- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
reflxx
aktív tag
Hali! Reggel úgy indultam suliba, hogy 40%on volt a teló. kb 3percig zenét hallgattam amíg odaértem suliba: D 2. órában (9körül) még csak 30%on volt a teló. Ezen az órán kb fél órát használtam intenziven a telót (facebook, opera, bt) óra végére kb 10% volt csak.. aztán délutánig hozzá sem nyúltam csak 1x-1x megnéztem az időt. 7. órában már csak 5% volt amin meg is lepődtem (főként mert múltkor irtam hogy mennyire jó lett az akku idő..) Majd a tanár elvette és kikapcsolta a telóm (ezvolt 5%-nál) kb egy óra múlva vissza adta bekapcsoltam és 13% volt..
Itt ajánlotta valaki a Batter calculator nevű progit. Lehet hogy ez cseszett el valamit? vagy ez most wtf? -
ntomka
nagyúr
válasz
Balázs1986 #28390 üzenetére
Biztos okolható az nvidia is, sőt, most is ezen a véleményen vagyok, de akkor is az LG-től vettem telefont, ő sakkozza le vele ezt a történetet.
-
Bolond^^
tag
Engem meg nagyon nem izgat ki hibája, az izgat hogy stabil ICS legyen a telefonomon.
-
baluka6
aktív tag
válasz
Balázs1986 #28390 üzenetére
Én azon a véleményen vagyok,hogy az Lg-től vettem telefont,szóval az én szememben ő a hibás...az pont nem érdekel,hogy az nvidia mit nem ad ki hozzá. Szerintem ez is az Lg hibája....
-
Balázs1986
őstag
válasz
Psychonaut #28388 üzenetére
Akkor lehet, hogy csak régebbi típusoknál volt...MSI 100% hogy előszeretettel csinálta EX, GX, VR szériáknál, ezekkel jópár köröm volt. De Acer és Asus is járt nálam így. Lényeg, hogy régebbi kártyákra nem tudtad feltolni az újabb nVidia drivereket.
Nekem most egy Toshibám van, ennél nem volt ilyen gond, viszont ebben AMD kártya van.
Mindenesetre nem véletlenül foglalkoznak ezzel a g3d-nél
For full support including series 9, 200 and GTX 470 and 480 you can use (download here) a modded .inf file for that broad GeForce support.ntomka: Akkor sem egyenértékű az autós példa. Majd ha elfüstöl a SoC, akkor lesz összehasonlítható egy beszart motorral. Max szgép vezérlésű motorral lehetne hasonlóságot keresni, ahol utólag javíthatnának a teljesítményen, de mégse teszik.
Azt meg végképp nem mondtam, hogy a te játszmád lenne az nVidiával. Csak azt, hogy nem kizárólag az egyik felet lehet anyázni, ha a másik legalább annyira ludas. De anno amikor Linus anyázta az nVidiát, még te is ezen a véleményen voltál -
ntomka
nagyúr
válasz
Balázs1986 #28387 üzenetére
Igen, mert ugyanaz a szituáció, szemben a VGA-val, ahol az EULA tartalmazza, hogy a chipgyártó, azaz az Nvidia vállalja a driver frissítéseket, nem pedig a gyártó. Ott a gyártó amit ad, az a kész kártya + szoftveres körítés, ha akar. Ha nem akar, akkor ad egy CD-t, amin nincs más, mint az Nvidia drivere. Gondolom emiatt is lettek szabványosítva az eszközök, különben a millió meg egy driver miatt lehetetlen lenne a drivereket és az oprendszert optimalizálni. Pont ahogy Androidon.
Jelen esetben mi LG készüléket vettünk aminek a felhasználó könyve (vagy amije van) nem tartalmaz ilyen kitételt, hogy a driver frissítés a Tegra 2 SOC-hoz az Nvidiától várható. Nem is lehetséges, hiszen itt a driverek betöltése nem dinamikus, a készülék gyártójának kell biztosítania a rendszerrel való kompatibilitást.Szóval továbbra is az ő játszmájuk, nem az enyém és az nvidiáé.
A notebook példa meg erősen sántít, mert nekem pl. olyan notim van, amin freedos volt előtelepítve, linux-szal használom, a drivert meg közvetlenül az amd-től szedem.
-
Psychonaut
veterán
válasz
Balázs1986 #28387 üzenetére
Bevett szokás? Ugyanmár...megfordult már jópár laptop a kezeim között, és még sosem találkoztam ilyesmivel, sőt, még csak nem is hallottam róla. Persze lehet, hogy létező jelenség, de az, hogy bevett szokás lenne, egészen egyszerűen nem igaz.
-
Balázs1986
őstag
válasz
wolruf #28386 üzenetére
Mert az autós példa a tönkrement motorral sokkal élethűbb volt...?
Az asztali gép helyett vehettem volna notebook példát is, ahol egyébként bevett szokás, hogy csak gyártó által megbuherált vga driver megy fel, az nVidia sajátja nem...ott viszont csak a gyártóval állsz kapcsolatban driver szinten (vagy mész a guru3d-re (és tényleg jó a példa, esetünkre értelmezve mész az XDA-ra) moddolt inf-ért)
Mindegy, várjuk, aztán majdcsak jön...ha nem meg használom így, bajom nincs vele, max elkezdek témákat nézegetni -
wolruf
őstag
válasz
Balázs1986 #28385 üzenetére
Nem jó az analógiád a videókártyával. Ott elérhető natív driver vagy Asus driver is. Itt max. a gyári LG cuccokon alapuló dolgokkal operálhatsz. Itt egyértelműen az LG a ludas, marhára nem érdekel, hogy mit/hogy sakkoztak az Nvidiával. Van szoftverfrissítésünk, ami a telefont igazából kihasználná? Nincs. Van olyan szoftver, ami teljesen jól használható minden területen? Nincs. Van egy telefonunk tele kompromisszumokkal (jajj, csak ezt a magot lövöm ki, jajj, csak ez nem megy, jajj, csak az kicsit bugos... hát remek
).
Gyári ICS-t nekünk! -
Balázs1986
őstag
válasz
ntomka #28365 üzenetére
Ha az asztali gépedben levő pl. Asus 9600GT vga-ra nem jön ki több nVidia driver frissítés akkor az Asus-t szidod, vagy az nVidiát?
De tényleg sose fogunk ebben egyetérteni
Viszont, mivel RECSKA infói szerint már 3 hete kint van a Galaxy R-re az ICS (közben utánajártam XDA-n, valóban töltöttek fel aug.30-án), most már jogos a türelmetlenség, kezdek én is tűkön ülniMondjuk nem idegeskedek rajta, csak már nagyon mókolhatnékom van
-
ntomka
nagyúr
Nem mondom, hogy nincs igazatok. Én csak a saját tapasztalatom alapján ítélkezem, mint ahogy mindenki más is. Türelmem is van sok, csak épp elfogyott a nagy megváltó várakozásban.
-
törölt tag
válasz
persil #28379 üzenetére
Próbálgattam mindenféle romokat én is. Volt fent mindenféle nightly, hybrid, ics stb.
Nekem a nightly eléggé laggolt, a hybrid fagyogatott meg fölforralta az aksit (ez lehet, hogy kernel hiba lehet, mert a symbiosis kernellel ment), aztán ics-ból a nova. Annak is voltak elég súlyos hiányosságai....
Aztán tegnap este cm9 rc2-es romot tettem fel (mrxxxhyde), az a gördülékenység, gyorsaság nagyon is impozáns, amit az ics tud. Ezért is raktam vissza. Igaz ezt még nem próbáltam, de hátha jobb lesz, mint a nova.
Egy-két nap alatt kiderül úgyis, az összes hülyesége. -
válasz
ntomka #28377 üzenetére
Hmmm.
na nezzuk :
- gyari v20qval sem fagytam soha feketere... ezzel a hybriddel pedig meg hibat sem talaltam...
- tererom soha nem ment meg el. Gsm rendszeren hasznalom, mikor ezen 3as terero van, ceges nokia mar kuzd az eleteert...
- melyik sd kartyat kezeli lassan? A belsot v. A kulsot? Belso iras 10, olvasas 20 felett. Kulso iras 11, olvasas 23-24... ezek meg a gyari v20qval. Itt jelentosen gyorsabbnak erzem...
- jah, 3g szivja nalam is. De ez meg az a telefon, ami nem szereti. Az ujabb lgk tobbet mennek 3gvel, mint 2vel...En nem tapasztaltam az altalad emlitett problemakat, igy ezekrol nem tudok nyilatkozni.
-
Pistiboy88
aktív tag
válasz
ntomka #28377 üzenetére
Én semmivel nem találkoztam azok közül, amiket írtál. Az természetes, hogy 3G eszi az akkut, nekem csak az etana kernellel fagyott régen, azóta nem.
Akkum hybrid rommal másfél napig lazán húzza. Egyedül csak a gyári támogatással van gond, semmi mással. ICS meg tuti,hogy lesz, de most minek parázzak miatta, egyszer úgy is jön. :-) Mióta a hybrid rom van fent, azóta nem is várom egyáltalán a frissítést, mert minden működik benne, tényleg úgy teszi a dolgát, ahogy kell, fagyni még nem fagyott...Okom nem lehet a panaszra.
-
persil
nagyúr
válasz
ntomka #28377 üzenetére
Akkor ott tényleg lehet valami probléma, mert - ugyan a gyári rom egy szar volt - hybrid rommal semmi hasonlót nem tapasztalok.
Ráadásul iPhone-hoz vagyok szokva és ebből adódóan nem szoktam se kikapcsolni, se újraindítgatni, mégsincs lassulás egy deka se(nem, hogy "feketére fagyna"). Amióta itt linkelte valaki nekem a hybrid-et(nem tudom mikor, de vagy másfél hete már biztos van) azóta nulla lassulás a kezdethez képest és a szabad ramom azóta is 200mega fölött van mindig.
-
wolruf
őstag
válasz
RECSKA #28376 üzenetére
Szerintem azoknak, akik annó a telefont a bejelentett ICS miatt vették meg vagy azért, mert 2 magosként hirdették (persze utólag derült ki, hogy a 2 mag támogatása inkább kabaré kategóriaként megy benne) elég nagy baj az, hogy nem jelent meg a mostmár 1 éve bejelentette frissítés. Én annó azért vettem ezt a kotványkát S2 ellenében, mert úgy voltam vele, hogy van ez is ugyanolyan jó. Azóta erősen módosult ez az állapot, van pár ajánlatom már Xperia Pro cserére (hiába gyengébb meg blabla, jobban működik), nagyon-nagyon rezeg a léc, hogy csere. Mert igenis nekem nagy bajom, hogy nem tudom jól használni a gyári bugos, vagy a főzött ugyancsak bugos romokkal. Ennyi. Az, hogy én még drágán vettem bő másfél éve, az meg az én bajom.
-
ntomka
nagyúr
-
válasz
ntomka #28373 üzenetére
De akkor a kocsid teljesen müködésképtelen lesz...
Míg ennek a telefonnak semmi baja, azon kívül, hogy nincs ICS...
Ez ekkora baj? Hihetetlenek egyes emberek, mennyire ráérnekÉn azt mondom, bárcsak az lenne itt minden embernek a legnagyobb baja, hogy a telefonra még nincs ICS!
-
Bolond^^
tag
válasz
#84221696 #28369 üzenetére
+ Dusee: Hát én sose értettem a 'hú de jó az akksi idő' hsz-eket.
De ennyivel is megvagyok elégedve. Haza megyek suliból, ráteszem töltőre az senkit nem zavar.. 4kor elmegyek valamerre, aztán este 9 fele ráteszem újra az se zavar senkit. De mikor már utazok valamerre. Akkor vége van hamar a telcsinek.
-
wolruf
őstag
válasz
hali_tomi #28372 üzenetére
Japánban is mindenki iPhone őrült, igaz, ott az az egyik legolcsóbb okostelefon. Úgy néztek a 2X-emre, mint valami idegen lényre
Főleg, amikor megmutattam a fullHD videófelvételt és a szabadon testreszabható kezdőképernyőket
Persze igyekeztem minden nap újraindítani, mert lebőgés lett volna a bitang lassulás 2-3 nap után.
-
ntomka
nagyúr
válasz
RECSKA #28371 üzenetére
Ha veszel egy kocsit és lerohad benne a motor, a gyártó meg azt mondja, hogy az külső cég csinálta nekik, akkor azt mondod "ok, hát akkor nem ti vagytok a hibásak, leülök és várok, hogy történjen valami"? Ugyan már. Mint ahogy az élet minden területén, ahhoz fogsz menni, akitől vetted a terméket. És persze jogosan. Itt is ez a helyzet.
-
hali_tomi
tag
válasz
RECSKA #28371 üzenetére
Lehet engem szidni, amiért nem vagyok megértő az LG-vel (szerintem azért nem vagyok egyedül), de felteszem a kérdést, hogy működik ez az LG és az nVidia között? Vesznek tőlük sok-millió magot a telefonjaikhoz és nem kötnek velük szerződést, hogy már pedig akkor ti nyomjátok felénk a driver-frissítéseket 2 évig (ilyen-meg-ilyen ütemben)? Ha nem volt ilyen, vagy nem tudták kierőszakolni a gyorsabb munkát az nVidia felől, akkor is ők a hibásak szvsz.
Egyébként nemrég jöttem haza Koreából, utazgattam tömegközlekedéssel is. Összesen egy darab LG-t láttam az emberek kezében (pedig ott mindenki nyomkod valamit), egy LG Optimus One volt. Mindenki másnál Samsung volt és Apple, Koreában, hazai pályán... no comment.
-
hali_tomi
tag
Hát nálam egyértelmű, hogy nem lesz még egy LGm az elkövetkező 5 évben. A 2X előtt GT540 volt, ott is 0 volt a support 2 hónap után, itt is az, pedig gondoltam egy induláskor 150000 huf-ert adott telefonnal ezt csak nem csináljak meg. Az nvidia meg .....ra nem érdekel: telefont vettem, nem processzort/GPU-t.
Csinálhat az LG 8 magos telefont, 168 órás üzemidővel, én már akkor sem bízok bennük.
-
-
ßrainiac
addikt
ahaha egyebkent ez igy van. annyi edeig varatnak, hogy mar telitodunk azzal ahogy elkepzeljuk mikent hasznaljuk nap mint nap xD elegem van neha a telefonbol es eladnam, vennek 4x-et. lehet h erre jatszanak xD (sooot..)
-
Vizinyenyec
aktív tag
Én már inkább az 5.0-át várom, a 4.0-ba beleuntam
-
SamS20
senior tag
én amúgy akkor fogok a legjobbat röhögni, amikor kiadják a 2x-re az ICS-t és vagy egy bughalmazt kapunk, vagy nem hozza a várt gyorsulást még benchmarkban sem
-
ntomka
nagyúr
válasz
Balázs1986 #28342 üzenetére
Továbbra sem értünk egyet. Én az LG-től vettem telót, nem az Nvidia-tól. Oldják meg egymás közt.
-
-
Balázs1986
őstag
válasz
MrChris #28362 üzenetére
Sajnos én sem találok leírást, de az ApkTool-lal ha kicsomagolod a camera.apk-t, és böngészel az xml-ekben, valahol meg kell, hogy legyen ez a beállítási lehetőség -nem kizárt, hogy mondjuk hexadecimális formában
(Winrar is kicsomagolja az apk-t, de úgy csak az ikonok lesznek jók, az xml használhatatlan.)
-
MrChris
nagyúr
válasz
Balázs1986 #28360 üzenetére
keresgélek, de nagyon divatos a 30fps:-) A régebben meglebegtetett 720/60p nagyon tetszett volna.
Arról az xml dologról hol találhatok infót? -
Balázs1986
őstag
válasz
MrChris #28359 üzenetére
Kamera-kérdésre nem sokat tudok mondani, vagy át kell írni az app-ban az értékeket (valamelyik xml-ben van, de meg nem mondom, hogy mit kell pontosan módosítani), vagy egy kész mod-ot vadászni innen.
A v20s nekem rövid idő után nagyon be tudott lassulni, zabálta az akksit, és még a hálózatot is eldobálta (nem baseband hiba, ugyanazzal a v20q nem csinálja). Szóval nálam egyértelműen vacakabb. De ez nagyon példányfüggő, mindenkinek ki kell próbálni mindet -
MrChris
nagyúr
válasz
Balázs1986 #28357 üzenetére
lehet hogy ezzel egyedüli vagyok de nekem a v20s is jól müxik, mint a v10d, v20r/o. Talán sűrűbben kell restartolni, 3-4 naponta.
Egyedül ami kéne, hogy a kamera 1080p/25, 720p/25fps-el is vegyen fel, ne 30al, vagy 24el... esetleg egy jó megoldás? -
Bolond^^
tag
13 óra 34perc 34másodpercet bírt, 100%-ról 1%-ra. Ebből kb 5-6 órát volt bekapcsolt kijelzővel, wifi 4órát ment kb. Nekem világ életembe ennyit hozott szinte minden ROM.. ezért akarok venni pótakksit. Hiába van kikapcsolva a 2.mag, hiába van 500mhz-en. Szinkron nem megy soha, screen off profil 216mhz. Mind hiába..
-
SamS20
senior tag
felraktam ezt a v20s-t basebandel meg minden szarral erre a viber pl nem telepíthetó. kezdem megunni
most a smarflash dobál folyamatosan errorokat időtúllépés miatt...
-
Dusee
őstag
akku idővel mik a tapasztalatok ennél a hybrid+gueste kernel kombóval?
valami konkrétabbra gondolok, ne csak annyit, hogy jó/rossz
köszönöm -
dennistar
csendes tag
Tényleg nagyon jó ez a hybrid rom. Egy valamit nem tudok megoldani. Kidobálja a widgeteket
valamit felrakok, vagy van widget, vagy nincs, nem találtam benne logikát mi alapján törli őket.
-
simi12345
tag
hali
aki feltette a hybrid romot megnézné nekem hogy a Gsm/umts hálozati preferenciáknál mi van kijelölve.
nekem a legalsó volt, és amióta átraktam az elsőre (automatikusra), azóta megszünt az android.phone váratlanul leállt hibaüzenettel jövő fagyás.
csak érdekelne hogy másnál is a legalsó van kijelölve? -
válasz
Balázs1986 #28342 üzenetére
Most direkt utannaneztem.
galaxy r a neve, es elmeletileg 31.en jott ki ra. Na mar most en egy videot nem talaltam errol.
az uj tegra 2 procis cuccokat ne nezzuk, azokban mas proci van, mas chip... -
törölt tag
majd arra leszek kíváncsi, hogy ha tényleg kijön az ics, hányon fogjuk szeretni/utálni.
Kellene fogadni, hogy az emberek 50%-a átkozni fogja. -
babosf
aktív tag
na tegnap megvettem az e-bay-en az új touch screen digitalizert (igen a szürke kerettel) és egy hátlapot.
zavartak már a sérülések. a fórumra felrakott video alapján átszerelem. majd beszámolok..... -
Algotis
addikt
Sziasztok!
Jó, ha ezt a hybrid romot teszem fel?
Úgy jó, ha csinálok mentést, rámásolom a romot zip fájlba az sd kártyára, majd cwm recovery mod ba bemegyek és ott flash memory? -
KD6-3.7
őstag
Úgy csináltok mintha minden telefonra (1-1,5 éves) megérkezett volna az ICS csak a 2X-re nem.
-
ntomka
nagyúr
válasz
tzsolesz #28338 üzenetére
Még régen volt valami nemtom milyen típusú. Bátyámnak Arénája van. Nekem most ez. Mindegyik hulladék (volt) szoftveresen. Mindenki azt vesz magának amit akar, de telóban kerülni fogom ezt a gyártót, mint a bűnt és ha megkérdezik, akkor nem fogom mondani, hogy hát a többi ettől még lehet jó. Döntse el mindenki maga, de a véleményem ez.
-
Syd69
aktív tag
Lassan vennem kell egy ájfónt. Olyan még nem volt
-
SamS20
senior tag
Ezért van az ember dilemmaban mert, nem tudja el dönteni hogy most a 2x supportjabol induljon ki vagy a mostani modellekéből. Mert szívem szerint ha lenne annyi pénzem lehet én is 4xet vennék. Bár ott az nvidia még mindig elég elrettento példa...
-
ntomka
nagyúr
Transformeremre most jött a második frissítés egy hónapon belül. LG vehetne Asusékról példát.
-
baluka6
aktív tag
-
Bolond^^
tag
Elkezdtem a 'B' kategóriás jogsit. Ez megmentette a telefonomat attól, hogy eladjam, mivel semmi pénzem nem lenne másikra. Ha jön az ICS, ha nem.. én itt leszek srácok...
mondhatni hogy sajnos.
-
törölt tag
válasz
jooker82 #28317 üzenetére
Persze, ez nem egy autentikus információforrás, csak már baszottul unom, hogy nem tudjuk, hogy kapunk-e vagy sem, mikor kapunk stb. Az LG-nél igazán fordíthatnának egy hangyányi energiát a kommunikációra. Én már azzal is beérném, ha azt nyilatkoznák, hogy ne várjunk, mert úgysem lesz. Legalább nem várakozom és nem kattingatok ide minden nap kismilliószor, hogy vajon van-e már...
Baluka6: nekem van egy gyári headset-em, de csupán egyszer használtam. Azóta vissza van zárva a dobozába. Ha érdekel, akkor odaadom.
-
baluka6
aktív tag
Milyen headsetet ajánlotok a telóhoz? Olyan kellene amivel tudok telózni is. Gyárim nincs sajna,szóval olyan 3ezer körül vennék valamit.
-
Levi941127
senior tag
Ez a hír csak engem nem lep meg? valahogy ez várható volt...Nem tudom ki írta, hogy az Lg supportja a legjobb, de nagyon kacarásztam rajta...
-
dergander
addikt
Akkor most mégse Szeptember lesz,vagy mi ez az október végi rémhír?
-
törölt tag
válasz
Psychonaut #28304 üzenetére
xda
-
wolruf
őstag
válasz
Balázs1986 #28311 üzenetére
Kissé erőltetett lett, de látom költői vénádat
-
wolruf
őstag
válasz
Kurzuh #28307 üzenetére
Zanzásítva: Lesz ICS majd pár készülékre. VAgy nem. De az is lehet, hogy mégis. Majd szólunk. Hogy mikor? Hát majd szólunk, ha majd szólunk. Vagy nem...
Valami ilyesmiSzerk., hogy valamennyire on legyek. Elvileg szeptember végére lesz az ott leírt telefonokra a frissítés.
-
válasz
Balázs1986 #28302 üzenetére
En probaltam.
V20q kicsit gyorsabb, de erre is jellemzo sajnos a lassulas par nap utan.
-
Balázs1986
őstag
Olvasni itt már minden szarságot...
Ezt már próbálta valaki? Szemezgetek vele, lehet felrakom próbaként...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB White
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- IPHONE SE3 2022 128GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest