Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fiery

veterán

válasz vicze #216 üzenetére

Valamit vagy nagyon felreertesz, vagy nem jol latod a dolgokat. A strategia nem valtozott a WP7 ota. Mar leirtam, hogy milyen konzisztensen fejlesztettek a platformot. Meg lehetett volna csinalni egy korben is? Persze, de Ballmer igy csinalta, igy oldotta meg, ez van. A Win10 UWP-t a Win10 WinRT API-val egyutt meg lehetett volna csinalni a WP7 helyett is, csak akkor nem 2010-re keszulnek el vele, hanem 2012-2013 kornyekere. Azt gondolom nem kell magyarazni, hogy 2-3 ev milyen hosszu ido a mobilpiacon :(

"Azzal azért tisztában kell legyél, hogy a MS stratégiája igen is változott a Win8 bukásával és leginkább az hozta el, a Win10-es jelenlegi állapotot, mert addig igen is 100%-osan a WinRT-re és ModernUI-ra volt rakva minden lap. Ez végül a kukában landolt, szívből utálom a ModernUI-t, de ésszel tudom azt mondani, hogy lehet hogy rossz döntés volt."

Szerintem Te keversz valamit valami massal :) A modern UI nem lett kukazva, sot. Ami kukazva lett, az a Windows desktop es a modern ("csempes") felulet skizo modon kivitelezett egyesitese, ami csupan egy UI szervezesi problema, nem pedig egy UI dizajn problema. Azt egyszeruen sz*rul oldottak meg Win8 alatt, de azzal, hogy most ujra egyesitettek, immaron megfelelo modon a 2 feluletet, me'g a strategia nem valtozott. Ez (klasszikus helyen es modon elerheto, de csempes start menu + ablakban futtathato csempes appok) valojaban egy borzaszto egyszeru fejlesztes, es ha anno nem Ballmer vezeti a ceget, akkor a Win8.1-nel meg is leptek volna ezt. Ballmer tulsagosan csokonyosen ragaszkodott a hulyeseghez, el kellett ot takaritani az utbol.

Ha a modern UI a kukaban landolt volna, akkor nem lennenek csempek, es a UI is teljesen uj dizajnt kapott volna. De a Win10-nel megmaradt minden, ami jo volt a Win8-bol, es minden (oke, sok minden) ki lett javitva, ami rosszul kerult anno implementalasra a Win8.x-ben.

"Elemzői adatok"

.. amik pontosan azt mutatjak, hogy egy szuk piacon (educational) jol szerepel egy retegtermek. Kb. annyira relevans ez a "big picture" -- azaz a teljes PC vilagpiac -- figyelembe vetele nelkul, mint ha azt neznenk, hogy a high-end nem-Android es nem-iOS okostelefonok piacabol mekkora szeletet hasit ki maganak a 950/950XL :)) Vagy hogy az x86-os telefonok piacanak hany szazalekat uraljak a ZenFone-ok, stb. stb.

"De XP-ig azért túlnyomórét leváltódott ott ahol lehetett."

Igy van, de az azert osszessegeben akkor is egy 10+ eves periodus volt, az elso hasznalhato Windows (Win3.x) megjelenesetol szamitva. Es az elejen, azaz a 90-es evek elso feleben pont ugyanugy sci-fi-nek tunt, hogy a Windows valaha atveszi teljesen a DOS helyet, mint amilyen sci-fi-nek tunhet ma, hogy a WinRT at tudja venni a Win32 helyet ;)

• Cathfaern

nagyúr

"Elemzői adatok, most lehet ennek hinni vagy nem ez aláírom, és is szkeptikus vagyok ilyenekkel szemben. Nyilván nem tömeget mutat, hanem inkább trendet szerintem, amit érdemes hosszútávon figyelembe venni."
    Ugye a cikk szerint az oktatási tech piacon 50%-át teszi ki a Chromebook. Ugye ebben a szegmensben mi (volt) a fő szempont? Mi a legolcsóbb eszköz ami képes egy böngészőt futtatni, de lehet rajta gépelni is. Na ez pont a Chromebook volt. Ha holnap a Microsoft tud kijönni ilyennel, akkor majd MS terméket vesznek. Szóval ez nem magát az OS-t dícséri.

• thxer

aktív tag

WP7 appok futnak WP8-on és WP10-en is, valamint mikor a WP8 kijött könnyedén konvertálhatóak voltak WP8 appra (gondolom még most is), most a WP8 appok konvertálhatóak W10M appra, módosulnak dolgok, de az üzleti logika, a backend részek 99%-ban jók, a frontenden kell kicsit alakítgatni, de nem kerül rengeteg időbe.

Új hozzászólás Aktív témák