Hirdetés

LG Optimus 2X P990 - az első kétmagos

Hirdetés

Előszó, tartozékok

Amikor az ember már azt hinné, hogy egy időre lecsendesednek a dolgok és nem várhatunk nagy fejlesztéseket az okostelefonoknál, kiderül, hogy téved, ugyanis nincs megállás. Úgy tűnt, hogy az 1 gigahertzes órajel körül mozgó ARM Cortex-A8 alapú processzorok egy erőteljes grafikus gyorsítóchippel és megfelelő mennyiségű központi memóriával karöltve elegendő teljesítményt tudnak nyújtani a felsőkategóriás okostelefonoknak is, de a gyártók ennek ellenére elkezdték tuningolni a hardvert. Így tavasz elején egy mag már nem menő, kettő viszont az, de nem ám csak a táblagépeknél, hanem az okostelefonoknál is. Az LG Optimus 2X az első fecske, azaz a világ első kétmagos processzorral szerelt androidos okostelefonja.

LG Optimus 2X P990
[+]

Hogy szükség van-e a plusz teljesítményre, az majd cikkünkből kiderül, azt viszont már most leszögezhetjük, hogy nem mindegyik gyártó pörög az efféle dolgokra. Az LG erőteljesen kommunikálja, hogy ők nagy hangsúlyt fektetnek a hardveres fejlesztésekre, tesztünk tárgya csak az első lépés, a pár hónapon belül piacra kerülő Optimus 3D-ben például már kétcsatornás memória lesz, biztos, ami biztos. A Samsung és a HTC is bejelentette már a maga kétmagos megoldását, a táblagépeknél pedig lassan mindenki próbálkozik ilyesmivel. Igaz, ott egyértelműen szükség is van hasonló lépésekre, mivel nagyobb felbontású kijelzőket kell meghajtani, mint az okostelefonok esetében.

LG Optimus 2X P990
[+]

Bár a P990 névre is hallgató eszköz Dél-Koreában már hónapok óta kapható, a magyar boltok polcaira egyelőre még nem jutott el hivatalosan, amit többek között az is bizonyít, hogy a nálunk járt tesztpéldány még nem volt teljes mértékben véglegesnek tekinthető. Ennek megfelelően sajnos a dobozról sem tudunk nyilatkozni, az viszont biztos, hogy jár hozzá töltő, adatkábel és headset is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés