- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kp78
addikt
válasz
Aryon87 #10027 üzenetére
Néztem őket, de számomra 1 laptop kijelzőn nézve alig van eltérés.
Mi a konklúziód? 10.0 rosszabb?
Vagy ha már ezen a "lencse váltásos" szofton vagyok, akkor hadd frissüljön a legutolsó 10.0-ás verzióig?Tudja vki melyek a fő, lényegi változások a szoftverben 10.0-ban?
@K Norbi
Akkor az akksid jól "helyreállt". Remélem az enyém sem "hagy cserben" -
Sumptuous
senior tag
válasz
Aryon87 #9880 üzenetére
Dehogynem. OTG-s módszerrel elvileg bárhova mehetsz. [link] (Ezt még a P20-hoz írtam, de ugyanilyen a P30-as megoldás is. Itt vannak a szükséges fájlok. [link] A keresőbe beírod, hogy "VOG-L29". aztán nézegeted, hogy melyik lenne neked jó. Elvileg az összes fent van. A régiókodot is nézned kell, ami nálam C431 [kép] PL: [kép]
Csak saját felelősségre!
-
kp78
addikt
válasz
Aryon87 #9832 üzenetére
It is hasonló, mint a P20 pro-nál? Ott is a frissítések után kezdett nem olyan lenni a kamera, mint eredetileg.
Maradtam is 8.1-en, csak marha idegesítő a napjában 4-5-ször is felugró "frissíts már" szöveg... Pedig mindent tiltottam, amit tudtam ezzel kapcsolatban, de mégis feldobálja.
Itt melyik verzión érdemes maradni? (Már ha egyszer végre összejön a P30 pro vásárlás?)
-
Ezekiell
veterán
válasz
Aryon87 #9522 üzenetére
Revolutot használok mindenre, NFC fizetéssel. Sokkal gyorsabb, mint a bankkártyát elővenni, rengeteg hasznos analitikát látok a költéseimről, van vault (felkerekíti a vásárlásokat, és elrakja "takarékszámlára" a különbözetet), stb.
Ja és persze nem kell PIN kódot ütögetnem terminálba sehol se, ami mostanában különösen hasznos.
Nagyon utálnék újra bankkártyát használni, sokkal kényelmesebb ez így nekem. De kinek mi.
-
F-ECT$
titán
válasz
Aryon87 #9522 üzenetére
Én pl a munkahelyi ebédemet szoktam telefonnal fizetni, mert az irataim fenn vannak az emeleten a szekrénybe zárva. De egy sima bolti vásárlásnál is gyorsabban előkapom a telefont, mint hogy kinyissam a táskám, kivegyem a tárcám, és utána abból is kivegyem még a (megfelelő) bankkártyát.
Egyébként utálom hogy minden fontos iratot magamnál kell hordani, lopták már el a személyimet, azt viszonylag gyorsan tudtam pótolni, de ha minden egyszerre eltűnne, akkor azért besírnék. -
mjani1172
addikt
válasz
Aryon87 #9522 üzenetére
Én most intézem. Ami nekem egy kis előny, hogy a bankkártya nagyon mélyen van a táskámban, a többi igazolvány mellett, (és akkor még ki kell válogatni, ha nincs rajtam a szemüveg az külon jópont) sokkal nehezebben veszem elő, mint a telefont.
Pláne hogy nem mindig viszem a táskát ha pl bicajozni megyek. És ha kell inni közben egy sört akkor így könnyebb.Aryon 87: természetesen nem első számú probléma, csak inkább játék, érdekesség, techbaromság.
-
mati12
senior tag
válasz
Aryon87 #9522 üzenetére
Szerintem egy kütyü és techbuzi részéről nincs racionális magyarázat arra,hogy miért is jó ez. Ezeknek a dolgoknak a működtetése egy kihívás ami mozgatja és örömmel tölti el az embert ha sikerül megoldani azt. Ebben az esetben sem feltétlenül a telefonnal való fizetés a lényeg,hanem az,hogy megtudtam oldani és működik a dolog.
Az óra szintén ugyanez.
Ha megkérdezed egy hazai fórumon,hogy jelenleg lehet-e az Apple órákon kívül más órával is fizetni,90 %-ban azt a választ fogod kapni,hogy nem. Pedig de! A kiskapuk megkeresése után működik az érintéses fizetés a Samsung és néhány Garmin órával is. Eeknek a kiskapuknak a megkeresése és a rendszerbe "építése" ami igazán örömet okoz a fentebb említett beállítottságú embereknek. Innét pedig már csak egy lépés megmagyarázni,hogy miért is jobb bankkártya nélkül fizetni. -
Gabes13
tag
válasz
Aryon87 #9357 üzenetére
Én is nézegetem a p40pro-t is, de akkora az árkülönbség még, hogy marad a p30pro, de nem biztos
Az itteni aprón múltkor passzoltak el 450 €-ért egy patika Mate30 pro-t
addig hezitáltam amíg lekéstem. Mondjuk nem látni sokat abból sem, talán 2 ha van eladó, de azok 900€ felett. Nálunk 1000€ a P40 pro meg adnak hozzá freebuds 3-at, de gondolom otthon is van valami hasonló az elö rendelések mellé. -
ak76
senior tag
válasz
Aryon87 #9309 üzenetére
Majdnem S20 lett, pár ezerrel drágább lett volna, de nem is az zavart, hanem hogy köpködik az üzemidejét a saját topicjában, egy két vélemény nem számítana, de többen elégedetlenek mint elégedettek, ez pedig nem jelent jót.
El kéne már engedni az Exynost a Samsungnak, az SD-kkel semmi baj nincs, előbbi meg egy hulladék az SD-hez képest.Az S20 éjszakai képei pedig finoman szólva sem győztek meg, a P30P sokkal jobb ezen a téren.
-
ak76
senior tag
válasz
Aryon87 #9307 üzenetére
A 17 órás mobilnettel 7-8 órás SOT időkért megint csak ölnének az S, vagy a Note10+ topicokban, vagy egyszerűen megvádolnának hogy painttel okosítottad a screen shot-ot.. 😁😎
Én ezt a friss produkciót most mutattam egy havernak, az mondta lecseréli a Samsungját egy P30P-ra, úgyis most jár le a hűség ideje.
-
válasz
Aryon87 #9268 üzenetére
Igen, valahogy úgy
Nálunk az AI lenne a hdr gondolom... Most hogy jobban nézem az épületes fotókat tényleg sárgásabbak sokkal a miénkhez képest. Nekem igazából így is megfelel, mert az átlaghoz képest nagyon jó fotókat készít. Videónál no comment
Tényleg, azt nem tesztelted?
-
válasz
Aryon87 #9266 üzenetére
Szerintem a miénknél picit túl van lihegve a blue sky, mert pl. a közeli torony fotónál egyértelműen látszik, hogy sokkal mélyebb a kék... Nézegetve a távolabbi fotót a Hősök Teréről arra a következtetésre jutottam, hogy szerintem az Ultra színei sokkal természetesebbek és élethűbbek mint a miénknek... Gondolom mind2 alap beállításokon volt, tehát nem babráltál semmit manuálisan, ugye? Azért, mert ugyanennél a fotónál a szobrok lábánál lévő plaketten egyértelműen látszik, hogy a fehéregyensúly az kuka az Ultrához képest sajnos
Igazából tényleg ott vannak, de egy hajszálnyival talán élethűbbek az Ultra fotói, de ez csak és kizárólag saját vélemény, ne kövezzetek meg érte
-
Dzsekó
addikt
-
-
F-ECT$
titán
válasz
Aryon87 #9082 üzenetére
Nem is Neked írtam, jeni hozzászólására reagáltam. Nekem az is elég lenne, ha nem rontanák el azt, ami jól megy, de ez sem sikerült. Abban azért bíztam, hogy videóban jön egy kis javulás, de ez is hiú ábrándnak bizonyult.
Egyébként funkció nekem sem hiányzik, ezzel a felállással még kihúzok 1.5-2 évet, aztán úgyis cserélek. -
F-ECT$
titán
válasz
Aryon87 #9080 üzenetére
~1 éves a telefon. Azon kívül, hogy kijött az android 10 és eleinte 1-2 javító patch, igazi újdonságot nem kaptunk. A kamera szoftver meg szarabb lett. És ez nem az első ilyen Huawei telefon, évek óta ezt csinálják.
Ez egyébként nekem nem újdonság, ezzel az infóval vettem meg ezt a telefont, de nem kell azt várni, hogy ez a közeljövőben meg fog változni. -
zso79
őstag
válasz
Aryon87 #9070 üzenetére
Nem írtam hülyeséget, a P40 "szériáról" kérdezett, ahogy én is arra válaszoltam. És nem, nem igazi utód a jelentősen csökkentett szolgáltatások miatt, hanem csak az új generáció. Nevezhetjük persze annak, de mindenki tudja, hogy miről van szó, 400ezres árcímkével.... A szolgáltató kérdésében meg várjuk ki a végét, a Mate -nél is az volt a duma hogy lesz, mégse lett belőle semmi, a szolgáltatók sem hülyék... ja és ha figyelmesen elolvasod úgy kezdtem, hogy "véleményem szerint...."
-
L_ajos
őstag
válasz
Aryon87 #9039 üzenetére
Na igen. Csak azt nem értem hogy ami eddig működött azon miért változtattak a rossz irányban. A huawei-nél a digitálisból optikaiba átmenet valami förmedvény. És érdekes módom a samu minden erőlködés nélkül megtudta oldani erőlködés nélkül. Arra meg ne hivatkozzanak már hogy erre a vas nem elég. Egyszerűen a termékkövetésük ugy xar ahogy van, a fejlesztést meg mindig a következő telefonban látják.
Nagyon rossz hozzáállás ez ( főleg mostanában )
-
Foose
addikt
válasz
Aryon87 #8899 üzenetére
Játék nálam sincs, egyáltalán. Leginkább neten lógok vele, munkaidőben, mobilnettel. Otthon wifi, de otthon meg szinte nem is használom. Illetve van hogy hosszan telefonálok. Se navigáció, se fotózás nem meríti, na így volt hogy összejött kilenc és fél óra is. Most kb két hete csak 6 óra szokott összejönni, ugyanazzal a használattal. Kizárólag a gyári töltővel van töltve, éjszaka offline. (ne pittyegjen-csipogjon-hápogjon ha alszok) na most, a jelenlegi kb 6 óra hová csökkenne ha elkezdeném aktívan használni?? Fotó, navigáció, játék.... 4 óra???
-
Technoman
őstag
válasz
Aryon87 #8746 üzenetére
Köszi a gyors választ. A kérdésem főleg abból az infó miatt adódott, mert a Pixinfón ezt írták pld az S10+ tesztjénél:
"Ami még tetszett (és egy OnePlus 7 Pro használójaként hiányozni fog):
-13 mm ekvivalens (extrém) nagylátószög;
- ha akarom, a kamera mindig úgy indul, ahogyan legutóbb használtam;
-pontos autofókusz közeli témáknál is;
- tűpontos GPS.
Utóbbi – bár csak közvetve kapcsolódik a fotózáshoz – mindenképp külön szót érdemel. Soha nem volt még ennyire pontos GPS-szel rendelkező telefonom. Az előre megrajzolt útvonalaimra szinte hajszálpontosan illeszkedett az S10+ által rögzített nyomvonalam, és ha többször mentem ugyanarra, akkor mindannyiszor pontosan ugyanoda rögzítette a tartózkodási helyem. Így egy kicsit „meg is rövidültek” a futásaim, mert az S10+ által rögzített mozgásomban nincsenek cikk-cakkok. Sajnos a fotók geotagelése már nem emelkedik az átlag szintje fölé: vagyis néha meglehetősen pontatlan."Na már most én, eddig abban a hitben voltam, hogy ha a készülékben lévő navigáció jó (eddig ezt olvastam erről a telóról), akkor az ugyan úgy örökérvényű a többi, más alkalmazásokon belüli futattásánál is (pld. a fotók geotaggelésénél is)
Ezek szerint ez nem igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Windows 10
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- EA Sports WRC '23
- Stellar Blade
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged