- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sippet
senior tag
válasz
Dinamiq #15728 üzenetére
csak így annyiból egyszerűbb, hogy nem kell pakolgatni semmit sehova, csak bejelölgetni, hogy az összes helyen tárolt adatot jelenítse meg a címtárban, ne csak (például) a google névjegyeket.
mondjuk ha tényleg ennyi integra problémája, az elég vicces, hiszen ha jól emlékszem, akkor kb. április óta használja a telefont. arról nem is beszélek, hogy a user manual 59. oldalán is le van írva, hogy kell beállítani ezt a részét.
-
sippet
senior tag
válasz
Dinamiq #9390 üzenetére
az mcr ugyanugy sense feluletu, mint a gyari, vagy akar amit most hasznalsz. a modaco.com-rol erhetok el, az ottani atyauristen, paul o'brien fozogeti oket gyakorlatilag foallasban. (a modaco az xda utan a masodik legnagyobb fejlesztoi/felhasznaloi android es winmo forum). az aosp romok pedig az alap vanilla android feluletet hasznaljak, a desire eseteben ez gyakorlatilag megegyezik a nexus one-ra megjeleno hivatalos illetve fozott romokkal.
-
sippet
senior tag
válasz
Dinamiq #9372 üzenetére
en defrostot hasznalok, arrol tudok nyilatkozni. osszessegeben azt mondom, hogy az svs kerneles verzio most mar eljutott oda, hogy semmilyen bug sem maradt benne, en legalabbis nem talalkoztam meg ilyennel. amiota az optikai trackballbugot kijavitottak az aosp romokban, azota azok is tokeletesek. a cyanogenmod tweakek pedig nagyon utosek, de ezek az opendesire-ben is benne vannak. valoszinuleg sem az eredeti cyanogenmoddal, sem az opendesire-rel, sem a defrosttal nem fogsz mellefogni.
-
N4ri87
senior tag
válasz
Dinamiq #7997 üzenetére
Küldöm pm-ben is, meg ide is beírom, hátha másnak is kell:
apn name : T-Mobile MMS GPRS
apn : internet
proxy : not set
port : not set
username : not set
password : not set
server : http://mms.t-mobile.hu/servlets/mms
mmsc : http://mms.t-mobile.hu/servlets/mms
mms proxy : 212.051.126.010
mms port : 8080
mms protocol : wap 2.0
mcc : 216
mnc : 30
auth. : none
apn type :not set -
-
patakidr
aktív tag
válasz
Dinamiq #6926 üzenetére
Szerintem a drága pénzért vett új autótokból is kapjátok ki a főtengelyt, meg a szelepemelőket és cseréljétek ki egy tuningolt gyárira.
Aztán, ha kopogni kezd a motor, vagy besül egy-egy henger akkor próbáljátok meg érvényesíteni a garanciát, ha sikerül visszatenni a eredeti alkatrészt...Rettenetesen "geek-eltek" itt jópáran, jókat mosolygok
-
mumk
tag
válasz
Dinamiq #6166 üzenetére
Ja, nekem is bejött.
Végül is a HTC-s contacttal eggyütt lehet élni, mellé meg a Dialer One-t használom úgy is. Nem tudom mi lehet a gond az A2SD-vel nálad, nekem gond nélkül megy ezzel a rommal is.
sippet:
Felteheted bátran, jó ki rom. Nem találtam semmi gondot vele így 1nap használat után. Egyedül a settings/personalize/scenes beállításnál dob egy FC-t, de ez érthető. -
N4ri87
senior tag
válasz
Dinamiq #6149 üzenetére
Az a helyzet, hogy itt ilyen témát nem is kerestem. Egyszer egy fórumon olvastam, hogy navigon csak angol és bele is törődtem. Nem foglalkoztam vele tovább.
(#6159) bob.zxr
Ez már megvolt, amikor vettem a telefont. Csak minden notificationhoz ugyan az a hang szólt és gondoltam akkor ez itt így működik. De persze köszönet a magyarázatért! -
BoB
veterán
válasz
Dinamiq #6157 üzenetére
Nem totálisan ingyenes.
Az A-GPS-ben az assisted (nagy A betű) úgy működik, hogy a legközelebbi rádiótoronyból lehúzza adatcsatornán keresztül a műholdadatokat (nagyjából), így egy hozzávetőleges pozíciót adva.Ha kikapcsolod az adatforgalmat a telón (alap 2.2 androidon: settings-> wireless$networks-> mobile networks-> data enabled), ez nem is fog működni.
Külön fizetni nem kell, csak amennyi adatot a telefon elküld és fogad, az után fizeted a rendes árat. Hogy az számszerűleg mennyi (hány bit vagy bájt), nemtudom. És ugye amilyen netes csomagod van a szolgáltatódnál. Ha nincs, az nem jó...
-
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
Dinamiq #6130 üzenetére
most nem azért de ndrive-ban beállítás utvonaltervezésre 2 féle van :
díjköteles utak : Igen / Nem
és halál mind1 mit állítasz be ha útvonaltervezés módjánál "leggyorsabb"-at állítasz felkerget. mint utólag számomra kiderült a "legrövidebb útvonal" beállításnál veszi csak figyelembe a fenti 2 változós beállítást
ez kérlek 10.1.15 (1147) verzió (9.x-nél is ugyanígy van)
-
sippet
senior tag
válasz
Dinamiq #6095 üzenetére
tényleg vannak olyan alkalmazások, amik automatikusan kérik a helyzetmeghatározást (google maps, navigációs programok értelemszerűen), rajtuk kívül pedig azok az alkalmazások használják a gps-t, amiknél te engedélyezed azt. ha a böngésző megnyitásakor is megjelenik a notification baron a jelzés, az azért van, mert a google beállításai között a helyzetfüggő keresés lehetőségét, de ez is csak akkor történik, ha a google mobilos keresőoldalát használod, tehát általános esetben néhány másodpercig.
szóval ha valaki sokat használja a navigációt, akkor érdemes bekapcsolva hagyni, mert azok az egy-két mádodpercek, amikor egyébként más programok is aktiválják, nem igazán számítanak aksiidő szempontjából.
egyébként ha valaki nem hiszi, hogy a bekapcsolt, ám de nem használt gps nem meríti a telefont, akkor megint csak a spare parts-ot tudom ajánlani. a már sokat emlegetett battery history-nál van egy olyan lehetőség is, hogy "sensor usage", ott kilistázza, hogy milyen beépített szenzorokat használt a telefon az utolsó töltés óta.
-
delbarta
senior tag
válasz
Dinamiq #5959 üzenetére
Testvéremnek galaxy-s van, hétvégén hasonlítgattuk a kettőt (akkor még nekem is 2.1 volt). A képernyője sokkal szebb, élesebben látszik rajta minden és a színek is jobbak. Alig nagyobb a kijelzője, mégis jobb nézni rajta a filmeket, játékokat, ráadásul ezek hangja is jobban szólt a samun. A játékok gördülékenyebben, gyorsabban futottak, főleg a gameloftos csodák.
Más szempontból viszont közelébe sem ér (szvsz) a desire-hez. Anyaga elég gagyi, a menüjében lassabb a mászkálás, tovább tart egy-egy funkció elérése. Nem mind, de érzésre nem ment olyan gördülékenyen mint ez. Így lehet egy erősebb vasat, rosszul optimalizált szoftverrel lefogni.
-
mumk
tag
válasz
Dinamiq #5959 üzenetére
Nézegettem sebességre is. Kicsit persze nehéz úgy összevetni őket hogy a samun 2.1 volt, igaz még szüzen, nem teleszemetelve. Nekem meg a desiren 2.2+ovecrlock @1267MHz, viszont a fél market rajta egy 1GB-s ext particíón.
Igy azt kell hogy mondjam, hogy nem vettem észre különbséget. Az Asphalt5 volt kéznél, azt samu adja a galaxyhoz azzal mindkettő hasított szerintem csont egyformán. Fotókat néztem csak, nem vagyok különösebben híve a mobiltelefonos fényképezésnek, ezért ez a része annyira nem izgatott, de talán egy picivel szebbek voltak a samu fotói, persze lehet hogy csak a kijelző szépítette meg.
-
-
delbarta
senior tag
válasz
Dinamiq #5517 üzenetére
Kijött a LeeDrOid 1.7. Na, lehet ez így már kipróbálom. Ez alatt már a gyári 2.2 van.
Egy negatív dolgot viszont észrevettem: nem működik a jól megszokott calendar pad pro programom. Pedig ennek olyan jól áttekinthető felülete volt. Illetve működik, csak teljesen üres.
-
delbarta
senior tag
válasz
Dinamiq #5548 üzenetére
Akkor valószínűleg nem ugyanazt az oldalt nézzük.
Én ezt néztem és itt nekem nem megy egyik link sem. 404-es oldalak jönnek be. De valóban nem számít, mert a másikkal kezdek megbarátkozni.
-
delbarta
senior tag
válasz
Dinamiq #5517 üzenetére
Mivel a LeeDroid-hoz egyenlőne nincs élő link, elkezdtem keresgélni, és találtam egy ígéretesnek tűnő romot:
Feldobtam, egyenlőre még tesztelgetem, de jónak tűnik. Azt nem tudom hogy csinálta, de minden, a 2.1 alatt feltelepített cucc ott van az appok között és még így is van 132MB szabad hely.
Úgy látszik ez mindent a kártyára rak. Még olyat is, amit az előző app2sd nem tett oda.
-
HaZse
őstag
válasz
Dinamiq #4929 üzenetére
Nekem például a root-olás előtt a MyBackup-al lementettem a cuccaimat és ROOT után, már 2.2-es-nél vissza is tudtam pakolni a dolgaimat MyBackuppal. Persze, a Home, system és a contact-okat nem jelöltem be. Másokat igen.
Ezért is van meg a Motonav még mindig, mert a telepítő filet véletlenül letöröltem.
-
N4ri87
senior tag
válasz
Dinamiq #4918 üzenetére
Ha jobban megnézed, még vonalakat is látsz
(#4920) VD:
Azt nem tudtam, hogy a samunak a sonynál is van részesedése.
A marketing rész persze tiszta, csak nem akartam ennyire konkrétan leírni. Természetes, hogy minden gyártó a sajátját állítja be legjobbnak.
(#4921) sippet:
én pl egy mobilarena tesztre gondolnék, ahol fognak egy amoled dézit, meg egy slcd dézit, majd kerek perec megmondják, hogy melyik a jobb, vagy a rosszabb.(#4925) benyito:
Fogalmam sincs, hogy a kijelző változtatása mennyire fog bele szólni az árába, viszont az Euró árfolyam tuti. Én júniusban vettem az enyémet ~130K-ért. Pár hete megnéztem újra, ugyan ott és már 150K volt. Szerintem szeptember végére csökkenni fog az ára. -
sippet
senior tag
válasz
Dinamiq #4906 üzenetére
modaco fórumból:
"Froyo is more explicit than a2sd. It knows where apps live, and so you can manage them and move them around. The benefit here is that Froyo doesn't need a special partition - it creates a folder on the root of your SD card alongside all your other data. Where it goes wrong is that this folder cannot be accessed while the SD card is inaccessible - this includes when you plug it into your PC to use as a drive as well as when booting up (which is why widgets no longer work after a reboot).
In short then: Froyo allows you to move apps back and forth from the a folder on your SD card, but that's only useful because it's something you HAVE to keep an eye on. A2SD doesn't allow you to do that, but who cares? You don't need to move stuff around anyway because it all just works."
tehát nem külön partícióra teszi, hanem az memóriakártyára, de egy olyan könyvtárba, ami normál esetben (tehát ha mondjuk külső meghajtóként rádugod a számítógépre a telefont) nem látszik, így nem tudsz belebuherálni, ami szerintem inkább pozitív, mint negatív. a probléma az, hogy a dalvik cache-t ezzel a megoldással nem lehet a memóriakártyára tolni, tehát az alkalmazások így is elég sok helyet le fognak zabálni a belső memóriából.
-
-
racerx
őstag
válasz
Dinamiq #4515 üzenetére
Pedig pont most akartam kérdezni, hogy vanb e valami megoldás arra (egyenlőre rootolatlan), hogy készülék lezárása/feloldása egyszerűsödjön, ui nekem bőven elég lenne ha a beállított idő után képernyő deaktivizálodik,, lezárődik , és a feloldásnál elég csak a megtapizni hogy feléledjen, és a bar-t lehuzni, hogy feloldjon.Tehát ne kelljen nyomni a tetején a gombot. DE ha jólsejtem, ilyen nincs (még rootolt készüléken sem).
-
sippet
senior tag
válasz
Dinamiq #4174 üzenetére
azt megtennéd még nekem, hogy megnézed, hogy a picasa-ra tudsz-e képeket feltölteni? el nem tudom képzelni, milyen okból kifolyólag, de ha a gallery-ben rányomok egy fotónál a share-re, fel sem ajánlja az opciót, csak email, bluetooth és mms lehetőség van. a picasa webalbumaimat szépen leszinkronizálta, szóval az nem lehet a baj, hogy azt hiszi, hogy nincs accountom. halálra idegesít ez a probléma.
-
sippet
senior tag
válasz
Dinamiq #4174 üzenetére
most felhívtam magam három különböző telefonról egymás után, és nem tapasztaltam ilyesmit. szerintem csináld azt, hogy újra flasheled a radio romot. ha jól vettem ki, akkor még a rom frissítés előtt raktad te fel korábban, lehet, hogy az a gond, mert az eredeti kiszivárgott rom (djdroid) leírásában is azt javasolják, hogy a rom felrakása után frissítsd a rádiót. baj nem lehet belőle.
-
delbarta
senior tag
válasz
Dinamiq #4166 üzenetére
Nem az volt a baj, hogy reklámot rakott bele, hanem az, hogy nem adott alternatívát helyette. A fizetős változatot csak azután adta ki, következő verzióként, miután egy csomóan elküldték melegebb éghajlatra. Tehát aki akarta, az sem tudott fizetni, kénytelen volt a reklámosat bámulni. Egyszerre kellett volna kijönnie mindkettővel. Egyébként annyira nem zavaró a reklámcsík, ráadásul nem kötelező használni, van helyette más fájlkezelő.
-
sippet
senior tag
válasz
Dinamiq #4156 üzenetére
nem neztem vissza, megcsinaltam sajat kutfobol. eloszor feltoltam a 2.0e romot, aztan a 2.0f kernelt, es utana a radiot, mindezt recovery-bol szepen egybol egymas utan. bebootol, mukodik. egyelore csomo funkciot nem tudtam kiprobalni (telefon, bluetooth), de a 3g es a wifi az mukodik rajta hibatlanul, az biztos, es a beepitett exchange es facebook szinkronizacio is megy. ha a radios reszekkel minden rendben lesz akkor mar csak az akkuidon all vagy bukik a dolog. mindenesetre szeretnem megtartani.
-
delbarta
senior tag
válasz
Dinamiq #4161 üzenetére
Pedig de. Le fog járni és nem működik tovább. De már van frissebb béta verzió, ami ugyancsak lejár néhány hónap múlva. Az új verzióban sajnos már reklámcsík van. Viszont megjelent egy fizetős astro is azoknak akik nem akarják a reklámot. Legalábbis azt írta a fejlesztő miután mindenki elkezdte anyázni, hogy belerakta a reklámot, de nem csinált fizetős verziót. Viszont ezt a fizetőst én még nem látom az appbrain-ben.
-
sippet
senior tag
válasz
Dinamiq #4050 üzenetére
a rádió frissítést a telepítés melyik fázisában csináltad? ma este én is tervezem felrakni pont ezt a romot, illetve a 2.0e változatot, csak ebben az egy lépésben vagyok még bizonytalan.
a shadowfrost tényleg gyors, de volt benne néhány bug, ami zavart. egy idő után például nem működött a telefonban a giroszkóp (ez állítólag amiatt a mod miatt volt, amitől 180 fokban lehetett dönteni a home screent és a böngészőt), meg néha ha úgy volt kedve, akkor újraindult, úgyhogy visszatettem a 2.1-et. most, hogy kijött az új radio rom, és javítottak jópár bugot, ezt tenném fel megint legszívesebben, de a fejlesztője nem nagyon tart lépést az újításokkal, ezért szemezek inkább a defrosttal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Subaru topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- PlayStation 5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest