (mondjuk nem tudom ezalatt mit értesz) a user azt akarja hogy ha videót akar nézni akkor legyen rá jó app amivel videót tud nézni, és így tovább. Hogy win32, winrt, java, univerzális, vagy a 4. dimenzióból van binárisan átfordítva, neki tökmindegy. Az UWP is inkább a fejlesztőknek szól, nem a felhasználóknak.
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #268 üzenetére
és? persze mobilis. meg overkill az r=1 usernek még az okostelefon is, mert a funkciók töredékét se ismeri nem hogy használja. ezek fognak otthon cad-ben meg c-ben alkotni meg cs-zni. nem tűnik valószínűnek számomra.
-
Fiery
veterán
válasz
Cathfaern #271 üzenetére
De akkor sincs ra Win32 API, hat nem erted?!
Ami egyebkent a kutyanak nem kell, de akkor is verni kell az asztalt miatta. Ilyenkor felremlik az az ido, amikor bemutattak az elso iPadet, es a legtobben lehurrogtak, amikor mondtam, hogy ez a jovo, es hogy tobb tizmillio darabot el fognak adni 2-3 even belul az iPadbol. Jottek a forumozok, hogy "de hat me'g USB port sincs rajta", "me'g kamera sincs benne". Egyesek mindig azt keresik, hogy mi nincs egy adott cuccban, me'g akkor is, ha egyebkent evente maximum egy alkalommal lenne ra szukseguk. De akkor is legyen benne, irgum-burgum! Ennyi penzert mi az hogy nincs benne XXXXX feature?!
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #270 üzenetére
De ezt magyarázza már Fiery sok hsz-en át
A "mobilos" W10 minden funkcióval és tudással rendelkezik, mint az asztali. "Csak" nincs rá annyi program megírva.
-
Fiery
veterán
válasz
aprokaroka87 #268 üzenetére
Es? Megsem a Win32 szoftvereket is futtatni kepes tabletek viszik az eladasokat. Mikor lattal valakinel Surface-t? En csak iPadet latok mindenhol, meg androidos tableteket hebe-hoba... Retegigeny + mobilitas = Surface. Megis alig adnak el belole...
-
aprokaroka87
nagyúr
azt ne felejtsd el hogy egy tablet vagy mobiltelefon mobililtásban bizony verhetettlen...tudás,szórakozás,információ bárhol...
blackrulznak ment bocsi -
törölt tag
válasz
Kisgépkezelő #265 üzenetére
"Kérdés, hogy mennyi az a felhasználó, akinek nincsenek rétegigényei?"
elnézve a masszív eltolódást mondjuk tablet irányba az elmúlt években tippem szerint mocskosulsok.
-
Fiery
veterán
válasz
Kisgépkezelő #265 üzenetére
Ha olyan sok embernek lenne retegigenye, akkor mind a mai napig szarnyalna a PC-piac. Hiszen az x86 Windows PC minden igenyt kielegit. Igen, mindent, csak a legtobb embernek nem kell minden. Hanem minden minusz egy csomo olyan dolog, amit valoban csak a PC tud, csak epp megsem annyira fontos az embereknek
Ha meg hetente egyszer muszaj a PC ele ulni (pl. netbankolni a javas sz*rral), arra jo a 3-5 vagy me'g tobb eves, zugo doboz is.
"Van a gépemen Linux is, szép és jó, lefed minden átlagigényt, aztán hol a piaci részesedés?"
A Linux specialis eset, es a verbeli linuxosok egybol azt mondanak erre, hogy ott van a Linux a zsebedben
Hiszen az Android alapja is a Linux. A desktop Linux mas teszta, azzal mas problemak vannak, pl. kapasbol a Win32 API hianya (Wine nem jatszik, ne is probalkozzon vele senki, hogy elohozza ebben a topicban). Ha mar PC, akkor kell Win32. Ha nem fontos a Win32 API, akkor viszont barmi lehet a vas, nem kell hogy x86 legyen, nem kell hogy Linux vagy epp Windows fusson rajta.
"WP8.1-em is van, az is szép, jó, stabil, lefed minden átlagigényt. Mennyi is a piaci részesedése?"
Fentebb leirtam, tyuk-tojas problema. De mas baj is van a WP-vel, pl. a mobil szolgaltatok kornyeken.
"Ha én akarnék csinálni egy rendszert nem az átlagnak akarnám eladni, hanem mindenkinek. A gémernek, a programozónak, az építésznek, a grafikusnak... Az Ms egyszer már csinált egy ilyen rendszert desktopon."
Igen, es most akarjak ujra megcsinalni, ezuttal WinRT alapokon. Csak epp az ut elejen jarnak, es nem a vegen. A Win32 meg ugy altalaban a Windows se mindig volt olyan nepszeru. A '80-as evek vegen, a '90-es evek legelejen a DOS volt a kiraly. DOS alatt tudtal mindent megcsinalni. DOS-ban programoztal, DOS-ban jatszottal, DOS-ban szerkesztettel tablazatot. Fentebb irtam, azokban az idokben ugyanugy sci-fi volt, hogy mindent Windows alatt csinalsz, mint amekkora sci-fi(nek tunhet) ma az, hogy majd egyszer egy telefonon fogsz mindent csinalni. Anno nehezen volt elkepzelheto, hogy az osszes DOS-os szoftvert Windowsra fogjak portolni; most meg nehezen elkepzelheto, hogy a fontos szoftvereket Win32-rol elobb-utobb WinRT-re portoljak majd. Meglatjuk, megtortenik-e, es ha igen, mikorra.
-
Kisgépkezelő
senior tag
"Ezert is mondom azt, hogy a felhasznalok osszessegebol vonjuk ki a reteg igenyeket (profi felhasznalok, programozok, komoly jatekosok), es a maradeknak szol a Continuum ill. a "zsebedben a szamitogeped" mint vizio."
Kérdés, hogy mennyi az a felhasználó, akinek nincsenek rétegigényei? Lehet, hogy a felhasználók kétharmadának különféle rétegigényei vannak ezért az átlag csak a harmadának jó? Van a gépemen Linux is, szép és jó, lefed minden átlagigényt, aztán hol a piaci részesedés? Még ingyen se kell senkinek. WP8.1-em is van, az is szép, jó, stabil, lefed minden átlagigényt. Mennyi is a piaci részesedése? Ha én akarnék csinálni egy rendszert nem az átlagnak akarnám eladni, hanem mindenkinek. A gémernek, a programozónak, az építésznek, a grafikusnak... Az Ms egyszer már csinált egy ilyen rendszert desktopon. A Windows nem az átlagember operációs rendszere, a Windows (majdnem) mindenki operációs rendszere. Legalábbis a 90% piaci részesedés ezt mutatja. Ha sokat töketlenkednek, akkor mobilpiacon az Android helyzete szilárdul meg ugyanígy. Jelenleg ők 85%-on járnak.
-
Fiery
veterán
"Nem gondolnám hogy egy szemétre való dinoszaurusz lenne. Desktop programok készítéséhez most is ezt használjuk. Mint sokan mások is, akik pl. fejlesztőeszközöket/játékokat készítenek. (bár természetesen ez eléggé kis réteg)"
Alapvetoen jol hasznalhato a Win32, ha ...... , es ha ........., es ha ........
Es ez a sok "ha" a problema vele. 10 evvel ezelott me'g nem lett volna nagy reszebol problema, manapsag mar van. Nem eleg biztonsagos, nem eleg flexibilis (pl. dpi skalazodas), nem eleg reszponziv, nem portolhato a kod, nincs rendes szoftver store hozza, stb. stb. Addig nem is erzi az ember azt, hogy mennyire oskovulet a Win32, amig nem kezd el dolgozni egy modern API-val, pl. WinRT. Iszonyat gyorsan es gordulekenyen lehet dolgozni WinRT-vel. Nagysagrendekkel hamarabb vegez az ember egy feladattal, egyszerubb a hibakereses, stb.
"Nekem még továbbra is a Win32 a legkényelmesebb"
Ez csak addig van igy, amig nem ismered meg eleg melyen a C# + XAML + UWP vonalat, a gyakorlatban is. Aztan amikor jon egy problema, ami 1 sor UWP-n, es belegondolsz, hogy ez vagy 100 sornyi kod Win32 + C++ vonalon peldaul, akkor elszomorodsz, hogy miert nem ezt kell csinalnod egesz nap
-
törölt tag
válasz
-myself- #260 üzenetére
van egy google vagy apple vas ami futtatja ezeket a dolgokat. mindet. csak elképzeltem mondjuk
céges szinten szerinted milyen kritériumok mentén veszik meg az os-t? vagy inkább úgy kérdezem, hogy mivel tud többet egy cégeknek szánt enterprise/pro win, mint egy home? hiába tudja azt a programot amire szükség van a termelésre futtatni akárhogy, ha nincsenek olyan hálózati, biztonsági, managemet programok, amik jelenleg pl win oldalon megvannak, senki nem fogja használni céges gépparknak.vagy használja de a rendszergazdák csapata szépen módszeresen szájbaver mindenkit aki ilyen ostoba volt.
-
Fiery
veterán
válasz
Kisgépkezelő #259 üzenetére
A es B tipusu juzer a profi kategoria, nekik mindig is a klasszikus x86 Windows PC lesz az idealis valasztas, legalabbis a jelenlegi helyzetet figyelembe veve. C tipusu juzer meg jatszhat konzolon, PC-n, vagy jatek appokkal is. De ahogy latszik is a mobil jatekpiacan allasan, nagyon sok jatekos egyszeruen casual gamingre hasznalja csak az eszkozet. Arra meg boven jo egy androidos telefon/tablet is, most is mar. Aki PC-n komolyabban jatszik, az mar nem az atlag juzer kategoria, hanem a komolyabb gamer kategoria. Mindharom (A, B, C) kategoriaju felhasznalast remekul lefedik a mostani PC-k is, es egyiket sem fedik le az ultramobil eszkozok, lenyegeben platformtol fuggetlenul. Se a teljesitmeny nincs meg telefonon meg tableten az ilyen jellegu felhasznalashoz, se a szoftverek.
"A Win32 nagy előnye desktopon, hogy nem az átlagot fedi le, hanem minden igényt lefed."
Minden igenyt, igy van. Csak epp rengeteg, sok-sok szazmillio juzer van, akinek az igenyet ugyanugy lefedi egy androidos tablet vagy telefon is. Azok a juzerek, akiknel a felsorolt igenyek kozul hianyzik a munka es a komolyabb jatek, es nem is programoznak.
Amit meg felvazolsz, az tok jol hangzik, csak halal ertelmetlen foglalkozni ezzel. Ugyanis, aki atlagon feluli/kivuli igenyekkel rendelkezik, plane ha profi felhasznalo, annak most is van mibol valogatnia. Most is van egy csomo fele x86 PC a piacon, desktop, notebook es tablet formaban is. Van boven szoftver is, ami ezeken a gepeken fut (a legtobb Win32 szoftver, nyilvan). Miert kene ezzel a reteggel foglalkoznia a Microsoftnak? Miert kellene telefonba beszuszakolni ezt a felhasznalasi modot, amikor me'g ha mindent frankon is csinalna, akkor is borzaszto korulmenyes es kompromisszumos lenne az eredmeny. Hiaba villamgyors ultramobil SoC az A9 vagy az Exynos 7420, a kanyarban sincsenek, ha egy 100-130 Wattos x86 procihoz hasonlitjuk oket. Ki akarna SolidEdge-t, VS2015-ot vagy ArchiCAD-et futtatni egy par Watt TDP-s procin? De ha megis ilyenre van valakinek igenye, mar most is van x86 Win10-es tablet, amin meg lehet ezt is csinalni, mindenfele mokolas nelkul, a meglevo szoftverekkel. Nem gondolnam, hogy egy programozo vagy grafikus szamara annyira vonzo lenne egy relative lassu eszkoz, amit ki kell kotni monitorra meg billentyuzetre+egerre, hogy el tudja erni a klasszikus munka feluletet, de kozben a teljesitmeny meg sosem lesz azonos azzal, amit megszokott a klasszikus PC-jen. Ha a mobilis munkavegzes a fontos, arra meg mar most is vannak izmos munkaallomas kategoriaju notebookok. Egy profi szamitogep felhasznalo szamara kevesbe fontos az, hogy a munkaeszkoze pont 7x14 centimeteres befoglaloju legyen, 15 deka, es beferjen a zsebebe
Mint ahogy egy hardcore gamernek sem lenyeges, hogy marha nagy, vizhuteses Extended ATX hazban van a gepe, es nem egy csinos kis mini-ITX kockaban vagy NUC hazikoban.
Akiket meg lehet gyozni arrol, hogy "zsebedben a szamitogeped", azok epp azok a juzerek, akik most is jol elvannak pl. egy Core 2 Duo-val, akik nem igenylik a nagy teljesitmenyt, akiknek mindegy, hogy nez ki egy szoftver/app, ha mukodik. Aki nem zarja be magat a regi paradigmaba, annak szol a Continuum. Es persze a bezaras nem feltetlenul azt jelenti, hogy valaki maradi, hanem a legtobbszor inkabb azt, hogy kenytelen leragadni a Win32-es x86 PC-knel, mert a munkajat csak igy tudja elvegezni, vagy a kedvenc jateka csak ezen a platformon fut. Ezert is mondom azt, hogy a felhasznalok osszessegebol vonjuk ki a reteg igenyeket (profi felhasznalok, programozok, komoly jatekosok), es a maradeknak szol a Continuum ill. a "zsebedben a szamitogeped" mint vizio.
-
n.p
csendes tag
Szerintem a Win32-vel semmi probléma sincs. Bár az én véleményem nem reprezentatív, hiszen legalább 15 éve programozok erre a platformra.
Nem gondolnám hogy egy szemétre való dinoszaurusz lenne. Desktop programok készítéséhez most is ezt használjuk. Mint sokan mások is, akik pl. fejlesztőeszközöket/játékokat készítenek. (bár természetesen ez eléggé kis réteg)Viszont a UWP egy nagyon jó dolog. Tetszik, hogy gyakorlatilag bárhol futtathatom majd az UWP appomat.
Például várom, hogy a Microsoft megnyissa az Xbox One-t az UWP alkalmazások előtt. Amit simán meg is tehet, ügyesen oldották meg az Xbox OS-t.Nekem még továbbra is a Win32 a legkényelmesebb (bár ennek főleg történelmi okai vannak), de az UWP így is sokkal szimpatikusabb mint a Android/Eclipse/Java/JNI és akkor ne is említsem az OSX/Xcode/ObjectiveC szentháromságot.
Egyébként alapvetően teljesen egyetértek Fiery-vel és nagyon becsülöm, hogy próbálod észérvekkel alátámasztani, hogy miért is jó ez az irány.
Ellenben szerintem túl sok energiát fektetsz az itteni (kvázi laikus) emberek "meggyőzésébe". Nagyon sok ember valamiért beragadt ebbe a Windows/Microsoft hater szerepbe, ami már 95-ben ciki volt. Akármilyen innovatív dolgot is csinál, mint most pl. a Continuum... -
-myself-
tag
Sziasztok
Erdekes kerdeseket feszegettek... en csak arra lennek kivancsi, hogy vajon a nagy szoftveroriasok mikor kezdik el androidra vagy iosre a sajat progijaikat megirni... mert akkor sztem a windowsnak bealdozott....(adobe photosop, SAP, graphisoft stb...) mert eroben valszeg ezek az arm processzorok is kepesek lennenek meghajtani... es akkor tenyleg mindegyik mobil eszkoz lehetne egyben munkaeszkoz is. Vajon mar folyik ilyen iranyu fejlesztes? Az apple pl hires arrol, hogy a hatterben lepacsizzon nehany ceggel. Persze en nagyon nem latok bele a programozasba, ezert kerdezlek titeket
-
Kisgépkezelő
senior tag
De nem lehet egy rendszert csak az átlagusernek megtervezni. Egyrészt kérdéses, hogy létezik e olyan hogy átlaguser? Mert ha pl:
A szokott netezni, szöveget szerkeszteni, meg CAD/CAM szoftverekkel dolgozni
B szokott netezni, szöveget szerkeszteni, meg programozni
C meg szokott netezni, szöveget szerkeszteni és starcraftozni
...akkor ezt átlagolva csinálhatunk egy rendszert amin lehet netezni és szöveget szerkeszteni, aztán csodálkozunk, hogy miért nem veszi senki.A Win32 nagy előnye desktopon, hogy nem az átlagot fedi le, hanem minden igényt lefed. Nekem WP8.1-em van és állítom, hogy ennyi pénzért ilyen jól összerakott stabilan futó készüléket nem nagyon kap az ember. Csak látom hogy egyes androidos készülékek mit tudnak, aztán benézek az alkalmazásboltba és kong az ürességtől. Pont ezért gondoljuk sokan, hogy jól sülne el, ha inkább valahogy az x86 felől közelítené meg a Microsoft a mobil piacot. Utána jöhetnének a platformra az olyan "killer app"-ok mint a Photoshop, a 3DS-max meg a teljes Unreal SDK. Majd írnak hozzájuk valami csökkentett funkcionalitású felületet, ami 4-5"-on tapicskolható. Telefon módban mondjuk a Solid Edge - Technical Drawing wiever fut, csatlakoztatva meg a teljes funkciójú Win32 program. Nyilván némelyikhez még hiányzik az erő, de pár éven belül majd lesz elég. Szerintem hamarabb lesz elég erős mobil x86 processzor, minthogy a teljes értékű AutoCAD-et írjanak WinRT-re.
-
Fiery
veterán
válasz
aprokaroka87 #257 üzenetére
Abszolut egyertertek. A problema pedig a klasszikus tyuk-tojas kerdes. Amig nincs eleg juzere egy platformnak, addig az app fejlesztok nem allnak neki dolgozni -- amig viszont nincs eleg app, addig nehez eladni a keszulekeket. Erre jelenthetne megoldast a Win10 UWP, amivel a felhasznaloi bazist fel lehetne pumpalni 1 eves tavlatban par szazmilliosra (a mostani WP cca. 100 milliojarol), hosszutavon 1-2 milliardosra. Ha me'g ezzel a trukkel sem szuletnek tomegevel uj es hasznos windowsos appok, akkor tenyleg annyi a WP-nek, de vele egyutt jo esellyel a konzumer Windowsnak is
-
aprokaroka87
nagyúr
ez igaz
viszont ha őszinte szeretnék lenni akkor pont a Windows Phone az amelyik nem tud kielégiteni mindent igényt,és sajnos sokszor az átlagot semAz Android sem tud mindent,de ha végignézed az alkalmazásokat bizony sokkal több felhasználói igényt kitud elégiteni,pedig még nem is win32-re épül
-
Fiery
veterán
válasz
aprokaroka87 #254 üzenetére
Az atlagba nyilvan beletartoznak a specialis igenyek, de arra vannak az appok. A lenyeg, hogy maga a platform olyan legyen, hogy ne egy adott reteg igenyt probaljon kielegiteni, hanem egy megfelelo keretet biztositson arra, hogy minel tobbfele dolgot meg lehessen valositani, gordulekenyen, egyszeruen, magatol ertetodoen. Ha pl. en azt mondom, nekem az lenne a fontos, hogy egy 1999-ben irodott, DOS-os konyvelo programot tudjak hasznalni a telefonomon, azt nyilvan orultseg lenne a keszulek gyartojanak figyelembe venni
Ami reteg igeny, arra ott a klasszikus PC. A PC eladasok melyrepulesen pontosan latni lehet, hogy az atlag juzer elmozdult a PC-tol, es mar csak arra kapcsolja be a PC-t (ha van neki), amit nem tud maskepp, mas modon elintezni. Reggel, kave mellett par eve me'g elokerult a notebook, vagy a desktop PC elott kaveztak, reggeliztek sokan. Ma mar a legtobbszor fel sem merul ez, hiszen ott a telefon, amin meg tudod nezni a hireket, emaileket, facebookot, twittert, stb. Es me'g egy Win32 szoftver kedveert sem szivesen kapcsoljak be az emberek a PC-t
Ha az ember megszokja az uj paradigmat, a zsebrevaghato "szamitogepet", utana egy nagy, zugo, aramzabalo desktop PC, ami ele le kell ulni, olyannak tunik, mint amikor beraksz egy regi csaladi felvetelt VHS kazettan, es aztan morgolodsz, hogy milyen archaikus sz*r ez, hogy vissza kell tekerni az elejere a felvetelt
Az atlag juzer inkabb keres egy megfelelo appot a telefonjan, csak ne kelljen a regi szutykos PC-t bekapcsolnia...
-
aprokaroka87
nagyúr
szerintem nem lehet manapság átlag userre tervezni,meg az is előfordulhat hogy átlag user késztetést érez arra hogy kiprobálja a hardcore vonalat is
Mint pl édesanyám aki pl Internet mellett képeket szerkeszt elég jól és nevesebb appokal...pedig őt senki nem tanitotta rá,csak megkedvelte
Akkor ő most átlag user lenne? -
Fiery
veterán
válasz
Cathfaern #251 üzenetére
Igen, azok a juzerek fognak fanyalogni, akik ide jarnak forumozni, akik pl. PH-t meg MA-t olvasgatnak. Van az a reteg, aki mas megkozelitesben hasznalja a PC-t, mint a nagy atlag. A Microsoft nem a kisebbseg, hanem a tobbseg menten akar boldogulni. Az Apple sem olyan feature-oket rak be az iOS-be meg az iCuccokba, ami a geekeknek jo, hanem olyat, ami mindenkinek jo. Aki meg berhelni akar egesz nap, az vehet Ubuntu Phone-t peldaul
-
törölt tag
jah az asszonyomnak meg anyámnak is mindig rá kell vernem a kezésre hogy ne editálgasson már annyit. ezt tolják, meg a szubatomi részecskék kinetikus energiamodell szimulációját reggeltől estig. engem meg felébresztenek és fárasztanak az upkvarkok állapotváltozásai miatt. ezek a teljesen átlagos userek az agyamra mennek...
-
Cathfaern
nagyúr
Ja én nem vitatkozok veled, nincs ilyen szoftver lényegében
Csak ettől függetlenül a userek fanyalogni fognak, ami önmagában nem nagy probléma, csak kivesz egy ütőkártyát az MS kezéből. Legalábbis egyelőre (ha már elég sok nem Win32-es desktop app lesz, akkor visszakerül az ütőkártya)
-
Fiery
veterán
Me'g valami: nezd meg, mi tortent a Flash korul. Az Apple volt az elso, aki felvallalta azt, hogy nem egy sz*r szoftfverhez, egy eleve rossz "API"-hoz (ne kosson bele senki, a Win32-re probalom ezzel rafuzni a dolgot, tudom, hogy a Flash nem egy API) keszit hardvert, ami aztan amugy is kompromisszumosan fogja futtatni a szoftvert. Hanem inkabb eronek erejevel megprobalta ledobni magarol a koloncot, megszabadult inkabb a beklyotol. Es lam, nekik lett igazuk, manapsag pedig mindenki, az androidos es WP-s juzerek is profitalnak a Flash eltakaritasabol. Na a Win32 tema ugyanerrol szol: el kell(ene) vegre jutni egy olyan pontra, hogy nem olyan hardvert tervez a Microsoft sem, ami mindenaron a Win32 szoftvereket akarja futtatni -- erosen kompromisszumos formaban --, hanem inkabb megprobal megszabadulni a kolonctol. Nyilvan nehez egy szintre helyezni az Apple-t es a Microsoftot, de en amondo vagyok, adjunk egy eselyt a Microsoftnak is, _hatha_ meg tudjak oldani ezt az atmenetet.
Izgalmas kerdes lesz, hogy a Surface Phone milyen megkozelitest alkalmaz majd, mi lesz a szerepe ebben az atmenetben. Vajon futtatni fogja Continuum modban a Project Centennial-lal ujracsomagolt Win32 szoftvereket, es ezert "kell" bele x86 proci? Ha me'g ugy is lesz, es majd robban a hir rola tavasszal, nagyon hamar le fogja huteni a kedelyeket az aprobetus resz. Akit erdekel, az nezzen utana a Project Centennial-nak. Annyit spoilerezek, hogy nem fog tudni me'g egy ilyen rendszerben sem futni barmilyen Win32 szoftver, sot, a legtobb nem fog futni, hiaba lesz esetleg a rendszer resze a Win32 API.
(szerk.: magamnak valaszoltam, de valojaban az elozo postom folytatasa akart lenni)
-
alevan
őstag
Win32 jatekokon kivul mi az a Win32 szoftver, amit egy teljesen atlagos juzer a telefonjan vagy a tabletjen akarna hasznalni
Savegame editor. Van amikor nagyon jó JRPG-k vannak pl. konzolokra, viszont a végén annyi grind szükséges, hogy megunja az ember a játékot. De az editor-t csak Win32 appként írták meg.
-
Fiery
veterán
válasz
Cathfaern #245 üzenetére
Komolyan kerdezem: Win32 jatekokon kivul mi az a Win32 szoftver, amit egy teljesen atlagos juzer a telefonjan vagy a tabletjen akarna hasznalni? Mi az, amire nincs app, ami nem fut web bongeszoben sem, ami csak Win32-n erheto el, es atlagos felhasznalasra szant szoftver? Egyet tudok mondani, de az ugy altalaban nem erheto el semmilyen mobil eszkozon (kiveve az x86 tableteket): Java RE, netbankolashoz. De azon kivul?
Ismet csak leirom: ha a Win32 szoftverek hianya akkora problema lenne, akkor nem kinlodnanak az x86 Windows tablet gyartok, akkor nem venne mindenki iPadet meg androidos tableteket; es nem venne senki Chromebookot sem, mellesleg. Tok mindegy, hogy mit mondasz a juzernek, hogy milyen Windows van a keszuleken, a Win32 szoftverek manapsag mar teljesen irrelevansok egy atlag juzernel -- kiveve a jatekok, de jatekra van egy csomo alternativa. App formaban csomo jatek letezik, lehet kulon PC-t tartani csak jatekra, konzolok, stb.
A mai PC piacot szinte kizarolag a jatekok tartjak eletben, marmint persze lelegeztetogepen
Nezd meg, a klasszikus alaplap es notebook gyartok (Asus, Gigabyte, MSI, stb) mit csinalnak. Minden a gamingrol, tuningrol, enthusiast cuccokrol szol. A draga, jatekosoknak szant cuccokat me'g el lehet adni. Minden mas halottnak a csok. Persze van me'g egy reteg, a ceges/profi piac, az meg fog maradni a jovoben is. A PC munkaeszkoz lesz, minden masra meg ott lesz a telefon a zsebunkben.
-
Fiery
veterán
válasz
Cathulhu #242 üzenetére
En forditva tobb eselyet latom a dolognak. Az iOS appokat konnyebb lenne x86-ra portolni, mint az OSX szoftvereket ARM-ra. Ez nem ugyanaz a helyzet, mint amikor cca. 9 eve dobtak a PPC-t. Most sokkal tobb Mac van hasznalatban, sokkal tobb szoftver fut a Maceken. Raadasul, nincs egyertelmu folenye a Mac vonalon az ARM-nak. Az Air egy specialis masina, ott tenyleg jol mukodhetne az ARM -- de nem nagysagrendekkel jobban, mint a Skylake. Viszont, mindekozben erosen kompromisszumos lenne az ARM proci jelen allas szerint a MacBook Pro-ban, az iMacben es foleg a Mac Pro-ban. Azt a fajta szegmentaltsagot, hogy mondjuk csak az Air kapjon ARM procit OSX alatt, az Apple nem engedheti meg maganak.
De majd meglatjuk
-
Cathfaern
nagyúr
"Remelem, ha kesz lesznek, es bemutatjak oket, ugyanaz a fanyalgas fogja fogadni, mint a Continuumot: hiszen azok sem fogjak tudni futtatni a Win32 szoftvereket"
Azért itt megint bejön az, hogy az átlaguser mivel nem ért az IT-hez, ezért mások, és hozzáértők szemszögéből nézve adott esetben furcsák az elvárásaiHa átlagembernek azt mondod, hogy "Ezen a telefonon ugyanaz a Windows fut, mint a gépeden", akkor első reakciója az lesz, hogy "na az tök jó, akkor fognak rajta futni a programjaim". És amikor mondod neki, hogy ez nem ilyen egyszerű, akkor azt fogja mondani, hogy "De miért nem? Meg akkor milyen fog futni meg milyen nem? Tök gáz hogy ez így össze vissza van...". Ezzel szemben ha azt mondod neki, hogy "Ezen a telefonon Android fut", akkor első reakciója az lesz, hogy "És erre fel tudom telepíteni az XY-t?" (XY: desktop Windows-on használt programja). Mondod neki, hogy nem, ez egy másik operációs rendszer, de nézd itt egy store, kereshetsz programokat, amire az fogja mondani hogy "Ja értem, akkor körülnézek", esetleg "Ja értem, és meg tudod mondani hogy XY helyett mit szedjek le?". Nyilván a két esetben azonos reakció kéne hogy legyen, de az ember nem így működik
"A vicc az, hogy az Apple-nek es a Google-nek is minden megvan a kezeben ahhoz, hogy ok is megcsinaljak ugyanazt, mint a Continuum"
Én el tudom képzelni, hogy Apple első körben másban gondolkozik. Mégpedig, hogy gyakorlatilag a desktop vonalát átállítja ARM-ra és iOS-re (nyilván ablakkezelővel, stb-vel). Aztán ha már ez a (meglehetősen fájdalmas lépés) lezajlott, onnan már problémamentes lesz egy Continuum. Bár azt is el tudom képzelni, hogy az Apple meg se lépi ezt a második lépést, mert akkor a saját hardvereladásait vágná vissza. Szóval lehet ő csak tökéletes szinkronizációban gondolkozik a gépei között. -
Nem sok értelmét látom de egy jó marketing-dumával ezt is el lehet adni
-
tatararpad
őstag
Inkább eyecandy még, meg valamivel el kell adni a csúcskészület, azzal nem reklámozhatják hogy semmiben nem különbözik a többitől azon kívül hogy Microsoft vagyok és béta oprendszert futtatok. Később meg majd kiderül, de szerintem inkább csak amolyan cool feature marad egy jódarabig, mint a 3D-s pornó.
-
Cathulhu
addikt
De HA (es itt azert a nagybetus HA) az apple megoldja, hogy a macos programok futhassanak, akkor azert az robbantana. Az apple konnyebben valt architekturat a rendszerei alatt, ARMra se tartana neki sokaig, es amugy szamitok is erre a jovoben, ha nem is workstation, de macbook (air) fronton igen. Nyilvan az ablakkezeles es az erinto felulet tovabbra is problemas, de egy hibrid rendszernek nem latom akadalyat.
-
Fiery
veterán
"Továbbra is pont ebben a kategóriában versenyképes egyedül a WP, semmi másban."
Pontosan. Ennek egyebkent reszben az az oka, hogy sokan elso okostelefon vasarlok. Butatelefonrol valtva pedig kicsit nyitottabban allnak hozza a kerdeshez, mint azok, akiket mar "magaba szippantott" egy adott okostelefonos platform. Meg persze sokan, elso okostelefon vasarlokent teljesen fogalmatlanok, es pl. vesznek egy "barmilyen Nokiat", mert elotte is Nokiajuk volt. Vagy ha az elado meggyozi oket, hogy a Microsoft = Nokia, akkor viszik a Lumia 435, 535-ot is
Igy szemlelve a dolgot, vegul is logikus lehet, hogy a Lumia 950/950XL mellett a masik idei Win10-es mobil pont az 550 lett...
-
vicze
félisten
válasz
ToniSoprano #228 üzenetére
Itt leírtam miért nem érnek semmit a Kantar adatai. 25. alkalommal emelkedett, köv hónapban meg 25. alkatommal csökken, úgyhogy kéthavonta lehet hírezni, hogy emelkedik, a valóságban meg semmit se változik és reklámozni a piackutatót.
"20-40 ezres droidos telók értékesítése miatt"
Az ugye megvan, hogy a WP telók közel 80%-ka a 150$ alatti kategória? Azok mennyire is okostelók?
Továbbra is pont ebben a kategóriában versenyképes egyedül a WP, semmi másban. -
Fiery
veterán
válasz
aprokaroka87 #238 üzenetére
Ha az atlag juzernek -- szerinted -- ennyire fontos a Win32, akkor miert vesznek iPadet meg androidos tabletet mindenfele jofajta Windows 8.x ill. Windows 10-es tablet helyett? Elarulom valojaban mi a fontos az atlag juzernek: hogy tudjon mit hasznalni az adott eszkozon. Hogy el tudja intezni a teendoit. A legtobb juzernek kell egy bongeszo, email kliens, facebook (valamilyen formaban), nehany jatek, esetleg PDF nezegeto, ennyi. Ezt meg minden mobil platform tudja, me'g a szegeny Firefox OS is. Akinek meg ennel tobb kell, az appot keres ahhoz, ami kell neki. Ha nincs app, az gaz, de az megint nem az API fuggvenye. Ugyanugy lehet appot kesziteni WinRT API hasznalataval, mint akarmi massal. Csak epp megsem keszul eleg app WinRT-vel, aminek a tyuk-tojas vonalon kell keresni az okat
-
Fiery
veterán
válasz
aprokaroka87 #236 üzenetére
Te magad irtad, hogy:
"meg igazábol ammedig a w10m tudása sok esettben fasorban sincs pl a win10d-vel."
A Win10 Mobile tudasa megegyezik a "nagy" Win10-zel, minusz a Win32 API tamogatasa. Tehat akkor ha ilyet irsz, nyilvan a Win32 API-t hianyolod. Amit ugyanugy nem kapsz meg Android, Chrome OS, iOS es OSX oprendszerek alatt sem, a Linuxrol nem is beszelve. Atlag szomszed Pistike meg erdekes modon jol elvan most is az androidos/almas tablettel, telefonnal, csak itt a forumon porognek nehanyan a Win32-n
Ha viszont valojaban nem az oprendszer (Win10 Mobile) kepessegeivel van bajod, hanem az appok hianyaval, akkor ird azt, hogy nincs eleg app.
-
Fiery
veterán
válasz
aprokaroka87 #233 üzenetére
"én nem igazán gondolnám azt hogy a Google nagyon versenyezni akarna destktop fronton pl az MS-el"
Es a Chrome OS? Az mar letezik egy ideje, es egyertelmuen desktop PC felhasznalasra szant Google oprendszer. Onnan mar csak egy kis ugras egy konvergalt desktop+mobil oprendszer. A vicc az, hogy az Apple-nek es a Google-nek is minden megvan a kezeben ahhoz, hogy ok is megcsinaljak ugyanazt, mint a Continuum. Egyedul az idozites a kerdes, vagyis hogy mikorra lesznek kesz vele. Remelem, ha kesz lesznek, es bemutatjak oket, ugyanaz a fanyalgas fogja fogadni, mint a Continuumot: hiszen azok sem fogjak tudni futtatni a Win32 szoftvereket
-
Cathulhu
addikt
válasz
aprokaroka87 #233 üzenetére
Szerintem pedig nagyon ez a jovo, es ugy erzem ezt elszalasztani kb akkora katasztrofa mint amikor a wintel nem reagalt az iPhonera idoben. Nem gondolom, hogy a google fele mindent a felhobe, es mindenbol csak vekonyklienst csinalni megoldas mukodne, legalabbis nem egy attoro a siker az elmult par evben.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Cathulhu #232 üzenetére
én nem igazán gondolnám azt hogy a Google nagyon versenyezni akarna destktop fronton pl az MS-el
szerintem ők inkább a "pakoljunk bele mindent egy hordozható eszkőzbe" dologban hisznekjó lehet(ne) ez a continooum,ha eggyütmüködne az desktop win vonallal.
meg igazábol ammedig a w10m tudása sok esettben fasorban sincs pl a win10d-vel.
-
Cathulhu
addikt
Szerintem az apple is ezerrel dolgozik a saját megoldásán, csak meg kell várnia, amíg az többé-kevésbé készen nem áll, nem fogja magát ilyen bétákkal égetni. Sőt, a googleben is nagyon csalódnék, ha fű alatt nem dolgozna ezen ezerrel, bár bennük az elmúlt években szinte csak csalódok, nem igazán találják az irányt. Nade az applere visszatérve, ez nekik jó lehetőség lenne tisztes szeletet kihasítani a jövő PC piacából, ezért gondolom, hogy mire az MS előáll egy valóban működő 2.0 vagy 3.0-val, addigra ez reinvented lesz alma logóval is.
A canonical jól látta meg a jövőt, csak nagyon túlvállalta magát, elveszett az X lecserélésében, arra is alig van erőforrása, hogy az asztali rendszerét pátyolgassa. Előbb utóbb kész lesznek, az irány is jó, csak megint lekésik a vonatot. -
Fiery
veterán
válasz
FireFox1996 #229 üzenetére
Ja, az pont ilyen volt. Es annyira jol sikerult, annyira jol volt megcsinalva, hogy a Google beepitette nativan az Androidba. Oh, wait... Egyebkent ennyi erovel az elso iPhone se volt innovativ, hiszen elotte is leteztek mar okostelefonok, elotte is leteztek mar touchscreen-es telefonok, elotte is leteztek mar ........... stb. stb.
-
FireFox1996
őstag
Semmi " innovatív ötlet" nincs ebben. Motorola régen is csinált már ilyet Android telókon...
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Cathfaern #208 üzenetére
Olvasd El a legfrissebb adatokat:
[jo-hir-microsoftnak-tobb-orszagban-novelte-piaci-reszesedeset-windows-phoneJa és pl. Európában simán megvan a 11%, ez annyira nem rossz.
De ez meg egy dolog, mert nagyon nő a piac, a 20-40 ezres droidos telók értékesítése miatt, amelykek igazi okostelefonnak szinte használhatatlanok, de ocsók. Ezzel nem lehet versenyezni.
-
Cathfaern
nagyúr
Igazából a Store sokkal nagyobb érv lehet a webappokkal szemben a usereknek is, mint elsőre tűnik. Mert webapp-ot hogy találsz meg? Írnak róla cikkek, látsz valami reklámot, stb... ezzel szemben ott a Store, toplisták, könnyen kereshető, kategóriákra vannak osztva, rögtön meg tudsz nézni értékeléseket, stb. Szóval átlagusernek ezerszer egyszerűbb a Store-ban megtalálni egy appot, mint Google-ben.
Másik oldalról elgondolkoztam miért preferálom desktopon a webappokat a telepítettek helyett. Egyik érv, hogy nem kell letölteni és telepíteni. Ezen nem fog segíteni semmi, ez előnye marad a webappoknak mindig is. Második érv, hogy a desktop appokról nekem a jó öreg WinForms-os programok jutnak eszembe, amikhez képest egy webapp sokkal szebb és esztétikusabb megjelenést tud biztosítani. Ilyen téren ugye a web elvesztheti hamar az előnyét, sőt még hátrányba is kerülhet. Aztán ami nagy előnye a webappoknak, hogy nem kell őket frissíteni, újratelepíteni. A Store ezt a problémát is áthidalja. Aztán igazából itt vége is az előnyöknek. Ellenben egy natív app sokkal gyorsabb és gördülékenyebb tud lenni. Telefonon rühellek webappokat használni, amiből csak tudok natív appot keresek. Mert szebb, gyorsabb, kényelmesebb. És ez desktopon is igaz lehetne.
-
Fiery
veterán
Ez akkor sem dizajn valtas, hanem UI szervezesi valtas. Mar csak azert sem dizajn valtas, mert kapcsold kerlek tablet modba a desktop Win10-edet, es mondd meg, miben mas ez dizajnban, mint a Win8.x
Pontosan latszodik, hogy a dizajn maradt ugyanaz, csak maskepp es mashogy erhetoek el ugyanazok a dolgok. Attol, hogy valami ablakban (is) fut(hat), me'g nem nez ki maskepp. Attol, hogy a full-screen start menut beszuszakolod a bal also sarokba, lenyegeben egy ablakba berakva, me'g ugyanugy nez ki a start menu.
De ne lovagoljunk a fogalmakon, inkabb oruljunk egyutt annak, hogy a Microsoftnak megjott vegre az esze. Lehet keseregni azon, hogy miert csak most, miert nem ..... tortent, de sok ertelme nincs. Inkabb alljunk ossze, es adjunk be peticiot, hogy milyen, most me'g hianyzo WinRT API hivasokat kovetel a "nep"
En pl. homersekletet, CPU+GPU orajelet es memoria kihasznaltsagot szeretnék mérni WinRT API hivassal.
-
vicze
félisten
"Azt gondolom nem kell magyarazni, hogy 2-3 ev milyen hosszu ido a mobilpiacon"
Úgy gondolom, hogy a 0-ról indulás jobb lenne, mint a jelenlegi állapot, nagyobb hírverés, érdeklődés, de ezt persze spekuláció sose tudjuk meg."csupan egy UI szervezesi problema, nem pedig egy UI dizajn problema"
Én azért eléggé paradigma váltásnak érzem, mert előtte is meg lehetett volna csinálni egy szimpla frissítéssel, de elég konkrétan nem engedték, mert nem ezt tartották helyes útnak, akkor ezt mért is nem váltás az irányban? Nem technológiai váltásról beszélek, hanem design váltás, ami látszólag kicsi valóságban azért elég nagy. -
Fiery
veterán
Ertem mar, hogy mire gondolsz, es igen, ez egy rendkivul jo felvetes. De nyilvan az app fejlesztokre kell bizni, hogy megtalaljak azt a felhasznalasi modot, ami premiumot ad a web bongeszoben valo futtatason felul, ami arra sarkallja a juzert, hogy az appot feltelepitse, es azt hasznalja a website helyett. Nem hasznalok ugyan napi szinten WP telefont, de nagyjabol ugy tudnam elkepzelni, hogy ha a juzerek fejeben rogzul a Win10 mint koncepcio, es a telefonjan eleve Win10 fut, akkor talan hamarabb elojon benne a kesztetes arra, hogy a telefonon hasznalt appokra rakeressen a desktop Win10 Store-jaban is, es feltelepitse, minimum kiprobalja az appokat a PC-jen is. Nekunk, akik a Win3.1 ota hasznalnak Windowst, ez talan kicsit eroltetettnek tunhet, hiszen mi hozzaszoktunk a hagyomanyos szoftverekhez, a hagyomanyos Windows start menuhoz, a desktopra rakhato shortcutokhoz meg hasonlokhoz. De egy olyan fiatalnak (a kovetkezo generacionak
), aki adott esetben telefonon vagy (nem-x86 windowsos) tableten ismerkedik eloszor a szamitastechnika vilagaval, sokkal termeszetesebb lehet a touch bevitel, az appok hasznalata, hogy nem is fogja keresni a hagyomanyos ertelemben vett szoftvereket, hanem egy Win10 desktop PC-n is a Store-ral fog inditani, es appokat akar telepiteni. Kb. mint amikor egy iPaden edzodott gyereknek probalod megtanitani az eger kezeleset vagy hogy mi az a start menu
Neki ez mar nem termeszetes, hiszen mashoz szokott, mas rogzult benne.
-
Fiery
veterán
Az a kerdes, hogy valojaban a megalmodott appokat csak telefonon vagy tableten es desktop PC-n / notebookon is hasznalnak-e a juzerek. Ha a valasz az utobbi, akkor nem csupan 100 millio potencialis juzerrol van szo, hanem 500-700-800+ milliorol. Jovo ilyenkorra kiderul, melyik lesz a 3 szam kozul a Win10 teljes penetracioja az elso 1 ev utan.
-
Fiery
veterán
Valamit vagy nagyon felreertesz, vagy nem jol latod a dolgokat. A strategia nem valtozott a WP7 ota. Mar leirtam, hogy milyen konzisztensen fejlesztettek a platformot. Meg lehetett volna csinalni egy korben is? Persze, de Ballmer igy csinalta, igy oldotta meg, ez van. A Win10 UWP-t a Win10 WinRT API-val egyutt meg lehetett volna csinalni a WP7 helyett is, csak akkor nem 2010-re keszulnek el vele, hanem 2012-2013 kornyekere. Azt gondolom nem kell magyarazni, hogy 2-3 ev milyen hosszu ido a mobilpiacon
"Azzal azért tisztában kell legyél, hogy a MS stratégiája igen is változott a Win8 bukásával és leginkább az hozta el, a Win10-es jelenlegi állapotot, mert addig igen is 100%-osan a WinRT-re és ModernUI-ra volt rakva minden lap. Ez végül a kukában landolt, szívből utálom a ModernUI-t, de ésszel tudom azt mondani, hogy lehet hogy rossz döntés volt."
Szerintem Te keversz valamit valami massal
A modern UI nem lett kukazva, sot. Ami kukazva lett, az a Windows desktop es a modern ("csempes") felulet skizo modon kivitelezett egyesitese, ami csupan egy UI szervezesi problema, nem pedig egy UI dizajn problema. Azt egyszeruen sz*rul oldottak meg Win8 alatt, de azzal, hogy most ujra egyesitettek, immaron megfelelo modon a 2 feluletet, me'g a strategia nem valtozott. Ez (klasszikus helyen es modon elerheto, de csempes start menu + ablakban futtathato csempes appok) valojaban egy borzaszto egyszeru fejlesztes, es ha anno nem Ballmer vezeti a ceget, akkor a Win8.1-nel meg is leptek volna ezt. Ballmer tulsagosan csokonyosen ragaszkodott a hulyeseghez, el kellett ot takaritani az utbol.
Ha a modern UI a kukaban landolt volna, akkor nem lennenek csempek, es a UI is teljesen uj dizajnt kapott volna. De a Win10-nel megmaradt minden, ami jo volt a Win8-bol, es minden (oke, sok minden) ki lett javitva, ami rosszul kerult anno implementalasra a Win8.x-ben.
"Elemzői adatok"
.. amik pontosan azt mutatjak, hogy egy szuk piacon (educational) jol szerepel egy retegtermek. Kb. annyira relevans ez a "big picture" -- azaz a teljes PC vilagpiac -- figyelembe vetele nelkul, mint ha azt neznenk, hogy a high-end nem-Android es nem-iOS okostelefonok piacabol mekkora szeletet hasit ki maganak a 950/950XL
Vagy hogy az x86-os telefonok piacanak hany szazalekat uraljak a ZenFone-ok, stb. stb.
"De XP-ig azért túlnyomórét leváltódott ott ahol lehetett."
Igy van, de az azert osszessegeben akkor is egy 10+ eves periodus volt, az elso hasznalhato Windows (Win3.x) megjelenesetol szamitva. Es az elejen, azaz a 90-es evek elso feleben pont ugyanugy sci-fi-nek tunt, hogy a Windows valaha atveszi teljesen a DOS helyet, mint amilyen sci-fi-nek tunhet ma, hogy a WinRT at tudja venni a Win32 helyet
-
vicze
félisten
válasz
Cathfaern #208 üzenetére
"olcsó szegmensben meg Android verhetetlen"
Pont ott veri simán a WP.Csak ahogy mondod ott jön képbe az apposdi.
(#210) Fiery:
Itt kicsit félreérted, és Desktop webapp vs. Desktop WinRT app-ról beszélek csak, mobilon kell az alkalmazás nem kérdés. Csak a megcélozandó piac kérdéskörében, a mobil túl kicsi, a Desktopot meg máshogy érik el, nem appal. Erre akartam kilyukadni. -
Cathfaern
nagyúr
"Elemzői adatok, most lehet ennek hinni vagy nem ez aláírom, és is szkeptikus vagyok ilyenekkel szemben. Nyilván nem tömeget mutat, hanem inkább trendet szerintem, amit érdemes hosszútávon figyelembe venni."
Ugye a cikk szerint az oktatási tech piacon 50%-át teszi ki a Chromebook. Ugye ebben a szegmensben mi (volt) a fő szempont? Mi a legolcsóbb eszköz ami képes egy böngészőt futtatni, de lehet rajta gépelni is. Na ez pont a Chromebook volt. Ha holnap a Microsoft tud kijönni ilyennel, akkor majd MS terméket vesznek. Szóval ez nem magát az OS-t dícséri. -
thxer
aktív tag
WP7 appok futnak WP8-on és WP10-en is, valamint mikor a WP8 kijött könnyedén konvertálhatóak voltak WP8 appra (gondolom még most is), most a WP8 appok konvertálhatóak W10M appra, módosulnak dolgok, de az üzleti logika, a backend részek 99%-ban jók, a frontenden kell kicsit alakítgatni, de nem kerül rengeteg időbe.
-
vicze
félisten
"Te lennel a Microsoft fonoke"
Hálaég nem vagyok, és tudom, hogy okoskodásnak tűnik amiket irkálok, de ez inkább a céghez kötődő érzelmi és anyagi vonzat(belőlük élek közvetve) miatt teszem, mert úgy érzem a jelenlegi stratégia nem jó irányba megy.
De amit tettem volna, az az, hogy a háttérben fejlesztem a WinRT-t és áldozok fel temérdek erőforrást, WP7-re WP8-ra, amik kb. ablakon kidobott fejlesztések, ha most 0-n állna a Windows Store jobbnak látom mint a jelenlegi állapot, mivel nagyobb momentuma lenne a fejlesztésnek, mert sokkal jövőbe mutatóbbak látszana ez az egész. Nem frusztráltam volna se a fejlesztőket se a usereket félkész termékekkel.
Azzal azért tisztában kell legyél, hogy a MS stratégiája igen is változott a Win8 bukásával és leginkább az hozta el, a Win10-es jelenlegi állapotot, mert addig igen is 100%-osan a WinRT-re és ModernUI-ra volt rakva minden lap. Ez végül a kukában landolt, szívből utálom a ModernUI-t, de ésszel tudom azt mondani, hogy lehet hogy rossz döntés volt."Az utobbi urban legend."
Elemzői adatok, most lehet ennek hinni vagy nem ez aláírom, és is szkeptikus vagyok ilyenekkel szemben. Nyilván nem tömeget mutat, hanem inkább trendet szerintem, amit érdemes hosszútávon figyelembe venni."Dehogy valtotta le."
Jó ez igaz, a Win95-tel vett gépre ment rá DOS+Win3.1.De XP-ig azért túlnyomórét leváltódott ott ahol lehetett.
@CharlieDrop: Ez is csak részben igaz ugye, de amúgy ME már nem.
-
-
Polllen
nagyúr
Lehet, hogy a fejlesztő kénytelen appot készíteni ezekhez, de a felhasználónak nem kellenek azok az appok, hiszen weben egyszerűbben megoldható. 8.1 alatt 3 modern appot használok, mert pofás. Naptár, időjárás, e-mail.
Még az evernote-t is böngészőből használom asztali környezetben, mert felesleges az app. Win 10-ben jó újítás, hogy végre ablakban is futtathatóak az appok, de minőségi ugrásra van szükség, hogy át is csábuljanak az emberek.
-
Fiery
veterán
JavaScript APIs - Google Chrome
A Chrome OS API-ja eleg szegenyes, pl. nincs szenzor tamogatas, explicit touch screen tamogatas, meg egy csomo egyeb, Androidon es mas mobil platformokon elerheto okossag sem. Ezert sem valoszinu, hogy sokaig fog tartani: inkabb az a valoszinu, hogy az Androidbol alakul ki a kozos, PC+mobil Google platform, mintsem a Chrome OS-bol. Nagyon sok Chrome OS appot eleve egy nagymeretu, fekvo teglalap alaku ablakban valo futashoz terveznek, tehat annak se lenne sok ertelme, ha a Chrome OS appokat Android alatt futtatna a Google.
-
Fiery
veterán
Webes alkalmazasokkal sem lehet mindent megoldani. Me'g a mindennapi, casual felhasznalasnal is van szamtalan olyan helyzet, amikor kenytelen vagy appot kesziteni, mert webes alkalmazaskent nem tudsz hozzaferni bizonyos eroforrasokhoz (telefonkonyv, fotok, telefon funkciok, szenzorok, stb). Amit irsz, reszben pont amiatt ment a levesbe a Firefox OS, es jo esellyel ugyanaz lesz a veszte a Chrome OS-nek is. Webes alkalmazasban gondolkozni, arra epiteni egy business modellt oriasi hiba. Nyilvan az jo, ha opciokent lehet HTML5/CSS/JS-ben is appot kesziteni, erre lehetoseget ad a Win10 UWP is (sot, mar a Win8.x/WP8.x) is, de az nem pont ugyanaz, mint egy bongeszo ablakban futo webes alkalmazas.
-
Fiery
veterán
Ezzel az a gond, hogy ismerned kell a felhasznaloi bazist. Mennyi ember akarna valojaban a telefonjan Win32 szoftvert futtatni; es veluk szemben hany olyan juzer van, akit rosszul erintene az, ha a Store-bol me'g a mostaninal is kevesebb ertelmes appot tudna letolteni? Felek tole, hogy az utobbi tabor lenyegesen nagyobb. Plusz, nehez lenne am sok embernek megmagyarazni azt, hogy az amugy is szegenyes app valasztekbol miert nem hasznalhat egy csomo appot a csoda-x86 telefonjan, amikor a szomszed Pistike a 2 generacioval regebbi WP8-as keszuleken meg siman futnak az appok.
"bar ahogy haladunk elore az idoben egyre fuggetlenebb lesz a felhasznalas az utasitaskeszlettol es az oprendszertol."
Bar igy lenne. Ahhoz az is kellene, hogy ne hasznaljanak a fejlesztok nativ kodot (pl. Android NDK vagy VS2015-ben C++). De kozben meg pont az ellenkezo iranyba tartunk, pl. a Chrome OS is kezeli most mar a nativ kodot, igy nyilvan van ra igeny
-
Cathfaern
nagyúr
"Igen ez jól működött az utóbbi 5évben. 3%-ig jutottak..."
Nem akarom védeni az MS, mert jó hülye volt, hogy a legnépszerűbb okosmobil platform (Windows Mobile) pozícióból a 0-ra süllyedt (még mielőtt a WP7 kijött volna). De. Miután a két nagy kinőtte magát (iOS volt a zászlóvívő, Google meg időben kapcsolt), ki tudott akár csak 3%-ot is elérni a MS-en kívül? Senki. Nem mondom, hogy nagy eredmény, de egy ilyen piacon (prémium szegmensben tarol az iOS, részben Android is jelen, olcsó szegmensben meg Android verhetetlen) kiindulásnak ez is jó. Amúgy az ég világon semmi baj nem lenne a WP-vel ha lennének rá app-ok. Erre megoldás pontosan az lehet amit írtam. -
Fiery
veterán
"Pedig próbálták az Office-al 3évig"
Te most teljesen komolyan az Office-t hasonlitod a VS-hez? Ne vicceljunk mar. Az egyiket nagysagrendekkel tobben hasznaljak, nem beszelve arrol, hogy az egyiket tipikusan barki hasznalja (ill. mindenki hasznalja), a masikat meg egy eleg jol behatarolhato szuk reteg (szoftver fejlesztok). Az Office egy alap dolog (lenne), hogy portolva legyen minden platformra, ami csak el es mozog; mig a VS boven eleg, ha Win32 szoftverkent x86-os Windows PC-n fut. Nincs igeny, nincs ertelme mast eroltetni. Me'g ha meg is csinalnad appkent, egy csomo mindenrol le kellene mondani egy telefonon futo VS-nel, pl. kapasbol az emulatorok.
"De mivel egy gigantikus ökoszisztémáról(Win32) van szó, ami ráadásul rettentő lassú mamutként változik, így hozzányúlni nagyon nehéz. MS egyre inkább eme két ló közé esik be egyre mélyebben, és sok év távlatában se látom a kiutat."
Tehat ha Te lennel a Microsoft fonoke, akkor a WinRT kifejlesztese helyett mit is csinaltal volna? Semmit? Mert az alapjan, amit irsz, ez jon le belole. A Win32 ugy sz*r ahogy van (egyetertunk), nincs ertelmet tovabb patchelgetni (egyetertunk), tehat mi is a kiut, ha nem egy uj, modern API? Egy uj modern API pedig nem kis falat, nem veletlenul nagyon keves ceg probalkozik meg vele. Arrol nem is beszelve, hogy mennyivel konnyebb egy uj platformra egy zsir uj API-t nullarol fejleszteni, mint egy meglevo platformra, egy regi, jol bevalt API-nak (Win32) utodot kesziteni. Iszonyatos feladat, de valahol el kell(ett) kezdeni. Nincs mas kiut: a regi sz*r, nem viheto tovabb, kell valami uj. Nyilvan lehetne egy mas, meglevo API-t is hasznalni vagy azt patchelgetni, de a Microsoft szereti hazon belul megoldani ezeket, sajat szakallara fejleszteni, nem masokera epitkezni. Ha masok munkajara epitkezel, az a legtobb esetben szivasok hosszu sorat hozza magaval
"A DOS-t 1:1 leváltotta a Win95"
Dehogy valtotta le. Hasznaltal Te egyaltalan Win95-ot, akkor, amikor megjelent? Rengeteg DOS-os szoftver hasznalatahoz eleve DOS-t kellett a gep indulasakor bootolni, vagy ha nem, akkor Win95-on belul ablakban futtatni a DOS-os cuccokat. Iszonyatosan sokaig, gyakorlatilag a WinXP megjelenesig kinlodott mindenki a legacy DOS szoftverekkel.
"a Win7-et pedig még csak részben se a Win10 váltja minden esetben"
Mi koze a 2-nek egymashoz? A DOS levaltasat a Win32 --> WinRT API atmenet kapcsan hoztam fel, mint oriasi, gyakorlatilag evtizedes tavlatban elhuzodo paradigma valtast.
"US piacon nagyon erős az OSX és a ChromeOS is."
Az utobbi urban legend. Eladnak evente 7-8 millio Chrome OS eszkozt vilagszinten. Az mennyi is? Hibahatar. Az OSX pedig valoban sokkal szebben muzsikal, mint a Windows PC piac, de akkor sem adnak el belole olyan rengeteget, mar csak a magas ar miatt sem. Plusz, helyezzuk kontextusba a dolgot: mennyivel tobb iOS keszuleket ad el az Apple, mint OSX-est? Valojaban mi is az, ami az Apple motorja, amire az emberek tobbsegenek igenye van? Apple vonalon sem a PC elteti a piacot...
"Illetve azt is nézd, hogy DOS futott Win95-ön, Win10M-en nem fut Win32-t, míg Win10-en igen, megint csak egy olyan kettősség, ami nem jó összességében."
Oke, de a Win95-os idokben nem voltak me'g okostelefonok, sot, mobiltelefon is alig. Nem lehet a 2 idoszakot teljesen parhuzamba hozni. Ha mindenaron parhuzamot keresunk, akkor a DOS-os szoftverek egy reszet kompromisszumokkal lehetett futtatni Win95 alatt, mikozben tamogatja az uj API-t is; mig a Win32 szoftverek tulnyomo tobbsege gond nelkul fut Win10 alatt, mikozben tamogatja az uj API-t is. Sok szempontbol kedvezobb a helyzet, mint anno, csak a szitut bonyolitjak a mobil eszkozok.
"A háziorvosom nem DOS-os programmal nyomtatná, a receptet a mátrix nyomtatón, akkor még igaz is lehetne. Meg nem sírnék magamban a látottakon."
Felenk meg nehany helyen DOS-os konyvelo programot hasznalnak mind a mai napig. Nyilvan a teljes kipusztulas alom marad, de a mostanra elert 99%-os kipusztulas mar jonak tekintheto.
-
vicze
félisten
válasz
Cathfaern #199 üzenetére
"De az MS azért elég nagy ahhoz, hogy el tudja terjeszteni a megoldást."
Igen ez jól működött az utóbbi 5évben. 3%-ig jutottak..."fejlesztő (csapat) csak beletesz egy kis plusz energiát"
Jelenleg ott tartunk, hogy WP-re nincs ingere a fejlesztőknek appot írni, hacsak az MS nem dobja meg őket egy "kevés" pénzzel. pl. King, a minőségi appok túlnyomó része valamilyen formában MS szponzorált ők finanszírozzák a fejlesztését, vagy partneri szerződésen keresztül vagy indirekten díjazásokkal.Ugy ahogy Fiery írta app többnyire causal felhasználásra kell, ezzel az a legnagyobb problematika, hogy túlnyomó többségben, valamilyen webalkamazások, csak ezeket meg desktopon egy böngésző fülben futtatom, minek rakjam ki egy alkalmazásba? Tehát mért futtassam a webes CCS helyett az UWP alkalmazást Desktopon? Ez itt a nagy kérdés szerintem.
Amennyiben kiesik a desktop láb, azzal egyidőben kiesik a mobil láb is a marginális részesedés miatt."átlagembernek megéri-e jelenleg megvenni a continuum-ot"
Ezt egyszerű eldönteni, nem kell megvegye senki, adják ingyen mindegyik erre képes készülékhez. -
Pocok256
veterán
válasz
CharlieDrop #201 üzenetére
Igen erre én is gondoltam, hogy probléma lehet ugye a melegedés komoly tényező viszont itt az intel jövőre elég jó kis cuccokat fog már kaidni.
(#199) Cathfaern
Értem amit mondasz csak valahogy nálam sokkal logikusabb a nagyobb komptibilitást megtartartani x86 os alkalmazások ugye. Ha ez meglenne akkor máris nem kellett volna újra írni a officet meg az összes istencsapása progit hanem csak egy másik designt tervezni mobil nézetre rá, és voalá. -
thxer
aktív tag
válasz
Cathfaern #199 üzenetére
Ilyen alkalmazásokat nem a continuum miatt fognak fejleszteni, az csak egy hozadéka a dolognak. Van jelenleg 100 millió Win10 PC aminek a száma csak emelkedni fog, van elhanyagolható méretű W10M, aminek a száma emelkedni fog az új készülékek eladásával és a régiek frissítésével, van úgy 30 millió Xbox One, amin futnak ezek az appok, és ott vannak az olcsó és drága Win tabletek, tehát már most van legalább 150 millió Win10 eszköz, amit a legtöbb fejlesztő egyelőre nem használ ki. Egy androiddal szemben persze ez még mindig nem rúg labdába, de itt kicsi az app verseny, nem olyan telített a piac, bárki robbanthat egy jó alkalmazással, valamint meg lehet célozni az asztali gépeket, ahol eddig az ilyen jellegű app vásárlások nem voltak elterjedve.
És ha már megcsinálnak egy appot mondjuk asztali gépekre, akkor kis befektetéssel az futhat tableten és mobilon is, ezt kell mérlegelni a fejlesztőknek hogy az a kis fejlesztés megtérül-e a kis felhasználószámból.
Így ha egy fejlesztő megcsinálja a telefonos és asztali verziót is, az menni fog continuumal. -
arn
félisten
a lemondas csak atmeneti allapot lenne, ha megteremtenek a hatteret, ugyanugy elonyt kovacsolhatnanak belole, mint ahogy a pcnel teszi az intel (x86 fuggoseg). mar csak ugy tudnak piacot szerezni, ha minel jobban megkulonboztetik magukat, es ez elonyos. ha csak beallnak a sorba, elsorvad az egesz.
bar ahogy haladunk elore az idoben egyre fuggetlenebb lesz a felhasznalas az utasitaskeszlettol es az oprendszertol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Filmgyűjtés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest