- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
njnl
aktív tag
válasz
Sumptuous #9520 üzenetére
Nekem is be van állítva az érintéses fizetés simpleön keresztül. Kb három indokom van rá.
1.,ahogy mati12 is írta, techbuziság
2. elő- elő fordul, hogy bár autóval megyek mindenhova, otthon hagyom a pénztárcám, de elég ha csak kint felejtem a kocsiban
3. van, hogy a feleségemnek adom oda a bankkártyám, hogy fizessen arról, de így is marad nálam is egy fizető opció. -
Aryon87
félisten
válasz
Sumptuous #9520 üzenetére
Na ez az amit sose fogok megertrni... Ha mar a szemelyi, lakcim, tb, adokartya es jogsi keznel van, akkor az a + 1 plasztik is elfer a tobbi kupac mellett...
Ugyanaz a plusz mozdulat a kartyaval, sot szerintem gyorsabb is mint a telefonnal bibelodni..
Es a bankkartya nem merul le, nincs zavaro hivas meg egyeb ilyen..
Vagy csak en vagyok maradi ezen a teren? -
Geri89
aktív tag
válasz
Sumptuous #8715 üzenetére
Nekem a gyári [Smart View] tokba van a telefon. Ugyan itthon nincs vezeték nélküli töltőm, de múltkor az IKEA-ban próbáltam, és a tokban bizony nem töltött.. Tokból kivéve rögtön megindult a töltés. Így nem is vettem meg a töltőt..
-
-
o_pegazus_o
tag
válasz
Sumptuous #8616 üzenetére
Köszönöm. Ez jó lehet?
https://sestore.hu/termek/ep-p1100bbegww-ulc-wireless-charger-pad-black/ -
knox83
senior tag
válasz
Sumptuous #8544 üzenetére
Amúgy tényleg gyorsabban nyílnak meg, kicsit olyan mintha már nem lenne animáció
most én is így hagyom, emlékszem p20pronál azért érezhető volt akku időben is.
Más, egyre több alkalmazás kerül ki az app gallerybe, már sok banki alkalmazás, fent van, telekom, tinder.. Jó lesz ez szerintem kb egy év múlva sima ügy a gmsről lepattanni.
-
hatD
tag
válasz
Sumptuous #8222 üzenetére
Nagyo köszönöm, egy kicsit az értelmezéssel van gondom, ez előfordul néha a fordítások miatt.
Gyakori az, hogy pontosan a lényeg megfogalmazása nem egyértelmű.
Én az Egészség appnál állítottam Engedélyezésre a gombot(a tiltást akartam engedélyezni, pedig pont tiltva volt), viszont ettől értelem szerűen eltűnt a listából.
Vissza akartam állítani az optimalizáció tiltását ennél az appnál, de egyelőre nem találom, hogy ezt hol tehetem. -
hatD
tag
válasz
Sumptuous #8206 üzenetére
Azt hiszem, hogy erre a beállításra gondolsz, itt nálam mindegyiknél a Tiltás gomb van aktiválva, viszont nem értem a gombhoz tartozó szöveget: „Előfordulhat, hogy az akkumulátor gyorsabban merül le.”
Akkor hogyan optimalizál? Biztos én nem értek valamit.
A Nem engedélyezést Tilja, tehát engedélyezi az optimalizációt? -
-
mackosajt
addikt
válasz
Sumptuous #7953 üzenetére
Füles nekem is bt, az autóhoz is bt csatlakozik.
Kocsiban töltő kábel 2 féle van, egyik Samu adapter full, másik kínai USB autós fej, valami márkás kábellel.
Itthon gyári töltő, melóban néha egy korábban vett kábellel ratoltok.
Aljzat tiszta.Kijelzon nekem is mikro karcok vannak csak, de bosszant, hogy S8 egy karc nélkül kibirta 2 évig, ez meg pár hónap alatt meglatszik.
-
sfdrakex
nagyúr
-
klimokrisz
tag
válasz
Sumptuous #6268 üzenetére
Nem vettem észre, hogy összezavarta volna de mostantól figyelem
Fotó a tokról:
Wozinsky Huawei P30 Pro mágneses tok üveg kijelzővédelemmel fekete/áttetsző
https://www.klimo.hu/tech/wozinsky-magneses-tok-uveg-kijelzovedelemmel-1155
@kocsij: Itt vettem és az Express One Futárszolgálat hozta ki (megrendeltem délben és másnap reggel 8 -kor már át is vettem a tokot)
SmartDiszkont - Webáruház
https://smartdiszkont.hu/wozinsky-magneses-tok-kijelzovedo-uvegfolia-huawei-p30-pro-fekete-attetszo-3661 -
Sumptuous
senior tag
válasz
Sumptuous #6150 üzenetére
Akárhogy siettem, csak lejárt az a fránya szerkesztési idő. Ebben a topikban nem sűrün volt még szó erről, azthittem a P20 Pro topikban járok :D Régebben ezt írtam oda a témában: [link]
Abban van link mindenhez, annyival egészíteném ki, hogy ne az uninstall parancsot, hanem mint fent említettem a disable-t használd. Igazából mindegy, ha csak google meg gyári böngésző, launcher appot akarsz tiltani. De ha meglátod miket listáz ki, és vérszemet kapsz, hogy mi a fenének a telefonra mondjuk MmiTest alkalmazás, majd letiltod, és nem működik valamilyen alkalmzásod, akkor egyszerűbb egy adb enable parancsot kiadni, mint egy gyári visszaállítás után újra belakni a telefont :D (-Tapasztalat-)Az utolsó link, amit nem sikerült jól formáznom, pedig ez lett volna: [link]
-
andor80
senior tag
válasz
Sumptuous #5881 üzenetére
Eddig arról volt szó bohóckodás meg teljesen alkalmatlan este a széles meg tele kamera.Most már csillagfotót kérsz meg teljes vak sötétet amiről megincsak nem volt szó a haszedben ami nekm szólt.(Erre kb millás dslr gépek sem alkalmasak sok esetben)Mi lesz legközelebb fotozzam le a gondolataid?...
Idézlek"Össze sem lehet hasonlítani a 3 kamera minőségét. A fő kamera való erre, a másik kettő csak bohóckodás éjjel. "
"Egyébként csak a főkamra alkalmas éjszakai fotózásra. Se a tele (5x) sem a széles (0,6x) látószögű nem készít értékelhető képeket éjszaka."Szerintem ismerd be butusságot beszéltél ne terelj kérlek....És mostantól ne ís írj nekem nem vagyok kiváncsi a megmagyarázkodásokra
-
Ladybird66
tag
válasz
Sumptuous #5069 üzenetére
Az asztalit ide az irodába vettem, ahol nem jellemző hogy töltöm, de így nem kell hurcolni magammal mindig a gyári töltőt, mert van vésztartalékom. Ha ráteszem, én sem veszem le 10 percenként, hanem rajta hagyom és azon nézem amit akarok.
Az autós (klímás autó) nincs is bedugva, inkább csak tartóként üzemel. De ha kell, ott van szintén vésztartaléknak.
-
kenny123
addikt
válasz
Sumptuous #5137 üzenetére
Nagyjából kipucoltuk a szilankokat, így rendesen "lát", semmi probléma a kamera működésével
Amúgy nem tudjuk, mi lelte. Tegnap még fotoztunk vele, este nem tűnt fel rajt semmi, ma meg feltűntle nem volt ejtve, se semmi ami megmagyarázza. Slusszpoén,hogy volt rajt egy kamera védőüveg, amit külön halásztunk ki zsebből, tokból.
-
Silenzio
addikt
válasz
Sumptuous #4913 üzenetére
El tudom kérni azt az egyet, amivel összehasonlítottuk a fotózást.
Fotók:
Úgy tudtam, hogy ha beállítom 40 Mpixelre, akkor egyből RAW-ban fotóz. Megmondom őszintén, nem tudom, hol kell RAW-ra állítani. Ha valaki elárulja, megköszönöm. Ennyit a fotózásról:Videók:
Na, akkor tételesen.A P30 Pro Camera2 támogatása nem nincs, hanem limited. Ezt tudja.
https://drive.google.com/open?id=10Bw6JXV4nBvcnVZl3D3lpDXUD-VAgkuo
Raw capture hiánya, flash auto exposure hiánya, EDOF focus, és részletesen paraméterezhető fps beállítások, ezeket nem tudja, továbbá hiányzik egy-két fehéregyensúly séma. Ezek nélkül lehet élni.
Note9 valóban full támogatást tud, ha jól emlékszem, de pl. 48 fps-t nem. Hogy ez miért baj? Hogy ne interferáljon a lámpafénnyel. 24, 25 és 30 fps-sel is készült felvétel, sima, egyszerű svenk. Egy állólámpa volt a teszttárgy. 60 fps-nél lassabb sebességgel előjött a jólismert hiba, szellemképes, és töredezett volt a lámpatest. 60 fps-sel viszont remek volt a mozgás. Ez a Filmic Próval volt jó, Manual Camerában nem működött a stabilizálás, így erről kevesebb felvétel készült.
Mivel a HW csak 30-at tud, 30-cal rögzítettem a felvételeket, de ott csak a Manual Camerát vetettem be, mivel 4K-ban szaggat a Filmic Próban és az meg ott nem tud EIS-t. A végeredmény a 70%-kal nagyobb méretű és 30%-kal fényesebb szenzortól elvárható volt. Tisztább, világosabb kép, természetesebb mozgás. Minden autón volt, hagytam, hogy a rendszerek maguk bontakozzanak ki.
A felvételeket lementettem. Felrakom őket délután okulástokra. Semmi extrára nem kell számítani, csak a képminőséget tudjátok összevetni és a mozgás folyamatosságát. De a kamerázás jó mozgásleképezésnél kezdődik. Ez van. Amúgy most kaptam egy üzenetet priviben, én vagyok az egyetlen, aki "ki merte mondani", hogy a Note 10 kamerája szar. Az ipse megvette, fotóban minősíthetetlen, mit csináljon vele, kérdi. Hát, próbáljon ki másik szoftvert. Látjátok, mennyit számít.
Amúgy gyakorlati tapasztalatod is van, pl. forgattál is valamit mostanság, vagy csak olvasol, cserélgetsz és próbálgatsz, mint én évekig?
Mert szerintem ha így hirtelen felvetném, hogy MILYEN VALÓDI ELŐNYÖKET AD A NOTE 9-NEK A CAMERA 2 API? (amiket ne tudna kompenzálni egy összehasonlíthatatlanul jobb minőségű szenzor) - szerintem meg lennél lőve.
(#4919) mjani1172 : a Samsung szoftvere jobban enged belenagyítani a képekbe, a HW-é kevésbé. Egyetlenegy témát lőttünk meg esti és normál módban. A Note 9 fotója valóban jobban nézett ki teljesen belenagyítva. Kíváncsi vagyok, monitoron mi látszana. Elkérem a képet a bátyámtól, övé a Note 9.
-
Silenzio
addikt
válasz
Sumptuous #4835 üzenetére
Szerintem nincs. Lencsegyártók szoktak gyártani olyan tokokat, amiken még lens mount is van, persze általában a saját lencséiket lehet csak rácsavarni, például a Moment gyárt iPhone-ra, Pixelre, Samsungra és Oneplusra is. Ami közös ezekben a telefonokban, az az, hogy rendkívül jól kezelik a mobil fotósok/videósok által elterjedt alkalmazásokat, amiben a P30 Pro kifejezetten szar. Szóval szerintem nem lesz hozzá ilyesmi.
Itt egy lista javasolt kiegészítőkhöz, ebben sincs ilyesmi. Nekem van egy Beastgrip Próm, ami komoly kütyü, azt eladom, ha gondolod, de súlyos ezreseket kell még rákölteni, hogy obit is tudj rátenni, ugyanis a jelenlegi tartóval nem kompatibilis a telefon. Persze tripod menet van rajta, de kissé húzós 170 dollárt költeni egy állványmenetért, nemde?
Én amúgy valószínűleg lecserélem a telefont egy Xiaomi MI9-re, és a kettő ára közti tetemes különbségből veszek egy TOF kameraadaptert erre a rigre. Közel sem tud annyit, mint a P30 Pro, de van 4K 60 fps, és szeretik az appok is, amiket használok. A P30 Pro számomra nem éri meg.(#4827) ffodi: egészségedre! 6 hete van meg a P30 Pro, baszki, és máris van a kijelzőjén egy majdnem fél centis mély karc, pedig kulcscsomót sem tettem még mellé soha.
-
tibcsi0407
félisten
-
Ixion77
addikt
válasz
Sumptuous #4812 üzenetére
Valószínűleg a mérő nem képes nagyobb áramerősséget mérni. Maga a telefon a gyári töltővel és jó kábellel tölt 7.5-8A között az AccuBattery szerint. Meg a tapasztalt töltődési sebesség szerint is. Fel is melegszik az akku 45 fok fölé (ami egyébként már jelentősen csökkenti annak élettartamát).
-
Aryon87
félisten
válasz
Sumptuous #4660 üzenetére
A sztereó hangszóró még kevésbé fájdalmas, inkább az értesítési led az ami nekem pl jobban hiányzik. Megszoktuk hogy évekig ott villogott xy telefonokon. És bele lehetett volna tenni, jó példa erre a Huawei P Smart 2019. Mikor a P9 szervizben volt, páromnak adtak cseretelefont. Még meg is lepődtem, hogy van annak értesítési ledje. És hol? Az alsó kávában van, ami szemre kb ugyanakkora mint a P30pro-é.
A P40Pro is biztos bezsebeli ezt a díjat, ugye mindig újít a gyártó, és annál se lesz másképp. Sőt ha nem tévedek ez a díj sorozatban már a harmadik?
-
Aryon87
félisten
válasz
Sumptuous #4596 üzenetére
Jaja, hasznos ficsör.
Igen, a szelfi kamera alapból portréval indít, na azt kellene még megcsinálni hogy alapból fotón maradjon, ne portrén
De ahogy mondod, fejlesztik a kamerát folyamatosan, nem úgy mint a fő konkurensnél, ahol egyre sűrűn futok olyanba, hogy romlik ez meg az, főleg a kamera, hogy vegyék az újabbatHa már fotózás: aki villámot akar fotózni, annak javaslom, hogy a széleslátó kamerát használja, és a fényfestésen belül a fényszórós opciót válassza ki (ne a fénygraffitit! meg a másik kettőt).
Most sikerült egy 20perces felvétel alatt vagy 8 villámot felvennem.. Igencsak ütős lett
Később megosztom itt -
Varszegig
veterán
válasz
Sumptuous #4587 üzenetére
Hát én meg épp megutáltam a simple-t. Tegnap lehetett 50%-os kuponnal parkolni. Nem szoktam simple-lel parkolni, a Nemzeti Mobilfizetési appot szoktam használni. A simple azzal kezdte, hogy rosszul állapította meg a zónát, de szerencsére figyeltem, tudtam, hol vagyok. Aztán szépen levont 2800 Ft-ot előlegként, hogy majd a tényleges összegnél visszaadja. Aztán amikor leállítottam a parkolást, és kiszámolta, hogy 120 Ft a parkolás, szépen levonta a 2800-at még egyszer. A 120-at ,eg egyszer se. Így voltam 6000 Ft minuszban egy fél órás parkolásért. Aztán megreklamáltam a számlavezető bankban a dupla levonást, az egyiket feloldották, most már csak -3000+120-ban vagyok. Felhívtam a Simplet- mondták, hogy pár nap mire visszakapom. Mondom, gratulálok az auchan önkiszolgáló benzinkút meg tudja oldani, hogy 30 mp alatt visszakapom az előzetes zárolást, a nagy OTP simple appja meg nem? Elismerte az ügyfélszolgálat, hogy "nem tökéletes" a rendszer. Hát nem, soha többet parkolás velük. A pontgyűjtő kártyákra ott a Stocard alkalmazás, a fizetésre meg a Gránit Pay. Még egy dobása van a Simplenek, és utána törlöm is a teleofnomról.
-
Ladybird66
tag
válasz
Sumptuous #3768 üzenetére
Nem tudom eldönteni kell-e nekem ilyen.
Az ember akaratlanul is ráteszi ha ott van az orra előtt és az mind-mind egy töltési ciklus. Akár 5, akár 50 %-ot töltök rajta.
Amúgy az enyém 8/256 Auróra kék. És ma megjött rá a 178 😉 Vodától vettem, de telekom és digi kártya van benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux kezdőknek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 5
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Szólánc.
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest