Hirdetés
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drbonci
aktív tag
válasz
Zirowe #33895 üzenetére
na de jó , még vki esetleg , egyébként tavaly volt desirem pvt2-es és annál nem volt ennyi bajom a rootolásal . A többit össze googleztam !!!!
Azért mert volt négy kérdésem nem dőlt össze a világ gondolom , UGYE ??????
Egyébként meg azért van a fórum hogy segítsünk egymásnak !!!!!
Végül is van Google kereső zárjuk be az összes fórumot .
-
CSiPet2
tag
Egy kis segítséget kérnék. A telefon már jó régen rootolt (pvt-3-as, nincs s-off), és van az sd kártyán egy 1gigás ext3. A recovery Ramonra v2.0.0. Ezeken kívül nem buheráltam semmit. Régebben cserélgettem is rom-okat, aztán rajta ragadt az oxygen. Azóta nem követtem a dolgokat, de most feltenném az insertcoint. Ám kicsit elbizonytalanítottak az xda-s követelmények, mert hogy hót kínainak nekem, azt se tudom melyik verzió kell nekem. Valaki eligazítana?
-
r4z
nagyúr
válasz
Drbonci #33891 üzenetére
Rámész a download for windows linkre.
Operating system: Windows
Model name: Desire
HBOOT version: 1.02.0001
Serial number: a settings - about phone - phone identitynél találod.Rányomsz a generate keyre, kapsz egy kódot. Ezt írd ki valahova.
Indítsd el a Revolutionaryt és menj végig a lépéseken. Ha jól emlékszem, ha bedugtad a telefont, akkor kell beírni a beta keyt, amit generált neked az előző lépésben az oldal. A végén, ha megkérdezi, telepítse-e a Revolutionary-CWM 4.0.1.4 Recoveryt, nyomj rá igent (y).
Elvileg ennyi.
llaszlo: Ahogy az oldaladon is áll:
- H-BOOT: Nálam 0.93.0001 verzió ha az 1-es a sor elején van vagy újabb verzió van a telefonodon akkor irány a Desire fórum és ott kérdezz, hogy mi a teendő.
Az első hsz-ben nem szerepel.[ Szerkesztve ]
-
r4z
nagyúr
válasz
Drbonci #33888 üzenetére
Ezesetben a Revolutionary kell neked.
-
Drbonci
aktív tag
sziasztok , kaptam egy desire-t és rootolni kellene , pvt3 azt tudom de hogy 20 vagy 40 ezres azt nem , találtam egy ilyet "unrEVOked3 - Painless Root" .
Ezzel lehet ?? vagy mindenféleképpen kell hogy hány ezres .
-
TheProb
veterán
Helló!
Erről a kártyáról tud vki vmit? Mert utánna néztem és a gyártó honlapján nincs nyoma annak hogy lenne ez a "Turbo" verziójú 8gb-os Cl6-os kártya valamint máshol sem láttam ilyet.
-
Zirowe
nagyúr
Korábban emlegette itt vki a 32gb cl10-es samsung kártyát, ami mostanában elég jó áron van.
Vannak már személyes tapasztalatok ext3-al?
-
r4z
nagyúr
Én egy ideig a sima 7-est használtam, arról van tapasztalatom. Mindent kirakhatsz az extre, ha elég gyors a kártyád, már Cl4-nél is bőven jó volt. Nandroid mindent szépen visszaállít, frissítésnél mindent rendesen visszaállít a beépített script. Úgy frissül, mint a gyári, csak ez ugye recoveryből megy.
-
zso79
őstag
Cyanogen 7.1 finalt próbálta már valaki? Mit érdemes átpakolni S2E-vel az ext partícióra? CWM-mel ha csinálok róla egy backupot, akkor is mindent szépen vissza tudok állítani, ha használom ezt az S2E-t?
-
R.I.P
csendes tag
Kutakodtam stabil sense-es romok után. Valóban annyira stabil ez az InsertCoin, mint amennyire írják? Valakinek van tapasztalata újabb verzióval?
-
arpy17
tag
válasz
racerx #33601 üzenetére
"...Luboz thint használva ez is 9 megát foglal. (és mariupol skinnel meg egézs használható..."
Köszi az ötletet!
Feltettem, tetszene is, csak mihelyt betölt, ki is lép a program, kivéve, ha a kijelzőn tartom az ujjam... Egyszer már a menübe is sikerült belépni...Nincs ötleted mi lehet a gond? arra gondoltam, hogy valamivel ütközik, mert gyakorlatilag teljesen betölt, már kezdi dönteni a térképet a 3d-nézetbe, amikor minden jel nélkül kilép, se FC se semmi, de nem látok a háttérben futni semmi olyant. Szabad helyem is elég van, kb 33 mega. Már elindítottam kb kétszázszor, hátha egyszer elkapja
Ja, még amire gondoltam, hogy valami beállítás-mentés keverhet be, de azt meg nemtom honnan töröljem.
Letöltöttem és lecseréltem már a komplett ... mappát is onnan, ahonnan a skint, de semmi.[ Szerkesztve ]
-
CRV
csendes tag
Sziasztok.
Akkor most ha nekem a HBOOT-ban PVT-4-es van írva? akkor elég csak a legújabb urevoked, vagy kell más progi is a root-hoz?
-
-
gaben1117
senior tag
Sziasztok!
Nagyon gyors segítségre lenne szükségem. Hogy tudom azt megoldani, hogy a beviteli nyelvek között legyen német? Netes szótárhoz kellene, hogy tudjak beírni "ä"-t meg "ß"-t. Ha valaki tudja kérem segítsen.
Előre is köszönöm!
Szerk:Húúúú de le vagyok fáradva, alapból tudja az, ha hosszan rajta tartom az ujjam. Bocsánat ha off volt.
[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
-
-Maci-
addikt
Sziasztok!
Mindjárt kitépem a hajam!
Egyszerűen nem találom az "adb shell" file-t az android-sdk-ban. Mindjárt megőrülök!!! Tegnap még ott volt, működött, most meg nem! Pedig az óta nem volt bekapcsolva a gép.
Valaki nem tudná átküldeni ezt a filet? -
siofok
őstag
Sziasztok!Tudnátok miuiban segíteni?vmiért eddig sem ment nálam egyik miuin sem a beépitett mail kliens,pop3-nál,de helyettesitettem a k9-el.De amit most feltettem miuit,annál már a k9,és a maildroidnál sem tudom beállítani a kimenő fiókot.azt irja hogy nemlehet kapcsolódni a szerverhez.Kell vmi más beállítást megadni,vagy változtatni a gyáriakon?mert eddig csak azt kellett beirnom ami a mail cím,szerver,meg jelszó.És az smtp-nél is uezt.De ez így már nemmegy?A porton,vagy a biztonság tipusán változtatni esetleg?Bár eddig azokhoz egyszer sem kellett nyúlnom.
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Ja bocsi, a nagy vekker miatt hittem hírtelen. Cl10es mért nem jó? nem minél több a cl száma annál gyorsabb a kártya? Valamint továbbra is érdekelne, hogy szerintetek melyik a jobb ROM a 2 körül
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Egyik kolléga segítségével és 1 leírásnak köszönhetően sikerült végre rootolnom dezsőt és már el is kezdtem nézegetni a főzött ROM-okat, egyenlőre a MIUI-DTP-V1.10.8-A2SD+ -t szemeltem ki magamnak, mert van rajta Sense, képek alapján szép is, stb. Olyan kérdésem volna, hogy van-e eget rendető különbség ez és a Ginger-Sense-DTP V3.1a A2SD+ közt? Valamint mik azok, a Sense pl teljesen olyan mind2n vagy ginger sensen jobb? Továbbá megnéztem és a gyári SD kártyám csak class2-es, gondolom ez nagyon retek, venni kéne újat mi? Ipon-on láttam már vannak class10esek is, érdemes volna akkor egy ilyennek a beruházása még rom cserem elött? Valamint van esetleg márka javallat vagy mind1? Mert Verbatim és Kingston SDHC kártyákat olcsóbban tudok venni nagykertől.
Köszönöm előre is a segítségetek.
-
sparks
senior tag
válasz
-Maci- #33853 üzenetére
Ezzel pont így voltam én is az előző hsz-ban írt időig, de aztán rászántam magam. Titanium Backup (és az összes backup) sajnos csak roottal működik rendesen, mivel az appok beállításait nem tudja menteni/visszaírni csak rootolt ketyerén. Következő telefonom alapfeltétele lesz a nagy memória, hogy ne is kelljen kísértésbe esnem az elfogyó mem miatt rootra. Nekem sincs rá időm, el is vitt az életemből pár órát, mire mindent elolvastam és rászántam magam. De maximálisan igazad van, a gyári rom is teljesen tuti, ha elférsz a memóriával, akkor felesleges vesződni vele.
-
eeXaa
addikt
...akkor is telepíthető a 2.3 az első hsz, linkjéből, ha szerződéses a telóm, vagy csak a függetlenekre érvényes?
-
-Maci-
addikt
válasz
sparks #33852 üzenetére
Szia!
Rendes tőled! Tudtam Pzoley ténykedéseiről és a világért sem szeretném megbántani, de nekem már van egy negatív root-os élményem. Persze nem az Ő ROM-jával és nem HTC-vel!
Mégis valahogy bennem maradt, hogy amég garis, nem szeretnék rootolni. Jelen esetben ennek gyakorlatai érvei is vannak:
1.) Tulajdonképpen nekem nem kevés a telefon memóriája! Fent van minden, amit használok (sőt talán szelektálni is lehetne 1-2-t) és van 40 MB szabad hely.
Nekem most annyi a dilemmám, hogy ha ilyen kevés progi van fent, akkor talán többnek kéne lennie.
2.) Szeretem ezt a telefont ahogy van. Nekem elég gyors és kielégíti minden igényemet.
3.)Nincs nagyon türelmem az ilyesmihez (root). Nem vagyok az a fajta, aki a szabadidejét a gép előtt tölti. Sokkal inkább szeretek kézzel fogható dolgokkal mahinálni, szerelgetni. Persze ha úgy van, megoldom magamnak a rootolást is, de ha pl 1 évre rá gáz lenne és vissza kéne állítani az egészet, kezdhetném előről az egész procedúrát, mert elfelejteném hogy volt!Egyébként ha megtelik a memória és nagyon gázos, akkor kipróbálok valami titanium backup-ot, vagy HTC Sync-et és nyomok egy Factory Reset-et.
-
sparks
senior tag
válasz
-Maci- #33851 üzenetére
Sajnos ez ilyen, vagy együtt élsz vele vagy rootolsz. Én 1 év 4 hónapig bírtam root nélkül, de végül megadtam magam, mert már 15 mega szabad helynél sehogy nem bírtam többet összehozni, pedig minden trükköt bevetettem. És sok program nem is volt fent, mondhatni, ha használni akartam valamit, akkor install aztán törlés. Ez így pedig vicc.
Most felraktam egy új romot (mivel simán a root édeskevés a sok helyhez), köszönet érte Pzoleynak és az ő munkásságának és most fent van az összes kedvenc appom és még azon túl nem kevés újdonság, még arra is vetemedtem, hogy játékot is töltsek le (nem szokásom amúgy, mert nincs időm rá) és még így is rengeteg helyem van. Nem beszélve az új 3.0-ás Sense-ről. A telefonom így olyan, mintha vettem volna egy tök újat. De senkit nem beszélnék rá a rootolásra, mert ha hazavágod vele, akkor ugrik a gari és, ha nem jófejek a szervizben, akkor mehetsz újat venni.
Egy hangyányit lassabb, mint a gyári rommal, de elviselhető, nekem nagyon bejött. Azóta megint beleszerettem Dézibe kicsit, annak ellenére, hogy le fogom cserélni hamarosan. -
-Maci-
addikt
Bakker... Sűrűbben kéne fórumoznom!
Első és leg fontosabb, hogy nagyon szépen köszönöm a türelmes és részletes leírást!
Volt benne olyan új információ, amit le se merek írni...
Nem sorban válaszolok:
2.) De, a gyári böngészőt használom a látványos widget miattKint van fő képernyőn és 1 érintésre elérem a kedvenc könyvjelzőket. Persze, ha tudsz jobbat, nyitott vagyok...
3.)Ilyen hol van? Mármint hogy lehet törölni a maileket?
4.) De, ebből is a gyárit használom, szintén a fullszkrínes widget miatt...
Mindezek ellenére bementem a beállítások/apllicationsba és az adatvesztés teljes tudatában töröltem mindent! Maileket is, böngészőt is.
1.) Köszönöm szépen az app-ot! Leszedtem, pucoltam vele mindent!Mikor kész lettem vissza állítottam a mail fiókot és a böngésző könyvjelzőit.
Most úgy állunk, hogy az egész művelettel kb 10MB hely szabadult fel. Tehát az eddigi ~29.6MB ~40mb-ra hízott.
A makacsul a telefonra települt progik továbbra is ~14MB-ot foglalnak.
Szóval megy ez, de nekem még mindíg gyanús! Igazából nem az kell, hogy sok helyem legyen, csak hogy fölöslegesen ne foglalja semmi. -
sssz
őstag
válasz
-Maci- #33848 üzenetére
1. próbáltál már cache ürítést? javaslom pl ezt az appot, ami rot nélkül is megy: 1 click cleaner
2. néha menj be a beállítások/alkalmazások-ba és ott a gyári böngészőnél töröld az adatokat (nem a cache-t!! azt már tötölted az első lépésnél). (persze csak ha nem azt használod). én opera minit használok, ennek ellenére folyamatosan felhalmozódik itt is egy rakat dolog .
3. az oké, hogy az e-mailek letöltésének ennyi a korlátja, de amikor törlöd őket, akkor az e-mail app lomtárából is törlöd??? ott is sok helyet tudnak ám ezek foglalni.
4. ez csak akkor érdekes ha nem a gyári e-mail klienst használod, hanem pl K9-et. Én K9-et használok és ugyanaz van, mint az internetnél. Ha bemész a beállítások, alkalmazásoknál a gyári e-mail appra akkor látni fogod hogy egy rakat kb van ott is. töröld az adatokat onnan is. persze itt is csak akkor ha nem a gyári e-mail appot használod.
-
-Maci-
addikt
Értem!
Igen, úgy csináltam! Asszem megvan egyébként a hiba! nem kell oda az a "pm", csak annyi, hogy "setinstallocation 2".
Így már azt írja ki a teleo, hogy "acces denied". Tehát tényleg csak rootolva lehetne teloról.
Majd otthon megpróbálom gépről újra.
Ámde a lényeget még mindíg nem értem...
Addig oké, hogy átteszek progikat a memóriakártyára, de azt nagyon nem értem, hogy mitől fogyott el a helyem? A telefonra telepített progik, amiket (még) nem lehetett átteni a kártyára, az 15MB. Most van összesen 30 mega szabad hely.
Ha ma átrakom a magam által feltelepített összes programot, elméletileg 45MB lesz szabad.
De akkor mi foglalja a többit???(Email 5kb határra van állítva és csak az elmúlt 3 napot szedi, sms van kb 100db, a névjegyzékben van kb 20-30 kép.)
-
sssz
őstag
válasz
-Maci- #33846 üzenetére
Megjelenik a "$" jel miután entert nyomtál? mert azt meg kell várni és csak utána lehúzni a kábelről és újraindítani.
A másik, hogy ezzel a módszerrel nem tudod az összes programot átrakni ami a telefonon van. A módszer kb 95%-os
Pl a gyári rom frissítések (facebook, gmail, stb, )nem rakhatók át ezzel illetve nem érdemes átrakni a widgetek app-jait se, mert akkor nem jelennek majd meg.
[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
válasz
llaszlo #33845 üzenetére
Sajnos a helyzet változatlan.
Lefut, csinál valamit, nincs hiba üzenet. Az eredmény viszont elamarad.
Lehet, hogy valami alap dolog kimaradt?!
Elivleg annyit kell tennem:
"d) Ha megjelenik a "$" jel, írd utána, hogy pm setInstallLocation 2, majd nyomj entert."Aztán kilépek, újra indítom a telot és boldogság van?!
-
-
jdirteen
tag
Sziasztok
Hogy lehet megtudni az sd kártya class számát
Köszi
-
Zirowe
nagyúr
Na, ilyen is jó rég volt: back to stock.
Holnap viszem egy általános generálra ecare-be, és olyan szokatlan ez a gyári 2.2..
-
bradam
aktív tag
Sziasztok!
Régebben még írtam,hogy Miui alatt Nandroid backup után elbaszódott az alaplap (szerintem), nem lehet sd-re írni/olvasni. Sikerült felrakni egy alap 2.2-t, a hiba megmaradt, tudnátok ajánlani egy szervízt, ahol nem horribilis áron,de tudnak vele valamit kezdeni?Gari sajnos már nincs rajta,úgyhogy nem tudom szolgáltatóhoz vinni
Előre is köszönöm
-
r4z
nagyúr
válasz
-Maci- #33830 üzenetére
Biztosan jól írtad be a parancsot? Vigyázz, case-sensitive!
i400: Az szép. Nézz be a /data partícióra root explorerrel, hogy minek lett ekkora a mérete. Van egy olyan érzésem, hogy valami a dalvik cache scriptjével nincs rendben, ha ekkora mértékű a helyfogyás.
[ Szerkesztve ]
-
i400
senior tag
Na belefutottam egy olyan hibába hogy én is csak nézek hogy wtf. Korábban már észrevettem hogy újraindítás után drasztikusan fogy az internal CoolSense 2.1 romnál. 84 megából hirtelen 34 lett nagyon nem törődtem vele betudtam annak hogy nandroidból raktam vissza mert romokat próbálgattam (természetesen minden előtt és után volt full wipe no journal.zip futtatás). Most újraindítottam a telefont erre jön a low on space üzenet és 3 mega a szabad
Quick system info cache cleaner sem csinál több helyet sőt a programok közül is eltűnt
Mi folyik itt???Szerk.: probléma megoldva valamiért a smartcity zabálta fel az összes internalt... csak azt nem tudom hogy miért és hogyan amikor felrakás óta nem hazsnáltam és az adatbázist sem töltettem le vele
[ Szerkesztve ]
-
r4z
nagyúr
válasz
-Maci- #33822 üzenetére
A pm setInstallLocation X trükkel rengeteg helyet felszabadíthatsz. Nekem most gyári ROM van fent, ezzel a módszerrel 180MB program van az SD-n és 35MB szabad helyem van. Enélkül már rég megtelt volna, az i2 témát (40MB!) nem lehetett volna nélküle az SD-re rakni, most 750kB-ot foglal a belső memóriából. Nem viccből ajánljuk.
[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
válasz
llaszlo #33818 üzenetére
Főleg az idő.
Az Apps2sdk című progi egyébként fent van. Amit lehetett eleve a memkarira tettem. Viszont van amit nem enged.
Ha végig játszom, ami az 1.Hsz.-ben van, ezek is átmennek? Illetve attól, hogy átmennek, az max 20MB-ot szabadít fel--->nem csak a progi "sok"... -
Lackó70
csendes tag
Nekem ez kínai,akkor most desire hd vagy z romot kell rárakni?Vagy nincs rá semmi okosság?
-
Lackó70
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy gyárilag 2.3.3-as Desirem van.Valaki meg tudná nekem oldani valamilyen módon a magyarítását,az lenne az igazi ha maradnának a gyári felületek csak minden magyar lenne.Előre is köszi. -
-Maci-
addikt
válasz
-Maci- #33809 üzenetére
Fenntartom a kérdést!
Elolvastam az első H.Sz.-t, de nem tudom lesz- e időm a "pm setInstallLocation X" parancsra.
A keresőben is próbálkoztam pár szóösszetétetllel, de Pzoley-nak hála igen népszerű a "ROM" szó ebben a topikban...
Szóval ha valaki lenne olyan nagyvonalú, megköszönném... -
szegto
senior tag
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy cm7r2 romhoz hogyan tudok UOT kitchen-el zip-et csinálni?
Egyébként IC 1.1.4.Csináltam egyet, aztán azt irja recoveryben, hogy copy_dir PACKAGE: framework System: framework Installation aborted.
Ez mit jelent?
Láttam ott az UOT oldalon ahol fájlt kell feltölteni, hogy ki kell választani egy comboboxbol hogy system/framework vagy sd-ext/framework. Én az elsőt választottam.
Ez lenne a gond?
Aki tud segíteni irjon vmit pls hogy cm7 alá hogyan kell csinálni.
Egyébként stock particióra csináltam már sokat, cm7-re eddig nem jött össze.
Köszi -
-Maci-
addikt
Köszönöm szépen!
Már kezdtem megörülni...Lenne itt mégegy amatőr jellegű kérdés....
Gyár ROM-ot hogyan lehet takarítani?
Így állok:
Felhasznált: 118.14MB
Szabad: 29.48MBAz összes progi, amit nem lehet átteni SD kártyára 13.91MB-ot foglal.
Tehát ~105 MB-ról nem tudok semmit. Ez normális? Ha nem akkor mit lehet tenni az ügy érdekében? -
r4z
nagyúr
válasz
praicseemuce #33804 üzenetére
Nem, nem azt jelenti. Első hsz-ben megtalálod.
-
r4z
nagyúr
válasz
kissandras20 #33801 üzenetére
A Desire HD portoktól kezdve mindegyikben van magyar.
#33802: USB brick javítást próbáltad?
[ Szerkesztve ]
-
praicseemuce
csendes tag
Sziasztok!
Akadt némi problpmám a telefonnal. Nandroid backup után nem érzékeli a SIM kártyámat (másét igen...) és az SD kártyámat. Mindenféle módszert megpróbáltunk már de eredmény semmi. Egy lehetőség maradt, az alaplapcsere.
2 kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:
1.: Biztosan megoldja e a problémát?
2.: Tudtok e helyet/valakit aki megcsinálná, ha igen kb mennyibe kerülne ez?
Előre is köszi a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Bravo fejlesztői néven futó készülék végül a Desire, azaz Vágy nevet kapta a keresztségben.
- Tőzsde és gazdaság
- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szörnyű dolognak nevezte a CHIPS-törvényt az USA elnöke
- LEGO klub
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112
- 1 db Samsung Galaxy A55 A556 5G 128GB GARANCIA