- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milestone2
nagyúr
Akkor még két tanács:
Sokszor leírtam már de inkább százszor mint egyszer se.
A v6 clean (tiszta) telepítéskor azonnal átírja a recovery-t. Tehát akár CWM-et, akár TWRP-t használsz azt eltünteti. Van akinek az eredeti kínai recvery van fenn és Updaterrel rakja fel ott természetesen nincs változás. Tehát ez csak azokat érinti, akik custom recovery-t használnak. Nekik (Nekünk) célszerű ROM telepítés után azonnal felrakni a MobileUncleTools-t (vagy bármi más külső appot) amivel vissza lehet rakni a CWM-et vagy TWRP-t. Különben recoverybe bootoláskor meglepetésben lesz részed.
Illetve másik fontos különbség a root megadása. A v6-ban elég hosszadalmas és más mint a v5-ben volt. Első alkalommal kell csak megcsinálni minden programnál külön-külön. Elindítod pl első alkalommal a MobileUncleTools-t (aminek ugye root jog kell), elindul a program, de ki fogja írni: nincs root jog. Kilépsz. Bemész a főoldalon található Security app-ba, azon belül a Permissions menübe, azon belül a Root access menübe, ott látni fogod kikapcsolva a MobileUncleTools programot. Bekapcsolod a root jogot, a "bolond kis sárga" még hatszor (vagy ötször?) megkérdezi, hogy biztosan meg akarod-e adni a root jogot. Mindannyiszor engedélyezést nyomsz és már készen is vagy. A MobileUncleTools következő indításakor már nem fog nyafogni, lesz neki rendszergazdai jogosultsága.
-
Milestone2
nagyúr
Hát az elsõ oldalon az összefoglaló kinyitása sok mindenre választ ad neked. De pl az új TWRP-vel az nvramot meg az ubootot is menteni tudod (pl. Ma kipróbáltam az AOSP 4.4-et, De utána simán vissza tudtam rakni a teljes v6 mentést). De a legbiztosabb az Toolsos mentés! Cappa72 leírásait keresd!
Egy megjegyzés(tanács) még. A V6 telepítéskor alapértelmezettként visszaírja a kínai recovery-t, Tehát hiába van fenn TWRP, v6 flesselés után jó azonnal visszarakni MobileUncleToolssal a TWRP-t.
Illetve a V6-nak teljesen más a root engedély rendszere mint a v5-nek volt. Elindítod a root jogot kívánó programot. Kiírja nincs root jog. Kilépsz a programból. Be a Security app ~ Permissions ~ Root access menübe. Ott megjelenik az elõbbi app, megadod neki a root jogot. Ötször (!) megkérdezi biztos-e, ötször igent mondasz. Ezután már lesz root jog. Nem egyszerǔ...
-
GoldhandRent
őstag
& Chaser
a PRO alatt (régen a RedmiNote Erősebb változatát prónak mondták...igen...
... nem volt kedvem kiírni, hogy 3G WCDMA, inkább PRO.. de lehet jobb lett volna kiírni
)
és igen, a 3G változat IS (!) 65e volt, de MÁR nincs készleten..gondolom maradt az ár... De ez megtévesztő, mert ha én most használtan el akarnám adni, a magas $ árak mellett, és az alapból magas beszerzői ár mellett 220-250$ x 270HUF ÉS (!!) még rászámolom a vámot is (82 550), akkor HASZNÁLTAN 65-70-75 körül is el lehetne adni... Ami valljuk be, rohadt jó üzlet
emiatt írtam, és emiatt kérdeztem.. elnézést, ha félreérthetően írtam
Chaser: a 4G-set utánad dobják... "kutyának se kell" (bocsánat a kivételeknek) 150$ ért vágják hozzád... Ennél feljebb nem fog menni, lejjebb viszont simán
legrosszabb esetben is marad az ára (legleglegleg rosszabb esetben felmegy 180-200 körülire)
-
tolvaj!
őstag
Cappa72 mester munkája nyomán.
Más:
A blockból egyenlőre kikerült a reklámszűrés. Innentől passz egyenlőre, kérlek írjatok, miket nézzek meg!
-
tolvaj!
őstag
és tami92
BU menjen a MIUI és a TWRP egyaránt, de mindkettőt másoljátok át a memóriakártyára és/vagy gépre is.
A régi rendszert visszarakni úgy a legbiztonságosabb, hogy ismételten advanced wipe, majd feltelepít egy az ediigi rendszereddel azonos telepítő és arra engeditek rá a restore-t. Indoklás: ez főverzió váltás volt, vagyis totál más a kernel és/vagy a partíció kiosztás is!
De remélem mindenki úgy próbálkozik, hogy a muszáj partíciók mentve vannak!!!! nvram.protect_f, protect_s
-
Chaser
legenda
Hónapokig nem volt semmi gond, routen nem változott semmi. Más telóknál nincs probléma. 1 óra routeon is meg szokott lenni, van amikor 3 is, teljesen random dobálja el a jelet. Van amikor 5 perc is elég neki. Felrakom most a magyar 37-est és meglátjuk változik-e valami.
-
Chaser
legenda
nem nyúzok rajta semmit, be van kapcsolva mint eddig, nethez kapcsolódó játék elindult, mail eddig megjött, majd kiderül hogy lesz tovább, pont azt szerettem benne a legjobban hamarabb jelzett mailt meg vibert mint a pc
szerk: sztem eddig tartott...
egyedül a vibert raktam fel meg a dead trigger 2-t
-
-
vipviform
senior tag
Ugyanez volt nálam is, "tolvaj!" fórumtárs tanácsait követve minden működik újra! Tehát teljes újrapakolás, az összefoglalóban leírtak szerint, és a 37-es ROM feltétele. Nagyon fontos, hogy mielőtt bármit csinálsz mentés!
A fontos dolgaidat /címjegyzék, képek, doksik, stb./lődd fel a felhőbe, és a mentsd ki PC-re is! -
pepimama
tag
Nálam is megjelent sajna ez, hogy nem látja a WIFI-t. Egyik óráról a másikra, közben nem volt semmi. Asszem 24-es vagy 27-es van verzió van fent. Újra megadtam a Wifi-jelszót, de semmi
Előtte osem volt még ilyen
Ilyenkor mit lehet tenni???
Csak az új rendszerfrissítés/ újratelepítés?Előre is KÖSZ!
-
Hát elkezdheted kicsit sufni tuningolni, mondjuk Mobiluncle Tools-al, vagy hasonló stuffokkal, de az újrahúzás a biztos.
Kicsit elszomorít azért, hogy ennyi embernek baja van ezzel a készülékkel
Már kezdek aggódni, vajon nekem mikor hal meg az aksim, kezd el bohóckodni a WIFI-m, ne-agy Isten mikor lesz homokos a telefonom
Remélem a V6-ban legalább a szoftveres problémákat orvosolják majd -
terra052
őstag
Azér' ez is Note topic, sok közös vonás miatt én is olvasom mindkettőt...
De tényleg van sajátja, itt: NOTE 4G TOPIC -
szepnorbee
csendes tag
Esetleg nézzétek meg PC-n. Mert nekem bejön.
Szasztok!!!
Nagy nap ez a mai! Olvassátok tovább, és ámuljatok!
Mint azt "mindenki" tudja, a MIUI V5 több mint egy éve jelent meg. A fejlesztők mostantól szeretnének a MIUI6 fejlesztésére és optimizálására összpontosítani. Ezért úgy döntöttek, hogy a MIUI V5 fejlesztői változata a jövő héttel lezárul. A MIUI V5 utolsó stabil romok tesztelés alatt vannak és még ebben a hónapban kiadásra kerülnek. És most lássuk, hogy fog alakulni a MIUI6:
1. Minden Redmi telefon megkapja mind a fejlesztői, mind a stabil MIUI6-ot; igyekeznek a legjobb tudásuk szerint fejleszteni, decemberben már adnak ki beta romot
2. MIUI6 Speciális verzió hivatalosan is kiadva Mi2S telefonra és elkezdik fejleszteni a fejlesztőit és a stabilt egyaránt
3. Az Mi1 telefonokra ez az utolsó frissítés, továbbá nem lesz fejlesztve és MIUI6-ot már nem fogja megkapni
A fent említett romok nem a Global ROMok lesznek, hanem a kínai. Ez persze minket magyarokat nem érint, hisz a csapat abból dolgozik!Támogatott készülékek:
MIUI V6 telefonok: Xiaomi MI3/Xiaomi Mi4/Xiaomi MI2/2S/Mi 2A/MiPad
MIUI V5 telefonok: Xiaomi MI3/Redmi 1/1s/Note/Xiaomi MI2/2S/Mi 2A/MI 1/1S/Galaxy Note II/Galaxy S3/HTC ONE X/Galaxy S2/Galaxy Nexus/Meizu MX2/Oppo Find 5/Galaxy S4 i9500/HTC One/Nubia Z5s mini/Nexus 7 II/Google Nexus 5/Samsung Galaxy Note 3 / OnePlus OneHogyan frissíts MIUI 6-ra:
1. Először is frissítsd fel a legutolsó V5 fejlesztő verzióra 4.8.22, majd töltsd le a teljes MIUI 6 romot és frissíts. (Angol/kínai az Updater alkalmazással, multi/magyar weboldalunkról) Multi/magyar romokat szokásos módon gyári vagy CWM recovery-vel kell feltelepíteni.
2. MIUI 6 telepítése után kérlek használd csak az alap témát, más témákkal hibák fordulhatnak elő.
3. MIUI V5 4.8.22-ről MIUI 6-re frissítéskor semmi nem törlődik le, de előtte biztonsági mentés ajánlott! -
brian-w
csendes tag
Ja nem az uv-zástól lett az oldalain is csík, attol kicsit eltűnt, de másnapra megint olyan lett, hanem mostanában ráérek a munkahelyemen és elkezdtem rajta játszani, napi 1órát, azóta vannak a csíkok is. csak hátha valaki olvasott vmit, hogy ez rosszabb lesz vagy megáll, vagy eltűnik vagy ilyesmi
-
GoldhandRent
őstag
hát nekem sem a Swype, sem a SwiftKey nem jöttek be..idegesít, hogy ott van a szavak ajánlása sáv, kb lósz@rt se ér, és elfoglal 2sor betű helyet
Ezért jobb a GO, mert abban nincs ilyen ajánlós szarság, viszont rosszul érzékeli a betűk helyét vagy mi...Lehet írok magamnak egy keyboard appot
-
tolvaj!
őstag
Ha eredeti van és a felhő be van kapcsolva meglepő szavakat tud. Jó a f*sz, g*ci, p*na éppen nincs benne a szókincsében, de pl az atomfaja benne volt neki még béta korában ( amikor az SGA2 volt a referencia telefonja). Én azóta használom teljes verzióban és nekem már tudja a kicsillagozottakat is
-
dzsidzsas
tag
Biztos, hogy nem attól. Mindennap többször átvilágítják a telefonjaimat (köztük a fórumtémás kedvencemet is), soha nem volt ilyen. Ráadásul itt (a munkahelyemen) naponta több ezer darab telefont világítanak át ilyen készülékkel és semelyiknek nem lett még baja. Máshol kell keresni a hibát.
Priston fülhallgatót rendeltem én is a Pandasenkinek se ajánlom boltból és nem voltam elájulva. Nem mondom jobban szól mint a fapados Nokia headsetem, de többet vártam, ahogy körbe zengték itt himnuszokkal. A beállításokban megadható hangbeállítások külön a Xiaomi fülesekre meg rontott a helyzeten. Lehet hogy nem az eredeti pristont árazgatják le? Csak egy jól sikerült hasonmást?
-
-
rokarudi
aktív tag
Köszi, mindkettő van már
A problémám az, hogy mivel a telefon oprendszere angol nyelvű lett a global rommal (és nincs benne magyar), az ékezetes betűk hiányoznak az alap betűkészletből. Illetve vannak, de más nagyságúak és kilógnak a többi közül. Tehát tudok ékezetes betűket írni, csak láthatóan kilógnak és olyan fontot kerestem, ami ezt a problémát kiküszöböli. Illetve a módszert, hogy ezt hogyan lehet telepíteni.
-
McReay
aktív tag
Ha valaki esetleg ezzel a problémával találkozna, azért van, mert elfogy a hely a belső tárhelyen, de a rendszer nem figyelmeztet!
Szerk.
...viszont ilyenkor elkezdi a képeket/videókat az SD kártyára menteni!
Csak ne nyomná akkor az arcomba a hibaüzenetet, ha van hová menteni! -
tolvaj!
őstag
Két telepítés között is ég és föld a különbség. Próbálhatsz teljes újra telepítést is, de azzal óvatosan. Twrp és egy kis odafigyelés kell hozzá. Gyakorlatilag az advanced wipe MINDENT töröl, kivéve az nvram, recovery és preloader partíciókat, így nem marad oprendszered, tök üres lesz a system partíció, erre micro sdről újra tudsz flashelni egy romot. Arra figyelj, hogyha futtatod az advanced wipeot ne legyen bent memória kártya, mert hiába veszed ki mellőle a pipát azt is törli.
-
-
Remiel
őstag
hát ha eszembe jut majd leírom
az tuti az órát azt simán letöltöttem beautiful widgettel, átszineztem a betűket és az időjárás cucc is egy skin szintén ezzel az appal
a naptár az business calendar
az ikonok egy témából vannak (ingyenesek között találtam, de ne kérdezd a nevét mert csirkelábas)
a háttérkép talán zedge ről van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpársportok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Villanyszerelés
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest