- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
ToniSoprano #228 üzenetére
Itt leírtam miért nem érnek semmit a Kantar adatai. 25. alkalommal emelkedett, köv hónapban meg 25. alkatommal csökken, úgyhogy kéthavonta lehet hírezni, hogy emelkedik, a valóságban meg semmit se változik és reklámozni a piackutatót.
"20-40 ezres droidos telók értékesítése miatt"
Az ugye megvan, hogy a WP telók közel 80%-ka a 150$ alatti kategória? Azok mennyire is okostelók?
Továbbra is pont ebben a kategóriában versenyképes egyedül a WP, semmi másban. -
vicze
félisten
"Azt gondolom nem kell magyarazni, hogy 2-3 ev milyen hosszu ido a mobilpiacon"
Úgy gondolom, hogy a 0-ról indulás jobb lenne, mint a jelenlegi állapot, nagyobb hírverés, érdeklődés, de ezt persze spekuláció sose tudjuk meg."csupan egy UI szervezesi problema, nem pedig egy UI dizajn problema"
Én azért eléggé paradigma váltásnak érzem, mert előtte is meg lehetett volna csinálni egy szimpla frissítéssel, de elég konkrétan nem engedték, mert nem ezt tartották helyes útnak, akkor ezt mért is nem váltás az irányban? Nem technológiai váltásról beszélek, hanem design váltás, ami látszólag kicsi valóságban azért elég nagy. -
vicze
félisten
válasz
Cathfaern #208 üzenetére
"olcsó szegmensben meg Android verhetetlen"
Pont ott veri simán a WP.Csak ahogy mondod ott jön képbe az apposdi.
(#210) Fiery:
Itt kicsit félreérted, és Desktop webapp vs. Desktop WinRT app-ról beszélek csak, mobilon kell az alkalmazás nem kérdés. Csak a megcélozandó piac kérdéskörében, a mobil túl kicsi, a Desktopot meg máshogy érik el, nem appal. Erre akartam kilyukadni. -
vicze
félisten
"Te lennel a Microsoft fonoke"
Hálaég nem vagyok, és tudom, hogy okoskodásnak tűnik amiket irkálok, de ez inkább a céghez kötődő érzelmi és anyagi vonzat(belőlük élek közvetve) miatt teszem, mert úgy érzem a jelenlegi stratégia nem jó irányba megy.
De amit tettem volna, az az, hogy a háttérben fejlesztem a WinRT-t és áldozok fel temérdek erőforrást, WP7-re WP8-ra, amik kb. ablakon kidobott fejlesztések, ha most 0-n állna a Windows Store jobbnak látom mint a jelenlegi állapot, mivel nagyobb momentuma lenne a fejlesztésnek, mert sokkal jövőbe mutatóbbak látszana ez az egész. Nem frusztráltam volna se a fejlesztőket se a usereket félkész termékekkel.
Azzal azért tisztában kell legyél, hogy a MS stratégiája igen is változott a Win8 bukásával és leginkább az hozta el, a Win10-es jelenlegi állapotot, mert addig igen is 100%-osan a WinRT-re és ModernUI-ra volt rakva minden lap. Ez végül a kukában landolt, szívből utálom a ModernUI-t, de ésszel tudom azt mondani, hogy lehet hogy rossz döntés volt."Az utobbi urban legend."
Elemzői adatok, most lehet ennek hinni vagy nem ez aláírom, és is szkeptikus vagyok ilyenekkel szemben. Nyilván nem tömeget mutat, hanem inkább trendet szerintem, amit érdemes hosszútávon figyelembe venni."Dehogy valtotta le."
Jó ez igaz, a Win95-tel vett gépre ment rá DOS+Win3.1.De XP-ig azért túlnyomórét leváltódott ott ahol lehetett.
@CharlieDrop: Ez is csak részben igaz ugye, de amúgy ME már nem.
-
vicze
félisten
válasz
Cathfaern #199 üzenetére
"De az MS azért elég nagy ahhoz, hogy el tudja terjeszteni a megoldást."
Igen ez jól működött az utóbbi 5évben. 3%-ig jutottak..."fejlesztő (csapat) csak beletesz egy kis plusz energiát"
Jelenleg ott tartunk, hogy WP-re nincs ingere a fejlesztőknek appot írni, hacsak az MS nem dobja meg őket egy "kevés" pénzzel. pl. King, a minőségi appok túlnyomó része valamilyen formában MS szponzorált ők finanszírozzák a fejlesztését, vagy partneri szerződésen keresztül vagy indirekten díjazásokkal.Ugy ahogy Fiery írta app többnyire causal felhasználásra kell, ezzel az a legnagyobb problematika, hogy túlnyomó többségben, valamilyen webalkamazások, csak ezeket meg desktopon egy böngésző fülben futtatom, minek rakjam ki egy alkalmazásba? Tehát mért futtassam a webes CCS helyett az UWP alkalmazást Desktopon? Ez itt a nagy kérdés szerintem.
Amennyiben kiesik a desktop láb, azzal egyidőben kiesik a mobil láb is a marginális részesedés miatt."átlagembernek megéri-e jelenleg megvenni a continuum-ot"
Ezt egyszerű eldönteni, nem kell megvegye senki, adják ingyen mindegyik erre képes készülékhez. -
vicze
félisten
"alapvetoen a casual use-rol, home use, stb"
Ezt közel 2éve tableten(Droid) csinálom.Otthon ilyenért kevésbé szeretek gép elé ülni.
Illetve ha csak annyi a konvergencia, hogy tudok netezi nagyobb kijelzőn is, hát... Ez semennyire nem vonz.
"A Microsoft sem bibelodik azzal, hogy a VS2015 app legyen, nem cel az ilyesmi."
Pedig próbálták az Office-al 3évig, és nagyon azaz érzésem, hogy a jelenlegi felállás nagyrészt annak az eredménye, hogy belátták felsőbb szinten, hogy lehetetlen a platform legfontosabb programját 100%-osan átrakni, így most lett ez a kétarcú állapot.Én azon az állásponton vagyok, hogy A vagy B, Win32 vagy WinRT, de a két ló megülésének az a vége, hogy a kettő közé esel. Én el szeretném felejteni a Win32-t, mert annyira elavult és kőkorszaki dolgok vannak benne, hogy jelen korban nem tartható. De mivel egy gigantikus ökoszisztémáról(Win32) van szó, ami ráadásul rettentő lassú mamutként változik, így hozzányúlni nagyon nehéz. MS egyre inkább eme két ló közé esik be egyre mélyebben, és sok év távlatában se látom a kiutat.
A DOS-t 1:1 leváltotta a Win95, a Win7-et pedig még csak részben se a Win10 váltja minden esetben. US piacon nagyon erős az OSX és a ChromeOS is. Illetve azt is nézd, hogy DOS futott Win95-ön, Win10M-en nem fut Win32-t, míg Win10-en igen, megint csak egy olyan kettősség, ami nem jó összességében.
"15-20 ev, hogy tenyleg kipusztuljon"
A háziorvosom nem DOS-os programmal nyomtatná, a receptet a mátrix nyomtatón, akkor még igaz is lehetne. Meg nem sírnék magamban a látottakon. -
vicze
félisten
"miert kezdene el valaki babralni a dinoszaurusz Win32-vel?"
Pont azért amiért az AIDA64 is Win32-höz lesz kötve, nem tudod megcsinálni azt amit akarsz WinRT-ben.
Megnézem a munkára használt Tool-jaimat abból kb. csak a SAP GUI és a jegykezelő átültethető, a többi esélytelen. -
vicze
félisten
"WinRT-bol betoltheto drivert tudtommal lehet irni"
Lehet, de akkor Desktop/x64 only. W10M-en nem mennek a felsoroltak. Nuku konvergencia.
Gigantikus a difi a WinRT Office appok között, és a rendes Desktop Office tudása között. Vicces módon a iOS Office appok tudása nagyobb jelenleg mint a Win10M-esnek."Edge is egy WinRT app."
Az... Nem lennék biztos, hogy 100% WinRT, Desktopon már csak a Flash/Legacy támogatás miatt biztos, hogy nem. (megint ugrik a konvergencia) Mobilon jó kérdés, de vannak kétségeim. Nem annyira Univerzális az az univerzális... (Hiányos az API)"Ez a legtobb (mobil) oprendszernel igy van"
Androidon meg tudod úgy írni, az appot, hogy több különböző API szintet is lekezeljen 1db alkamazás. Ezt Win-en csak külön appokkal lehet. Hogy mennyire fontos, vagy értelme, hát a fene tudja, nyilván a magas fragmentáltság miatt szükséges."A desktop Win10 beepitett Calculator, Weather, Edge"
Edge az első amit "letiltok" a fenébe... Az Azure nem működik vele. (Miért? Mert Silverlight...MS én így szeretlek... Na ezért se hinném, hogy van bármi Silverlight support Win10M-ben.)
Nem éppen a Számológép szintű appokra gondoltam.Settingset utálom megnyitni, mert lassú és semmit se lehet megtalálni benne, na meg a beállítások egyik fele itt másik vele meg CP-ben, egy csoda... Legalább keresni lehet Win 8.1-ben még azt se lehetett, töretlen fejlődés.
-
vicze
félisten
"Konkretan."
Minden amit Win32 tud, de WinRT nem. Nem olyan speciális a nézőpontod szerintem, de akár olyan speciális appok, mint egy víruskereső(fú a VPN API olyan buta mint a föld), bármi ami szolgáltatásként akar futni, bármi amihez driver vagy egy saját lib kell egyszerűen lehetetlen WinRT-n. Arról beszélgetünk, hogy Desktopot akarsz, teljes konvergenciát, akkor ezek kő keményen kellenek. Szét lehet szedni WinRT és Win32-re a dolgokat, csak attól a pillanattól szó sincs konvergenciáról. Egy böngészőt nem lehet WinRT-ben beírni, így nincs is valós saját motorral rendelkező. A Maxthon egy "WebView"(vagy mi), a Opera mini, meg kvázi remote.
Maradhatunk a böngészőt indítok és elvagyok szinten, de akkor a többivel minek erőlködni? Ezt mind írtam más is tudja."Win10 Mobile telefonon futnak a"
Mondom visszafelé, az app nem az OS.WP7-en nem fut WP8 app, WP8-on nem fut WP8.1 appok, WP8.1-en nem futnak W10M appok, és ez ugyan így van desktopon is, nyilván csak WinRT-re igaz.
Tudom az a válasz hogy frissítik, de ez se igaz tejesen, most kb. legalább a userek 30%-a fog W10 alatti verzión ragadni(lehet több is fogalmunk sincs mi fog végül frissülni, jéj), a frissítés hiánya miatt. Continuum pedig csak a készülékek elenyésző részén elérhető, egész pontosan 2db készüléken épp, és túl sokkal nem fog bővülni.Amúgy előbb írtad le hogy Silverlight ugrott szóval WP7 app már nem fut W10-en, de az marginális is.
"desktopon es a tableteken hova jut"
Desktopon ki használ WinRT appot, és leginkább miért? Én biztos nem használnék, annyira 0 funkcionalitásúak Win32-höz képest, és még rondák is többnyire(ez persze tök egyéni szoc. probléma). Tablet piacon továbbra is 10% alatt vannak. -
vicze
félisten
"ut eleg hosszu es rogos volt, nem is veletlen"
A baj az, hogy az útnak nincs vége nagyon nincs, még csomó minden hiányzik. A WinRT kb. most van 80%-on. Simul az út de még mindig döcög. (A márciusi állapot alapján azt mondtam, hogy lehet, hogy még a W10-ben se lesz 64bit, igazam lett.)
A Win10 továbbra is béta, a Win10M hát én a bétát se merem rámondani, olyan alapverő bugok vannak, hogy kész termékként ki se merném adni. Egyszerűen egy végtelen rolling release érzésem van, és azzal járó folyamatos szívás pusztán csak frusztráló. MS olyan fába vágta a fejszét, amibe lassan beletörik a bicska.Amúgy a verzió váltogatásokban a legproblémásabb, hogy visszafelé folyamosan 100%-osan inkompatibilis marad. A Store-ban mutatott appok száma így csak egy nominális valami, az hogy abból mi használható, semmit nem mutat.
A Win10M most 7%-on áll csak insider-rel és ez kb. ez olyan 80%-ra megy fel talán jövő őszig, de az is egy kínkeserves folyamat lesz, úgy hogy hetente van update. -
vicze
félisten
Igen két külön app tud futni a két kijelzőn. Nem tükrözésről van szó, hanem TV-n megy a videó, telón vezérlés van, de akár másik appba is léphetsz és a videó megy tovább. Valós mutitask nem csak akkor van ha módot váltasz hanem mindig.
"Shortcuts"
Használtál te már androidot?
A alkalmazás váltásra dedikált gomb van, ahogy a home-ra is. De bármilyen shortcut-ot lehet definiálni, ahogy te szeretnéd. Alt-Tab alapból megy."the Webtop environment is not all that pleasant. It's a sluggish, somewhat sloppy experience that's difficult to enjoy"
Mit is ír a cikk a Continuum-ról?Amúgy ez egy Tegra2-n volt, manapság egy csöppet jobb lenne.
"a f*szer' nem igy csinalja mindenki?"
Ez így igaz jelenleg a legjobb fejlesztőkörnyezet, de volt előtte 5évnyi kőkemény szopatás a fejlesztőknek, nem mindenki tartott ki. A piaci részesedés év végére amúgy 3% alatt lesz mobil fronton, ami egy mobil fejlesztőt azért nem éppen motivál. Mondjuk desktopon se véletlen olyan undroítóan erőszakosan tolja a W10-et kell a piaci részesedés, mert tudják, hogy ezzel tudnak fejlesztőket megnyerni. -
vicze
félisten
"a reszponziv UI nagyon jol mukodik, nagyon jol lehet vele dolgozni"
Ez természetesen így van, de ha de azt be kell látni, hogy nem mindig elég, az a korlátozott GUI ami telón elég, desktopra és ha többet akar nyújtani akkor külön GUI-t ír, ez könnyen belátható.
A legnagyobb gond a WinRT appokkal pont az, hogy olyan buták mint a föld és a faék egyszerűségével rendelkeznek, ez egyszerűen nem elég minden felhasználási körhöz. Ez az ellentét az(komplexitás vs. egyszerű GUI), amit az MS az Office-szal saját maga se tudott feloldani, a soha nem megjelent WinRT-s Office-szal, és továbbra is ez lesz az egész rákfenéje, amíg rá nem jönnek , hogy nem működik így. -
vicze
félisten
"Androidnal nincs 2 fuggetlen kijelzo"
Van. (4.2)"nincsenek billentyu shortcutok Android alatt"
Van. Ez elég nyilvánvalóan kizárólag a billentyűzet app vezérlőtől függ, és az apptól, hogy mire hogy reagál. Valóban nem feltételen egységes minden, de a 6.0-lal és a Pixel C-vel ez nem tudom hogy változott, hiszen az default billentyűzettel jön amin ott a Ctrl és az Alt."Ugy altalaban az Android a kanyarban nincs a konvergencia teren"
Akkor az Altrix mi volt pontosan?"De ez kb. annyira komoly erv a Continuum ellen"
Nem érv ellen, tök egyszerűen hulla ugyanaz a kettő. Androidon se kell kábal át tudom rakni Miracasttal, GoogleCastal, kutyafülével. Az Office alkalmazás kinézet, tudása ugyan az, ha kirakom másodlakos kijelzőre minden két rendszeren. Ráadásként sokkal több skálázódó app van. Akkor megint csak hol itt az előny? Mert nem látom sehogy se.Amire a legtöbben itt verik a nyálukat ezzel kapcsolatban, hogy Win32 appot futtassanak azt tudod, hogy nem történik meg soha, mert nincs értelme, mivel nem tud skálázódni, csak WinRT-nek van értelme, mivel az skálázódik
Appok nélkül meg a Continuum az égvilágon semmit nem ér, mert pontosan az hiányzik rá, ami eddig az gész WinRT-re, minőségi jó alkalmazások...Az egész azon áll vagy bukik, hogy el tudja-e adni a fejlesztőknek ezt a egészet az MS, és jelen állapotában, ez eladható? Én még félkésznek se érzem.
-
vicze
félisten
Nem egészen.
1 appod van de két külön felületed.
Az Univerzális App esetében fix kereteket betartva tud automatikusan skálázódni, de ha a GUI túl bonyolult akkor két külön GUI-t kell megírj az alatta lévő logika már lehet azonos, de 8.1-es összevonással annyi törtét, hogy 2 projekt helyett egyet kell karbantartani, nem kell két külön appot írni(nem W10 óta van UWP). De maga a WinRT továbbra is korlátozó tényező marad valamennyire Desktop oldalon.Fragment API az Androidban lassan 5éve(!) van. Tud automatikusan skálázódni bizonyos elemeket, amennyiben a fejlesztő bizonyos kereteket betart. Valamint tud PPI/kijelző méret függvényében skálázódni, szintén úgy ahogy a univerzális appnál két GUI-t ír meg a fejlesztő.
Nem véletlenül lehet ezt megcsinálni minimális átalakítással. -
vicze
félisten
Na várjunk csak...
Mivel nyújt többet a Continuum egy nagy képernyőre kötött Androidnál? Mert konkrétan semmiben.
Google nem a ChromeOS-t akarja telóra vinni, hanem tök külön kezeli őket, és az Androidból akar desktop rendszert csinálni. Ami gyakorlatilag egy RemixOS példájából pár lépés csupán. És ezt jó pár éve tudja, csak a felhasználás pont olyan értelmetlen, mint a Continuum maga még ebben a formában is."telefonoddal fogsz mindent megoldani"
Ezzel meg nagyon is tisztában vagy, hogy színtiszta hülyeség.Akinek nem kell nagy teljesítmény, csak egy böngésző, az minek vegyen erőgépet hozzá, mikor kidobod az Adnroidot MHL-en a TV-re és csá működik kínszenvedés nélkül.
Akinek meg erőgép kell a munkához, annak 1. édeskevés lesz a WinRT API, 2. édeskevés lesz a HW teljesítmény. -
vicze
félisten
válasz
sz.balazs.95 #36 üzenetére
"Ubuntu konvergencia sokkal előremutatóbbnak tűnik."
Tök jó, csak az még ilyen szinten se létezik semmilyen formában...
Ez egy valamennyire kereskedelmi eszközön működő techdemó, az meg egy semennyire se létező. Na meg egy x86 tableten demózták nem egy ARM telefonon, külső kijelzővel. -
vicze
félisten
Már megvan az útiterv és a platform elnevezések, csak a végleges specifikáció hiáynzik. A mag letiltogatás puszta pénzkidobás, most is 4magos a mobil platform, ez nem fog változni. Igen órajel csökkentés és IGP blockot szednek ki a mostani Atom-oknál is, így skálázódik minden lefele.
@Polllen: Igen, a dokkolóra is úgy megy a hang. Csak a USB-C okozhat esetleg gondot. Az meg egy jó kérdés, hogy a régi készülékeken megye-e. Ez az Insider-t használók talán tudják. Az OS maga mindenesetre tudja.
-
vicze
félisten
"mehetnének fel az x86-ra írt alkalmazások."
Ez továbbra is az az elképzelés, aminek semmi értelme...Értsük már meg, hogy egy "Convertible" eszköznél azaz egész esszenciális lényege, hogy az alkalmazás mind a két módban képes futni. Win32-es alkalmazás soha nem lesz mobilon.
Minden olyan elképzelés, ahol ez bármilyen formában alternatíva, egyszerűen hibás, a Win32-t el kell felejteni úgy ahogy van.@TigerCat: A PC-t a consumer piacon temetik, mert egy tablet vagy akár egy phablet 100%-osan kielégíti egy nagyon nagy réteg igényeit. A PC mint olyan szükségtelen számukra elve, mert annak tudásnak egy apró részét használják, és kb. egy böngészőt futtatnak csak rajta. Nem véletlen, hogy jelenleg nagyon erős előretörése van a ChromeOS-nek US-ben.
-
vicze
félisten
"Remore Desktop app sem UWP"
Néha szavakat se lehet találni, az amatőrségre egyszerűen.@TigerCat: Behozott egy elég fontos szintet(amit a többi rendszer elég régóta tud), és megtámogatták elég jó reklámmal.
Csak a jelenlegi formában, nem pozitív reklám lesz...
@Fred23: Ilyen nem lesz soha mobilban. A Goldmont magos mobil Atom a Morganfield lesz, nyilván nem ilyen felépítéssel, de az még majd 1év mire lesz egyáltalán, jó esetben.
-
vicze
félisten
"Peacekeeper tesztet Continuum és normál telefon módban, előbbi esetén 450 körüli értékeket kaptunk, utóbbival pedig 730-740 pontos eredményt ért el a készülék."
Akkor jól értelmezem, hogy Continuum módban nagyobb teljesítményt ad le a teló, mert a teszt eléggé olyan mintha Continuum-ban az A57-es magokat mérné a progi, mobil módban meg az A53-asokat. Furcsa.
Esetleg valamilyen Miracast képes eszköz nincs a közelben, hogy azzal is leteszteljétek, hogyan működik, arra kíváncsi lennék, úgy hogy teljesít.
@woland_y2k: Aha, ha megjelenik...
Az hogy nincs jelenleg egyértelműen jelölve eléggé "morg", és igazából megint csak a user pofánbaszása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged