- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
shootme2
senior tag
válasz
easy...rider #4713 üzenetére
-
shootme2
senior tag
-
shootme2
senior tag
Szia
A legjobb rom a gyári de persze kísérletezhetsz. Innen letölthető sok gyári és nem gyári (custom) rom is, a telepítés menete le van írva az első hozzászólásban. Gyári romból csak azonos vagy nagyobb build számút tudsz felrakni tehát a jelenlegit újra tudod telepíteni de ha egyszer felrakod a legújabbat akkor a régit nem tudod már többet visszatenni.
Ha B889-es gyári rom-od van akkor arra sajnos nincs olyan oc kernel amivel a wifi is megy viszont ha teszel rá egy custom romot és arra teszed rá az oc kernelt akkor lesz wifi-is. Ha B898 gyári rom-od van akkor arra tudsz tenni oc kernelt amivel működik a wifi viszont sokaknak miután a B898-ra telepítenek custom romot a custom romal nincs wifi. Tehát először azt kéne tudni hogy a tied jelenleg milyen (Beállítások - A telefonról - Build szám) aztán kellene eldönteni hogy gyári vagy custom.
-
shootme2
senior tag
Nem szabadna hogy gond legyen de én még csak gyárival csináltam.
Ugye a gombokat végig nyomod?
Feltelepíted a drivert
USB hibakeresés bekapcs, gyors boot kikapcs, telefon kikapcs
Hangerő le+power gomb és közben a kábelt rádugod a gombokat nem szabad elengedni
Jobb alul a tálcán megjelenik hogy eszközkezelő szoftver telepítése amikor végzett akkor lehet indítani a root csomag bat fájlját gomb továbbra is nyomva
Néhány enter után a telefon magától újraindul rezzen ekkor lehet elengedni a gombot kábel ki akku ki
Hangerő fel+power gomb akku be és ekkor a CWM-nek kell fogadnia -
-
shootme2
senior tag
Driver
B889-hez való root csomag
B898-hoz való root csomag
Superuser zipMagyar leírás
Telepítsd fel a drivert.
- A root...zip fájlt csomagold ki valahova a számítógépeden.
- A Superuser...zip-et másold fel a telefonra, a microSD kártya gyökérkönyvtárába - de ne csomagold ki!
- Kapcsold ki: beállítások > alkalmazások > gyors bootolás
- Kapcsold be: beállítások > alkalmazások > alkalmazásfejlesztés > USB hibakeresés
- Csatold le a telefont az usb kábelről, majd kapcsold ki a telefont.
- Tartsd _egyszerre_ lenyomva a bekapcsolás gombot és a hangerőszabályzók közül a halkítást és közben csatlakoztasd a telefont a számítógéphez. (Ha driver települ a csatlakoztatás után, várd meg, amíg lefut a telepítés.)
- Indítsd el a korábban kicsomagolt root...zip fájlban található mappából a root...bat fájlt.
- Ha minden rendben zajlik, néhányszor entert kell nyomni a batch fájl futása során, más teendő nincs.
- Miután lefutott a batch fájl, csatold le a telefont az usb kábelről, és vedd ki az akkut.
- Tartsd lenyomva a hangosítás hangerőszabályzót és a bekapcsolás gombot, ÉS miközben lenyomva tartod őket, helyezd vissza az akkut. A gombokat közben ne engedd el egészen addig, míg a képernyőn azt nem látod, hogy...
- a recovery mode-ba jutottál. Itt a hangerő le-fel gombokkal tudsz navigálni, a bekapcsolás gombbal tudsz okézni.
- Válaszd az "install zip from sdcard"-ot.
- Válaszd ki a Superuser...zip-et
- A következő menüben válaszd a "Yes - Install..."-t
- Ha végzett, válaszd a reboot opciót. -
shootme2
senior tag
válasz
n0is3es #4589 üzenetére
Az első hozzászólásban leírtak szerint működnie kell a frissítésnek.
Ezt letöltöd.
Hogyan rakjuk vissza a gyári ROM-ot ?
- B898
1. A letöltött .zip filet csomagoljuk ki.
2. A dload mappát másoljuk az SD gyökerébe.
3. Menü - Tárhely - Szoftverfrissítés SD-ről vagy Volume Up+Volume Down+Power
4. Teló magától újraindul, fogad a gyári rendszer. -
shootme2
senior tag
válasz
StreetBizTO #4582 üzenetére
Annak fel kell mennie. Esetleg próbálj meg egy factory reset-et cwm-ben.
-
shootme2
senior tag
válasz
StreetBizTO #4579 üzenetére
Milyen gyári rom volt rajta? Milyen gyárit próbáltál visszatenni? A jelenleginél kisebb build számú rom-ot nem lehet feltenni tehát ha mondjuk B898 volt rajta és B889-et próbálsz feltenni akkor azért nem sikerül.
-
shootme2
senior tag
válasz
StreetBizTO #4576 üzenetére
Tegyél fel egy gyári rom-ot újra kell majd root-olni de jó lesz.
-
shootme2
senior tag
Szia
Garanciáztatásnál ráfogják majd hogy külső behatás érte és nem fogják megjavítani.
Vedd ki az akkut nyomd egyszerre a hangerő fel és a power gombot és közben rakd be az akkut. Be fog jönni a gyári recovery ott csinálj egy factory reset-et aztán meglátjuk. (Hangerő fel- le=léptetés, power=ok) -
shootme2
senior tag
válasz
StreetBizTO #4559 üzenetére
Megszűnt az oldal ahová a link mutat. Innen le tudod tölteni.
-
shootme2
senior tag
válasz
StreetBizTO #4555 üzenetére
Szia
Amit érdemes is feltenni az a B898. Az 1. hsz-ben megtalálható a letöltő link a telepítési leírás, root leírás, redőny visszaállítási leírás hozzá.
-
shootme2
senior tag
válasz
Olaszkecske #4524 üzenetére
Ő B898-ra erőszakolt rá B889-et de az is csak egy B898 alapú B889 lett és ha jól tudom ő is visszatért a normál B898 hoz. Régebbi build számú rom-ot teljes értékűen visszarakni nem lehet.
-
shootme2
senior tag
Szia
A jelenleginél régebbi rom-ot nem tudsz felrakni. Ha most 899 van rajta akkor csak 899-et vagy újabbat lehet feltenni. A custom rom az nem cserél le mindent az alapokat békén hagyja ezért is lehet bármelyik gyárira ráhúzni és ezért tudod azokat gond nélkül feltenni.
-
shootme2
senior tag
válasz
safar.janos #4509 üzenetére
Az 1 hsz-ben leírtak szerint meg kell hogy oldódjon a redőny gond.
B898 Redőny visszaállítás
1. A telefon Root-olt kell hogy legyen.
2. Le kell tölteni és telepíteni a Root Explorert.
3. A root explorerben felül van egy Monut R/W feliratú gomb azt meg kell nyomni.
4. A telefon belső memóriájában át kell nevezni két mappát.
Eredetileg így néz ki a mappaszerkezet cust/hw/normal átnevezve pedig cust/normal/europe kell hogy legyen.
5. Beállítások - Adatvédelem - Gyári adatok visszaállítása. Minden személyes adat és beállítás törlődni fog úgyhogy érdemes előtte biztonsági mentést csinálni (akár a gyári alkalmazás is jó hozzá. Allbackup.
6. A telefon magától újra fog indulni a régi fajta huawei-es indítóképernyő lesz rajta a wifi, gps stb kapcsolók visszakerülnek a redőnyre és a beállítások menübe vissza kerül az energiatakarékos üzemmód menüpont. -
shootme2
senior tag
-
-
shootme2
senior tag
-
shootme2
senior tag
válasz
saviboy86 #4351 üzenetére
Amit most linkeltél az is működik.
Kezd teljesen elölről.
Tedd fel ezt a B898-at gondolom tudod hogyan kell.
Aztán rakj rá cwm-et ezen leírás alapján ezzel a csomaggal.Ha megvan jöhet a custom rom. CWM-ben:
-Wipe data/factory reset
-Wipe cache partition
-Advanced - wipe Dalvik cache
-Mounts and storage - format system, format cache
-Mounts and storage - mount system, mount data
-Install zip from SD CardAztán jöhet a kernel innen. Mindenképp az OCboot nevűt kell belőle felrakni.
Ennek így működnie kell. -
shootme2
senior tag
válasz
saviboy86 #4344 üzenetére
Azért mert egy xy által házilag összebarkácsolt rom nem működik megfelelően nem a telefon a hibás. Ezt Te sem gondolhatod komolyan.
Külföldi fórumokon is rengetegen panaszkodnak hogy sehogy sem sikerül a wifi-t feléleszteni a michelkovacic rom-ban tehát maga a rom rossz. Keress egy másik rom-ot és használd azt. Ott az ICS OS ami az általam linkelt OC kernellel tutira működik (én is használtam) és ugyanúgy néz ki mint a michelkovacic de a legjobb a gyári. -
-
shootme2
senior tag
válasz
Andi-74 #4219 üzenetére
Ha csak egy gyári B889 rom-ot akarsz feltenni és semmi egyéb akkor:
Töltsd le ezt: B889És ezt kell csinálnod vele:
- B889
1. SD kártyára felmásolod a step 1-ből a dload mappát.
2. Menü - Tárhely - Szoftverfrissítés - Frissítés SD-ről
3. Ha végzett akkor : step 2-ből a dloadot SD-re
4. Menü - Tárhely - Szoftverfrissítés - Frissítés SD-ről -
shootme2
senior tag
válasz
Andi-74 #4211 üzenetére
Az a képminőség hiba nem olyan vészes. Ha nem szóltak volna róla én észre sem vettem volna és utána is csak akkor szúrtam ki amikor B889-es rom-os telefont mellétettem. Az ikonok szélei kicsit csúnyábbak mást nem vettem észre. A B898 gyorsabb, stabilabb és több a szabad ram. De először tedd fel a B889-et már az is sokkal jobb és utána még mindig ott a B898 lehetősége ha esetleg azt akarod.
Az első hozzászólásban amit linkeltem mindent megtalálsz hozzá csak lépésről lépésre követni kell.
A szoftverfrissítést a Hogyan rakjuk vissza a gyári ROM-ot ? résznél találod közvetlenül alatta van a B898 Redőny visszaállítás kicsit feljebb pedig ott a Rootolás.Superhun: Annak úgy mennie kéne pedig. A beállítások-tárhely-szoftverfrissítés menüből és kikapcsolt állapotban hangerő fel+hangerő le+power gomb kombinációval sem megy?
-
shootme2
senior tag
válasz
Andi-74 #4206 üzenetére
Ez már jó lesz. A vége a lényeg B882. Az óta a szoftver óta két fontosabb verzió jött ki a B889 és a B898. Már a B889 is gyorsabb a B898 pedig még annál is jobb egy kicsit viszont van benne egy pár apró dolog ami egyeseknek nem tetszik ők megmaradtak a B889-nél. Eltűnik az értesítési sávról (redőnyről) a kapcsolósor az indító képernyő is változik. Vissza lehet alakítani de root-olni kell és egyebek ha nem akarsz külön vacakolni vele akkor egyszerűbb ha a B889-et teszed fel már az is előrelépés. Itt le van írva hogy hogyan kell felrakni (nem bonyolult) és linket is találsz a szoftver letöltéséhez. Viszont ha felteszel egy frissebb szoftvert akkor régebbit már nem tudsz visszarakni.
-
shootme2
senior tag
válasz
A_ScHuLcZ #4173 üzenetére
Szia
Neked egy gyári rom kell. Első körben a 889-et ajánlanám nehogy a tulajt zavarja az új külső (az újabb rom-nál is vissza lehet állítani a régi kinézetet de root-olni meg babrálni kell).
Innen tölthető le. Kicsomagolás után a step1 dload mappát felrakod a microsd-re majd hangerő fel+hangerő le+bekapcs ha végzett ugyanezt el kell játszani a step2 dload-al is (step1 dload-ot törölni kell) és kész is.peestike: Nem normális de szerintem egy rom újratelepítés megoldja.
-
shootme2
senior tag
Helló
OC kernelt kell feltenni és akkor jó lesz. CWM-ben install zip from sd utána grafikus felülete lesz.
Attól függően hogy melyik gyárira raktad fel az custom romot: -
shootme2
senior tag
Tedd fel a microsd-re a B898 dload mappáját. Nyomd a hangerő le+ hangerő fel+ power gombot egyszerre így lesz egy tiszta B898-ad.
Utána tegyél fel egy CWM-et így (root-al egybekötött leírás).OC kernel: Töltsd le ezt és másold fel sd-re.
CWM-ben install zip from sd utána saját grafikus felülete lesz. Csak a gyárit és az OC boot-ot használd belőle a többi nem jó. -
shootme2
senior tag
válasz
denes04 #3775 üzenetére
Ott kell hogy legyen a cust mappában a hw abban pedig a normal.
dokee78: A B898 az újabb. A B898-ban nem ugrál össze vissza az akku szintjelző, jobban bírja az akku, gyorsabb egy kicsit. Viszont a rolóról eltűnik a wifi, bluetooth stb kapcsolósor és még egy pár apróság változik de vissza lehet alakítani a jól megszokott kinézetre itt leírtam hogy hogyan.
Kisebb build számú fw-t nem lehet feltenni tehát ha egyszer felrakod a B898-at akkor utána a B889 nem tehető fel.Goatmoon: SD kártya olvasási sebességén kártya cserével lehet gyorsítani. Swap file-hoz kell kernel csere.
-
shootme2
senior tag
válasz
denes04 #3759 üzenetére
Sokan vágynak vissza a 889-re de nekem az újabb 898 jobban tetszik. Nem ugrál össze vissza az akku szintjelző, jobban bírja az akku, gyorsabb egy kicsit. Viszont a rolóról eltűnik a wifi, bluetooth stb kapcsolósor és még egy pár apróság változik de vissza lehet alakítani a jól megszokott kinézetre itt leírtam hogy hogyan.
-
shootme2
senior tag
válasz
denes04 #3757 üzenetére
Nem, ezt egyszerűbb.
1. SD kártyára felmásolod a step 1-ből a dload mappát.
2. Menü - Tárhely - Szoftverfrissítés - Frissítés SD-ről
3. Ha végzett akkor : step 2-ből a dloadot SD-re
4. Menü - Tárhely - Szoftverfrissítés - Frissítés SD-rőlA B898-nál csak 1 dload van így csak az első két lépést kell megcsinálni.
Teljesen gyári állapotra áll a telefon cwm, root is elvész.Kisebb build számú fw-t nem lehet feltenni tehát ha egyszer felrakod a B898-at akkor utána a B889 nem tehető fel.
-
shootme2
senior tag
válasz
woodworm #3733 üzenetére
Kipróbáltam ezt a dolgot. Felraktam egy friss 898-at majd rá a 889 step 2-t. Semmi változást nem hozott minden maradt mintha csak simán a 898-at tettem volna fel.
Összeírtam hogy milyen programok vannak rajta alapból roló visszaállítás előtt és után.
Előtt: Tárcsázó, Hívásnapló, Névjegyek, Üzenetek, Óra, Számológép, Naptár, Kamera, Galéria, Letöltések, Beállítások, Alkalmazás Telepítése ,Fájlkezelő, Hangrögzítő, Böngésző, E-Mail, Gmail, Play áruház, Google, csevegő, Keresés, Jegyzettömb, Documents Go GoUtán: Ugyan az mint előtte + FM rádió, Touch Pal
-
shootme2
senior tag
Be kell másolni a root csomagba. Töltsd le ezt ebben már alapból benne van. Ezenkívül még a superuser.zip kell amit innen tudsz letölteni.
- Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez az USB kábellel.
- Meg fog jelenni egy új CD meghajtó a Sajátgépben. Menj be a Drivers mappába, és telepítsd fel az adb_drivert.
- A root...zip fájlt csomagold ki valahova a számítógépeden.
- A Superuser...zip-et másold fel a telefonra, a microSD kártya gyökérkönyvtárába - de ne csomagold ki!
- Kapcsold ki: beállítások > alkalmazások > gyors bootolás
- Kapcsold be: beállítások > alkalmazások > alkalmazásfejlesztés > USB hibakeresés
- Csatold le a telefont az usb kábelről, majd kapcsold ki a telefont.
- Tartsd _egyszerre_ lenyomva a bekapcsolás gombot és a hangerőszabályzók közül a halkítást kb. 10 másodpercig.
- Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez. (Ha driver települ a csatlakoztatás után, várd meg, amíg lefut a telepítés.)
- Indítsd el a korábban kicsomagolt root...zip fájlban található mappából a root...bat fájlt.
- Ha minden rendben zajlik, néhányszor entert kell nyomni a batch fájl futása során, más teendő nincs.
- Miután lefutott a batch fájl, csatold le a telefont az usb kábelről, és vedd ki az akkut.
- Tartsd lenyomva a hangosítás hangerőszabályzót és a bekapcsolás gombot, ÉS miközben lenyomva tartod őket, helyezd vissza az akkut. A gombokat közben ne engedd el egészen addig, míg a képernyőn azt nem látod, hogy...
- a recovery mode-ba jutottál. Itt a hangerő le-fel gombokkal tudsz navigálni, a bekapcsolás gombbal tudsz okézni.
- Válaszd az "install zip from sdcard"-ot.
- Válaszd ki a Superuser...zip-et
- A következő menüben válaszd a "Yes - Install..."-t
- Ha végzett, válaszd a reboot opciót.
- Miután újraindult és bebootolt a telefon, töltsd le a Google Play áruházból a Root-Checker alkalmazást. Ezzel ellenőrizheted a rootolás sikerességét. -
shootme2
senior tag
válasz
Lacika0002 #3602 üzenetére
Amíg ilyen bugos nem sok értelme van feltenni. De ha kijavítják a hibákat 3Mb rammal egyébként is használhatatlan lesz.
heidricha: elvileg újra meg kell csinálni a második lépést is de sokan ki is szokták hagyni szóval nem hiszem hogy gond lesz ha kihagyod.
dépé: Köszönjük Emese
-
shootme2
senior tag
válasz
heidricha #3586 üzenetére
A sajátomon kívül 2 ilyen telefon van a környezetemben és egyikkel sincs gond. Az egyik több mint 3 hónapja nem volt kikapcsolva/újraindítva és semmi gond nincs vele. Biztos hogy egyéni probléma lesz.
Én használok swap-et de csak nagyobb játékokhoz mint pl.: NFS Most Wanted
-
shootme2
senior tag
válasz
heidricha #3584 üzenetére
1. Letöltöd ezt : [link]
2. SD kártyára felmásolod a step 1-ből a dload mappát.
3. Menü - Tárhely - Szoftverfrissítés - Frissítés SD-ről
4. Ha végzett akkor : step 2-ből a dloadot SD-re
5. Menü - Tárhely - Szoftverfrissítés - Frissítés SD-ről
Teljesen gyári szoftver. ( Ha volt CWM már nincs, és a rootot is eltünteti.)Ezután lehet root-olni és kigyomlálni a felesleges alkalmazásokat.
Mindent SD-re kell telepíteni a belső memória maradjon szabadon.
Ez szoftveres hibának tűnik ennyi miatt nem fogják cserélni vagy hagyni hogy mást vegyél helyette. Ez egy teljesen jól használható telefon ha rendesen használják és nem S4 tudás az elvárás. -
shootme2
senior tag
válasz
Lacika0002 #3534 üzenetére
Mert nem is lehet... A custom rom nem cseréli le az egész fw-t.
-
shootme2
senior tag
válasz
jakabtamas #3516 üzenetére
Na annak az egynek tényleg csúnyább az ikonja. A többi továbbra is egyforma.
-
shootme2
senior tag
Jelenleg két ilyen telefon van nálam az egyiken érintetlen telenoros b889 van a másikon b898. Semmilyen minőségbeli vagy felbontásbeli különbség nem látható a kettő között. Az egyetlen különbség hogy a b889-ben nagyobbak az ikonok.
-
shootme2
senior tag
válasz
emmerrich #3407 üzenetére
Ha kitömöríted ott lesz benne a dload mappa.
Mindennapos használatra jó a gyári és a főzött rom is. Én személy szerint gyárit használok mert a főzött romokban valamivel mindig gond van.
Gyáriból sokan a B889-et használják innen lehet letölteni.
Telepítése:
-SD kártyára felmásolod a step 1-ből a dload mappát.
-Menü - Tárhely - Szoftverfrissítés - Frissítés SD-ről
-Ha végzett akkor : step 2-ből a dloadot SD-re
-Menü - Tárhely - Szoftverfrissítés - Frissítés SD-rőlA nemrég megjelent B898 is jó. Akku kijelzés nem bolondul meg benne és gyorsabb is egy kicsit. Viszont a redőnyről az eszköztár eltűnik és csak egy kis trükközés után jön újra elő amit itt leírtam.
Letöltés: [link]
Telepítés:
-SD kártyára felmásolod a letöltött dload mappát (ennél csak egy van).
-Menü - Tárhely - Szoftverfrissítés - Frissítés SD-ről -
shootme2
senior tag
válasz
jakabtamas #3371 üzenetére
Ugyanígy próbáltam nem sikerült...
-
shootme2
senior tag
Arra is van megoldás.
1. A telefon root-olt kell hogy legyen.
2. Le kell tölteni és telepíteni a root explorert [link]
3. A root explorerben felül van egy Monut R/W feliratú gomb azt meg kell nyomni.
4. A telefon belső memóriájában át kell nevezni két mappát.
Eredetileg így néz ki a mappaszerkezet cust/hw/normal átnevezve pedig cust/normal/europe kell hogy legyen.
5. Beállítások - Adatvédelem - Gyári adatok visszaállítása. Minden személyes adat és beállítás törlődni fog úgyhogy érdemes előtte biztonsági mentést csinálni (akár a gyári alkalmazás is jó hozzá [link]).
6. A telefon magától újra fog indulni a régi fajta huawei-es indítóképernyő lesz rajta a wifi, gps stb kapcsolók visszakerülnek a redőnyre és a beállítások menübe vissza kerül az energiatakarékos üzemmód menüpont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Villanyszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Léghűtés topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest