-
Mobilarena
Huawei P8 Lite - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wallace
tag
válasz
lócitrom #21004 üzenetére
A konkrét ok, az újabb androidok felrakása, megnézni mit tud ez a rozsdás darab, a rá hegesztett legújabb rendszerrel, ami talán kisebb helyet is kér, mint a gyári rendszer, az android 6 már nagyon őskövület, de amúgy a google becsületére legyen mondva, hogy még mindig működik minden rajta és az appok is felfrissülnek... Az ok tehát tudományos
-
lócitrom
őstag
válasz
wallace #21003 üzenetére
tehát a test point ellenére is csak újraindításig tart a feloldás? eredetileg szolgáltatós egyébként a telefon?
van konkrét oka, amiért nyitni akarod? arra tippelek amúgy, hogy ram-ba íródik a nyitás. tehát egy behúzott ramdisk-be, ami nem íródik ki, de írni sem lehet valamiért a telefonba. lehet, hogy bootloader-t kell cserélni, de én ilyesmire nem emlékszem az általam buheráltakkal kapcsolatban. csak rémlik, hogy régebben nem egy telefonnál hasonló eljárást kellett alkalmazni, mert alapból a gyári partícióba nem engedte.
-
wallace
tag
válasz
lócitrom #21001 üzenetére
Én is 4 év után egy archer c7-et
már teljesen lemondtam róla, azt a satisfaction-t... leírhatatlan...
soros kábel tüskéi a lapba, de ott is volt még pár kanyar...
Az általad linkelt soft(C432-es) hiba nélkül felment kétgombossal, eddig semmi más nem volt hajlandó. A telefon újra működik, pedig bootlooppal a céges szelektívből kukáztam.Bootloader nyitás még hátra van, nyitottam már, de valami nem ok... (a telefon kibontottam, test point megvan, ez a része már ismert)
-
lócitrom
őstag
válasz
wallace #21000 üzenetére
most még kicsit kutakodtam és azt hiszem tényleg így volt. ha itt legörgetsz, van egy leírás. persze ez csak akkor ér valamit, ha megoldható, hogy szétszedd a telefont.
szétszedéshez itt ez a videó. nem mondom, hogy a legrészletesebb, de a lényeg benne lesz. pl. az alapból nincs benne, hogy a hátlap lebontását az alsó sarkokon érdemes kezdeni. a körmök masszívak, tehát több ész, mint erő kell a kipattintásukhoz. valamint először érdemes körbe bontani és utána hajszárítóval megmelegíteni a hátlap közepét, mert két ragasztószalag fogja még, amiket jó, ha ép állapotban meg tudsz tartani, jó eséllyel utána is visszatapad így. ez a videóban is látható, ha megfigyeled, csak csesznek hajszárítózni... talán az sem hátrány, ha az alja felszedése után rámelegítesz, mert a szalag magasságában segíthet, ha nem tart ellen a hátlap. csak a biztonság kedvéért írom le, de bontáshoz lehetőleg ne használj fém eszközöket. nyilván a csavarhúzó kivétel.
aztán ha ez megvan, akkor el kell addig jutni, hogy az akksi lecsatlakoztatható legyen. ezt csak azért javaslom, mert eleve máshogy nem fogod elérni a test point-ot. valamint amíg babrálsz vele jól jöhet, ha ki tudod kapcsolni ezáltal, míg meg nem lesz az elérni kívánt eredmény. a kijelzőt egyébként nem kell majd lecsatlakoztatni, az értelmetlen.
a test point pedig az a pici pont lesz. azt kell majd az ívelt résszel összeérinteni. én már nem tudom hogy oldottam meg, de emlékszem, hogy barátnőmet is be kellett vonni, hogy legyen egy plusz kéz, mert annyira nem állt kézre a művelet egy csipesszel. tehát én egy fém csipeszt használtam emlékeim szerint. de bármi más is jó lehet, ami vezeti az áramot.
a pontos folyamatra tényleg nem emlékszem hirtelen, de ezek biztosan részei voltak.
-
lócitrom
őstag
válasz
wallace #21000 üzenetére
átérzem. volt, hogy egy router-t hoztam vissza kb 7 év után. kellett itt némi fórumozás meg 7 év szünet. tégla volt teljesen. alapvetően megtanultam miatta forrasztani is...
meg volt már pár ilyen huawei a kezemben, ami gatya volt. ez a második ilyen, amit gyári, működő állapotba hoztam. aztán mostanában meg régi nokia telefonokat sikerül, végre (~10-14 év után..) rendbe tenni. szóval ja. okkal archiválok néha ezt-azt, hogy hátha máskor vagy másnak is akad hasonló problémája
az a baj, hogy miután megcsináltam nem volt időm dokumentálni. eredetileg az volt a tervem, hogy az archív cuccok közé felteszek egy eléggé célirányos leírást és az alapján aki minimálisan is érti, hogy mire jó ez az egész, az meg tudja csinálni egy kalap alatt a telefon kipofozását. de ez sajnos elmaradt és általában akkor szoktak ezután bevillanni az emlékek meg reflexiók, ha megint elém kerül egy ilyen ügy. így sajnos nem tudom felidézni, hogy hogy csináltam meg. de talán az rémlik, hogy test point-tal kellett szórakozni, hogy a PotatoNV kioldja. erre csak tippelek, mert nagyon sokat kutattam utána, hogy hogyan oldható meg a függetlenítés és gyári szoftver felerőszakolása is egyben. az biztos, hogy nekem nyitott maradt és utána magam zártam vissza, mert a célszemélynek nem volt más igénye.
-
wallace
tag
válasz
lócitrom #20999 üzenetére
fúúúú nagyon-nagy vagy!
Nyilván kb zéró értéke van a telónak, de nem is erről szól a dolog, hanem, hogy vissza tudok-e hozni a túlvilágról ilyen eszközöket, eddig elég jó a sikerességi rátám, csak rohadt sok időt pazarolok el rá...
Ha már, plusz egy kérdés: PotatoNV-vel kinyitom a bootloadert, elvileg minden szipiszuper, de újraindítás után vissza is zár azonnal, ez miért van? -
wallace
tag
Sziasztok! Talán néha visszanéz még valaki, a sok telefonnal ezelőtti telefonja miatt
Sehogy sem találok C432-es ROM-ot ehhez a telefonhoz, ami ugye az EU-s, nincs valakinél véletlen bármilyen verzió? Már mindenhol törölve van a neten is...
Köszönöm!
-
doc
nagyúr
Sziasztok, hatha jar meg erre valaki
Van egy p8 lite-om, osztrak telefon volt, valamelyik osztrak szolgaltatohoz van lockolva. Telefonalni nem akarok vele, igy ezt nem is gondoltam fontosnak, de most kitalaltam hogy kene ra ujabb Androidot (a rajta levo 6.0 helyett legalabb 8.0) tenni, de nagyon nem sikerul.
Ezzel probalkoztam de nem hajlando ramenni az 5-os android, a commentek kozott talaltam egy olyan megjegyzest, hogy 'fuggo' telefonnal ez nem is fog menni, ez tenyleg igy van?
Van valakinek otlete hogy lehetne ra 8-as Androidot varazsolni? -
-
lócitrom
őstag
valószínűleg a kutya se figyeli már a placcot, de ha mégis:
egy telekomos vas került hozzám ALE-L21C150B588 szoftverrel. testpoint segítségével teljesen feloldottam. de hiába akarok rá EU szoftvert pakolni fastboot módban az 5%-nál mindig megszakad. aztán gondoltam teszek egy próbát, feltolom rá az utolsó telekomost (ALE-L21C150B595). az meg felment. mi a trükk? mi kerülheti el az ember figyelmét?
-
eldrah
aktív tag
Szép napot! Remélem még olvassa valaki és talán valaszt is kapok
Lányka kapott egy ilyen telefont az anyjától de voltak vele gondok(eltunt a billentyűzet es sehogy nem lehetett visszahozni, videokat hiaba vesz fel, nem játsza le) ,Csinaltam factory resetet, azota bejelentkezesnel, belépek, minden ok..es ranyomva a tovabbra vissza kidob, hogy lepjek be😵💫😵💫😵💫 mar ott tartok foldhozvagom🤣 probaltam gyermekvedelemmel.belepni, semmi. Töröltem mindent újra, sajat fiokkal, de ugy se semmi. Valami otlet esetleg? -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Hozzám került anyósom P8 Lite telója, dual sim-es. Az a hibája, hogy látja a wifi hálózatokat, de egyikhez sem lehet csatlakozni.
Hogy lehet megoldani ezt a problémát? Illetve lehet valahonnan még hozzá firmware-t vadászni? Itt néztem egy két régebbi linket, de már nem működtek. -
Dzsekó
addikt
Ma tettem rá egy Telekomos single SIM-es telóra ezt a független magyar szoftvert ALE-L21C432B637:
[link] kék download now-ra klikkelj, ne a sima downloadra.
SD kártya gyökerébe kicsomagolod a dload mappát a benne lévő update.app fájl-al. Több módszerrel lehet frissíteni. Ha nem indul el a telefon, akkor a három gombos módszerrel próbálkozhatsz: [link]Nekem az lenne a kérdésem, hogy android 7 vagy 8-at elvileg rá lehet hegeszteni fastboot módszerrel, de nem találtam single SIM-es magyar verziót. Valaki tudna dobni egy letöltő linket? Köszi!
-
Wacci
csendes tag
Helló Mindenki!
Hozzám került az egyik barátom gyermekének féltett játékszere, egy Huawei ALE-L21 (single sim).
A probléma az vele, hogy a Telekomos feliratnál bootloopba került egy gyári viszállítás után.
Esetleg valaki tudna hozzá adni egy még elérhető és ezzel pontosan kompatibilis firmwaret és esetleg egy linket, hogy ezt hogyan kell ráflashelni ?
Előre is köszönöm! -
Dzsekó
addikt
Nem mindegy, hogy mit dobsz fel. Van külön dual sim-es és single sim-es firmware is és rengeteg régió. A helyedben először az eRecovery-t próbálnám, ha nem tudod, hogy mi a pontos firmware. A mélyvíz topikban ezt a két fw-t találtam:
ALE-L21C432B551
ALE-L21C432B171(Single-SIM eu common) -
Dzsekó
addikt
válasz
fiesta14 #20974 üzenetére
Ezt a topikot még megnézheted.
bubus66 logoutjában találtam ezt az eRecovery megoldást. Az elején az általad is megcsinált FR van, utána jön az eRecovery. Feltöltött akku és wifi kapcsolat kell hozzá. Ha elakadsz, akkor esetleg bubus66-ot is megkérdezheted. -
-
PBA
aktív tag
Sziasztok,
dual simes, független készülékhez üldözöm a C432B637 vagy 638-as firmware-t, de sehol nem találok már működő letöltési linket. Van esetleg tippetek, honnan tudnám beszerezni?
Köszi szépen!
-
fiesta14
tag
válasz
Dzsekó #20970 üzenetére
De igen sikerűlt , de hatása nem volt . a logó betöltése közben lefagy.amit betettél linket ott letölthető fájlokat hogy tudom letölteni? rákattintva nem történik semmi. Hisuite-al próbáltam de azt irja az én telefonomra nincs visszaállitás.(sajnos csak vagy 8 tipushoz van miközben vagy 50 tipus van a p8 nincs közte ) vagy esetleg van egyéb mód programon belül?
-
Dzsekó
addikt
válasz
fiesta14 #20969 üzenetére
Mindegyik Huawei-nél így kell csinálni a recovery menübe lépést. Innen lehet factory resetet csinálni. Írtad, hogy 2 tucatszor csináltad. Nem jön be a recovery menü vagy meg tudttad csinálni a factory resetet, de nem lett hatása?
Lehet még Hisuite-al próbálkozni. Illetve találtam egy ilyen tutorialt is, itt van több módszer: [link] -
fiesta14
tag
válasz
Dzsekó #20967 üzenetére
amit irtál linket az a 2017es re vonatkozik de gyanítom hogy ez csak 2016os (nem biztos lehet 2017es.) nem tudom különbözik _e lényeges dolgokban?
a másik hogy nem találok olyan oldalt ahonnan letöltések ROM-ot vagy valami fissitést ami sd kártyás felrakást tesz lehetővé. találtam dolgokat de számitógép progival mennek fel de ehhez sok program kell és majdnem mindet a telefon menüből kellene indítani az meg ugye nálam most nem megy. ez egy 1 kártyás változat ,ha ez számít. -
-
fiesta14
tag
Üdv! nem tudom él-e még ez a topik vagy már csak a kérdések jönnek válaszok nélkül. azért leirom a gondom. Huawei p8lite ale-l21 ennyit tudok róla meg azt hogy vodás. akartam egy gyári visszaállítást és mikor újraindul a voda logó felénél megáll mint a szög. mit tudnék tenni hogy újra életre keljen?
-
Dzsekó
addikt
válasz
Jorge966 #20962 üzenetére
A jelenség az, hogy a wifi csúszkát nem tudod elhúzni, hogy bekapcsolva legyen, és szürke marad a wifi. Tehát nem tudod bekapcsolni. Viszont, ha látja a hálózatokat, akkor működnie kell a wifinek, mert veszi a hálózatok jelét.
Régi LG telónál volt olyan, hogy az otthoni hálózatra nem csatlakozott rá, a többire igen. Ezt egy gyári visszaállítás megoldotta, de aztán később újra előjött, és kukáztuk a telefont.
Egy gyári visszaállítást javasolok, ha nem lesz jó, akkor váltás másik telóra. Új fw frissítése után amúgy is javasolt egy gyári visszaállítás. -
Jorge966
csendes tag
Sziasztok. Kaptam nemrégiben ingyér' egy P8 Lite készüléket. ALE-L21C432B618 az utolsó verzió, amit hivatalos forrásból tudtam rá frissíteni. A gond az vele, ami a hozzászólások és gugli barátunktól kiderült, hogy típushibás : nem működik a wifije. Az érdekesség, hogy mások bejegyzéseiben az szerepel, hogy egyszerre romlik el a wifi és a bluetooth, ennek ellenben hibátlanul működik a bluetooth-ja; a wifi is "működik" a következőképp: látja a hálózatokat , csak nem tud csatlakozni. Valamint azt látom az IC hibás készülékek videóiból, hogy azoknál a wifi és bluetooth jel el is halványodik, nem bekapcsolható, ennél ellenben igen.
Valamilyen szoftveres okosság, újab verzióra frissítés stb. nem létezik a problémára? Köszönöm a válaszokat. -
Dzsekó
addikt
válasz
janeszgol #20959 üzenetére
Tiszta forrás, Telekomos, ki van fizetve. Olyan volt Play áruház eltűnte előtt, hogy betelt a belső tárhely és a tulajdonos szerint kiírta a telefon, hogy megtelt a tárhely a telefon működése le fog állni. Nem értem rá azonnal odamenni, aztán pár nap múlva hívott, hogy eltűnt a play áruház. Egyedül a tárhely tisztítóban van nyoma a régi Play áruháznak, mert felsorolja a tisztítandó elemek között azt is és az újat is.
Én csináltam volna egy gyári visszaállítást, tény, hogy több ideig tartott volna a javítás, így helycsinálással, alkalmazások frissítésével együtt volt 20-30 perc. -
janeszgol
félisten
válasz
Dzsekó #20957 üzenetére
Bocsánat, nem olvastam. Örülök, hogy megoldódott. Őszinte leszek más tippem nem volt. Gondolkoztam, túrtam a netet kb két órán át, de semmi érdemlegest nem találtam rá.
Eddig volt Play, aztán eltűnt. Nekem ez a fura. Arra is gondoltam, hogy kínai belpiacos, és rá volt mókolva a play, majd letörölték, de ezt nem tudhatom. -
Dzsekó
addikt
válasz
Ernesst #20956 üzenetére
Végül feltettem a legújabb play áruházat apk-ból. Csak be kellett kapcsolnom hozzá a telepítés külső nem megbízható forrásból-t. Így most megy minden, a különbség az, hogy play áruház most már nem rendszer alkalmazás, ezért eltávolítható. Gyári visszaállítást nem szeretett volna a tulajdonos.
-
Dzsekó
addikt
válasz
janeszgol #20952 üzenetére
Szia! Ma meg tudtam nézni személyesen is a telefont. Nincs hiddenben (ezt az infót köszi, nem tudtam, hogy van ilyen. P30 pro-n aktivizáltam és bepakoltam a halom ritkán használt vagy gyári nem használt ikont). P8 lite-n Google play eltűnt az alkalmazások közül. Ha youtube-on indítok videót akkor középre feldob egy ablakot, hogy "youtube alkalmazás nem fut a Google play - szolgáltatások nélkül, amelyeket eszköze nem támogat". Ok-ot nyomva bezáródik a youtube. Persze az ablak alatt elkezdi játszani a youtube a reklám videót. Szerinted mi lehet ez? Chrome megy, google térkép megy. Lehet, hogy ez a Trump buli hozadéka? P30 pro-n megy minden tökéletesen még. Frissülni régóta nem frissül a P8 lite. 6-os android van rajta.
-
Dzsekó
addikt
Van egy ilyen telefon a családban. Eltűnt róla a play áruház, csak az ikon helye van meg, egy üres hely a többi ikon között. Az alkalmazás lista azt írja, hogy telepítve van. Volt nektek ilyen? Hogy lehet visszavarázsolni?
Másik gond, hogy a youtube alkalmazás mindegyik videóra URL hibát ír. Ezzel lehet valamit kezdeni?
Köszönöm a segítségeteket! -
grafnet
veterán
Sziasztok,
Valaki ezen a telefonon klónozott már alkalmazást?
Vagy csinált második asztalt? -
Reni1994
friss újonc
Sziasztok. Kérlek segítsetek mert idegösszeroppanást kapok már :W . Adott egy Huawei p8 lite telefon. Kb 5éves. 3évvel ezelőtt betört a kijelzője, most úgy adódott hogy sikerült kicseréltetnem a panellal együtt (adatok miatt, eszmei értéke miatt illetve hogy a kisfiam megörökölje). Mai nappal kézkez kaptam a telefont a szervízestől aki közölte hogy a Telekomos boot logón kívül nem tölt be valószínű szoftver frissítés vagy visszaállítására lesz szükség. Itthon neki is álltam (volna) ha érzékelné az ujjam. :o Mérgembe vissza is vittem a szervízbe ahol közölték hogy valami régebbi folyadék volt a telefon belsejébe ragadva(soha nem volt se eláztatva meg semmi), én kértem a kijelző cserét ők ezt megtették a többért felelősséget nem vállalnak(30ezerbe került) . :o :o :o Valakinek valami ötlet hogy tudnám a szoftvert visszaállítani/frissíteni (hátha valóban ez a hiba csak) anélkül hogy a telefont kéne nyomkodjam? Probáltam laptopon a HiSuite alkalmazással de nem támogatja ezt a telefont.. Help kérlek
-
nagyonjjo
tag
Üdv!
Kérdezném,hogy édesanyám használt ilyen vagy hasonló telefont.
Most eladtam neki.
Apróbb idegesítő dolgai mellett a vevő,arra panaszkodott,hogy a telefon meg van hajolva a telefon.
Se édesanyám nem vette észre,se én állítólag csak akkor észrevehető ha tok nélkül vízszintes felületre helyezzük.
És a vevő kellemetlenkedik ezen is,és pénzt szeretne visszakapni árából.
Kérdezném,hogy a telefon nem véletlen ilyen "dizájnal" rendelkezik?
Személy szerint inkább visszavásárolnám,mintsem 10 vagy 5ezer Ft-ot akartak visszakapni ezért. -
zolnagy
őstag
válasz
lypen99 #20940 üzenetére
Nekem is anno vízbe esett, de gyorsan kikaptam. Nem kapcsolt be. Darabokra szedtem, kiszárítottam és maradt egy olyan hibája, hogy ha a ledet használtam (pl zeblámpa funció), akkor a led lekapcsolása után halványan, de tovább világított. Ha kikapcsoltam a telót és be, akkor helyreállt, de amint használtam a ledet, kezdődött előről. Volt factory reset, többszöri szétszedés, sose lett meg az oka. Ezzel azt akarom írni, hogy az alaplapon tönkremehetett olyan áramkör, amit az életben nem találsz meg.
Amúgy az első, hogy szétszedném és kiszárítanám, és legalább egy napot várnék, mielőtt összerakom. -
lypen99
aktív tag
Üdv.
Hátha még él ez a topik.
Adott egy P8 Lite.
WC-be esett azt mondták. Kijelzője nem világít, áramot vesz fel (tölt, értesítési led villog).
Rezegni rezeg ha bekapcsolom.Szalag kábel hiba ha jól gondolom?
-
petakpa1
őstag
Van itt olyan szaki aki elvállalná egy Telenoros, de már független (lejárt a hűségidő, Telenortól kapott kóddal függetlenítettük) FW-jének Android 5-ősről legújabb 6-osra történő frissítését?
-
Lacopapi
addikt
Üdv mindenkinek, most erre tellett,de nem olyan vészes, bár az OTG azért hiányzik. Amúgy akinek nincsenek nagy igényei, bőven elég. Pedig már 5 éves... merül szegény,de ez igazán nem csoda.
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! Parom p8ja nem jelzi a nem fogadott hivasokat, mi lehet a gond?
-
Zaja2
senior tag
válasz
Rigormortiis #20928 üzenetére
Pont feletted írtam a hsz.-omban ,hogy ez típus hiba. Kiment a wifi ic-d . Csak alaplap csere vagy ic repair oldja meg.
https://www.aliexpress.com/item/4000124503600.html -
Lacuss20
senior tag
válasz
Rigormortiis #20928 üzenetére
Azt, hogy mi okozhatja nemtudom, de lehet érdemes lenne egy másik rendszert ráhúzni esetleg.
-
Rigormortiis
veterán
A párom régi p8 lite készülékét szeretném újra hadrendbe állítani, viszont valamiért nem lehet bekapcsolni sem a wifit, sem pedig a bt-t. A kapcsoló panel teljesen szürke, látszólag inaktív. Mi lehet a probléma? Már több, mint egy éve nem volt használva, feltöltöttem, amúgy működik, és csináltam egy factory resetet is, ám sajnos ez sem oldotta meg a problémát.
-
Zaja2
senior tag
Azért az elég gáz,hogy 2 hónap alatt 2 alaplapot cseréltem wifi ic hiba miatt.
-
KEAN
tag
válasz
jankita #20924 üzenetére
Szia!
A P8 Lite-oknak van egy olyan típushibája, hogy meghal benne a bluetooth vagy legalábbis összeakad a wifi-vel vagy ezek változatos kombinációja. (Nálam pl. csak akkor volt hajlandó működni a bluetooth, ha be volt kapcsolva a wifi, cserébe a net értelmezhetetlen sebességre lassult.)
Lehet a tiedet is elérte a végzet én is több mint 3 és fél után kényszerből váltam meg tőle. -
jankita
újonc
Sziasztok!
Vettem egy Xiaomi Mi Band 4-et. De sajnos a drága kis P8 Lite-om nem találja mikor Bluetoothal probálom párosítani őket. Más telefonon (Meizu) is próbáltam, az megtalálta. Van valami tippetek, hogy lehetne összehozni őket vagy hogy mi az összeférhetetlenség oka?
Köszi! -
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Az asszony telefonja, van hogy nem cseng /nincs hang/, van hogy nem ébreszt/nincs hangja/.
Mit lehet ezzel kezdeni, hogy lehet megcsinálni?Ja, Telekomos, ha ez lényeges.
-
Ernesst
aktív tag
válasz
Long Man #20919 üzenetére
Igen, ahogy Uher is írta, minőségi ugrás a 6-os az 5-höz képest.
Biztonság terén is biztosan számít valamennyit, bár ezzel is elég elavult marad sajnos.
A szervizzel kapcsolatban: hivatalos Huawei márkaszerviz szerintem nem fogja debrandolni, C128 frissítés meg ugye nincs újabb, így a válasz az lesz, hogy az elérhető legfrissebb rendszer van rajta.
Hogy megéri-e a mókolást, azt Neked kell eldönteni. -
Long Man
tag
válasz
Ernesst #20916 üzenetére
Köszönöm a pontos és részletes magyarázatot + a linket (és Uher-nek a kiegészítést is)
Nagyjából képbe kerültem a lehetőségekkel kapcsolatban.
Alapvetően csak használni szeretném, de látom a gyártó és a(z ex)szolgáltató is eléggé megnehezítette a frissítést az elérhető legújabb rendszerre.
(csak azt nem értem, hogy miért kell ezt ennyire túlkomplikálni ...)
Még egy utolsó gondolat jutott az eszembe (talán költői is a kérdés):
Érdemes lehet a fenti technikai információ ismeretében
finoman rugdosni afenekét(ill. "léci-léci-naaa") a szerviznek,
hogy frissítsék le a legutolsó kiadott ROM-ra vagy ilyentől elhatárolódnak akkor is,
ha már független és nem garanciális?Ill. még egy:
van akkora változás, hogy megérje a futkosást(vagy házi "mókolást")?
(akár biztonsági frissítés, akár új Android 6 / EMUI 4 funkciók miatt) -
Ernesst
aktív tag
válasz
Long Man #20915 üzenetére
Szia!
A bootloader nyitása szükséges ahhoz, hogy mélyebb módosításokat végezhess a készüléken, például recovery cseréje, kompatibilis ROM-ok szabadon telepítése, vagy éppen a debrandolás.
A bootloaderhez a nyitó kódot korábban teljesen hivatalos módon a Huaweitől lehetett elkérni. Sajnos mostanra a gyártó semelyik modellhez nem biztosítja már a nyitó kódokat, a nem hivatalos forrásokat meg inkább elkerülném.
A debrandolás a régiókód eltávolítása és cseréje. Ezzel a készüléked jelenlegi, Telenorhoz kapcsolódó régiókódját az európai általánosra lehetne átállítani: C128-ról C432-re. Mert jelenleg sajnos csak Telenor által jóváhagyott frissítések jönnek rá (azaz nem jönnek, mert a Telenor 5.0.1-en hagyta a készüléket). A C432 modellek viszont megkapják az általános európai frissítéseket OTA-n keresztül a Huawei szerverektől, amíg a készülék a gyártó által támogatott (2018 közepe).
Az én készülékemen telekomos régiókód volt (ez nem a simlock). Én még a hivatalos módszerrel nyitottam a bootloadert, ezzel a leírással debrandoltam, dual SIM-essé tettem, 2018 nyaráig pedig jöttek is rá a hivatalos frissítések.
Viszont ha a bootloader zárva, akkor sajnos nem tudok megoldást ajánlani a helyzetre. -
Long Man
tag
válasz
Ernesst #20914 üzenetére
Szia Ernesst!
Köszönöm a gyors választ.
"A bootloader nyitva van?"
Szerintem nincs nyitva, mert gyári állapotában van a telefon.A "debrandol"-ás az mit jelent?
Azt jól értettem, hogy olyan frissítést kellene találni, ahol
a verzióban valami hasonló olvasható: ALE-L21C128Bxxx
Ilyet merrefelé lehet találni?
(a téma összefoglalóban is csak Android 5-ös ROM-okat láttam) -
Ernesst
aktív tag
válasz
Long Man #20913 üzenetére
Szia!
Európai régiós firmware-ből talán a C432B637 a legfrissebb (2018. augusztusi biztonsági frissítés). Ehhez viszont debrandolni kell a készüléket, mert a Tiéd regiója nem C432, hanem C128 (a B629, amit linkeltél, az is C432-höz való). A frissítés egyébként nincs hatással a simlockra, attól még szolgáltató független marad. De csak megfelelő régiós fw-t lehet telepíteni rá.
A bootloader nyitva van? -
Long Man
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szertenék kérni rendszerfrissítéssel kapcsolatban.
Kiindulási alap:
P8 lite (ex Telenor, már független, egy SIM)
az eredeti rendszer van rajta (Build: ALE-L21C128B130)
A telefon, a HiSuite, a Telenor és a H. szerviz szerint sincs(nem adnak) rá frissítés(t)
DE
találtam jónéhány frissítő csomagot, ami már Android 6.0 és EMUI 4.0
pl: B629Amiben kérném a segítséget:
- melyik legfrissebb stabil HUAWEI ROM erre a konfigra(és honnan lehet letölteni)?
- frissítés után elveszhet-e a SIM függetlenség?
- érdemes-e frissíteni 5.0.1-ről 6.0-ra ill. EMUI 3.1-ről 4.0-ra?A válaszokat előre is köszönöm. :-)
Üdv.,
Longman -
zolnagy
őstag
Sziasztok!
Munkatársamnak bootlopol ez a telója. Elindul a bejelentkezésig, de a "system folymat nem válaszol" hibával 5 mp-en belül újraindul, majd ugyanez. Factory resetet tudnék csinálni, de a belső memórián van pár képe, amit le kéne menteni. Szerintetek ebből az állapotból hogyan lehet valahogy a belső memóriához hozzáférni? -
dekan0v
tag
Sziasztok!
Adott egy P8 Lite telekomos teló, amin a gazdája csinált egy gyári visszaállítást. Az újraindulás és rendszerfelállás után egy régi verzió állt helyre (2016-os). A Play áruházból egy csomó mindent nem tud letölteni, Messengert, stb... kinézetre egy régebbi rendszer és play áruházról van szó. Hogyan tudnánk a legújabb telekomos frissítést rátenni vissza, hogy működjön minden a régi kerékvágásban?
Válaszokat előre is köszi. -
Icamingo
tag
válasz
Zsocy155 #20907 üzenetére
Köszönöm, sikerült 3 gombossal frissítenem (ami nem 3, hanem 2 gombos, mert hangerő + és bekapcsoló gombbal indult el nekem a telepítés, 3 gomb lenyomásával csak elindult simán), bár a letöltési linkek nem működnek már. Telepítés után feldobta rögtön, h. 602-re tudom frissíteni.
Viszont nem tudok régiót állítani most sem, csak Mo. van. Ez mitől lehet? -
Icamingo
tag
574-es romról szeretnék frissíteni 594-re. Tud vki segíteni, h. pontosan hogy kell? A telefon nem kínálja fel a frissítést. Lehet egyből 594-re, vagy előtte 584-et kell felraknom? Vagy van az 594-nél még jobb, stabilabb, újabb? Köszönöm
-
Zsocy155
őstag
-
petike26
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy van-e arra mód hogy a telefont PC-re kötve csináljak a telefonon gyári visszaállítást? Cseréltem benne kijelzőt ami most nem érzékel, szeretnék megválni tőle de előtte törölni akarom az MSN és hasonló fiókomat hogy más ne tudja használni. Vagy csak úgy tudom megoldani hogy átcserélem az alaplapot egy működő kijelzősbe?
Köszönöm! -
troger91
csendes tag
Valaki utba tudna igazitani, hogyan tudom Roll-backelni a firmware-t? Jelenleg Android 5.1.1 van az ALE-L23-on es a jo oreg Android 4.4-et szeretnem, amiben meg az EMUI engedi hogy tudj applikaciokat menteni az SD kartyara.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kínai gyártó a csúcsmodellje mellé egy kicsit szerényebb tudású testvért is piacra dobott, ami nyolcmagos processzorral és HD kijelzővel rendelkezik.
Mielőtt kérdeznél olvasd el a Téma összefoglalót!!!
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független gyönyörű akku 97%!!!
- iPhone 12 Mini 64GB Vodafone/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4224
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest