- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
-
Mobilarena
Huawei P8 Lite - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok az ota frissítés melyik mappába tölti a fájlokat? Elfelejtettem kikapcsolni, hogy ne keressen aztán egész nap értesít hogy a b584 levan töltve. Csak én nem akarom telepíteni mert teljesen jól vagyok a b574-el.
Köszönöm. -
SoulesRaiden
csendes tag
Sziasztok!
Asszonynak van egy P8lite-ja gondoltam firssítem de most nézem hogy build számnál valami: balongC52b311-van és ahogy nézegettem neten ez nem túl jó így. Bár fut a telefon normálisan semmi baja viszont hogy tudnám megoldani a frissítését?
Letöltöttem a Firmware Findert és ugye nem is ismerte fel de kihámoztam hogy ALE-L21C432 lehet vagyis ez áll a legközelebb a valósághoz. Ez egy single simes telefon.
A lényeg hogy ha letöltöm a B170et rá és utána próbálok frissíteni 596-ra akkor az menni fog? Mit tanácsoltok?
Előre is köszi a segítséget!
-
Joker88
őstag
válasz
lacuska74 #17696 üzenetére
igazad van,valószinüleg nem független..
a.:
teszel bele 30-as kártyát.
b.:
akitől vetted,az visszaviszi a telefont ( vagy az,akinek a nevén van a szolgáltatótól ) és kéri a függetlenítést,cirka 15.000 ft. ( vagy az is lehet,hogy az előfizetés nem fizetése miatt tiltották le a telefont )
c.:
visszakéred a pénzt az eladótól, ha nem mondta azt,hogy ez bizony függő telefon.. -
lacuska74
tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen készüléket, de amikor bekapcsolom azt írja ki, hogy Sim hálozati feloldó NCK és írjam be.
Gondolom akkor nem független a telefon, idáig 30 as kártya volt benne én 20-ast akartam bele tenni.
Ha beviszem a telekomhoz, akkor ott függetlenítik ingyen?Vagy annak kell bevinni, akitől vettem? -
Melack
veterán
válasz
Mr. Nimbus #17685 üzenetére
Iszonyat jó lett, köszönöm! Az, hogy a billentyűzet is olyan lett, külön jó pont. Ez egy steam punk témához is jó lenne.
-
gmark86
tag
Sziasztok! Nem tudom, mennyire új infók - kerestem, de nem találtam itt a fórumban -, a következő tapasztalatokkal lettem az elmúlt néhány nappal gazdagabb:
1. 4G preferált helyett max 3G preferált beállítás esetén sokkal tovább bírja a telefon, és a 3G sebesség is abszolut elegendő szerintem (Telenor, Budapest). 4G-vel este 8-9-re max 10%, 3G-vel 40%, és napközben is használom.
2. A P8-ra készült szilikontok (és gondolom egyéb tokok is) csak MAJDNEM jó a telefonra: felmegy rá, de mégsem az igazi. A boltban nem tűnt fel igazán, a srác mondta is, hogy P8-ra készült, nézzem meg, hátha jó. Elsőre jónak is tűnt, de valamelyik oldalán mindig picit "kevesebb" az anyag, mint kellene. Úton van már a ténylegesen ehhez készült tok Kínából, de itthon is filléres tétel (710 HUF), így gondoltam max lesz még egy.
Kellemes Húsvétot!
-
Lacuss20
senior tag
Nah megvolt a fatcory a 6.0 frissülés óta várom hogy mit mutat az akku merülés
Illetve ami nekem fura a kínai gagyibb verziós de jó p70t pillanatok alatt telepíti az alkalmazásokat p8 lite nak egy sima messenger is percekbe kerül ez normális?
-
Sty01
tag
válasz
ANDROID??? #17688 üzenetére
Hello,a feleségemet nemrég megleptem egy ilyen telefonna. Sajnos a max fényerő napfényben elég harmatos,nincs valami tippetek ,tanácsotok erre vagy ilyennek kell elfogadni?Thx
-
ANDROID???
addikt
-
RAZERXX
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni hogy honnan tudnám ezt a romot letölteni dload mappából szeretném telepíteni
ALE-L21C432B594dualos független
-
Melack
veterán
válasz
Mr. Nimbus #17682 üzenetére
Font az gyári. Ikonok méretét lehet vhogy állítani? Nekem bitang nagyok a lenti sorban.
-
-
ANDROID???
addikt
válasz
Feri1977 #17675 üzenetére
Szia! Sajnáljuk a "mizériádat"! Azonban már többször leírtad a készülékkel a problémádat, így kérlek ezt most tedd utolsó alkalommal ilyen részletesen, köszönöm a többi topikolvasó nevében!
Első körben javaslok egy Factory Resetet, hátha javít a helyzeten, második próbálkozásnak valahogyan időt kellene szakítani a szerviz felkeresésén, mert a készülék nem javul meg ha nem csinálsz vele semmit, vagy nem csináltatod meg. -
Comecee
csendes tag
válasz
Mr. Nimbus #17654 üzenetére
Köszi, klassz munka!
Használom. Bár nekem nem lettek ilyenek a karakterek. Az hol lehet választani? -
Comecee
csendes tag
Feri1977 A megoldásként javasolt FR megvolt?
Mert ha te nem teszel érte, más nem fogja megcsinálni helyetted.. -
válasz
Feri1977 #17675 üzenetére
Nyilván nem attól fog megoldódni, hogy ide beírod, vagy odab... odavágjátok...
Nem tudom, hogy a heti hét napból mennyit dolgoztok 12 órában, de azt nehezen hiszem, hogy ennyi ideje ne tudnátok elvinni szervizbe.
Persze, beírhatod még néhányszor, káromkodhatsz is, hátha megoldódik. Valószínű, nem fog.
Vagy ha tényleg egész nap dolgoztok, mint állat 12 órában, akkor megkértek valakit, aki nem dolgozza szét magát, hogy vigye el ő a készüléket szervizbe. -
Feri1977
senior tag
A probléma még mindíg fennáll. Mivel egész nap dolgozunk mint állat 12 órában, így még nem volt időnk elvinni telenorhoz vagy szervizbe. Tegnap rohadt fáradt volt párom is én is, alig vártuk este beszéljünk végre munka után, felhívom, erre akad összevissza, nem hall engem én hallom őt, fogta majdnem odabaszta elege van de nekem is a földhöz idegességében, azt normál hívásban voltunk kénytelenek beszélni. Wifin és mobilneten is ugyanaz a probléma, viber, watsapp skypeon is próbáltuk ugyanaz, amíg a szaros lg g65 ezer éves mezei telefonja volt ott tökéletes volt amikor beszéltünk mobilneten vagy wifin, itt meg amióta meg van neki ez, szar minden, a telefon meg maga tökéletes lenne, fényképező menü kinézet tudás minden, imádná, ha nem lenne ez a szar gond!!
-
psg5
veterán
válasz
ANDROID??? #17672 üzenetére
Koszi! Honnan lehet megbizhatoan gyorsan beszerezni?
-
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Feleségemnek húsvétra rendelem a P8 lite-ot, azonban ahonnét jön ott csak fekete van.
Milyen dolgokkal tudom "nőiesíteni"? Mondjuk, hogy ne fekete legyen a hátulja, hanem pl tokkal arany vagy mintás? -
Oldbiggy
tag
Sziasztok. Az 594 mikor frissült volt egy alkalmazás amit feltett /parkolás segítő/. Megtudja mondani valaki mi volt az? Nyomta egy FR-t és eltünt.
-
Mr. Nimbus
senior tag
válasz
terepkigyo #17661 üzenetére
Köszi, sokszor alakítottam rajta... Örülök, hogy tetszik! Ha kell plusz alkalmazáshoz ikon, akkor szólj.
-
AMDaZERG_1
senior tag
Van egy kicsi problémám.
Fiam P8Lite telefonja tegnap előtt elég intenzíven merült, aminek az oka a Google Play-szolgáltatások.
Próbáltam az itt leírt frissítések eltávolításával, de:
Frissítések eltávolítása?
Ezen Android rendszeralkalmazás minden frissítését eltávolítjuk.
Mégsem / Ok
Kiválasztom az OK, de ez után:
Szeretné lecserélni az alkalmazást a gyári verzióra?
Mégsem / Ok
Ok választva:
Nem lehet eltávolítani: a csomag aktív eszközkezelő. Itt csak a "Eszközadminisztráció kezelése" lehetőség van.
Ezek után van lehetőség az "Android Eszközkezelő" -ben (minden adat törlése) (A képernyőzárat feloldó jelszó módosítása) (A képernyő zárolása) és alul:
Mégse / Deaktiválás
Deaktiváljam és azután már törölhetem a frissítéseket?
Azért problémás a dolog, mert ma reggelre az én telefonom is intenzíven merült és a Google Play-szolgáltatás volt az okozója.
ALE-L21C432B595 6.0 android van rajta
Letöltöttem a 10.2.97 Google Play-t, de nem engedi telepíteni. Gondolom a deaktiválást kellene elfogadnom, de míg nem adjátok rá az áldást nem nyomom meg
Régebben nem kellett vacakolnom, kitörölte ez a hókusz-pókusz nélkül a frissítést. -
terepkigyo
csendes tag
válasz
Mr. Nimbus #17654 üzenetére
Nekem bejön(2 perc használat alapján)!
Köszi, szép munka! -
Trooper82
senior tag
válasz
scabiosa82 #17655 üzenetére
Hard reset volt. De mióta visszatettem az 594-es romot semmi gond.
-
gabesz314
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Került hozzám egy Huawei P8 Lite ALE-L21 típusú telefon. Sajnos folyton csak a logóig jut el és egyből utána újraindul, csak is töltőn kapcsol be (töltőről levéve semmit nem csinál), plusz egy piros körben egy piros villám jel jelenik meg. A fastboot menüt sikerült behoznom és bootloader nyitás is meg van. Viszont fastbooton keresztül feltettem rá mindent, de továbbra is az előbb leírt jelenség folytatódik.Dualos változat, az eset előtti build számot nem tudom kideríteni és azt sem, hogy mi volt az előzménye, hogy ilyen állapotba került.
ALE-L21C432B550 letöltöttem és SD kártyáról 3 gombos módszerrel próbáltam elindítani, de nem hozott elő semmit csak ugyan azt csinálta annyi változással, hogy nem indult újra hanem megállt a logónál.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
-
Mr. Nimbus
senior tag
-
Trooper82
senior tag
válasz
scabiosa82 #17649 üzenetére
Neked akkor még nem jöttek elő a bugok amik soha előtte hírből sem voltak ismertek. Pl eltűnnek az ikonok a kezdőképernyőről. Tegnap 3szor kellett emiatt ujrainditani a telefont. Akkor visszajonnek.Belassulások is vannak pl skype-ra ranyomsz vagy 10 mp mire reagál. Factory reset sem oldotta meg ezeket. Ment vissza 594. Az teljesen stabil!
-
scabiosa82
tag
válasz
Joker88 #17639 üzenetére
Az 596-os. Lassan egy hete frissítettem rá, semmi különös hibáját nem találtam eddig. Annyi esetleg, hogy ha a chrom-ban valamit letöltök pl az apkmirror-ról és rálépek a megnyitásra, azt írja nem lehet megnyitni a fájlt. A fájlkezelőből viszont igen. De ezzel együtt lehet élni 😋.
-
aakosch
tag
válasz
ANDROID??? #17644 üzenetére
Az úgy működik hogy visszaküldjük a telefont mintha garanciába menne, csak ugye nam adjuk a meg a garancialevél számát?
Esetleg valakinek valami tapasztalata, hogy mennyibe kerül?
Köszi!
-
dlac75
csendes tag
válasz
Tamás88 #17643 üzenetére
Az a probléma, hogy a BT a Focus gyári kihangosítójával 5 percenként bontja a kapcsolatot olyan 10-20 mp-re, utána pedig visszaáll! Elég hamar lemerül a teló, de ez szerintem nem annyira gáz, mert általában kocsiban vagyok érs tudom tölteni!
Köszi szépen!Sárgulásom nekem is van egyébként a bal felső majdnem sarokban fordított c alakban, de nem változik kb már fél éve a nagysága
Laci
-
dlac75
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni Telenoros ALE-L21C128B130 buildot frissítésében.
Szerintetek megpróbálható 6-os droidra frissíteni?
Vagy inkább csak maradjak így, és ne próbáljam meg megjavítani a kihangosítómmal való kapcsolatot?
Köszönettel:
Laci -
aakosch
tag
Sziasztok!
Esetleg valaki nem javítatta TMX-szel garilevél nélkül? Mennyibe kerül?
Köszi!
-
Joker88
őstag
2 apró kérdés..
- az értesítési sávban látszó parancsikonok sorrendjét lehet változtatni ?
- melyik a legfrissebb ROM, független,dualSIM ?
-
snake1977
őstag
válasz
redati #17635 üzenetére
Szerintem érdemes kipróbálni, végülis nem egy vastag szalag, szerintem odaférne a kijelző alá az ominózus helyre. Megvárom amig megérkezik a kijelződ.
Tracking számot adnak mellé? Mondjuk én azért szeretek aliról rendelni mert ott rögtön ki lehet választani kérek e trackinget, ebay-en meg meg kell kérni külön az eladót ha nincs a hírdetésben.
-
redati
tag
Megnéztem mikorra ígérték a szállítást:
Estimated delivery: Wed. Mar. 29 - Mon. Apr. 24
Paid: $18.16 with Credit card -
gmark86
tag
válasz
ANDROID??? #17629 üzenetére
Még nem. Megvárom míg feltölt, aztán hajrá FR! :-)
-
gmark86
tag
válasz
ANDROID??? #17627 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsot! Ha nem javul, kap egyet mindenképp, hiszen túl sok minden még nincs rajta. Tegnap amikor elkezdtem belakni, engedtem minden frissítést (kétszerre végzett), már 6.0 fut rajta.
-
ANDROID???
addikt
válasz
gmark86 #17626 üzenetére
Pont a face fogyaszt elég nagy mértékben, próbáld meg böngészőből használni, és ha nem szükséges, akkor a böngészőből lépj ki. Egy Factory Reset.nem árthat és egy alapos lomtalanítás után ujra belakni. F.R. törli a képeket, névjegyeket is stb. , ezért készíts mentést F.R előtt. Google is elég erős fogyasztó, így ami nem lényeges törölni, kikapcsolni kell, kivenni védettek közül.
-
gmark86
tag
Sziasztok! Tegnap csatlakoztam a P8 lite tulajdonosok táborához, egy fekete készülék személyében. A benyomásaim eléggé pozitívak, céges Lumia 735 után felüdülés minden másodperc. Egyedül ami eddig nagyon meglepett, hogy a tegnap este 7-kor töltőről levett telefon, este 10-kor kikapcsolt wifi és mobilnet mellett, 68%-ról reggelre 3%-ra merült, nekem kellett bekapcsolni a telefont. A fogyasztók között a Facebook Lite-ot hozza kiemelkedőnek, ami egyelőre érthetetlen, hiszen pont ez lenne a lényege, hogy alig eszik valamit. 44,7% / 223,60 mAh fogyasztást ír rá. Még tegnap betettem a védett alkalmazások közé, nehogy kilője a háttérből. Lehet ez hiba volt? Mindenesetre ezt a funkciót most kikapcsoltam, és várok.
-
snake1977
őstag
válasz
Zsocy155 #17622 üzenetére
Szia, köszi a választ. Az enyém már nem garis sajnos, bár karcos a kijelző is már, egyik fórumtárs jelezte hogy ő rendelt kintről kijelzőt, remélem mielőbb referál róla, ha gyári minőségü akkor kicserélem, éppcsak látni, de a tudat is zavaró hogy ott a csík. Azon gondolkodtam hogy az LG G2-nél is hasonló fordult elő, ott a melegedés okozta, lehet összeszerelésnél teszek oda egy kis vékony kapton szalagot ha odafér még.
-
dlac75
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy P8 lite telefon, amivel meg vagyok elégedve, de a Focus kihangosítóját elég egyedien kezeli!
kb 5 pers után bontja a kapcsolatot és olyan 10-20 mp után visszaáll megint!
Csináltam már korábban factory-t és átállítottam a láthatóságot időkorlát néklülire, akkor 1 napig ment aztán megint visszaállt! Tehát ez nem oldodotta meg!
Természetesen telenoros és a kafa ALE-L21C128B130 build van rajta!
A garancia annyira nem érdekel, kicsit repedt már a kijelzője, így gondolom esélyem sincs bevinni és valamit csináltatni vele garanciába!
Mit javasoltok? Frissítés?
Ötleteket köszi előre is!
Laci -
Zsocy155
őstag
-
Comecee
csendes tag
Jelentem ma megtapogattam a P10 (és P10+) mellett a P10 Lite-ot is és azt kell mondjam sokkal jobban tetszik mint a Samsung S8, S8+ páros.
Egyszerű letisztult forma. Nagyon vékony és a mostani IPhone-ra emlékeztet mindegyik.
P10 Lite 349€.
Bár semmi gond a P8 Lite-omnak, azért megdobbant a szívem érte... 😁 -
erasto
csendes tag
Sziasztok!
Nem olvastam végig a fórumot, de sztem nem vagyok egyedül a problémámmal:
Különböző időközönként eltunik a csengőhang...
Ilyenkor, ha észreveszik és be akarom állítani, lefagy a beállítások hang része, újra kell indítani a telót!Van megoldás a problémára, vagy ez olyan bug, amire nincs?
Gondoltam gyári visszaállításra, de mivel nem biztos az eredmény, így nem akartam egyelőre...
Köszi előre is!
-
Zsocy155
őstag
válasz
Lacuss20 #17613 üzenetére
Én sem akartam belepiszkálni a szintén vodás P8 Lite-ba, aztán egyszer mégis feltettem egy független rom-t (arra viszont a vodás már nem ment vissza) Amikor harmadszor is előjött a kijelző bal szélén egy kis helyen a sárgulás, a független rom-al küldtem vissza. Kaptam egy vadi új független P8 Lite-ot vodás rom-al.
Nem törvényszerű, hogy sz@rnak rá, hogy milyen rom van rajta, de nem jellemző.Egy Factory reset-et csinálhatsz, azzal nem piszkálsz bele semmibe. Előtte mentés (névj. sms.)
-
gacsoi
senior tag
Üdv !!!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Próba képen beállítottam a képernyőzárak és jelszavakba a jelszót PIN-Kódra. Most szeretném visszaállítani nincs-re, de a lehetőség inaktív. azt írja, hogy Rendszergazda, szabályzat, vagy adattár letíltotta. Van ötlete valakinek, hogy mi a gond ?? -
Tomikaa.
tag
válasz
terepkigyo #17601 üzenetére
Jótállás a Huaweinél 1 év a telóra és tartozékaira (ez a kötelező), plusz 1 év csak a telóra (ez a gyártói), összesen 2 év.
-
terepkigyo
csendes tag
Gyári visszaállítás segített, tökéletesen működik. Nem tudom mi a fene lehetett ez..
Még egy olyat vettem észre régebben, hogy teszem azt van 4gb szabad hely a belső tárolón, letöltök mondjuk 2gb-nyi adatot, szépen redukálódik a tárhely mérete 2gb-ra, viszont ha letörlöm a fájlokat, ugyan úgy 2gb szabad tárhelyet lát a 4 helyett. Ha a telefont újraindítom utána látszódik a valós szabad kapacitás. Ennek a miértjére még nem tudtam rájönni, keresgéltem "lomtár" szerűség után, de nem találtam semmit. Igazából nem is annyira zavaró, havonta 1-2 újraindítás
-
válasz
terepkigyo #17601 üzenetére
Win10 esetén másik telefonnal előfordult
-
terepkigyo
csendes tag
Sziasztok, érdeklődnék másnál is volt-e ilyen.
Tegnapról mára úgy döntött a telefon, hogy semelyik PC-vel nem hajlandó "felismertetni" magát (tegnap otthoni, most a céges) Csak töltés van, annak ellenére, hogy a Fejlesztői beállításoknál MTP üzemmódra van állítva. PC-n adb driver, hisuite fent van (hisz tegnap még működött). Külföldi fórumon nézelődtem, mások is jártak így, ott ajánlottak egy módszert, tárcsázóba: *#*#2846579#*#* majd a background options alatt lehet állítani az usb-port módot. Itt nekem semmi nincs bepipálva. Én hiába pipálom be a Hisuite vagy a Google módot, ugyan az a helyzet, csak töltés van. Aztán észrevettem, hogy ha beteszem a pipát pl. a Google mód elé, a fejlesztői beállításokban MTP módról visszavált "Csak töltés"-re. Ha átállítom MTP-re, akkor a tárcsázós menüs részben eltűnik a pipa a Google vagy a Hisuite mód elől, attól függ melyiket pipáltam be előre.
Elég kacifántos regényt írtam, remélem érthető a probléma. Jelenleg adatmentés történik majd gyári visszaállítás következik, hátha.
Futott már bele valaki ilyenbe? Gariztatástól tartok picit, cseréltem már kijelzőt illetve akksit is a telefonon, ráadásul jótállás se tudom mennyi van/volt rá (Telekomos, tavaly februárban vettem).
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kínai gyártó a csúcsmodellje mellé egy kicsit szerényebb tudású testvért is piacra dobott, ami nyolcmagos processzorral és HD kijelzővel rendelkezik.
Mielőtt kérdeznél olvasd el a Téma összefoglalót!!!
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- iPhone 16 PRO l BLACK TITANIUM l 256GB l BONTATLAN ZSÍR ÚJ
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP szerverek áron alul
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest