Hirdetés

Huawei P8 Lite - nem visszafogott jellem

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Huawei rengeteget költ kutatásra és fejlesztésre, plusz a dizájnra is nagy hangsúlyt fektet, de példának említhetnénk a Párizsban megnyitott esztétikai központot is, amibe a következő években összesen hatszáz millió dollárt invesztál a vállalat. Ezek a legfőképpen külsőségre koncentráló befektetések kifizetődők, hiszen igen szép készülékeket gyártanak, és általában még a tálalás is tekintetvonzó. A kínai gyártó ráadásul a hálózatépítés terén is ott lohol a legnagyobbak, a Nokia és az Ericsson mögött, lényegében már befejeződött az 5G tesztelése, ami hamarosan majd még gyorsabb mobiladatátviteli sebességet tesz lehetővé. A telefonokra visszatérve persze nincs könnyű helyzetben a Huawei, a nagykutyák mellett nem egyszerű feladat a dobogóra felérni, mindenesetre a cég állítása szerint már sokkal jobban ismert a márkanév, az elmúlt években jelentősen javult a megítélés, szóval nem lehetetlen feladat a komoly sikerek elérése.

Huawei P8 Lite kézben tartva
[+]

A P-sorozat jól bizonyítja ezt, ami a Huawei felső kategóriás termékeit vonultatja fel. Az első modell még az Ascend P1 volt, ami a konkurensek között a kiváló rendszersebességgel, valamint a karcsú készülékházzal hívta fel magára a figyelmet. Ezután (a P2-t ne vegyük ide, mert nem volt elérhető itthon) számozás és anyaghasználat terén éles váltás következett be, és a még vékonyabb kialakításra utalva bemutatkozott az Ascend P6, amiből a vállalat legnagyobb örömére több mint négy millió fogyott. Marginális változásokat hozott viszont az Ascend P7, mely inkább csak ráncfelvarrásnak volt tekinthető, persze ettől még keresett eszköz maradt. Szűk egy hónapja a kínaiak leleplezték a P8-at és annak nagytestvérét, a P8 Maxot, az elnevezésekből pedig eltűnt az Ascend jelölés. A duó viszont egy triumvirátussá alakult át, tesztalanyunk, a P8 Lite ugyanis szépen csöndben mutatkozott be, mi is először a Veletech kiállításon figyeltünk fel rá. A készülék a visszafogott tudást sejtető név ellenére sokat nyújt: nyolcmagos processzor, 2 gigabájt rendszermemória, két SIM támogatás és HD kijelző jellemzi, szóval elvileg minden adott lenne ahhoz, hogy a felhasználók megkedveljék.

Huawei P8 Lite doboz
[+]

A készülék a magyar képviselettől érkezett hozzánk, már ebből is gyanítható, hogy bizony itthon is kapható a masina. A fehér színű doboz alapvetően ugyanolyan kialakítású, mint amit P8-nál láthattunk, egy kis fiókot kell kihúzni, hogy a csomagolás tartalmát megtekintsük. Egymás fölé helyezték a dolgokat, középen láthatjuk magát a mobilt, a vékony tokban a használati útmutató hever, a nagyobb fakkban pedig egy microUSB kábel, egy töltőfej, egy SIM eltávolító tű, valamint egy félig-meddig hallójáratba illeszkedő kialakítással rendelkező headset várja, hogy használatba vegyük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Kezünkben a Huawei P8 Lite

  A P8 középkategóriás kistestvére - amely a nagyszabású londoni bemutatót kihagyta - felbukkant a Veletechen, mi pedig kipróbáltuk.

 • Huawei P8 - nekik nem 8

  Erős csúcskészülékkel rukkolt elő a Huawei, amely a küllem és a kamerák tekintetében is megszorongathatja a riválisokat, ám hiba is becsúszott a gépezetbe.

 • Huawei Ascend G620s - a jövő a menő

  Újabb középkategóriás telefon került piacra, ám a kínai gyártó nem csak a Snapdragon 410 és a HD kijelző miatt dicsérhető, hanem az árazás miatt is.

 • Huawei Ascend G7 - ár-rés a pajzson

  A kínai gyártó egy olyan középkategóriás készüléket alkotott, amibe nagyon nehéz belekötni. Prémium minőség, remek szoftver, szuper akkumulátor, de mindezért túl sokat kérnek.

Hirdetés