Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sword
őstag
Megjelent supercharge autós töltő. A Huaweiblog.hu írt róla.
-
expendables
aktív tag
válasz
ateszapa748
üzenetére
-
gilfoyle
őstag
válasz
ateszapa748
üzenetére
Talán EZ a fórum, majd EZ a fórumban említett letöltés segíthet... Google fordító használata kötelező

-
Tav-Csoves
őstag
válasz
tothjani81
üzenetére
neked is ilyen hangot ad ki?
Mintha dorombolna, reszelne.
-
mjani1172
addikt
válasz
tothjani81
üzenetére
Egy dologra érdemes figyelni, rendkívül érzékenyek a gombok.Az előző telefonomnál a tok miatt úgy kellet nyomni a gombokat mint süket a csengőt, itt viszont ha csak hozzáérek már érzékel ezen a tok még ront is és a zsebemben már többször fotóztam és újraindítottam ez miatt.
Finom kéz kell hozzá.
Nekem a töltő nem zúg. -
tothjani81
senior tag
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Hát nem tudom mi lehetett vele. Szerencsére azóta semmi gond remélem nem is lesz, de ha mégis irány a szervíz kérek egy cserét ugye 3 hónapok van rá lehetőség. A töltőt meg megszokom hogy töltés után kihúzom.
-
Szpisti
addikt
válasz
ateszapa748
üzenetére
A kínai verzióban nincs semmilyen Google app, ha jól tudom, mert ott tiltva vannak... De rá lehet valahogy heggeszteni, hallottam róla...
-
Looserke
őstag
válasz
ateszapa748
üzenetére
megkérdezhetem mennyiért sikerült hozzájutni a kínai verzióhoz?
-
sirály69
őstag
válasz
ateszapa748
üzenetére
Sajnos igen....
Ha jól tudom ez a kínai verió. -
ateszapa748
aktív tag
válasz
tothjani81
üzenetére
Ez a model szám, ez okozhatja? MHA-AL00
-
k5.20
senior tag
válasz
ateszapa748
üzenetére
Az az érzésem, mégsem volt az meg: Beállítások / speciális beállítások / biztonsági mentés... / gyári adatok visszaállítása.
Ezt csináld végig. -
sirály69
őstag
válasz
ateszapa748
üzenetére
Melyik verziót vetted? Remélem nem kínai....
-
tothjani81
senior tag
Azt nézd meg esetleg hogy a google szolgáltatás nincs e letiltva bár ennek alapból nem kellene úgylenni de hátha.
-
tothjani81
senior tag
válasz
ateszapa748
üzenetére
Amég az előző tulaj fiókja megvolt minden működött mert ha igen akkor nem igazán értem mi lehet a baj.
-
ateszapa748
aktív tag
válasz
tothjani81
üzenetére
Nem segített semelyik megoldás sem, továbbra sincs google fiók belépési lehetőség, se play áruház, se egyéb google alkamlmazás

-
tothjani81
senior tag
válasz
ateszapa748
üzenetére
Próbáld így
http://www.hard-reset.com/huawei-ascend-mate-hard-reset.html
Szerintem ez megoldja -
fogtunder
nagyúr
válasz
ateszapa748
üzenetére
használt telefonnál alapból factory resettel kezdünk.
-
k5.20
senior tag
válasz
ateszapa748
üzenetére
A gyári visszaállítás csodát tehet!
-
ateszapa748
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy Mate 9. Előző tulaj google fiókja bent maradt. Betettem a kártyámat, simán ki egedte törölni (nem kért jelszót semmit). Azóta a google alkalmazások nem elérhetők. Újraindítás, töfrlés, minden meg volt már, de egyszerűen nincs google ikon (semmilyen), se hozzá kapcsolodó dolgok, gmail, play áruház, stb. ( az alkamazásoknban van google play szolgáltatás).
Valaki esetleg tudja mi lehet aproblémaés hogyan lehet elhárítani ezt, mert addig nem férek a google fiókban tárolt névjegyeimhez,alkalmazásokhoz, stb.
Hálás lennék egy gyors segítségnek

-
Tav-Csoves
őstag
válasz
tothjani81
üzenetére
A töltős dolgot én tapasztaltam már, én zenész vagyok, így érzékeny vagyok az idegen hangokra. Normálisnak mondható, ugyanis az összes mobiltöltő ad ki valamilyen hangot, ha nincs töltésleadás.
A huawei logó bug az viszont szerintem nem szokványos dolog. Nekem nem volt még ilyen, csak előző telefonomnál, a S. Galaxy Note 3nál. -
tothjani81
senior tag
Na asszem belefutottam egy érdekes jelenségbe. A telefon semmire nem reagált szó szerint. Se bekapcsoló gomb se új lenyomat olvasó de még a töltőre se a kijelző folyamatosan sötét volt . Kb 5 perc huawei logó megjelent és minden a régi de nem igazán értem. Csinált esetleg hasonlót valakinek. A másik szintén most vettem észre ha töltő be van dugva a konnektorba nagyon zúg és ha megfogom rezonál egy kicsit de rádugom a telefont akkor abbahagyja. A töltés tökéletesen működik viszont
-
törölt tag
válasz
tothjani81
üzenetére

Megnézem. -
tutaj01
aktív tag
Üdv mindenkinek. A tegnapi napon megjött nekem is a készülék. Csatlakozom a felhasználók köréhez.
LG vonal után váltottam, kicsit óckodva de egy percig nem bántam meg. Teljes mértékben elégedett vagyok egyenlőre, és remélem ez a véleményem marad is. -
gilfoyle
őstag
válasz
ateszapa748
üzenetére
Én főként a kijelző méret miatt váltottam, sokat olvasok telón és nem mindegy mekkorák a betűk és mennyi tartalom van a kijelzőn
És nem kell tabletet sem hordoznom, bár azért még ez sem egy kategória a tablettel.Pro:
- kijelző méret
- egyszerűbb a zenék, képek ide-oda másolása, linux alatt sem kell varázslat
- hobbiszintű androidos programozgatás
- sok megvásárolt droidos programom is van (jóval több mit iOS-es)
- fényképező manual mód
- akksiidő határozottan jobb
- infra (használom rendszeresen)Kontra:
- fényképező automata módban (mondjuk nagyjából egy szinten vannak, az i7 gyorsabban exponált)
- méret főleg az első egy-két napban
Kb. ennyi.
-
törölt tag
Nem tud véletlen valaki egy jóféle sötét témát?
Egyáltalán fellehet lelni valahol fekete vagy söté témákat erre a készülékre? -
Looserke
őstag
válasz
thebear007
üzenetére
Raknál fel róla képet, hogy mennyire illeszkedik és válik el a széleken?
-
thebear007
aktív tag
Nos, én is lecseréltem a képernyővédőt. A gyári műanyag, ahogy ráraktam a tempered glasst, mintha új kijelzőm lenne, sokkal szebb képet kaptam. Érintésre is jobb. Ez az:
http://www.ebay.de/itm/For-Huawei-Mate-9-100-Genuine-Tempered-Glass-Film-Screen-Protector-/272473124930?hash=item3f70a9f042:g:upAAAOSwj85YQyHI -
spawn21
veterán
válasz
tothjani81
üzenetére
Van s7e itthon. De nem szeretem használni, mert hiába a legjobb telefon, folyton belenyúltam a kijelzőbe, pedig vastag spiengen tok van rajta. Nálam ezért van most száműzve, majd ha kijönne rá a 7.1 akkor kipróbálom
-
tothjani81
senior tag
Hát ez a pro cumó atom durva de az előttem szólóhoz csatlakoznék nézegetni jó az edge kijelzőt de használni nem főleg napfényben megtörik rajta a fény és az nem jó. a kijelző védelemről ne is beszéljünk. Ezért döntöttem én is a Mate 9 mellett pedig nagyon a samu edge felé húztam, De még mindig azt mondom nagyon jól döntöttem hogy ezt válsztottam.
De ettől még ez a pro nagyon szép és elegáns szerintem szebb is mint a samu
-
Szpisti
addikt
-
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
üzenetére
Hmm nem rossz, megnéztem én is a programot.
Beállításokban be lehet állítani milyen típisú zip-et töltsen le a program.
Ota típus is ott van kép
Na már most józanparaszti ésszel, én ha gyártó lennék, az ota-n érkező frissítésekbe nem raknám be a teljes romot, hogy ne legyen túl nagy feltőltés szerver oldalon. És így is van: [link]
Az ota-k sokkal kissebb csomagok.
Bár nyílván csalóka a dolog. Elég lenne az ota típisút letölteni, és hangerő lefele gombbal bekapcsolni a telefont? -
tothjani81
senior tag
-
Nfsman20
tag
válasz
tothjani81
üzenetére
Hogyhogy feljön? Spaklival használod vagy mi?
nekem körömmel kaparva se nagyon akar megindulni, szerintem majd úgy kell tűvel megsegíteni a leszedést, ha fel akarom rakni az üveget. -
tothjani81
senior tag
Köszi mindenki. Sikerült regisztrálni. Most olyan kérdésem volna hogy használ e valaki olyan fóliát hozzá ami tökéletes úgymond nem ér el az ívelt részig. a gyári sajnos elkezd feljönni a szélénél.
-
Sziszak72
csendes tag
A navigáviós sáv, mint a Mate 7-nél elrejthető?
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Ez az első telefonom, ahol nem laggol a Swift. Szerintem ez a legjobb billentyűzet, legalábbis nekem ebben vannak meg azok a beállítási lehetődégek amiket keresek. Még a Chrooma is jó, de nagyon bugyután ajánlja fel a következő szavakat, legtöbb esetben pedig semmit nem mutat. Viszont piszok jól néz ki.

-
törölt tag
válasz
tothjani81
üzenetére
HiCare app. Rajta van a telón.
-
Sword
őstag
Szerintetek a super charge-nak fast charge képes USB C-s kábel megfelelő?
-
Sword
őstag
válasz
lacus83
üzenetére
Regisztráld be az első hónapban, el a legfontosabb (hogy miért a regisztrációtól függ a jogod hozzá, azt nem tudom).
Ne a T-hez vidd, hanem a Huawei-hez, számtalan leadási pontjuk van, nem kell személyesen elvinned a márkaszervizbe. Személy szerint azt javaslom, ha van lehetőséged, vidd el a József krt-ra. Ott meg is csinálják, nem viszik ki Budaörsre.Karcolódás miatt is ki lehet cseréltetni szerintem, nem muszáj péppé törnöd, ami után viszont kicserélik...
Ha baj van, de nem égető, érdemes megvárni a három hónapot, nem az elején elsütni a lehetőséget. -
lacus83
senior tag
Sziasztok
Ez a 3 hónap kijelző garancia dologgal kapcsolatban jutott eszembe hogy Tnel ez hogy működhet?
A gyári fólia felett kivágás van a kamerának is, a kamera ha pl hajszál karcolodik és ez miatt vissza viszi a tulaj akkor kb kiröhögik és elküldik haza?
Nagy poén lenne ez miatt cserélni?Üdv
Lacus -
Krepuska
csendes tag
Nekem egy hete jöttek meg a tokok az Ebay-ről. A gyári számomra használhatatlan, ugyanúgy csúszik mint a telefon, a gombokat nem védi, zsebre rakáskor-kivételkor sokszor megnyomtam. Korábbi telefonjaimhoz is a Nillkin-t használtam, most sem csalódtam benne, ég és föld a fogása számomra, ráadásul még jól is néz ki:
[link]
Egy ilyen gumi szerűt is vettem, ami a sarkoknál picit vastagabb. A valóságban nem olyan puha, mint gondoltam, így nem is tapad annyira és fedi a gombokat, ami nekem nem jön be..
[link] -
csanyix
tag
Sziasztok!
Csak egy apró kérdés: a kijelzőn legfelül lévő szövegek nagyon aprók, szinte alig olvashatók. Van esetleg vmilyen beállítási lehetőség a karaktereket megnövelni? Előre is köszönet!

-
-
Nfsman20
tag
válasz
tothjani81
üzenetére
Na... az a vicces szituáció áll fenn, hogy tényleg jó, csak hülye a user
én kesztyűben az ujjak hegyével próbáltam, ahol vastag varrás van... az ujjam még csak a kijelző közelében sem volt. Most újra próbáltam, hogy az ujjbegyem "érjen" az érintendő részhez és láss csodát, működik
szóval jó ez, csak nem valami érzékeny. Ettől függetlenül a kis stylus sokkal megfelelőbb lesz motorozásnál, azzal nem kell bohóckodni, simán lehet kezelni a telefont a kesztyű levétele nélkül is. -
tothjani81
senior tag
Szerencsére pár nap használat után nekem sincs vele gondom. Ahogy egyre többet használom rá kell jönnöm, hogy szerencsére nagyon jól választottam. Minden tekintetben számomra tökéletes. Ja és lentebb írta valaki a kesztyűs használatot, hogy nem müxik. Hát nekem ez se gond tökéletesen érzékel kesztyűben.
-
Bilux
veterán
hú de gyors lett az oldal

-
magicbox
senior tag
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Igen benéztem ez a L09 nem az L29... Bocsánat! A német fórumokban bétáznak, de lehet, hogy csak tippelgetnek.
-
magicbox
senior tag
Szerintem nem véletlenül nem kapjuk meg a 138-as frissítést, mert az béta volt és jó eséllyel visszavonták OTA-n. De aki akarja innen leszedheti.
-
törölt tag
Érdekesek ezek a problémák, én is Gboard-ot használok, de nálam semmi probléma egyik alkalmazás szövegbevitelénél sem.
-
Szpisti
addikt
válasz
üzenetére
Ezt nekem is csinálja a GBoard billentyűzet, de csak akkor, ha mondjuk a Viberen (vagy akárhol) chat-elek, és lezáródik vagy lezárom a kijelzőt és mikor újra bekapcsolom, nem reagál egy gomb se rajta. Ilyenkor a vissza gombbal (háromszög) becsukom a billentyűzetet, aztán újra megnyitom a szövegmezőre bökve és minden rendben lesz.
Nem tudom, hogy a Swiftkey billentyűzet csinálja-e ezt a hibát, mert nem szeretem azt a "kitalálommitakarszírni" típusú billentyűzetet... -
gilfoyle
őstag
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Az utolsó nagyon jó kép lett!!!

-
F1DO
senior tag
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Lazán kapcsolódik / kikényszerül belőlem egy tapasztalatom..

Azért senki se gondolja azt hogy egy üvegfólia mindenható és mindentől véd..
Nekem asztalról pottyant le úgy telefon hogy telibe pont a kijelzőre esett, azon üvegfólia volt, és a telefon pedig gumis anyagú, vékony tokban.
A kijelzőn egy szál karc nem keletkezett, külsőleg semmi nyoma nem volt az esetnek, ám többet már nem jelent meg a kijelzőn semmi. (Ez egy Note 4-es volt, lazán 55e ft-ba került ez a másodperces történet)Utólag gondolva az is gond lehetett, hogy a telefon tok pereme nem ért túl a kijelző peremén így a leesés - ütközés ereje telibe a kijelzőn keresztül érte és valószínűleg belső alkatrész repedhetett el ennek következtében.
Más ne járjon így..
Azelőtt egy vastagabb, jól körbegumírozott tokkal nem egyszer ejtettem le Note 2 -öt, aminek hajszála se görbült ezen manőverekben..
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
feltettem az üveget, amiről itt írtam:[link]
Nos ez az üveg nagyságra pont megegyezik a gyári fóliával. A fóliához képet az üveg egy jóval merevebb test/anyag, ebből adódóan nem tud jól a széleken rásimulni. Ebből az következik szvsz, hogy aki légmentes üveget akar a telefonjára jobban jár ha direkt kisebb üveget rendel magának. Persze az már megint más - biztonsági - szempont, hogy ilyenkor eséskor a hatás-ellenhatás törvénye végett a védőüvegen túl, mennyire törik meg a telefon üvege. Statisztikailag a telefonok valamelyik csücskére esik, utóbbi kisebb üveg használatakor az esés közben felszabaduló energia nem a védőüvegen simul el, hanem a készülék üvegén.Summe: jobban jár az ember, ha szemet huny afelett, hogy kis légrés van a telefonon lévő védőüveg széleinél, mint semhogy egy balesetben a kijelzőt cseréltetnie kelljen.
és egy kis fél off: Ma havaseső, és eső váltogatta egymást Bécsben. Erről egy kis szemléltető fotó:
[link]
exif: iso50 1/40s ManuálFókusz EV0 F2,20 12MP eredetileg színes, de filterezve a gyári alkalmazással, keméy filterrel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fotók, videók mobillal
- Macska topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Iphone 12 Green (64GB) eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- iPhone 13 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

És nem kell tabletet sem hordoznom, bár azért még ez sem egy kategória a tablettel.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)