- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pepimama #10515 üzenetére
Szia,
Más BT eszközöket lát a telefon? Ha igen, a BT fülesedet más telefonnal tudod használni?
Ha a telefon más BT eszközöket se lát, akkor elő kéne hoznod a szerviz menüt (V5-nél elvileg tárcsázóba beírod, hogy: *#*#6484#*#*), és tesztelni a BT-t... Ha a fülesedet más készülék se látja, akkor az ment tönkre.
Telefon probléma esetén egy Hard Reset még segíthet.Szaki58: Nem tudom pontosan mit csináltál, de lehet valami a háttérben fut, és eszi az aksit.
2 toolt javasolnék feltenni:
[GSAM Battery monitor] -- Ezzel tudod nézni, mi meríti az aksidat.
[OS Monitor] -- ezzel tudod nézni van-e olyan process, ami magas processzor kihasználtsággal fut (főként ez meríti általában az aksit)Sok sikert mindkettőtöknek!
-
válasz
pepimama #10384 üzenetére
Azt akartam írni (csak nem mindig fogalmazok tökéletesen
), hogy lehet nem kéne a backuppal foglalkoznod. Én a tiszta rendszer híve vagyok, azaz:
1, Csinálok IMEI backupot, googlera szinkronizálom a kontaktokat, naptárat stb, majd utána
2, Feltelepítem az új MIUI ROM-ot a telefonra, de úgy, hogy teljesen kipucolom a belső tárhelyet (ne maradjanak meg a korábbi telepített programok, se utánuk a sallang)
3, Az így kapott tiszta rendszert elkezdem belakni (googleról vissza szinkronizálok, feltelepítem a szükséges programokat, beállítom őket...)--Ez egy fél napot el tud vinni, de Így a ROM-od, a programjaid... minden null kilóméteres.
Molnardenes: Az általad említett ROM Január 28-i kiadás, azaz majdnem fél éves. Ez alatt az idő alatt frissült valaha a widget? vagy csak most próbáltad ki? Már nem MIUI van a telefonomon, így a beállításban nem tudok segíteni, de mintha rémlene, hogy magában az időkép programban is lehet állítani a frissítéseket... lehet az időkép frissült és újra be kéne állítanod.
-
válasz
pepimama #10376 üzenetére
Nincs véletlen bekapcsolva az automatikus tisztítás, ami az ottmaradt sallangot, nagyméretű fájlokat stb. pucolja?
Amúgy én eltenném a mostani 700 MB-os, és a régi 1,4 GB-os mentést is, újrahúznám a telefont, és megnézném mi van, ha a 700-at teszem vissza. Ha minden szép és jó, akkor ennyi, ha valami nem kerek, akkor visszatolod a régit.
Bár halkan megjegyzem, lehet jobban járnál, ha rászánnál 1 napot, és nulláról belaknál egy újrahúzott telefont... néha jobb, mint a backupból visszarakás.
-
válasz
pepimama #10282 üzenetére
Nem. Ez a leírás nem a gyári visszaállítást írja le, hanem, hogy hogyan telepíts a telefonra másik rendszert (ROM-ot)
Nálam V7 alatt a Beállítások --> Rendszer --> Mentés és Visszaállítás alatt van a "gyári adatok visszaállítása" (V5-nél már nem emlékszem, de szerintem ugyanitt)
Ha nem segít, akkor javaslom [Milestone2 frappáns írását] olvasgatni, aztán pontról pontra megcsinálni.
Update: Mire válaszolok, megelőznek
-
válasz
pepimama #10279 üzenetére
Jól beszél Milestone2, a Factory Reset voltaképp olyan, mintha gyári állapotra raknád a telefont (vagyis pontosan az), így jó eséllyel a szoftveres bajokat orvosolja, viszont, ha hardveresen van gond, azon nem tud segíteni. Első körben egy FR, ha az nem segít még próbaként egy teljes ROM újrarakást javasolt megpróbálni.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
pepimama #10271 üzenetére
Nem bántani akartalak, az biztos. Én is Redmi Note 1-es voltam decemberig. De hogy a 37-es miért nem működik? Mert régi. Egy esetben kellene hiba nélkül üzemelnie, ha havonta egyszer FR-t nyomsz neki. De ettől még csodálkozom, ma a MIUI8 bejelntésekor azt ígérték, hogy minden Redmi széria megkapja a MIUI8-at, te meg (a fene emlékszik már) még a V5-öt vagy V6-ot nyúzod.
-
Milestone2
nagyúr
-
Milestone2
nagyúr
válasz
pepimama #9680 üzenetére
Elsőre megpróbálnám a V40-et Updaterrel ráküldeni frissítésként.
Ha nem oldja meg, kénytelen leszel V40 tiszta telepítést csinálni és újra belakni a telefont.A TWRP egy a gyári MiRecovery-től eltérő recovery.
Ha teljes mentést akarsz készíteni a telefonról, akkor a TWRP mélyebb mentést csinál mint a gyári MiRecovery.
Teljes mentést PC-ről is lehet készíteni a telefonról MTK Droid Toolssal. Leírás ennek az oldalnak a legvégén Cappa segédletek címen.
-
válasz
pepimama #6289 üzenetére
Helló, ha biztosra szeretnél menni, akkor rendszer újra telepítés. Igazából a Redmi Noteoknál nem okoz nagy galibát, elvileg a programjaid, beállításaid stb. megmaradnak.
Amúgy a DUAL SIM-es verziód van? Ha igen, akkor szerintem tedd fel a legújabb V37-es romot, aztán talán érkezik már az a fránya V6-os MIUI is
-
tolvaj!
őstag
-
tolvaj!
őstag
válasz
pepimama #3954 üzenetére
Li-pol akkut 14% alá nem túl egészséges lemeríteni 1x sem, nemhogy csutkára havonta egyszer.
Akku ki, be, recovery indítás, ha nem jön össze akkor sajnos unbrick módszer. Úszik minden sajnos, de él a telefon. Amúgy fura jelenség, hasonlót még nem is olvastam. Esetleg ha használtál valami particionáló programot és/vagy alternatív romot.
-
tolvaj!
őstag
válasz
pepimama #3111 üzenetére
1. Valószínűleg 30-as romod van, akkor nincs más csak az, hogy kihúzod és figyelmen kívül hagyod a figyelmeztetést.
2. Biztonság/engedélyek/ root jogkör kapcsoló.
Oldman2
Én ezzel be tudok állítani saját rádió listát és automatán is keres. Amúgy menj fel a miui.com-ra és írd be a keresőbe, hogy "radio". Elvileg lesz egy nagy rakás alternatív app
Kowi84
Szvsz 29, éld igen fel.
-
gubabela
senior tag
válasz
pepimama #2575 üzenetére
Dehogy bonyolult, csak be kell pötyögni a számokat.
Leírom hogy csináld:
Töltsd le a Mobileuncle MTK tools-t ezt play áruházból és telepítsd fel telefonra. Indítsd el menj a hardware testing/audio oldalraVálaszd ki:
Normal Mode - Ha az első hangszórók hangerejét akarod állítani
Headset Mode - Ha a fülhallgatóét akarod állítani
Loudspeaker Mode - Ha a hátsó hangszórókét akarod állítaniÁllítsd a hangerőt a maximumnál magasabb értékre. Az optimális érték 150, max 160at tudsz megadni, de itt már torzítani fog és károsodhatnak a hangszórók! Nyomj egy set-et ha kész.
Használd ezeket az értékeket:
Normal/Headset Mode level Új értékek Sph/Sph2
----------------------------------0---------- 60
----------------------------------1---------- 76
----------------------------------2---------- 93
----------------------------------3---------- 110
----------------------------------4---------- 128
----------------------------------5---------- 140
----------------------------------6---------- 150Loudspeaker Mode level Új értékek
-----------------------------0------ 68
-----------------------------1------ 83
-----------------------------2------ 99
-----------------------------3------ 114
-----------------------------4------ 129
-----------------------------5------ 140
-----------------------------6------ 150Kicsit változtattam az értékeken, nekem ezek váltak be.
-
tolvaj!
őstag
válasz
pepimama #2573 üzenetére
Nem azért, csak más a menete a mentés, visszaállításnak. A miui sajátja szinte ugyanazt tudja DE root NÉLKÜL, ám ezt csak azonos miui telefonra tudod vissza állítani, míg a titaniumot bármire vissza tudod rakni. A miui mentést meg leírta gubabela
csak annyit tennék hozzá, ha nem akarsz mindent visszaállítani, akkor vedd ki mellőle a pipát.
-
McReay
aktív tag
válasz
pepimama #2495 üzenetére
Bármelyik informatikai üzletben kb.
Árban pedig kb. 3-500 között mozog.Más:
A mai nap folyamán elkezdte azt csinálni a telefonom, hogy belépek a galériába és kiírja, hogy "A tároló nem elérhető", de a képek megjelennek. Ha elfordítom a telefont, hogy úgy nézzek meg egy képet, szintén ez az üzenet jön elő. -
-
Disque
aktív tag
válasz
pepimama #737 üzenetére
Akinek esetleg a google féle JB jön be az megpróbálhatja a Holo launcher HDt
Elvileg a stock android launcheréből készítették, play áruházban megtalálható. -
válasz
pepimama #729 üzenetére
V23-as ROM-mal nem hallom halknak, nem árt frissíteni rá ha nem az van fent.
Fóliát ha van otthon benti háziállat, akkor szerintem leginkább munkahelyen rakd fel ha ott pormentes a környezet. Nem viccelek, bár nálunk extrém a dögmennyiség (4 macska, 2 nyúl, 1 kutya), sehol, még a fürdőben sem tudom úgy feltenni, hogy ne kerülne alá szőr
Munkahelyen raktam fel előző telefonomra, az jó lett.Felrakni nem akkora művészet, ne kapkodj, én kettőt csesztem el, mire ráéreztem a mikéntjére. Vannak youtube-on videók, nézd meg őket.
Alap dolgok, hogy képernyő teljesen zsírmentes és tiszta legyen, a fóliáról ha lerántod a képernyő fele néző rétegről a védőburkolatot, majd ezután azt a felét megfogod, az kb. onnantól kuka. Simítani jó egy bankkártya, vagy ilyesmi műanyag, de kínaiak gyakran küldenek hozzá hasonló alakú eszközt. -
tolvaj!
őstag
válasz
pepimama #737 üzenetére
Nova luncher (én ezt használom pl) a play áruházból ingyen letölthető felületek nagyrésze használható. Van egy ingyenes ami elsőre fura lehet, de nekem bejött és testreszabható: smart luncher 2
Amúgy alternatív forrásból is hozzá lehet jutni programokhoz
-
tolvaj!
őstag
válasz
pepimama #729 üzenetére
Fóliát fürdőben rakd fel, nem röhög!- párás a levegő és köti a szálló port. Videót a mikéntjéről találsz a topikban
a luncher a kezelő felület amit látsz és nyomkodsz.
szaki58
Az apn beállításokban a vitamax.vodafone.net elől ki kell törölni a vitamax. részt és restart, ha akkor sem kezdene automatán kapcsolni.
-
krisi047
senior tag
válasz
pepimama #196 üzenetére
Hangerőre olvastam egy megoldást, de hangsúlyoznám, hogy még nem próbáltam. Az MTK Engineering Mode nevű appon belül MTK Settings > lapozz a Hardware Testinghez > Audio és ott a Headset/Normal/Loudspeakerben lehet állítgatni a Value-t elvileg. Felelősséget nem vállalok érte.
-
xhege
veterán
válasz
pepimama #196 üzenetére
Meg kellene próbálni twrp recoveryvel frissíteni. Szerintem azzal menni fog. A 17 verzióban ez az updater app vagy nincs benne vagy nem az igazi. Olyat is hallottam már, hogy ha twrp-ből raknak fel egy romot, akkor az utána nem frissül OTA. (Lehet egyébként, hogy ez baromság, ennyire nem értek hozzá)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Stellar Blade
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Filmvilág
- VR topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest