- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vimes
senior tag
.Á, bocsánat. Látom már megvan a root.
Hogy mi a jó ROM hozzá? Attól függ, hogy mire kell. Én kettőt(hármat) próbáltam ki:
ICS OS by No|Name + HUAWEI Advance téma: Nagyon sok szabad RAM-od lesz kb. 110-120 MB a maximum, van persze, mikor 90 környékére visszacsökken.Persze ettől Tempe Run, s társai nem fognak menni, ez még mindig kevés neki. A telefont viszont cserébe hihetetlenül lassúvá teszi. Kb. 3-4 másodpercbe telt, míg megnyílt a tárcsázó. A menük hátterének egy elnyújtott(éppen ezért enyhén pixeles) cyanogenmod-kép van berakva, ami szerintem undorító.
ICS OS by No|Name: ICS kinézet (majdnem 100%-ban egy két dolog hiányzik) kb. 15 MB-tal több szabad RAM (nálam) mint a gyári ROM-nál. Hibák: gyári böngésző néha becsukódik magától, nem tudom miért, launchert nem tölti újra, tehát több mint valószínű, hogy nem a kevés RAM az oka. Nálam, miután automatikusan frissítette a Superusert, én leszedtem a frissítést. Erre megbolondult a telefon, bár ez hál istennek egyszer fordult elő, reboot után minden ment rendesen.
A CM7-re CM 7.2 Unoffical-ra azt mondták, hogy nem működik benne a wifi (kernel kell hozzá) a kamera, a PIN-kód kezelés + a galéria.
Jelly Smart UI (Cyanogenmod 7-en alapuló ROM): teljes Jelly Bean kinézet. Widgetek is elérhetők a menüből, pont úgy mint az eredeti Jelly Bean-ben. Jelly Bean-es google keresősáv (eddig nem találtam olyan ROM-ot, amiben lett volna normális keresősáv). A gond vele, hogy kevés a szabad RAM. Viszont a menü görgetésén kívül gyorsabb (szerintem), mint a gyári ROM. Böngészésnél hamarabb felugrik a virtuális billentyűzet, hiába a kevesebb memória, nagyobb weboldalakat is meg tudok nézni, anélkül, hogy becsukná a böngészőt. De ettől függetlenül kevesebb a szabad RAM, mint a gyáriban. Tipp: ki kell takarítani a Google Play Szolgáltatásokat a ROM-ból (rot uninstallerrel pl.), zabálja az amúgy sem túl sok memóriát. Hiba, amit észre vettem: egyik, minden hívás vége után kapsz egy hibaüzenetet, hogy vami com.google.... valami leállt, de ez nme zavaró szerintem, nincs hatással nagyon semmire, leokézod és kész. A másik hibája az, hogy nem lehet megnyitni a hívásnaplót (nálam legalábbis nem), hibaüzentet dob rá. Harmadik a galária nem működik, ha elindítod kidob. Erre megoldás: a belépsz Plya áruházba, meg fog jelenni a Saját alkalmazások között a QuickPic program, amire azt írja, hogy van hozzá frissítés. Frissítsd az áruházból. A Galéria el fog tűnni, és ez lesz a képnézegető appod. Ezen kívül minden más jól meg, nincs probléma (legalábbis eddig én nem találkoztam egyébbel). Ezt használm, szerintem matad is.
Mivel erről a ROM-ról eddig nem láttam itt semmit felrakok pár képet is róla:
főképernyő:
most lekapott szabad RAM mennyiség (bekapcsoláskor kb. 50-60MB, aztán suttyomban leesik ennyire):
menü:
Ami a szép az egészben, hogy ezekhez a ROM-okhoz nem kellett külön kernel a wifi-hez. Egyikhez se, pedig azt olvastam mindenhol, hogy külön kernel kell hozzá.
-
St3ven
addikt
Én a szabad hely kérdését úgy oldottam meg, hogy még sohasem léptem be a Play-re. Így a Play 2,51 MB helyet foglal, a Google Szolgáltatások pedig fent sincs.
B899, root nincs. Így nekem is az általad említett 88 MB körüli szabad hellyel indít a rendszer factory reset után.
Az apk-kat pedig BT-n keresztül küldöm át, majd telepítem, szükség esetén ugyanígy frissítem.
-
vimes
senior tag
Felkerült a CWM, root kész. Elkezdtem olvasgatni a korábbi hsz-eket a különféle ROM-okról, és abszolút elbizonytalanodtam a kérdést illetően. A célom az lenne, hogy több szabad helyem legyen: a gyári B889-es ROM-nál factory reset után 88,71 MB-tal kezdek, de ennek nagy részét a friss Play Store és Google Play szolgáltatások felemésztik, kb. 30 MB marad szabadon (, ami nem sok, cserébe kevés). Másik dolog természetesen a RAM kérdése: panaszkodtam már korábban is, hogy néha kidobál pl. a böngészőből, de az utóbbi egy hónapban alaposan kitett magáért a telefon. Most a CWM telepítésekor csináltam egy factory resetet is. Most így, hogy nincs kint semmilyen widget a kezdőképernyőn, csak ikonok meg egy Google keresősáv, 60 MB körül van a szabad RAM. Jó lenne ennél több szabad RAM-ot összehozni.
Tehát valami olyan ROM kellene, amiben minden működik, több szabad tárhelyem és RAM-om lenne, mint most a B889-es gyárival. Sokat mókolni a ROM telepítésén kívül nem akarok, max. a kernelt cserélném le, ha nem menne a wifi/mobilnet.
köszönöm
-
-
Jack@l
veterán
Köszi!
Jó a kédés, már fogalmam sincs melyi build volt rajta...
(lehet ez a baj)
Itt találtam aroot-olós leírást, asszem utána tettem fel a cwm-et:
http://androidforums.com/fusion-2-all-things-root/685504-step-step-root-walkthrough-huawei-fusion-2-a.html -
shootme2
senior tag
-
vimes
senior tag
Annyit hozzátennék, h mindkét y200 azt csinálja az otthoni routerrel, pedig az egyik annyira gyári állapotú, h azon egy playen kívüli alkalmazás nem járt, illetve egy fact. res. nem lett csinálva rajta. Szóval ott ha kifogástalan a wifin a net mint pl. nálunk, akkor az a router "sara"...
-
Foose
addikt
Előttem szóló hsz remélem lezárta a témát
Ezért már csak arra reagálnék,hogy a dead trigger szerintem azért igencsak más mint a korábban említett NFS,és már nem tudom mi volt még... (remélem senkit nem bántok meg azzal,hogy szerintem az NFS "jobb" játék?! Természetesen másnak lehet pont az tetszik.) Én inkább a telefon igénybevételére gondolok itt...
(#3893) jakabtamas Nem maradsz egyedül
Én is cserélném valami több RAM-os telóra,mert iszonyatosan megkeseríti az életem így ez a teló. De nem igazán sikerül a csere,így marad ez.
-
Lacika0002
aktív tag
512 van benne, de abból csak 384 használható
csak hogy mindenkinek igaza legyen.
Asszonynak megoldódott a gondja a kevés ram és gyenge proci gondra.
Lecserélte egy LG optimus 4X HD-ra, semmi gond nincs vele.Én vagyok a legboldogabb nem kell állandóan a huawei-t telepítgetni
-
DS39
nagyúr
biztos hogy ugyanazzal az email címmel jelentkezel be a PC-n, mint amihez az appok vannak szinkronizálva?
ha igen, én elsőnek a Play alkalmazás adatait törölném, frissítések eltávolítása, majd újra bejelentkezés az appba, akkor frissíti is az appot persze a legújabb. aztán megint csekkold a böngészőt. ha továbbra sem jó, csinálj egy másik gmail fiókot azt megadod alapértelmezettnek a telóben, a Play alkalmazást azzal használd. akkor oda is szinkronizálja a cuccaidat. kis idő múlva nézd meg böngészőben hogy látszik-e a készülék ennél az új címnél és az appok.
-
DS39
nagyúr
amikor Home gombot nyomsz felkínálja a választási lehetőséget, akkor alul bepipálod hogy legyen alapértelmezett, és kiválasztod a kívánt launchert. onnantól azzal fog indulni, de a launcher appnak a telefon belső tárhelyén kell helyet foglalnia, ez fontos! (nem lehet SD-re átrakva)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest