Hirdetés
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Prohardver app (nem hivatalos)
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MWC 2025: Kezünkben a Sonim új hőkamerás strapamobilja
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila9711
tag
Én őt maximálisan tudom ajánlani, egyik legprofibb, legigényesebb szervizes és nem horror áron dolgozik: [link]
Mondjuk szegedi, ez nem tudom mennyire hátrány neked. Google-n a vélemények sora se véletlen, ha megnézed.illetve hozzátenném, hogy kb. az összes szegedi és környékbeli GSM bolt és szerviz hozzá küldi tovább a komolyabb javítást igénylő telefonokat, csak ezt nyilván nem kommunikálják az ügyfelek felé. Na szóval, ő vérprofi, ez a lényeg
[ Szerkesztve ]
-
apezka
aktív tag
Szóval ahogy korábban írtam a TMX futárt vártam. Dec. 19-én jött és ehy aláírt papírt adott majd vitte a telefont. És dec. 28-ig semmi hír. Már épp gondoltam, hogy kellene valami telefonszámot keresni ahol lehet érdeklődni, hogy valóban a futárnak adtam oda a telefonom, vagy csak valakinek "mázlija" volt. Mert a kapott papíron csak annyi volt hogy én átadtam a telefont, de hogy kinek, az már nem. Szóval 28.-án kaptam egy email-t, hogy a telefon megérkezett a TMX-be.
Dec. 29.-el jött még ely email, hogy alkalatrészre várnak. Itt gondoltam hogy na akkor ez hosszú lesz és ideje rendesen visszaköltözni a Mate 10 Pro-ra. Viszonylag laza munkanap volt szóval napközben belefértek az app telepítések és a beállítás (a Mate 10 Pro még mindig egy k*rva jó telefon!).
Majd a semmiből dec. 30.-án délután 16:54-kor ismét jött egy email, hogy a telefont átadták a futárnak és a következő munkanap kézbesítik. És így is történt jan. 2.-án hívott is a futár, hogy hozza a telefont. Aláiratott egy hasollóan bőbeszédű papírt, hogy át vettem és mielőtt kibontottam volna a csomagot már el is tűnt.
Kibontottam és a telefon tiszta "mancs" volt. Igen tudom, hogy gyűjti az újlenyomatokat de azért csak megtörölhetnék, ha már egyszer én is úgy küldtem el... Ami jobban bosszant, hogy mintha viseltebb is lenne a telefon, nics összetörve és agyon karcolva, de látod rajta, hogy az használva volt... Apróbb karcok, stb. Ami azért bosszantó mert mindig tokban tartottam és kórosan ügyeltem arra, hogy a tokban se legyen por ami esetleg karcolhatá a telefont. De hát már 4dik alkalommal szedték szét és rakták össze. Bosszant de én is csak azt tudom mondanio, hogy korának megfelelő jó esztétikai állapotban van még mindig, csak nem ilyen volt (emlékeim szerint). A telefon működik, a korábbi probléma nem fordult elő azóta egyik bejövő hívásnál sem.
Azt hogy mi történt, mit cseréltek csak a TMX honlapjáról sikerült kideríteni:
Javítási eredmény: Megjavítva
Elvégzett szolgáltatások: Alkatrész csere, Teszt
Felhasznált alkatrészek: Ragasztó akkufedélhez, VOGUE-AL00A,Service Bat
Adhesive+Four Corner, Main FPC, Main FPC subboard(FPC), VOGUE-AL10C, 1*1,
Antenna sub-board, Assembly, Spare Parts for Assembly, VOGUEL29C, Oversea GeneralSzóval kicserélték majdnem a teljes telefon belsejét és ennyi. Remélem most tovább bírja, mint 3 hónap...
[ Szerkesztve ]
-
apezka
aktív tag
Most pénteken jutottam el oda, hogy vissza költözzek a Mate 10 Pro-ra (hogy az még mindig milyen jó telefon!) és elvigyem szervízbe a P30 Pro-t. Volt is nagy meglepetés, amikor kiderült, hogy József körúton bezárt végleg a Huawei márkabolt...
Szóval, most várok, hogy majd jöjjön a TMX futár és elvigye szervízbe. -
apezka
aktív tag
Én viszem szervízbe és vagy sikerül nekik elsőre vagy nem a javítás (volt már rá példa). Jó eséllyel még talán mást is cserélnek ígyegy ideig talán még jó lesz és a gari is hosszabbodik. Utána meg talán újra előveszem a fiókból a még mindig hibátlan Mate10 Pro-t.
Szívesen maradnék a Huawei-nél de sajnos napi munkavégzésben elengedhetettlen számomra a kompromisszumok nélküli GMS, más gyártóknál pedig jelenleg nem látok olyan telefont ár-érték arányban ami nekem megérné.Itt egyébként leírják miket kell(het) cserélni ilyenkor.
[ Szerkesztve ]
-
bontabela73
aktív tag
Még nem jött 201, de az EMUI 11 sincs már messze. Láttam egy Youtube-videót, amelyben egy cseh fickó már azt mutogatja, hogy neki megjött a végleges EMUI 11 a P30 Pro-ra, 2021. januári biztonsági frissítéssel. Mondjuk ő bétatesztelő volt. A Huawei Global P30 Pro oldalán, a Terméktámogatás aloldalon már elérhető az EMUI 11 használati útmutató.
[ Szerkesztve ]
-
anonymus89
addikt
akkor mehet tovább az élet 0 perces telóval.
No most próbáltam ki HiSuite 10.0.0.510-zel így lehet visszaállni: 10.0.0.178 -->
9.1.0.260 és ez az utolsó opció nincs tovább.
Nekem a p20 pro-ban kicserélték az akku-t de nem vagyok elégedett sokkal jobban bírja 2 kártyával a p30 pro. -
-
El nem tudom mondani neked, hogy hányszor szedett ki a csávából amikor pl. vezetés közben jött egy fontos infóval teli hívás és ugye nem volt lehetőség arra, hogy jegyzeteljek ha épp egyedül voltam az autóban. Ha tudtam is jegyzetelni, akkor visszaigazolásként ott volt az infó, ha nem értettem volna valamit. Legtöbbször vezetés közben szedett ki a csávából, ha éppen egy címet jegyzeteltem ahova el ígérkeztem egy telepítésre. Egyébként nem tárolom őket, időközönkét törlöm az utóbbi egy - két hetet. Mondjuk most jobban belegondolva asszony ellen is felhasználhattam volna, de azt nem mertem soha
-
Ferenczi Áko
addikt
Én is azzal próbálkoztam először, de sajnos kevésnek bizonyult..
Más: megjött ma az Aliexpressről az Uv-s üvegfóliám, kemény 1000 ft volt. Elég könnyű volt felrakni, és ami lényeges, hogy mocskosul jól passzol, pontosabban ahogy itt szoktátok mondani: tokbarát. Pont addig ér a kijelzőn mint ahonnan a tok kezdődik, ez ahhoz a tokhoz is jó, ami picit körbeöleli a kijelzőt, pl Spigen.. Majd elválik, hogy feljön-e stb, de első benyomásra ajánlom mindenkinek aki tud egy picit várni és nem akar 8ezer ft-os 1500D-s 30 rétegű fóliát venni..
-
Ferenczi Áko
addikt
Én sem értem.. Az egyik topikban hangot is adtam ennek,de senki nem válaszolt rá:
"Mindenféle bántás nélkül.. Kihangsúlyoznám,hogy nem csak itt hanem máshol is ez van..
Az emberek többsége várja a frissítést, lázban ég, meg sem várja az OTA frissítést, hanem letöltik manuálisan, hogy minél előbb friss rendszer legyen a telefonjukon..
Aztán meg ezeknek az embereknek a többsége vissza is akar menni az előző verzióra, mert rájön, hogy kapott egy szarabb szoftvert, ami vagy a sebesség vagy az üzemidő rovására megy, vagy mindkettőre..
Ha picit belegondoltok, egy gyártónak nem áll érdekében az, hogy egy tavalyi telefont jobbá tegyen egy frissítéssel, mert akkor az emberek tudatosan vagy tudat alatt nem éreznének késztetést arra, hogy az aktuális termékpaletta legfrissebb telefonját vegyék meg..
Egy jól működő redszerre érkező frissítés sosem fogja jobbá tenni kompromisszum-mentesen a telefont.." -
direwolf
őstag
Hát... alapvetően működik, csak a Samsung TV-vel nem annyira jó. A képeket túlszaturáltan jeleníti meg.
Találtam egy jobb megoldást: DLNA server Azonos wifin bármilyen DLNA képes lejátszó látja a megosztott tartalmaidat ugyan úgy, mintha egy NAS-od lenne. Így a TV saját lejátszója jeleníti meg, és nincs színtorzulás. -
Ferenczi Áko
addikt
Én nyugodt vagyok.. Ez kb olyan most mint anno mikor bejelentették tavaly a Huawei-el kapcsolatos szankciókat, volt ismerősöm aki emiatt az újonnan vásárolt telefonját több tízezer ft-tal olcsóbban adta el gyorsan, nehogy beszopja. Hát beszopta, mert lett volna egy jó telefonja :D
Na mindegy, én nem f*som össze magam a vc-n emiatt, az biztos.. -
Bensid
tag
Köszi!
Na igen, a 27mm-es fő obival és az f/1.6 rekesszel jobb minőséget lehet elérni, hiszen elég az ISO 800
Viszont igen, ott már sokkal közelebb vagy a tejúthoz, nem rajzolják körül ilyen szépen a csillagok.
Talán az lehet a megoldás erre, hogy több fotó a fő lencsével, kicsit mindig oldalra felfele, lefele mozgatva, ezzel elérve a nagylátószögű hatást, de az már macera, mert összeilleszteni a képeket, stb..
A következő tejutas ilyen lesz ígérem[ Szerkesztve ]
-
Sumptuous
senior tag
Régebben írta valaki a 10.1-es emui-hoz negatívumnak, hogy elromlott nála a chrome. Én is ezt tapasztaltam. De lehet csak véletlen egybeesés a chrome frissítésével.
@siskad: Hát ebben a hónapban nekem ez lenne a 4. FR.. Várok még, hátha megjavúl egy frissítéssel. Viszont a Chrome Canary stabilabban működik nálam, mint a sima.
-
Technoman
őstag
Igen, így van már kezdettől fogva. Az "alkalmazások" menüben állandóra van téve a helyadat engedélyezése és amúgy alapból a GPS is be van kapcsolva éjjel-nappalira.
Az az érdekes, hogy ez nem egy állandó a hiba, mert -ahogy fentebb írtam- csak néhány képnél téveszt (de akkor km-eket), a többinél szinte m-re pontosan lövi be (tehát nem a "nagypontosságú" nincs bekapcsolva és a modul sem hibás)
Vannak sejtéseim, de ezt csak hétvégén fogom tudni kipróbálni:
1. A képernyő kikapcsolásnál lkehet, hogy leteszi -energiatak. miatt- alvóba a helyhozzáférést.
2. Mellette párhuzamosan szokott futni egy spéci túra navigáció és lehet, hogy annak a beállítása is összezavarhatja a P30 Pro navi modulját.[ Szerkesztve ]
-
Technoman
őstag
DonDragonka/njnl Kösz srácok a gyors választ
Egyébként nálam is mindig visszaugrik az USB mappában a fordított töltésre. (ki lehet ezt egyáltalán kapcsolmi. Én leszek a földön a legutolsó ember, aki használni fogja ezt a szolgáltatást) Sőt , amikor próba másolás alatt, manuálisan visszaállítottam "Fájlok átvitelére" meg is szakadt a másolásÚgy emlékszem, hogy nem baxtattam a képernyőt, állandóan bekapcsolt állapotban volt (de erre már nem merek megesküdni)
Nem nagyon értem én ezt a dolgot.
Gondoltam, hogy 2020-ban már nem okoz gondot egy csúcskészüléknek, a "többszálon való működés" (megjegyzem, hogy az 5 éves LG G4-esemnél is volt ilyen gond, csak ott valahogy máshogy) Ettől függetlenül keresem a megoldást, hátha én csinálok valamit rosszul.[ Szerkesztve ]
-
kp78
addikt
"Legalább addig sem az idiotizmust kell olvasgatni."
Nem megbántva senkit, de azért ami most az összes Huawei topicban megy sem sokkal jobb.
"Miért nem jön már, mindig elsőként szoktam kapni, hol van már, szemét, f@s hüvely, én mindig utolsónak kapom, megjött, nem jött meg, miért több, mint 4 giga..."
De az érdemi változásokról személyes vélemény, tapasztalat csak elvétve jön. -
MikeWazowski
veterán
És miért nem? Nem kötekedésből...
kint a sáv és beírsz valamit egyből keresi, asszisztenst nem látod sehol. A kül. annyi, hogy lesz egy vékony widgetet kint... és így legalább tudod használni a régi megszokott rendszert. Ha így nem felel meg, akkor a jövőben nem keresel?[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
Tegnap én is hátrahőköltem, hogy állj, MI EZ?
Nem igazán lehet visszaállni, esetleg akkor, ha a hozzá tartozó csomagokból visszarakható a korábbi verzió és a további frissítéseit megakadályozzuk.
Szerk: nálam valami még be is ragadhatott, mert alul folyton feljön kék szövegdobozban a "további segéd-funkciók feloldása - kezdő lépések" aztán há rákattintok, akkor hibaüzenetet dob, mintha nem lenne netkapcsolat. Se wifin, se mobilneten nem megy tovább
[ Szerkesztve ]
-
Igen, ez átjött, nyilván és számomra is érthetetlen... Majd rákérdezek WeChaten, mert van egy pár kínai arc akikkel néha szoktam chatelgetni, hátha ők tudják a miértjét
Egyébként még a HTC-s időkben is az xda-n ugyanez volt. Rengeteg olyan rom volt aminek a paramétereit ugyanígy írták, ha csájnízok készítették
-
-
-
szemesi69
addikt
-
szemesi69
addikt
A megoldás aránylag egyszerű
[volte, és hívás közben is netezhetsz]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma 5x-ös teleobjektíves lencsével emeli a Huawei a tétet, hogy fotózásban ismét hozzá igazodjanak. A sebesség és az üzemidő is ott a szeren, de hová lett a beszédhangszóró?
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy 30s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB Vodafone Újszerű/1-3 hónap garancia/Akku 80%/p4108
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest