Hirdetés
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sparks
senior tag
Hi!
Péntek óta egy Desiret nyúzok én is. N82 után ez lett a következő kiszemelt.
Nagyjából elégedett vagyok, bár nem úszom az örömtől. Az akksi idő kissé engem is aggaszt, bár az N82-t is naponta töltöttem általában. Volt a symbian rendszeren egy Nokia Energy Profiler nevű alkalmazás, ami realtime mutatott mindent a telefon aktuális dolgairól, mint pl. teljesítményfelvétel amperban és wattban, adatkapcsolatok minősége, stb. Ebből a fogyasztás mérésére használtam azt a részt, ami jelezte, hogy aktuálisan mennyit eszik a kütyü. Nagyon hasznos volt, mert megtudtam belőle, hogy a Fring pihenőben nem kajál, a Nimbuzz viszont folyamatosan kapcsolatot tart fent és meríti az akksit. Nos itt is ilyen alkalmazásra lenne szükségem, hogy lássam mennyi az aktuális fogyasztás. A beépített settings-about phone-battery dolgot megtaláltam, de ez köszönőviszonyban sincs a Nokia saját cuccával.
Szóval a kérdés: létezik ilyesmi androidra? -
sparks
senior tag
Sziasztok!
Nincs ezen a Desiren olyan lehetőség, hogy azt mondom neki: vibra kikapcs és onnantól semmilyen alkalmazás nem vibrál különc módjára?
Azért kérdem, mert: napközben, ha jön emailem akkor szeretném, hogy a vibra is menjen. Ugyanakkor éjjel, ha jön egy email némán, mert éjszakai üzemmódomban csak a csengőhang szól, az is halkan és semmi más és vibra sem kell. De mi történik? Üzenet érkezik emailen a telefon meg némán vibrál Mi a frászért? Ha azt mondom neki, hogy éjjeli profil, akkor miért bírálja felül a másik program? Ez így nem logikus. Nem lehet az egész telefonra hatni egy profilmódosítással, hanem éjjel ki kell kapcsoljam külön a mail vibrát is. Symbin ez egy kicsit profibb volt. Vagy csak én bénázok el valamit és van egy olyan menüpont, ami valóban letiltja a vibrát, ha én úgy akarom??[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz delbarta #3437 üzenetére
Szia!
No igen a profilok szépen működnek, a hangok lehalkulnak amikor kell csak az a fránya vibra marad úgy. De már találtam is egy másodlagos megoldást. A neve: Tasker. Be lehet állítani neki, hogy mondjuk 22 órától reggel 8-ig ne vibráljon ezen kívül viszont igen No most teszteltem és úgy néz ki, hogy működik. Ez így mondjuk nem rossz megoldás, mert automatikusan megteszi, nem felejtem el éjjelre levenni a vibrát és nem ébredek morgásra hajnali 3kor
Tasker ezen kívül még rengeteg dolgot tud állítgatni hasonlóan a Locale-hoz. Még béta a szoftver, de azt írták mások akik használják, hogy stabil. Innen szedtem le: http://tasker.dinglisch.net -
sparks
senior tag
Sziasztok!
Ha valakinek hiányozna a softreset és nem ismerné a módszert:
Power + Vol Down + Trackpad
Nem mintha sokat kéne újraindítani a cuccot, de ez megoldja -
sparks
senior tag
Hi!
Vettem az ebayen autós tartót, autós töltőt és egy kis tokot egy csomagban. 3.000,- Ft volt az egész szállítással, talán megérte Ez volna A tokot kicsit kicsinosítottam lézergravírozással Így néz ki most
Mondjuk nem a legszuperebb, mert a tokban nehéz lehúzni az értesítési mezőt fentről... No majd meglátjuk, egyelőre megteszi.[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz delbarta #4224 üzenetére
Igen lehet, hogy nem lesz az igazi, majd használat közben elválik. Egyelőre beletettem, de mondjuk ha nagyon netezek rajta, akkor úgy is kiveszem nehogy felforrjon a kis agya
Az autós tartó egyelőre jónak tűnik, bár jobban szeretem a hajlítgatható fajtát, a Mio550-hez is olyanom van/volt. -
sparks
senior tag
Sziasztok!
Írtam nemrégiben, hogy már csak 1 bajom volt a Dezsővel kapcsolatban: nem tudtam az IP kamerámat megsasolni vele. Nos ez is megoldódott: TinyDVR a neve és a Linksys WVC54GCA kamera mjpeg képét csodálatosan megjeleníti. Emellett számtalan más kamerát is ismer, de nekem csak erre volt szükségem. -
sparks
senior tag
Navitelt leginkább geocachinghez használjuk. Turistatérképeket lehet alá pakolni, nincs neki magyar térképe konkrétan. Nem alternatíva autós navira. Turistautak.hu oldalról lehet alá ingyenes túratérképeket rakni. Régebben én is használtam a Russa után, de már váltottam egy Oregon550-esre túrázáshoz, az ütés és vízálló. A PDA meg maradjon csak biztonságban, a Dézit meg pláne nem vinném terepre.
-
sparks
senior tag
Külföldi fórumokon is sokan panaszkodnak a kamerára, hogy nem működik. Nálam szerencsére minden perfekt, 720p is egész kellemes lett illetve mintha még a 480-as felvétel is javult volna. Nagyon kíváncsi leszek a fogyasztásra, javul-e az akkuidő. 1-2 nap és kiderül Én örülök, egyelőre nagyon szépen működik minden.
-
sparks
senior tag
Hoppá ! Lehet a képernyőt most már jobbra is forgatni Most mindegy, hogy melyik irányba váltok, mind a két felé elfordul.
Voice search persze nem megy magyarul, de nem is vártam.
Van külön FM rádio widget is. -
sparks
senior tag
A kikapcsolás (power off) nagyon gyors lett és amikor ténylegesen kikapcsol, akkor szépen rezeg egyet.
-
sparks
senior tag
Most láttam csak, hogy lett magyar szótár a billentyűzethez. Ez nagyon jó, így már nem kell az ékezettekkel szórakozni írásnál, csak rábökni a szóra. És igen jól ki is találja, hogy mit akartam, ha elgépeltem... Tetszik!
-
sparks
senior tag
válasz Játékos #5436 üzenetére
Gyanítom azt nem nagyon. De nincs is szükség ékezetesekre, hiszen azt írom, hogy "jatek" és felajánlja a "játék" szót automatice. Így iszonyat gyorsan lehet gépelni végre. Az ismeretlen szavakat pedig elmenti, így a speciálisabb kifejezések elmentődnek.
Találtam a marketen egy nagyon hasznos appot: SDMove
Kilistázza a telefonon levő appokat és, amiket át lehet tenni az SD-re azt jelzi. Még tesztelni kell...[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz petibacsi06 #5568 üzenetére
Valószínűleg csak a program hülyült meg Froyo alatt. Android system info mindemellett azt mondja, hogy az idő 27%-ában 245 MHz-en megy a proci és skálázva a többin is jó pár százalékban, és 55 %-ban megy 998.4MHz-en. Pedig nekem is azt írja az említett app, hogy teper a proci folyamatosan.
-
sparks
senior tag
válasz patakidr #5925 üzenetére
Én még mindig ezt használom és nekem bevált. Telefonásnál még kellemesebb is a fülemnek, hogy nem a telefon ér oda, ami csúszik, hanem a bőr tok. A zsebemben hordom és tok nélkül marhára féltettem, hogy ha a képernyő pl. kifelé áll és nekimegyek valami kemény kiálló dolognak a lábammal, akkor törik a kijelző... Így ettől sem félek, szóval ez az olcsó tok is teljesen rendben.
-
-
sparks
senior tag
Hi!
Engem is utolért az a sors, hogy a Dézi navigáció közben szépen fogja magát és újraindul. Nyáron nagy napsütésben, 1000 km alatt (Horvátország oda-vissza) egyszer sem csinált ilyesmit. Most, hogy nincs meleg meg rákezdett. Egy különbség volt igazán az akkori és a mostani állapot között: mégpedig a WCDMA, mert akkor végig csak GSM volt, adatkapcsolat nélkül. Nosza most kipróbáltam, mentem vele egy fél órát és sima GSM mellett, nem indult újra. Persze ez még nem mondható eredménynek, mert ez az idő nagyon kevés volt, de a bekapcsolt nagysebességű net mellett szinte 2-3 percenként újraindult Motonavos navigáció mellett. Akinek régebben volt ilyen problémája az nem lehet, hogy nála is ugyan ez volt a felállás? Majd még tesztelem, hogy mit csinál, csak mostanában elég rövid utakat autózom, oda meg nem kell navi. De ha lesz időm megyek egy hosszabb utat is és akkor csak kiderül, hogy valóban az kavar-e be. Más esetekben nem tapasztaltam még újraindulást, se fagyást. -
sparks
senior tag
válasz N4ri87 #13733 üzenetére
Az enyém is speedes és mivel az e-carebe nem jutok el munkaidőben a speedshop meg a szomszédomban van így inkább oda vittem. Ők elküldték az e-carebe és aztán vissza megjavítva. Így aztán a telefonom már hétfőn 12 órakor kész volt de csak csütörtök délután 6-kor lehetett átvenni, mert a speed hetente csak egyszer megy az e-carebe sajnos. Szóval ha teheted, akkor irány az e-care egyenesen. Ha speedshopos a desire, akkor az e-care megjavítja.
-
sparks
senior tag
-
sparks
senior tag
Szuper. Eddig vacilláltam, hogy HTCS vagy S2 legyen a Dézi utódja, ez most eldőlt akkor. Tudom az S2-nek is van nem kevés baja manapság, megvárom a javításokat és majd utána. De hogy HTC még egyszer az életben sohasem, az tuti. Szeretem a Dézit most is a hiányosságai ellenére is, de nagyon jó lett volna egy hivatalos 2.3 update. Leginkább egy nagy gesztus lett volna a vevői felé és ezzel nem hogy csökkentek volna az újabb készülékeinek az eladásai, hanem a bizalom növekedése miatt talán nőhettek volna is. Így talán ez fordítva fog elsülni. Persze azt ők jobban tudják, engem biztos elveszítettek, de gondolom le vagyok ejtve. No sebaj, megkönnyítették a választásom, végül is ezért köszönettel tartozom nekik.
-
sparks
senior tag
Mi a tököm ez? A HTC valami nagy pszichológiai emberkísérletet végez a vevőivel? Akkor mégis lesz 2.3 Dezsőre... aztán lehet pár nap/hét/hónap múlva ismét meggondolják magukat? Ohhh Jézusom!
-
sparks
senior tag
Ma reggel a Dézim azzal fogadott, hogy nem reagált semmire. Éjjel töltőn volt, mint minden éjjel szokott és szépen világított rajta a zöld led, hogy fel van töltve. Na mondom bekapcsolom, de nem reagált. Lehúzom a töltőről és a led tovább égett, mintha kapná az áramot. Bármit nyomtam semmi reakció, csak az aksi ki-be rakás segített. Ilyet még sosem csinált, a készülék még csak rootolva sincs... Már volt egy alaplapcserém, remélem ez megint nem oda vezet. Mondjuk a lefelé hangerő és a vissza gombok is kezdenek meghalni.
-
sparks
senior tag
Egy év és 4 hónap masszív ellenállás után rootoltam Dezsőt. Felment rá Pzoley Ginger-Sense-DTP V3.1a A2SD+ rom-ja. Igaz már lassan megveszem az utódot, de a 2.3.3-as eredeti rom memóriája állandóan elfogyott, így rávettem magam. Keresztet vetettem és hajrá Szombat óta használom és nagyon tetszik. Minden frankó, kicsit talán lassabb a gyárinál, de kárpótol a sok finomság és a rengeteg memória. Nem akartam eredetileg, csak rootolni és arra egy stock romot, de aztán megjött az étvágyam és felkerült ez. Nem akarok romokat próbálgatni, se időm se energiám nincs rá, remélem ez jó barátom lesz addig, amíg nálam marad a készülék Köszi a topicban leírtakat, sokat segített a nehéz pillanatokban
-
sparks
senior tag
Nagyon sokat vacilláltam, hogy Sensation vagy S2 legyen. Őszintén szólva az S2 alapból nem annyira jön be, mint a Sensation (mindkettőt megtekintettem, kézbe vettem már), de elriasztott egy csomó dolog az utóbbitól. A sok bénázás a Desire-nél: frisstés-nem frissítés-ja mégis frissítés, de nem úgy, aztán a HTCS topicban olvasom, hogy nem kevés a probléma hardver ügyben, és ugye az én Dezsőmnek is volt egy alaplap cseréje, ettől az az érzésem, hogy a HTC trehány cég, aki nem figyel a részletekre és kiad egy rakás selejtet, aztán majd csak lesz valahogy... Köszi!
Szóval egyelőre úgy néz ki, hogy S2 lesz annak ellenére, hogy nem tetszik a külleme, de beszerzek hozzá egy jó tokot és a probléma letudva (Dezső is tokban van, amióta megvettem).
Aztán persze itt van az új Google Nexus Prime (vagy ki tudja mi lesz a neve), ami most fog megjelenni novemberben, azt még megvárom, aztán legkésőbb november közepén csere, mert decemberben elutazom messze földre pár hétre és oda már az új cuccot akarom vinni.
Dilemma az van, döntés meg majd hamarosan. -
sparks
senior tag
válasz -Maci- #33851 üzenetére
Sajnos ez ilyen, vagy együtt élsz vele vagy rootolsz. Én 1 év 4 hónapig bírtam root nélkül, de végül megadtam magam, mert már 15 mega szabad helynél sehogy nem bírtam többet összehozni, pedig minden trükköt bevetettem. És sok program nem is volt fent, mondhatni, ha használni akartam valamit, akkor install aztán törlés. Ez így pedig vicc.
Most felraktam egy új romot (mivel simán a root édeskevés a sok helyhez), köszönet érte Pzoleynak és az ő munkásságának és most fent van az összes kedvenc appom és még azon túl nem kevés újdonság, még arra is vetemedtem, hogy játékot is töltsek le (nem szokásom amúgy, mert nincs időm rá) és még így is rengeteg helyem van. Nem beszélve az új 3.0-ás Sense-ről. A telefonom így olyan, mintha vettem volna egy tök újat. De senkit nem beszélnék rá a rootolásra, mert ha hazavágod vele, akkor ugrik a gari és, ha nem jófejek a szervizben, akkor mehetsz újat venni.
Egy hangyányit lassabb, mint a gyári rommal, de elviselhető, nekem nagyon bejött. Azóta megint beleszerettem Dézibe kicsit, annak ellenére, hogy le fogom cserélni hamarosan. -
sparks
senior tag
válasz -Maci- #33853 üzenetére
Ezzel pont így voltam én is az előző hsz-ban írt időig, de aztán rászántam magam. Titanium Backup (és az összes backup) sajnos csak roottal működik rendesen, mivel az appok beállításait nem tudja menteni/visszaírni csak rootolt ketyerén. Következő telefonom alapfeltétele lesz a nagy memória, hogy ne is kelljen kísértésbe esnem az elfogyó mem miatt rootra. Nekem sincs rá időm, el is vitt az életemből pár órát, mire mindent elolvastam és rászántam magam. De maximálisan igazad van, a gyári rom is teljesen tuti, ha elférsz a memóriával, akkor felesleges vesződni vele.
-
sparks
senior tag
válasz Skillet #34001 üzenetére
Azért azt se feledd el, hogy a zug gsm boltok 0% áfával adják, a speedshop pedig 25% áfával növelt értéken. Tehát a partnero ára számomra egyenértékű azzal, mintha a speedshopnál bruttó 175e lenne, ellenben, ha az áfát nem számolom náluk, akkor itt az ár csak 128e Ft. Ez azért nem mindegy. Az áfa nálam szempont, mivel annyival kevesebb adót fizet a cégem 20-án. Persze akinek mindegy az áfa, annak az is jó lehet.
Nem beszélve arról, hogy az egyik bolti garral árul, a másik meg e-care hivatalos 2 évessel. -
sparks
senior tag
válasz BollaFeri #34092 üzenetére
2.3.3 működőképes és nem magyar nyelvű. Nincs a Desire-re hivatalos magyar rom és nem is lesz. Felrakni nem nehéz csak éppen szgép kell hozzá, mivel OTA frissítésként nem adták ki. Ha jól emlékszem, akkor minden adat törlődik a felrakásával, tehát alapállapotba kerül a gép. Nálam problémamentesen és gyorsan ment, amíg le nem cseréltem a kevés memória miatt egy főzött romra. Ez most kicsit lomhább, de legalább felrakhattam minden kedvenc programomat és még mindig bőven van memó.
-
sparks
senior tag
Hosszas vívódás után a mai napon a HTC Desire telefonom utódja hivatalosan is a Samsung Galaxy S2 lett. Sokat gondolkoztam, hogy Sensation vagy ez, de végül is ez lett, és így egy délutánnyi nyomkodás után azt kell mondjam, hogy ez nagyon üt. Igaz a formája nem a legjobb, de már megrendeltem az Otterboxot hozzá, így felöltöztetve kicsit kellemesebb lesz. Egyelőre még meg van a Desire is, amíg meg nem érkezik az autós tartó az új jövevényhez, addig meg is marad, mert navigálni is kell valamivel.
Furcsa nosztalgikus érzés a kezembe venni a Desire-t most az S2 után. Valóban az az érzésem, hogy a HTC többet ad a külsőre, de az S2 tudása erősen kárpótol a kissé gyengus külsőért.
A Sense hiánya annyira nem hatott meg, nagyon jól használható a samu saját felülete is, már szépen belaktam, de majd még biztos alakul. Na de nem offolok tovább, átcuccolok a szomszéd topicbaMég valami: tegnap jött meg HK-ból a 6600 mAh-es külső akksi. Az első tapasztalatok nagyon pozitívak, a benne levő töltéssel is többször feltöltöttem a Desire-t és most a Samu is kapott vele. Ez lenne az.
Egyelőre úgy néz ki megéri az árát, sokszor volt utazásoknál, kirándulásoknál, hogy kellett volna a plusz szufla, ez majd ellát vele[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- War Thunder - MMO Combat Game
- Esik a hóóó!!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Seed szerver topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 128gb - Makulátlan, Apple garancia, Akku 100%, akár beszámítással
- Apple iPhone 11 64gb - Makulátlan, új kijelző, akár beszámítással
- Iphone 13 Mini 256GB Nagyon szép állapot, garanciával, üzletből
- Iphone 14 128GB fekete, Független 93%AKKU, Üzletből Garanciával
- iPhone 11 (product) RED 64GB 100% akkumulátor és hibátlan állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest